YLE > Sport

Tuesday, 28 February, 18:07

YLE - 10 jan 17 kl. 12:36

Finland vill ordna hockey-VM 2021 – Tammerfors trolig huvudortMycket talar för att Finland står värd för herrarnas VM-turnering i ishockey våren 2021. En ansökan har nu bekräftats – och Kalervo Kummolas uttalande talar för blåvit seger. Det har varit på tapeten redan tidigare, men nu står det klart att Finland ansöker om att ordna hockey-VM om drygt fyra år. – I maj klarnar det om herrarnas ishockey-VM 2021 spelas i Finland, skriver förbundet på Twitter och syftar på att värdskapet spikas i samband med vårens VM-turnering i Tyskland och Frankrike. MM-kisahakemus jätetty!
Läs mer på YLE
Läs mer om:
VM, Finland, Kalervo Kummolas, Twitter, Tyskland, Frankrike, Suomessa, Iihfworlds, Sverige, Helsingfors, Åbo, Tammerfors, Kalervo Kummola, Aamulehti, Finlands, IIHF, Lettland, Vitryssland, Kummola, MTV Sports, Danmark, Slovakien, Schweiz

Dela artikeln

602 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Finlandvill , ordna, hockey-VM, 2021, Tammerfors, trolig, huvudort
YLE - 10 jan 17 kl. 12:36

Hemmafest på gång? Finland vill ordna hockey-VM 2021

Mycket talar för att Finland står värd för herrarnas VM-turnering i ishockey våren 2021. En ansökan har nu bekräftats – och Kalervo Kummolas uttalande talar för blåvit seger. Det har varit på tapeten redan tidigare, men nu står det klart att Finland ansöker om att ordna hockey-VM om drygt fyra år.

YLE - 20 okt 15 kl. 12:23

MTV Sport: Finland får ishockey-VM 2021 eller 2022

Finland kommer att stå värd för ishockey-VM år 2021 med ”95 % säkerhet”. Det avslöjar ishockeyförbundets ordförande Kalervo Kummola till MTV Sport. Enligt Kummola har också Lettland visat intresse för att ordna ishockey-VM samma år, men en överenskommelse är nästan nådd om att Lettland skulle ta sig ann världsmästerskapet år 2022 istället.

YLE - 24 jul 14 kl. 19:32

Kampen mot övergödningen går långsamt i Finland

Vi är på rätt väg. Samtidigt visar de senaste siffrorna att Finland bara har lyckats minska fosfor- och kväveutsläppen med en tredjedel av det som är målet. I den plan som Kommissionen för skyddet av Östersjön (Helcom) satte upp 2007 för räddandet av Östersjön är ett av målen att nivåerna på näringsämnen ligger nära de naturliga redan 2021.

YLE - 28 maj 15 kl. 05:21

Estland och Finland samsas om gas

Ett gasrör mellan Ingå och och Paldiski har endast en tillfällig påverkan på miljön. Den slutsatsen visar miljöutredningen för projektet Balticconnector som ska sammanföra den finländska och estniska gasmarknaden. Men en del Ingåbor är skeptiska.

YLE - 30 jul 14 kl. 05:40

Forskare: Östersjömålen omöjliga att nå till 2021

De flesta forskare är överens: Att nå en god ekologisk status i Östersjön fram till 2021 är inte realistiskt. - Målet var politiskt, inte vetenskapligt, säger man på Östersjökommissionen Helcom. Det är mycket ambitiösa mål som Kommissionen för skyddet av Östersjön Helcom satte upp i åtgärdsprogrammet för hur Östersjön ska räddas, Baltic Sea Action Plan som godkändes 2007.

YLE - 16 maj 16 kl. 16:34

Ishockey-VM till Finland om fem år?

Om man får tro det internationella ishockeyförbundets (IIHF) ordförande blir det VM-spel i Finland igen år 2021. René Fasel höll en presskonferens i St Petersburg på måndagen och yppade några kommentarer om den internationella ishockeyns framtid, både vad gäller spelort för VM och NHL-spelarnas deltagande i OS. – Jag tror att Finlands tur kommer år 2021, sade Fasel under presskonferensen.

YLE - 21 dec 16 kl. 18:45

Tre städer ville ordna Sverigekamp – Tammerfors vann

Friidrottsförbundet har bestämt att Tammerfors, som stod värd för Sverigekampen år 2016, får äran även år 2018. Från början hade även Lahtis och Åbo anmält intresse för att stå som värd. Åbo drog sig ändå ur efter att det framgått att Paavo Nurmi -stadions belysning inte uppfyller kraven för kvällstävlingar.

YLE - 20 jul 16 kl. 15:18

EU sätter hårda utsläppsmål för Finland

EU:s nya utsläppsmål gäller trafik, boende och lantbruk. För Finlands del är målsättningarna svårare än väntat. I praktiken måste Finland bland annat minska rejält på oljeförbrukningen.

YLE - 22 maj 16 kl. 05:39

Regeringen 1 år: Oy Finland Ab hägrar

Fria öppettider, lägre bilskatt, starköl till matbutiken och skärpt flyktingpolitik. Juha Sipiläs regering kan skåla också för att vården bolagiseras. Statsvetare ger regeringen både ris och ros inför ettårsdagen.

YLE - 22 sep 15 kl. 20:00

Finland och Tammerfors får friidrottens junior-VM 2018?

För första gången. Junior-VM i friidrott i Norden. I Finland, i Tammerfors.

Fler nyheter från YLE

YLE - 15 minuter sedan

Stjärnfall på herrarnas 15 kilometer: Ustiugov, Cologna och Harvey borta

Finländarnas medaljchanser ökar ytterligare då flera toppåkare står över intervallstarten på onsdag. Bland annat Sergej Ustiugov som vunnit två guld och ett silver i Lahtis saknas. Hela sex åkare av de tio främsta i distanspoäng i vinterns världscup står över herrarnas 15 kilometer på grund av olika orsaker.

YLE - 30 minuter sedan

Björgen gav Pärmäkoski tröstande ord – "Återstår två bra tävlingar"

Marit Björgen var precis så överlägsen som man kunde befara på damernas klassiska mil vid VM i Lahtis. Efter tävlingen gav den norska superstjärnan tröst åt en besviken Pärmäkoski. Krista Pärmäkoski, som kom i mål som sjunde dam, fick några uppmuntrande ord av den 16-faldige VM-guldmedaljören.

YLE - 45 minuter sedan

Truppen till hemma-VM i konståkning spikad

Finlands trupp till konståknings-VM i Helsingfors senare i vår är spikad. Sex åkare deltar i fyra olika klasser. På herrsidan representerar Valtteri Virtanen Finland, medan Emmi Peltonen deltar på damsidan.

YLE - 1 timme sedan

Avbräck för Finland inför inomhus-EM: Neziri lämnar återbud

Nooralotta Neziri tvingas avstå inomhus-EM i Belgrad på grund av sjukdom. Elva friidrottare reser från Finland för att delta i inomhus-EM i Belgrad. Häcklöperskan Nooralotta Neziri skulle ha varit en av dem, men hon tvingas nu kasta in handduken på grund av bihåleinflammation.

YLE - 1 timme sedan

KHL-debuterande finskkolonin besegrade regerande mästarna

Kunlun Red Stars skrev historia på tisdagen då man besegrade regerande KHL-mästarna Metallurg Magnitogorsk med 3-1. Finländarna var väl representerade i poängprotokollet. Tommi Taimi gjorde ett av sitt lags tre mål.

YLE - 1 timme sedan

Kalla valde mellan tre välfungerande skidpar – ”Ett angenämt problem”

Sverige hade inlett skid-VM sämre än väntat. Men i tisdagens lopp var svenskorna tillbaka – på goda skidor. Anna Haag överraskade med sin femte plats och Charlotte Kalla imponerade från start till mål.

YLE - 2 timmar sedan

Besviken Pärmäkoski kände redan tidigt att det blir en sämre dag

För Krista Pärmäkoski blev dagens klassiska mil ett tungt äventyr. Hon kände på sig att medaljchansen rann henne ur händerna redan i ett tidigt skede av tävlingen. Pärmäkoski, 26, medger att hon är besviken: – Kanske jag var lite nervös, men jag anlände till tävlingsplatsen i god tid och började testa skidor.

YLE - 2 timmar sedan

Björgen hälsar till finländarna: Viktigt att backa upp teamet i vallningsbilen

Marit Björgen har vunnit ofta men också varit med om norska vallningsmissar. Det är små marginaler och ibland bommar man, säger norskan. Marit Björgen har förståelse för det finländska vallateamet som missade grovt på onsdag.

YLE - 3 timmar sedan

Landslagsledningen medger: Finland vallade bort sig

Efter besvikelsen på den klassiska milen vid hemma-VM i Lahtis då Finland blev utan medalj riktades blickarna mot vallateamet. Förbundskapten Reijo Jylhä medger att vallningsteamet inte hade sin bästa dag på jobbet. – Vi fick inte tillräckligt bra grepp om det förändrade föret.

YLE - 3 timmar sedan

Tillslagsspecialisten Eija Feodoroff krossar fotbollens myter

Hon förklarar, hon gestikulerar, hon visar, hon skrattar. Och fotbollsspelarna och tränarna lyssnar. I över 20 år har tillslagsspecialisten Eija Feodoroff hjälpt spelare runtom i världen till ett bättre tillslag.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.