Skånskan > Nyheter

Thursday, 30 March, 12:45

Skånskan - 10 jan 17 kl. 14:00

Baras tomtepar kan bli först i SydsverigeBARA Tomteparet Leif Faddersson och Ing-Britt Larsson har precis utfört sitt sista tomteuppdrag för säsongen. Nu har de möjlighet att bli de första auktoriserade tomtarna i södra Sverige. ERWP.fif(1)Snart åker paret iväg till årsmötet med Sveriges tomtegille. Efter att ha haft en fadder från gillet under ett år kan de sedan väljas in i gillet.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Sydsverige, BARA Tomteparet Leif Faddersson, Ing-Britt Larsson, Sverige, ERWP, Snart, Sveriges, Leif Faddersson, Faddersson, Leifs, Klågerup, Bakken, Köpenhamn, Bergsjö, Hudiksvall

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Baras, tomteparkan bli , försti , Sydsverige
Skånskan - 18 dec 15 kl. 17:33

Lunds tomtepar kommer från Bara

BARA Baraborna Maiwor och Boris Nilsson är välkända som Thomanders tomtemor och tomtefar – i Lund.
Under helgen tar de än en gång på sig de specialsydda tomtekläderna för att låta alla träffa tomten en sista gång för det här året.På söndag kväll kommer Bors Nilsson att raka av sig det mesta av skägget.

Sydsvenskan - 16 okt 14 kl. 16:39

Utan skyltar hittar ingen till Baras centrum

För många år sedan ordnade jag via Trafikverket skyltar med ortsnamnet Bara på, en för dem som kom från Malmöhållet, en för dem som kom från Svedala och några som placerades på olika platser inne i kommunen. Nu kämpar jag för skyltar som visar att vi har ett centrum med affärer och annan service i Bara. Syns man inte så finns man ju inte.

Skånskan - 23 dec 15 kl. 06:00

Beslutet att stänga stationen kritiseras

Kävlinge Det var i fredags i förra veckan som deltidsbrandstationen i Kävlinge stängdes och lämnade kommunen utan räddningstjänst under helgen. Ett beslut som väckte flera kritiska reaktioner. Nu är ärendet tillskrivits till länsstyrelsen och är dessutom polisanmält.

Sydsvenskan - 01 sep 15 kl. 19:22

Drömmen är en egen Ica-butik

– Jag älskar butikslivet. Det är alltid något som händer och jargongen med kunderna är alltid rolig, säger Niclas Celion.
På tisdagen gjorde han sin först arbetsdag som Baras nye Ica-handlare..

Nerikes Allehanda - 12 sep 15 kl. 05:15

Antibiotika kan vara en dålig idé

Du känner dig krasslig och har fått en tid på vårdcentralen. Hur frestande är det inte att be att få en tablett som tar död på de elaka bakterierna? Problemet är att tabletten också kan bidra till ökad dödlighet och att livsviktiga operationer blir omöjliga att genomföra.

Skånskan - 29 sep 15 kl. 13:50

Juvelen har anlänt till torget i Bara

BARA Juvelen har anlänt till Bara. Den 200 kilo tunga skulpturen lyftes på plats på tisdagsmorgonen. Alla som är nyfikna på hur den ser ut får dock ge sig till tåls till lördagens invigningJuvelen kommer att vara övertäckt tills det är dags att inviga den under kulturnatten.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 30 minuter sedan

SMHI: ”mycket varmare än normalt”

Helgen bjuder på värme och svaga vindar. Men sedan stövlar söndagen in med svalka i väderleken. ERWP.

Skånskan - 1 timme sedan

Farbror vill bjuda barn på godis

SVEDALA Vid två tillfällen har en farbror stått vid förskolor och velat bjuda barn på godis. ERWP.fif(1)Den senaste polisanmälan kommer från en mamma som har sitt barn på Örtagårdens förskola.

Skånskan - 1 timme sedan

Klassen gjorde sin egen rondellhund

TOTTARP Klass 4 i Tottarps skola placerade på torsdagsmorgonen ut sin egenhändigt tillverkade rondellhund Pelle i Hjärupsrondellen. ERWP.fif(0)Rondellhunden ska förhoppningsvis hjälpa klassen att vinna Batterijakten, en tävling för alla landets fjärdeklassare i att samla in batterier och på olika sätt bidra till att värna miljön.

Skånskan - 3 timmar sedan

Bil förstörd och plundrad

HAMMENHÖG ERWP.fif(0)En kund lämnade in sin Volvo S70 på en bilfirma utanför Hammenhög för en vecka sedan och i onsdags upptäcktes att bilen var plundrad på delar, när den stod utanför företaget. Bilen bestals på fyra fälgar, fyra däck, en spoiler, en grill med mera.

Skånskan - 3 timmar sedan

Aladdin blir musikal på scener landet runt

Markoolio spelar den onde trollkarlen och Claes Malmberg den försmådde anden när Äventyret Aladdin kommer på turné i början av nästa år. Titelrollen görs av Charlie Grönvall, känd från Idol och även Aladdins prinsessa är en före detta Idoldeltagare, Renaida Braun.Turnéplan: 26–27/12, 29–30/12, 6–7/1, 11/2 Stockholm, 3/1 Södertälje, 4/1 Västerås, 5/1 Karlstad, 13/1 Uppsala, 14/1 Nyköping, 19/1 Karlskrona, 20/1 Halmstad, 21/1 Växjö, 27/1 Norrköping, 28/1 Linköping, 3/2 Örebro, 4/2 Helsingborg, 10/2 Gävle, 16/2 Skellefteå, 17/2 Luleå, 18/2 Umeå, 2/3 Skövde, 3/3 Jönköping, 4/3 Göteborg, 10/3 Ystad, 11/3 Malmö, 17/3 Eskilstuna, 24/3 Östersund, 13/4 Leksand, 14/4 Hudiksvall, 15/4 Sundsvall, 21/4 Oskarshamn, 24/4 Kristianstad.

Skånskan - 4 timmar sedan

Kameraövervakade bad granskade

Skåne/Kristianstad Länsstyrelsens rapport angående kameraövervakning på badanläggningar visar att många missköter sina tillstånd.
I Skåne granskades Burlövsbadet och Tivolibadet i Kristianstad. ERWP.

Skånskan - 5 timmar sedan

Långa köer efter krock på Yttre Ringvägen

Trafik Tre bilar har krockat på Yttre Ringvägen vid trafikplats Sallerup vilket orsakar trafikproblem i södergående körriktning. ERWP.fif(0)Enligt Skånepolisen har olyckan inträffat i södergående körriktning.

Skånskan - 5 timmar sedan

Kulturutbyte ger mervärde för unga

DALBY Kan ungdomar från fyra olika länder ha något gemensamt? Svaret är ja. I alla fall när samtliga går i skolan och kan engelska.

Skånskan - 5 timmar sedan

Bil i brand på Lantmannagatan

Malmö En personbil stacks i brand på Lantmannagatan i Malmö vid 05.45-tiden. ERWP.

Skånskan - 5 timmar sedan

Indonesisk man svaldes av pytonorm

Utrikes En indonesisk man som rapporterats försvunnen hittades inuti en gigantisk pytonorm på en indonesisk ö. ERWP.fif(0)Det skriver USA Today som i sin tur hänvisar till The Jakarta Post.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.