Dagen > Kultur

Saturday, 29 April, 03:33

Dagen - 11 jan 17 kl. 03:05

De oroas av lagförslag i UngernEtt nytt lagförslag i Ungern oroar nu frivilligorganisationer i Ungern. Särskilt utsatta är välgörenhetsorganisationer som får stöd från utlandet..
Läs mer på Dagen
Läs mer om:
Ungern

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: De oroasav , lagförslagi , Ungern
Dagen - 11 jan 17 kl. 03:05

De oroas av lagförslag i Ungern

Ett nytt lagförslag i Ungern oroar nu frivilligorganisationer i Ungern. Särskilt utsatta är välgörenhetsorganisationer som får stöd från utlandet..

YLE - 31 aug 14 kl. 14:41

Nytt lagförslag hotar svensk islamundervisning

Den svenskspråkiga skolundervisningen i islam och andra religioner kan vara hotad. Ett lagförslag från regeringen vill höja minimigränsen för undervisningsgrupperna från tre till tio elever. - Det innebär i en del fall att man inte kan ordna undervisning i elevernas religion, eftersom det inte finns så många elever att man får ihop en grupp på tio elever, säger Christina Anderssén, undervisningråd på Utbildningstyrelsen.

YLE - 03 nov 15 kl. 16:20

Lagförslag resulterar i korruption och penningtvätt

Finansministeriet får kritik för onödig brådska med ett kontroversiellt lagförslag som gör det möjligt att mörka inhemska aktieinnehav. Tidigare har polisen starkt kritiserat lagförslaget, nu slår också aktiespararna larm. Det handlar alltså om finansministeriets förslag till en ny lagstiftning för förvaltande av inhemska aktieinnehav.

HBL - 25 jun 13 kl. 08:47

Ryska lagförslag förskräcker

Det kontroversiella lagförslaget mot homosexuella som i morgon behandlas i Ryssland överskuggar årets Helsinki Pride-festival. Människorättsexperter hoppas på klarare ställningstaganden när president Putin i dag träffar president Niinistö. När de två presidenterna i dag möts är det bilaterala förhållanden, internationella frågor samt samarbetet mellan Ryssland och EU som står på agendan.

HBL - 28 jun 13 kl. 07:00

Katainens regering förlorar i antalet lagförslag

Statsminister Jyrki Katainens (Saml) regering förlorar mot de två föregående regeringarna i antalet lagförslag. Katainens koalitionsregering har under sina två första år presenterat drygt fyrahundra lagförslag för riksdagen.
De två föregående regeringarna presterade kring femhundra lagförslag var under samma tid.

YLE - 28 nov 16 kl. 05:00

Nytt lagförslag uppmuntrar till tidigare dagisdebut

Fyra timmar gratis dagvård om dagen och förkortat hemvårdsstöd. Det föreslår undervisnings- och kulturminister Sanni Grahn-Laasonen i ett nytt lagförslag om familjeledigheter och förskolepedagogik. Samlingspartiets förslag är att erbjuda 20 timmar gratis dagvård för 3-5 åringar i veckan.

Nyhetskanalen - 31 jul 12 kl. 09:02

Lagförslag om ammunitionsbegränsning i USA

Efter massmorden på en biograf i Denver, i den amerikanska delstaten Colorado, är både vapen- och ammunitionslagarna i USA åter i skottlinjen.Ett nytt lagförslag från den demokratiske senatorn Frank Laudenberg och politikerkollegan Carolyn McCarthy vill sätta stopp för möjligheterna att köpa ammunition på internet utan att avslöja sin identitet, vilket den mordanklagade James Holmes kunnat göra.Enligt lagförslaget skulle ammunition inte få säljas på nätet utan bara av försäljare med
licens.

YLE - 23 maj 16 kl. 13:32

Kommunernas självstyre hotas i lagförslag

Det är tveksamt om regeringen följer grundlagen och den kommunala självstyrelsen. Det anser bland andra stadsdirektör Kristina Stenman i Jakobstad om regeringens planer på att temporärt begränsa kommunernas rätt att ingå avtal inom social-och hälsovården innan lagstiftningen kring vårdreformen är klar. Stadsstyrelsen i Jakobstad behandlar ärendet på måndag kväll och ger sitt utlåtande till finansministeriet.

Regeringen - 22 okt 13 kl. 15:36

Lagförslag om kommunernas fördelning av resurser till skolan

I dag presenterar utbildningsminister Jan Björklund ett lagförslag om socioekonomisk fördelning mellan skolor. Pressträffen startar klockan 13.00 och sänds direkt.

YLE - 24 okt 12 kl. 15:04

Två lagförslag om pälsnäringen till riksdagen

Pälsnäringen står i centrum för två lagförslag som i dag lämnades in i riksdagen. Det första förslaget går ut på att också pälsnäringen skulle omfattas av en lag som innebär att farmarna skulle få göra större avskrivningar på produktionsinvesteringar. Kristdemokraten Peter Östman är en av iniativtagarna.

Fler nyheter från Dagen

Dagen - Igår: 03:05

Willy Ahlberg­: Behöver vi verkligen kristna friskolor?

Elever i en sekulär skola utsätts ständigt för kylan och kanske växer sakta, men blir härdade. Det skriver Willy Ahlberg som oroas över att friskolebarn ska ”dö” när de lämnar skolan..

Dagen - Igår: 03:05

Ny genteknik kan utrota sjukdomar – och missbrukas

Malariamyggan kan utrotas, svåra cancerformer besegras och ärftliga sjukdomar utraderas. Det är åtminstone förhoppningar som knyts till det nya genverktyget CRISPR. Med det ges människan möjlighet att snabbt och relativt enkelt förändra själva livets grundval..

Dagen - 10 timmar sedan

Kristen konferens marknadsförs med lättklädd modell

I maj samlas anställda och aktiva inom Evangelisk-lutherska kyrkan i Finland för de så kallade kyrkodagarna i Åby. Men redan syns en lättklädd modell på reklamskyltar i staden..

Dagen - 13 timmar sedan

KD: Inför tvång för kommuner att ordna föräldrautbildning

När Kristdemokraterna presenterar sin skuggbudget är det med fokus på hälsan för barn och unga och familjer. Ett av deras förslag gäller ett krav på kommuner att utbilda föräldrar under barnets uppväxt..

Dagen - 11 timmar sedan

Påven medverkade i TED Talks

Påve Franciskus lämnade i veckan ett överraskande bidrag till den årliga tvärvetenskapliga TED-konferensen i Vancouver..

Dagen - Igår: 03:05

Författare bojkottar bokmässan när Nya Tider medverkar

Det blåser hårda vindar runt årets bokmässa i Göteborg. En lång rad författare bojkottar årets mässa på grund av att högerextrema Nya Tider tillåts vara med. Kultursverige är delat.

Dagen - 13 timmar sedan

KD: Inför tvång för kommuner att ordna föräldrarutbildning

När Kristdemokraterna presenterar sin skuggbudget är det med fokus på hälsan för barn och unga och familjer. Ett av deras förslag gäller ett krav på att utbilda föräldrar under barnets uppväxt..

Dagen - 13 timmar sedan

Burkaförbud för offentliganställda i Tyskland

Den tyska förbundsdagen har röstat ja till att förbjuda heltäckande slöja i vissa sammanhang, rapporterar Frankfurter Allgemeine Zeitung..

Dagen - 15 timmar sedan

Stefan Attefall ny folkhögskoleordförande

Tidigare civil- och bostadsminister Stefan Attefall valdes på onsdagen till ny ordförande för Rörelsefolkhögskolornas intresseorganisation, RIO..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.