Sydsvenskan > Utrikes

Tuesday, 23 January, 09:13

Sydsvenskan - 10 jan 17 kl. 10:53

Brå: Kvinnors otrygghet alarmerandeNästan en tredjedel av kvinnorna känner i dag otrygghet när de går ut på kvällarna och en del väljer till och med att stanna hemma. – Det är en skrämmande siffra, säger Erik Wennerström, generaldirektör för Brå. Ökningen av kvinnors otrygghet har aldrig.
Läs mer på Sydsvenskan
Läs mer om:
Erik Wennerström, Brå

Dela artikeln

1928 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Brå, Kvinnors, otrygghet, alarmerande
UNT - 10 jan 17 kl. 12:16

Brå: Kvinnors otrygghet alarmerande

Nästan en tredjedel av kvinnorna känner i dag otrygghet när de går ut på kvällarna och en del väljer till och med att stanna hemma..

GöteborgsPosten - 10 jan 17 kl. 12:16

Brå: Kvinnors otrygghet alarmerande

Nästan en tredjedel av kvinnorna känner i dag otrygghet när de går ut på kvällarna och en del väljer till och med att stanna hemma..

UNT - 10 jan 17 kl. 12:47

Brå: Kvinnors otrygghet alarmerande

Nästan en tredjedel av Sveriges kvinnor känner i dag otrygghet när de går ut på kvällarna och en del väljer till och med att stanna hemma..

DN - 10 jan 17 kl. 10:51

Brå: Kvinnors otrygghet alarmerande

Nästan en tredjedel av Sveriges kvinnor känner i dag otrygghet när de går ut på kvällarna. Fler än en av tio stannar hemma. – Det är en skrämmande siffra, säger Erik Wennerström, generaldirektör för Brå..

GT - 14 dec 17 kl. 16:38

Kvinnors otrygghet är polisens senaste fokus

Kvinnor och flickors otrygghet står i fokus när polisen i Alingsås inleder en ny satsning tillsammans med Herrljunga kommun.– En struktur för det operativa arbetet kommer att tas fram och konkreta mål formuleras. Aktiviteter kommer att tas fram som beskriver hur de ska utföras, vem som ska utföra och under vilken tid det ska utföras, säger kommunpolisen i Herrljunga i ett pressmeddelande.

Expressen - 10 jan 17 kl. 17:27

Kvinnors otrygghet är en viktig frihetsfråga

Kvinnors utsatthet för sexualbrott har på kort tid fördubblats. Det är ett stort misslyckande för jämställdheten i Sverige..

Skånskan - 15 feb 17 kl. 13:00

Ökad otrygghet trots färre anmälda brott

Kävlinge Bland de boende i de östra delarna av Kävlinge kommun finns en stor oro för att vistas ensam utomhus kvällstid.
Samtidigt minskar brottsligheten sett till antalet anmälningar. ERWP.

Dagens Media - 02 mar 17 kl. 08:18

Amelia får ansiktslyft – och kampanjar för kvinnors trygghet

Idag släpps första numret av omdesignade Amelia. Samtidigt lanserar man kampanjen "Äga natten", för att lyfta frågan om kvinnors otrygghet. "Vi tycker att det är viktigt att driva jämställdhetsfrågan på alla plan", säger chefredaktör Maria Sognefors..

GT - 31 aug 15 kl. 21:11

Inlägget om kvinnors otrygghet hyllas

En löprunda i skogen där han råkade skrämma en kvinna med sin panlampa blev en tankeställare för Joakim Rosenqvist från Bohus. Nu hyllas hans inlägg på Facebook där han skriver om hur hälften av Sveriges befolkning inte längre kan känna sig trygga. "Har inte det icke-manliga könet nog med saker att behöva utstå i dag?

Kristianstadsbladet - 02 jul 13 kl. 22:57

Amerikanska kvinnors överdoser oroar


Antalet amerikanska kvinnor som överdoserar på receptbelagda läkemedel ökar med en alarmerande takt, rapporterar amerikanska hälsomyndigheter. Fem gånger så många kvinnor dog i överdoser 2010 än 1999.Även om det fortfarande är fler män än kvinnor som dör i missbruk av receptbelagda läkemedel har fler kvinnor fått läggas in på sjukhus för överdoser sedan 1993 och antalet dödsfall har stigit snabbare än för män, enligt hälso- och smittskyddsmyndigheten CDC.

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 4 timmar sedan

Skrällar i Australian Open-kvartsfinaler

De två oseedade tennisspelarna Kyle Edmund och Elise Mertens är i semifinal i Australian Open efter att ha slagit ut topprankade Grigor Dimitrov respektive Jelina Svitolina. Britten Edmund, rankad 49:a i världen, vann med 6–4, 3–6, 6–3, 6–4 över den tre.

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Budgetöverenskommelse efter löfte om debatt

Unga papperslösa invandrare i USA, så kallade dreamers, är besvikna efter budgetuppgörelsen eftersom den inte innefattar deras juridiska status. Men Republikanerna har lovat att frågan ska tas upp igen inom de närmsta veckorna. Demokraterna i senaten go.

Sydsvenskan - 15 minuter sedan

Varför utreds aldrig vardagsbrotten?

Gunnar H Svensson är trött på nedlagda utredningar efter en mängd anmälningar..

Sydsvenskan - 15 minuter sedan

Cykelöverfarterna blir fler och säkerheten ökas

I år får Malmö 20-30 nya cykelöverfarter..

Sydsvenskan - 15 minuter sedan

Klart vem som ska rita nya Lund C

Om tre år börjar det byggas..

Sydsvenskan - 45 minuter sedan

Schelin: "Önskar att jag kan spela igen"

Det har gått ett halvår sedan landslagsanfallaren Lotta Schelin senast spelade fotboll. Och om det blir någon mer fotboll på elitnivå vet hon inte. – Jag hoppas och önskar att jag kan spela igen, säger hon till Göteborgs-Posten.

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Stor gasläcka vid Charing Cross i London

Charing Cross-stationen är stängd och tusentals människor har tvingats utrymma fastigheter på sidogator på grund av en gasläcka, meddelar London-polisen. Gasläckan är lokaliserad till den lilla gatan Craven Street, där höga halter naturgas uppmäts i lu.

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Medborgarförslag som ger genomslag

500 synpunkter och förslag kom in från medborgare till Kävlinge kommun under 2017..

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Backveteranen nära nytt kontrakt med Redhawks

”Förhoppningsvis hittar vi snart en lösning.”.

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Global elit intar Davos

Den schweiziska alpstaden Davos har återigen intagits av världseliten inom ekonomi, politik och vetenskap. – Det är en form av Almedalen på global nivå, säger klimatforskaren Johan Rockström. Det är ett ovanligt stort antal världspolitiska tungviktare,.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.