SR > Nyheter

Monday, 24 April, 21:00

Liknande nyheter

Taggar: Majoritetvill , sänka, skatt, vattenkraft
BT - 01 jul 14 kl. 10:24

SD vill sänka skatt för pensionärer

Sverigedemokraternas viktigaste vallöfte är att sänka pensionärernas skatt till samma nivå som löntagarnas. Det ska finansieras bland annat genom en ny skatt för storbankerna. Partiledaren Jimmie Åkesson motiverar i en intervju med TT varför han vill sänka pensionärernas skatt och samtidigt beskatta storbankerna hårdare:- Dels för att den (pensionärernas skatt, TT:s anm) är ovärdig; dels för att de fyra storbankerna gör enorma vinster.

Ekonomistas - 24 jun 14 kl. 20:00

Därför betalar inte pensionärer högre skatt

Under valår är det som bekant röstköp som räknas bland de politiska partierna. Sveriges pensionärer utgör en av de största väljargrupperna, och detta märktes tydligt i socialdemokraternas senaste utspel att skatten på pensionerna ska sänkas ifall vi byter regering i höst. Men håller Stefan Löfvéns argument om att 1) pensioner är uppskjuten lön och 2) pensionerna idag beskattas hårdare än arbetsinkomster?

Nyan - 15 jun 16 kl. 08:04

Oförändrad skatt i Mariehamn

Det blev ett skattedrama i stadsfullmäktige i går kväll.

Åländsk demokratis enda röst fällde förslaget om sänkt skatt.
Moderaternas Roger Jansson höll det första gruppanförandet och skapade omedelbar spänning i sessionssalen genom att föreslå en sänkt skatt till 17,50 procent.

Alliansfritt Sverige - 05 dec 13 kl. 14:05

Alliansen hittar på nya regler för att kunna sänka skatten trots majoriteten mot sig

Om regeringen vill sänka en skatt får då oppositionen säga nej till den skattesänkningen utan att vara överens om resten av budgeten? Den frågan är dagens hetaste i riksdagen. Utgångspunkten är att Regeringen vill höja gränsen för när för statlig inkomstskatt, vilket skulle innebära en extra skattesänkning för de som tjänar mer än 413 000 kronor per år.

Kristianstadsbladet - 07 mar 13 kl. 18:49

Majoritet för skattehöjning

Foto: Tommy Svensson
Miljöpartiet gick under torsdagen ut med att de är för en skattehöjning ? och Folkpartiet hakade på. Det innebär att det finns en majoritet inom Region Skåne för höjd skatt.

Kristianstadsbladet - 21 maj 14 kl. 20:22

Majoritet för lägre skatt på pension


En stor majoritet av svenskarna är emot att pensionärer betalar högre skatt än de som jobbar. Det visar en ny Sifo-mätning, rapporterar SVT Nyheter.Ungefär sex av tio ansåg att skatt på pension bör vara lägre än skatt på lön.

BT - 21 maj 14 kl. 20:22

Majoritet för lägre skatt på pension

En stor majoritet av svenskarna är emot att pensionärer betalar högre skatt än de som jobbar. Det visar en ny Sifo-mätning, rapporterar SVT Nyheter. Ungefär sex av tio ansåg att skatt på pension bör vara lägre än skatt på lön.

Helsingborgs Dagblad - 21 maj 14 kl. 20:29

Majoritet för lägre skatt på pension

En stor majoritet av svenskarna är emot att pensionärer betalar högre skatt än de som jobbar. Det visar en ny Sifo-mätning, rapporterar SVT Nyheter. Ungefär sex av tio ansåg att skatt på pension bör vara lägre än skatt på lön.

UNT - 21 maj 14 kl. 20:22

Majoritet för lägre skatt på pension

En stor majoritet av svenskarna är emot att pensionärer betalar högre skatt än de som jobbar, enligt en ny Sifo-mätning. Ungefär sex av tio ansåg att skatt på pension bör vara lägre än skatt på lön.(TT).

Kristianstadsbladet - 28 aug 14 kl. 08:00

"A och O: en stark majoritet"

Foto: Tommy Svensson
Det har stormat runt Pär Palmgren (M), egentligen ända sedan han efterträdde Urban Widmark som kommunalråd och Moderaternas gruppledare. Har han gått opåverkad genom stormen? Så klart inte.

Fler nyheter från SR

SR - 3 timmar sedan

Våldet i Mexiko ökar – presidenten kritiseras

I Mexiko mördades 35 personer runt om i landet över helgen. Det ökande våldet i Mexiko tros ha koppling till det maktvakuum som uppstod när myndigheterna i januari i år utlämnade knarkkungen el Chapo Guzman till USA..

SR - 1 timme sedan

USA inför sanktioner mot Syrien

Som ett svar på den misstänkta attacken med kemiska vapen..

SR - 3 timmar sedan

Oväntat starkt kvartal för verkstadsjätten

Sandvik steg rejält på börsen i dag efter att företaget presenterat oväntat stor vinst i första kvartalsrapporten för 2017. Industriföretagets försäljningnssiffrorna visade också sig vara bättre än vad anlytikerna först hade trott..

SR - 3 timmar sedan

Efter valmisslyckandet – franska Socialistpartiet vill stoppa Le Pen

Knappt har valresultatet från den första omgången i det franska presidentvalet räknats klart innan valkampanjen inför den andra valomgången har inletts. På måndagen uppmanade Socialistpartiet att "bilda spärr" mot nationalistiska Marine Le Pen Nu och president Francois Hollande har meddelat att han kommer att rösta på mittenkandidaten Emmanuel Macron..

SR - 3 timmar sedan

Därför är franska opinionsundersökningar träffsäkra

Efter brexit och det amerikanska presidentvalet har det varit en stor debatt kring dåliga opinionsundersökningar, men efter gårdagens val i Frankrike står det klart att mätningarna där var betydligt mer träffsäkra..

SR - 4 timmar sedan

Ministern: "Uppenbart att primärvården behöver stärkas"

Regeringen kommer att satsa mer på primärvården för att underlätta arbetssituationen för anställda. Det säger socialförsäkringsminister Annika Strandhäll..

SR - 4 timmar sedan

Tidigare utredaren om tiggeriförbud: Jag har ändrat mig

Norska NRK har kartlagt ett större nätverk av tiggeri och prostitution i Bergen. Efter att ha sett uppgifterna ändrar sig nu den tidigare svenska samordnaren och öppnar för tiggeriförbud..

SR - 5 timmar sedan

Afghanistans försvarsminister avgår efter attacken

I Afghanistan tillkännagav i dag landets försvarsminister och armens stabschef att de lämnar sina poster med omedelbar verkan. Detta efter massiva kritik efter fredagens självmordsattack mot en militärbas i staden Mazar-i-sharif som krävde minst 140 dödsoffer..

SR - 5 timmar sedan

Partier vill stoppa pensionsmissbruk

Den senaste tidens uppmärksammade missbruk inom premiepensionssystemet ska stoppas. Det har de sex politiska partierna inom pensionsgruppen enats om..

SR - 5 timmar sedan

Terrorsamtal ska vara klara före sommaren

Det finns en samsyn — men ännu inga överenskommelser — efter första mötet mellan regeringen och Alliansen om hur Sverige ska bli bättre på att förebygga terrorism. Men fler möten är inplanerade och väntas ge resultat före sommaren..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.