Kristianstadsbladet > Kultur

Thursday, 26 April, 15:32

Liknande nyheter

Taggar: Dubbel, konststart, Österäng
SmålandsPosten - 24 dec 13 kl. 01:41

Krönikan: Växjö Vipers skriver dubbel historia

Växjö Vipers skriver dubbel historia denna julafton.
Laget blir den första vinnaren sedan vi på Smålandsposten bestämt oss för att bara dela ut ett pris för främsta idrottsprestation i länet - inte två som varit fallet ända sedan 1964. Dessutom blir det första gången någonsin som sporten innebandy föräras den medalj som Smålandsposten i år delar ut för 66:e gången.

SmålandsPosten - 29 jul 13 kl. 06:07

Tuff höst för Öster efter ny enpoängare

Öster spelade åter 1?1 mot formstarka Mjällby. Efter matchen andades det mer besvikelse än glädje i Österlägret.

SmålandsPosten - 25 jul 14 kl. 22:46

Dubbel Österlycka mot Ängelholm...

Seger med 4–1 på Olympia den 6 april.
Seger med 2–0 på Myresjöhus Arena i går.
Tänk om Östers IF hade kunnat få möta Ängelholms FF i varje omgång… Efter den fina premiären i Helsingborg östes det lovord över Öster och det snackades om en snabb återkomst till allsvenskan.

Nyheter 24 - 02 jun 16 kl. 11:20

Nilsson Lindelöfs undgomstränare i Västerås: "Borde stanna tio år i Benfica och få en staty"

Ingen har undgått den otroliga resan som Victor Nilsson Lindelöf gjort det senaste året. Från reserv i U21-EM till startspelare och en nyckel på vägen till guldet. Från läktaren i Benfica till ordinarie och en stöttepelare i klubbens dubbel.

SmålandsPosten - 25 aug 14 kl. 22:49

Henningssons härliga dubbel

Alexander Henningssons dubbla träffar fixade tre friska poäng åt Öster i måndagens sjöblöta Smålandsderbyt på Myresjöhus Arena.
– Oerhört skönt att få göra två mål, speciellt när det leder till seger, säger tvåmålsskytten Henningsson efter 2–1-triumfen mot Husqvarna FF. Redan efter tre minuters spel slog Alexander Henningsson till när han nådde bollen i straffområdet, vände runt och klippte in den lågt bakom Husqvarnamålvakten Zoran Akovic.

Uppsalanyheter.se - 06 sep 15 kl. 17:34

Dubbel biskopsvigning i Uppsala Domkyrka

Glädjen var stor i en fullsatt Uppsala domkyrka när Svenska kyrkan idag fick två nya biskopar – för Strängnäs och Västerås stift. Vignings­gudstjänsten leddes av ärkebiskop Antje Jackelén i närvaro av kungaparet, utländska gäster och Svenska kyrkans biskopar.Glädjen var stor i en fullsatt Uppsala domkyrka när Svenska kyrkan idag fick två nya biskopar – för Strängnäs och Västerås stift.

SmålandsPosten - 01 jun 14 kl. 22:04

Öster rear ut sina trepoängare

Välkomna till Östers IF.
Vi rear ut våra segrar.
Allt ska bort.

Sydsvenskan - 17 nov 12 kl. 06:30

Stanza tackar för sig med en dubbel

Litteraturklubben Stanza lägger ner efter tio år. Den 7 och 8 december avslutar de med en dubbel-Stanza med internationella och nationella gäster..

Expressen - 13 mar 15 kl. 07:10

Dubbel finalfest – en riktig kalaskrock

I morgon är det uppdukat till dubbel fest i Stockholm: Klassisk SM-final i bandy på Tele 2 arena och final i Melodifestivalen på Friends arena. Totalt väntas de två evenemangen samla närmare 50 000 åskådare. - Man borde hinna gå på båda.

Expressen - 13 mar 15 kl. 07:10

Dubbel finalfest – då det blir en kalaskrock

I morgon är det uppdukat till dubbel fest i Stockholm: Klassisk SM-final i bandy på Tele 2 arena och final i Melodifestivalen på Friends arena. Totalt väntas de två evenemangen samla närmare 50 000 åskådare. - Man borde hinna gå på båda.

Fler nyheter från Kristianstadsbladet

Kristianstadsbladet - Igår: 00:01

Sune Johannesson tipsar om kultur

Kristianstadsbladet - 22 apr 18 kl. 03:00

Pinocchio fyller tio år – kalaset är öppet för alla

I maj är det tioårsjubileum för den stora Pinocchioskulpturen i Borås. Det kommer bland annat att firas med ett barnkalas som anstår en tioårig pojke, lovar Borås Konstmuseum. .

Kristianstadsbladet - I förrgår: 16:30

Operafest när Drakamöllan fyller 20

Midsommarhelgens operasatsning på Drakamöllan blir i år en heldag som uppmärksammar både Evert Taube och Birgit Nilsson. Huvudgäst är internationella operastjärnan Iréne Theorin..

Kristianstadsbladet - I förrgår: 16:03

Andreas Brantelid prisas i Köpenhamn

Cellisten Andreas Brantelid, med starka kopplingar till Ekestad, får Dansk-Svensk Kulturfonds kulturpris. .

Kristianstadsbladet - 20 apr 18 kl. 11:05

Pojke möter flicka räcker inte i debutroman

Maria Maunsbachs debutroman är en lite för tunn historia i Malmömiljö, där två personer och deras försök till ett förhållande är i fokus..

Kristianstadsbladet - 20 apr 18 kl. 09:07

Lugn: ”God stämning, men svårt med de tomma stolarna”

Akademin höll möte på hemlig plats. "Vi diskuterade mest hur vi ska förhindra ett totalhaveri",.

Kristianstadsbladet - 20 apr 18 kl. 00:01

Minnesluckan på två hjul

Motorcyklarnas tid är nu – och då. Veckans Minneslucka är tankad med minnen och bilder på tvåhjuliga motorfordon och deras förare. Kika också på tidigare avsnitt av Minnesluckan.

Kristianstadsbladet - 20 apr 18 kl. 00:01

Galleri Blå : Ida Melin & Leif Eugen

Ett måleri som strävar efter att nå bortom det som vi faktiskt ser. I denna strävan – och i färgskalorna med en gemensam vit och meditativ klangbotten – förenas Ida Melin och Leif Eugen när de visar sina målningar på Galleri Blå i Gärsnäs. .

Kristianstadsbladet - 19 apr 18 kl. 10:01

Stum middagsbjudning för hörande

Hur utvecklades teckenspråket? Kulturskribent Andrea Grapengiesser har suttit med vid en tyst och humoristisk middag på Kristianstad teater. .

Kristianstadsbladet - 19 apr 18 kl. 10:08

Knytblusar och beslut för Akademien i kväll

I vanliga fall väcker inte Svenska Akademiens möten någon större uppståndelse, men i kväll, torsdag, kan tusentals komma att demonstrera utanför Börshuset. Samtidigt ska Akademien försöka fatta en rad viktiga beslut..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.