Expressen > Opinion

Wednesday, 18 January, 11:03

Expressen - 10 jan 17 kl. 13:19

Pengar är inte allt för ett barnDet finns mycket viktigare saker än att ge barnen resor, den senaste Iphone eller ett nytt Xbox. Tack vare min uppväxt så lärde jag mig att respektera pengar och att sköta min ekonomi, skriver Martin Möller..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Iphone, Xbox, Martin Möller

Dela artikeln

8 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Pengarär inte allt för ett , barn
Kristianstadsbladet - 06 mar 14 kl. 18:10

Fler larm om tiggande barn

Polisen i Norrköping fick under torsdagen över tio larm om barn som tigger på gatorna. En 15-årig pojke omhändertogs och lämnades över till sociala myndigheter.I de svenska storstäderna är dock barntiggeri ännu ett okänt fenomen.

BT - 06 mar 14 kl. 18:10

Fler larm om tiggande barn

Polisen i Norrköping fick under torsdagen över tio larm om barn som tigger på gatorna. En 15-årig pojke omhändertogs och lämnades över till sociala myndigheter. I de svenska storstäderna är dock barntiggeri ännu ett okänt fenomen.

BT - 06 mar 14 kl. 19:41

Fler larm om tiggande barn

Polisen i Norrköping fick under torsdagen över tio larm om barn som tigger på gatorna. En 15-årig pojke omhändertogs och lämnades över till sociala myndigheter. I de svenska storstäderna är dock barntiggeri ännu ett okänt fenomen.

Vimmerby Tidning - 06 sep 13 kl. 08:38

Nej till pengar för extra matte

Skolan ska lägga extra krafter på matematik i årkurs 1-3. Det är ett riksdagskrav. Satsningen innebär fler lärartimmar som kostar pengar.

Ekonomistas - 18 okt 13 kl. 13:18

Är tid pengar i förskolan?

Förmodligen är det få länder i världen där direktörer, regeringstjänstemän och forskare i nationalekonomi hjälper till att städa och måla om på sina barns förskola. I Sverige sker dock detta i förskolor som drivs som föräldrakooperativ. Tanken med föräldrakooperativ är att spara pengar genom att en del enklare sysslor sköts av föräldrarna och i stället använda pengarna för att anställda mer och/eller bättre utbildad personal.

YLE - 17 dec 12 kl. 14:01

Finländarna satsar mer pengar på julen i år

Julhandeln blomstrar trots de osäkra ekonomiska tiderna. Enligt en undersökning spenderar finländarna dryga 570 euro per person på julen i år. Det är 16 procent mer än i fjol.

SmålandsPosten - 20 jun 13 kl. 07:17

Nu finns pengar till behövande barn i jul

Stiftelsen Tingsryds samfond har inte haft några pengar på över tre år. Nu finns det åter pengar i fonden. En god man för en sjuk kvinna i Ryd ansökte i april om bidrag ur socialnämndens samfond.

Kristianstadsbladet - 11 mar 14 kl. 08:00

Mer pengar till förskolan

Regeringens bidragsmiljoner till förskolan välkomnas av politikerna i Hässleholms kommun. Även om det bara handlar om i snitt en tjänst på 40 förskolor.
Regeringen vill bland annat satsa på fler utbildningsplatser till förskollärare och förstärka förskolorna i landet med 375 miljoner kronor 2015–2017.

Barometern - 11 okt 13 kl. 08:12

Tillsammans för världens barn

I helgen kulminerar 2013 års insamlingskampanj för världens barn. Det är bland annat med hjälp av dessa pengar arbetet för att förhindra att flickor i Mali könsstympas kan bedrivas. Insamlingskampanjen Världens Barn har sedan starten 1997 samlat in över en miljard kronor.

BT - 23 nov 13 kl. 07:18

Hennes barn försvann under flykten till Sverige

Layla Rahymi har fått permanent uppehållstillstånd i Sverige. Under flykten försvann hon från sina fyra barn - som nu befinner sig ensamma i Turkiet. Men de minderåriga barnen saknar identitetshandlingar och på den svenska ambassaden har de inte fått någon hjälp.

SmålandsPosten - 30 nov 13 kl. 09:47

Ny fond ska förhindra utanförskap för barn

Margareta Schlee (M) ger inte upp sin ambition att få Uppvidinge kommun att införa en socioekonomisk fond för att förhindra utanförskap bland barn och ungdomar. Hon har tidigare i år informerat kommunfullmäktige om fördelarna med en socioekonomisk fond, men eftersom ingen tagit tag i idén valde hon nu att lägga en motion till kommunfullmäktige.
Syftet med en socioekonomisk fond är att göra uppväxten bättre för barn och unga i Uppvidinge.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 30 minuter sedan

Sveriges sjukvård är inte alls skit

Sluta klaga på vården och vänd i stället er ilska mot dem som bestämmer i det här landet. Heja alla uskor, syrror och läkare, skriver Emma Franzén..

Expressen - 5 timmar sedan

Ungdomarna har inte tagit över Nordstan

Ni kunde nyligen läsa hur ”gatans barn” tagit över Nordstan. Jag och mina kolleger arbetar sex kvällar i veckan i Nordstan. Ungdomarna har inte tagit över, skriver Annie Billingsdal..

Expressen - 19 timmar sedan

Ingen kupp när hästfolk har framgång

Den här typen av prestation, den som går bortom prispallar och medaljer, kan alla inspireras av, skriver Nike Borgs..

Expressen - 22 timmar sedan

Ledningen i Malmö tycks sväva i skyn

Jag är övertygad att poliser, givet sina resurser, gör ett utomordentligt jobb. Men att ledningen tycks sväva i skyn. Det är inte sant att det som händer i Rosengård inte påverkar oss andra i Malmö, skriver journalisten Göran Skytte..

Expressen - Igår: 10:20

Orkar jag komma tillbaka i morgon?

Det är en känsla av lättnad blandad med ångest att lämna. Jag har inte läget under kontroll och vet inte hur mina patienter mår, skriver Susanne Kattem..

Expressen - Igår: 06:00

Vi lämnar kyrkan för att vi är kristna

Min skilsmässa från Svenska kyrkan har varit utdragen och smärtsam, men nu är vi färdiga med varandra, skriver Ann Heberlein..

Expressen - Igår: 13:48

Åsiktskorridorens övervakare ger inte fri lejd

Säg inte fel sak, inte ens i rätt forum. Om du inte är beredd på att få en flock grinollar efter dig – och riskerar att få din försörjning försvårad, skriver statsvetaren Stig-Björn Ljunggren..

Expressen - I förrgår: 09:38

Ni sviker utsatt blåljuspersonal

Rättsfall signalerar att man i dag både kan urinera samt grovt misshandla ambulansens medarbetare utan kännbara straff, skriver Anders Karlsson..

Expressen - I förrgår: 06:00

De ratade borde uppmärksammas

Än i dag njuter jag av de sekunder som jag på rinken och jag drömmer ofta om att pucken gled in i målet i stället för i stolpen, skriver Tor Nilsson..

Expressen - 15 jan 17 kl. 06:00

Polisreformen är som en nedmonterad bil

Den nya polisorganisationen kan liknas vid en nermonterad bil med ett bräckligt chassi och en dåligt fungerande motor, skriver före detta polismästaren Stellan Lundin..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.