YLE > Sport

Thursday, 19 January, 18:03

YLE - 10 jan 17 kl. 12:36

Finland vill ordna hockey-VM 2021 – Tammerfors trolig huvudortMycket talar för att Finland står värd för herrarnas VM-turnering i ishockey våren 2021. En ansökan har nu bekräftats – och Kalervo Kummolas uttalande talar för blåvit seger. Det har varit på tapeten redan tidigare, men nu står det klart att Finland ansöker om att ordna hockey-VM om drygt fyra år. – I maj klarnar det om herrarnas ishockey-VM 2021 spelas i Finland, skriver förbundet på Twitter och syftar på att värdskapet spikas i samband med vårens VM-turnering i Tyskland och Frankrike. MM-kisahakemus jätetty!
Läs mer på YLE
Läs mer om:
VM, Finland, Kalervo Kummolas, Twitter, Tyskland, Frankrike, Suomessa, Iihfworlds, Sverige, Helsingfors, Åbo, Tammerfors, Kalervo Kummola, Aamulehti, Finlands, IIHF, Lettland, Vitryssland, Kummola, MTV Sports, Danmark, Slovakien, Schweiz

Dela artikeln

602 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Finlandvill , ordna, hockey-VM, 2021, Tammerfors, trolig, huvudort
YLE - 10 jan 17 kl. 12:36

Hemmafest på gång? Finland vill ordna hockey-VM 2021

Mycket talar för att Finland står värd för herrarnas VM-turnering i ishockey våren 2021. En ansökan har nu bekräftats – och Kalervo Kummolas uttalande talar för blåvit seger. Det har varit på tapeten redan tidigare, men nu står det klart att Finland ansöker om att ordna hockey-VM om drygt fyra år.

YLE - 20 okt 15 kl. 12:23

MTV Sport: Finland får ishockey-VM 2021 eller 2022

Finland kommer att stå värd för ishockey-VM år 2021 med ”95 % säkerhet”. Det avslöjar ishockeyförbundets ordförande Kalervo Kummola till MTV Sport. Enligt Kummola har också Lettland visat intresse för att ordna ishockey-VM samma år, men en överenskommelse är nästan nådd om att Lettland skulle ta sig ann världsmästerskapet år 2022 istället.

YLE - 24 jul 14 kl. 19:32

Kampen mot övergödningen går långsamt i Finland

Vi är på rätt väg. Samtidigt visar de senaste siffrorna att Finland bara har lyckats minska fosfor- och kväveutsläppen med en tredjedel av det som är målet. I den plan som Kommissionen för skyddet av Östersjön (Helcom) satte upp 2007 för räddandet av Östersjön är ett av målen att nivåerna på näringsämnen ligger nära de naturliga redan 2021.

YLE - 28 maj 15 kl. 05:21

Estland och Finland samsas om gas

Ett gasrör mellan Ingå och och Paldiski har endast en tillfällig påverkan på miljön. Den slutsatsen visar miljöutredningen för projektet Balticconnector som ska sammanföra den finländska och estniska gasmarknaden. Men en del Ingåbor är skeptiska.

YLE - 30 jul 14 kl. 05:40

Forskare: Östersjömålen omöjliga att nå till 2021

De flesta forskare är överens: Att nå en god ekologisk status i Östersjön fram till 2021 är inte realistiskt. - Målet var politiskt, inte vetenskapligt, säger man på Östersjökommissionen Helcom. Det är mycket ambitiösa mål som Kommissionen för skyddet av Östersjön Helcom satte upp i åtgärdsprogrammet för hur Östersjön ska räddas, Baltic Sea Action Plan som godkändes 2007.

YLE - 16 maj 16 kl. 16:34

Ishockey-VM till Finland om fem år?

Om man får tro det internationella ishockeyförbundets (IIHF) ordförande blir det VM-spel i Finland igen år 2021. René Fasel höll en presskonferens i St Petersburg på måndagen och yppade några kommentarer om den internationella ishockeyns framtid, både vad gäller spelort för VM och NHL-spelarnas deltagande i OS. – Jag tror att Finlands tur kommer år 2021, sade Fasel under presskonferensen.

YLE - 21 dec 16 kl. 18:45

Tre städer ville ordna Sverigekamp – Tammerfors vann

Friidrottsförbundet har bestämt att Tammerfors, som stod värd för Sverigekampen år 2016, får äran även år 2018. Från början hade även Lahtis och Åbo anmält intresse för att stå som värd. Åbo drog sig ändå ur efter att det framgått att Paavo Nurmi -stadions belysning inte uppfyller kraven för kvällstävlingar.

YLE - 20 jul 16 kl. 15:18

EU sätter hårda utsläppsmål för Finland

EU:s nya utsläppsmål gäller trafik, boende och lantbruk. För Finlands del är målsättningarna svårare än väntat. I praktiken måste Finland bland annat minska rejält på oljeförbrukningen.

YLE - 22 maj 16 kl. 05:39

Regeringen 1 år: Oy Finland Ab hägrar

Fria öppettider, lägre bilskatt, starköl till matbutiken och skärpt flyktingpolitik. Juha Sipiläs regering kan skåla också för att vården bolagiseras. Statsvetare ger regeringen både ris och ros inför ettårsdagen.

YLE - 22 sep 15 kl. 20:00

Finland och Tammerfors får friidrottens junior-VM 2018?

För första gången. Junior-VM i friidrott i Norden. I Finland, i Tammerfors.

Fler nyheter från YLE

YLE - 30 minuter sedan

Ahlnäs: Fullständigt obegripligt ligaprogram – det finns ingen logik

Det är nästan tre månader tills fotbollsligan startar. De flesta är redan rosenrasande på schemat, som är fullständigt obegripligt. Det förvånar i sin tur inte.

YLE - 2 timmar sedan

Säsongsbästa för Laukkanen – Mäkäräinen sköt bort sig

Det blev ingen fortsättning på Kaisa Mäkäräinens segersvit. Efter en svag insats på vallen var den finländska stjärnan inte ens bästa blåvita åkare. Kaisa Mäkäräinen kom till Anterselva med ett strålande veckoslut bakom sig.

YLE - 3 timmar sedan

Väyrynen rör på sig – flyttar till anrik klubb

Tim Väyrynen har suttit i frysboxen i Dynamo Dresden. Nu har fotbollsligans tidigare målkung bytt miljö och skrivit på ett kontrakt med Hansa Rostock. Tim Väyrynen gör ett nytt försök att väcka liv i en karriär som har gått fullständigt i stå.

YLE - 5 timmar sedan

Williams vidare till tredje omgången: ”En bra inledning på turneringen”

Serena Williams hade inga större problem med att besegra Lucie Safarova i den andra omgången av Australiska öppna. Williams vann matchen med 2–0 i set. Serena Williams har kommit tillbaka starkt efter axelskadan som orsakade stora problem förra säsongen.

YLE - 5 timmar sedan

Ruskola och Wulff inleder samarbete: ”Båda är fulla av motivation”

Mikaela Wulff och Noora Ruskola kommer att börja tävla tillsammans. Målet är att ta sig till OS i Tokyo men i vilken klass är ännu oklart. Det har skett en stor förändring i seglingslandslaget.

YLE - 6 timmar sedan

På tv i dag: Fortsätter Mäkäräinens segersvit?

Efter två segrar på raken är Kaisa Mäkäräinen nu på jakt efter säsongens tredje seger när världscupen i skidskytte fortsätter i Anterselva i Italien. Distansloppet över 15 kilometer står på tävlingsprogrammet klockan 15.10 i TV2.

YLE - 7 timmar sedan

Floppade med Finland – nu aktuell för Norge

Finlands tidigare chefstränare Hasse Backe är en av tre kandidater till att ta över Norges fotbollslandslag rapporterar Dagbladet. Till Fotbollskanalen säger Backe att han inte funderat så mycket på framtiden. Hasse Backes tid som chefstränare för Finlands fotbollslandslag blev inte lyckad.

YLE - 7 timmar sedan

Hbl: Akilles stjärnback Petteri Lampinen stängs av i tre matcher

Bandyförbundet har beslutat att stänga av Borgå Akilles back Petteri Lampinen i tre matcher. Det här skriver tidningen Hufvudstadsbladet. Bandyförbundets disciplinnämnd har granskat Lampinens regelbrott i Bandyligamatchen mot WP 35 den 7 januari.

YLE - 8 timmar sedan

"Stjärnornas krig" inleder Champions League-våren

Yles Champions League-vår kommer in alles att bjuda på nio mäktiga fotbollskvällar med start på vändagen i februari. Vårens slutspel kulminerar i och med finalen den 3 juni på Millennium Stadium i Cardiff. Det första mötet som Yle visar blir matchen mellan franska PSG och spanska FC Barcelona.

YLE - 8 timmar sedan

Förbundspennan: Lärarfortbildning på Varala

Per Hartwall skriver i veckans Förbundspennan om sina upplevelser från en lärarfortbildning i Tammerfors. Där fick man ta del av ett varierande program. Den 13-14 januari var det lärarfortbildning på Varala idrottsinstitut.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.