SR > Nyheter

Saturday, 25 February, 21:36

SR - 11 jan 17 kl. 05:00

Äldre lär sig skydda sig mot brottFör att minska risken för bedrägerier mot äldre har polisen tillsammans med äldreorganisationer startat en utbildning för att lära dem se risker..
Läs mer på SR

Dela artikeln

267 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Äldre, lärsig , skyddasig mot , brott
Dalarnas tidningar - 14 jul 13 kl. 17:26

Äldre man nekar till brott

En Borlängebo, en man född 1946, står åtalad vid Falu tingrätt för olaga hot samt misshandel. Mannen nekar till båda anklagelserna..

News55 - 18 jan 17 kl. 14:46

Därför minskar antalet brott mot äldre

Antalet brott riktade mot äldre fortsätter att minska i hela landet, det rapporterar P4 Skaraborg. Under 2016 inkom hela 16 procent färre anmälningar om lägenhetsintrång och 20 procent färre anmälda fickstölder riktade mot äldre och personer med funktionsvariationer, till polisen jämfört med 2015.       LÄS MER: Falsk elektriker stjäl pengar av äldre Inte lika lätt för ligorna Håkan Carlsson leder den så kallade Circagruppen som har sitt fäste i Västsverige och är specialiserade på brott mot äldre.

News55 - 15 nov 16 kl. 11:49

Bedrägerier mot äldre ökar alltmer

– Ungefär en procent av alla bedrägeribrott riktas mot äldre. Men det är en hemsk typ av brottslighet, man riktar in sig på bräckliga och i bland mer sårbara personer, säger Anna-Lena Tapper, förundersökningsledare vid polisens nationella bedrägericenter, till Expressen.       LÄS MER: Pensionssparare utsätts för blufföretag “Man anspelar på människors oro” Hittills i år har anmälningarna om bedrägeribrott mot äldre i Sverige ökat med omkring 20 procent.

News55 - 19 nov 15 kl. 11:04

Glädjande besked från polisen: Bedrägerier mot äldre minskar

Förra året ökade bedrägerier mot äldre med fyrtio procent och den uppåtgående trenden höll i sig fram till sommaren 2015. Sedan juli har det däremot skett en drastisk förändring till det bättre. – Antalet anmälningarna i oktober är de lägsta på två år, säger Anna-Lena Tapper som är förundersökningsledare på Nationellt bedrägericenter.

Polisen - 04 sep 12 kl. 11:17

Polisen i Halland förebygger brott bland äldre

Förvara inte stora summor pengar hemma, lås din ytterdörr och var vaksam mot okända människor. Genom kunskap och medvetenhet kan äldre och personer med funktionsnedsättning skydda sig mot brott..

YA - 27 jul 13 kl. 10:12

Nya rutiner ska skydda äldre och sjuka i värmen

När värmen slår till är de äldre och sjuka mer utsatta. Med start i år utfärdar Smhi varningar när värmen blir för stark. Ett nytt rutinsystem från kommunen ska göra att varningen sprids ut till vårdboendena.

News55 - 27 jan 17 kl. 10:53

Bedragare slog till mot äldre på sjukhus

Ett gift par från Rumänien greps under onsdagen på bar gärning vid en stöld på Frölunda torg i Göteborg. Paret misstänks för att vid sex olika tillfällen ha begått stölder mot äldre. – Jag tycker det är skamligt att utföra den här typen av brott, där man ger sig på de svaga i samhället, säger Håkan Carlsson, chef för polisens Circagrupp, till Expressen.

Barometern - 14 mar 14 kl. 15:23

Polisen varnar alla äldre: "lås dörren"

Efter en våg av brott i Kalmar län riktade specifikt mot äldre går nu polisen ut med en varning.
– Tyvärr måste vi uppmana folk att låsa sina dörrar och vara försiktiga med vem de öppnar för, säger Lina Isaksson Funke, presstalesperson på polisen i Kalmar län. Den 25 februari gick en okänd gärningsman fram till en 80-årig man på parkeringen vid Ica i Nybro.

Alingsås tidning - 29 dec 15 kl. 05:40

Gör radio om brott mot äldre

Brott är inte okej och brott mot gamla människor är avskyvärt. Radio Sjuhärads reportrar Jenny Hellström och Caroline Aronsson har gjort ett program om vardagsbrott mot äldre, som sänds i Brottet i P4 Riks på Nyårsdagen.
I polisstationen i Vårgårda sitter Circagruppen, som har det nationella ansvaret för seriebrott mot äldre.

Fler nyheter från SR

SR - 1 timme sedan

Hultqvist: Ubåtshamnen i Fårösund viktig för försvaret

Försvarsmakten vill köpa tillbaka ubåtshamnen i Fårösund på Gotland.Men budgivning pågår och enligt säljaren finns även två utländska spekulanter. Försvarsminister Peter Hultqvist säger att hamnen är viktig för försvaret..

SR - 3 timmar sedan

Bil rammade fotgängare i Tyskland – en misstänkt skjuten

Tre personer skadades när en bil rammade fotgängare i tyska Heidelberg i delstaten Baden-Württemberg. Den misstänkte mannen är skjuten, uppger polisen. Motivet är än så länge oklart..

SR - 4 timmar sedan

Tunnel under Fehmarn Bält kan försenas ytterligare

Det går trögt för den planerade och försenade tunneln under Fehmarn Bält mellan Danmark och Tyskland. Långdragna juridiska processer hotar försena projektet ytterligare..

SR - 5 timmar sedan

Varnar för höjda bankavgifter

Bankkunderna kan behöva förbereda sig på höjda avgifter. Det varnar i alla fall Sveriges konsumenter och bankerna själva för efter regeringens förslag om höjda kostnader för bankerna..

SR - 6 timmar sedan

Lööf vill förhandla med S – om Alliansen bildar regering

Om Alliansen bildar regering nästa år och hamnar i beroendeställning till Sverigedemokraterna vill Centerpartiet sträcka ut handen till socialdemokraterna. Det sa partiledaren Annie Lööf i Ekots Lördagsintervju idag.

SR - 7 timmar sedan

Kamp mot Trump i fokus när ny demokratledare väljs

Toppstrid mellan muslimsk kongressledamot och latinamerikansk förre detta minister..

SR - 7 timmar sedan

Åter spänt läge i Bosnien-Hercegovina

25 år efter att kriget bröt ut kommer starka reaktioner från serbisk sida på beslutet från landets bosnienmuslimska president att åter pröva om Serbien gjorde sig skyldigt till folkmord i Srebrenica sommaren 1995..

SR - 10 timmar sedan

Över 40 döda i självmordsdåd i Syrien

Minst 42 människor har dödats i två självmordsattacker mot regeringsbyggnader i centrala Homs i Syrien, enligt statlig syrisk tv och det oppositionella Syriska människorättsobservatoriet som bevakar kriget från Storbritannien..

SR - 12 timmar sedan

Volkswagen har vänt rekordförlust till vinst

Bilkoncernen har fått hård kritik för höga chefslöner samtidigt som bolaget genomför ett omfattande sparpaket, och styrelsen har nu beslutat att begränsa ersättningarna till koncernledningen..

SR - 12 timmar sedan

Regeringen går inte vidare med ny bankskatt

Förslaget om att införa en särskild bankskatt läggs på is..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.