SR > Kultur

Thursday, 19 October, 09:10

SR - 11 jan 17 kl. 06:58

Barn ska teckna serier i nytt integrationsprojektHur kan man använda serietecknande för att få barn med olika bakgrund och språk att mötas? Det ska integrationsprojektet Seriestorm svara på..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Seriestorm

Dela artikeln

99 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Barnska , teckna, serieri , nytt, integrationsprojekt
Sydsvenskan - 06 feb 12 kl. 08:57

Hon brinner för att teckna serier

Foto: Linda Axelsson
Den Malmöbaserade illustratören Johanna Kristiansson kan inte låta bli att teckna.
Johanna Kristiansson har ritat sedan hon första gången fick korn på en krita. På dagis fyllde hon ritblock på löpande band.

NSD - 05 dec 11 kl. 21:08

Barn döda i nytt kinesiskt våldsdåd

I centrala Kina kidnappades i helgen fem barn av en man som sedan dödade fyra av dem och skadade det femte svårt, uppgav myndigheter på måndagen..

Helsingborgs Dagblad - 05 dec 11 kl. 21:10

Barn döda i nytt kinesiskt våldsdåd

I centrala Kina kidnappades i helgen fem barn av en man som sedan dödade fyra av dem och skadade det femte svårt, uppgav myndigheter på måndagen. Enligt en människorättsgrupp rövade mannen bort barnen från en park och knivskar dem. Gruppen misstänkte att gärningsmannen är en före detta polis som avskedats och velat hämnas på samhället..

NT - 14 apr 12 kl. 07:22

Stulna barn spåras i nytt register

Efter årtionden av anklagelser har ett mörkt arv från diktaturens Spanien dragits fram i ljuset - barn som adopterades bort med statens goda minne..

SvD - 28 okt 16 kl. 07:00

Flera barn sjuka i nytt utbrott av bakteriesmitta

Sexton nya fall av ehec-smitta har konstaterats i Sverige. Sex av de som blivit sjuka är barn och tre har fått den allvarliga följdsjukdomen hus. Merparten har smittats i Stockholmsområdet, men det är ännu oklart vad som orsakat utbrottet.

Kristianstadsbladet - 02 nov 16 kl. 17:00

Barn ritade skräck med serietecknare

Under onsdagen bjöds serietecknaren Yvette Gustafsson från Göteborg in till Kulturhuset, för att lära barn att teckna serier på temat skräck..

Skånskan - 22 jan 16 kl. 16:38

Nytt avtal tecknas om drift av flyktingboende

Furulund Kävlinge kommun är på väg att teckna ett nytt avtal med VoB Syd om driften av Pilgårdens boende för ensamkommande flyktingbarn i Furulund.Gällande avtal rör fem barn som bor på Pilgården. Eftersom lokalerna byggs om för att rymma upp till 22 ensamkommande barn och ungdomar måste avtalet skrivas om.

YA - 24 feb 17 kl. 13:30

Tecknade serier poppis på lovet

Förra årets succé fick en uppföljare. Under två dagar har sportlovslediga ungdomar samlats för att teckna serier tillsammans..

DalaDemokraten - 30 jan 15 kl. 09:32

Avestavälkomnar fler ensamkommande barn

En enig omsorgsstyrelse beslutade att teckna ett nytt avtal för ensamkommande barn som innebär 10 platser för asylsökande och 26 platser för de som har permanent uppehållstillstånd. I dag har Avesta 18 platser fördelade på 4 asylplatser och 14 för dem med permanent tillstånd..

DalaDemokraten - 30 jan 15 kl. 09:32

Avesta välkomnar fler ensamkommande barn

En enig omsorgsstyrelse beslutade att teckna ett nytt avtal för ensamkommande barn som innebär 10 platser för asylsökande och 26 platser för de som har permanent uppehållstillstånd. I dag har Avesta 18 platser fördelade på 4 asylplatser och 14 för dem med permanent tillstånd..

Fler nyheter från SR

SR - 2 timmar sedan

Umeå Designhögskola bäst i världen

För andra året i rad rankas Umeå Designhögskola som den främsta designskolan i Europa och Amerika av det prestigefulla Red Dot Award..

SR - 2 timmar sedan

Utanförskap bygger identitet i fängelserna

Musiketnologen Dan Lundberg har studerat hur fängelselåtarna politiserades i slutet av 60-talet och framåt. Det berättar han om i sin nya bok "Kåklåtar". Han kan se en röd tråd till dagens fängelselåtar.

SR - 17 timmar sedan

Brist på unga ledare i teatersverige

Två av tre konstnärliga chefer vid landets institutionsteatrar är födda på 1950 och -60 talen och få är yngre..

SR - 17 timmar sedan

Amerikanska "Skam" blir Facebook-serie

Den amerikanska versionen av den norska succéserien "Skam" kommer att sändas av Facebook rapporterar NRK..

SR - 20 timmar sedan

Gåtan Sjostakovitj i Julian Barnes nya roman

Den ryske kompositören Dmitrj Sjoskakovitjs medlöperi under Stalintiden  har väckt diskussioner långt  in i vår tid. Sålde han sin själ?.

SR - 19 timmar sedan

"Shapeshifters": Om mellanförskapets inre rum

Den bioaktuella essäfilmen Shapeshifters handlar om migration, om sökandet efter ett sammanhang och att höra hemma..

SR - 22 timmar sedan

Tonsättaren Ingvar Lidholm död

En av Sveriges största tonsättare under 1900-talet, Ingvar Lidholm, är död..

SR - Igår: 07:00

Berättelserna öppnar maktens unkna rum

Tidningen New York Times artiklar om att den amerikanske filmproducenten Harvey Weinstein under flera år ska ha trakasserat kvinnliga skådespelare och medarbetare sexuellt, har satt igång en snöbollseffekt. Tongivande skådespelare har berättat om sina upplevelser, och genom sociala medier har det nått långt utanför filmbranschen. Kulturnytts filmkritiker Emma Engström tror inte är en slump att det är i filmbranschen de här frågorna briserar..

SR - Igår: 06:00

Mindre jakt när "Jägarna" blir tv-serie

Mjukare och mer politisk, så beskrivs den nya tv-serien "Jägarna" som just nu är inne på sista inspelningsveckan i Älvsbyn i Norrbotten..

SR - Igår: 23:00

George Saunders får Bookerpriset

Den amerikanske författaren George Saunders tilldelas Bookerpriset. Han får utmärkelsen för sin roman "Lincoln in the Bardo"..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.