SR > Nyheter

Friday, 21 September, 15:30

Liknande nyheter

Taggar: Äldre, lärsig , skyddasig mot , brott
SVT - 16 apr 18 kl. 18:53

Brå: En av sex äldre utsattes för brott på ett år

En ny rapport från Brottsförebyggande rådet (Brå) slår fast att drygt var sjätte person som är 65 år eller äldre utsätts för brott under ett år. Bland problemen finns internationella ligor som specialiserar sig på bedrägerier mot äldre och misshandel utförd av anhöriga..

LV - 27 feb 18 kl. 12:40

Äldre utsatt för brott

Flera äldre personer blev under söndagen utsatta för brott. Strax före klockan 18.00 så utsattes en kvinna i 90-årsåldern i ett hyreshus i centrala Kisa för en stöld..

SR - 16 apr 18 kl. 22:17

Var sjätte äldre utsatt för brott

Drygt var sjätte person över 65 år utsattes under 2016 för något brott. Det enligt en ny studie av Brottsförebyggande rådet..

Dalarnas tidningar - 14 jul 13 kl. 17:26

Äldre man nekar till brott

En Borlängebo, en man född 1946, står åtalad vid Falu tingrätt för olaga hot samt misshandel. Mannen nekar till båda anklagelserna..

News55 - 18 jan 17 kl. 14:46

Därför minskar antalet brott mot äldre

Antalet brott riktade mot äldre fortsätter att minska i hela landet, det rapporterar P4 Skaraborg. Under 2016 inkom hela 16 procent färre anmälningar om lägenhetsintrång och 20 procent färre anmälda fickstölder riktade mot äldre och personer med funktionsvariationer, till polisen jämfört med 2015.       LÄS MER: Falsk elektriker stjäl pengar av äldre Inte lika lätt för ligorna Håkan Carlsson leder den så kallade Circagruppen som har sitt fäste i Västsverige och är specialiserade på brott mot äldre.

News55 - 15 nov 16 kl. 11:49

Bedrägerier mot äldre ökar alltmer

– Ungefär en procent av alla bedrägeribrott riktas mot äldre. Men det är en hemsk typ av brottslighet, man riktar in sig på bräckliga och i bland mer sårbara personer, säger Anna-Lena Tapper, förundersökningsledare vid polisens nationella bedrägericenter, till Expressen.       LÄS MER: Pensionssparare utsätts för blufföretag “Man anspelar på människors oro” Hittills i år har anmälningarna om bedrägeribrott mot äldre i Sverige ökat med omkring 20 procent.

News55 - 19 nov 15 kl. 11:04

Glädjande besked från polisen: Bedrägerier mot äldre minskar

Förra året ökade bedrägerier mot äldre med fyrtio procent och den uppåtgående trenden höll i sig fram till sommaren 2015. Sedan juli har det däremot skett en drastisk förändring till det bättre. – Antalet anmälningarna i oktober är de lägsta på två år, säger Anna-Lena Tapper som är förundersökningsledare på Nationellt bedrägericenter.

Polisen - 04 sep 12 kl. 11:17

Polisen i Halland förebygger brott bland äldre

Förvara inte stora summor pengar hemma, lås din ytterdörr och var vaksam mot okända människor. Genom kunskap och medvetenhet kan äldre och personer med funktionsnedsättning skydda sig mot brott..

Barometern - 20 feb 18 kl. 06:00

Bedragare siktar in sig på äldre – polis och banker varnar

Just nu får polisen flera anmälningar om bedrägerier och bedrägeriförsök mot äldre. I flera fall handlar det om personer som ringer och påstår att de vill skydda de äldre från brott, när det i själva verket är tvärtom..

Fler nyheter från SR

SR - 30 minuter sedan

Just nu: Socialdemokraterna håller pressträff

Socialdemokraternas gruppledare Anders Ygeman håller pressträff inför kommande talmansomröstning och väntas presentera partiets talmanskandidat.  Enligt vad Ekot erfar är Socialdemokraternas kandidat till talmansposten riksdagsledamoten Åsa Lindestam ifall ingen uppgörelse uppnås med Alliansen. Följ Ekots direktrapport här!

SR - 45 minuter sedan

SD får inga ordförandeposter i utskotten

Sverigedemokraterna hindras att bli ordförande i utskotten. Det meddelade Alliansens gruppledare på en pressträff idag, samtidigt som de gav besked om att Andreas Norlén blir Alliansens gemensamma talmanskandidat..

SR - 1 timme sedan

Szyber (KD) lämnar riksdagen

Caroline Szyber (KD) lämnar riksdagen efter bedrägerimisstankarna, säger hon till TT..

SR - 1 timme sedan

Alliansen nominerar Andreas Norlén som talman

Alliansen föreslår moderaternas Andreas Norlén som ny talman i riksdagen. Det meddelades på en presskonferens..

SR - 2 timmar sedan

Just nu: Alliansen håller pressträff

Alliansens gruppledare kommenterar det politiska läget och väntas presentera en gemensam talmanskandidat.  Talmansomröstningen sker på måndag. Följ Ekots direktrapport här!.

SR - 2 timmar sedan

Monterade ner mänskliga rättigheter – nu har Vietnams ledare dött

Vietnams president Tran Dai Quang avled idag efter en lägre tids sjukdom det meddelar statliga Vietnamesiska medier. President Quang var en hårdför man..

SR - 3 timmar sedan

Flyktingsituationen pressar krisdrabbade Grekland

I Grekland blir situationen med flyktingar och migranter alltmer komplicerad. Grekland är ju redan hårt tärt av eurokrisen och grekerna ser nu migranterna som en ytterligare börda..

SR - 3 timmar sedan

Här har du Sveriges nya riksdag

I vår infografik nedan kan du ta del av alla de 349 invalda ledamöterna i Sveriges nya riksdag..

SR - 3 timmar sedan

Ekot erfar: Hon är S kandidat till talmansposten

Enligt vad Ekot erfar är Socialdemokraternas kandidat till talmansposten riksdagsledamoten Åsa Lindestam, från Gävleborg, ifall ingen uppgörelse uppnås med Alliansen..

SR - 4 timmar sedan

Dödssiffran stiger – 86 döda efter färjeolycka

Tanzania är i sorg efter den svåra färjeolyckan i går kväll där 200 människor befaras ha mist livet. Hittills uppges 86 kroppar ha hittats sedan den överlastade färjan kantrade bara 50 meter från hamn i sydöstra Victoriasjön..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.