SR > Kultur

Thursday, 19 January, 18:03

SR - 11 jan 17 kl. 06:58

Barn ska teckna serier i nytt integrationsprojektHur kan man använda serietecknande för att få barn med olika bakgrund och språk att mötas? Det ska integrationsprojektet Seriestorm svara på..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Seriestorm

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Barnska , teckna, serieri , nytt, integrationsprojekt
Sydsvenskan - 06 feb 12 kl. 08:57

Hon brinner för att teckna serier

Foto: Linda Axelsson
Den Malmöbaserade illustratören Johanna Kristiansson kan inte låta bli att teckna.
Johanna Kristiansson har ritat sedan hon första gången fick korn på en krita. På dagis fyllde hon ritblock på löpande band.

NSD - 05 dec 11 kl. 21:08

Barn döda i nytt kinesiskt våldsdåd

I centrala Kina kidnappades i helgen fem barn av en man som sedan dödade fyra av dem och skadade det femte svårt, uppgav myndigheter på måndagen..

Helsingborgs Dagblad - 05 dec 11 kl. 21:10

Barn döda i nytt kinesiskt våldsdåd

I centrala Kina kidnappades i helgen fem barn av en man som sedan dödade fyra av dem och skadade det femte svårt, uppgav myndigheter på måndagen. Enligt en människorättsgrupp rövade mannen bort barnen från en park och knivskar dem. Gruppen misstänkte att gärningsmannen är en före detta polis som avskedats och velat hämnas på samhället..

NT - 14 apr 12 kl. 07:22

Stulna barn spåras i nytt register

Efter årtionden av anklagelser har ett mörkt arv från diktaturens Spanien dragits fram i ljuset - barn som adopterades bort med statens goda minne..

SvD - 28 okt 16 kl. 07:00

Flera barn sjuka i nytt utbrott av bakteriesmitta

Sexton nya fall av ehec-smitta har konstaterats i Sverige. Sex av de som blivit sjuka är barn och tre har fått den allvarliga följdsjukdomen hus. Merparten har smittats i Stockholmsområdet, men det är ännu oklart vad som orsakat utbrottet.

Kristianstadsbladet - 02 nov 16 kl. 17:00

Barn ritade skräck med serietecknare

Under onsdagen bjöds serietecknaren Yvette Gustafsson från Göteborg in till Kulturhuset, för att lära barn att teckna serier på temat skräck..

Skånskan - 22 jan 16 kl. 16:38

Nytt avtal tecknas om drift av flyktingboende

Furulund Kävlinge kommun är på väg att teckna ett nytt avtal med VoB Syd om driften av Pilgårdens boende för ensamkommande flyktingbarn i Furulund.Gällande avtal rör fem barn som bor på Pilgården. Eftersom lokalerna byggs om för att rymma upp till 22 ensamkommande barn och ungdomar måste avtalet skrivas om.

DalaDemokraten - 30 jan 15 kl. 09:32

Avestavälkomnar fler ensamkommande barn

En enig omsorgsstyrelse beslutade att teckna ett nytt avtal för ensamkommande barn som innebär 10 platser för asylsökande och 26 platser för de som har permanent uppehållstillstånd. I dag har Avesta 18 platser fördelade på 4 asylplatser och 14 för dem med permanent tillstånd..

DalaDemokraten - 30 jan 15 kl. 09:32

Avesta välkomnar fler ensamkommande barn

En enig omsorgsstyrelse beslutade att teckna ett nytt avtal för ensamkommande barn som innebär 10 platser för asylsökande och 26 platser för de som har permanent uppehållstillstånd. I dag har Avesta 18 platser fördelade på 4 asylplatser och 14 för dem med permanent tillstånd..

DI - 06 feb 12 kl. 11:23

Securitas på väg teckna avtal med Arlanda

Securitas är på väg att teckna ett nytt avtal om bevakningen av Arlanda flygplats. Avtalet löper i tre år med möjlighet till förlängning i två år. Det uppger Mats Paulsson, säkerhetsansvarig vid Arlanda, för Nyhetsbyrån Direkt..

Fler nyheter från SR

SR - 9 timmar sedan

Bostadspolitisk kvinnokamp i brasilianska filmen "Aquarius"

Sonia Braga spelar en 65-årig kulturkvinna som bor vid havet i Recife. Ensam kvar i huset med ständiga hot från markägaren som vill vräka henne..

SR - 1 timme sedan

Trump planerar stora nedskärningar i kultursektorn

USA:s blivande president Donald Trump planerar drastiska nedskärningar i den amerikanska kultursektorn..

SR - 2 timmar sedan

Veckans ord: Generös

Varje torsdag plockar vi här i P1 Kultur upp ett ord som på ett eller annat sätt reflekterar samtiden. Idag är det Mats Kolmisoppi som valt veckans ord: "generös"..

SR - 4 timmar sedan

Kungliga biblioteket får donation

Kungliga biblioteket i Stockholm har fått en donation på 450 000 kronor..

SR - 5 timmar sedan

Världsviolinisten Hilary Hahn besökte Bredäng

En världsartist besökte Bredäng i södra Stockholm igår. Det var den  amerikanska violinisten Hilary Hahn som hade bett att få besöka orkesterprojektet El Sistema, i samband med sitt framträdande på Berwaldhallen i dessa dagar..

SR - 5 timmar sedan

Halva livet kvar när äggen är slut

I helgen har det dokumentära körverket "Äggen är slut" premiär på Röda Sten i Göteborg. Hör producenten Annica Carlsson Bergdahl och poeten Lina Ekdahl i ett reportage av Katarina Wikars..

SR - 7 timmar sedan

Fotografen Ulf Anéer och Guatemala

Lagom till 20-årsjubileet av fredsavtalet i Guatemala har den svenska fotografen Ulf Anéer satt känslorna i gungning med en stor utställning som visas både i Guatemala City och i flera landsortsstäder. Det är en visuell kartläggning av landets våldsamma historia, som Ulf Anéer påbörjade redan i slutet av 1970..

SR - 8 timmar sedan

Branden i Västmanland som teater

Igår kväll öppnade Västmanlands teater för samtal kring en ny föreställning om den största skogsbranden i Sverige i modern tid, branden i Västmanland 2014. Idén kom från teaterchefen Niklas Hjulström..

SR - 6 timmar sedan

VECKANS ORD: "offer"

Kulturredaktionens Mårten Arndtzén om ett ord som allt fler verkar identifiera sig med..

SR - Igår: 17:11

"Småstad" – vinner på charm

Småstad så heter en ny svensk film som har premiär i helgen i regi av Johan Löfstedt. Som handlar om Familjen Löfstedt. En Sorts drama dokumentär..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.