SR > Kultur

Thursday, 17 August, 11:44

SR - 11 jan 17 kl. 06:58

Barn ska teckna serier i nytt integrationsprojektHur kan man använda serietecknande för att få barn med olika bakgrund och språk att mötas? Det ska integrationsprojektet Seriestorm svara på..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Seriestorm

Dela artikeln

99 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Barnska , teckna, serieri , nytt, integrationsprojekt
Sydsvenskan - 06 feb 12 kl. 08:57

Hon brinner för att teckna serier

Foto: Linda Axelsson
Den Malmöbaserade illustratören Johanna Kristiansson kan inte låta bli att teckna.
Johanna Kristiansson har ritat sedan hon första gången fick korn på en krita. På dagis fyllde hon ritblock på löpande band.

NSD - 05 dec 11 kl. 21:08

Barn döda i nytt kinesiskt våldsdåd

I centrala Kina kidnappades i helgen fem barn av en man som sedan dödade fyra av dem och skadade det femte svårt, uppgav myndigheter på måndagen..

Helsingborgs Dagblad - 05 dec 11 kl. 21:10

Barn döda i nytt kinesiskt våldsdåd

I centrala Kina kidnappades i helgen fem barn av en man som sedan dödade fyra av dem och skadade det femte svårt, uppgav myndigheter på måndagen. Enligt en människorättsgrupp rövade mannen bort barnen från en park och knivskar dem. Gruppen misstänkte att gärningsmannen är en före detta polis som avskedats och velat hämnas på samhället..

NT - 14 apr 12 kl. 07:22

Stulna barn spåras i nytt register

Efter årtionden av anklagelser har ett mörkt arv från diktaturens Spanien dragits fram i ljuset - barn som adopterades bort med statens goda minne..

SvD - 28 okt 16 kl. 07:00

Flera barn sjuka i nytt utbrott av bakteriesmitta

Sexton nya fall av ehec-smitta har konstaterats i Sverige. Sex av de som blivit sjuka är barn och tre har fått den allvarliga följdsjukdomen hus. Merparten har smittats i Stockholmsområdet, men det är ännu oklart vad som orsakat utbrottet.

Kristianstadsbladet - 02 nov 16 kl. 17:00

Barn ritade skräck med serietecknare

Under onsdagen bjöds serietecknaren Yvette Gustafsson från Göteborg in till Kulturhuset, för att lära barn att teckna serier på temat skräck..

Skånskan - 22 jan 16 kl. 16:38

Nytt avtal tecknas om drift av flyktingboende

Furulund Kävlinge kommun är på väg att teckna ett nytt avtal med VoB Syd om driften av Pilgårdens boende för ensamkommande flyktingbarn i Furulund.Gällande avtal rör fem barn som bor på Pilgården. Eftersom lokalerna byggs om för att rymma upp till 22 ensamkommande barn och ungdomar måste avtalet skrivas om.

YA - 24 feb 17 kl. 13:30

Tecknade serier poppis på lovet

Förra årets succé fick en uppföljare. Under två dagar har sportlovslediga ungdomar samlats för att teckna serier tillsammans..

DalaDemokraten - 30 jan 15 kl. 09:32

Avestavälkomnar fler ensamkommande barn

En enig omsorgsstyrelse beslutade att teckna ett nytt avtal för ensamkommande barn som innebär 10 platser för asylsökande och 26 platser för de som har permanent uppehållstillstånd. I dag har Avesta 18 platser fördelade på 4 asylplatser och 14 för dem med permanent tillstånd..

DalaDemokraten - 30 jan 15 kl. 09:32

Avesta välkomnar fler ensamkommande barn

En enig omsorgsstyrelse beslutade att teckna ett nytt avtal för ensamkommande barn som innebär 10 platser för asylsökande och 26 platser för de som har permanent uppehållstillstånd. I dag har Avesta 18 platser fördelade på 4 asylplatser och 14 för dem med permanent tillstånd..

Fler nyheter från SR

SR - 4 timmar sedan

Familjen Mann: I skuggan av en far men med hans pengar

6 barn och 4 hushållerskor. Om nobelpristagaren Thomas Manns och Katja Manns stora och bångstyriga familj har Tilmann Lahme skrivit en biografi..

SR - 4 timmar sedan

Med språket som skalpell i Jäderlings debut

Redaktören och litteraturkritikern Viktoria Jäderling debuterar med novellsamlingen "Åh Lunargatan", där känslokyla möter känslostorm..

SR - 4 timmar sedan

Polisen: "Ingen anledning att neka demonstration"

Det finns ingen anledning att avslå det nazistiska partiet Nordiska motståndsrörelsens, NMR, ansökan om demonstrationstillstånd under Bokmässan, menar polischefen för Storgöteborg..

SR - 5 timmar sedan

Stockholm vill stå utanför kultursamverkan

Stockholm stad vill hålla Kulturhuset Stadsteatern utanför kultursamverkansmodellen och menar att staten flyr sitt ansvar..

SR - 22 timmar sedan

En svensk blick på amerikansk utsatthet i Bronx

Regissören Niclas Gillis skildrar en ensamstående 19-årig mammas liv. Hon tvingas arbeta som strippa på en illegal nattklubb, för att försörja sig och sin dotter..

SR - 20 timmar sedan

Det mörka Tornet - revolverbalett och oskrämmande monster

I traditionen "göra film på enormt mycket romantext" har turen kommit till bokserien om The dark Tower. Matthew McConaughey är den onde. Idris Elba den gode..

SR - 20 timmar sedan

Schwarzenegger donerar pengar efter Charlottesville

Den amerikanska skådespelaren och politikern Arnold Schwarzenegger donerar motsvarande ungefär 800 000 kronor till Simon Wiesenthal Center..

SR - Igår: 11:19

"De kände till riskerna men körde ändå". Sportjournalisten Fredrik af Petersén om Superswede.

Han refererade när Ronnie Peterson kraschade på Monza. Hör sportjournalisten Fredrik av Petersén om sportdokumentären "Superswede" och motorsportens guldålder..

SR - Igår: 08:38

Irlands kulturliv kan drabbas av brexit

Konsekvenserna av brexit oroar många näringar på Irland, också kultursektorn. Med dagens system kan kulturarbetare arbeta över hela ön..

SR - Igår: 08:00

The Nile Hilton Incident inviger ny filmfestival i Blekinge

Tarik Salehs film "The Nile Hilton Incident" inviger nystartad filmfestival med fokus på Östersjöområdet..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.