Dagen > Kultur

Saturday, 24 March, 15:15

Liknande nyheter

Taggar: De oroasav , lagförslagi , Ungern
Dagen - 11 jan 17 kl. 03:05

De oroas av lagförslag i Ungern

Ett nytt lagförslag i Ungern oroar nu frivilligorganisationer i Ungern. Särskilt utsatta är välgörenhetsorganisationer som får stöd från utlandet..

YLE - 31 aug 14 kl. 14:41

Nytt lagförslag hotar svensk islamundervisning

Den svenskspråkiga skolundervisningen i islam och andra religioner kan vara hotad. Ett lagförslag från regeringen vill höja minimigränsen för undervisningsgrupperna från tre till tio elever. - Det innebär i en del fall att man inte kan ordna undervisning i elevernas religion, eftersom det inte finns så många elever att man får ihop en grupp på tio elever, säger Christina Anderssén, undervisningråd på Utbildningstyrelsen.

YLE - 03 nov 15 kl. 16:20

Lagförslag resulterar i korruption och penningtvätt

Finansministeriet får kritik för onödig brådska med ett kontroversiellt lagförslag som gör det möjligt att mörka inhemska aktieinnehav. Tidigare har polisen starkt kritiserat lagförslaget, nu slår också aktiespararna larm. Det handlar alltså om finansministeriets förslag till en ny lagstiftning för förvaltande av inhemska aktieinnehav.

HBL - 25 jun 13 kl. 08:47

Ryska lagförslag förskräcker

Det kontroversiella lagförslaget mot homosexuella som i morgon behandlas i Ryssland överskuggar årets Helsinki Pride-festival. Människorättsexperter hoppas på klarare ställningstaganden när president Putin i dag träffar president Niinistö. När de två presidenterna i dag möts är det bilaterala förhållanden, internationella frågor samt samarbetet mellan Ryssland och EU som står på agendan.

HBL - 28 jun 13 kl. 07:00

Katainens regering förlorar i antalet lagförslag

Statsminister Jyrki Katainens (Saml) regering förlorar mot de två föregående regeringarna i antalet lagförslag. Katainens koalitionsregering har under sina två första år presenterat drygt fyrahundra lagförslag för riksdagen.
De två föregående regeringarna presterade kring femhundra lagförslag var under samma tid.

YLE - 28 nov 16 kl. 05:00

Nytt lagförslag uppmuntrar till tidigare dagisdebut

Fyra timmar gratis dagvård om dagen och förkortat hemvårdsstöd. Det föreslår undervisnings- och kulturminister Sanni Grahn-Laasonen i ett nytt lagförslag om familjeledigheter och förskolepedagogik. Samlingspartiets förslag är att erbjuda 20 timmar gratis dagvård för 3-5 åringar i veckan.

Nyhetskanalen - 31 jul 12 kl. 09:02

Lagförslag om ammunitionsbegränsning i USA

Efter massmorden på en biograf i Denver, i den amerikanska delstaten Colorado, är både vapen- och ammunitionslagarna i USA åter i skottlinjen.Ett nytt lagförslag från den demokratiske senatorn Frank Laudenberg och politikerkollegan Carolyn McCarthy vill sätta stopp för möjligheterna att köpa ammunition på internet utan att avslöja sin identitet, vilket den mordanklagade James Holmes kunnat göra.Enligt lagförslaget skulle ammunition inte få säljas på nätet utan bara av försäljare med
licens.

YLE - 23 maj 16 kl. 13:32

Kommunernas självstyre hotas i lagförslag

Det är tveksamt om regeringen följer grundlagen och den kommunala självstyrelsen. Det anser bland andra stadsdirektör Kristina Stenman i Jakobstad om regeringens planer på att temporärt begränsa kommunernas rätt att ingå avtal inom social-och hälsovården innan lagstiftningen kring vårdreformen är klar. Stadsstyrelsen i Jakobstad behandlar ärendet på måndag kväll och ger sitt utlåtande till finansministeriet.

Regeringen - 22 okt 13 kl. 15:36

Lagförslag om kommunernas fördelning av resurser till skolan

I dag presenterar utbildningsminister Jan Björklund ett lagförslag om socioekonomisk fördelning mellan skolor. Pressträffen startar klockan 13.00 och sänds direkt.

YLE - 24 okt 12 kl. 15:04

Två lagförslag om pälsnäringen till riksdagen

Pälsnäringen står i centrum för två lagförslag som i dag lämnades in i riksdagen. Det första förslaget går ut på att också pälsnäringen skulle omfattas av en lag som innebär att farmarna skulle få göra större avskrivningar på produktionsinvesteringar. Kristdemokraten Peter Östman är en av iniativtagarna.

Fler nyheter från Dagen

Dagen - 15 minuter sedan

Svenska evangeliska alliansen tar upp fajten mot Shekarabi

Civilminister Ardalan Shekarabi blandar ihop stat och samhälle. Det tycker Jacob Rudenstrand på Svenska evangeliska alliansen. Han går till hårt angrepp mot S-löftet att förbjuda religiösa friskolor..

Dagen - 1 timme sedan

Hjältemodig polis död efter islamistdåd

En tyst minut för offren och ett nedsläckt Eiffeltorn. Frankrike har än en gång skakats av en dödlig terrorattack. Den polis vars hjältemodiga insats under dådet i Trèbes räddade en gisslan har nu avlidit på sjukhus..

Dagen - 2 timmar sedan

Isabella Lövin: Sverige finansierar inte terrorism

Inget svenskt bistånd går till finansiering av terrorism. Om det skulle upptäckas reagerar Sverige. Det var regeringens besked när Palestinabiståndet debatterades..

Dagen - 4 timmar sedan

’’Jag förvånade mig själv med att gå bibelskola’’

Julia Fernberg från Älvsbyn älskar äventyr. Att ägna ett år åt bibelstudier lät inte alls fartfyllt i hennes öron, men efter ett år på KRIK-spåret på Johannelunds teologiska högskola tänker hon annorlunda..

Dagen - 4 timmar sedan

Ungdomsfilm får pris av Svenska kyrkan

Filmen ”I kill giants” har belönats med Svenska kyrkans ungdomsfilmpris vid Barn- och ungdomsfilmfestivalen BUFF i Malmö..

Dagen - 4 timmar sedan

Tusentals i protest mot polsk abortlag

Tiotusentals personer demonstrerade i Polen på fredagen mot ett förslag om att förbjuda abort i landet..

Dagen - Igår: 14:46

Måns Zelmerlöw startar mödravårdsklinik i Kenya

Artisten Måns Zelmerlöw förknippas nu inte bara med Melodifestivalen. Tillsammans med två andra organisationer grundar han en mödravårdsklinik utanför Nairobi..

Dagen - Igår: 13:38

Uppgift: Tre döda vid fransk gisslantagning

Tre personer har dödats och två skadats i tre separata misstänkta terrorattacker i södra Frankrike..

Dagen - Igår: 14:40

Moskébrännaren döms till vård

Den man i 20-årsåldern som stått åtalad för att ha anlagt en brand i Örebro moské i höstas döms av tingsrätten till rättspsykiatrisk vård med särskild utskrivningsprövning..

Dagen - Igår: 13:25

Öppna luckor även till påsk

Påskskinka, påskmust, påskpresenter - många julattribut syns numera även i samband med vårt påskfirande. Sen några år finns även påskkalendern..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.