Kristianstadsbladet > Ekonomi

Tuesday, 24 April, 10:51

Kristianstadsbladet - 10 jan 17 kl. 11:39

Stiltje i svenska processerna mot VWDe båda svenska rättsprocesserna mot ledningen för Volkswagen i Sverige för bland annat bedrägeri och miljöbrott står och stampar i avvaktan på besked från Tyskland. Så här långt har bara en knapp femtedel av bilarna som berörs av fusket åtgärdats i Sverige.(TT).
Läs mer på Kristianstadsbladet
Läs mer om:
VW, Volkswagen, Sverige, Tyskland

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Stiltjei svenska , processernamot VW
Jönköpingsnytt - 09 jan 12 kl. 14:29

Stiltje i Hrgota-affären

J-Södra har lämnat ett nytt kontraktserbjudande till Branimir Hrgotas agent. Men det har gått stiltje i förhandlingarna. - Det är möjligt att vi inte kommer överens.

Affärsvärlden - 30 dec 13 kl. 14:34

Fortsatt stiltje på börsen

Det var fortsatt stiltje på börserna efter lunch på måndagen. Dagen för nyårsafton utgör som väntat en nyhetsfattig handelsdag med låg aktivitet..

SmålandsPosten - 17 jan 14 kl. 07:19

Stiltje i handeln och glans på galor

”Januari är en katastrof. Så är det alltid.”
Det säger en av Växjös torghandlare, som vi pratat med på Inblickssidorna.

DI - 27 aug 14 kl. 15:09

Stiltje inför New York-öppning

Kurserna på New York-börserna väntas öppna kring nollan och bibehålla nivån kring 2.000 som S&P 500-index för första gången stängde på i går. Stiltje råder i terminerna..

GöteborgsPosten - 31 jan 15 kl. 13:47

Stiltje bland båtarna

Efter att ha kryssat runt bland båtarna på Svenska mässan var det dags för lite stiltje. Peter Grung och sonen Kristian, 9 år, från Norge gästade båtmässan på lördagen..

DI - 19 nov 16 kl. 08:02

Stiltje för värmepumpar - i väntan på nya boomen

Förra året investerade många i en ny värmepump innan rot-avdraget skulle sänkas. Men i år har marknaden gått i stiltje - liksom priserna, menar bransch-vd:n Per Jonasson.  .

GöteborgsPosten - 26 jan 17 kl. 10:58

Stiltje i opinionen visar Novus-mätning

Det råder mer eller mindre stiltje i väljaropinionen visar TV4/Novus senaste opinionsundersökning. Flera partier varken ökar eller tappar i stöd – och KD ligger fortfarande under riksdagsspärren..

UNT - 26 jan 17 kl. 10:58

Stiltje i opinionen visar Novus-mätning

Det råder mer eller mindre stiltje i väljaropinionen visar TV4/Novus senaste opinionsundersökning..

Dagens PS - 13 okt 17 kl. 06:01

Stiltje i borättspriser: ”En avvaktande marknad”

Priserna stillastående och utbudet motsvaras inte av samma efterfrågan, visar färsk statistik. Priserna på bostadsrätter var oförändrade i september. Detta efter att ha stigit marginellt förra månaden.

Dagens PS - 09 mar 18 kl. 09:32

Stiltje i småhuspriser – men storstäder backar

Småhuspriserna var oförändrade under den senaste tremånadersperioden december 2017 till februari 2018, jämfört med den föregående perioden. Det framgår av statistik från SCB. På årsbasis har priserna stigit med nästan 7 procent.

IDG - 09 feb 12 kl. 15:20

Han styr om it-processerna på svenska Toyota

När Nicklas Burman blev CIO på Toyota 2007 kände han att han hade fått sitt drömjobb. Toyota var ju ett företag han hade läst om i skolan, den optimala organisationen där alla processer fungerar perfekt och allt drivs enligt Lean....

Fler nyheter från Kristianstadsbladet

Kristianstadsbladet - 45 minuter sedan

Smarta duschen som kan ge uppfinnarpris

Med filtrering och återvinning går det att spara 90 procent av vattnet vid duschning. Svenske uppfinnaren, 28-årige Mehrdad Mahdjoubi, har nominerats till Europeiska patentverkets uppfinnarpris för världens första cirkulära duschsystem.(TT).

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

SCB: 6,5 procent arbetslösa

I mars var 352 000 personer arbetslösa, vilket motsvarar en arbetslöshet på 6,5 procent. Det är en minskning med 10 000 personer eller 0,3 procentenheter jämfört med motsvarande månad 2017, enligt Statistiska centralbyrån (SCB). Sysselsättningen har ökat med 75 000 personer till 5 038 000 personer.

Kristianstadsbladet - 2 timmar sedan

Svensk konjunktur toppar nu

Vår bästa tid är nu. Snart svalnar det. Så kan Handelsbankens nya konjunkturprognos beskrivas.

Kristianstadsbladet - 2 timmar sedan

Telenor lyfter prognosen

Norska Telenor lyfter vinstprognosen något i samband med att teleoperatören släpper sin delårsrapport. Den underliggande vinsten (enligt måttet Ebitda) bedöms öka med 2-3 procent i år jämfört med tidigare prognos på 1-3 procent. Intäkterna bedöms öka med 1-2 procent, samma prognos som tidigare.

Kristianstadsbladet - 3 timmar sedan

Rejäl vinstökning för Volvo

Lastbilstillverkaren AB Volvo redovisar en vinst före skatt på 7 727 miljoner kronor för första kvartalet. Det kan jämföras med vinsten på 6 245 miljoner kronor samma period året före. Analytiker hade i genomsnitt räknat med en vinst före skatt på 7 824 miljoner kronor, enligt Reuters sammanställning.

Kristianstadsbladet - 3 timmar sedan

Storbankerna säljer UC för 3,5 miljarder

De svenska stobankerna säljer sina aktier i kreditupplysningsföretaget UC. Börsnoterade finländska kreditinformationsföretaget Asiakastieto betalar cirka 3,5 miljarder kronor för samtliga aktier i UC, enligt separata pressmeddelanden från bankerna.(TT).

Kristianstadsbladet - 10 timmar sedan

EU utreder Apples plan att köpa Shazam

EU-kommissionen ska granska Apples planerade köp av musikigenkänningsappen Shazam. Affären riskerar att snedvrida konkurrensen bland musikströmningstjänster, anser den.(TT).

Kristianstadsbladet - 13 timmar sedan

Sex av tio lägenheter hyresrätt

Hyresrätten är fortfarande den vanligaste boendeformen för dem som bor i lägenhet, men skillnaderna över landet är stora. I Ydre kommun i Östergötland och i Högsby i Småland är andelen hyresrätter 99 procent medan andelen i Täby norr om Stockholm bara är 15 procent.(TT).

Kristianstadsbladet - 19 timmar sedan

Uppgift: Amazon testar hemrobotar

Nätjätten Amazon håller på att utveckla robotar för hemmiljö, rapporterar Bloomberg. Initiativet togs för ett antal år sedan, men har tagit rejäl fart det senaste året.(TT).

Kristianstadsbladet - 20 timmar sedan

Räntorna stiger

Stigande råvarupriser, bland annat oljepriset, reser utsikterna för en tilltagande amerikansk inflation. Den tioåriga amerikanska statsobligationen närmar sig treprocentsgränsen. De europeiska räntorna hänger inte på i samma utsträckning vilket medfört att räntegapet gentemot den tyska tioåringen är det största på 29 år.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.