Expressen > Opinion

Tuesday, 23 May, 08:46

Expressen - 10 jan 17 kl. 13:19

Pengar är inte allt för ett barnDet finns mycket viktigare saker än att ge barnen resor, den senaste Iphone eller ett nytt Xbox. Tack vare min uppväxt så lärde jag mig att respektera pengar och att sköta min ekonomi, skriver Martin Möller..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Iphone, Xbox, Martin Möller

Dela artikeln

7128 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Pengarär inte allt för ett , barn
Kristianstadsbladet - 06 mar 14 kl. 18:10

Fler larm om tiggande barn

Polisen i Norrköping fick under torsdagen över tio larm om barn som tigger på gatorna. En 15-årig pojke omhändertogs och lämnades över till sociala myndigheter.I de svenska storstäderna är dock barntiggeri ännu ett okänt fenomen.

BT - 06 mar 14 kl. 18:10

Fler larm om tiggande barn

Polisen i Norrköping fick under torsdagen över tio larm om barn som tigger på gatorna. En 15-årig pojke omhändertogs och lämnades över till sociala myndigheter. I de svenska storstäderna är dock barntiggeri ännu ett okänt fenomen.

BT - 06 mar 14 kl. 19:41

Fler larm om tiggande barn

Polisen i Norrköping fick under torsdagen över tio larm om barn som tigger på gatorna. En 15-årig pojke omhändertogs och lämnades över till sociala myndigheter. I de svenska storstäderna är dock barntiggeri ännu ett okänt fenomen.

Vimmerby Tidning - 06 sep 13 kl. 08:38

Nej till pengar för extra matte

Skolan ska lägga extra krafter på matematik i årkurs 1-3. Det är ett riksdagskrav. Satsningen innebär fler lärartimmar som kostar pengar.

YLE - 3 timmar sedan

Privata daghem vill ha mer pengar av Vasa stad

Systemet med servicesedlar är helt vettigt. Men Vasa stad måste betala mer för att det ska fungera. Det säger man på ett par mindre privata daghem i Vasa.

Jönköpingsnytt - 15 minuter sedan

Ellinor Grimmarks make vädjar om pengar

Barnmorskan Ellinor Grimmark ska betala drygt 1,6 miljoner kronor till Region Jönköpings län för rättegångskostnader senast den 3 juni. Nu vädjar hennes make Carl Johan Grimmark om pengar från ”vänner och församlingsledare”. I ett brev som skickades ut den 15 maj vill han ha hjälp med pengar ”som bör ses som en akut vädjan om brådskande hjälp”..

Ekonomistas - 18 okt 13 kl. 13:18

Är tid pengar i förskolan?

Förmodligen är det få länder i världen där direktörer, regeringstjänstemän och forskare i nationalekonomi hjälper till att städa och måla om på sina barns förskola. I Sverige sker dock detta i förskolor som drivs som föräldrakooperativ. Tanken med föräldrakooperativ är att spara pengar genom att en del enklare sysslor sköts av föräldrarna och i stället använda pengarna för att anställda mer och/eller bättre utbildad personal.

YLE - Igår: 10:03

Jessica Stolzmann om filippinska Rose: Hon städar hos mig och gråter för att hon saknar sina barn

Filippinska Rose dammsuger vårt hem och tvättar vårt kök varannan vecka. Hon är en av de miljontals filippinier som lever långt borta från sina barn för att kunna ge dem en bättre framtid. Hjälper det henne att jag har anställt henne?

SmålandsPosten - 20 jun 13 kl. 07:17

Nu finns pengar till behövande barn i jul

Stiftelsen Tingsryds samfond har inte haft några pengar på över tre år. Nu finns det åter pengar i fonden. En god man för en sjuk kvinna i Ryd ansökte i april om bidrag ur socialnämndens samfond.

Kristianstadsbladet - 11 mar 14 kl. 08:00

Mer pengar till förskolan

Regeringens bidragsmiljoner till förskolan välkomnas av politikerna i Hässleholms kommun. Även om det bara handlar om i snitt en tjänst på 40 förskolor.
Regeringen vill bland annat satsa på fler utbildningsplatser till förskollärare och förstärka förskolorna i landet med 375 miljoner kronor 2015–2017.

YLE - 17 dec 12 kl. 14:01

Finländarna satsar mer pengar på julen i år

Julhandeln blomstrar trots de osäkra ekonomiska tiderna. Enligt en undersökning spenderar finländarna dryga 570 euro per person på julen i år. Det är 16 procent mer än i fjol.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 2 timmar sedan

Du representerar den sortens vuxen jag aldrig vill bli

Jag älskar min generation. Jag älskar min generation. Vi gör vårt bästa och vi hjälper varandra, skriver Isabella Jansson..

Expressen - 16 timmar sedan

Förbjud högriskmatcher i Sverige under tio år

Tänk tanken vad tusen poliser skulle kunna göra bättre än att vakta på vuxna jättebebisar, skriver Katarina Wennstam.  .

Expressen - 20 timmar sedan

Låt Tovas död hjälpa andra kvinnor att ta sig ur destruktiva relationer

Jag tänker fortfarande att han var för ung för att förstå, för trasig och om han hade haft en stadigare familj så hade det inte blivit så här. Allt det kanske är sant men det gör det inte mer okej, skriver Eliin Kronholm..

Expressen - Igår: 06:00

Entreprenörer ska inte tyngas med regelkrångel

Världens mest revolutionerande uppfinningar har alltid skapats av enskilda, driftiga människor – långt från ministrar och generaldirektörer, skriver Petter Stordalen och Günther Mårder..

Expressen - I förrgår: 06:00

Försäkringskassan måste sluta motarbeta läkarna

Som det är nu har det i stället blivit närmast öppet krig i jakten på att få ner sjuktalen. Jag har haft flera fall där jag fått avslag på sjukintyg för patienter med allvarliga hjärnskador, skriver David Eberhard. .

Expressen - I förrgår: 16:26

Du kommer aldrig att vinna, Julian Assange

Vem skulle välja att polisanmäla Julian Assange för våldtäkt i dag? Han vet ju uppenbarligen exakt hur man gör för att komma undan med det, och samtidigt förstöra brottsoffrets liv, skriver målsägarbiträdet Elisabeth Massi Fritz..

Expressen - 20 maj 17 kl. 06:00

Grattis, du har uppfostrat ett mähä

Jag har aldrig någonsin sett så många övergödda tonåringar som enligt passet och folkbokföringen ska vara vuxna men som enligt dagens praxis endast klarar av att installera en selfie på Instagram och slappt rycka på axlarna inför livet..

Expressen - 19 maj 17 kl. 11:14

Sven-Åke Christiansson är psykologins svar på Paolo Macchiarini

Nästa gång en professor presenterar forskning som verkar för bra för att vara sann kanske det är precis så det förhåller sig, skriver Ann Heberlein. .

Expressen - 19 maj 17 kl. 06:00

Blunda inte för rasismen invandrargrupper emellan

Under gymnasiet blev jag kallad ”hora", "halalkött att knulla" och "smuts". Varför blev jag, som invandrartjej med arabisk bakgrund, kallad för dessa saker? Jo, för att jag tog mig rätten till min egen kropp, dejtade och sågs ute på klubb, skriver Eshtar Jawad.

Expressen - 18 maj 17 kl. 14:27

Vi låter åsikter bytas mot varandra

Martin Klepke påstår att en text i Folket i Bild/Kulturfront gett upphov till en mejlstorm. Det motiverar han med att flera formuleringar i mejlen påminner om dem i texten. Ett ganska svagt samband kan tyckas, skriver Pelle Sunvisson..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.