SR > Nyheter

Tuesday, 23 January, 08:53

Liknande nyheter

Taggar: Majoritetvill , sänka, skatt, vattenkraft
BT - 01 jul 14 kl. 10:24

SD vill sänka skatt för pensionärer

Sverigedemokraternas viktigaste vallöfte är att sänka pensionärernas skatt till samma nivå som löntagarnas. Det ska finansieras bland annat genom en ny skatt för storbankerna. Partiledaren Jimmie Åkesson motiverar i en intervju med TT varför han vill sänka pensionärernas skatt och samtidigt beskatta storbankerna hårdare:- Dels för att den (pensionärernas skatt, TT:s anm) är ovärdig; dels för att de fyra storbankerna gör enorma vinster.

Ekonomistas - 24 jun 14 kl. 20:00

Därför betalar inte pensionärer högre skatt

Under valår är det som bekant röstköp som räknas bland de politiska partierna. Sveriges pensionärer utgör en av de största väljargrupperna, och detta märktes tydligt i socialdemokraternas senaste utspel att skatten på pensionerna ska sänkas ifall vi byter regering i höst. Men håller Stefan Löfvéns argument om att 1) pensioner är uppskjuten lön och 2) pensionerna idag beskattas hårdare än arbetsinkomster?

Nyan - 15 jun 16 kl. 08:04

Oförändrad skatt i Mariehamn

Det blev ett skattedrama i stadsfullmäktige i går kväll.

Åländsk demokratis enda röst fällde förslaget om sänkt skatt.
Moderaternas Roger Jansson höll det första gruppanförandet och skapade omedelbar spänning i sessionssalen genom att föreslå en sänkt skatt till 17,50 procent.

Alliansfritt Sverige - 05 dec 13 kl. 14:05

Alliansen hittar på nya regler för att kunna sänka skatten trots majoriteten mot sig

Om regeringen vill sänka en skatt får då oppositionen säga nej till den skattesänkningen utan att vara överens om resten av budgeten? Den frågan är dagens hetaste i riksdagen. Utgångspunkten är att Regeringen vill höja gränsen för när för statlig inkomstskatt, vilket skulle innebära en extra skattesänkning för de som tjänar mer än 413 000 kronor per år.

Kristianstadsbladet - 07 mar 13 kl. 18:49

Majoritet för skattehöjning

Foto: Tommy Svensson
Miljöpartiet gick under torsdagen ut med att de är för en skattehöjning ? och Folkpartiet hakade på. Det innebär att det finns en majoritet inom Region Skåne för höjd skatt.

Kristianstadsbladet - 21 maj 14 kl. 20:22

Majoritet för lägre skatt på pension


En stor majoritet av svenskarna är emot att pensionärer betalar högre skatt än de som jobbar. Det visar en ny Sifo-mätning, rapporterar SVT Nyheter.Ungefär sex av tio ansåg att skatt på pension bör vara lägre än skatt på lön.

BT - 21 maj 14 kl. 20:22

Majoritet för lägre skatt på pension

En stor majoritet av svenskarna är emot att pensionärer betalar högre skatt än de som jobbar. Det visar en ny Sifo-mätning, rapporterar SVT Nyheter. Ungefär sex av tio ansåg att skatt på pension bör vara lägre än skatt på lön.

Helsingborgs Dagblad - 21 maj 14 kl. 20:29

Majoritet för lägre skatt på pension

En stor majoritet av svenskarna är emot att pensionärer betalar högre skatt än de som jobbar. Det visar en ny Sifo-mätning, rapporterar SVT Nyheter. Ungefär sex av tio ansåg att skatt på pension bör vara lägre än skatt på lön.

UNT - 21 maj 14 kl. 20:22

Majoritet för lägre skatt på pension

En stor majoritet av svenskarna är emot att pensionärer betalar högre skatt än de som jobbar, enligt en ny Sifo-mätning. Ungefär sex av tio ansåg att skatt på pension bör vara lägre än skatt på lön.(TT).

Kristianstadsbladet - 28 aug 14 kl. 08:00

"A och O: en stark majoritet"

Foto: Tommy Svensson
Det har stormat runt Pär Palmgren (M), egentligen ända sedan han efterträdde Urban Widmark som kommunalråd och Moderaternas gruppledare. Har han gått opåverkad genom stormen? Så klart inte.

Fler nyheter från SR

SR - 30 minuter sedan

Ovanligt mild onsdag – sedan kommer snön

Det väntas bli ovanligt varmt i södra delarna av Sverige under onsdagen, med temperaturer upp mot sju plusgrader. Men redan på söndag byts mildvädret ut mot omfattande snöfall från norr till söder..

SR - 15 minuter sedan

Vägen till slutförvar – från atombomb till hundratusenårigt ansvar

Idén om en svensk atombomb känns långt borta idag, men det var så den svenska kärnkraften började. Här är vägen fram till dagens beslut om slutförvar av kärnavfall..

SR - 2 timmar sedan

Syriska flyktingar i djup fattigdom i Libanon

Enligt Röda Korset vill 80% av de syriska flyktingarna i Libanon åka hem. Minskat ekonomiskt stöd från omvärlden gör att många syrier inte längre kan överleva i Libanon. Vår korrespondent har träffat Hussein och Maryam och deras fyra döttrar..

SR - 2 timmar sedan

Niclas Berglund och Stefan Åsberg får Nils Horner-priset

Nils Horner-priset 2018 tilldelas Niclas Berglund och Stefan Åsberg. Motiveringen lyder: ”För att de med inlevelse och medkänsla låter oss se de konsekvenser krig och konflikter får för civilbefolkningen.”.

SR - 3 timmar sedan

Allt vanligare att spionera på sin partner

Det blir allt vanligare med män som spionerar på sina partners eller ex-partners via mobiltelefonen. Det hävdar flera kvinnojourer som Ekot har varit i kontakt med..

SR - 3 timmar sedan

Rekordhögt utländskt ägande kan spä på börsfall

Samtidigt som Stockholmsbörsen ligger nära rekordnivåer gör även det utländska ägandet det. Något som kan spä på nedgången om börsen vänder ner framöver..

SR - 3 timmar sedan

Rohingyer vill inte tillbaka till Burma

I går kom beskedet att rohingyaflyktingar ännu inte kan börja återvända till Burma som utlovat. Men ingen verkar heller vilja flytta tillbaka, rapporterar Sveriges Radios korrespondent från världens största flyktingläger i Bangladesh..

SR - 4 timmar sedan

I dag kommer historiska besked om slutförvar av svenskt kärnavfall

I dag väntas två viktiga besked om ett av de mest utdragna miljöärendena i Sverige. Både Strålsäkerhetsmyndigheten och Mark- och miljödomstolen ska ge besked om hur det planerade slutförvaret för använt kärnbränsle klarar kärnsäkerhets- och miljökraven..

SR - 4 timmar sedan

Hundägare ska hålla koll efter tjuvar

Nu kommer hundägare få spela en viktig roll i polisens arbete för att upptäcka inbrottstjuvar. Det är polisen i Solna i Stockholm som startat projektet NOS som går ut på att lära hundägare spana efter misstänkta brott när de är ute och går med sina fyrbenta vänner..

SR - 5 timmar sedan

Nytt luftvärnssystem kan få betydligt högre prislapp än budgeterat

Priset på det nya luftvärnssystem Sverige vill köpa kan springa iväg. Den offert på Patriot som Sverige beställt kan innebära ett pris på 25 miljarder kronor istället för de tio miljarder som tidigare nämnts..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.