Skånskan > Opinion

Wednesday, 18 January, 11:01

Skånskan - 11 jan 17 kl. 07:00

Ordförande vill undvika förskola i Munkarphöör Lokalsituationen för förskolorna i Höör är i akut kris. Nu förs diskussioner om Munkarps gamla skola ska tas i bruk. Men barn- och utbildningsnämndens ordförande Björn Andreasson (M) är kritisk.
– Jag är skeptisk till Munkarp. Bland annat eftersom det krävs bil, säger han.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Munkarp, Lokalsituationen, Höör, Munkarps, Björn Andreasson, ERWP, SkD, Höörs, Andreasson, Tjörnarp, Björkgatan, Folkets, Fogdarödsområdet, Höör Väster, Kvarnbäck, Östergatan, Tjurasjö

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ordförandevill , undvika, förskolai , Munkarp
Skånskan - 26 okt 15 kl. 17:25

Melinder lämnar som vice kf-ordförande

ESLÖV Moderaten Peter Melinder hoppar av uppdraget som förste vice ordförande i kommunfullmäktige. Detta efter bråket om den förskola han och hustrun Christine Melinder byggt och som ska hyras av Eslövs kommun.– Jag orkar helt enkelt inte längre.

Skånskan - 01 maj 16 kl. 16:54

LO-ordförande trivdes bland kaxiga Malmöbor

MALMÖ – Vi kommer atlid någonsin att skriva under ett kollektivavtal där man får lägre lön om man är född i ett annat land!Det löftet gav LO:s ordförande Karl-Petter Thorwaldsson när han förstamajtalade i Malmö Folkets park på söndagen.
Han passade också på att lova att senast 2028 ska pensionsnivån vara minst 70 procent igen.

Alliansfritt Sverige - 27 nov 13 kl. 11:23

Bråken inom alliansen i Lerum får kommunstyrelsen ordförande att avgå

Vi har tidigare skrivit om oenigheten kring budgeten inom alliansen i Lerum, där Moderaterna inte velat ställa sig bakom den budget de övriga allianspartierna föreslagit. Därför har Centerparitet, Kristdemokraterna och Folkpartiet valt att hoppa av allianssamarbetet, vilket nu har resulterat i att alliansen i Lerum endast består utav moderater. Utöver det har man också bråkat om höjden på ett höghus och Moderaterna har gjort det de är bäst på och sålt en förskola till för vrakpris.

Sydöstran - 02 okt 15 kl. 16:21

Ordförande: " Elever ska inte missgynnas"

– Vi har en ambition om att vi inte ska spara på städning i förskola och lågstadie. Den ambitionen har inte ändrats..

Kristianstadsbladet - 29 jun 12 kl. 08:39

Iföstrand ny plats för storförskola

Politikerna godkänner Iföstrand som ny plats för den planerade storförskolan. Trots att även det området varit omstritt under året förväntas det gå snabbare att påbörja bygget där än i Kapellparken.
Kapellparken har fram tills nu ansetts vara det bästa alternativet för Bromöllas nya storförskola med sex avdelningar.

BT - 21 aug 14 kl. 07:48

Udda förslag om ny förskola

Det finns planer på att bygga en ny förskola på Norrby. Den föreslagna tomten är trång och för att få plats med tillräckligt många barn lyfts nu en idé om att förskolan byggs på höjden, i tre plan, vilket aldrig tidigare gjorts i Borås. Den ovanliga modellen gör att notan landar på sex miljoner över budget.

BT - 25 nov 14 kl. 09:29

Förskola riskerar stoppas i sista stund

Det är högst osäkert om det byggs en ny förskola på Ramnåsgatan på Norrby. Sverigedemokraterna och allianspartierna vill skrota förslaget. BT har tidigare berättat om planerna på att bygga en ny förskola på Ramnåsgatan på Norrby.

Kristianstadsbladet - 07 jun 13 kl. 09:33

Ny förskola får tummen upp

Förslaget om en ny förskola i centrala Kristianstad tas nu vidare efter ett beslut i barn- och utbildningsnämnden. Planen är att bygga den vi Helge å mittemot Finlandshusen.
Det var Socialdemokraterna som i våras föreslog att en ny förskola ska utredas i Kristianstads centrum.

Skånskan - 27 mar 16 kl. 14:00

Ingen förskola på Karl–Oskar

Eslöv Kommunens stora intresse för nedlagda Karl-Oskarskolans lokaler har svalnat. Åtminstone tillfälligt.
– Vi har hittat andra lösningar, säger barn- och familjenämndens ordförande David Westlund (S).

Barometern - 02 okt 13 kl. 09:21

Nybyggd förskola får plats för nattis

Vitsippans förskola i Hanemåla kommer att rivas för att nästa år ge plats åt en ny förskola med fyra avdelningar. En av dessa kommer att förberedas för nattis. I augusti nästa år ska den nya förskolan vara klar att tas i bruk.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 1 timme sedan

Lägenhet beskjuten i Helsingborg

Helsingborg En lägenhet har under morgonen blivit beskjuten i Helsingborg. Två personer befann sig enligt polisen i lägenheten, men ingen av dem ska ha kommit skada. ERWP.

Skånskan - 1 timme sedan

Man U vill göra om Zlatan-kontrakt

Fotboll Det har lossnat på allvar för Zlaran Ibrahimovic i Manchester United.
Efter 19 mål i den röda tröjan vill nu klubben göra om kontraktet med anfallaren. ERWP.

Skånskan - 3 timmar sedan

Inbrott på café

Röstånga Under natten drabbades ett café på Marieholmsvägen av inbrott. ERWP.fif(0)När polisen larmades till platsen strax innan klockan fyra kunde man konstatera att ett fönster var uppbrutet.

Skånskan - 4 timmar sedan

Obama förkortar visselblåsarens straff

Barack Obama har under en av sina sista dagar som USA:s president valt att förkorta fängelsestraffet för visselblåsaren Chelsea Manning. Detta rapporterar The New York Times. ERWP.

Skånskan - 4 timmar sedan

Singelolycka på väg 19

En singelolycka har inträffat på väg 19 mellan Benestad och Ödemarksgården. Framkomligheten på platsen är enligt Trafikverket begränsad. ERWP.

Skånskan - 12 timmar sedan

IFK-spelare ger upp comebackplanerna

HANDBOLL IFK Ystad får avsluta årets handbollsligaspel utan 18-årige talangen Axel Dahlberg. Niometersspelaren har fortfarande problem med en benhinneskada och har tvingats ge upp sina comebackplaner. ERWP.

Skånskan - 13 timmar sedan

Jerringpriset – en manifestation

Blogg Skånskans hästexpert Christel Behrmann om Jerringpriset. ERWP.fif(1).

Skånskan - 13 timmar sedan

”Mördaren kände troligen 16-åringen”

malmö Kriminologprofessorn Leif GW Persson berättar sin teori om mordet på 16-åringen i Rosengård. ERWP.fif(0)Ahmed Obaids mördare kände honom och bor i området.

Skånskan - 18 timmar sedan

Snutt hemma efter elva dygn

Vollsjö I elva dygn var den kinesiska nakenhunden Snutt försvunnen sedan han skrämts av en nyårssmällare. Till slut kunde han hittas av hjälpsamma spanare och i onsdags förenades han med sin matte Doris Cych i Vollsjö. ERWP.

Skånskan - 19 timmar sedan

Man i luva ville ta barns mobil

Kävlinge ERWP.fif(4)När den tolvårige pojken kom hem efter skolan i måndags stod en man med en luva neddragen för ögonen utanför hans bostad.
Mannen sa att han ville ha pojkens mobiltelefon.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.