DN > Ekonomi

Wednesday, 24 May, 15:34

Liknande nyheter

Taggar: Riskför , konflikt, Norwegiani , Spanien
YLE - 04 jul 16 kl. 17:01

Norwegians piloter räcker inte till - Kristian fick resa till Danmark via Spanien

Flygbolaget Norwegian har problem med att hitta tillräckligt med piloter till sina flygturer under semestersäsongen. Tusentals norrmän, svenskar och finländare har drabbats av inställda flyg i helgen. En av dem är Kristian Nordgren som fick åka till Roskildefestivalen i Danmark via Málaga i Spanien på grund av pilotbristen.

Sydsvenskan - 28 jan 12 kl. 19:16

Svenska resenärer strandsatta i Spanien

Foto: AP Photo/Manu Fernandez
Svenska resenärer är strandsatta i Madrid och Barcelona sedan flygbolaget Spanair har gått i konkurs. För turisteleverna på Östra Grevie folkhögskola kan studieresan till Spanien vara förlorad.
I fredags kväll meddelade Spanair att bolaget ansöker om konkurs.

Sydsvenskan - 29 feb 12 kl. 09:34

Konflikt hotar på Norwegian

Foto: Morten Holm
Fackförbundet Unionen varslar om konflikt på flygbolaget Norwegian.
Varslet gäller också Unionens medlemmar på bemanningsföretaget Proffice Aviation. Konflikten bryter ut fredagen den 9 mars klockan 10 om inget avtal träffats innan dess, enligt ett pressmeddelande.

Helsingborgs Dagblad - 29 feb 12 kl. 09:23

Unionen varslar om konflikt

Fackförbundet Unionen varslar om konflikt på flygbolaget Norwegian. Varslet gäller också Unionens medlemmar på bemanningsföretaget Proffice Aviation. Konflikten bryter ut fredagen den 9 mars klockan 10 om inget avtal träffats innan dess, enligt ett pressmeddelande.

Nyhetskanalen - 29 feb 12 kl. 09:14

Unionen varslar om konflikt på Norwegian

Fackförbundet Unionen varslar om konflikt på flygbolaget Norwegian. Varslet gäller också Unionens medlemmar på bemanningsföretaget Proffice Aviation..

Helsingborgs Dagblad - 24 feb 15 kl. 09:02

Piloter strejkvarslar Norwegian

Svenska pilotfacket stödjer sina norska kollegor och varslar om sympatistrejk mot norska flygbolaget Norwegian.Norska pilotfacket har efter inte så framgångsrika förhandlingar med Norwegian beslutat att dra i gång sina konfliktåtgärder från den 28 februari.Svensk Pilotförenings strejk träder i kraft den 4 mars klockan 22 om ingen lösning nåtts innan dess.

Sydsvenskan - 24 feb 15 kl. 09:02

Piloter strejkvarslar Norwegian

Svenska pilotfacket stödjer sina norska kollegor och varslar om sympatistrejk mot norska flygbolaget Norwegian.Norska pilotfacket har efter inte så framgångsrika förhandlingar med Norwegian beslutat att dra i gång sina konfliktåtgärder från den 28 februari.Svensk Pilotförenings strejk träder i kraft den 4 mars klockan 22 om ingen lösning nåtts innan dess.

BT - 21 apr 12 kl. 14:02

Norwegian-konflikt kan beröra SAS

Norwegian-piloter som strider för fasta jobb får stöd av andra norska piloter. Norsk Flygerforbund och Parat Luftfart - de två förbund som organiserar piloter - utesluter inte sympatistrejker, skriver norska medier. Både SAS och Wideröe skulle i så fall kunna bli indragna.

Kristianstadsbladet - 16 apr 14 kl. 18:18

Norwegian varslar efter strejkhot


Flygbolaget Norwegian varslar om permitteringar från den 30 april. Åtgärden är ett svar på ett strejkhot från fackföreningen Parat som berör 1 300 kabinanställda, skriver Dagens Næringsliv.De kabinanställda fick nyligen nya arbetsgivare i form av Cabin Services Norway och Cabin Services Denmark.

Opinionen.se - 16 apr 14 kl. 18:20

Norwegian varslar efter strejkhot


Flygbolaget Norwegian varslar om permitteringar från den 30 april. Åtgärden är ett svar på ett strejkhot från fackföreningen Parat som berör 1 300 kabinanställda, skriver Dagens Næringsliv. De kabinanställda fick nyligen nya arbetsgivare i form av Cabin Services Norway och Cabin Services Denmark.

Fler nyheter från DN

DN - 1 timme sedan

Forskare skeptisk till nytt friår

Friåret återuppstår – som ”alterneringsår”. Regeringen vill utreda om att anställda ska få vara lediga ett år och låta andra få möjligheten att hoppa in på jobbet. Men forskare som utrett det tidigare friåret är skeptisk..

DN - 1 timme sedan

Hyperinflationen svårt slag mot Venezuela befolkning

På tio år har oljelandet Venezuela gått från att vara ett av Latinamerikas rikaste länder till att bli ett av kontinentens fattigaste. Landets bruttonationalprodukt väntas minska med åtta procent i år och Internationella valutafonden spår en inflationen på 2.200 procent..

DN - 2 timmar sedan

Strejkvarsel i städbranschen

Fastighetsanställdas förbund och Seko har i dag varslat arbetsgivarorganisationen Almega om strejk i städbranschen. .

DN - 4 timmar sedan

Zalando öppnar lager i Sverige

Tyska Zalando, som växer snabbt inom modehandel på nätet, ska öppna sitt första nordiska lager i Upplands-Bro, norr om Stockholm..

DN - 4 timmar sedan

Nedgradering av Kina skapar ilska i Peking

Kreditvärderingsinstitutet Moody’s nedgraderar Kina med ett hack. Det sker, enligt institutet, sedan skulderna vuxit snabbt i den kinesiska ekonomin, vilket riskerar att urholka landets finansiella styrka de närmaste åren..

DN - 4 timmar sedan

Johan Schück: Det finns anledning att bekymra sig för hushållens höga skuldsättning"

Riksbanken varnar för den ökande skuldsättningen. DN:s samhällsekonomiske krönikör Johan Schück svarar på tre frågor om stabilitetsrapporten..

DN - Igår: 18:35

Johan Schück: Sverige förlorar på bråk om huvudkontor

En styrka för Sverige är att många storföretag har valt att ha huvudkontoret här. Men om Nordea flyttar, så riskerar detta att ändras. Det kan kosta mer än vad som än så länge syns..

DN - 5 timmar sedan

Jesper Brodin ny vd för Ikea

Jesper Brodin tar över som vd och koncernchef för Ikea efter Peter Agnefjäll som jobbat inom företaget de senaste 22 åren varav de fem senaste åren som koncernchef..

DN - 5 timmar sedan

Riksbanken varnar för hushållens skulder

Den höga och stigande skuldsättningen utgör ett allvarligt hot mot den finansiella och makroekonomiska stabiliteten, enligt Riksbanken. I en stabilitetsrapport efterlyser Riksbanken ytterligare åtgärder, för att stärka motståndskraften hos hushållen, bankerna och banksystemet..

DN - 5 timmar sedan

Riksbankens nya krav på bankerna

Sårbarheterna i banksystemet gör att det är viktigt att storbankerna har tillräckligt mycket kapital. Riksbanken anser därför att Finansinspektionen bör införa ett bruttosoliditetskrav på 5 procent för de svenska storbankerna från och med januari 2018, som ett komplement till de riskvägda kapitalkraven..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.