Dagen > Kultur

Friday, 28 April, 21:45

Liknande nyheter

Taggar: Kyrkanen , ovanligt, vanlig, arbetsmiljö
Dagen - 11 jan 17 kl. 03:00

Kyrkan – en ovanligt vanlig arbetsmiljö

Nässjö. Hur ser arbetsmiljön ut i er kyrka och i din församling? Det är något som kan vara bra att fundera närmare på.

Expressen - 18 dec 13 kl. 08:27

Ekwall: Så ovanligt vanlig

Den där om en Svensson som inte är en helt vanlig sådan är förstås tröttsamt uttjatat; 148 landskamper behöver du aldrig skoja bort. Men det som gjort Anders Svensson stor i en cynisk fotbollsvärld är att han varit ovanligt vanlig och aldrig varit rädd för att visa det..

Dagen - 12 okt 11 kl. 03:00

Vi skattebetalare vill låna kyrkan

60 miljoner kronor har delats ut till olika projekt som ska hålla svenska kyrkobyggnader i fortsatt gott skick. Dessutom får Svenska kyrkan hjälp med att inkassera medlemsavgifterna.(Utan den hjälpen skulle nog medlemsantalet halveras ganska snabbt.

Posh24 - 20 nov 11 kl. 14:04

Lady Gaga ser ovanligt vanlig ut!

Vi såg Lady Gaga i en mycket mer städad klädsel än vanligt... Vad knäppt det känns!

.

NT - 02 maj 12 kl. 13:50

Ovanligt vanlig april

I andra halvan av mars drog varmare luft in över landet och på flera håll sattes nya temperaturrekord för mars månad..

Expressen - 09 sep 16 kl. 09:15

Alexander en ovanligt vanlig liten prins

I dag döps prins Alexander - om 18 år är han myndig. Men är Sverige fortfarande en monarki då?   10:00: Följ prins Alexanders dop live på Expressen TV.

YLE - 11 jul 13 kl. 09:57

Ovanligt många lämnar kyrkan

Ovanligt många människor gick ur den evangelisk-lutherska kyrkan i går. Enligt webbplatsen eroakirkosta.fi skrev 960 personer ut sig under gårdagen, vilket är ungefär tiofaldigt fler än normalt.

YLE - 11 timmar sedan

Kyrkan backar i frågan om att höja tomthyror på Lövö – invånarna fortfarande missnöjda

Kyrkan backar i frågan om att chockhöja tomthyrorna på Lövö, men invånarna är långt ifrån nöjda. På det gemensamma kyrkorådets möte på torsdag kväll kom kyrkan med ett kompromissförslag. Kyrkofullmäktige fattar det slutliga beslutet i frågan i maj.

Dalarnas tidningar - 8 timmar sedan

Huvudskyddsombud går till Arbetsmiljöverket för att stoppa ensamarbete

Ett huvudskyddsombud vid Boliden Minerals i Garpenberg har tidigare krävt stopp för ensamarbete. Efter att företaget svarat att det visst går så har nu ärendet skickats till Arbetsmiljöverket för beslut..

SmålandsPosten - 06 sep 13 kl. 07:10

Fler unga behövs i Svenska kyrkan

?Söndagen den 15 september är det val till Svenska kyrkan. Alla som är 16 år eller äldre och medlemmar i Svenska kyrkan får rösta i kyrkovalet.

Fler nyheter från Dagen

Dagen - 18 timmar sedan

Willy Ahlberg­: Behöver vi verkligen kristna friskolor?

Elever i en sekulär skola utsätts ständigt för kylan och kanske växer sakta, men blir härdade. Det skriver Willy Ahlberg som oroas över att friskolebarn ska ”dö” när de lämnar skolan..

Dagen - 18 timmar sedan

Ny genteknik kan utrota sjukdomar – och missbrukas

Malariamyggan kan utrotas, svåra cancerformer besegras och ärftliga sjukdomar utraderas. Det är åtminstone förhoppningar som knyts till det nya genverktyget CRISPR. Med det ges människan möjlighet att snabbt och relativt enkelt förändra själva livets grundval..

Dagen - 4 timmar sedan

Kristen konferens marknadsförs med lättklädd modell

I maj samlas anställda och aktiva inom Evangelisk-lutherska kyrkan i Finland för de så kallade kyrkodagarna i Åby. Men redan syns en lättklädd modell på reklamskyltar i staden..

Dagen - 7 timmar sedan

KD: Inför tvång för kommuner att ordna föräldrautbildning

När Kristdemokraterna presenterar sin skuggbudget är det med fokus på hälsan för barn och unga och familjer. Ett av deras förslag gäller ett krav på kommuner att utbilda föräldrar under barnets uppväxt..

Dagen - 5 timmar sedan

Påven medverkade i TED Talks

Påve Franciskus lämnade i veckan ett överraskande bidrag till den årliga tvärvetenskapliga TED-konferensen i Vancouver..

Dagen - 18 timmar sedan

Författare bojkottar bokmässan när Nya Tider medverkar

Det blåser hårda vindar runt årets bokmässa i Göteborg. En lång rad författare bojkottar årets mässa på grund av att högerextrema Nya Tider tillåts vara med. Kultursverige är delat.

Dagen - 7 timmar sedan

KD: Inför tvång för kommuner att ordna föräldrarutbildning

När Kristdemokraterna presenterar sin skuggbudget är det med fokus på hälsan för barn och unga och familjer. Ett av deras förslag gäller ett krav på att utbilda föräldrar under barnets uppväxt..

Dagen - 7 timmar sedan

Burkaförbud för offentliganställda i Tyskland

Den tyska förbundsdagen har röstat ja till att förbjuda heltäckande slöja i vissa sammanhang, rapporterar Frankfurter Allgemeine Zeitung..

Dagen - 9 timmar sedan

Stefan Attefall ny folkhögskoleordförande

Tidigare civil- och bostadsminister Stefan Attefall valdes på onsdagen till ny ordförande för Rörelsefolkhögskolornas intresseorganisation, RIO..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.