SR > Kultur

Tuesday, 28 February, 18:08

SR - 11 jan 17 kl. 06:58

Barn ska teckna serier i nytt integrationsprojektHur kan man använda serietecknande för att få barn med olika bakgrund och språk att mötas? Det ska integrationsprojektet Seriestorm svara på..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Seriestorm

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Barnska , teckna, serieri , nytt, integrationsprojekt
Sydsvenskan - 06 feb 12 kl. 08:57

Hon brinner för att teckna serier

Foto: Linda Axelsson
Den Malmöbaserade illustratören Johanna Kristiansson kan inte låta bli att teckna.
Johanna Kristiansson har ritat sedan hon första gången fick korn på en krita. På dagis fyllde hon ritblock på löpande band.

NSD - 05 dec 11 kl. 21:08

Barn döda i nytt kinesiskt våldsdåd

I centrala Kina kidnappades i helgen fem barn av en man som sedan dödade fyra av dem och skadade det femte svårt, uppgav myndigheter på måndagen..

Helsingborgs Dagblad - 05 dec 11 kl. 21:10

Barn döda i nytt kinesiskt våldsdåd

I centrala Kina kidnappades i helgen fem barn av en man som sedan dödade fyra av dem och skadade det femte svårt, uppgav myndigheter på måndagen. Enligt en människorättsgrupp rövade mannen bort barnen från en park och knivskar dem. Gruppen misstänkte att gärningsmannen är en före detta polis som avskedats och velat hämnas på samhället..

NT - 14 apr 12 kl. 07:22

Stulna barn spåras i nytt register

Efter årtionden av anklagelser har ett mörkt arv från diktaturens Spanien dragits fram i ljuset - barn som adopterades bort med statens goda minne..

SvD - 28 okt 16 kl. 07:00

Flera barn sjuka i nytt utbrott av bakteriesmitta

Sexton nya fall av ehec-smitta har konstaterats i Sverige. Sex av de som blivit sjuka är barn och tre har fått den allvarliga följdsjukdomen hus. Merparten har smittats i Stockholmsområdet, men det är ännu oklart vad som orsakat utbrottet.

Kristianstadsbladet - 02 nov 16 kl. 17:00

Barn ritade skräck med serietecknare

Under onsdagen bjöds serietecknaren Yvette Gustafsson från Göteborg in till Kulturhuset, för att lära barn att teckna serier på temat skräck..

Skånskan - 22 jan 16 kl. 16:38

Nytt avtal tecknas om drift av flyktingboende

Furulund Kävlinge kommun är på väg att teckna ett nytt avtal med VoB Syd om driften av Pilgårdens boende för ensamkommande flyktingbarn i Furulund.Gällande avtal rör fem barn som bor på Pilgården. Eftersom lokalerna byggs om för att rymma upp till 22 ensamkommande barn och ungdomar måste avtalet skrivas om.

YA - 24 feb 17 kl. 13:30

Tecknade serier poppis på lovet

Förra årets succé fick en uppföljare. Under två dagar har sportlovslediga ungdomar samlats för att teckna serier tillsammans..

DalaDemokraten - 30 jan 15 kl. 09:32

Avestavälkomnar fler ensamkommande barn

En enig omsorgsstyrelse beslutade att teckna ett nytt avtal för ensamkommande barn som innebär 10 platser för asylsökande och 26 platser för de som har permanent uppehållstillstånd. I dag har Avesta 18 platser fördelade på 4 asylplatser och 14 för dem med permanent tillstånd..

DalaDemokraten - 30 jan 15 kl. 09:32

Avesta välkomnar fler ensamkommande barn

En enig omsorgsstyrelse beslutade att teckna ett nytt avtal för ensamkommande barn som innebär 10 platser för asylsökande och 26 platser för de som har permanent uppehållstillstånd. I dag har Avesta 18 platser fördelade på 4 asylplatser och 14 för dem med permanent tillstånd..

Fler nyheter från SR

SR - 45 minuter sedan

Ny kulturarvspolitik i ny proposition

Kulturmiljöer ska få en starkare roll, enligt en proposition från regeringen om ny kulturarvspolitik..

SR - 6 timmar sedan

Martin Engberg skriver slapstick i arkivmiljö

Martin Engberg debuterade 2006 med novellsamlingen Tecknen runt huset. Nu kommer hans fjärde roman med titeln En enastående karriär..

SR - 3 timmar sedan

Vem vinner kvällens Grammisar?

Vi laddar upp inför Grammisgalan. Samtal inför kvällens gala med Musikguiden i P3:s Tina Mehrafzoon..

SR - 4 timmar sedan

Nu blockeras piratsajter hos Bredbandsbolaget

Från och med i dag och tre år framåt måste Bredbandsbolaget stoppa domänerna The piratebay och Swefilmer för sina användare..

SR - 10 timmar sedan

Vackert men poänglöst i "Livläkarens besök"

P.O. Enquists Augustprisade roman "Livläkarens besök" hade teaterpremiär på Stadsteatern i Stockholm 2015 och har nu vandrat söderut..

SR - 11 timmar sedan

Musikskapare slåss för granskning av Stim

Vad ska man göra om man som medlem i upphovsrättsorganisationen Stim vill ha en oberoende granskning av vad Stim gör med ens pengar? Ja, framställa en begäran om en extrastämma för att diskutera det, till exempel, men en sådan har nu avslagits av Stim..

SR - 11 timmar sedan

De vill skapa ett konstcenter för Lars Tunbjörk

Tunbjörkstiftelsen har stora planer för Lars Tunbjörks arv. De vill skapa ett permanent center för den internationellt kände fotografen..

SR - Igår: 15:16

Reaktionerna på Asghar Farhadis Oscar

Inatt vann regissören Asghar Farhadi en Oscar i kateroin bästa icke engelskspråkiga film för sin film "The Salesman"..

SR - Igår: 14:20

Tim Pool vill visa en objektiv bild av Malmö för det amerikanska folket

När Donald Trump häromveckan antydde att "något allvarligt" hade hänt i Sverige så bidrog det till att Sverige uppmärksammades stort i internationell media i förra veckan. Journalisten Tim Pool besökte Malmö..

SR - Igår: 10:34

Årets samlare fastnade för Rörstrands art noveau-keramik

Markus Dimdal utnämndes nyligen till "Årets samlare". Nu visas delar av hans samling art noveau-keramik från Rörstrand på Thielska galleriet i Stockholm..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.