Nyteknik > Teknik

Wednesday, 24 May, 02:26

Nyteknik - 10 jan 17 kl. 14:29

Hantering av kärnavfallet fem miljarder dyrareKostnaden för att ta hand om det svenska kärnavfallet blir flera miljarder kronor dyrare, beräknar SKB i en ny prognos..
Läs mer på Nyteknik
Läs mer om:
SKB

Dela artikeln

176 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hanteringav , kärnavfallet, fem, miljarder, dyrare
Sydsvenskan - 12 aug 15 kl. 00:01

"Ojnareskogen sätter fingret på Sveriges slappa hantering av sina mineralfyndigheter."

När regeringen återupptar det intensiva arbetet för hösten ligger en till synes liten och kanske perifer fråga på dess bord. Nämligen frågan om det utlandsägda företaget Nordkalk ska få rätt att bryta kalk i den skyddsvärda Ojnareskogen på norra Gotland. Om man inte bor på Gotland kan frågan säkert anses vara marginell.

Helsingborgs Dagblad - 12 aug 15 kl. 00:01

"Ojnareskogen sätter fingret på Sveriges slappa hantering av sina mineralfyndigheter."

När regeringen återupptar det intensiva arbetet för hösten ligger en till synes liten och kanske perifer fråga på dess bord. Nämligen frågan om det utlandsägda företaget Nordkalk ska få rätt att bryta kalk i den skyddsvärda Ojnareskogen på norra Gotland. Om man inte bor på Gotland kan frågan säkert anses vara marginell.

Skånskan - 28 dec 16 kl. 06:00

Köps ut efter felaktig hantering av socbidrag

ESLÖV En anställd på Eslövs kommuns förvaltning för arbete och försörjning har fått sluta efter ”felaktig hantering” av socialbidragsärenden.
Personen i fråga har fått fem månadslöner i en överenskommelse med förvaltningschef Charlotte Bernström. ERWP.

DI - 21 nov 14 kl. 16:21

General Motors stäms på 22 miljarder kronor

Fordonstillverkaren General Motors stäms på tre miljarder dollar (22 miljarder kronor) för att ha lurat konsumenterna i sin hantering av återkallelser. Det rapporterar New York Times på torsdagen..

Kristianstadsbladet - 22 jan 14 kl. 10:06

FP-politiker är tveksam till Migrationsverkets hantering

Foto: Lasse Ottosson
Migrationsverket är inne på en farlig väg. Det anser Tommy Aspegren (FP) när det gäller hanteringen av de ensamkommande flyktingbarnen.
Migrationsverket började efter årsskiftet att anvisa asylsökande, oavsett om det finns några överenskommelser gjorda eller inte med kommunerna.

Nerikes Allehanda - 20 maj 15 kl. 21:33

Brister i Örebros LVM-hantering

Örebro kommun brister på fem punkter i sin LVM-hantering. Det skriver Inspektionen för vård och omsorg i ett nytt beslut efter en stor tillsyn som pågått i två år..

Skånskan - 18 maj 16 kl. 15:06

Fem greps för grovt brott i Rosengård

MALMÖ Fem personer har anhållits i Malmö misstänkta för brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor.
Det var i samband med utredningen av ett äldre ärende som polisen tidigt på onsdagen gjorde en insats i Rosengård.Tre män och två kvinnor i åldrarna 20–48 år greps och anhölls senare.

Computer Sweden - 06 jul 12 kl. 11:46

Data sparar miljarder

På en brittisk tankesmedja tror man att det går att spara hundratals miljarder kronor per år med smart hantering av data..

Affärsvärlden - 08 feb 16 kl. 15:29

Obama ber om miljarder till hantering av zika-viruset

USA:s president Barack Obama med administration kommer att be landets kongress om 1,8 miljarder dollar för att hantera utbrottet av zika-viruset, skriver CNBC..

Skånskan - 07 sep 16 kl. 14:00

Granne överklagar lusthus fem år senare

MALMÖ Fem år efter att Malmö stad har sagt ja till ett bygge av ett lusthus vid Bulltofta överklagar nu grannen stadsbyggnadsnämndens hantering av bygglovet.– Vi vill att länsstyrelsen ska upphäva stadsbyggnadsnämndens beslut att avvisa vårt tidigare överklagande av bygglovet, skriver grannen till Länsstyrelsen.
Redan år 2011 fick fastighetsägaren till ett av kedjehusen i området vid Bulltofta ja på sin ansökan om bygglov för att sätta upp ett lusthus på tomten.

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 8 timmar sedan

Skånes bidrag till ESS inget brott

Region Skånes bidrag på 800 miljoner kronor till forskningsanläggningen ESS stred inte mot lagen. Det har förvaltningsdomstolen i Malmö kommit fram till, efter att beslutet överklagats dit, rapporterar Sydsvenskan..

Nyteknik - 9 timmar sedan

Säten i moduler ska göra tåg lönsammare

En lösning som ger högre effektivitet – och lägre priser för alla. Tack vare en ny interiör kan framtidens tåg bli än mer lönsamma. Nu ska tekniken testas i ett pilotprojekt..

Nyteknik - 9 timmar sedan

Studie: Mer mikroplast än väntat i vattnet utanför Stockholm

I vatten nära Stockholm är halterna av mikroplast lika höga som nära stadsområden i Kalifornien. Det visar en ny studie..

Nyteknik - 10 timmar sedan

De stämmer bank-id för patentintrång

Svenska Accumulate, som utvecklar lösningar för mobila betalningar, har lämnat in en stämningsansökan mot företaget bakom mobilt bank-id. De kräver sex miljarder kronor av sin tidigare samarbetspartner..

Nyteknik - 10 timmar sedan

Svenska biljätten tar mark i Japan

Enligt nya uppgifter kan det svenska bilsäkerhetsföretaget Autoliv bli leverantör till Subaru. Det skulle innebära att de tar mark bland de japanska märkena..

Nyteknik - 11 timmar sedan

Ai segrade över främste spelaren

Modern teknik har segrat i världens äldsta spel. Nu har Googles ai skagit världsettan i go..

Nyteknik - 11 timmar sedan

Självkörande truckar ska hitta nya uppdrag

Robotiserad plockning och självgående AGV-truckar. Det kan bli framtiden när materialhanteringen automatiseras..

Nyteknik - 11 timmar sedan

Självkörande fordon botar bilköer

Vägrar du sätta dig i en självkörande bil? Även skeptiska förare bör vara positiva till tekniken. Detta då en studie visar att det bara krävs några få autonoma fordon för att bota bilköer..

Nyteknik - 12 timmar sedan

Elvägen laddar trådlöst i 100 km/h

Bilen kan laddas med 20 kW i 100 kilometer i timmen. Qualcomm och Renault har demonstrerat sin elväg med induktionsteknik..

Nyteknik - 12 timmar sedan

Se jättefordonet byggas ihop

”Som ett jättelikt Meccano”, så beskriver företaget sitt fordon som kopplas ihop till en plattform med hjul. Bjässen används bland annat av oljeindustrin..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.