Sydsvenskan > Utrikes

Saturday, 21 April, 06:01

Sydsvenskan - 10 jan 17 kl. 10:53

Brå: Kvinnors otrygghet alarmerandeNästan en tredjedel av kvinnorna känner i dag otrygghet när de går ut på kvällarna och en del väljer till och med att stanna hemma. – Det är en skrämmande siffra, säger Erik Wennerström, generaldirektör för Brå. Ökningen av kvinnors otrygghet har aldrig.
Läs mer på Sydsvenskan
Läs mer om:
Erik Wennerström, Brå

Dela artikeln

1928 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Brå, Kvinnors, otrygghet, alarmerande
UNT - 10 jan 17 kl. 12:16

Brå: Kvinnors otrygghet alarmerande

Nästan en tredjedel av kvinnorna känner i dag otrygghet när de går ut på kvällarna och en del väljer till och med att stanna hemma..

GöteborgsPosten - 10 jan 17 kl. 12:16

Brå: Kvinnors otrygghet alarmerande

Nästan en tredjedel av kvinnorna känner i dag otrygghet när de går ut på kvällarna och en del väljer till och med att stanna hemma..

UNT - 10 jan 17 kl. 12:47

Brå: Kvinnors otrygghet alarmerande

Nästan en tredjedel av Sveriges kvinnor känner i dag otrygghet när de går ut på kvällarna och en del väljer till och med att stanna hemma..

DN - 10 jan 17 kl. 10:51

Brå: Kvinnors otrygghet alarmerande

Nästan en tredjedel av Sveriges kvinnor känner i dag otrygghet när de går ut på kvällarna. Fler än en av tio stannar hemma. – Det är en skrämmande siffra, säger Erik Wennerström, generaldirektör för Brå..

GT - 14 dec 17 kl. 16:38

Kvinnors otrygghet är polisens senaste fokus

Kvinnor och flickors otrygghet står i fokus när polisen i Alingsås inleder en ny satsning tillsammans med Herrljunga kommun.– En struktur för det operativa arbetet kommer att tas fram och konkreta mål formuleras. Aktiviteter kommer att tas fram som beskriver hur de ska utföras, vem som ska utföra och under vilken tid det ska utföras, säger kommunpolisen i Herrljunga i ett pressmeddelande.

Expressen - 10 jan 17 kl. 17:27

Kvinnors otrygghet är en viktig frihetsfråga

Kvinnors utsatthet för sexualbrott har på kort tid fördubblats. Det är ett stort misslyckande för jämställdheten i Sverige..

Skånskan - 15 feb 17 kl. 13:00

Ökad otrygghet trots färre anmälda brott

Kävlinge Bland de boende i de östra delarna av Kävlinge kommun finns en stor oro för att vistas ensam utomhus kvällstid.
Samtidigt minskar brottsligheten sett till antalet anmälningar. ERWP.

Dagens Media - 02 mar 17 kl. 08:18

Amelia får ansiktslyft – och kampanjar för kvinnors trygghet

Idag släpps första numret av omdesignade Amelia. Samtidigt lanserar man kampanjen "Äga natten", för att lyfta frågan om kvinnors otrygghet. "Vi tycker att det är viktigt att driva jämställdhetsfrågan på alla plan", säger chefredaktör Maria Sognefors..

GT - 31 aug 15 kl. 21:11

Inlägget om kvinnors otrygghet hyllas

En löprunda i skogen där han råkade skrämma en kvinna med sin panlampa blev en tankeställare för Joakim Rosenqvist från Bohus. Nu hyllas hans inlägg på Facebook där han skriver om hur hälften av Sveriges befolkning inte längre kan känna sig trygga. "Har inte det icke-manliga könet nog med saker att behöva utstå i dag?

Kristianstadsbladet - 02 jul 13 kl. 22:57

Amerikanska kvinnors överdoser oroar


Antalet amerikanska kvinnor som överdoserar på receptbelagda läkemedel ökar med en alarmerande takt, rapporterar amerikanska hälsomyndigheter. Fem gånger så många kvinnor dog i överdoser 2010 än 1999.Även om det fortfarande är fler män än kvinnor som dör i missbruk av receptbelagda läkemedel har fler kvinnor fått läggas in på sjukhus för överdoser sedan 1993 och antalet dödsfall har stigit snabbare än för män, enligt hälso- och smittskyddsmyndigheten CDC.

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Winnipeg vidare efter 5–0-seger

Winnipeg tog hem sin fjärde seger mot Minnesota i Stanley Cup och är därmed vidare till kvartsfinal. Vinnarlaget Winnipeg inledde 5–0-matchen med fyra mål under de tolv första minuterna i första perioden, då Jacob Trouba, Bryan Little, Brandon Tanev och.

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Lägenhetsbrand på Kirseberg

Larmet kom in till Sos alarm vid halv fyra-tiden under natten mot lördagen..

Sydsvenskan - 5 timmar sedan

Nordkorea: Vi avbryter kärnvapentester

Nordkoreas ledare Kim Jong-Un har meddelat att han kommer att avbryta kärnvapen- och robottester och stänga ner en anläggning för kärnvapenprov, rapporterar landets statliga media. "Sedan kärnvapenprogrammet nu har kontrollerats är det inte nödvändligt.

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Tyska turister omkom i Peru

Två tyska turister omkom och ytterligare tolv personer skadades när minibussen som de färdades i störtade omkring 20 meter ner i en ravin i södra Peru. I bussen fanns tolv tyska turister, en peruansk chaufför och en annan peruansk medborgare när olyckan.

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Ryckte ut på larm om rök

Enligt Sos alarm hade en bil börjat ryka på en parkering..

Sydsvenskan - 5 timmar sedan

ELN-samtal kan hållas i Chile

Chile erbjuder sig att stå som värd för de fortsatta fredsförhandlingarna mellan den colombianska regeringen och ELN-gerillan. Samtalen har tidigare hållits i Ecuadors huvudstad Quito, men landet meddelade tidigare i veckan att det drar sig ur, efter or.

Sydsvenskan - 7 timmar sedan

Hundratals gripna under protester i Armenien

Tiotusentals människor har demonstrerat i Armeniens huvudstad Jerevan under fredagen mot att landets parlament har utsett den förre presidenten Serzj Sargsian till ny premiärminister. Minst 230 personer har gripits. Protesterna har pågått hela veckan, o.

Sydsvenskan - 8 timmar sedan

En halvlek som bjöd på underhållning av högsta klass

Utan Jannike Wibergs storspel hade kampen varat längre..

Sydsvenskan - 8 timmar sedan

"Många har en stor låtskatt kvar att upptäcka"

Johanna Karlsson minns housens Garbo – Avicii..

Sydsvenskan - 9 timmar sedan

Tim "Avicii" Bergling sörjs världen över

Efter beskedet om Tim "Avicii" Berglings bortgång under fredagen, nu hyllas den svenska superstjärnan av sörjande artister runt om i världen..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.