Skånskan > Opinion

Sunday, 22 April, 08:36

Skånskan - 11 jan 17 kl. 07:00

Ordförande vill undvika förskola i Munkarphöör Lokalsituationen för förskolorna i Höör är i akut kris. Nu förs diskussioner om Munkarps gamla skola ska tas i bruk. Men barn- och utbildningsnämndens ordförande Björn Andreasson (M) är kritisk.
– Jag är skeptisk till Munkarp. Bland annat eftersom det krävs bil, säger han.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Munkarp, Lokalsituationen, Höör, Munkarps, Björn Andreasson, ERWP, SkD, Höörs, Andreasson, Tjörnarp, Björkgatan, Folkets, Fogdarödsområdet, Höör Väster, Kvarnbäck, Östergatan, Tjurasjö

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ordförandevill , undvika, förskolai , Munkarp
Skånskan - 26 okt 15 kl. 17:25

Melinder lämnar som vice kf-ordförande

ESLÖV Moderaten Peter Melinder hoppar av uppdraget som förste vice ordförande i kommunfullmäktige. Detta efter bråket om den förskola han och hustrun Christine Melinder byggt och som ska hyras av Eslövs kommun.– Jag orkar helt enkelt inte längre.

Skånskan - 01 maj 16 kl. 16:54

LO-ordförande trivdes bland kaxiga Malmöbor

MALMÖ – Vi kommer atlid någonsin att skriva under ett kollektivavtal där man får lägre lön om man är född i ett annat land!Det löftet gav LO:s ordförande Karl-Petter Thorwaldsson när han förstamajtalade i Malmö Folkets park på söndagen.
Han passade också på att lova att senast 2028 ska pensionsnivån vara minst 70 procent igen.

Alliansfritt Sverige - 27 nov 13 kl. 11:23

Bråken inom alliansen i Lerum får kommunstyrelsen ordförande att avgå

Vi har tidigare skrivit om oenigheten kring budgeten inom alliansen i Lerum, där Moderaterna inte velat ställa sig bakom den budget de övriga allianspartierna föreslagit. Därför har Centerparitet, Kristdemokraterna och Folkpartiet valt att hoppa av allianssamarbetet, vilket nu har resulterat i att alliansen i Lerum endast består utav moderater. Utöver det har man också bråkat om höjden på ett höghus och Moderaterna har gjort det de är bäst på och sålt en förskola till för vrakpris.

NSD - 26 feb 17 kl. 14:42

S-ordförande Lidberg: Fel signal mot landsbygden att lägga ned förskola

Socialdemokraten Torbjörn Lidberg, ordförande i Svartbjörnsbyns s-förening, tycker det är bra att utbildningsnämnden minskar storleken på barngrupperna..

Sydöstran - 02 okt 15 kl. 16:21

Ordförande: " Elever ska inte missgynnas"

– Vi har en ambition om att vi inte ska spara på städning i förskola och lågstadie. Den ambitionen har inte ändrats..

Kristianstadsbladet - 29 jun 12 kl. 08:39

Iföstrand ny plats för storförskola

Politikerna godkänner Iföstrand som ny plats för den planerade storförskolan. Trots att även det området varit omstritt under året förväntas det gå snabbare att påbörja bygget där än i Kapellparken.
Kapellparken har fram tills nu ansetts vara det bästa alternativet för Bromöllas nya storförskola med sex avdelningar.

BT - 21 aug 14 kl. 07:48

Udda förslag om ny förskola

Det finns planer på att bygga en ny förskola på Norrby. Den föreslagna tomten är trång och för att få plats med tillräckligt många barn lyfts nu en idé om att förskolan byggs på höjden, i tre plan, vilket aldrig tidigare gjorts i Borås. Den ovanliga modellen gör att notan landar på sex miljoner över budget.

BT - 25 nov 14 kl. 09:29

Förskola riskerar stoppas i sista stund

Det är högst osäkert om det byggs en ny förskola på Ramnåsgatan på Norrby. Sverigedemokraterna och allianspartierna vill skrota förslaget. BT har tidigare berättat om planerna på att bygga en ny förskola på Ramnåsgatan på Norrby.

Kristianstadsbladet - 07 jun 13 kl. 09:33

Ny förskola får tummen upp

Förslaget om en ny förskola i centrala Kristianstad tas nu vidare efter ett beslut i barn- och utbildningsnämnden. Planen är att bygga den vi Helge å mittemot Finlandshusen.
Det var Socialdemokraterna som i våras föreslog att en ny förskola ska utredas i Kristianstads centrum.

Skånskan - 27 mar 16 kl. 14:00

Ingen förskola på Karl–Oskar

Eslöv Kommunens stora intresse för nedlagda Karl-Oskarskolans lokaler har svalnat. Åtminstone tillfälligt.
– Vi har hittat andra lösningar, säger barn- och familjenämndens ordförande David Westlund (S).

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 6 timmar sedan

”Gäddan” föll i prestigemötet

BOXNING Adrian ”Gäddan” Granat fick äta upp alla ord. Otto Wallin kom, sågs och tog hem EU-titeln i tungvikt inför hemmapubliken på Gärdehov i Sundsvall.
Segern i prestigemötet var odiskutabel.

Skånskan - 10 timmar sedan

Sena mål avgjorde för IFK Malmö

FOTBOLL IFK Malmö nollade IS Halmia efter två sena mål på bortaplan och gick upp på tredje plats i division 2 västra.
Segerskyttar: Noor Zadran och Robin Svensson.– Härligt, och välförtjänt till slut, tyckte tränare Nils-Erik ”Nisse Bagare” Persson.

Skånskan - 18 timmar sedan

Plan som splittrar styret

Lund Förslaget till ny översiktsplan går nu till utställning efter beslut av byggnadsnämnden.Men de båda styrande partierna var oeniga och MP röstade på avslag sedan partiets förslag om återremiss fallit.
Översiktsplaneförslaget sträcker sig fram till 2040 och blir vägledande för utvecklingen.

Skånskan - 16 timmar sedan

Back avstängd i TFF

Fotboll Trelleborgs FF tar sig an Kalmar FF på söndagen.Trelleborgs FF jagar på söndagen årets första seger i Allsvenskan hemma mot Kalmar FF. – Det känns ändå okej tycker jag.

Skånskan - 18 timmar sedan

”Ångrar inte tillsättningen”

Skurup Roland Hansson (S), ordförande i Skurupshem, säger att det inte fanns något regelverk som sade att man måste konkurrensutsätta vd-tillsättningen.
Han ångrar den inte.Varför konkurrensutsatte ni inte tjänsten?

Skånskan - 20 timmar sedan

Bröt mot flygförbud – tvingades landa

Skåne Ett flygplan tvingades återvända till Malmö Airport efter att på lördagsförmiddagen brutit mot det tillfälliga flygförbudet över Backåkra.Det var på lördagsförmiddagen som polisen fick syn på ett flygplan som bröt mot det tillfälliga restriktionsområdet över Backåkra. Planet beordrades tillbaka till Malmö Airport och möttes där av polis.

Skånskan - 21 timmar sedan

Malmömusikal fortfarande aktuell

Recension. musikal
Dåliga mänskor
Musikal av Mikael Wiehe baserad på bok av Mary Andersson och med manus av Jonas Jarl, Philip Zandén och Jan Mark
Med: Åsa Sjöblom, Jenny Bergqvist, Tord Hansson, Magdalena Mononen, Marie Öhrn, Ingvar Silow, Ulf Andersson med flera.
Kostymör: Mick Carlsson
Kapellmästare: Björn Bjerknaes-Jacobsen
Regi: Rasmus Mononen
Nypremiär på Nöjesteatern i Malmö den 20 april
ppppDet är nästan 20 år sedan som Dåliga Mänskor spelades på Malmö Opera, men i fredags kväll kom musikalen tillbaka till Malmö för ett kort gästspel som sedan drar vidare till Ystad (27 och 28 april) och Landskrona (4 maj).

Skånskan - 21 timmar sedan

Framtidsfabriken ska ta fram de allra bästa

sövde Man kan kalla det en framtidsfabrik. Proffstränaren Per Nordström och hans fru Emma har satsat pengar och hjärta i den snart färdigbyggda unika anläggningen utanför Sövde som ska ta fram de bästa travhästarna.
Men i det långa loppet betyder pengar inte allt, poängterar de.

Skånskan - 21 timmar sedan

Kommunen vill starta hästskötarutbildning

Sjöbo Kommunen kan komma att få en hästskötarutbildning inriktad på travsport. Just nu förs diskussioner om det går att etablera en på Sjöbo utbildningscentrum.– Många travtränare i Sverige funderar på att flytta till USA för att de har svårt att få kvalificerad personal.

Skånskan - 23 timmar sedan

Sven-Ingvars har startat något nytt

Malmö Nog fick byns enda blondin sitt kärleksbrev, Fröken Fräken kom fortfarande från Fryken och de två mörka ögonen förändrade någons liv på på en minut. Mycket var sig likt - men ändå så annorlunda under hyllningskonserten “Länge leve Sven-Ingvars”.Ett år har gått sedan Sven-Erik Magnusson dog, frontfiguren som blev synonym med Sven-Ingvars och den stora låtskatt som bandet under sina 60 år tillsammans har producerat.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.