Dagen > Kultur

Thursday, 19 January, 18:04

Dagen - 11 jan 17 kl. 03:05

De oroas av lagförslag i UngernEtt nytt lagförslag i Ungern oroar nu frivilligorganisationer i Ungern. Särskilt utsatta är välgörenhetsorganisationer som får stöd från utlandet..
Läs mer på Dagen
Läs mer om:
Ungern

Dela artikeln

23 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: De oroasav , lagförslagi , Ungern
Nyan - 12 timmar sedan

Bilskatten bort i nytt lagförslag

Priset för en ny bil sjunker med åtskilliga tusenlappar redan nästa år.

Riksregeringen vill slopa bilskatten helt och hållet.
Ett nytt lagförslag slog i går ner som en bomb i riksmedia: Riksregeringen har för avsikt att från den första januari 2018 ersätta bil- och grundskatten med vägavgifter.

Dagen - 11 jan 17 kl. 03:05

De oroas av lagförslag i Ungern

Ett nytt lagförslag i Ungern oroar nu frivilligorganisationer i Ungern. Särskilt utsatta är välgörenhetsorganisationer som får stöd från utlandet..

YLE - 31 aug 14 kl. 14:41

Nytt lagförslag hotar svensk islamundervisning

Den svenskspråkiga skolundervisningen i islam och andra religioner kan vara hotad. Ett lagförslag från regeringen vill höja minimigränsen för undervisningsgrupperna från tre till tio elever. - Det innebär i en del fall att man inte kan ordna undervisning i elevernas religion, eftersom det inte finns så många elever att man får ihop en grupp på tio elever, säger Christina Anderssén, undervisningråd på Utbildningstyrelsen.

YLE - 03 nov 15 kl. 16:20

Lagförslag resulterar i korruption och penningtvätt

Finansministeriet får kritik för onödig brådska med ett kontroversiellt lagförslag som gör det möjligt att mörka inhemska aktieinnehav. Tidigare har polisen starkt kritiserat lagförslaget, nu slår också aktiespararna larm. Det handlar alltså om finansministeriets förslag till en ny lagstiftning för förvaltande av inhemska aktieinnehav.

HBL - 25 jun 13 kl. 08:47

Ryska lagförslag förskräcker

Det kontroversiella lagförslaget mot homosexuella som i morgon behandlas i Ryssland överskuggar årets Helsinki Pride-festival. Människorättsexperter hoppas på klarare ställningstaganden när president Putin i dag träffar president Niinistö. När de två presidenterna i dag möts är det bilaterala förhållanden, internationella frågor samt samarbetet mellan Ryssland och EU som står på agendan.

HBL - 28 jun 13 kl. 07:00

Katainens regering förlorar i antalet lagförslag

Statsminister Jyrki Katainens (Saml) regering förlorar mot de två föregående regeringarna i antalet lagförslag. Katainens koalitionsregering har under sina två första år presenterat drygt fyrahundra lagförslag för riksdagen.
De två föregående regeringarna presterade kring femhundra lagförslag var under samma tid.

YLE - 28 nov 16 kl. 05:00

Nytt lagförslag uppmuntrar till tidigare dagisdebut

Fyra timmar gratis dagvård om dagen och förkortat hemvårdsstöd. Det föreslår undervisnings- och kulturminister Sanni Grahn-Laasonen i ett nytt lagförslag om familjeledigheter och förskolepedagogik. Samlingspartiets förslag är att erbjuda 20 timmar gratis dagvård för 3-5 åringar i veckan.

Nyhetskanalen - 31 jul 12 kl. 09:02

Lagförslag om ammunitionsbegränsning i USA

Efter massmorden på en biograf i Denver, i den amerikanska delstaten Colorado, är både vapen- och ammunitionslagarna i USA åter i skottlinjen.Ett nytt lagförslag från den demokratiske senatorn Frank Laudenberg och politikerkollegan Carolyn McCarthy vill sätta stopp för möjligheterna att köpa ammunition på internet utan att avslöja sin identitet, vilket den mordanklagade James Holmes kunnat göra.Enligt lagförslaget skulle ammunition inte få säljas på nätet utan bara av försäljare med
licens.

YLE - 23 maj 16 kl. 13:32

Kommunernas självstyre hotas i lagförslag

Det är tveksamt om regeringen följer grundlagen och den kommunala självstyrelsen. Det anser bland andra stadsdirektör Kristina Stenman i Jakobstad om regeringens planer på att temporärt begränsa kommunernas rätt att ingå avtal inom social-och hälsovården innan lagstiftningen kring vårdreformen är klar. Stadsstyrelsen i Jakobstad behandlar ärendet på måndag kväll och ger sitt utlåtande till finansministeriet.

YLE - 24 okt 12 kl. 15:04

Två lagförslag om pälsnäringen till riksdagen

Pälsnäringen står i centrum för två lagförslag som i dag lämnades in i riksdagen. Det första förslaget går ut på att också pälsnäringen skulle omfattas av en lag som innebär att farmarna skulle få göra större avskrivningar på produktionsinvesteringar. Kristdemokraten Peter Östman är en av iniativtagarna.

Fler nyheter från Dagen

Dagen - 45 minuter sedan

Eva och Adam skapar debatt i kristna leden

Om man börjar tvivla på att Adam och Eva var två historiska personer kan det sluta med en dominoeffekt, där till slut hela Bibelns trovärdighet faller. Eller?Pastorerna Stefan Swärd och Lars Gunther hade två olika åsikter då de möttes för debatt..

Dagen - 2 timmar sedan

Kyrkan vägrar hyra ut till SD

Svenska kyrkan i Skara stift vägrar att hyra ut Flämslätts stifts-och kursgård till Sverigedemokraterna i Skaraborg..

Dagen - 2 timmar sedan

Kyrkornas Världsråd i Davos: Nu behövs ansvarsfullt ledarskap

Kyrkornas Världsråd (WCC) finns på plats i schweiziska Davos, där världsekonomiskt forum hålls under veckan. WCC:s ledare höll ett tal där ansvarsfullt ledarskap stod i centrum..

Dagen - 15 timmar sedan

Gatans kör ger utsatta nytt mod

Tzzz! Tzzz! Tzzz!

Dagen - 6 timmar sedan

Är tiden ute för Alliansen?

Regeringskris med oviss utgång eller en allians i spillror, som får det svårt att samla ihop sig inför valet 2018? Moderatledaren Anna Kinberg Batras utspel på torsdagsförmiddagen gjorde att svensk inrikespolitik hamnade i ett pest-eller-kolera-läge..

Dagen - 3 timmar sedan

KD välkomnar Moderaternas utspel

Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch Thor välkomnar SD-utspelet från Moderaterna – som både Liberalerna och Centern avvisar..

Dagen - 3 timmar sedan

Kyrkan fick tack-peng av SJ

– Det var lite oväntat, men väldigt vänligt av dem! Det säger Mats Rondahl, kyrkoherde i Gällivare, som får fem tusen kronor av SJ till kyrkans barnverksamhet..

Dagen - 5 timmar sedan

Oslo katolska stift förlorade mot staten

Tingsrätten slår i domslutet fast att ett minimikrav för att få statsbidrag för en medlem är att samfundet och medlemmen har haft kontakt..

Dagen - 6 timmar sedan

Pest eller kolera i politiken

Regeringskris med oviss utgång eller en allians i spillror, som får det svårt att samla ihop sig inför valet 2018? Moderatledaren Anna Kinberg Batras utspel på torsdagsförmiddagen gör att svensk inrikespolitik hamnar i ett pest-eller-kolera-läge..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.