SR > Nyheter

Sunday, 25 June, 21:07

Liknande nyheter

Taggar: Äldre, lärsig , skyddasig mot , brott
Dalarnas tidningar - 14 jul 13 kl. 17:26

Äldre man nekar till brott

En Borlängebo, en man född 1946, står åtalad vid Falu tingrätt för olaga hot samt misshandel. Mannen nekar till båda anklagelserna..

News55 - 18 jan 17 kl. 14:46

Därför minskar antalet brott mot äldre

Antalet brott riktade mot äldre fortsätter att minska i hela landet, det rapporterar P4 Skaraborg. Under 2016 inkom hela 16 procent färre anmälningar om lägenhetsintrång och 20 procent färre anmälda fickstölder riktade mot äldre och personer med funktionsvariationer, till polisen jämfört med 2015.       LÄS MER: Falsk elektriker stjäl pengar av äldre Inte lika lätt för ligorna Håkan Carlsson leder den så kallade Circagruppen som har sitt fäste i Västsverige och är specialiserade på brott mot äldre.

News55 - 15 nov 16 kl. 11:49

Bedrägerier mot äldre ökar alltmer

– Ungefär en procent av alla bedrägeribrott riktas mot äldre. Men det är en hemsk typ av brottslighet, man riktar in sig på bräckliga och i bland mer sårbara personer, säger Anna-Lena Tapper, förundersökningsledare vid polisens nationella bedrägericenter, till Expressen.       LÄS MER: Pensionssparare utsätts för blufföretag “Man anspelar på människors oro” Hittills i år har anmälningarna om bedrägeribrott mot äldre i Sverige ökat med omkring 20 procent.

News55 - 19 nov 15 kl. 11:04

Glädjande besked från polisen: Bedrägerier mot äldre minskar

Förra året ökade bedrägerier mot äldre med fyrtio procent och den uppåtgående trenden höll i sig fram till sommaren 2015. Sedan juli har det däremot skett en drastisk förändring till det bättre. – Antalet anmälningarna i oktober är de lägsta på två år, säger Anna-Lena Tapper som är förundersökningsledare på Nationellt bedrägericenter.

Polisen - 04 sep 12 kl. 11:17

Polisen i Halland förebygger brott bland äldre

Förvara inte stora summor pengar hemma, lås din ytterdörr och var vaksam mot okända människor. Genom kunskap och medvetenhet kan äldre och personer med funktionsnedsättning skydda sig mot brott..

News55 - 27 apr 17 kl. 12:46

Polisen varnar för seriebrott mot äldre

Den våg av brottslighet mot äldre som har drabbat Halland den senaste tiden oroar polisen i länet, det rapporterar Expressen. Oftast är det äldre kvinnor som drabbas och tillvägagångssätten ser relativt lika ut, enligt polisen. Den äldre får ett telefonsamtal från en okänd person som därefter kommer hem till den äldre och vill komma in i bostaden.

YA - 27 jul 13 kl. 10:12

Nya rutiner ska skydda äldre och sjuka i värmen

När värmen slår till är de äldre och sjuka mer utsatta. Med start i år utfärdar Smhi varningar när värmen blir för stark. Ett nytt rutinsystem från kommunen ska göra att varningen sprids ut till vårdboendena.

News55 - 27 jan 17 kl. 10:53

Bedragare slog till mot äldre på sjukhus

Ett gift par från Rumänien greps under onsdagen på bar gärning vid en stöld på Frölunda torg i Göteborg. Paret misstänks för att vid sex olika tillfällen ha begått stölder mot äldre. – Jag tycker det är skamligt att utföra den här typen av brott, där man ger sig på de svaga i samhället, säger Håkan Carlsson, chef för polisens Circagrupp, till Expressen.

Barometern - 14 mar 14 kl. 15:23

Polisen varnar alla äldre: "lås dörren"

Efter en våg av brott i Kalmar län riktade specifikt mot äldre går nu polisen ut med en varning.
– Tyvärr måste vi uppmana folk att låsa sina dörrar och vara försiktiga med vem de öppnar för, säger Lina Isaksson Funke, presstalesperson på polisen i Kalmar län. Den 25 februari gick en okänd gärningsman fram till en 80-årig man på parkeringen vid Ica i Nybro.

Fler nyheter från SR

SR - 1 timme sedan

600 höghus ska säkerhetstestas i England – Hittills har ingen klarat testet

60 höghus i London har inte klarat av säkerhetstester, som gjordes efter att minst 79 människor dog i en storbrand i höghuset Grenfell Tower..

SR - 2 timmar sedan

Thailändska konstnärer censurerade av militären

En diskussion om censur har blossat upp bland kulturfolk i Thailand efter att militären tvingat två thailändska konstnärer att ta bort delar av sina utställningar..

SR - 2 timmar sedan

Brexit kan ge problem med energiförsörjningen

Britternas beslut att lämna EU kan få konsekvenser för Storbritanniens energiförsörjning och för byggandet av ny kärnkraft i landet. Avtalet Euratom reglerar nämligen alla avtal som har med kärnkraft att göra..

SR - 3 timmar sedan

Google slutar skanna användarnas mejl

Nätjätten Google sätter stopp för sin ifrågasatta metod att skanna innehållet i Gmail-användarnas mejl..

SR - 3 timmar sedan

Varmare klimat kan gynna malariaspridning bland fåglar

Det varmare klimatet kan föra med sig att parasiter som kommer med flyttfåglar får en större spridning här i Sverige. Det befarar forskare i Lund som nu under sommaren studerar spridningen av malaria bland fåglar i en del av Skåne..

SR - 3 timmar sedan

Pridetåget förväntas stoppas i Istanbul

Vid 16 i dag skulle det av turkiska myndigheter förbjudna pridetåget avgå men marschen har istället stoppats av polisen..

SR - 4 timmar sedan

Uppgifter: Karin Olofsdotter ny ambassadör i Washington

Enligt uppgift till Ekot får Sverige sin första kvinnliga ambassadör på en av de viktigaste diplomatiska posterna - USA:s huvudstad Washington..

SR - 5 timmar sedan

Leksaksliknande bomb dödade sex barn

Sex barn dog när en bomb, som liknade en leksak, exploderade under söndagen i Waziristan i nordöstra Pakistan. Barnen hade börjat leka med bomben, som då exploderade..

SR - 5 timmar sedan

Hög arbetslöshet och fattigdom när Albanien går mot val

På söndagen hålls parlamentsval i Albanien - ett av Europas fattigaste länder som strävar mot ett Eu-medlemskap.Sittande premiärminister, konstnären och den tidigare basketspelaren Edi Rama och hans socialistparti räknar med att väljas om. Men samtidigt är många albaner missnöjda med den långsamma reformtakten och den höga arbetslösheten..

SR - 5 timmar sedan

Trafikverket ofta i bråk med kommuner

Trafikverket hamnar ofta i bråk med svenska kommuner i planerandet av infrastrukturprojekt, det visar en studie som myndigheten tagit fram. Nu måste regeringen agera, anser Anders Roth, en av rapportmakarna..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.