Mobil > Teknik

Tuesday, 28 March, 15:54

Liknande nyheter

Taggar: Nokia, sägs, jobbapå en , egen, röstassistent
Affärsvärlden - 09 jan 14 kl. 08:53

Nokia har utvecklat egen Android-version

Nokia har utvecklat en egen version av Googles operativsystem Android. Det bekräftas av bilder som läckt ut, rapporterar CNET..

Nyteknik - 27 feb 12 kl. 12:15

Nokia chockar med monsterkamera

I det enorma nyhetsbruset på mobilmässan i Barcelona sticker Nokia ut med en egen tekniknyhet ? en kameramobil med ofattbara 41 miljoner bildpunkter i sensorn som bland annat ger bättre bilder i dåligt ljus..

Expressen - 22 dec 14 kl. 14:50

Nokia kan lansera ny Android-lur

Enligt rykten jobbar Nokia på en ny egen telefon med Android..

SvD - 16 aug 13 kl. 16:04

Nokia ryktas komma med egen surfplatta

Flera företag laddar med lanseringar i höst..

HBL - 07 sep 13 kl. 05:10

"Finland har samma sjukdom som Nokia"

Tidigare statsminister Esko Aho säger att vi måste sluta tänka på oss själva och i stället fråga oss hur vi kan göra det bättre för nästa generation.Esko Aho har lämnat Nokias styrelse men arbetar fortfarande med företagets relationer till regeringar och EU. Därför kommenterar han beslutet att sälja Nokias mobiltelefonverksamhet till Microsoft endast i allmänna ordalag.

HBL - 20 aug 14 kl. 09:45

Ballmer lämnar Microsoft, Herechef lämnar Nokia

Microsofts långvarige vd Steve Ballmer har lämnat bolagets styrelse. Han ska koncentrera sig på basket, välgörenhet, undervisning och forskning.Steve Ballmer säger att han nu ska koncentrera sig på basketlaget Los Angeles Clippers, välgörenhet, undervisning och forskning.

YLE - 21 mar 14 kl. 06:20

Helsingfors köper miljonvilla av Nokia "för säkerhets skull"

På norra Björkholmen nära Drumsö och just norr om västerleden tänker Helsingfors stad i framtiden bygga tusentals nya bostäder. Idag finns där bara Nokias representationsvilla. Den vill staden nu köpa för 2,75 miljoner euro.

YLE - 18 jul 13 kl. 13:50

Olika trender inom Nokia

Nokia Siemens Networks ger ett starkt resultat, medan telefonförsäljningen fortsättningsvis är svag. Så sammanfattar Lars Söderfjell, analytiker vid Ålandsbanken, Nokias rapport för det tredje kvartalet. Det råder två olika trender inom Nokia.

HBL - 04 sep 13 kl. 10:33

Skeptiskt om Nokia-affären

South China Morning Post: "Att Microsoft tar över mobiltelefonerna skapar osäkerhet och en stor marknadsutmaning för den kinesiska jätten i smarta telefoner Lenovo. Placerare kan komma att spekulera i ett kursfall för Lenovo eftersom datajätten nu ser ut att vara isolerad som den enda tillverkaren av smarttelefoner utan egen mjukvara för plattformer. Analytiker tror att affärens inverkan på Lenovos kurs är neutral med negativa företecken" Japan today: "Avknoppningen av mobiltelefonin väcker förväntningar på en separat börsnotering av Nokia Solutions & Networks eller en försäljning av kart- och patentaffärerna.

HBL - 04 sep 13 kl. 15:07

Analytiker: Nokia rekryterar ny chef internt

Nokias kärna kommer efter affären att bestå av det som tidigare hett Nokia Solutions and Networks (NSN). I det bolaget heter vd:n Rajeev Suri och han har lyckats vända en negativ trend. NSN har på senare tid gått med vinst under Suris ledning.

Fler nyheter från Mobil

Mobil - 15 minuter sedan

Gratis wifi på Hemköp och Willys

Ett nytt fibernät till Axfoods butiker innebär bland annat att de kommer att ha wifi-uppkoppling till de som handlar i butikerna..

Mobil - 30 minuter sedan

”Apple kan lansera AR-glasögon nästa år”

Enligt färska uppgifter från källor till Financial Times ska Apple ha jobbat på en produkt i augmented reality-segmentet i över ett års tid..

Mobil - 45 minuter sedan

Nu blir Facebook mer likt Snapchat

Facebook fortsätter sin ohämmade kopiering av flera av Snapchats funktioner när man nu rullar ut en av det sociala nätverkets mest omfattande uppdateringar någonsin..

Mobil - 4 timmar sedan

Ikeas smarta lampor blir mobilstyrda

I höstas lanserade Ikea sin smarta belysning, och nu utökar man det med ett gateway-paket och en mobilapp..

Mobil - 5 timmar sedan

Test: Volvo on Call

Volvos uppkopplade system sätter just föraren i första hand..

Mobil - 8 timmar sedan

Läckta specifikationer på Xiaomi Mi6

Årets första billigare toppmodell ser trots allt ut att få årets toppchipset..

Mobil - 7 timmar sedan

Samsung ska sälja renoverade Note 7-telefoner

Samsung meddelade under måndagen att man tänker börja sälja renoverade versioner av den återkallade smartphone-enheten Galaxy Note 7 under namnet Note 7S. Dessutom lovar man att maximera återvinningen av komponenter i telefonerna..

Mobil - 6 timmar sedan

”Nya” Siri anpassar sig efter användaren

Apples AI-assistent Siri kommer från och med iOS 11 kunna lära sig användarens beteendemönster, hävdar källor till The Verifier..

Mobil - 23 timmar sedan

”Produktion av Apples A11-chipp inleds i april”

Taiwanesiska TSMC ska nå en produktionskapacitet på 50 miljoner enheter innan juli månad..

Mobil - Igår: 15:19

Qualcomm förbjuder Samsung att sälja mobilchip

Den koreanska granskningsmyndigheten Fair Trade Commission har konstaterat att Qualcomm missbrukat sin maktställning till att få Samsung att avstå från att sälja sina mobilchipset till andra tillverkare..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.