Kristianstadsbladet > Kultur

Wednesday, 24 January, 12:34

Kristianstadsbladet - 11 jan 17 kl. 03:00

Dubbel konststart på ÖsterängTvå nya konstnärer – Gunilla Sundström och Annika Fajersson – har flyttat in på Österängs bibliotek, och därmed är 2017 års utställningar igång..
Läs mer på Kristianstadsbladet
Läs mer om:
Österäng, Sundström, Annika Fajersson, Österängs

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Dubbel, konststart, Österäng
SmålandsPosten - 24 dec 13 kl. 01:41

Krönikan: Växjö Vipers skriver dubbel historia

Växjö Vipers skriver dubbel historia denna julafton.
Laget blir den första vinnaren sedan vi på Smålandsposten bestämt oss för att bara dela ut ett pris för främsta idrottsprestation i länet - inte två som varit fallet ända sedan 1964. Dessutom blir det första gången någonsin som sporten innebandy föräras den medalj som Smålandsposten i år delar ut för 66:e gången.

SmålandsPosten - 29 jul 13 kl. 06:07

Tuff höst för Öster efter ny enpoängare

Öster spelade åter 1?1 mot formstarka Mjällby. Efter matchen andades det mer besvikelse än glädje i Österlägret.

SmålandsPosten - 25 jul 14 kl. 22:46

Dubbel Österlycka mot Ängelholm...

Seger med 4–1 på Olympia den 6 april.
Seger med 2–0 på Myresjöhus Arena i går.
Tänk om Östers IF hade kunnat få möta Ängelholms FF i varje omgång… Efter den fina premiären i Helsingborg östes det lovord över Öster och det snackades om en snabb återkomst till allsvenskan.

Nyheter 24 - 02 jun 16 kl. 11:20

Nilsson Lindelöfs undgomstränare i Västerås: "Borde stanna tio år i Benfica och få en staty"

Ingen har undgått den otroliga resan som Victor Nilsson Lindelöf gjort det senaste året. Från reserv i U21-EM till startspelare och en nyckel på vägen till guldet. Från läktaren i Benfica till ordinarie och en stöttepelare i klubbens dubbel.

SmålandsPosten - 25 aug 14 kl. 22:49

Henningssons härliga dubbel

Alexander Henningssons dubbla träffar fixade tre friska poäng åt Öster i måndagens sjöblöta Smålandsderbyt på Myresjöhus Arena.
– Oerhört skönt att få göra två mål, speciellt när det leder till seger, säger tvåmålsskytten Henningsson efter 2–1-triumfen mot Husqvarna FF. Redan efter tre minuters spel slog Alexander Henningsson till när han nådde bollen i straffområdet, vände runt och klippte in den lågt bakom Husqvarnamålvakten Zoran Akovic.

Uppsalanyheter.se - 06 sep 15 kl. 17:34

Dubbel biskopsvigning i Uppsala Domkyrka

Glädjen var stor i en fullsatt Uppsala domkyrka när Svenska kyrkan idag fick två nya biskopar – för Strängnäs och Västerås stift. Vignings­gudstjänsten leddes av ärkebiskop Antje Jackelén i närvaro av kungaparet, utländska gäster och Svenska kyrkans biskopar.Glädjen var stor i en fullsatt Uppsala domkyrka när Svenska kyrkan idag fick två nya biskopar – för Strängnäs och Västerås stift.

DI - 4 timmar sedan

Ahlsell köper yrkesbutik i Västerås

Teknikhandelsbolaget Ahlsell har tecknat avtal om att förvärva HMK i Västerås  med en årlig omsättning om cirka 16 miljoner kronor, framgår av ett pressmeddelande..

Realtid - 3 timmar sedan

Ahlsell förvärvar yrkesbutik i Västerås

Ahlsell förvärvar HMK i Västerås AB med en årlig omsättning om cirka 16 miljoner kronor..

SmålandsPosten - 01 jun 14 kl. 22:04

Öster rear ut sina trepoängare

Välkomna till Östers IF.
Vi rear ut våra segrar.
Allt ska bort.

Sydsvenskan - 17 nov 12 kl. 06:30

Stanza tackar för sig med en dubbel

Litteraturklubben Stanza lägger ner efter tio år. Den 7 och 8 december avslutar de med en dubbel-Stanza med internationella och nationella gäster..

Fler nyheter från Kristianstadsbladet

Kristianstadsbladet - 19 jan 18 kl. 00:00

Krävande experiment om tillblivelse

Den tidigare debutantprisnominerade Elis Burrau har skrivit ett intressant experiment om en krets kulturskapare i karismans tid, anser litteraturkritikern Jimmy Vulovic. Men texten kräver en mycket aktiv läsare..

Kristianstadsbladet - 20 jan 18 kl. 11:33

Trio Dali gav konsert på Kulturkvarteret

Säsongens andra klassiska konsert i Kulturkvarteret ägde rum i fredags kväll med den drygt tio år gamla Trio Dali. Kulturskribenten Kjell A Johansson tog plats i Bistro-avdelningen och fick höra ett rikt och variationsrikt program..

Kristianstadsbladet - 19 jan 18 kl. 11:14

Mara Lee: ”Kärleken och hatet”

Mara Lees senaste bok är en obarmhärtig skärskådan av människans relationsmässiga otillräcklighet. Kulturskribenten Martin Lagerholm betvingas av en prosalyrisk ordkonstnärs stränga sanningskrav och radikala bildspråk..

Kristianstadsbladet - 19 jan 18 kl. 00:01

Gamla kakor – visst minns du hur de smakade?

Välkomna till vår nya bildserie, där tidigare tiders Kristianstad och stadsliv lyfts fram. Titta, minns och dela gärna med dig av dina historier. Vi börjar smakfullt, med vad som fanns på bull- och kakborden på några av staden kaféer.

Kristianstadsbladet - 19 jan 18 kl. 00:05

Varje fotografi är en del av vår historia

Med fotokonsten berikades vår historia med en oerhört värdefull skatt, bilder aktiverar våra minnen på ett särskilt vis. Och var bild är sin egen berättelse. Därför startar vi idag bildserien ”Minnesluckan”, skriver kulturredaktören Sune Johannesson.

Kristianstadsbladet - 18 jan 18 kl. 17:00

Deckarfrossa – för att locka mer män

Det är ett spännande vårprogram som stadsbiblioteket i Kristianstad presenterar. ”Många män läser deckare, och genom vårt tema Deckarfrossa hoppas vi också få se dem på biblioteket”, säger bibliotekarien Eva Fridlund..

Kristianstadsbladet - 16 jan 18 kl. 00:00

Lee diktar på blodigt allvar

Mara Lees senaste bok är en obarmhärtig skärskådan av människans relationsmässiga otillräcklighet. Martin Lagerholm betvingas av en prosalyrisk ordkonstnärs stränga sanningskrav och radikala bildspråk..

Kristianstadsbladet - 18 jan 18 kl. 14:38

"Scenkonstens tystnadskultur måste brytas"

En nytillsatt kommission mot sexuella trakasserier ska arbeta mot långsiktig förändring inom scenkonstområdet. ”Det finns ingen mening med att formulera någonting som bara låter fint”, säger kommissionens ordförande Anna Wahl..

Kristianstadsbladet - 17 jan 18 kl. 11:34

Politisk bokvår bortom allfarvägarna

Tillvaron bortom allfarvägarna, den moderna kvinnorollen och kolonialismen i norr skildas i vårens bokutgivning. Valåret syns framför allt i facklitteraturen och biografierna men även i romanerna bränner det till..

Kristianstadsbladet - 17 jan 18 kl. 00:09

Modiga kvinnor förnyar journalistiken

Ester Blenda Nordström var en pionjär inom journalistiken. Hon wallraffade som piga i början av 1900-talet, långt innan begreppet myntades. Hennes journalistik har sent i vår tid åter fått den uppmärksamhet den förtjänar och är mer angelägen än någonsin när vi journalister alltför ofta inte går längre än till datorskärmen för att hitta nyheter, skriver YA:s kulturreporter Ulf Mårtensson..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.