Expressen > Opinion

Friday, 24 March, 15:03

Expressen - 10 jan 17 kl. 13:19

Pengar är inte allt för ett barnDet finns mycket viktigare saker än att ge barnen resor, den senaste Iphone eller ett nytt Xbox. Tack vare min uppväxt så lärde jag mig att respektera pengar och att sköta min ekonomi, skriver Martin Möller..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Iphone, Xbox, Martin Möller

Dela artikeln

8 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Pengarär inte allt för ett , barn
Kristianstadsbladet - 06 mar 14 kl. 18:10

Fler larm om tiggande barn

Polisen i Norrköping fick under torsdagen över tio larm om barn som tigger på gatorna. En 15-årig pojke omhändertogs och lämnades över till sociala myndigheter.I de svenska storstäderna är dock barntiggeri ännu ett okänt fenomen.

BT - 06 mar 14 kl. 18:10

Fler larm om tiggande barn

Polisen i Norrköping fick under torsdagen över tio larm om barn som tigger på gatorna. En 15-årig pojke omhändertogs och lämnades över till sociala myndigheter. I de svenska storstäderna är dock barntiggeri ännu ett okänt fenomen.

BT - 06 mar 14 kl. 19:41

Fler larm om tiggande barn

Polisen i Norrköping fick under torsdagen över tio larm om barn som tigger på gatorna. En 15-årig pojke omhändertogs och lämnades över till sociala myndigheter. I de svenska storstäderna är dock barntiggeri ännu ett okänt fenomen.

Vimmerby Tidning - 06 sep 13 kl. 08:38

Nej till pengar för extra matte

Skolan ska lägga extra krafter på matematik i årkurs 1-3. Det är ett riksdagskrav. Satsningen innebär fler lärartimmar som kostar pengar.

Ekonomistas - 18 okt 13 kl. 13:18

Är tid pengar i förskolan?

Förmodligen är det få länder i världen där direktörer, regeringstjänstemän och forskare i nationalekonomi hjälper till att städa och måla om på sina barns förskola. I Sverige sker dock detta i förskolor som drivs som föräldrakooperativ. Tanken med föräldrakooperativ är att spara pengar genom att en del enklare sysslor sköts av föräldrarna och i stället använda pengarna för att anställda mer och/eller bättre utbildad personal.

SmålandsPosten - 20 jun 13 kl. 07:17

Nu finns pengar till behövande barn i jul

Stiftelsen Tingsryds samfond har inte haft några pengar på över tre år. Nu finns det åter pengar i fonden. En god man för en sjuk kvinna i Ryd ansökte i april om bidrag ur socialnämndens samfond.

Kristianstadsbladet - 11 mar 14 kl. 08:00

Mer pengar till förskolan

Regeringens bidragsmiljoner till förskolan välkomnas av politikerna i Hässleholms kommun. Även om det bara handlar om i snitt en tjänst på 40 förskolor.
Regeringen vill bland annat satsa på fler utbildningsplatser till förskollärare och förstärka förskolorna i landet med 375 miljoner kronor 2015–2017.

YLE - 17 dec 12 kl. 14:01

Finländarna satsar mer pengar på julen i år

Julhandeln blomstrar trots de osäkra ekonomiska tiderna. Enligt en undersökning spenderar finländarna dryga 570 euro per person på julen i år. Det är 16 procent mer än i fjol.

Barometern - 11 okt 13 kl. 08:12

Tillsammans för världens barn

I helgen kulminerar 2013 års insamlingskampanj för världens barn. Det är bland annat med hjälp av dessa pengar arbetet för att förhindra att flickor i Mali könsstympas kan bedrivas. Insamlingskampanjen Världens Barn har sedan starten 1997 samlat in över en miljard kronor.

BT - 23 nov 13 kl. 07:18

Hennes barn försvann under flykten till Sverige

Layla Rahymi har fått permanent uppehållstillstånd i Sverige. Under flykten försvann hon från sina fyra barn - som nu befinner sig ensamma i Turkiet. Men de minderåriga barnen saknar identitetshandlingar och på den svenska ambassaden har de inte fått någon hjälp.

SmålandsPosten - 30 nov 13 kl. 09:47

Ny fond ska förhindra utanförskap för barn

Margareta Schlee (M) ger inte upp sin ambition att få Uppvidinge kommun att införa en socioekonomisk fond för att förhindra utanförskap bland barn och ungdomar. Hon har tidigare i år informerat kommunfullmäktige om fördelarna med en socioekonomisk fond, men eftersom ingen tagit tag i idén valde hon nu att lägga en motion till kommunfullmäktige.
Syftet med en socioekonomisk fond är att göra uppväxten bättre för barn och unga i Uppvidinge.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 3 timmar sedan

Så stoppar Kinberg Batra väljartappet till C

För första gången i mitt liv vet jag inte många moderater vad de ska rösta på, skriver moderaten Helena Trotzenfeldt..

Expressen - 4 timmar sedan

Tråkigt att poliser lägger skuld på civila inom polisen

Våra medlemmars arbete frigör resurser så att poliser i högre utsträckning kan finnas ute på gator och torg, skriver Karin Svenning..

Expressen - 9 timmar sedan

Klart föräldrar ska kunna utvisas från matchområdet

Min inre kritiker var även hård mot min omgivning och inte minst mot domare, motståndare och lagkamrater, skriver Lena Birath..

Expressen - 21 timmar sedan

Jimmie Åkesson (SD): Ohederligt av sjukvårdsmininster Gabriel Wikström

Beklagligt att Wikström (S) öppet manifesterar sin egen okunskap på detta sätt, skriver Jimmie Åkesson (SD)..

Expressen - Igår: 12:21

Vi behöver ett mer konstruktivt debattklimat

För en tid sedan blev jag tillagd i Facebook-gruppen "Stå upp för Peter Springare". Min första impuls var att gå ur gruppen, men jag har stannat kvar och läst inlägg och kommentarer och funderat en hel del, skriver AnnaCarin Söderheim. .

Expressen - Igår: 06:00

Är det Paolo Roberto som står i vägen för fortsatt kvinnofrid?

När vänstern sätts under press om synen på hedersvåld har man ofta standardfrasen ”vi bekämpar kvinnoförtryck överallt”. Det är ett svar som låter fint men stannar där, skriver Mustafa Panshiri..

Expressen - I förrgår: 14:42

Kampen för min bror tar aldrig slut

Det lagen säger är att min bror, som har en funktionsnedsättning, ska få för att leva ett gott liv, så likt alla andras som möjligt. Men det är bara ord på papper, skriver Helena Hedman Skoglund..

Expressen - I förrgår: 06:00

Miljöpartiets nya fiende är svenskar som reser till Thailand

För MP handlar det om att det måste blir dyrare för svenskar att åka utomlands på semester, skriver Anders Åkesson (C)..

Expressen - I förrgår: 16:58

Sluta bestraffa kvinnor som skaffat sig utbildning

Det är inte höginkomsttagare som får betala högre skatt utan det är en genomsnittlig specialistsjuksköterska, lärare eller veterinär som får betala, skriver Gulan Avci (L). .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.