SR > Nyheter

Wednesday, 24 May, 02:24

SR - 10 jan 17 kl. 06:00

Majoritet vill sänka skatt på vattenkraftVattenkraften kan få skattelättnader från och med i år,  det är en del i den blocköverskridande Energikommissionens förslag..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Energikommissionens

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Majoritetvill , sänka, skatt, vattenkraft
BT - 01 jul 14 kl. 10:24

SD vill sänka skatt för pensionärer

Sverigedemokraternas viktigaste vallöfte är att sänka pensionärernas skatt till samma nivå som löntagarnas. Det ska finansieras bland annat genom en ny skatt för storbankerna. Partiledaren Jimmie Åkesson motiverar i en intervju med TT varför han vill sänka pensionärernas skatt och samtidigt beskatta storbankerna hårdare:- Dels för att den (pensionärernas skatt, TT:s anm) är ovärdig; dels för att de fyra storbankerna gör enorma vinster.

Ekonomistas - 24 jun 14 kl. 20:00

Därför betalar inte pensionärer högre skatt

Under valår är det som bekant röstköp som räknas bland de politiska partierna. Sveriges pensionärer utgör en av de största väljargrupperna, och detta märktes tydligt i socialdemokraternas senaste utspel att skatten på pensionerna ska sänkas ifall vi byter regering i höst. Men håller Stefan Löfvéns argument om att 1) pensioner är uppskjuten lön och 2) pensionerna idag beskattas hårdare än arbetsinkomster?

Nyan - 15 jun 16 kl. 08:04

Oförändrad skatt i Mariehamn

Det blev ett skattedrama i stadsfullmäktige i går kväll.

Åländsk demokratis enda röst fällde förslaget om sänkt skatt.
Moderaternas Roger Jansson höll det första gruppanförandet och skapade omedelbar spänning i sessionssalen genom att föreslå en sänkt skatt till 17,50 procent.

Alliansfritt Sverige - 05 dec 13 kl. 14:05

Alliansen hittar på nya regler för att kunna sänka skatten trots majoriteten mot sig

Om regeringen vill sänka en skatt får då oppositionen säga nej till den skattesänkningen utan att vara överens om resten av budgeten? Den frågan är dagens hetaste i riksdagen. Utgångspunkten är att Regeringen vill höja gränsen för när för statlig inkomstskatt, vilket skulle innebära en extra skattesänkning för de som tjänar mer än 413 000 kronor per år.

Kristianstadsbladet - 07 mar 13 kl. 18:49

Majoritet för skattehöjning

Foto: Tommy Svensson
Miljöpartiet gick under torsdagen ut med att de är för en skattehöjning ? och Folkpartiet hakade på. Det innebär att det finns en majoritet inom Region Skåne för höjd skatt.

Kristianstadsbladet - 21 maj 14 kl. 20:22

Majoritet för lägre skatt på pension


En stor majoritet av svenskarna är emot att pensionärer betalar högre skatt än de som jobbar. Det visar en ny Sifo-mätning, rapporterar SVT Nyheter.Ungefär sex av tio ansåg att skatt på pension bör vara lägre än skatt på lön.

BT - 21 maj 14 kl. 20:22

Majoritet för lägre skatt på pension

En stor majoritet av svenskarna är emot att pensionärer betalar högre skatt än de som jobbar. Det visar en ny Sifo-mätning, rapporterar SVT Nyheter. Ungefär sex av tio ansåg att skatt på pension bör vara lägre än skatt på lön.

Helsingborgs Dagblad - 21 maj 14 kl. 20:29

Majoritet för lägre skatt på pension

En stor majoritet av svenskarna är emot att pensionärer betalar högre skatt än de som jobbar. Det visar en ny Sifo-mätning, rapporterar SVT Nyheter. Ungefär sex av tio ansåg att skatt på pension bör vara lägre än skatt på lön.

UNT - 21 maj 14 kl. 20:22

Majoritet för lägre skatt på pension

En stor majoritet av svenskarna är emot att pensionärer betalar högre skatt än de som jobbar, enligt en ny Sifo-mätning. Ungefär sex av tio ansåg att skatt på pension bör vara lägre än skatt på lön.(TT).

Kristianstadsbladet - 28 aug 14 kl. 08:00

"A och O: en stark majoritet"

Foto: Tommy Svensson
Det har stormat runt Pär Palmgren (M), egentligen ända sedan han efterträdde Urban Widmark som kommunalråd och Moderaternas gruppledare. Har han gått opåverkad genom stormen? Så klart inte.

Fler nyheter från SR

SR - 4 timmar sedan

Manchester samlades för att hedra offren

Tusentals personer samlades vid Manchesters rådhus för att hedra dödsoffren för attentatet vid Manchester Arena, mindre än 24 timmar efter att det inträffade..

SR - 5 timmar sedan

Nordeaflytt en het fråga i Norden

Nordeas eventuella flytt från Sverige till ett annat nordiskt land är en het fråga hos ländernas finansministrar..

SR - 7 timmar sedan

Han blir ny generaldirektör för WHO

Världshälsoorganisationen har valt etiopiern Tedros Adhanom Ghebreyesus till ny generaldirektör..

SR - 8 timmar sedan

Åklagare i Kongo agerar i mordet på Catalán

Riksåklagaren i Kongo-Kinshasa inleder en förundersökning mot en tidigare minister för eventuell inblandning i mordet på FN-experten Zaida Catalán..

SR - 8 timmar sedan

Fokus på fred mellan Israel och Palestina under Trumps besök

USA:s president Donald Trump har i dag mött både Israels premiärminister Benjamin Netanyahu och palestiniernas president Mahmoud Abbas..

SR - 11 timmar sedan

Svenska veterandagen blir allmän flaggdag

I morgon fattar regeringen beslut om att veterandagen som hedrar militärer och civila som varit med på internationella insatser blir allmän flaggdag..

SR - 10 timmar sedan

Sverige ska trycka på i FN för klarhet i Zaida Cataláns död

Sverige ska i dag trycka på i FN för mer klarhet om vilka som ligger bakom morden på svenska FN-experten Zaida Catalán och hennes kollega i Kongo-Kinshasa i mars..

SR - 11 timmar sedan

Skådespelaren Roger Moore är död

Skådespelaren Sir Roger Moore har avlidit, 89 år gammal, uppger Reuters..

SR - 11 timmar sedan

Sverige ska trycka på i FN för klarhet i Zaida Catalans död

Sverige ska trycka på i FN för klarhet i Zaida Catalans död. Kan betyda att gensekreteraren tillsätter egen mordutredning, säger UD:s Annika Söder..

SR - 11 timmar sedan

Polisen redo för Europa League-finalen efter dådet i Manchester

Polisen i region Stockholm har redan planerat för händelsen av ett eventuellt terrordåd i samband med Europa League-finalen på Friends Arena i morgon..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.