SR > Nyheter

Tuesday, 28 February, 18:05

SR - 10 jan 17 kl. 06:00

Majoritet vill sänka skatt på vattenkraftVattenkraften kan få skattelättnader från och med i år,  det är en del i den blocköverskridande Energikommissionens förslag..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Energikommissionens

Dela artikeln

1245 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Majoritetvill , sänka, skatt, vattenkraft
BT - 01 jul 14 kl. 10:24

SD vill sänka skatt för pensionärer

Sverigedemokraternas viktigaste vallöfte är att sänka pensionärernas skatt till samma nivå som löntagarnas. Det ska finansieras bland annat genom en ny skatt för storbankerna. Partiledaren Jimmie Åkesson motiverar i en intervju med TT varför han vill sänka pensionärernas skatt och samtidigt beskatta storbankerna hårdare:- Dels för att den (pensionärernas skatt, TT:s anm) är ovärdig; dels för att de fyra storbankerna gör enorma vinster.

Ekonomistas - 24 jun 14 kl. 20:00

Därför betalar inte pensionärer högre skatt

Under valår är det som bekant röstköp som räknas bland de politiska partierna. Sveriges pensionärer utgör en av de största väljargrupperna, och detta märktes tydligt i socialdemokraternas senaste utspel att skatten på pensionerna ska sänkas ifall vi byter regering i höst. Men håller Stefan Löfvéns argument om att 1) pensioner är uppskjuten lön och 2) pensionerna idag beskattas hårdare än arbetsinkomster?

Nyan - 15 jun 16 kl. 08:04

Oförändrad skatt i Mariehamn

Det blev ett skattedrama i stadsfullmäktige i går kväll.

Åländsk demokratis enda röst fällde förslaget om sänkt skatt.
Moderaternas Roger Jansson höll det första gruppanförandet och skapade omedelbar spänning i sessionssalen genom att föreslå en sänkt skatt till 17,50 procent.

Alliansfritt Sverige - 05 dec 13 kl. 14:05

Alliansen hittar på nya regler för att kunna sänka skatten trots majoriteten mot sig

Om regeringen vill sänka en skatt får då oppositionen säga nej till den skattesänkningen utan att vara överens om resten av budgeten? Den frågan är dagens hetaste i riksdagen. Utgångspunkten är att Regeringen vill höja gränsen för när för statlig inkomstskatt, vilket skulle innebära en extra skattesänkning för de som tjänar mer än 413 000 kronor per år.

Kristianstadsbladet - 07 mar 13 kl. 18:49

Majoritet för skattehöjning

Foto: Tommy Svensson
Miljöpartiet gick under torsdagen ut med att de är för en skattehöjning ? och Folkpartiet hakade på. Det innebär att det finns en majoritet inom Region Skåne för höjd skatt.

Kristianstadsbladet - 21 maj 14 kl. 20:22

Majoritet för lägre skatt på pension


En stor majoritet av svenskarna är emot att pensionärer betalar högre skatt än de som jobbar. Det visar en ny Sifo-mätning, rapporterar SVT Nyheter.Ungefär sex av tio ansåg att skatt på pension bör vara lägre än skatt på lön.

BT - 21 maj 14 kl. 20:22

Majoritet för lägre skatt på pension

En stor majoritet av svenskarna är emot att pensionärer betalar högre skatt än de som jobbar. Det visar en ny Sifo-mätning, rapporterar SVT Nyheter. Ungefär sex av tio ansåg att skatt på pension bör vara lägre än skatt på lön.

Helsingborgs Dagblad - 21 maj 14 kl. 20:29

Majoritet för lägre skatt på pension

En stor majoritet av svenskarna är emot att pensionärer betalar högre skatt än de som jobbar. Det visar en ny Sifo-mätning, rapporterar SVT Nyheter. Ungefär sex av tio ansåg att skatt på pension bör vara lägre än skatt på lön.

UNT - 21 maj 14 kl. 20:22

Majoritet för lägre skatt på pension

En stor majoritet av svenskarna är emot att pensionärer betalar högre skatt än de som jobbar, enligt en ny Sifo-mätning. Ungefär sex av tio ansåg att skatt på pension bör vara lägre än skatt på lön.(TT).

Kristianstadsbladet - 28 aug 14 kl. 08:00

"A och O: en stark majoritet"

Foto: Tommy Svensson
Det har stormat runt Pär Palmgren (M), egentligen ända sedan han efterträdde Urban Widmark som kommunalråd och Moderaternas gruppledare. Har han gått opåverkad genom stormen? Så klart inte.

Fler nyheter från SR

SR - 5 minuter sedan

Hot och trakasserier ökar

Hot och trakasserier har ökat de senaste åren. Det visar en färsk rapport om Brottsutvecklingen i Sverige från Brottsförebyggande rådet, Brå..

SR - 1 timme sedan

Ny lista över farligaste bakterierna

Världshälsoorganisationen har publicerat en lista över de bakterier som på grund av sin motståndskraft mot antibiotika, anses vara de största hälsohoten..

SR - 1 timme sedan

IS kontroll på norra Sinai oroar

De senaste dagarna har hundratals egyptiska kristna flytt från norra Sinai, undan terrorörelsen IS som mördat sju kopter på Sinai de senaste veckorna..

SR - 2 timmar sedan

Krav på "Lex Lotta"-lag lämnas idag

Idag tar regeringen emot krav på lagstiftning som ska skydda våldsutsatta kvinnor bättre. Det kommer efter det uppmärksammade mordet på den 41-åriga kvinna, som misshandlades till döds av sin före detta pojkvän i Bromma ifjol..

SR - 3 timmar sedan

Fler smittade av färsk kyckling

Antalet personer som blivit sjuka av campylobacter i kycklingen har fördubblats i Sverige de senaste fem åren.  Folkhälsomyndigheten uppmanar nu till försiktighet när man äter färsk kyckling..

SR - 3 timmar sedan

Eliasson vill ha miljardtillskott

Rikspolischefen Dan Eliasson vill ha närmare fyra miljarder i tillskott av regeringen för att kunna täcka kostnaderna och anställa fler poliser – annars riskerar myndigheten att behöva göra sig av med uppemot 1000 tjänster..

SR - 4 timmar sedan

Tacksamt läge för ÖB

Det är inte längre frågan om - utan när och hur mycket - försvarsbudgeten  ska växa. Sällan har en myndighetschef haft starkare medvind när han begär förstärkning än ÖB idag. Åsikten att krigsmakten behöver större resurser drivs från alla håll, säger Ekots politiske kommentator Tomas Ramberg..

SR - 5 timmar sedan

Försvarsministern delar ÖB:s bild

Försvarsminister Peter Hultqvist (S) delar ÖB:s bild att försvarsförmågan kan försämras efter 2020..

SR - 5 timmar sedan

Björklund kritisk mot SD-samarbete

I Hässleholm har Liberalerna tillsammans med sina allianskollegor tagit över den politiska ledningen med hjälp av SD. – Det är inte acceptabelt, säger L-ledaren Jan Björklund (L) till TT..

SR - 5 timmar sedan

Försvaret behöver 6,5 miljarder

Överbefälhavare Micael Bydén presenterade idag sina krav till regeringen inför nästa års budget. Det behövs mer resurser för att försvaret ska kunna nå upp till dom mål som riksdagen slagit fast för dom kommande åren..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.