Skånskan > Nyheter

Saturday, 24 March, 03:08

Skånskan - 10 jan 17 kl. 14:00

Baras tomtepar kan bli först i SydsverigeBARA Tomteparet Leif Faddersson och Ing-Britt Larsson har precis utfört sitt sista tomteuppdrag för säsongen. Nu har de möjlighet att bli de första auktoriserade tomtarna i södra Sverige. ERWP.fif(1)Snart åker paret iväg till årsmötet med Sveriges tomtegille. Efter att ha haft en fadder från gillet under ett år kan de sedan väljas in i gillet.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Sydsverige, BARA Tomteparet Leif Faddersson, Ing-Britt Larsson, Sverige, ERWP, Snart, Sveriges, Leif Faddersson, Faddersson, Leifs, Klågerup, Bakken, Köpenhamn, Bergsjö, Hudiksvall

Dela artikeln

331 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Baras, tomteparkan bli , försti , Sydsverige
Skånskan - 18 dec 15 kl. 17:33

Lunds tomtepar kommer från Bara

BARA Baraborna Maiwor och Boris Nilsson är välkända som Thomanders tomtemor och tomtefar – i Lund.
Under helgen tar de än en gång på sig de specialsydda tomtekläderna för att låta alla träffa tomten en sista gång för det här året.På söndag kväll kommer Bors Nilsson att raka av sig det mesta av skägget.

Sydsvenskan - 16 okt 14 kl. 16:39

Utan skyltar hittar ingen till Baras centrum

För många år sedan ordnade jag via Trafikverket skyltar med ortsnamnet Bara på, en för dem som kom från Malmöhållet, en för dem som kom från Svedala och några som placerades på olika platser inne i kommunen. Nu kämpar jag för skyltar som visar att vi har ett centrum med affärer och annan service i Bara. Syns man inte så finns man ju inte.

Skånskan - 23 dec 15 kl. 06:00

Beslutet att stänga stationen kritiseras

Kävlinge Det var i fredags i förra veckan som deltidsbrandstationen i Kävlinge stängdes och lämnade kommunen utan räddningstjänst under helgen. Ett beslut som väckte flera kritiska reaktioner. Nu är ärendet tillskrivits till länsstyrelsen och är dessutom polisanmält.

Sydsvenskan - 01 sep 15 kl. 19:22

Drömmen är en egen Ica-butik

– Jag älskar butikslivet. Det är alltid något som händer och jargongen med kunderna är alltid rolig, säger Niclas Celion.
På tisdagen gjorde han sin först arbetsdag som Baras nye Ica-handlare..

Nerikes Allehanda - 12 sep 15 kl. 05:15

Antibiotika kan vara en dålig idé

Du känner dig krasslig och har fått en tid på vårdcentralen. Hur frestande är det inte att be att få en tablett som tar död på de elaka bakterierna? Problemet är att tabletten också kan bidra till ökad dödlighet och att livsviktiga operationer blir omöjliga att genomföra.

Skånskan - 29 sep 15 kl. 13:50

Juvelen har anlänt till torget i Bara

BARA Juvelen har anlänt till Bara. Den 200 kilo tunga skulpturen lyftes på plats på tisdagsmorgonen. Alla som är nyfikna på hur den ser ut får dock ge sig till tåls till lördagens invigningJuvelen kommer att vara övertäckt tills det är dags att inviga den under kulturnatten.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 2 timmar sedan

Minska ungas psy­kiska ohäl­sa

Den psy­kiska ohäl­san bland barn och unga har för­dubblats un­der de senaste tio åren. Det är myc­ket all­var­ligt. Men ännu all­var­ligare är att des­sa barn och unga tvingas köa för att få hjälp.

Skånskan - 5 timmar sedan

Malmö Redhawks orkade inte hela vägen

ISHOCKEY Malmö Redhawks stred tappert borta mot Frölunda. Till slut gick man på knäna, och föll med 1–2 i Scandinavium på fredagskvällen.Ett par nyckelspelare är skadade i laget, och på fredagen kastade också förstemålvakten, Oscar Alsenfelt, in handduken i Redhawks.

Skånskan - 5 timmar sedan

Säkert vårtecken med symässan

MALMÖ Ett säkert vårtecken oavsett väder är sy- och hantverksmässan på Malmömässan.
I helgen kan besökarna bland annat lära sig knyppla spetsar och göra tygtryck, testa Magic-loop-stickning och prova på att väva.– Det har aldrig varit populärare att sticka och sy.

Skånskan - 5 timmar sedan

Han tvingades bryta premiären i junior-EM

RALLY Hörbys rallyess Tom Kristensson hade höga förhoppningar inför junior-EM-premiären på Azorerna, men det gick inte alls.
I stället för toppstrid tvingades han bryta efter en avvåkning på fredagens sträcka 4.Avåkningen skedde efter mållinjen på sträckan då man gled ut i en vänstersväng, träffade en stolpe och rullade två varv på vägen.

Skånskan - 5 timmar sedan

Förlust för Ystads IF i andra kvartsfinalen

YIF hade chansen att ta ledningen med 2-0 i matcher i SM-kvartsfinalen mot Alingsås hemma i Ystad Arena. Det gick inte alls. Gästerna vann efter en stark andra halvlek.

Skånskan - 6 timmar sedan

Malmöelever träffade kronprinsessan

MALMÖ Elever från Möllevångsskolan fick chansen att träffa kronprinsessan Victoria när hon på fredagen var på besök hos den ideella organisationen Drivkraft, som ordnar mentors- och fadderverksamhet för unga i Skåne.– Kronprinsessan beviljade i höstas ett anslag till vår verksamhet via sin stiftelse och i dag hade vi äran av att få ett besök av henne, berättar Mats Lundberg, projektledare och utbildningsansvarig i Drivkraft.
Det var en engagerad och närvarande kronprinsessa som träffade tre av de elever på Möllevångsskolan.

Skånskan - 8 timmar sedan

Grönt ljus för marinpedagogik

YSTAD Leader sydöstra Skåne och Jordbruksverket har sagt ja till projektstöd för marinpedagogisk verksamhet i Ystads kommun.
Projektet innebär att Marietorps naturskola utökas med marinpedagogisk verksamhet och en marinbiolog. Verksamheten kommer att bedrivas vid Marinan i Ystad.

Skånskan - 8 timmar sedan

Åbackarna förskönas

SIMRISHAMN Just nu pågår arbetet med att fräscha upp Åbackarna. Bland annat har tio hektar skog gallrats, invasiva arter, som exempelvis tysklönn och vresrosor, har tagits bort och björkar som angripits av björksteklar har sågats ner. Avsikten är att inhemska arter som ekar ska få chans att växa sig stora.

Skånskan - 8 timmar sedan

Hasse & Tage hyllas

TOMELILLA Hasse Alfredson och Tage Danielsson hyllas med en konsert på teaterhallen Folkets park i Tomelilla på lördag och en på Skillinge teater på söndag. Publiken bjuds på välkända och mindre kända låtar.
Den Stockholmsbaserade kören Five Live med körledaren Anna Skagersten står för sång och skådespelaren Bodil Mårtensson läser monologen om sannolikhet.

Skånskan - 8 timmar sedan

Dialog pågår om elbussar

YSTAD Det har ännu inte fattas något beslut om elbussar för Ystads kommun. Ärendet togs inte upp kollektivtrafiknämndens möte i fredags.– Vi vet ännu inte riktigt när ärendet ska upp till kollektivtrafiknämnden, men det vi jobbar just nu mot är att kunna göra det i maj, säger Emma Eriksson, affärschef på Skånetrafiken.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.