Skånskan > Opinion

Saturday, 23 June, 14:16

Skånskan - 11 jan 17 kl. 07:00

Ordförande vill undvika förskola i Munkarphöör Lokalsituationen för förskolorna i Höör är i akut kris. Nu förs diskussioner om Munkarps gamla skola ska tas i bruk. Men barn- och utbildningsnämndens ordförande Björn Andreasson (M) är kritisk.
– Jag är skeptisk till Munkarp. Bland annat eftersom det krävs bil, säger han.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Munkarp, Lokalsituationen, Höör, Munkarps, Björn Andreasson, ERWP, SkD, Höörs, Andreasson, Tjörnarp, Björkgatan, Folkets, Fogdarödsområdet, Höör Väster, Kvarnbäck, Östergatan, Tjurasjö

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ordförandevill , undvika, förskolai , Munkarp
Skånskan - 26 okt 15 kl. 17:25

Melinder lämnar som vice kf-ordförande

ESLÖV Moderaten Peter Melinder hoppar av uppdraget som förste vice ordförande i kommunfullmäktige. Detta efter bråket om den förskola han och hustrun Christine Melinder byggt och som ska hyras av Eslövs kommun.– Jag orkar helt enkelt inte längre.

Skånskan - 01 maj 16 kl. 16:54

LO-ordförande trivdes bland kaxiga Malmöbor

MALMÖ – Vi kommer atlid någonsin att skriva under ett kollektivavtal där man får lägre lön om man är född i ett annat land!Det löftet gav LO:s ordförande Karl-Petter Thorwaldsson när han förstamajtalade i Malmö Folkets park på söndagen.
Han passade också på att lova att senast 2028 ska pensionsnivån vara minst 70 procent igen.

Alliansfritt Sverige - 27 nov 13 kl. 11:23

Bråken inom alliansen i Lerum får kommunstyrelsen ordförande att avgå

Vi har tidigare skrivit om oenigheten kring budgeten inom alliansen i Lerum, där Moderaterna inte velat ställa sig bakom den budget de övriga allianspartierna föreslagit. Därför har Centerparitet, Kristdemokraterna och Folkpartiet valt att hoppa av allianssamarbetet, vilket nu har resulterat i att alliansen i Lerum endast består utav moderater. Utöver det har man också bråkat om höjden på ett höghus och Moderaterna har gjort det de är bäst på och sålt en förskola till för vrakpris.

Skånskan - 24 maj 18 kl. 07:00

Ordförande: ”Åtgärder som vi måste vidta”

Höör Partier som inte röstar för en nedläggning av förskolan Konvaljen tar Höörs kommuns ekonomiska ansvar, menar Susanne Andersson (M) som är ordförande i barn- och utbildningsnämnden.SkD rapporterade igår om att förskolan Konvaljen är nedläggningshotad. Detta med anledning av Höörs kommuns ansträngda ekonomi – barn- och utbildningsnämnden behöver spara 21 miljoner kronor under de närmaste tre åren.

NSD - 26 feb 17 kl. 14:42

S-ordförande Lidberg: Fel signal mot landsbygden att lägga ned förskola

Socialdemokraten Torbjörn Lidberg, ordförande i Svartbjörnsbyns s-förening, tycker det är bra att utbildningsnämnden minskar storleken på barngrupperna..

Sydöstran - 02 okt 15 kl. 16:21

Ordförande: " Elever ska inte missgynnas"

– Vi har en ambition om att vi inte ska spara på städning i förskola och lågstadie. Den ambitionen har inte ändrats..

Skånskan - 05 jun 18 kl. 05:00

Förskola 25 miljoner dyrare än beräknat

sätofta Politikerna har satt ett tak på 75 miljoner. Redan innan spaden hunnit sättas i marken står det klart att den planerade förskolan i Sätofta blir dyrare än så. Prislappen väntas istället hamna på 100 miljoner.

Kristianstadsbladet - 29 jun 12 kl. 08:39

Iföstrand ny plats för storförskola

Politikerna godkänner Iföstrand som ny plats för den planerade storförskolan. Trots att även det området varit omstritt under året förväntas det gå snabbare att påbörja bygget där än i Kapellparken.
Kapellparken har fram tills nu ansetts vara det bästa alternativet för Bromöllas nya storförskola med sex avdelningar.

BT - 21 aug 14 kl. 07:48

Udda förslag om ny förskola

Det finns planer på att bygga en ny förskola på Norrby. Den föreslagna tomten är trång och för att få plats med tillräckligt många barn lyfts nu en idé om att förskolan byggs på höjden, i tre plan, vilket aldrig tidigare gjorts i Borås. Den ovanliga modellen gör att notan landar på sex miljoner över budget.

BT - 25 nov 14 kl. 09:29

Förskola riskerar stoppas i sista stund

Det är högst osäkert om det byggs en ny förskola på Ramnåsgatan på Norrby. Sverigedemokraterna och allianspartierna vill skrota förslaget. BT har tidigare berättat om planerna på att bygga en ny förskola på Ramnåsgatan på Norrby.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 17 timmar sedan

Tomt i Sjöbo såld till 57-åring

Sjöbo Fastigheten på adressen Fältvägen 4 i Sjöbo har fått en ny ägare. Köpare är Annika Christina Ekström, 57 år, och säljare är Ulla Barbro Jeppsson, Inga Maj-Britt Johansson och Nils Thorsten Nilsson. Köpet blev klart i april 2018 och priset blev 225 000 kronor.

Skånskan - Igår: 14:00

Bilkaravaner för hela familjen

Motor Sverige svämmar över av bilträffar i sommar.
Första helgen i juli krockar dessutom de två största.Frågan är vart man ska åka för att uppleva konsten att glida med fordon från förr.

Skånskan - Igår: 14:00

Dockteater med interaktiva inslag

LÖDDEKÖPINGE För fjärde året i rad ordnas en internationell dockteaterfestival för barn och vuxna i Pegasus trädgård i Hög.
I år kan publiken också var med och tillverka sina egna dockor och var med och spela i ett interaktivt inslag.– Vi kallar det en interaktiv visuell festival där de som vill kan få sitt dockteaterinslag inspelat tillsammans med någon av de internationella artisterna, säger teaterdirektör Staffan Björklund.

Skånskan - Igår: 11:58

Malmö stad öppnar stödcentrum efter skjutning

Malmö Efter måndagen och torsdagens skjutningar öppnar kommunen stödcentrum dit Malmöbor kan vända sig för att få samtalsstöd.Malmö stad meddelar på fredagen att de har personal på plats på Lindängen om någon behöver stöd efter torsdagens skjutning, där en man avled efter att blivit skjuten. Idag fredagen den 22 juni har vi personal på plats i Lindängen för dig som behöver samtalsstöd efter torsdagens skjutning.

Skånskan - Igår: 09:11

Man skjuten – vårdas för allvarliga skador

En skottlossning inträffade på Albogatan i Kristianstad under fredagsmorgonen. En skottskadad man i 20-års åldern har förts till sjukhus. Skadorna på mannen är allvarliga men inte livshotande.

Skånskan - Igår: 05:00

”Vi avstyrde ett pågående brott”

MALMÖ Fryshuset har en helt annan version av det som hänt och överväger att göra en polisanmälan för förtal.
– Jag skulle vilja kalla de flesta påståenden från hbtqia-nätverket för fake news och en smutskastning från en individ i nätverket, konstaterar Johnny Eriksson som är regionchef för Fryshuset Syd.– Vår personal hjälpte till att avstyra ett hatbrott och har vittnat mot en ungdom som vi jobbat med i flera år.

Skånskan - Igår: 05:00

Nätverk kritiserar incident på Fryshuset

MALMÖ
Hbtqia-nätverket inom Malmö stad välkomnar beskedet att värdegrunden på Fryshuset ska ses över. Nätverket har reagerat starkt på en händelse när en transperson blev filmad och hånad av både besökare och personal. Nätverket företräder Malmö stads medarbetare och en medlem hoppas att den obehagliga händelsen kommer att leda till något positivt.

Skånskan - Igår: 05:00

Ingen lösning på parkeringsproblem

SMYGEHUK Husbilar och husvagnar fortsätter att stanna över natten vid välbesökta Köpmansmagasinet, trots att det är förbjudet.
Nu ger Trelleborgs kommun upp försöken att få till stånd en långsiktig lösning på parkeringsproblemen vid Skandinaviens sydligaste udde.Mellan den 25 juni och 19 augusti kanden som inte är bilburen ta sig fritt med dubbeldäckad Londonbuss mellan Trelleborg och Smygehuk.

Skånskan - Igår: 02:02

Zadran avgjorde på stopptid

FOTBOLL IFK Malmö såg ut att åka på oväntat poängtapp borta mot jumbon Varbergs GIF.
Då snappade skyttekungen Noor Zadran upp en ribbretur och frälste tabelltvåan med avgörande 2-1 (0-1) i minut 90+8.”Gulingarnas” sjätte raka seger i division 2 västra och stort jubel när Linuz Söderberg blåste av torsdagens drabbning på Påskbergsvallen.

Skånskan - Igår: 01:39

Kvarnby tappade allt

FOTBOLL En positiv inledning räckte inte långt för Kvarnby IK som tappade 1-0 till 1-3 borta mot nästjumbon Ullareds IK.
Malmöklubbens tredje raka nederlag i division 2 västra.– Riktigt dåligt.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.