Skånskan > Nyheter

Thursday, 22 March, 01:09

Skånskan - 10 jan 17 kl. 14:00

Allt fler besöker stadsbiblioteketYSTAD Stadsbiblioteket ökade besökssiffrorna med 13 procent under 2016.
– Det är härligt att personalens arbete ger resultat, säger bibliotekschef Lena Malmquist. ERWP.fif(2)Hon berättar att renoveringen har förändrar stadsbiblioteket på ett genomgripande sätt, så att det har blivit det trivsamma vardagsrum som alla har önskat sig.
– Vi har varit förutseende med att det behövs tysta platser genom att ha ordnat ett läsrum och ett studierum och kafémiljön används också mycket och barnavdelningen har fått en wow-faktor, förklarar Lena Malmquist.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
YSTAD Stadsbiblioteket, Lena Malmquist, ERWP, Hon, Simrishamns, Ystad, Svarte

Dela artikeln

7 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Allt fler, besöker, stadsbiblioteket
YLE - 31 maj 17 kl. 18:06

Allt fler besöker världsnaturavet

Mellan 300 000 och 350 000 personer besöker Kvarkens världsnaturarv varje år och enligt dem som jobbar inom turismbranschen blir besökarna fler för varje år. Det man nu efterlyser är fler bäddplatser för att turisterna inte ska behöva lämna världsarvet till natten. I området finns idag ungefär 400 bäddplatser utspridda på stugor i olika delar av världsnaturarvet.

YLE - 20 jan 14 kl. 14:52

Allt fler besöker Nyland

Turismen ökar med rasande fart i Nyland. Under de senaste tio åren har turismen i landskapet ökat med cirka 80 procent medan turismen i övriga delar av landet bara ökat med 50 procent. Ser man på hela landet är det Nyland och norra Finland som lockar turister.

Sydöstran - 05 dec 16 kl. 16:07

Allt fler besöker oss

Blekinge får allt fler besökare, och var fjärde kommer från utlandet. Mest ökar besöken i Sölvesborg..

Nya Wermlands Tidningen - 26 jan 17 kl. 18:39

Allt fler besöker Naturum

Alla 33 Naturum i Sverige är mycket välbesökta och ett av de mest besökta är det i Mariebergsskogen i Karlstad. Förra året lockade Naturum 107 000 besökare..

Helsingborgs Dagblad - 12 apr 13 kl. 17:07

Allt fler besöker Dunkers kulturhus

Antalet besökare till Dunkers första kvartalet i år ökade med över 300 procent jämfört med samma period i fjol, då den nya basutställningen var under uppbyggnad och inte hade öppnat än..

Sydöstran - 18 jul 16 kl. 06:00

Allt fler besöker Marinmuseum

Sedan årsskiftet har besökskurvan pekat kraftigt uppåt på Marinmuseum i Karlskrona, mycket tack vare den gratis entrén..

Helsingborgs Dagblad - 13 jan 17 kl. 15:00

Fler besöker museet och konsthallen

Trenden fortsätter uppåt – museet och konsthallen är allt populärare besöksmål..

Regeringen - 05 okt 16 kl. 14:29

Pressinbjudan: Alice Bah Kuhnke besöker Växjö

Den 7 oktober besöker kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke Växjö. Besöket sker i samband med att Växjö stadsbibliotek firar 350 år. Under fredagen kommer ministern att hålla ett anförande i stadsbiblioteket och medier bjuds in för att bevaka besöket..

YLE - 14 aug 17 kl. 06:44

Fler söker hjälp vid skyddshem när vardagen börjar – ändå saknas resurser

Fler söker hjälp vid skyddshem när vardagen återvänder. Ändå råder det brist på resurser vid skyddshemmen. Det här kan bli en utmaning i höst.

YLE - 05 jul 17 kl. 06:00

Allt fler asiatiska turister besöker Åbo

Det ökade utbudet av direktflyg från Asien till Finland har bidragit till fler asiatiska turister i Åbo. Men det saknas någon som kan guida på kinesiska och koreanska. Åbo-guiden Jouni Elomaa guidar asiatiska turister i Åbo.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 2 timmar sedan

Glaskonstnären Ulrica Hydman Vallien är död

Dödsfall Glaskonstnären Ulrica Hydman Vallien har avlidit.Den folkkära konstnären gick bort, tre dagar före sin 80-årsdag, uppger hennes make till Aftonbladet. ”Min älskade Ulricas varma hjärta slutade att slå ikväll.

Skånskan - 2 timmar sedan

Redhawks tappade allt i tredje perioden

Ishockey Frölundas supertalang Rasmus Dahlin blev stor matchhjälte när han avgjorde den andra SM-kvartsfinalen mot Malmö Redhawks efter en mycket dramatisk slutperiod.
Efter matchen anklagade Redhawkstränaren Peter Andersson sin kollega i Frölunda för att sätta press på domarna.– Roger är bra på att sätta press på domarna i periodpauserna.

Skånskan - 3 timmar sedan

Fyra tonåringar gripna för väpnat rån mot matbutik

Skåne Fyra tonåringar grips misstänkta för väpnat rån mot en livsmedelsbutik på Södra Hunnetorpsvägen i Helsingborg.Det var på onsdagskvällen som butiken utsattes för ett rån av tre maskerade gärningsmän som hotade med pistol, kniv respektive ett tillhygge och tilltvingade sig kontanter av personal. Gärningsmännen lämnade sedan platsen till fots och efterspanades av flera polispatruller.

Skånskan - 3 timmar sedan

Mardrömsstart för Malmö FBC

INNEBANDY Malmö FBC-damerna hängde med i en period. Därefter gick precis allt snett i första SM-kvartsfinalen borta mot regerande mästarlaget Iksu, 3-12.
Snacka om mardrömsstart.

Skånskan - 3 timmar sedan

Hjältarna hyllades med sång

HANDBOLL Seriesegern och handbollsligaavancemanget säkrades redan i den tredje omgången från slutet. Därför var firandet och hyllningarna relativt stillsamma när IFK Ystads hjältar på onsdagskvällen avslutade sitt succéår i allsvenskan med en 29-26-seger mot Torslanda inför nästan 1 000 hemmafans i Ystad arena.– Vi väntade ju inte precis på att fira seriesegern efter matchen mot Varberg, meddelar Kenneth Andersson, IFK-tränaren.

Skånskan - 5 timmar sedan

Föreläsning om hörsel

Löddeköpinge Onsdagen den 11 april arrangeras en föreläsning om hörselnedsättning på Norreheds dagcentral. Oskar Hagefelt och Marika Schoug från Region Skånes audionommottagning pratar då om hörsel, kommunikation och faktorer som påverkar hörseln. De tipsar också om olika hjälpmedel.

Skånskan - 5 timmar sedan

Häckar och buskar ska klippas

Kävlinge Med våren i antågande kommer ett ansvarstagande för kommunens villaägare. På kommunens hemsida uppmanas nu att hålla efter häckar och buskar så att de inte växer utanför tomtgränsen. Om den gör det ska det vara på en höjd där den inte stör trafikanter.

Skånskan - 6 timmar sedan

Inbrottsförsök på företag

Löddeköpinge Tjuvar försökte natten till förra torsdagen ta sig in i ett företags lokaler på Center Syd-området i Löddeköpinge. Det var ett vaktföretag som under en rond upptäckte att ett fönster var uppbrutet..

Skånskan - 6 timmar sedan

Kvinna bestulen på mobil

Kävlinge En 79-årig kvinna blev på onsdagen bestulen på sin telefon när hon stod i kön på Netto i Kävlinge.
Det finns i nuläget ingen misstänkt för stölden. Polisen har dock förhoppningar om att stölden kan ha fångats på film av butikens övervakningssystem.

Skånskan - 8 timmar sedan

Äta fisk populärt på stenåldern

Lund De första människor som befolkade södra Skandinavien för ungefär 10 000 år sedan åt mer fisk än vad som tidigare varit känt.Det visar forskning av osteologerna Adam Boethius och Torbjörn Ahlström vid Lunds universitet.
Av deras analyser av ben från 80 individer framgår att personer i nuvarande Blekinge fick hälften av sitt protein från fisk, 37 procent från landlevande däggdjur, som vildsvin och kronhjort, och en tiondel från sälar.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.