Expressen > Opinion

Wednesday, 28 June, 17:55

Expressen - 10 jan 17 kl. 13:19

Pengar är inte allt för ett barnDet finns mycket viktigare saker än att ge barnen resor, den senaste Iphone eller ett nytt Xbox. Tack vare min uppväxt så lärde jag mig att respektera pengar och att sköta min ekonomi, skriver Martin Möller..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Iphone, Xbox, Martin Möller

Dela artikeln

7128 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Pengarär inte allt för ett , barn
Kristianstadsbladet - 06 mar 14 kl. 18:10

Fler larm om tiggande barn

Polisen i Norrköping fick under torsdagen över tio larm om barn som tigger på gatorna. En 15-årig pojke omhändertogs och lämnades över till sociala myndigheter.I de svenska storstäderna är dock barntiggeri ännu ett okänt fenomen.

BT - 06 mar 14 kl. 18:10

Fler larm om tiggande barn

Polisen i Norrköping fick under torsdagen över tio larm om barn som tigger på gatorna. En 15-årig pojke omhändertogs och lämnades över till sociala myndigheter. I de svenska storstäderna är dock barntiggeri ännu ett okänt fenomen.

BT - 06 mar 14 kl. 19:41

Fler larm om tiggande barn

Polisen i Norrköping fick under torsdagen över tio larm om barn som tigger på gatorna. En 15-årig pojke omhändertogs och lämnades över till sociala myndigheter. I de svenska storstäderna är dock barntiggeri ännu ett okänt fenomen.

Helsingborgs Dagblad - 03 jun 17 kl. 10:48

Dålig pengakoll hos vart fjärde barn

Många barn vet inte vad ett mjölkpaket kostar. Inte heller att streamingtjänster har månadsavgifter, visar en ny studie. Privatekonomen Ingela Gabrielsson tipsar om hur föräldrar kan få barn att bättre förstå värdet av pengar.

Sydsvenskan - 03 jun 17 kl. 10:48

Dålig pengakoll hos vart fjärde barn

Många barn vet inte vad ett mjölkpaket kostar. Inte heller att streamingtjänster har månadsavgifter, visar en ny studie. Privatekonomen Ingela Gabrielsson tipsar om hur föräldrar kan få barn att bättre förstå värdet av pengar.

Vimmerby Tidning - 06 sep 13 kl. 08:38

Nej till pengar för extra matte

Skolan ska lägga extra krafter på matematik i årkurs 1-3. Det är ett riksdagskrav. Satsningen innebär fler lärartimmar som kostar pengar.

Ekonomistas - 18 okt 13 kl. 13:18

Är tid pengar i förskolan?

Förmodligen är det få länder i världen där direktörer, regeringstjänstemän och forskare i nationalekonomi hjälper till att städa och måla om på sina barns förskola. I Sverige sker dock detta i förskolor som drivs som föräldrakooperativ. Tanken med föräldrakooperativ är att spara pengar genom att en del enklare sysslor sköts av föräldrarna och i stället använda pengarna för att anställda mer och/eller bättre utbildad personal.

YLE - 21 maj 17 kl. 10:03

Jessica Stolzmann om filippinska Rose: Hon städar hos mig och gråter för att hon saknar sina barn

Filippinska Rose dammsuger vårt hem och tvättar vårt kök varannan vecka. Hon är en av de miljontals filippinier som lever långt borta från sina barn för att kunna ge dem en bättre framtid. Hjälper det henne att jag har anställt henne?

YLE - 23 maj 17 kl. 05:00

Privata daghem vill ha mer pengar av Vasa stad

Systemet med servicesedlar är helt vettigt. Men Vasa stad måste betala mer för att det ska fungera. Det säger man på ett par mindre privata daghem i Vasa.

SmålandsPosten - 20 jun 13 kl. 07:17

Nu finns pengar till behövande barn i jul

Stiftelsen Tingsryds samfond har inte haft några pengar på över tre år. Nu finns det åter pengar i fonden. En god man för en sjuk kvinna i Ryd ansökte i april om bidrag ur socialnämndens samfond.

Kristianstadsbladet - 11 mar 14 kl. 08:00

Mer pengar till förskolan

Regeringens bidragsmiljoner till förskolan välkomnas av politikerna i Hässleholms kommun. Även om det bara handlar om i snitt en tjänst på 40 förskolor.
Regeringen vill bland annat satsa på fler utbildningsplatser till förskollärare och förstärka förskolorna i landet med 375 miljoner kronor 2015–2017.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 8 timmar sedan

Det är för lätt att vara kriminell i Sverige i dag

Det bakvända systemet med mängdrabatt vid brott måste upphöra. De kriminella kan inte få fortsätta skratta åt samhället, skriver Tomas Tobé. .

Expressen - Igår: 15:00

Brexit är långt ifrån slutet på vår relation

Storbritannien är ett tolerant, öppet och mångkulturellts land. För de EU-medborgare som bor här kommer vi att göra det enkelt för att stanna, skriver David Davis, Storbritanniens Brexit Minister. .

Expressen - Igår: 10:33

Fel av Patrik Sjöberg att hänga ut tränaren

Det handlar inte om vem det är mest synd om. Det handlar om att låta domstolarna göra sitt jobb. Rättvisa skapas inte genom lynchjustis på Facebook, skriver brottmålsadvokaten Viktor Banke.

Expressen - Igår: 06:00

Inför skoluniform på problemskolor

Skoluniform tycks kunna minska brottsligheten och öka elevernas säkerhet. Det skulle innebära lika villkor för alla, vilket minskar risken för grupptryck och mobbning, skriver Erik Slottner och Christian Carlsson..

Expressen - I förrgår: 12:45

Snart kommer någon att dö

Mina kolleger på avdelningen biter ihop. De hoppar över luncherna för att hinna med, rusar ännu snabbare mellan patienterna. Hoppas att inget går åt helvete, skriver undersköterskan Emil Johansson.

Expressen - I förrgår: 06:00

På tiden att vi inför en sjätte semestervecka

Det gränslösa arbetet med ny teknik och nya arbetsförhållanden suddar ut gränsen mellan arbete och fritid. Det är nu hög tid att införa en sjätte semestervecka, skriver Nasra Ali (S)..

Expressen - 25 jun 17 kl. 07:00

Utvisa dem som inte respekterar våra lagar

Vi ska vara en fristad för dem som söker sig från terror och förtryck. Inte för dem som genom sin ideologi sympatiserar med just det, skriver Gunnar Hökmark (M)..

Expressen - 24 jun 17 kl. 07:00

IS ska bekämpas med kärlek – sa ingen

IS skall bekämpas med vapen – och vår frihet och gemenskap värnas med kärlek. Frågan är varför så många begåvade individer inte kan eller vill hålla dessa tankar i huvudet samtidigt, skriver Malin Lernfelt. .

Expressen - 23 jun 17 kl. 06:00

Gör midsommar till ny nationaldag

Hur många av oss kan egentligen den svenska nationalsången och vet varför vi firar just den sjätte juni? Och när man ber någon definiera svenskheten inleds listan med just midsommar, skriver Kurdo Baksi. .

Expressen - 22 jun 17 kl. 06:00

Vi får aldrig göras till "statsradio"

Public service-kommittén måste säkerställa tre saker. Programbolagens oberoende, verksamheten på andra plattformar och bredden i uppdraget, skriver Sveriges Radios vd Cilla Benkö..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.