SR > Nyheter

Friday, 24 March, 22:52

Liknande nyheter

Taggar: Äldre, lärsig , skyddasig mot , brott
Dalarnas tidningar - 14 jul 13 kl. 17:26

Äldre man nekar till brott

En Borlängebo, en man född 1946, står åtalad vid Falu tingrätt för olaga hot samt misshandel. Mannen nekar till båda anklagelserna..

News55 - 18 jan 17 kl. 14:46

Därför minskar antalet brott mot äldre

Antalet brott riktade mot äldre fortsätter att minska i hela landet, det rapporterar P4 Skaraborg. Under 2016 inkom hela 16 procent färre anmälningar om lägenhetsintrång och 20 procent färre anmälda fickstölder riktade mot äldre och personer med funktionsvariationer, till polisen jämfört med 2015.       LÄS MER: Falsk elektriker stjäl pengar av äldre Inte lika lätt för ligorna Håkan Carlsson leder den så kallade Circagruppen som har sitt fäste i Västsverige och är specialiserade på brott mot äldre.

News55 - 15 nov 16 kl. 11:49

Bedrägerier mot äldre ökar alltmer

– Ungefär en procent av alla bedrägeribrott riktas mot äldre. Men det är en hemsk typ av brottslighet, man riktar in sig på bräckliga och i bland mer sårbara personer, säger Anna-Lena Tapper, förundersökningsledare vid polisens nationella bedrägericenter, till Expressen.       LÄS MER: Pensionssparare utsätts för blufföretag “Man anspelar på människors oro” Hittills i år har anmälningarna om bedrägeribrott mot äldre i Sverige ökat med omkring 20 procent.

News55 - 19 nov 15 kl. 11:04

Glädjande besked från polisen: Bedrägerier mot äldre minskar

Förra året ökade bedrägerier mot äldre med fyrtio procent och den uppåtgående trenden höll i sig fram till sommaren 2015. Sedan juli har det däremot skett en drastisk förändring till det bättre. – Antalet anmälningarna i oktober är de lägsta på två år, säger Anna-Lena Tapper som är förundersökningsledare på Nationellt bedrägericenter.

Polisen - 04 sep 12 kl. 11:17

Polisen i Halland förebygger brott bland äldre

Förvara inte stora summor pengar hemma, lås din ytterdörr och var vaksam mot okända människor. Genom kunskap och medvetenhet kan äldre och personer med funktionsnedsättning skydda sig mot brott..

YA - 27 jul 13 kl. 10:12

Nya rutiner ska skydda äldre och sjuka i värmen

När värmen slår till är de äldre och sjuka mer utsatta. Med start i år utfärdar Smhi varningar när värmen blir för stark. Ett nytt rutinsystem från kommunen ska göra att varningen sprids ut till vårdboendena.

News55 - 27 jan 17 kl. 10:53

Bedragare slog till mot äldre på sjukhus

Ett gift par från Rumänien greps under onsdagen på bar gärning vid en stöld på Frölunda torg i Göteborg. Paret misstänks för att vid sex olika tillfällen ha begått stölder mot äldre. – Jag tycker det är skamligt att utföra den här typen av brott, där man ger sig på de svaga i samhället, säger Håkan Carlsson, chef för polisens Circagrupp, till Expressen.

Barometern - 14 mar 14 kl. 15:23

Polisen varnar alla äldre: "lås dörren"

Efter en våg av brott i Kalmar län riktade specifikt mot äldre går nu polisen ut med en varning.
– Tyvärr måste vi uppmana folk att låsa sina dörrar och vara försiktiga med vem de öppnar för, säger Lina Isaksson Funke, presstalesperson på polisen i Kalmar län. Den 25 februari gick en okänd gärningsman fram till en 80-årig man på parkeringen vid Ica i Nybro.

YLE - 12 mar 17 kl. 18:52

Då händerna inte räcker till: Psykosmedicin och remmar för äldre med demens

Vanvården av äldre psykiatriska patienter vid G1 i Åbo är i värsta fall ingen engångsföreteelse. Många som kommit i kontakt med äldrevård i Finland kan vittna om personalbrist, tidsbrist, stress och hårdhänt hantering av patienter. Det kan vara så att ingen riktigt har tid att låta en svårmatad person äta tillräckligt, att det inte någonsin finns tid för att ta en sväng utomhus med patienter - och att en dusch i värsta fall blir en sällan förekommande lyx.

Fler nyheter från SR

SR - 45 minuter sedan

EU-ledare samlade för firande i Rom

EU:s stats- och regeringschefer är samlade i Rom för att fira Romfördraget som lade grunden till unionen för 60 år sedan. På fredagen hade de audiens hos påven i Vatikanen..

SR - 45 minuter sedan

Kongolesisk krigsherre döms till skadestånd i unik dom i Haag

Den internationella brottmålsdomstolen i Haag har i dag utdömt skadestånd till offren för en kongolesisk krigsherre, en dom som är den första i sitt slag..

SR - 1 timme sedan

Sex av de gripna efter terrordådet i London släpps

Polisen i London har släppt sex av dom personer som gripits efter attacken mot parlamentet i onsdags..

SR - 3 timmar sedan

Omröstningen skjuts upp – Donald trump drar tillbaka sjukvårdsreformen

Republikanerna i USA:s kongress har misslyckats med att nå enighet om ett förslag till ny sjukförsäkring.Omröstningen om förslaget sköts upp igen på fredagskvällen, sedan det stod klart att det inte skulle gå att få igenom i representanthuset..

SR - 2 timmar sedan

Tvångssteriliserade får ersättning

Transpersoner som tidigare tvingats sterilisera sig när de bytte kön ska nu kunna få ersättning av staten. Enligt Dagens Nyheter föreslår regeringen att beloppet blir 225 000 kronor..

SR - 2 timmar sedan

Allra får prövningstillstånd

Det skandalomsusade pensionsbolaget Allras fonder kommer inte omedelbart att avregistreras från Pensionsmyndighetens fondtorg. Det står klart sedan kammarrätten i Stockholm beviljat Allra prövningstillstånd av Pensionsmyndigheten beslut..

SR - 3 timmar sedan

Minister svarar på kritiken från Barnombudsmannen

Inför en tidsgräns för start av asylutredningar som rör barn, skriver Barnombudsmannen i sin årsrapport. – Jag ser gärna över det förslaget, svarar barnminister Åsa Regnér (S)..

SR - 4 timmar sedan

Svenska Spel stoppar Youtube-annonser

Svenska Spel gör som internationella storföretag och stoppar sin annonsering på Youtube efter att reklamen dykt upp vid hatiska filmer..

SR - 6 timmar sedan

Vårvärme i södra Sverige på söndag

På söndag väntas milda vindar och temperaturer upp mot 15 grader i södra Sverige. Kanske blir det årets hittills varmaste dag..

SR - 4 timmar sedan

Samkönade äktenskap kan snart tillåtas på Taiwan

På Taiwan har en historisk domstolsprövning börjat som kan förändra möjligheterna för samkönade par att gifta sig..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.