Skånskan > Nyheter

Monday, 21 May, 17:02

Skånskan - 10 jan 17 kl. 14:00

Allt fler besöker stadsbiblioteketYSTAD Stadsbiblioteket ökade besökssiffrorna med 13 procent under 2016.
– Det är härligt att personalens arbete ger resultat, säger bibliotekschef Lena Malmquist. ERWP.fif(2)Hon berättar att renoveringen har förändrar stadsbiblioteket på ett genomgripande sätt, så att det har blivit det trivsamma vardagsrum som alla har önskat sig.
– Vi har varit förutseende med att det behövs tysta platser genom att ha ordnat ett läsrum och ett studierum och kafémiljön används också mycket och barnavdelningen har fått en wow-faktor, förklarar Lena Malmquist.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
YSTAD Stadsbiblioteket, Lena Malmquist, ERWP, Hon, Simrishamns, Ystad, Svarte

Dela artikeln

7 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Allt fler, besöker, stadsbiblioteket
YLE - 31 maj 17 kl. 18:06

Allt fler besöker världsnaturavet

Mellan 300 000 och 350 000 personer besöker Kvarkens världsnaturarv varje år och enligt dem som jobbar inom turismbranschen blir besökarna fler för varje år. Det man nu efterlyser är fler bäddplatser för att turisterna inte ska behöva lämna världsarvet till natten. I området finns idag ungefär 400 bäddplatser utspridda på stugor i olika delar av världsnaturarvet.

YLE - 20 jan 14 kl. 14:52

Allt fler besöker Nyland

Turismen ökar med rasande fart i Nyland. Under de senaste tio åren har turismen i landskapet ökat med cirka 80 procent medan turismen i övriga delar av landet bara ökat med 50 procent. Ser man på hela landet är det Nyland och norra Finland som lockar turister.

Sydöstran - 05 dec 16 kl. 16:07

Allt fler besöker oss

Blekinge får allt fler besökare, och var fjärde kommer från utlandet. Mest ökar besöken i Sölvesborg..

Nya Wermlands Tidningen - 26 jan 17 kl. 18:39

Allt fler besöker Naturum

Alla 33 Naturum i Sverige är mycket välbesökta och ett av de mest besökta är det i Mariebergsskogen i Karlstad. Förra året lockade Naturum 107 000 besökare..

Helsingborgs Dagblad - 12 apr 13 kl. 17:07

Allt fler besöker Dunkers kulturhus

Antalet besökare till Dunkers första kvartalet i år ökade med över 300 procent jämfört med samma period i fjol, då den nya basutställningen var under uppbyggnad och inte hade öppnat än..

Sydöstran - 18 jul 16 kl. 06:00

Allt fler besöker Marinmuseum

Sedan årsskiftet har besökskurvan pekat kraftigt uppåt på Marinmuseum i Karlskrona, mycket tack vare den gratis entrén..

Helsingborgs Dagblad - 13 jan 17 kl. 15:00

Fler besöker museet och konsthallen

Trenden fortsätter uppåt – museet och konsthallen är allt populärare besöksmål..

Länstidningen i Jämtland - 04 apr 18 kl. 11:55

Fler besöker avfallsanläggningarna

Förra året kastade 18 563 besökare 365 ton träavfall i Brunflo och Lit. Samtidigt har just träavfallet närmare halverats på ett år på återvinningscentralerna..

Regeringen - 05 okt 16 kl. 14:29

Pressinbjudan: Alice Bah Kuhnke besöker Växjö

Den 7 oktober besöker kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke Växjö. Besöket sker i samband med att Växjö stadsbibliotek firar 350 år. Under fredagen kommer ministern att hålla ett anförande i stadsbiblioteket och medier bjuds in för att bevaka besöket..

YLE - 14 aug 17 kl. 06:44

Fler söker hjälp vid skyddshem när vardagen börjar – ändå saknas resurser

Fler söker hjälp vid skyddshem när vardagen återvänder. Ändå råder det brist på resurser vid skyddshemmen. Det här kan bli en utmaning i höst.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 15 minuter sedan

Skånsk humorkung årets Piratenpristagare

VOLLSJÖ Den unga agenten berättade att det ringt en företrädare för något mystiskt sällskap för pirater och ville dela ut nåt pris?
Så just i år tog det lite tid innan Piratensällskapet kunde berätta för komikern och Eslövssonen Johan Glans att han utsetts till den 30:e Piratenpristagaren.Gissningarna var många kring det gamla pumphuset i Vollsjö när det på måndagen var dags för Fritiof Nilsson Piraten sällskapet att presentera 2018 års Piratenpristagare.

Skånskan - 30 minuter sedan

Långa fängelsestraff för stora knarkbeslag

Malmö Två 27-åriga knarkkurirer döms för synnerligen grov narkotikasmuggling efter att ha försökt föra in 13 kilo narkotika via Öresundsbron. Domen har också fallit mot en 33-årig man som försökte föra in 160 kilo narkotika i en lastbil.Den 29 januari försökte en av männen föra in 11,5 kilo heroin och 2 kilo kokain i landet via Öresundsbron.

Skånskan - 30 minuter sedan

Kapade bank-ID – tömde konton

malmö En 25-årig kvinna från Rosengård ringde upp försäljare på Blocket och lurade till sig tillgång till deras bankkonton för att tömma dem på pengar. Vid ett tillfälle skrev hon ”tack” i ämnesraden för transaktionen. Nu åtalas kvinnan och två av hennes medhjälpare.

Skånskan - 1 timme sedan

Tjejer med superkrafter i zombiefilm

Fyra unga tjejer med unika superkrafter måste rädda världen från ett farligt virus som gör vuxna till zombier. Skånska regissören André Hedetoft är precis hemkommen från filmfestivalen i Cannes där han pratat om långfilmen Ever Girls som börjar spelas in i vinter och även framtida planer för tv-serien Space Pirates. – Det är viktigt för mig med karaktärer som jag känner att mina egna döttrar kan växa upp med, säger han.

Skånskan - 1 timme sedan

Stärk konsumenterna

Nu får det vara nog. Det räcker med nedskärningar inom kommunal konsumentvägledning. I höst är det val, och nu är det dags att kräva besked från våra politiker vad de tänker göra åt att fler än 1,4 miljoner i Sverige nu saknar lokalt stöd som konsumenter – en viktig del för en rättvis marknad, där konsumenter både ska kunna ta medvetna beslut och få rätt rådgivning i en tvist.

Skånskan - 1 timme sedan

Alliansen storsatsar på skola och förskola

LUND De fyra allianspartierna går till val med en gemensam budget. Den innebär bland annat en skattesänkning på 10 öre (se artikel nedan) och ökat överskott i de kommunala finanserna.
Andra prioriterade områden är skola och förskola, näringsliv, underhåll av gator och säkerhet.

Skånskan - 1 timme sedan

Partierna vill sänka skatten 2020

lund Det finns inget utrymme för att höja den redan höga kommunalskatten ytterligare, menar alliansen, som istället vill sänka den med 10 öre 2020.
Partierna menar också att de rödgröna budgeterar för generöst. Alliansen vill istället att kommunen ska gå med ett ordentligt överskott, 131 miljoner för 2019, som en buffert.

Skånskan - 2 timmar sedan

Nya ägare till stuga i Höör – köpesumman: 335 000 kronor

Höör Försäljningen av huset på Ormanäs 611 i Höör är nu klar. Nya ägare blir Niklas Mats-Fredrik Holmberg och Maj-Britt Jenny Therese Holmström, båda 26 år, sedan tidigare boende på just Ormanäs, som köper fastigheten av Carina Marie Axelsson. Byggår för huset är 1965 och boarean är 35 kvadratmeter.

Skånskan - 2 timmar sedan

Ny ägare till hus i Hörby – priset: 1 350 000 kronor

Hörby Lunds Golvmontage AB från Lund, har köpt huset på adressen Bagarevägen 7 i Hörby av säljaren Heidi Charlotte Iren Hellström. Köpesumman blev 1 350 000 kronor och den nya ägaren tog över huset i maj 2018. Byggår för huset är 1975 och boarean är 108 kvadratmeter.

Skånskan - 2 timmar sedan

30-talshus i Tjörnarp har fått nya ägare – priset: 820 000 kronor

Tjörnarp Per Fredrik Birgander, 32, och Alma Hedvig Elisabet Frithiof, 34, från Höör, är nya ägare till huset på Bagaregränd 9 i Tjörnarp. Husets byggår är 1931 och det har en boyta på 96 kvadratmeter. Säljare är Hans Roberth Fredriksson och Mariette Eva Birgitta Aspegren.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.