SR > Kultur

Monday, 29 May, 18:59

SR - 11 jan 17 kl. 07:00

Sju år försenad invigning av Hamburgs nya konserthusDet har blivit tio gånger dyrare än planerat, men nu är det dags för invigning av Hamburgs spektakulära konserthus, Elbphilharmonin..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Hamburgs

Dela artikeln

4 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sju, år, försenad, invigningav , Hamburgsnya , konserthus
Magazin24 - 27 maj 11 kl. 14:41

Invigning vid Järnvägsmuseet

Köping?Uttersbergs Järnvägs museiförening har idag fredag haft en invigning. Det nya lokstallet och den nygamla lokomotorn visades fram för ett femtiotal besökare.

Barometern - 08 aug 14 kl. 06:42

Dags för invigning av nya Örsjö station

Örsjö är nu med på tågkartan. På lördag invigs den nya stationen. För första gången på 40 år stannar tågen återigen i samhället.

Skånskan - 06 okt 16 kl. 17:17

Ställde in invigning för vattenskada

Lund När Källbyängars förskola på torsdagen skulle ha invigning med ballonuppsläpp i de nyrenoverade lokalerna på det tidigare sjukhuset Sankt Lars fick man ställa in på grund av en vattenskada.– Det är tråkigt. Vi hade sett fram emot att få visa upp de ljusa fina lokalerna och vår verksamhet samt berätta om husets historia, säger förskolechef Lisa Carlsson.

YLE - 14 nov 16 kl. 20:58

Sju orsaker till att västmetron spårade ur

Konsulterna misslyckades, byggföretagen grälade och politikerna kunde inte övervaka processen. Yle har utrett vad västmetrons problem beror på. Den 10 juni meddelades att det inte går att säga exakt när västmetron blir klar.

YLE - 28 jul 12 kl. 01:47

Maffig invigning inledde London-OS

Strax efter 02:30 finländsk tid tändes den olympiska elden på stadion i London för att markera starten på sommar-OS. OS-elden tändes slutligen av sju lovande brittiska junioridrottare. Tändandet av elden satte punkt för ett nästan fyra timmar långt spektakel.

Nyan - 16 sep 13 kl. 16:37

Försenad matchstart för IFK

FOTBOLL. Kvällens match mellan IFK Mariehamn och MYPA skulle egentligen ha börjat klockan halv sju.
Men nu står det klart att matchstarten flyttas fram till klockan sju..

YA - 25 feb 14 kl. 06:30

Försenad transport - missad läkartid

Foto: Britt Risberg
Pia Johansson litar inte längre på färdtjänst och sjukresor. Häromveckan missade hon en viktig läkartid, eftersom taxin blev nästan två timmar för-senad.
Torsdagen den 13 februari skulle Pia Johansson åka till ortopeden i Lund, ett besök som hon väntat på över en månad.

Barometern - 12 aug 14 kl. 20:44

Dackarna leder försenad derbyrysare

Efter sju heat bröts elitseriematchen mellan Dackarna och Vetlanda på grund av regn.
Vid 21.30 återupptogs matchen och efter 14 heat leder Dackarna med 43–41.

Barometern - 12 aug 14 kl. 20:44

Skrällen: Dackarna vann försenad derbyrysare

Efter sju heat bröts elitseriematchen mellan Dackarna och Vetlanda på grund av regn.
Vid 21.30 återupptogs matchen.

SvD - 11 feb 16 kl. 10:47

Sju passionerade Carmen i dansform

Folkoperan spelar ”Carmen moves”, dansopera i koreografi av Örjan Andersson – med en dags försenad premiär. Bizets ”Carmen”, som blev fiasko vid urpremiären 1875, är världens populäraste opera. Men dansvärlden var först med att tolka Prosper Mérimées kortroman för scenen.

Fler nyheter från SR

SR - 1 timme sedan

Kritiserad YLE-chef avgår

Finlands public servicebolag YLE meddelade i eftermiddags att deras kritiserade nyhetschef lämnar sitt jobb. Nyhetschefen Atte Jääskeläinen hade en central roll i det omtalade bråket mellan YLE och statsminister Juha Sipilä förra året och fattade beslut om att begränsa rapporteringen kring en pågående jävsutredning av statsministern..

SR - 5 timmar sedan

Vad berättar Ruben Östlund om vår samtid?

Det råder nationell filmyra efter Östlunds Guldpalmsvinst i Cannes med filmen "The Square". I dagens P1 Kultur analyserar vi hans projekt, fem filmer om manlighet, grupptryck och en kulturelit utan moralisk kompass..

SR - 6 timmar sedan

Stim måste låta årsstämman utse styrelse

Musikskapare inom upphovsrättsorganisationen Stim har länge slagits för att få veta vad upphovsrättsorganisationen Stim gör med deras pengar, utan framgång, men nu händer det saker inför Stims årsmöte ikväll..

SR - 7 timmar sedan

Förtroendet för traditionella medier ökar i Europa

Medan förtroendet för sociala nätverk dalar, ökar européers förtroende för traditionella medier, visar en rapport från EBU som Dagens Media tagit del av..

SR - 22 timmar sedan

Ruben Östlund vinner Guldpalmen 2017

Regissören Ruben Östlunds film "The square" vinner Guldpalmen i Cannes..

SR - Igår: 14:27

Inget gehör för kulturfrågor på MP-kongress

I helgen höll Miljöpartiet kongress i Linköping, mot bakgrund av dåliga opinonssiffror och intern kritik om att partiet i regeringsställning svikit sina frågor. Emma Engström kommenterar hur krisen påverkade kulturfrågorna..

SR - 11 timmar sedan

Konststölder i DDR kartläggs

Över 70 år efter andra världskrigets slut syns ännu ingen ände på efterforskningarna om konsten och kulturskatterna som nazisterna stal av judar. Nu har det tyska Centret för förlorade kulturföremål också fått i uppdrag att kartlägga de fortsatta konststölderna efter kriget, i det sovjetockuperade Östtyskland och under DDR-regimen..

SR - 11 timmar sedan

"Hemmet" en brottningsmatch mellan realisten och skräckförfattaren

För ett par år sedan lät författaren Mats Strandberg Östersjöns kryssningsfartyg bli till vampyrnästen i romanen "Färjan". I hans senaste bok "Hemmet" har skräcken bytt scen – till ett äldreboende..

SR - Igår: 08:58

Pris i Cannes till iranske Mohammad Rasoulof

Den iranska filmen "Lerd", eller "A man of integrity", har utsetts till bästa film i sidokategorin "Un certain regard" på filmfestivalen i Cannes.   Filmen gjordes i hemlighet av regissören Mohammad Rasoulof och handlar om en man som vägrar muta sig ur en svår situation.  Kulturnytts Roger Wilson har sett Lynne Ramsays film ”You were never really here” som blivit en favorit i tävlingsserien..

SR - Igår: 07:00

Kamratposten firar 125 år men framtiden är en utmaning

Kamratposten lockar fortfarande unga läsare till sin papperstidning, men chefredaktören är väl medveten om att en digital omställning kan vara nödvändig framöver..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.