SR > Nyheter

Friday, 20 October, 10:46

Liknande nyheter

Taggar: Äldre, lärsig , skyddasig mot , brott
Dalarnas tidningar - 14 jul 13 kl. 17:26

Äldre man nekar till brott

En Borlängebo, en man född 1946, står åtalad vid Falu tingrätt för olaga hot samt misshandel. Mannen nekar till båda anklagelserna..

News55 - 18 jan 17 kl. 14:46

Därför minskar antalet brott mot äldre

Antalet brott riktade mot äldre fortsätter att minska i hela landet, det rapporterar P4 Skaraborg. Under 2016 inkom hela 16 procent färre anmälningar om lägenhetsintrång och 20 procent färre anmälda fickstölder riktade mot äldre och personer med funktionsvariationer, till polisen jämfört med 2015.       LÄS MER: Falsk elektriker stjäl pengar av äldre Inte lika lätt för ligorna Håkan Carlsson leder den så kallade Circagruppen som har sitt fäste i Västsverige och är specialiserade på brott mot äldre.

News55 - 15 nov 16 kl. 11:49

Bedrägerier mot äldre ökar alltmer

– Ungefär en procent av alla bedrägeribrott riktas mot äldre. Men det är en hemsk typ av brottslighet, man riktar in sig på bräckliga och i bland mer sårbara personer, säger Anna-Lena Tapper, förundersökningsledare vid polisens nationella bedrägericenter, till Expressen.       LÄS MER: Pensionssparare utsätts för blufföretag “Man anspelar på människors oro” Hittills i år har anmälningarna om bedrägeribrott mot äldre i Sverige ökat med omkring 20 procent.

News55 - 19 nov 15 kl. 11:04

Glädjande besked från polisen: Bedrägerier mot äldre minskar

Förra året ökade bedrägerier mot äldre med fyrtio procent och den uppåtgående trenden höll i sig fram till sommaren 2015. Sedan juli har det däremot skett en drastisk förändring till det bättre. – Antalet anmälningarna i oktober är de lägsta på två år, säger Anna-Lena Tapper som är förundersökningsledare på Nationellt bedrägericenter.

Polisen - 04 sep 12 kl. 11:17

Polisen i Halland förebygger brott bland äldre

Förvara inte stora summor pengar hemma, lås din ytterdörr och var vaksam mot okända människor. Genom kunskap och medvetenhet kan äldre och personer med funktionsnedsättning skydda sig mot brott..

YA - 27 jul 13 kl. 10:12

Nya rutiner ska skydda äldre och sjuka i värmen

När värmen slår till är de äldre och sjuka mer utsatta. Med start i år utfärdar Smhi varningar när värmen blir för stark. Ett nytt rutinsystem från kommunen ska göra att varningen sprids ut till vårdboendena.

News55 - 27 apr 17 kl. 12:46

Polisen varnar för seriebrott mot äldre

Den våg av brottslighet mot äldre som har drabbat Halland den senaste tiden oroar polisen i länet, det rapporterar Expressen. Oftast är det äldre kvinnor som drabbas och tillvägagångssätten ser relativt lika ut, enligt polisen. Den äldre får ett telefonsamtal från en okänd person som därefter kommer hem till den äldre och vill komma in i bostaden.

Barometern - 14 mar 14 kl. 15:23

Polisen varnar alla äldre: "lås dörren"

Efter en våg av brott i Kalmar län riktade specifikt mot äldre går nu polisen ut med en varning.
– Tyvärr måste vi uppmana folk att låsa sina dörrar och vara försiktiga med vem de öppnar för, säger Lina Isaksson Funke, presstalesperson på polisen i Kalmar län. Den 25 februari gick en okänd gärningsman fram till en 80-årig man på parkeringen vid Ica i Nybro.

News55 - 27 jan 17 kl. 10:53

Bedragare slog till mot äldre på sjukhus

Ett gift par från Rumänien greps under onsdagen på bar gärning vid en stöld på Frölunda torg i Göteborg. Paret misstänks för att vid sex olika tillfällen ha begått stölder mot äldre. – Jag tycker det är skamligt att utföra den här typen av brott, där man ger sig på de svaga i samhället, säger Håkan Carlsson, chef för polisens Circagrupp, till Expressen.

Fler nyheter från SR

SR - 2 timmar sedan

Ny miljardförlust för Ericsson

Telekomföretaget Ericsson gjorde en ny miljardförlust på omkring 5 miljarder kronor det tredje kvartalet. Försäljningen minskade med 6 procent jämfört med samma period förra året..

SR - 3 timmar sedan

Analys: KD hittade inte fram till folket

I åtta år har Kristdemokraterna kämpat för att skaffa sig en ny och folkligare roll i svensk politik. Men hittills har försöket bara resulterat i att partiet fortsatt att tappa väljarstöd, konstaterar Ekots inrikespolitiske kommentator Tomas Ramberg..

SR - 3 timmar sedan

E-hälsomyndigheten säljer sekretessbelagd statistik

E-hälsomyndigheten sekretessbelägger statistik om läkemedelsförsäljning för allmänheten. Men företag som betalar får tillgång till uppgifterna, visar en granskning av tidningen Dagens medicin..

SR - 4 timmar sedan

Kristdemokrater möts med olika åsikter om migration

Ska Sverige bli mer välkomnande mot människor som flyr till Sverige och direkt ge permanenta uppehållstillstånd eller ska Sverige enbart ta emot kvotflyktingar? Det är frågor som kommer leda till debatt på Kristdemokraternas riksting som inleds i dag fredag..

SR - 4 timmar sedan

Skandalomsusade miljardären Andrej Babis kan bli premiärminister i Tjeckien

I det tjeckiska parlamentsvalet som inleds i dag, tros den skandalomsusade miljardären Andrej Babis vinna med sitt populistiska parti ANO. Främlingsfientlighet har varit ett dominerande tema i valrörelsen, trots att Tjeckien bara tagit emot några enstaka flyktingar..

SR - 4 timmar sedan

Försvunnen man påverkar valet i Argentina

I Argentina hölls igår en manifestation till stöd för den unge man som försvann för snart tre månader sedan, och som nu tros ha hittats död. Ögonvittnen såg hur mannen fördes bort av polis i samband med en demonstration i södra delen av landet. På söndag hålls det kongressval i Argentina och fallet påverkar nu valkampanjen..

SR - 5 timmar sedan

Personal på ungdomshem ska få mer utbildning om extremism

Personal som arbetar på statliga ungdomshem ska få mer utbildning om våldsbejakande extremism..

SR - 5 timmar sedan

EU: Ny asylpolitik senast till midsommar

EU-ländernas stats- och regeringschefer har på toppmötet i Bryssel enats om att de senast till midsommar ska ha kommit överens om en gemensam asylpolitik, och då alltså ha löst frågan om hur migranter och flyktingar kan fördelas solidariskt över Europa..

SR - 7 timmar sedan

Över 4 miljoner barn och gravida i Jemen är svårt undernärda

Inbördeskriget i Jemen har enligt FN lett till den värsta humanitära katastrofen just nu. 75 procent av befolkningen är beroende av nödhjälp och tiotusentals sjukvårdsanställda har gått utan lön i mer än ett år. Vår globala hälsokorrespondent Johan Bergendorff har träffat jemenitiska flyktingar som lyckats ta sig till Djibouti..

SR - 14 timmar sedan

M-förslag: Sätt in militär i förorten

Militär borde sättas in i särskilt utsatta områden i landets förorter. Det föreslår 20 moderata riksdagsledamöter i en motion som lämnades in till riksdagen den 4 oktober..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.