Mobil > Teknik

Saturday, 22 July, 12:38

Mobil - 10 jan 17 kl. 10:04

Nokia sägs jobba på en egen röstassistentSiri, Alexa, Bixby och Google kan få finsk konkurrens..
Läs mer på Mobil
Läs mer om:
Google

Dela artikeln

2 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nokia, sägs, jobbapå en , egen, röstassistent
Affärsvärlden - 09 jan 14 kl. 08:53

Nokia har utvecklat egen Android-version

Nokia har utvecklat en egen version av Googles operativsystem Android. Det bekräftas av bilder som läckt ut, rapporterar CNET..

Nyteknik - 27 feb 12 kl. 12:15

Nokia chockar med monsterkamera

I det enorma nyhetsbruset på mobilmässan i Barcelona sticker Nokia ut med en egen tekniknyhet ? en kameramobil med ofattbara 41 miljoner bildpunkter i sensorn som bland annat ger bättre bilder i dåligt ljus..

Expressen - 22 dec 14 kl. 14:50

Nokia kan lansera ny Android-lur

Enligt rykten jobbar Nokia på en ny egen telefon med Android..

SvD - 16 aug 13 kl. 16:04

Nokia ryktas komma med egen surfplatta

Flera företag laddar med lanseringar i höst..

HBL - 07 sep 13 kl. 05:10

"Finland har samma sjukdom som Nokia"

Tidigare statsminister Esko Aho säger att vi måste sluta tänka på oss själva och i stället fråga oss hur vi kan göra det bättre för nästa generation.Esko Aho har lämnat Nokias styrelse men arbetar fortfarande med företagets relationer till regeringar och EU. Därför kommenterar han beslutet att sälja Nokias mobiltelefonverksamhet till Microsoft endast i allmänna ordalag.

HBL - 20 aug 14 kl. 09:45

Ballmer lämnar Microsoft, Herechef lämnar Nokia

Microsofts långvarige vd Steve Ballmer har lämnat bolagets styrelse. Han ska koncentrera sig på basket, välgörenhet, undervisning och forskning.Steve Ballmer säger att han nu ska koncentrera sig på basketlaget Los Angeles Clippers, välgörenhet, undervisning och forskning.

YLE - 21 mar 14 kl. 06:20

Helsingfors köper miljonvilla av Nokia "för säkerhets skull"

På norra Björkholmen nära Drumsö och just norr om västerleden tänker Helsingfors stad i framtiden bygga tusentals nya bostäder. Idag finns där bara Nokias representationsvilla. Den vill staden nu köpa för 2,75 miljoner euro.

YLE - 18 jul 13 kl. 13:50

Olika trender inom Nokia

Nokia Siemens Networks ger ett starkt resultat, medan telefonförsäljningen fortsättningsvis är svag. Så sammanfattar Lars Söderfjell, analytiker vid Ålandsbanken, Nokias rapport för det tredje kvartalet. Det råder två olika trender inom Nokia.

HBL - 04 sep 13 kl. 10:33

Skeptiskt om Nokia-affären

South China Morning Post: "Att Microsoft tar över mobiltelefonerna skapar osäkerhet och en stor marknadsutmaning för den kinesiska jätten i smarta telefoner Lenovo. Placerare kan komma att spekulera i ett kursfall för Lenovo eftersom datajätten nu ser ut att vara isolerad som den enda tillverkaren av smarttelefoner utan egen mjukvara för plattformer. Analytiker tror att affärens inverkan på Lenovos kurs är neutral med negativa företecken" Japan today: "Avknoppningen av mobiltelefonin väcker förväntningar på en separat börsnotering av Nokia Solutions & Networks eller en försäljning av kart- och patentaffärerna.

HBL - 04 sep 13 kl. 15:07

Analytiker: Nokia rekryterar ny chef internt

Nokias kärna kommer efter affären att bestå av det som tidigare hett Nokia Solutions and Networks (NSN). I det bolaget heter vd:n Rajeev Suri och han har lyckats vända en negativ trend. NSN har på senare tid gått med vinst under Suris ledning.

Fler nyheter från Mobil

Mobil - 23 timmar sedan

Instagram är mobbarnas favoritplattform

Det brukar vara Twitter som får vara den stora syndabocken när det snackas trakasserier och mobbning i sociala medier. Men en färsk undersökning genomförd i Storbritannien visar att det faktiskt är Instagram som nu mer tycks vara cybermobbarnas favorit-app..

Mobil - 23 timmar sedan

Techjättar sluter upp bakom Apple i fajten med Qualcomm

Någon fred tycks inte vara i sikte när det gäller patentstriden mellan Apple och chippjätten Qualcomm. Och i den senaste vändningen tar nu bland annat Microsoft, Google och Facebook Apples sida i konflikten..

Mobil - Igår: 09:21

Test: Acer Switch 3

2 in 1 datorer är sällan billiga, men Acer Switch är det, utan att för den skull vara särskilt dålig..

Mobil - Igår: 09:11

Facebook experimenterar med modulär smartphone

Googles Project Ara blev ingen framgångssaga och LG G5 lyckades inte heller revolutionera smartphonevärlden. Trots det tycks Facebook nu vara inne på att ta fram en modulär smartphone..

Mobil - Igår: 07:24

Samsung bjuder in till event i New York – sannolikt för Note 8

Det har cirkulerat mängder av motstridiga uppgifter om när Samsung ska offentliggöra Galaxy Note 8. Men nu har en officiell inbjudan till slut skickats ut, som med åtminstone 99 procents säkerhet rör Note 8. Och det är den 23 augusti i New York som gäller..

Mobil - Igår: 15:22

Uppgifter: Samsung skrotar planer på AI-högtalare

Amazons dominans i AI-högtalarsegmentet har gjort att Samsung nu väljer att skrota sina planer på en Bixby-baserad AI-högtalare. Det hävdar källor till Korea Herald..

Mobil - Igår: 15:24

”Razer på väg att lansera en smartphone”

Säger man Razer tänker sannolikt de flesta på gaming-relaterad konsumentelektronik, som datorer och möss. Men enligt källor till Bloomberg ska bolaget nu även ha en smartphone på gång..

Mobil - I förrgår: 09:08

Diskret metod för att larma polisen med Iphone

I framtiden kommer den som har en Iphone eventuellt att kunna ringa larmnumret med enbart sitt fingeravtryck. Apple har nu nämligen patenterat en diskret metod för att slå larm..

Mobil - I förrgår: 09:04

Test: AKG N60 NC Wireless

Det finns inte mycket att klaga på med dessa brusreducerande lurar, utom att det finns betydligt bättre..

Mobil - I förrgår: 08:31

HMD Globals vd avgår

Arto Nummela lämnar sin post som vd för licenstillverkaren HMD Global med omedelbar verkan. Det hela ska ha skett i samförstånd mellan Nummela och styrelsen för bolaget, som tillverkar telefoner under varumärket Nokia..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.