Expressen > Opinion

Saturday, 23 September, 00:17

Expressen - 10 jan 17 kl. 13:19

Pengar är inte allt för ett barnDet finns mycket viktigare saker än att ge barnen resor, den senaste Iphone eller ett nytt Xbox. Tack vare min uppväxt så lärde jag mig att respektera pengar och att sköta min ekonomi, skriver Martin Möller..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Iphone, Xbox, Martin Möller

Dela artikeln

7128 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Pengarär inte allt för ett , barn
Kristianstadsbladet - 06 mar 14 kl. 18:10

Fler larm om tiggande barn

Polisen i Norrköping fick under torsdagen över tio larm om barn som tigger på gatorna. En 15-årig pojke omhändertogs och lämnades över till sociala myndigheter.I de svenska storstäderna är dock barntiggeri ännu ett okänt fenomen.

BT - 06 mar 14 kl. 18:10

Fler larm om tiggande barn

Polisen i Norrköping fick under torsdagen över tio larm om barn som tigger på gatorna. En 15-årig pojke omhändertogs och lämnades över till sociala myndigheter. I de svenska storstäderna är dock barntiggeri ännu ett okänt fenomen.

BT - 06 mar 14 kl. 19:41

Fler larm om tiggande barn

Polisen i Norrköping fick under torsdagen över tio larm om barn som tigger på gatorna. En 15-årig pojke omhändertogs och lämnades över till sociala myndigheter. I de svenska storstäderna är dock barntiggeri ännu ett okänt fenomen.

Helsingborgs Dagblad - 03 jun 17 kl. 10:48

Dålig pengakoll hos vart fjärde barn

Många barn vet inte vad ett mjölkpaket kostar. Inte heller att streamingtjänster har månadsavgifter, visar en ny studie. Privatekonomen Ingela Gabrielsson tipsar om hur föräldrar kan få barn att bättre förstå värdet av pengar.

Sydsvenskan - 03 jun 17 kl. 10:48

Dålig pengakoll hos vart fjärde barn

Många barn vet inte vad ett mjölkpaket kostar. Inte heller att streamingtjänster har månadsavgifter, visar en ny studie. Privatekonomen Ingela Gabrielsson tipsar om hur föräldrar kan få barn att bättre förstå värdet av pengar.

Vimmerby Tidning - 06 sep 13 kl. 08:38

Nej till pengar för extra matte

Skolan ska lägga extra krafter på matematik i årkurs 1-3. Det är ett riksdagskrav. Satsningen innebär fler lärartimmar som kostar pengar.

Ekonomistas - 18 okt 13 kl. 13:18

Är tid pengar i förskolan?

Förmodligen är det få länder i världen där direktörer, regeringstjänstemän och forskare i nationalekonomi hjälper till att städa och måla om på sina barns förskola. I Sverige sker dock detta i förskolor som drivs som föräldrakooperativ. Tanken med föräldrakooperativ är att spara pengar genom att en del enklare sysslor sköts av föräldrarna och i stället använda pengarna för att anställda mer och/eller bättre utbildad personal.

YLE - 21 maj 17 kl. 10:03

Jessica Stolzmann om filippinska Rose: Hon städar hos mig och gråter för att hon saknar sina barn

Filippinska Rose dammsuger vårt hem och tvättar vårt kök varannan vecka. Hon är en av de miljontals filippinier som lever långt borta från sina barn för att kunna ge dem en bättre framtid. Hjälper det henne att jag har anställt henne?

YLE - 23 maj 17 kl. 05:00

Privata daghem vill ha mer pengar av Vasa stad

Systemet med servicesedlar är helt vettigt. Men Vasa stad måste betala mer för att det ska fungera. Det säger man på ett par mindre privata daghem i Vasa.

SmålandsPosten - 20 jun 13 kl. 07:17

Nu finns pengar till behövande barn i jul

Stiftelsen Tingsryds samfond har inte haft några pengar på över tre år. Nu finns det åter pengar i fonden. En god man för en sjuk kvinna i Ryd ansökte i april om bidrag ur socialnämndens samfond.

Kristianstadsbladet - 11 mar 14 kl. 08:00

Mer pengar till förskolan

Regeringens bidragsmiljoner till förskolan välkomnas av politikerna i Hässleholms kommun. Även om det bara handlar om i snitt en tjänst på 40 förskolor.
Regeringen vill bland annat satsa på fler utbildningsplatser till förskollärare och förstärka förskolorna i landet med 375 miljoner kronor 2015–2017.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 12 timmar sedan

Vi judar känner skräck in i märgen

Kritiken mot nazistdemonstrationen vid synagogan i Göteborg är ingen symbolfråga – det är en säkerhetsfråga, skriver Simon Vinokur.

Expressen - Igår: 12:24

När ska S börja ta extremismen på allvar?

Människor är beredda att begå terrordåd på våra gator. Samtidigt har den S-ledda majoriteten i Stockholm helt tappat styrfart i arbetet mot extremism och radikalisering, skriver oppositionsborgarråd Lotta Edholm (L)..

Expressen - Igår: 10:56

Tiggeri strider mot grunden i välfärdsstaten

I går röstade Vellinge kommun igenom tiggeriförbudet. Nu uppmanar Vellingeliberalerna partikamraterna i riksdagen att följa efter: "Lösningen på tiggarnas fattigdom ligger inte i en mugg på Sveavägen", skriver Anders Cnattingius och Henrik Thorsell. .

Expressen - I förrgår: 15:15

Tack för barnbidraget, staten – men nej tack!

Min familj ska få 31 800 kronor per år av staten. För att vi har två frivilligt införskaffade barn. Låt barnbidraget hamna där det behövs i stället.

Expressen - I förrgår: 06:00

Hur ska flyktingar få jobb, Magdalena Andersson?

Regeringen slarvar bort högkonjunkturen medan Sverige klyvs. Första punkten i Magdalena Anderssons budgetpresentation i dag borde handla om hur man tänker skapa jobb åt de tiotusentals flyktingar som fastnat i arbetslöshet, skriver Emil Källström, ekonomisk-politisk talesperson (C)..

Expressen - 19 sep 17 kl. 09:28

Hot och social oro är vardag på biblioteken

Biblioteken ska inte vara den sista utposten för människor som resten av samhället givit upp hoppet om, skriver DIK:s förbundsordförande Anna Troberg. .

Expressen - 18 sep 17 kl. 15:07

Därför slutar jag som polis efter 41 år: "Har fått nog"

Varje dag möter jag anställda som mår dåligt. Rikspolischefen ska vara polis och stå upp för sin personal, skriver Carina Ytterström, ordförande för Polisförbundet i Västernorrland..

Expressen - 18 sep 17 kl. 11:58

Sluta hylla pensionärerna – de har förstört klimatet

Stora delar av jordklotet blir obeboeliga på grund av orkaner och översvämningar. Vi själva – inte minst pensionärer – bär ansvaret, skriver pensionären Carl Johan Carlberg. .

Expressen - 17 sep 17 kl. 06:00

Heberlein: Förklaringen till våldtäktskrisen är enkel

Den könsmässiga obalansen i den grupp som invandrat under senare år innebär särskilda problem, i all synnerhet för polisen, skriver Ann Heberlein..

Expressen - 16 sep 17 kl. 06:00

Skolan ska inte vara en catwalk – inför uniform

Nej, Skolverket, skoluniform är INTE en kränkning mot elevernas integritet. Tvärtom skapar det trygghet att slippa märkeshetsen, skriver Malin Lernfelt..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.