Dagen > Kultur

Thursday, 19 January, 17:58

Dagen - 11 jan 17 kl. 03:05

Nationalism hot mot Asiens kristnaDe nationalistiska strömningarna ökade runt om i världen förra året. I Asien riktar den sig framför allt mot minoritetsgrupper vilket leder till att kontinentens kristna förföljs allt mer..
Läs mer på Dagen
Läs mer om:
Asiens, Asien

Dela artikeln

822 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nationalism, hotmot , Asiens, kristna
Dagen - 11 jan 17 kl. 03:05

Nationalism hot mot Asiens kristna

De nationalistiska strömningarna ökade runt om i världen förra året. I Asien riktar den sig framför allt mot minoritetsgrupper vilket leder till att kontinentens kristna förföljs allt mer..

Världen Idag - 04 dec 15 kl. 00:00

Hot mot kristna på asylboenden ett växande problem

Världen idag berättade i onsdags om det kristna par som akut fick flyttas från ett asylboende i Tärnaby efter att mannen blivit misshandlad. Enligt polisen var männen som misshandlade mannen muslimer. Mannen ska ha blivit slagen i magen och ansiktet, men skadorna anses inte allvarliga.

Dagen - 04 dec 15 kl. 03:00

KD-politiker föreslår kristna asylboenden

Désirée Pethrus, riksdagsledamot för Kristdemokraterna, oroas för nya hot mot kristna på asylboenden. Nu kräver hon åtgärder – kan inget annat göras, b­ehöver migrationsverket dela upp asylsökande u­tifrån religionstillhörighet..

Världen Idag - 08 feb 16 kl. 14:10

Migrationsverket: Ingen särskild policy för kristna

Under helgen var en av de mest spridda texterna i Sverige Nuri Kinos krönika i Svenska Dagbladet där han berättade att han vill öppna ett kristet asylboende. Men trots allt fler rapporter om hot mot kristna vidhåller Migrationsverket sin hållning att inte dela upp människor utifrån religion..

Dagen - 16 sep 15 kl. 03:00

Hot mot kristna med i regeringsförklaringen

Statsminister Stefan Löfven (S) lyfte fram trossamfundens roll för flyktingar då han höll sin andra regeringsförklaring. Han var även inne och snuddade på temat religionsfrihet då han tog upp den hotbild som finns mot troende i vårt land..

Dagen - 16 sep 15 kl. 03:00

Hot mot kristna med i regeringsförklaringen

Statsminister Stefan Löfven (S) lyfte fram trossamfundens roll för flyktingar då han höll sin andra regeringsförklaring. Han var även inne och snuddade på temat religionsfrihet då han tog upp den hotbild som finns mot troende i vårt land..

Världen Idag - 15 dec 15 kl. 00:00

Krav på akut åtgärdsplan efter hot mot kristna på asylboenden

Det är inte ovanligt att det uppstår spänningar mellan muslimer och icke-muslimer på förläggningarna. Två icke-troende asylsökande från Bangladesh berättar för Världen idag att de håller sin övertygelse hemlig, eftersom några av de muslimer som de delar lägenhet med, inte bara är strikt religiösa, utan också övervakar andra boendes uttalanden och beteenden. – Det känns inte tryggt, och vi är oroliga för hur de skulle reagera om de fick reda på att vi inte tror på någon gud över huvud taget, säge.

Dagen - 08 dec 11 kl. 15:49

Iran skärper tonläget mot kristna: Ett hot mot unga

Husförsamlingar är ett hot mot unga i Iran. Det anser den iranska regimen som höjer tonläget mot kristna i landet.

Enligt den iranska kristna nyhetsbyrån Mohabat har chefen för underrättelseverksamheten sagt att husförsamlingar utgör ett hot mot den unga generationen i Iran.

Dagen - 18 jan 12 kl. 03:00

Stäng ute den kristna vintern

Den kristna historien är en martyrhistoria. Det går en röd tråd från Stefanus stening i Apostlagärningarna till den koptiske prästen Yohanna Qulta som Dagen skriver om på nyhetsplats i dag. Bibeln talar mycket mer om martyrium än kristna i vår bekväma del av världen oftast uppfattar.

Dagen - 10 jun 11 kl. 03:00

Religionsvetare: Livsstilen lockar kineser bli kristna

De kinesiska religionsvetarna He Guanghu och Gao Shining både forskar och deltar i den intellektuella debatten. Så till den grad att He Guanghu förra året hindrades från att lämna landet. Dagen träffade dem för att diskutera de uppmärksammade tillslagen mot Shouwangkyrkan och konstnären Ai Weiwei, samt att de flesta som blir kristna säger att de främst lockats av livsstilen hos andra kristna.

Fler nyheter från Dagen

Dagen - 45 minuter sedan

Eva och Adam skapar debatt i kristna leden

Om man börjar tvivla på att Adam och Eva var två historiska personer kan det sluta med en dominoeffekt, där till slut hela Bibelns trovärdighet faller. Eller?Pastorerna Stefan Swärd och Lars Gunther hade två olika åsikter då de möttes för debatt..

Dagen - 1 timme sedan

Kyrkan vägrar hyra ut till SD

Svenska kyrkan i Skara stift vägrar att hyra ut Flämslätts stifts-och kursgård till Sverigedemokraterna i Skaraborg..

Dagen - 2 timmar sedan

Kyrkornas Världsråd i Davos: Nu behövs ansvarsfullt ledarskap

Kyrkornas Världsråd (WCC) finns på plats i schweiziska Davos, där världsekonomiskt forum hålls under veckan. WCC:s ledare höll ett tal där ansvarsfullt ledarskap stod i centrum..

Dagen - 14 timmar sedan

Gatans kör ger utsatta nytt mod

Tzzz! Tzzz! Tzzz!

Dagen - 6 timmar sedan

Är tiden ute för Alliansen?

Regeringskris med oviss utgång eller en allians i spillror, som får det svårt att samla ihop sig inför valet 2018? Moderatledaren Anna Kinberg Batras utspel på torsdagsförmiddagen gjorde att svensk inrikespolitik hamnade i ett pest-eller-kolera-läge..

Dagen - 3 timmar sedan

KD välkomnar Moderaternas utspel

Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch Thor välkomnar SD-utspelet från Moderaterna – som både Liberalerna och Centern avvisar..

Dagen - 3 timmar sedan

Kyrkan fick tack-peng av SJ

– Det var lite oväntat, men väldigt vänligt av dem! Det säger Mats Rondahl, kyrkoherde i Gällivare, som får fem tusen kronor av SJ till kyrkans barnverksamhet..

Dagen - 4 timmar sedan

Oslo katolska stift förlorade mot staten

Tingsrätten slår i domslutet fast att ett minimikrav för att få statsbidrag för en medlem är att samfundet och medlemmen har haft kontakt..

Dagen - 6 timmar sedan

Pest eller kolera i politiken

Regeringskris med oviss utgång eller en allians i spillror, som får det svårt att samla ihop sig inför valet 2018? Moderatledaren Anna Kinberg Batras utspel på torsdagsförmiddagen gör att svensk inrikespolitik hamnar i ett pest-eller-kolera-läge..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.