SR > Nyheter

Tuesday, 17 January, 07:48

SR - 11 jan 17 kl. 05:00

Äldre lär sig skydda sig mot brottFör att minska risken för bedrägerier mot äldre har polisen tillsammans med äldreorganisationer startat en utbildning för att lära dem se risker..
Läs mer på SR

Dela artikeln

267 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Äldre, lärsig , skyddasig mot , brott
Dalarnas tidningar - 14 jul 13 kl. 17:26

Äldre man nekar till brott

En Borlängebo, en man född 1946, står åtalad vid Falu tingrätt för olaga hot samt misshandel. Mannen nekar till båda anklagelserna..

News55 - 15 nov 16 kl. 11:49

Bedrägerier mot äldre ökar alltmer

– Ungefär en procent av alla bedrägeribrott riktas mot äldre. Men det är en hemsk typ av brottslighet, man riktar in sig på bräckliga och i bland mer sårbara personer, säger Anna-Lena Tapper, förundersökningsledare vid polisens nationella bedrägericenter, till Expressen.       LÄS MER: Pensionssparare utsätts för blufföretag “Man anspelar på människors oro” Hittills i år har anmälningarna om bedrägeribrott mot äldre i Sverige ökat med omkring 20 procent.

News55 - 19 nov 15 kl. 11:04

Glädjande besked från polisen: Bedrägerier mot äldre minskar

Förra året ökade bedrägerier mot äldre med fyrtio procent och den uppåtgående trenden höll i sig fram till sommaren 2015. Sedan juli har det däremot skett en drastisk förändring till det bättre. – Antalet anmälningarna i oktober är de lägsta på två år, säger Anna-Lena Tapper som är förundersökningsledare på Nationellt bedrägericenter.

Polisen - 04 sep 12 kl. 11:17

Polisen i Halland förebygger brott bland äldre

Förvara inte stora summor pengar hemma, lås din ytterdörr och var vaksam mot okända människor. Genom kunskap och medvetenhet kan äldre och personer med funktionsnedsättning skydda sig mot brott..

YA - 27 jul 13 kl. 10:12

Nya rutiner ska skydda äldre och sjuka i värmen

När värmen slår till är de äldre och sjuka mer utsatta. Med start i år utfärdar Smhi varningar när värmen blir för stark. Ett nytt rutinsystem från kommunen ska göra att varningen sprids ut till vårdboendena.

Barometern - 14 mar 14 kl. 15:23

Polisen varnar alla äldre: "lås dörren"

Efter en våg av brott i Kalmar län riktade specifikt mot äldre går nu polisen ut med en varning.
– Tyvärr måste vi uppmana folk att låsa sina dörrar och vara försiktiga med vem de öppnar för, säger Lina Isaksson Funke, presstalesperson på polisen i Kalmar län. Den 25 februari gick en okänd gärningsman fram till en 80-årig man på parkeringen vid Ica i Nybro.

Kristianstadsbladet - 09 aug 12 kl. 09:32

Falska fotbollsungdomar lurar äldre

Ungdomarna påstår att de kommer från KFF och erbjuder främst äldre olika tjänster. ? Tro inte på dem, de har inget med oss att göra, säger föreningens talesman Jonas Nilsson.

Alingsås tidning - 29 dec 15 kl. 05:40

Gör radio om brott mot äldre

Brott är inte okej och brott mot gamla människor är avskyvärt. Radio Sjuhärads reportrar Jenny Hellström och Caroline Aronsson har gjort ett program om vardagsbrott mot äldre, som sänds i Brottet i P4 Riks på Nyårsdagen.
I polisstationen i Vårgårda sitter Circagruppen, som har det nationella ansvaret för seriebrott mot äldre.

YLE - 11 feb 16 kl. 06:39

Rånen hos äldre i Karis och Kyrkslätt utreds i Europa

Polisen utreder om inbrotten och rånen hos äldre kvinnor i Karis och Kyrkslätt i december har samband med liknande brott i andra västeuropeiska länder. Enligt preliminära uppgifter kan åtminstone en av rånarna ha varit inblandad i liknande rån på annat håll i Europa. Möjligheterna för att polisen ska identifiera den här personen är goda.

Fler nyheter från SR

SR - 15 minuter sedan

Sökandet efter MH370 avlutas

Australien, Malaysia och Kina avslutar sökandet efter det försvunna planet MH370..

SR - 2 timmar sedan

Förnekar folkmord i Srebrenica

Senare i år väntas domen mot den bosnienserbiske generalen Ratko Mladic, som står åtalad i den internationella domstolen i Haag för folkmord i Srebrenica sommaren 1995, den värsta massakern i Europa sedan andra världskriget.Men i Srebrenica i östra Bosnien-Hercegovina finns det fortfarande de som hävdar att något folkmord aldrig ägde rum..

SR - 1 timme sedan

Boverket säger nej till nya bullerregler

Boverket avråder från att lätta på bullerreglerna för bostadsbyggande, något som en majoritet i riksdagen har krävt..

SR - 2 timmar sedan

Kriminella lär sig undvika polisens avlyssning

De kriminella ser till att inte lämna några digitala spår efter sig, betalar gärna kontant och träffas när de ska göra upp sina affärer, och det försvårar polisens arbete.Ekots granskning av narkotikahandeln fortsätter - idag om polisens problem att komma åt narkotikalangarna..

SR - 1 timme sedan

Riskfyllt ta ut tjänstepensionen för tidigt

Trots att vi lever längre allt längre, så väljer många att ta ut sin tjänstepension under de första åren som pensionär..

SR - 1 timme sedan

Misstänkt för dåd mot nattklubb i Istanbul gripen

I Turkiet har den man som misstänks ha skjutit ihjäl 39 personer på nattklubb i Istanbul på nyårsnatten gripits. Mannen greps sent på måndagskvällen i en polisrazzia i förorten Esenyurt i västra Istanbul..

SR - 4 timmar sedan

Oslo förbjuder dieselbilar

Oslo har så svåra problem med luftföroreningar att man på tisdagsmorgonen inför ett tillfälligt förbud mot att köra dieseldrivna bilar på kommunala gator och vägar..

SR - 10 timmar sedan

Nordirland utlyser nyval i mars

Nordirland går till nyval i mars. Detta sedan den överenskomna maktdelningen mellan de tidigare hårt stridande falangerna havererade i förra veckan. Nu riskerar de gamla motsättningarna att väckas till liv igen..

SR - 11 timmar sedan

UD avråder från resor till Gambia

Utrikesdepartementet avråder nu svenskar från icke nödvändiga resor till Gambia.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.