Dagen > Kultur

Saturday, 17 March, 19:12

Liknande nyheter

Taggar: Kyrkanen , ovanligt, vanlig, arbetsmiljö
Dagen - 11 jan 17 kl. 03:00

Kyrkan – en ovanligt vanlig arbetsmiljö

Nässjö. Hur ser arbetsmiljön ut i er kyrka och i din församling? Det är något som kan vara bra att fundera närmare på.

Expressen - 18 dec 13 kl. 08:27

Ekwall: Så ovanligt vanlig

Den där om en Svensson som inte är en helt vanlig sådan är förstås tröttsamt uttjatat; 148 landskamper behöver du aldrig skoja bort. Men det som gjort Anders Svensson stor i en cynisk fotbollsvärld är att han varit ovanligt vanlig och aldrig varit rädd för att visa det..

Dagen - 12 okt 11 kl. 03:00

Vi skattebetalare vill låna kyrkan

60 miljoner kronor har delats ut till olika projekt som ska hålla svenska kyrkobyggnader i fortsatt gott skick. Dessutom får Svenska kyrkan hjälp med att inkassera medlemsavgifterna.(Utan den hjälpen skulle nog medlemsantalet halveras ganska snabbt.

Posh24 - 20 nov 11 kl. 14:04

Lady Gaga ser ovanligt vanlig ut!

Vi såg Lady Gaga i en mycket mer städad klädsel än vanligt... Vad knäppt det känns!

.

NT - 02 maj 12 kl. 13:50

Ovanligt vanlig april

I andra halvan av mars drog varmare luft in över landet och på flera håll sattes nya temperaturrekord för mars månad..

Expressen - 09 sep 16 kl. 09:15

Alexander en ovanligt vanlig liten prins

I dag döps prins Alexander - om 18 år är han myndig. Men är Sverige fortfarande en monarki då?   10:00: Följ prins Alexanders dop live på Expressen TV.

YLE - 11 jul 13 kl. 09:57

Ovanligt många lämnar kyrkan

Ovanligt många människor gick ur den evangelisk-lutherska kyrkan i går. Enligt webbplatsen eroakirkosta.fi skrev 960 personer ut sig under gårdagen, vilket är ungefär tiofaldigt fler än normalt.

SmålandsPosten - 06 sep 13 kl. 07:10

Fler unga behövs i Svenska kyrkan

?Söndagen den 15 september är det val till Svenska kyrkan. Alla som är 16 år eller äldre och medlemmar i Svenska kyrkan får rösta i kyrkovalet.

SmålandsPosten - 17 apr 14 kl. 06:42

Kyrkan är mer än dess byggnad

Två svar till Vi behöver Bergs kyrka av Cecilia Zadig och Gunnar Petersson den 9 april kom till redaktionen. De följer här under. Biskopen svarar: Det är glädjande att se att engagemanget för Bergs kyrka håller i sig.

YLE - 12 jan 16 kl. 06:16

Tegelbitar faller från kyrkan i Kristinestad

Kristinestads kyrka är ingärdad med skyddsstängsel. Tegelstenarna krackelerar och flisor och bitar ramlar ner. Kyrkan ska småningom renoveras.

Fler nyheter från Dagen

Dagen - 2 timmar sedan

Hugh Bonneville gör film om Jesus

Lagom till påsk har en timslång dokumentär om Jesu sista tid i livet premiär. Hugh Bonneville är känd från "Downton Abbey" - men få vet att han också är teolog..

Dagen - 3 timmar sedan

Jag kanske blir pastor – inget är omöjligt för Gud

Att läsa teologi utvecklade mig som människa..

Dagen - 3 timmar sedan

Judisk församlingsledare: Förbud främjar inte integration

"I likhet med den judiska erfarenheten under närmare 250 år har muslimers rätt att utöva sin religion ofta kommit att kringskäras", skriver Aron Verständig, Judiska församlingens ordförande i Stockholm..

Dagen - 4 timmar sedan

Pingstledare gripna i Rwanda

Minst 700 kyrkor, många av dem pingstförsamlingar, har stängts i Rwanda på grund av bristande säkerhet i lokalerna. Flera pingstledare har opponerat sig och vissa församlingar har också hållit illegala möten..

Dagen - 7 timmar sedan

Folkhögskolor firar med tårtkalas

Den första folkhögskolan öppnade 1868. Flera av folkhögskolorna har kristna huvudmän, och 16-17 mars har man bjudit man in till tårtkalas och öppet hus..

Dagen - 7 timmar sedan

Ryska evangelikaler röstar på Putin

I morgon går Ryssland till val. Sittande presidenten får starkt stöd, också från evangelikaler. Men valet är långt ifrån demokratiskt, menar många..

Dagen - Igår: 09:45

Inget svenskt stöd för IS-tribunal

Margot Wallström vill inte tillsätta en särskild tribunal för att åtala och straffa IS- och Daishkrigare..

Dagen - Igår: 14:00

Humanisterna hoppas på samfundsbidrag

Efter att utredningen om statens stöd till trossamfund presenterats hoppas nu Humanisterna att deras sekulära humanism ska ses som ett trossamfund..

Dagen - Igår: 03:15

Göran Skytte: Ingen kyrka är helt ren

Låt mig slippa oket att antingen vara svenskkyrklig protestant, eller romersk katolik, eller frikyrklig, eller ortodox, eller något annat..

Dagen - Igår: 11:30

Så ser de olika kyrkorna på dopet

Skiljelinjen går mellan det frikyrkliga troendedopet där Gud och människa samverkar, och barndopet, där endast Gud handlar. Den stora tvistefrågan gäller omdopet - som baptistiska troendedöpare i frikyrkan praktiserar, men som ogillas av Svenska kyrkan, katoliker och ortodoxa..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.