Skånskan > Nyheter

Tuesday, 23 May, 09:02

Skånskan - 10 jan 17 kl. 14:00

Allt fler besöker stadsbiblioteketYSTAD Stadsbiblioteket ökade besökssiffrorna med 13 procent under 2016.
– Det är härligt att personalens arbete ger resultat, säger bibliotekschef Lena Malmquist. ERWP.fif(2)Hon berättar att renoveringen har förändrar stadsbiblioteket på ett genomgripande sätt, så att det har blivit det trivsamma vardagsrum som alla har önskat sig.
– Vi har varit förutseende med att det behövs tysta platser genom att ha ordnat ett läsrum och ett studierum och kafémiljön används också mycket och barnavdelningen har fått en wow-faktor, förklarar Lena Malmquist.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
YSTAD Stadsbiblioteket, Lena Malmquist, ERWP, Hon, Simrishamns, Ystad, Svarte

Dela artikeln

7 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Allt fler, besöker, stadsbiblioteket
YLE - 20 jan 14 kl. 14:52

Allt fler besöker Nyland

Turismen ökar med rasande fart i Nyland. Under de senaste tio åren har turismen i landskapet ökat med cirka 80 procent medan turismen i övriga delar av landet bara ökat med 50 procent. Ser man på hela landet är det Nyland och norra Finland som lockar turister.

Sydöstran - 05 dec 16 kl. 16:07

Allt fler besöker oss

Blekinge får allt fler besökare, och var fjärde kommer från utlandet. Mest ökar besöken i Sölvesborg..

Nya Wermlands Tidningen - 26 jan 17 kl. 18:39

Allt fler besöker Naturum

Alla 33 Naturum i Sverige är mycket välbesökta och ett av de mest besökta är det i Mariebergsskogen i Karlstad. Förra året lockade Naturum 107 000 besökare..

Helsingborgs Dagblad - 12 apr 13 kl. 17:07

Allt fler besöker Dunkers kulturhus

Antalet besökare till Dunkers första kvartalet i år ökade med över 300 procent jämfört med samma period i fjol, då den nya basutställningen var under uppbyggnad och inte hade öppnat än..

Sydöstran - 18 jul 16 kl. 06:00

Allt fler besöker Marinmuseum

Sedan årsskiftet har besökskurvan pekat kraftigt uppåt på Marinmuseum i Karlskrona, mycket tack vare den gratis entrén..

Helsingborgs Dagblad - 13 jan 17 kl. 15:00

Fler besöker museet och konsthallen

Trenden fortsätter uppåt – museet och konsthallen är allt populärare besöksmål..

Regeringen - 05 okt 16 kl. 14:29

Pressinbjudan: Alice Bah Kuhnke besöker Växjö

Den 7 oktober besöker kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke Växjö. Besöket sker i samband med att Växjö stadsbibliotek firar 350 år. Under fredagen kommer ministern att hålla ett anförande i stadsbiblioteket och medier bjuds in för att bevaka besöket..

Kristianstadsbladet - 27 maj 14 kl. 10:47

Färre besöker biblioteken

Färre bemannade bibliotek, färre besök och minskad registrerad utlåning. Biblioteksstatistiken för 2013 är nedslående läsning för det fysiska biblioteket. Däremot ökar användningen av e-tjänster och besök på nätet.

Trelleborgs Allehanda - 27 maj 14 kl. 10:47

Färre besöker biblioteken

Färre bemannade bibliotek, färre besök och minskad registrerad utlåning. Biblioteksstatistiken för 2013 är nedslående läsning för det fysiska biblioteket. Däremot ökar användningen av e-tjänster och besök på nätet.

Barometern - 27 maj 14 kl. 14:36

Färre besöker biblioteken

Färre bemannade bibliotek, färre besök och minskad registrerad utlåning. Biblioteksstatistiken för 2013 är nedslående läsning för det fysiska biblioteket. Däremot ökar användningen av e-tjänster och besök på nätet.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 2 timmar sedan

Minst 19 döda i misstänkt terrordåd

Minst 19 personer döda och ett 50-tal skadade efter explosions på konsert med Ariana Grande i Manchester. ERWP.fif(0)En explosion ägde rum på Manchester Arena vid halv tolv-tiden på kvällen, svensk tid.

Skånskan - 8 timmar sedan

Värsta ter­ro­risterna un­der Trumps radar

ERWP.fif(2)Do­nald Trump har be­sökt Sau­di­ara­bi­en som sitt första be­sök som ame­ri­kansk pre­si­dent. Den prio­ri­teringen för­vånar, även om in­get som Trump gör läng­re borde för­våna
Än mer upp­se­en­de­väc­kan­de var det att han inte med ett ord nämnde det bru­tala för­trycket av så­väl kvin­nor som alla som inte sla­viskt följer den ex­trema form av is­lam som kung­a­huset på­bjuder.

Skånskan - 8 timmar sedan

Skapa rätt­visa skat­te­- re­gler för tid­ningarna

ERWP.fif(1)Att de svenska tid­nings­fö­re­tagen har pro­blem är in­gen ny­het. Ett mått på pro­blemen är att de nor­diska tid­ningarna för­lo­rat 40 pro­cent av sina an­nons­in­täkter se­dan 2011, allt­så näs­tan en hal­vering på drygt fem­ år.

Skånskan - 8 timmar sedan

Tra­fiken måste minska

ERWP.fif(0)Re­plik på re­pliken från Tom­my Letzén, vd Mo­tor­branschens riks­för­bund, den 18/5. Jag delar Tom­my Letzéns, vd Mo­tor­branschens riks­för­bund, op­ti­mism om bil­bran­schens ut­veckling av bilar som går på fos­sil­fria bräns­len och att det går att på­skynda den­na ge­nom en snabb elekt­ri­fiering av for­dons­flot­tan.

Skånskan - 15 timmar sedan

Hög halt av plast i musslor

LUND I april berättade Skånskan om miljöstudenterna som ville undersöka om Höje å innehöll mycket plast. Efter att ha undersökt 64 musslor har de kommit fram till att deras teori stämmer och rapporten ska nu presenteras. ERWP.

Skånskan - 16 timmar sedan

3 000 militärer anländer till Skåne

sydost Helikoptrar, stridsfordon och människor i uniform – det är vad civilbefolkningen i Skåne kan komma att märka av när militärövningen Vårled drar igång i Skåne. ERWP.fif(1)Omkring 3 000 försvarsanställda håller till i Skåne under veckan för militärövningen Vårled som startade under måndagen.

Skånskan - 16 timmar sedan

Stopp i tågtrafiken

Trafik Det är stopp i tågtrafiken längs södra stambanan på grund av ett strömavbrott. ERWP.fif(0)Just nu är tågtrafiken stoppad längs södra stambanan.

Skånskan - 16 timmar sedan

Lämnade kvar hundar i bilen

HÖRBY Tumult uppstod utanför Ica Kvantum den 19 maj. En förbipasserande upptäckte att en bilägare lämnat kvar ett antal hundar i bilen i värmen. ERWP.

Skånskan - 16 timmar sedan

Pensionärer aktiveras för friskare liv

Sjöbo – Hitta balansen men spänn dig inte, utan försök slappna av.
Ann-Charlotte Lindberg instruerar Gunilla Lövgren en maskin i utegymmet på Björkbacken, där det är friskvårdsdag för seniorer. ERWP.

Skånskan - 17 timmar sedan

Misshandlad med flaska

STAFFANSTORP ERWP.fif(3)En 26-årig man misshandlades grovt av tre för honom okända personer.
Det inträffade på kastanjegatan i Staffanstorp i fredags kväll strax före 18.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.