SR > Kultur

Tuesday, 12 December, 09:04

SR - 11 jan 17 kl. 06:58

Barn ska teckna serier i nytt integrationsprojektHur kan man använda serietecknande för att få barn med olika bakgrund och språk att mötas? Det ska integrationsprojektet Seriestorm svara på..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Seriestorm

Dela artikeln

99 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Barnska , teckna, serieri , nytt, integrationsprojekt
Sydsvenskan - 06 feb 12 kl. 08:57

Hon brinner för att teckna serier

Foto: Linda Axelsson
Den Malmöbaserade illustratören Johanna Kristiansson kan inte låta bli att teckna.
Johanna Kristiansson har ritat sedan hon första gången fick korn på en krita. På dagis fyllde hon ritblock på löpande band.

NSD - 05 dec 11 kl. 21:08

Barn döda i nytt kinesiskt våldsdåd

I centrala Kina kidnappades i helgen fem barn av en man som sedan dödade fyra av dem och skadade det femte svårt, uppgav myndigheter på måndagen..

Helsingborgs Dagblad - 05 dec 11 kl. 21:10

Barn döda i nytt kinesiskt våldsdåd

I centrala Kina kidnappades i helgen fem barn av en man som sedan dödade fyra av dem och skadade det femte svårt, uppgav myndigheter på måndagen. Enligt en människorättsgrupp rövade mannen bort barnen från en park och knivskar dem. Gruppen misstänkte att gärningsmannen är en före detta polis som avskedats och velat hämnas på samhället..

NT - 14 apr 12 kl. 07:22

Stulna barn spåras i nytt register

Efter årtionden av anklagelser har ett mörkt arv från diktaturens Spanien dragits fram i ljuset - barn som adopterades bort med statens goda minne..

SvD - 28 okt 16 kl. 07:00

Flera barn sjuka i nytt utbrott av bakteriesmitta

Sexton nya fall av ehec-smitta har konstaterats i Sverige. Sex av de som blivit sjuka är barn och tre har fått den allvarliga följdsjukdomen hus. Merparten har smittats i Stockholmsområdet, men det är ännu oklart vad som orsakat utbrottet.

Kristianstadsbladet - 02 nov 16 kl. 17:00

Barn ritade skräck med serietecknare

Under onsdagen bjöds serietecknaren Yvette Gustafsson från Göteborg in till Kulturhuset, för att lära barn att teckna serier på temat skräck..

Skånskan - 22 jan 16 kl. 16:38

Nytt avtal tecknas om drift av flyktingboende

Furulund Kävlinge kommun är på väg att teckna ett nytt avtal med VoB Syd om driften av Pilgårdens boende för ensamkommande flyktingbarn i Furulund.Gällande avtal rör fem barn som bor på Pilgården. Eftersom lokalerna byggs om för att rymma upp till 22 ensamkommande barn och ungdomar måste avtalet skrivas om.

YA - 24 feb 17 kl. 13:30

Tecknade serier poppis på lovet

Förra årets succé fick en uppföljare. Under två dagar har sportlovslediga ungdomar samlats för att teckna serier tillsammans..

DalaDemokraten - 30 jan 15 kl. 09:32

Avestavälkomnar fler ensamkommande barn

En enig omsorgsstyrelse beslutade att teckna ett nytt avtal för ensamkommande barn som innebär 10 platser för asylsökande och 26 platser för de som har permanent uppehållstillstånd. I dag har Avesta 18 platser fördelade på 4 asylplatser och 14 för dem med permanent tillstånd..

DalaDemokraten - 30 jan 15 kl. 09:32

Avesta välkomnar fler ensamkommande barn

En enig omsorgsstyrelse beslutade att teckna ett nytt avtal för ensamkommande barn som innebär 10 platser för asylsökande och 26 platser för de som har permanent uppehållstillstånd. I dag har Avesta 18 platser fördelade på 4 asylplatser och 14 för dem med permanent tillstånd..

Fler nyheter från SR

SR - 1 timme sedan

Lucka 12: Folkmusik om flyktingar

Helene Alm lyssnar på folkmusik om flyktingsituationen..

SR - 2 timmar sedan

"Alla borde läsa Jamaica Kincaid"

Jamaica Kincaid föddes 1949 som Elaine Potter Richardson på den karibiska ön Antigua. Nu bor hon i USA och arbetar som professor vid Harvard. På svenska finns fem av hennes romaner och nu kommer en sjätte: "Lucy," i översättning av Lena Fagerström..

SR - 2 timmar sedan

Protestaktion mot Moderna Museet i Malmö Metoo-samtal UTKAST

Det panelsamtal om sexuella trakasserier som igår arrangerades på Moderna Museet i Malmö har fått kritik. Fler bakom #konstnärligfrihet valde att bojkotta samtalet..

SR - 2 timmar sedan

Kyrkomusikerutbildning återupptas

Kyrkomusikerutbildningen på Kungliga musikhögskolan återupptas läsåret 2018/19..

SR - 15 timmar sedan

Komiker i upprop mot sexuella trakasserier i #skrattetihalsen

80 kvinnliga komiker berättar om sexuella trakasserier och tystnadskultur i humorbranschen i ett nytt upprop..

SR - 16 timmar sedan

Salimpour gjorde magdansen till konst

Den amerikanska dansaren Jamila Salimpour, en av de mest inflytelserika inom magdansgenren är död..

SR - 19 timmar sedan

Två skräckisar i vintermörkret

Vintermörkret sänker sig och då kan det kanske vara läge bekanta sig med ett par klassiska amerikanska spökromaner som kommit i nya svenska utgåvor..

SR - 18 timmar sedan

Ruben Östlund nominerad till Golden Globe

I helgen blev det prisregn över Ruben Östlund på den europeiska filmgalan EFA. Och nu är det klart att hans film "the Square" även nomineras i kategorin Bästa utländska film på Golden Globe Awards..

SR - 19 timmar sedan

Konsten att sortera tillvaron och citaten i bokstavsordning

Går helheten att finna i en ny komposition av fragmenten eller faller allt ännu mer isär? "Hennes 37:e år" av Suzanne Scanlon är en berättelse i bitar..

SR - Igår: 06:30

Lucka 11: Meanderbård istället för julsnaps.

Meanderbården var ett populärt dekorelement inte minst under tjugotalet i Sverige. Den period som kom att kallas Swedish Grace..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.