SR > Nyheter

Friday, 23 March, 15:44

Liknande nyheter

Taggar: Äldre, lärsig , skyddasig mot , brott
LV - 27 feb 18 kl. 12:40

Äldre utsatt för brott

Flera äldre personer blev under söndagen utsatta för brott. Strax före klockan 18.00 så utsattes en kvinna i 90-årsåldern i ett hyreshus i centrala Kisa för en stöld..

Dalarnas tidningar - 14 jul 13 kl. 17:26

Äldre man nekar till brott

En Borlängebo, en man född 1946, står åtalad vid Falu tingrätt för olaga hot samt misshandel. Mannen nekar till båda anklagelserna..

News55 - 18 jan 17 kl. 14:46

Därför minskar antalet brott mot äldre

Antalet brott riktade mot äldre fortsätter att minska i hela landet, det rapporterar P4 Skaraborg. Under 2016 inkom hela 16 procent färre anmälningar om lägenhetsintrång och 20 procent färre anmälda fickstölder riktade mot äldre och personer med funktionsvariationer, till polisen jämfört med 2015.       LÄS MER: Falsk elektriker stjäl pengar av äldre Inte lika lätt för ligorna Håkan Carlsson leder den så kallade Circagruppen som har sitt fäste i Västsverige och är specialiserade på brott mot äldre.

News55 - 15 nov 16 kl. 11:49

Bedrägerier mot äldre ökar alltmer

– Ungefär en procent av alla bedrägeribrott riktas mot äldre. Men det är en hemsk typ av brottslighet, man riktar in sig på bräckliga och i bland mer sårbara personer, säger Anna-Lena Tapper, förundersökningsledare vid polisens nationella bedrägericenter, till Expressen.       LÄS MER: Pensionssparare utsätts för blufföretag “Man anspelar på människors oro” Hittills i år har anmälningarna om bedrägeribrott mot äldre i Sverige ökat med omkring 20 procent.

News55 - 19 nov 15 kl. 11:04

Glädjande besked från polisen: Bedrägerier mot äldre minskar

Förra året ökade bedrägerier mot äldre med fyrtio procent och den uppåtgående trenden höll i sig fram till sommaren 2015. Sedan juli har det däremot skett en drastisk förändring till det bättre. – Antalet anmälningarna i oktober är de lägsta på två år, säger Anna-Lena Tapper som är förundersökningsledare på Nationellt bedrägericenter.

Polisen - 04 sep 12 kl. 11:17

Polisen i Halland förebygger brott bland äldre

Förvara inte stora summor pengar hemma, lås din ytterdörr och var vaksam mot okända människor. Genom kunskap och medvetenhet kan äldre och personer med funktionsnedsättning skydda sig mot brott..

Barometern - 20 feb 18 kl. 06:00

Bedragare siktar in sig på äldre – polis och banker varnar

Just nu får polisen flera anmälningar om bedrägerier och bedrägeriförsök mot äldre. I flera fall handlar det om personer som ringer och påstår att de vill skydda de äldre från brott, när det i själva verket är tvärtom..

DN - 28 nov 17 kl. 20:14

Ny Brå-utredning ska minska brott mot äldre

Polisen går ut och varnar för att det pågår en brottsvåg mot äldre på flera håll i landet. På Brottsförebyggande rådet (Brå) pågår ett projekt om åldringsbrott i syfte att ta fram ett åtgärdspaket som ska skydda gruppen. .

YA - 27 jul 13 kl. 10:12

Nya rutiner ska skydda äldre och sjuka i värmen

När värmen slår till är de äldre och sjuka mer utsatta. Med start i år utfärdar Smhi varningar när värmen blir för stark. Ett nytt rutinsystem från kommunen ska göra att varningen sprids ut till vårdboendena.

Fler nyheter från SR

SR - 1 timme sedan

Regeringen vill ha möte med Google

Efter den kraftiga kritiken mot nätjättar som Google och Facebook vill justitieminister Morgan Johansson att företagen visar hur de ska sanera sin verksamhet..

SR - 1 timme sedan

Centern vill gå framåt

I dag lanserade Centern sin valkampanj, som kommer att präglas av ett ord: Framåt..

SR - 2 timmar sedan

Regeringen kallar generaldirektörerna

Efter Ekots rapportering om att Arbetsförmedlingen får ta emot människor som är för sjuka för att söka jobb ifrån Försäkringskassan kallar regeringen nu till sig generaldirektöerna för respektive myndighet för att se till att de samarbetar bättre..

SR - 2 timmar sedan

Ghouta – rapporter om flygattacker trots eldupphör

I Syrien har de första stridande som evakuerats från östra Ghouta nu kommit fram till rebellkontrollerade Idlib-provinsen.Samtidigt rapporteras om nya flygattacker mot Ghouta trots uppgifter om ett lokalt eldupphör..

SR - 2 timmar sedan

Brände ner moské – döms till vård

Mannen döms för grov mordbrand och grovt olaga hot till rättspsykiatrisk vård med särskild utskrivningsprövning..

SR - 3 timmar sedan

Polis skjuten i södra Frankrike – möjligt gisslandrama

I södra Frankrike har en polis skjutits och en man har tagits som gisslan i ett snabbköp i två separata händelser, rapporterar nyhetsbyrån AFP och hänvisar till säkerhetskällor..

SR - 4 timmar sedan

Kataloniens tidigare ledare Puigdemont åtalas

Spaniens högsta domstol åtalar 13 katalanska politiker för uppror efter försöket att förklara Katalonien självständigt i oktober i fjol..

SR - 4 timmar sedan

Man döms för grov mordbrand efter branden i Örebro moské

En man döms för grov mordbrand och grovt olaga hot till rättspsykiatrisk vård med särskild utskrivningsprövning efter branden i Örebro moské i september i fjol..

SR - 5 timmar sedan

EU skärper tonen mot Ryssland

EU kallar hem sin ambassadör från Moskva och instämmer i Storbritanniens bedömning att Ryssland "högst sannolikt" är ansvarigt..

SR - 5 timmar sedan

Kommunerna ska kunna stoppa dieselbilar

I dag på förmiddagen presenterar regeringen ett förslag som innebär att kommunerna kan införa miljözoner för personbilar. Äldre dieselbilar ska kunna förbjudas i stadskärnorna..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.