SR > Nyheter

Saturday, 18 November, 03:49

SR - 10 jan 17 kl. 06:00

Majoritet vill sänka skatt på vattenkraftVattenkraften kan få skattelättnader från och med i år,  det är en del i den blocköverskridande Energikommissionens förslag..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Energikommissionens

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Majoritetvill , sänka, skatt, vattenkraft
BT - 01 jul 14 kl. 10:24

SD vill sänka skatt för pensionärer

Sverigedemokraternas viktigaste vallöfte är att sänka pensionärernas skatt till samma nivå som löntagarnas. Det ska finansieras bland annat genom en ny skatt för storbankerna. Partiledaren Jimmie Åkesson motiverar i en intervju med TT varför han vill sänka pensionärernas skatt och samtidigt beskatta storbankerna hårdare:- Dels för att den (pensionärernas skatt, TT:s anm) är ovärdig; dels för att de fyra storbankerna gör enorma vinster.

Ekonomistas - 24 jun 14 kl. 20:00

Därför betalar inte pensionärer högre skatt

Under valår är det som bekant röstköp som räknas bland de politiska partierna. Sveriges pensionärer utgör en av de största väljargrupperna, och detta märktes tydligt i socialdemokraternas senaste utspel att skatten på pensionerna ska sänkas ifall vi byter regering i höst. Men håller Stefan Löfvéns argument om att 1) pensioner är uppskjuten lön och 2) pensionerna idag beskattas hårdare än arbetsinkomster?

Nyan - 15 jun 16 kl. 08:04

Oförändrad skatt i Mariehamn

Det blev ett skattedrama i stadsfullmäktige i går kväll.

Åländsk demokratis enda röst fällde förslaget om sänkt skatt.
Moderaternas Roger Jansson höll det första gruppanförandet och skapade omedelbar spänning i sessionssalen genom att föreslå en sänkt skatt till 17,50 procent.

Alliansfritt Sverige - 05 dec 13 kl. 14:05

Alliansen hittar på nya regler för att kunna sänka skatten trots majoriteten mot sig

Om regeringen vill sänka en skatt får då oppositionen säga nej till den skattesänkningen utan att vara överens om resten av budgeten? Den frågan är dagens hetaste i riksdagen. Utgångspunkten är att Regeringen vill höja gränsen för när för statlig inkomstskatt, vilket skulle innebära en extra skattesänkning för de som tjänar mer än 413 000 kronor per år.

Kristianstadsbladet - 07 mar 13 kl. 18:49

Majoritet för skattehöjning

Foto: Tommy Svensson
Miljöpartiet gick under torsdagen ut med att de är för en skattehöjning ? och Folkpartiet hakade på. Det innebär att det finns en majoritet inom Region Skåne för höjd skatt.

Kristianstadsbladet - 21 maj 14 kl. 20:22

Majoritet för lägre skatt på pension


En stor majoritet av svenskarna är emot att pensionärer betalar högre skatt än de som jobbar. Det visar en ny Sifo-mätning, rapporterar SVT Nyheter.Ungefär sex av tio ansåg att skatt på pension bör vara lägre än skatt på lön.

BT - 21 maj 14 kl. 20:22

Majoritet för lägre skatt på pension

En stor majoritet av svenskarna är emot att pensionärer betalar högre skatt än de som jobbar. Det visar en ny Sifo-mätning, rapporterar SVT Nyheter. Ungefär sex av tio ansåg att skatt på pension bör vara lägre än skatt på lön.

Helsingborgs Dagblad - 21 maj 14 kl. 20:29

Majoritet för lägre skatt på pension

En stor majoritet av svenskarna är emot att pensionärer betalar högre skatt än de som jobbar. Det visar en ny Sifo-mätning, rapporterar SVT Nyheter. Ungefär sex av tio ansåg att skatt på pension bör vara lägre än skatt på lön.

UNT - 21 maj 14 kl. 20:22

Majoritet för lägre skatt på pension

En stor majoritet av svenskarna är emot att pensionärer betalar högre skatt än de som jobbar, enligt en ny Sifo-mätning. Ungefär sex av tio ansåg att skatt på pension bör vara lägre än skatt på lön.(TT).

Kristianstadsbladet - 28 aug 14 kl. 08:00

"A och O: en stark majoritet"

Foto: Tommy Svensson
Det har stormat runt Pär Palmgren (M), egentligen ända sedan han efterträdde Urban Widmark som kommunalråd och Moderaternas gruppledare. Har han gått opåverkad genom stormen? Så klart inte.

Fler nyheter från SR

SR - 15 minuter sedan

Trump pausar beslut om elefantdelar

USA:s president Donald Trump kommer att avvakta med beslutet om det ska vara tillåtet att föra in delar av dödade elefanter från Zimbabwe och Zambia till USA, skriver han på Twitter..

SR - 45 minuter sedan

Så styr psykologi bostadsmarknaden

Nu syns tydliga tecken på en avkylning på bomarknaden. Hur köpare och säljare agerar kan till stor del förklaras av psykologiska mekanismer. Hör hela Ekonomi Extra.

SR - 5 timmar sedan

KD-ledaren Ebba Busch-Thor berättar om sexuella trakasserier

Sexuella inviter, trakasserier, förminskanden i grova ordalag, enbart för att hon var kvinna. Så beskriver Ebba Busch-Thor sin tid som politisk tjänsteman i Europaparlamentet..

SR - 7 timmar sedan

Sverige och Frankrike i grönt samarbete

Sverige och Frankrike inleder nu ett nytt samarbete som bland annat går ut på att utveckla ny teknik för mer miljövänliga fordon och för ren energi. Avtalet skrevs under av Frankrikes president Emmanuel Macron och statsminister Stefan Löfven på ett besök hos fordonstillverkaren AB Volvo i Göteborg..

SR - 8 timmar sedan

Så ska fler poliser utbildas

För att fler personer ska utbilda sig till polis så redovisar nu polisen ett antal förslag till regeringen. Dessa handlar dels om att alla som söker ska kunna prövas, dels att fler ska ta sig igenom utbildningen..

SR - 8 timmar sedan

Efter kuppen i Zimbabwe – bitcoin rusar i höjden

När militären tog över makten i Zimbabwe rusade den digitala valutan bitcoin upp i värde. I landet som inte har en egen valuta har bitcoin fått ett fäste och under de oroliga dagarna när vanliga valutor var en bristvara vände sig allt fler till den digitala..

SR - 8 timmar sedan

Löfven efter vittnesmålen om sexism bland politiker: Jag är bestört

Efter uppropet bland svenska politiker om sexism – nu reagerar statsminister Stefan Löfven. – Jag är bestört, säger statsminister Stefan Löfven (S) om de berättelser som nu kommer fram på många håll om kvinnor som utsatts för sexuella trakasserier av olika slag..

SR - 9 timmar sedan

Danske Bank: Byggandet kan tvärnita

Ny statistik i dag visar att bostadsbyggandet fortsätter att öka. Men för byggbranschen är framtiden ändå osäker, konstaterar Danske Bank i en analys..

SR - 11 timmar sedan

Domstol skjuter upp beslut om utlämning av Puigdemont

Idag inleddes domstolsförhandlingen i Bryssel om Kataloniens avsatte regionpresident Carles Puigdemont ska utlämnas till Spanien eller inte. Domstolen sköt upp beslutet och kallar till en ny förhandlingsrunda om drygt två veckor..

SR - 10 timmar sedan

Misstänkt mordförsök på Östermalm i Stockholm

En man ska ha skottskadats i benet i centrala Stockholm..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.