SR > Nyheter

Friday, 14 December, 22:19

Liknande nyheter

Taggar: Äldre, lärsig , skyddasig mot , brott
SVT - 16 apr 18 kl. 18:53

Brå: En av sex äldre utsattes för brott på ett år

En ny rapport från Brottsförebyggande rådet (Brå) slår fast att drygt var sjätte person som är 65 år eller äldre utsätts för brott under ett år. Bland problemen finns internationella ligor som specialiserar sig på bedrägerier mot äldre och misshandel utförd av anhöriga..

LV - 27 feb 18 kl. 12:40

Äldre utsatt för brott

Flera äldre personer blev under söndagen utsatta för brott. Strax före klockan 18.00 så utsattes en kvinna i 90-årsåldern i ett hyreshus i centrala Kisa för en stöld..

SR - 16 apr 18 kl. 22:17

Var sjätte äldre utsatt för brott

Drygt var sjätte person över 65 år utsattes under 2016 för något brott. Det enligt en ny studie av Brottsförebyggande rådet..

Dalarnas tidningar - 14 jul 13 kl. 17:26

Äldre man nekar till brott

En Borlängebo, en man född 1946, står åtalad vid Falu tingrätt för olaga hot samt misshandel. Mannen nekar till båda anklagelserna..

News55 - 18 jan 17 kl. 14:46

Därför minskar antalet brott mot äldre

Antalet brott riktade mot äldre fortsätter att minska i hela landet, det rapporterar P4 Skaraborg. Under 2016 inkom hela 16 procent färre anmälningar om lägenhetsintrång och 20 procent färre anmälda fickstölder riktade mot äldre och personer med funktionsvariationer, till polisen jämfört med 2015.       LÄS MER: Falsk elektriker stjäl pengar av äldre Inte lika lätt för ligorna Håkan Carlsson leder den så kallade Circagruppen som har sitt fäste i Västsverige och är specialiserade på brott mot äldre.

News55 - 15 nov 16 kl. 11:49

Bedrägerier mot äldre ökar alltmer

– Ungefär en procent av alla bedrägeribrott riktas mot äldre. Men det är en hemsk typ av brottslighet, man riktar in sig på bräckliga och i bland mer sårbara personer, säger Anna-Lena Tapper, förundersökningsledare vid polisens nationella bedrägericenter, till Expressen.       LÄS MER: Pensionssparare utsätts för blufföretag “Man anspelar på människors oro” Hittills i år har anmälningarna om bedrägeribrott mot äldre i Sverige ökat med omkring 20 procent.

GöteborgsPosten - 07 dec 18 kl. 17:16

Flera brott mot äldre under fredagen

Under eftermiddagen har polisen i Trollhättan fått in två anmälningar om inbrott på Storgårdsvägen, i Vargön. Brotten har riktats mot äldre personer..

News55 - 19 nov 15 kl. 11:04

Glädjande besked från polisen: Bedrägerier mot äldre minskar

Förra året ökade bedrägerier mot äldre med fyrtio procent och den uppåtgående trenden höll i sig fram till sommaren 2015. Sedan juli har det däremot skett en drastisk förändring till det bättre. – Antalet anmälningarna i oktober är de lägsta på två år, säger Anna-Lena Tapper som är förundersökningsledare på Nationellt bedrägericenter.

Polisen - 04 sep 12 kl. 11:17

Polisen i Halland förebygger brott bland äldre

Förvara inte stora summor pengar hemma, lås din ytterdörr och var vaksam mot okända människor. Genom kunskap och medvetenhet kan äldre och personer med funktionsnedsättning skydda sig mot brott..

Barometern - 20 feb 18 kl. 06:00

Bedragare siktar in sig på äldre – polis och banker varnar

Just nu får polisen flera anmälningar om bedrägerier och bedrägeriförsök mot äldre. I flera fall handlar det om personer som ringer och påstår att de vill skydda de äldre från brott, när det i själva verket är tvärtom..

Fler nyheter från SR

SR - 1 timme sedan

Cohen: Trump visste att det var olagligt att betala kvinnorna

USA:s president Donald Trump fattade personligen beslut om utbetalningarna till två kvinnor för att undvika en sexskandal inför valet 2016 – och kände till att detta inte var enligt reglerna..

SR - 3 timmar sedan

Tyska id-kontroller olagliga enligt EU-domstolen

Tysklands krav att bussbolag måste kontrollera sina passagerares resehandlingar är olagliga, har EU-domstolen slagit fast..

SR - 3 timmar sedan

Kände till att babypudret innehöll asbest – nu faller aktien

Johnson & Johnson faller på USA-börsen efter att det har kommit fram att de känt till att pudret innehållit cancerframkallande asbest..

SR - 3 timmar sedan

Browder: Trångsynt syn på Nordea-misstankarna

Efter beskedet att Ekobrottsmyndigheten inte öppnar någon förundersökning om misstänkt pennningtvätt hos Nordea, reagerar nu finansmannen Bill Browder, som stod bakom anmälan mot banken..

SR - 4 timmar sedan

Ferm: Politiken behöver ta ett större ansvar

Tog beslut om att ändra i ersättningssystemet för ensamkommande – nu vill Miljöpartiet att personer över 18 år och som befinner sig i en asylprocess ska få missbruksvård..

SR - 4 timmar sedan

Amnesty: FN lämnade flyktingar utan skydd

Amnesty riktar nu skarp kritik mot FN för hur de hanterade en attack på ett flyktingläger i Centralafrikanska republiken i november..

SR - 4 timmar sedan

Kina drar tillbaka strafftull mot amerikanska bilar

Vapenvilan i handelskriget mellan USA och Kina fortsatte i dag med löften från Peking om att tillfälligt dra in strafftullarna mot amerikanskbyggda bilar. Men enligt flera analytiker ska man inte tro att Kina redan har märkts av konflikten..

SR - 4 timmar sedan

Olika besked om brexit efter EU-toppmöte

Det rådde stor förvirring när EU-toppmötet avslutades i Bryssel. May propagerar för vidare samtal och fler bindande försäkringar, vilket EU säger nej till..

SR - 5 timmar sedan

Klimatmötet i Katowice drar ut på tiden

FN:s klimatmöte i polska Katowice skulle egentligen vara färdigt nu. Men flera låsningar finns kvar kring viktiga tekniska frågor i den regelbok för Parisavtalet som är viktigt mål för mötet..

SR - 6 timmar sedan

Löfven vill fortsätta förhandla om mittensamarbete

Efter dagens väntade nederlag i riksdagen vill Stefan Löfven (S) fortsätta diskussionerna med de andra partierna..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.