Skånskan > Nyheter

Monday, 24 April, 20:59

Skånskan - 10 jan 17 kl. 14:00

Allt fler besöker stadsbiblioteketYSTAD Stadsbiblioteket ökade besökssiffrorna med 13 procent under 2016.
– Det är härligt att personalens arbete ger resultat, säger bibliotekschef Lena Malmquist. ERWP.fif(2)Hon berättar att renoveringen har förändrar stadsbiblioteket på ett genomgripande sätt, så att det har blivit det trivsamma vardagsrum som alla har önskat sig.
– Vi har varit förutseende med att det behövs tysta platser genom att ha ordnat ett läsrum och ett studierum och kafémiljön används också mycket och barnavdelningen har fått en wow-faktor, förklarar Lena Malmquist.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
YSTAD Stadsbiblioteket, Lena Malmquist, ERWP, Hon, Simrishamns, Ystad, Svarte

Dela artikeln

7 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Allt fler, besöker, stadsbiblioteket
YLE - 20 jan 14 kl. 14:52

Allt fler besöker Nyland

Turismen ökar med rasande fart i Nyland. Under de senaste tio åren har turismen i landskapet ökat med cirka 80 procent medan turismen i övriga delar av landet bara ökat med 50 procent. Ser man på hela landet är det Nyland och norra Finland som lockar turister.

Sydöstran - 05 dec 16 kl. 16:07

Allt fler besöker oss

Blekinge får allt fler besökare, och var fjärde kommer från utlandet. Mest ökar besöken i Sölvesborg..

Nya Wermlands Tidningen - 26 jan 17 kl. 18:39

Allt fler besöker Naturum

Alla 33 Naturum i Sverige är mycket välbesökta och ett av de mest besökta är det i Mariebergsskogen i Karlstad. Förra året lockade Naturum 107 000 besökare..

Helsingborgs Dagblad - 12 apr 13 kl. 17:07

Allt fler besöker Dunkers kulturhus

Antalet besökare till Dunkers första kvartalet i år ökade med över 300 procent jämfört med samma period i fjol, då den nya basutställningen var under uppbyggnad och inte hade öppnat än..

Sydöstran - 18 jul 16 kl. 06:00

Allt fler besöker Marinmuseum

Sedan årsskiftet har besökskurvan pekat kraftigt uppåt på Marinmuseum i Karlskrona, mycket tack vare den gratis entrén..

Helsingborgs Dagblad - 13 jan 17 kl. 15:00

Fler besöker museet och konsthallen

Trenden fortsätter uppåt – museet och konsthallen är allt populärare besöksmål..

Regeringen - 05 okt 16 kl. 14:29

Pressinbjudan: Alice Bah Kuhnke besöker Växjö

Den 7 oktober besöker kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke Växjö. Besöket sker i samband med att Växjö stadsbibliotek firar 350 år. Under fredagen kommer ministern att hålla ett anförande i stadsbiblioteket och medier bjuds in för att bevaka besöket..

YLE - 11 timmar sedan

Johan Glans på Finlandsturné - besöker Vasa nästa vår

Den svenska komikern Johan Glans kommer till Ritz i Vasa med sin föreställning ”World Tour of the World”. Komikern Johan Glans tar sin nya föreställning "World Tour of the World" ut på turné. Showen är en uppföljare till de tidigare föreställningarna "World Tour of Skåne" och "World Tour of Skandinavien".

Kristianstadsbladet - 27 maj 14 kl. 10:47

Färre besöker biblioteken

Färre bemannade bibliotek, färre besök och minskad registrerad utlåning. Biblioteksstatistiken för 2013 är nedslående läsning för det fysiska biblioteket. Däremot ökar användningen av e-tjänster och besök på nätet.

Trelleborgs Allehanda - 27 maj 14 kl. 10:47

Färre besöker biblioteken

Färre bemannade bibliotek, färre besök och minskad registrerad utlåning. Biblioteksstatistiken för 2013 är nedslående läsning för det fysiska biblioteket. Däremot ökar användningen av e-tjänster och besök på nätet.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 30 minuter sedan

Går inte med i nätverk mot rasism

ESLÖV Eslöv ska inte söka medlemskap i nätverket Svenska kommuner mot rasism och diskriminering. Åtminstone inte just nu. ERWP.

Skånskan - 1 timme sedan

Erasmus-projekt på Vipan

LUND Det är en förväntansfull stämning i föreläsningssalen i Vipan när veckans aktiviteter ska presenteras. I bänkraderna sitter ju inte bara de vanliga eleverna utan även gäster från utlandet. ERWP.

Skånskan - 4 timmar sedan

Pixels talangpris till filmare från Malmö

Film I helgen hölls den skånska kortfilmsfestivalen Pixel i Ystad Studios och det prestigefyllda priset Pixel Talent Award delades i år ut till Alexe Landgren från Malmö.
På festivalen visades också hennes kortfilm Se till mig som även den belönades med pris för bästa manus och fick Anagrams manuspris.Vinnare Pixel 2017:
Pixel Talent Award:
Alexe Landgren
Vinnare klass 2: ”Now or Never”, Liam och Maya Åkeson Rayner.

Skånskan - 4 timmar sedan

Två bilar i kollision på Inre Ringvägen

Malmö Strax efter klockan 16 kolliderar två personbilar. ERWP.fif(0)Olyckan inträffade på Inre Ringvägen i höjd med Lindeborgs trafikplats.

Skånskan - 4 timmar sedan

Byavandring i Klågerup

KLÅGERUP Under tisdagskvällen arrangeras den första byapromenaden med stadsarkitekt Karin Gullberg och före detta stadsantikvarien i Malmö Anders Reisnert. ERWP.fif(1)Samling sker vid gamla stationshuset i Klågerup klockan 18.

Skånskan - 4 timmar sedan

Rammade bilist vid omkörning

SVEDALA En bilist som körde på väg E 65 i förra veckan har anmält en okänd person som körde om henne för vårdslöshet i trafik. ERWP.fif(0)Personen körde om på insidan men platsen räckte inte till.

Skånskan - 5 timmar sedan

Oklar framtid för lokal vindkraft

MALMÖ Det är inte så viktigt om Malmös vindkraftsel produceras lokalt. Tvärtom kan det vara svårt att hitta en bra plats för egna verk. ERWP.

Skånskan - 5 timmar sedan

Tyst manifestation mot försök på djur

LUND Ett totalstopp för djurförsök vid Lunds universitet.
Det kräver Djurrättsalliansen, som på måndagseftermiddagen genomförde en demonstration på Kyrkogatan utanför Universitetshuset. ERWP.

Skånskan - 5 timmar sedan

Gästerna gör tummen upp för Hylliebadet

ERWP.fif(0)HYLLIE
Gästerna på Hylliebadet är överlag mycket nöjda med anläggningen.
Det visar en brukarundersökning som fritidsförvaltningen gjort.

Skånskan - 6 timmar sedan

Byns vattenådra ska fram i ljuset

Södra Sandby Lunds tätort och byarna saknar nästan helt vattendrag (förutom Höje å). Södra Sandby är undantaget, med den vackra Sularpsbäcken som slingrar genom samhället.
Problemet är att den på flera sträckor varit helt otillgänglig.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.