Expressen > Opinion

Wednesday, 26 April, 02:11

Expressen - 10 jan 17 kl. 13:19

Pengar är inte allt för ett barnDet finns mycket viktigare saker än att ge barnen resor, den senaste Iphone eller ett nytt Xbox. Tack vare min uppväxt så lärde jag mig att respektera pengar och att sköta min ekonomi, skriver Martin Möller..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Iphone, Xbox, Martin Möller

Dela artikeln

7128 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Pengarär inte allt för ett , barn
Kristianstadsbladet - 06 mar 14 kl. 18:10

Fler larm om tiggande barn

Polisen i Norrköping fick under torsdagen över tio larm om barn som tigger på gatorna. En 15-årig pojke omhändertogs och lämnades över till sociala myndigheter.I de svenska storstäderna är dock barntiggeri ännu ett okänt fenomen.

BT - 06 mar 14 kl. 18:10

Fler larm om tiggande barn

Polisen i Norrköping fick under torsdagen över tio larm om barn som tigger på gatorna. En 15-årig pojke omhändertogs och lämnades över till sociala myndigheter. I de svenska storstäderna är dock barntiggeri ännu ett okänt fenomen.

BT - 06 mar 14 kl. 19:41

Fler larm om tiggande barn

Polisen i Norrköping fick under torsdagen över tio larm om barn som tigger på gatorna. En 15-årig pojke omhändertogs och lämnades över till sociala myndigheter. I de svenska storstäderna är dock barntiggeri ännu ett okänt fenomen.

Vimmerby Tidning - 06 sep 13 kl. 08:38

Nej till pengar för extra matte

Skolan ska lägga extra krafter på matematik i årkurs 1-3. Det är ett riksdagskrav. Satsningen innebär fler lärartimmar som kostar pengar.

Ekonomistas - 18 okt 13 kl. 13:18

Är tid pengar i förskolan?

Förmodligen är det få länder i världen där direktörer, regeringstjänstemän och forskare i nationalekonomi hjälper till att städa och måla om på sina barns förskola. I Sverige sker dock detta i förskolor som drivs som föräldrakooperativ. Tanken med föräldrakooperativ är att spara pengar genom att en del enklare sysslor sköts av föräldrarna och i stället använda pengarna för att anställda mer och/eller bättre utbildad personal.

SmålandsPosten - 20 jun 13 kl. 07:17

Nu finns pengar till behövande barn i jul

Stiftelsen Tingsryds samfond har inte haft några pengar på över tre år. Nu finns det åter pengar i fonden. En god man för en sjuk kvinna i Ryd ansökte i april om bidrag ur socialnämndens samfond.

Kristianstadsbladet - 11 mar 14 kl. 08:00

Mer pengar till förskolan

Regeringens bidragsmiljoner till förskolan välkomnas av politikerna i Hässleholms kommun. Även om det bara handlar om i snitt en tjänst på 40 förskolor.
Regeringen vill bland annat satsa på fler utbildningsplatser till förskollärare och förstärka förskolorna i landet med 375 miljoner kronor 2015–2017.

YLE - 17 dec 12 kl. 14:01

Finländarna satsar mer pengar på julen i år

Julhandeln blomstrar trots de osäkra ekonomiska tiderna. Enligt en undersökning spenderar finländarna dryga 570 euro per person på julen i år. Det är 16 procent mer än i fjol.

Barometern - 11 okt 13 kl. 08:12

Tillsammans för världens barn

I helgen kulminerar 2013 års insamlingskampanj för världens barn. Det är bland annat med hjälp av dessa pengar arbetet för att förhindra att flickor i Mali könsstympas kan bedrivas. Insamlingskampanjen Världens Barn har sedan starten 1997 samlat in över en miljard kronor.

BT - 23 nov 13 kl. 07:18

Hennes barn försvann under flykten till Sverige

Layla Rahymi har fått permanent uppehållstillstånd i Sverige. Under flykten försvann hon från sina fyra barn - som nu befinner sig ensamma i Turkiet. Men de minderåriga barnen saknar identitetshandlingar och på den svenska ambassaden har de inte fått någon hjälp.

SmålandsPosten - 30 nov 13 kl. 09:47

Ny fond ska förhindra utanförskap för barn

Margareta Schlee (M) ger inte upp sin ambition att få Uppvidinge kommun att införa en socioekonomisk fond för att förhindra utanförskap bland barn och ungdomar. Hon har tidigare i år informerat kommunfullmäktige om fördelarna med en socioekonomisk fond, men eftersom ingen tagit tag i idén valde hon nu att lägga en motion till kommunfullmäktige.
Syftet med en socioekonomisk fond är att göra uppväxten bättre för barn och unga i Uppvidinge.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 14 timmar sedan

Har Sverige röstat in Saudiarabien i FN:s kvinnokommission?

Det minsta de saudiska kvinnorna borde kunna begära är att världens fria demokratier står på deras sida i kampen mot det religiösa förtrycket, skriver Gulan Avci (L). .

Expressen - 20 timmar sedan

Hur kan man så ogenerat prisa Macron?

Om vi nu hoppas på att Macron vinner i Frankrikes presidentval hoppas vi på något som vi faktiskt inte riktigt vet vad det är, skriver Lisa Gummesson. .

Expressen - 20 timmar sedan

Hur man så ogenerat prisa Macron?

Om vi nu hoppas på att Macron vinner i Frankrikes presidentval hoppas vi på något som vi faktiskt inte riktigt vet vad det är, skriver Lisa Gummesson. .

Expressen - Igår: 15:22

Avbryt genast det svenska språkets förfall

Det tycks vara en dygd för många individer att stympa och förkorta olika ord. Dessutom älskar de att föra in engelska ord när det är helt onödigt och inte tillför det svenska språket någonting, skriver Björn Ranelid..

Expressen - Igår: 11:34

Tveksamt att betala dyrt för ”mirakeltillskott”

Gigantisk fördel för entreprenörer som inte bekymrar sig över saker som vetenskaplig kunskap, evidens eller moraliska dilemman, skriver Hanna Brus..

Expressen - Igår: 06:00

De döda grisarna var inget undantagsfall - alla gör så här

Många vill tro att det de ser på bilden är ett undantagsfall och att det ser bättre ut på andra gårdar. Men sanningen är att alla gör så här, skriver Jessica Thiel..

Expressen - I förrgår: 06:00

Adhd är inte en enda sjukdom

Den stora majoriteten av adhd-fall beror på en mängd olika orsaker, men det innebär inte att de inte kräver någon behandling, skriver psykologiprofessor Jerome Kagan..

Expressen - 22 apr 17 kl. 06:00

Det är du som uppmuntrar stressandet

Att vara stressad kan under en väldigt kort tid kan vara en superkraft, men snart blir det ett enormt hinder, skriver Sara Haraldsson..

Expressen - 21 apr 17 kl. 14:41

Partierna behövs inte längre

Ett stor välorganiserat parti är inte längre en förutsättning för att nå politiska framgångar. Man kan snabbt bygga en politisk rörelse utanför partipolitiken, skriver Alexander Crawford..

Expressen - 20 apr 17 kl. 13:42

Religionsfrihet måste råda i skolan

Gränsen mellan skolan och religionen kan göras tydligare, skriver Can Savran (C), med flera centerpartister..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.