Expressen > Opinion

Monday, 27 February, 03:25

Expressen - 10 jan 17 kl. 13:19

Pengar är inte allt för ett barnDet finns mycket viktigare saker än att ge barnen resor, den senaste Iphone eller ett nytt Xbox. Tack vare min uppväxt så lärde jag mig att respektera pengar och att sköta min ekonomi, skriver Martin Möller..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Iphone, Xbox, Martin Möller

Dela artikeln

8 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Pengarär inte allt för ett , barn
Kristianstadsbladet - 06 mar 14 kl. 18:10

Fler larm om tiggande barn

Polisen i Norrköping fick under torsdagen över tio larm om barn som tigger på gatorna. En 15-årig pojke omhändertogs och lämnades över till sociala myndigheter.I de svenska storstäderna är dock barntiggeri ännu ett okänt fenomen.

BT - 06 mar 14 kl. 18:10

Fler larm om tiggande barn

Polisen i Norrköping fick under torsdagen över tio larm om barn som tigger på gatorna. En 15-årig pojke omhändertogs och lämnades över till sociala myndigheter. I de svenska storstäderna är dock barntiggeri ännu ett okänt fenomen.

BT - 06 mar 14 kl. 19:41

Fler larm om tiggande barn

Polisen i Norrköping fick under torsdagen över tio larm om barn som tigger på gatorna. En 15-årig pojke omhändertogs och lämnades över till sociala myndigheter. I de svenska storstäderna är dock barntiggeri ännu ett okänt fenomen.

Vimmerby Tidning - 06 sep 13 kl. 08:38

Nej till pengar för extra matte

Skolan ska lägga extra krafter på matematik i årkurs 1-3. Det är ett riksdagskrav. Satsningen innebär fler lärartimmar som kostar pengar.

Ekonomistas - 18 okt 13 kl. 13:18

Är tid pengar i förskolan?

Förmodligen är det få länder i världen där direktörer, regeringstjänstemän och forskare i nationalekonomi hjälper till att städa och måla om på sina barns förskola. I Sverige sker dock detta i förskolor som drivs som föräldrakooperativ. Tanken med föräldrakooperativ är att spara pengar genom att en del enklare sysslor sköts av föräldrarna och i stället använda pengarna för att anställda mer och/eller bättre utbildad personal.

YLE - 17 dec 12 kl. 14:01

Finländarna satsar mer pengar på julen i år

Julhandeln blomstrar trots de osäkra ekonomiska tiderna. Enligt en undersökning spenderar finländarna dryga 570 euro per person på julen i år. Det är 16 procent mer än i fjol.

SmålandsPosten - 20 jun 13 kl. 07:17

Nu finns pengar till behövande barn i jul

Stiftelsen Tingsryds samfond har inte haft några pengar på över tre år. Nu finns det åter pengar i fonden. En god man för en sjuk kvinna i Ryd ansökte i april om bidrag ur socialnämndens samfond.

Kristianstadsbladet - 11 mar 14 kl. 08:00

Mer pengar till förskolan

Regeringens bidragsmiljoner till förskolan välkomnas av politikerna i Hässleholms kommun. Även om det bara handlar om i snitt en tjänst på 40 förskolor.
Regeringen vill bland annat satsa på fler utbildningsplatser till förskollärare och förstärka förskolorna i landet med 375 miljoner kronor 2015–2017.

YLE - 18 feb 17 kl. 11:57

Asylsökande barn tvingas byta skola när Migri lägger ner förläggningar

Migri lägger ner de platser Luona har hyrt åt asylsökande familjer i Forenomlägenheter i Vanda och Esbo. Nu måste familjer med skolbarn flytta till helt andra orter i landet, och börja i nya skolor. När antalet asylsökande minskar måste också antalet förläggningar i landet minska.

Barometern - 11 okt 13 kl. 08:12

Tillsammans för världens barn

I helgen kulminerar 2013 års insamlingskampanj för världens barn. Det är bland annat med hjälp av dessa pengar arbetet för att förhindra att flickor i Mali könsstympas kan bedrivas. Insamlingskampanjen Världens Barn har sedan starten 1997 samlat in över en miljard kronor.

BT - 23 nov 13 kl. 07:18

Hennes barn försvann under flykten till Sverige

Layla Rahymi har fått permanent uppehållstillstånd i Sverige. Under flykten försvann hon från sina fyra barn - som nu befinner sig ensamma i Turkiet. Men de minderåriga barnen saknar identitetshandlingar och på den svenska ambassaden har de inte fått någon hjälp.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 21 timmar sedan

Jag trodde inte att kriget skulle vara mot Försäkringskassan

Jag önskar innerligt att jag kunde fokusera på mitt mående – i stället för att behöva kriga mot den myndighet som ska vara vår trygghet när vi är sjuka, skriver Johanna Tollart. .

Expressen - Igår: 06:00

Därför lämnar jag Husby

De jag kallar för ”de skäggiga skuggorna” har ockuperat våra offentliga lokaler, skriver Zeliha Dagli..

Expressen - I förrgår: 15:49

Överdriv inte kritiken om Svenska kyrkan, Skytte

Självfallet ska Svenska kyrkan nagelfaras som andra offentliga institutioner. Stark och saklig kritik är i grunden en positiv injektion för kyrkan. .

Expressen - I förrgår: 11:09

Jag vågade inte säga som det var

Självcensuren slog till även mot mig.Jag är själv typexemplet på en journalist som har väjt för att säga som det är. Men att dölja sanningen är aldrig någon framgångsvåg, skriver journalisten Elisabet Höglund.

Expressen - I förrgår: 06:00

Vi betalar skatt för att den ska gå till välfärden

Vi betalar skattepengar för att de ska gå till skolan, vården och omsorgen. Då ska pengarna också gå dit, inte till privata vinster, skriver LO:s Karl-Petter Thorwaldsson och Therese Guovelin. .

Expressen - 23 feb 17 kl. 14:52

Polisen: Det finns inga "no-go"-zoner

Det är där vi på riktigt gör skillnad i personers liv som vi poliser måste vara, skriver polischefen Erik Åkerlund..

Expressen - 23 feb 17 kl. 14:14

Är det en smygrasist jag är?

Jag har inga lösningar på de redan stora problemen i de områden där kriminalitet och rädsla redan fått fäste. Inte heller på de utmaningar vi står inför, för att inte problemen ska uppstå i hela landet. Men jag vet en sak, integrationen börjar hos mig.

Expressen - 23 feb 17 kl. 11:46

Som barn i Husby är framtidsutsikterna inte goda

För mig och för de som växte upp omkring mig i Husby på 00-talet var läget också akut. Som barn i ett område som Husby är framtidsutsikterna inte goda, skriver Husbybon och Grön ungdoms Manuel Cortez Azero..

Expressen - 23 feb 17 kl. 06:00

Förenklande faktakoll är dömt att misslyckas

Samhällsdebatt är mycket mer komplex än enkla faktakollar. Den bistra realiteten är att rätt och fel hör hemma mest i frågesporter, skriver journalisten Erik Hörstadius. .

Expressen - 22 feb 17 kl. 12:13

Det är bra att Sverige har många polisanmälda våldtäkter

Fram till 2001 kallades det sexuellt utnyttjande att förgripa sig på någon som däckat, om denna person själv berusat sig. I dag kallas det för vad det är: våldtäkt skriver författaren Katarina Wennstam.  .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.