SR > Kultur

Saturday, 29 April, 03:32

SR - 11 jan 17 kl. 06:58

Barn ska teckna serier i nytt integrationsprojektHur kan man använda serietecknande för att få barn med olika bakgrund och språk att mötas? Det ska integrationsprojektet Seriestorm svara på..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Seriestorm

Dela artikeln

99 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Barnska , teckna, serieri , nytt, integrationsprojekt
Sydsvenskan - 06 feb 12 kl. 08:57

Hon brinner för att teckna serier

Foto: Linda Axelsson
Den Malmöbaserade illustratören Johanna Kristiansson kan inte låta bli att teckna.
Johanna Kristiansson har ritat sedan hon första gången fick korn på en krita. På dagis fyllde hon ritblock på löpande band.

NSD - 05 dec 11 kl. 21:08

Barn döda i nytt kinesiskt våldsdåd

I centrala Kina kidnappades i helgen fem barn av en man som sedan dödade fyra av dem och skadade det femte svårt, uppgav myndigheter på måndagen..

Helsingborgs Dagblad - 05 dec 11 kl. 21:10

Barn döda i nytt kinesiskt våldsdåd

I centrala Kina kidnappades i helgen fem barn av en man som sedan dödade fyra av dem och skadade det femte svårt, uppgav myndigheter på måndagen. Enligt en människorättsgrupp rövade mannen bort barnen från en park och knivskar dem. Gruppen misstänkte att gärningsmannen är en före detta polis som avskedats och velat hämnas på samhället..

NT - 14 apr 12 kl. 07:22

Stulna barn spåras i nytt register

Efter årtionden av anklagelser har ett mörkt arv från diktaturens Spanien dragits fram i ljuset - barn som adopterades bort med statens goda minne..

SvD - 28 okt 16 kl. 07:00

Flera barn sjuka i nytt utbrott av bakteriesmitta

Sexton nya fall av ehec-smitta har konstaterats i Sverige. Sex av de som blivit sjuka är barn och tre har fått den allvarliga följdsjukdomen hus. Merparten har smittats i Stockholmsområdet, men det är ännu oklart vad som orsakat utbrottet.

Kristianstadsbladet - 02 nov 16 kl. 17:00

Barn ritade skräck med serietecknare

Under onsdagen bjöds serietecknaren Yvette Gustafsson från Göteborg in till Kulturhuset, för att lära barn att teckna serier på temat skräck..

Skånskan - 22 jan 16 kl. 16:38

Nytt avtal tecknas om drift av flyktingboende

Furulund Kävlinge kommun är på väg att teckna ett nytt avtal med VoB Syd om driften av Pilgårdens boende för ensamkommande flyktingbarn i Furulund.Gällande avtal rör fem barn som bor på Pilgården. Eftersom lokalerna byggs om för att rymma upp till 22 ensamkommande barn och ungdomar måste avtalet skrivas om.

YA - 24 feb 17 kl. 13:30

Tecknade serier poppis på lovet

Förra årets succé fick en uppföljare. Under två dagar har sportlovslediga ungdomar samlats för att teckna serier tillsammans..

DalaDemokraten - 30 jan 15 kl. 09:32

Avestavälkomnar fler ensamkommande barn

En enig omsorgsstyrelse beslutade att teckna ett nytt avtal för ensamkommande barn som innebär 10 platser för asylsökande och 26 platser för de som har permanent uppehållstillstånd. I dag har Avesta 18 platser fördelade på 4 asylplatser och 14 för dem med permanent tillstånd..

DalaDemokraten - 30 jan 15 kl. 09:32

Avesta välkomnar fler ensamkommande barn

En enig omsorgsstyrelse beslutade att teckna ett nytt avtal för ensamkommande barn som innebär 10 platser för asylsökande och 26 platser för de som har permanent uppehållstillstånd. I dag har Avesta 18 platser fördelade på 4 asylplatser och 14 för dem med permanent tillstånd..

Fler nyheter från SR

SR - 11 timmar sedan

Gyllene skivan till Ellen Andersson Q

Jazzpriset Gyllene skivan för 2016 års utgivningar går till sångerskan Ellen Andersson Quartet för deras debutskiva "I'll be seeing you"..

SR - 14 timmar sedan

Caterina Pascual Söderbaum får Sveriges Radios Romanpris postumt

Författaren Caterina Pascual Söderbaum tilldelas Sveriges Radios Romanpris 2017 för romanen "Den skeva platsen"..

SR - 15 timmar sedan

Sampo Terho är Finlands nya kulturminister

Finlands nya kulturminister heter Sampo Terho. Han utsågs igår som väntat av sitt parti Sannfinländarna till ny kultur-, idrotts- och Europaminister..

SR - 15 timmar sedan

Lilla Filmfestivalen i Båstad ställs in i år

Men även om festivalen i augusti i år inte blir av så hoppas de kunna återvända 2018..

SR - 20 timmar sedan

Unga gör konst om att inte längta till storstan

Hur är det att vara ung och bo på glesbygden? Sju unga konstnärer ska utmana idén om att det är i storstan allt händer..

SR - 20 timmar sedan

Göteborgs nya kulturhus tar form

En av de största kultursatsningarna i Göteborg de närmste åren är ett nytt kulturhus som ska ligga i stadsdelen Bergsjön. Det är en satsning på nära 200 miljoner, i ett område som enligt polisen är särskilt utsatt och där många samhällsfunktioner försvunnit de senaste åren..

SR - 21 timmar sedan

Superestetiskt blodbad i "Safari"

Den österrikiske regissören Ulrich Seidl har gjort en dokumentär om jaktturism i Afrika – "Safari". Själv kallar han den en semesterfilm om att döda..

SR - 22 timmar sedan

Per Hagman skriver om enkla barer och äkta livsnärvaro

Per Hagman debuterade 1991 med romanen "Cigarett" och han nådde omedelbart kultstatus. Hans nya bok har titeln "Allas älskare, ingens älskling"..

SR - Igår: 20:38

Ruben Östlund tävlar om Guldpalmen i Cannes

Det är 17 år sen sist, som en svensk film tävlade om det finaste priset vid filmfestivalen i Cannes. Nu är det dags igen, och det är Ruben Östlunds film The Square som kompletterar det starka startfältet som presenterats tidigare..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.