Skånskan > Nyheter

Tuesday, 21 February, 10:51

Skånskan - 10 jan 17 kl. 14:00

Baras tomtepar kan bli först i SydsverigeBARA Tomteparet Leif Faddersson och Ing-Britt Larsson har precis utfört sitt sista tomteuppdrag för säsongen. Nu har de möjlighet att bli de första auktoriserade tomtarna i södra Sverige. ERWP.fif(1)Snart åker paret iväg till årsmötet med Sveriges tomtegille. Efter att ha haft en fadder från gillet under ett år kan de sedan väljas in i gillet.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Sydsverige, BARA Tomteparet Leif Faddersson, Ing-Britt Larsson, Sverige, ERWP, Snart, Sveriges, Leif Faddersson, Faddersson, Leifs, Klågerup, Bakken, Köpenhamn, Bergsjö, Hudiksvall

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Baras, tomteparkan bli , försti , Sydsverige
Skånskan - 18 dec 15 kl. 17:33

Lunds tomtepar kommer från Bara

BARA Baraborna Maiwor och Boris Nilsson är välkända som Thomanders tomtemor och tomtefar – i Lund.
Under helgen tar de än en gång på sig de specialsydda tomtekläderna för att låta alla träffa tomten en sista gång för det här året.På söndag kväll kommer Bors Nilsson att raka av sig det mesta av skägget.

Sydsvenskan - 16 okt 14 kl. 16:39

Utan skyltar hittar ingen till Baras centrum

För många år sedan ordnade jag via Trafikverket skyltar med ortsnamnet Bara på, en för dem som kom från Malmöhållet, en för dem som kom från Svedala och några som placerades på olika platser inne i kommunen. Nu kämpar jag för skyltar som visar att vi har ett centrum med affärer och annan service i Bara. Syns man inte så finns man ju inte.

Skånskan - 23 dec 15 kl. 06:00

Beslutet att stänga stationen kritiseras

Kävlinge Det var i fredags i förra veckan som deltidsbrandstationen i Kävlinge stängdes och lämnade kommunen utan räddningstjänst under helgen. Ett beslut som väckte flera kritiska reaktioner. Nu är ärendet tillskrivits till länsstyrelsen och är dessutom polisanmält.

Sydsvenskan - 01 sep 15 kl. 19:22

Drömmen är en egen Ica-butik

– Jag älskar butikslivet. Det är alltid något som händer och jargongen med kunderna är alltid rolig, säger Niclas Celion.
På tisdagen gjorde han sin först arbetsdag som Baras nye Ica-handlare..

Nerikes Allehanda - 12 sep 15 kl. 05:15

Antibiotika kan vara en dålig idé

Du känner dig krasslig och har fått en tid på vårdcentralen. Hur frestande är det inte att be att få en tablett som tar död på de elaka bakterierna? Problemet är att tabletten också kan bidra till ökad dödlighet och att livsviktiga operationer blir omöjliga att genomföra.

Skånskan - 29 sep 15 kl. 13:50

Juvelen har anlänt till torget i Bara

BARA Juvelen har anlänt till Bara. Den 200 kilo tunga skulpturen lyftes på plats på tisdagsmorgonen. Alla som är nyfikna på hur den ser ut får dock ge sig till tåls till lördagens invigningJuvelen kommer att vara övertäckt tills det är dags att inviga den under kulturnatten.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 30 minuter sedan

Fotbollsplan saboterades

TOMELILLA ERWP.fif(0)Skadegörelse på fotbollsplanen vid Anders Perssons väg i upptäcktes i söndags. plexiglaset till en bås hade slagits sönder och glas från krossade flaskor hade spritts ut på en bit av konstgräset.

Skånskan - 1 timme sedan

Nya dykningar i pildammsparken

ERWP.fif(0)Efter mordförsöket på Roskildevägen där en snöröjare skottskadades allvarligt spärrade polisen av den närmaste dammen i den intilliggande Pildammsparken och dykningar gjordes. På tisdagen dyks det igen.

Skånskan - 1 timme sedan

Var misstänkt för Skivarpsmorden – nu berättar han

Webb-TV Mannen från Malmö bjöds med på en fest i Skivarp - där tre män hittades döda ERWP.fif(1).

Skånskan - 1 timme sedan

Backspegel avslagen på bil

YSTAD ERWP.fif(0)Skadegörelse på bilar fortsätter. Den här gången drabbades en bil som stod på Lembkegatan.

Skånskan - 1 timme sedan

Brand i matbutik

malmö Polis och räddningstjänst larmades vid sextiden i morse till Torupsgatan, efter en brand i en matbutik. ERWP.fif(0)Polis och räddningstjänst larmades till Torupsgatan, med anledning av en brand i taket på en livsmedelsbutik.

Skånskan - 2 timmar sedan

16-åring stoppad efter biljakt i Staffanstorp

Staffanstorp Efter en biljakt i natt vid halv tretiden stoppade polisen i Staffanstorp en stulen bil med tre unga personer i, då bilisten - 16 år - ansågs hålla alltför hög hastighet.
Bland annat gick färden på cykelbanor.
16-åringen grips, men de två passagerarna som är minderåriga körs hem till sina vårdnadshavare.

Skånskan - 2 timmar sedan

”Vi har nog alltid haft intresse för våra rötter”

Vetenskapsjournalisten Karin Bojs har prisbelönats och hyllats av recensenter och läsare för sin bok Min europeiska familj – de senaste 54 000 åren. I november följde hon upp den med Svenskarna och deras fäder – de senaste 11 000 åren, som hon skrivit tillsammans med Peter Sjölund.
– Att vi vill veta hur vi hör ihop med det förflutna är djupt mänskligt, säger Karin Bojs.

Skånskan - 3 timmar sedan

Fem döda i flygolycka

Fem människor har dött i en flygolycka utanför Melbourne, Australien, på tisdagen när ett mindre plan kraschade in i taket på ett köpcentrum säger lokalpolis skriver nyhetsbyrån Reuters.

ERWP.fif(1)Planet drabbades av motorhaveri och kraschade in i köpcentret som ligger nära landningsbanan på Essendons flygplats, berättade Victorias delstatspolisassistent kommissionär Stephen Leane för reportrar i Melbourne.

Skånskan - 3 timmar sedan

Inbrott i restaurang

Limhamn Vid kvart över tre-tiden, natten till tisdag, larmades polisen till ett inbrott i en restaurang i Limhamn. ERWP.fif(0)03.

Skånskan - 4 timmar sedan

Polis skadad i upplopp i Rinkeby

Polisen avlossade varningsskott under ett upplopp i Rinkeby, Stockholm, på måndag kvällen. En polisen blev skadad, flera bilar brann i området och vissa butiker i närheten plundrades. ERWP.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.