SR > Vetenskap

Tuesday, 17 January, 07:49

SR - 10 jan 17 kl. 06:00

Forskare: Teambaserad vård här för att stannaI mer än 30 år har teambaserad vård använts i Sverige. Det handlar om att dagligen arbeta över yrkesgränserna för att få bästa resultat för patienterna..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Sverige

Dela artikeln

126 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Forskare, Teambaserad, vårdhär för att , stanna
HBL - 14 okt 13 kl. 06:00

Ryska forskare går till storms mot Putinregimen

Ryska akademiker är i uppror mot Kreml. En reformvåg som ska göra universiteten mer effektiva har fått forskarna på barrikaderna. De anser att Putinregimen försöker tysta den ryska intelligentian, något som varken Brezjnev eller Chrusjtjov lyckades med.

YLE - 16 nov 16 kl. 13:44

Forskare: Många fåglar flög bort vid första köldknäppen

En del av de finländska flyttfåglarna blev helt säkert överrumplade av den tidiga vintern. Det säger fågelexperten Andreas Lindén specialforskare och docent vid yrkeshögskolan Novia. Över 99 procent av fåglarna i Finland flyttar bort över vintern och en stor del av dem har redan flugit i väg, säger Andreas Lindén.

Barometern - 03 jul 14 kl. 06:23

Forskare: ?Han borde självklart få stanna?

Inga apatiska barn ska utvisas från Sverige.
Ändå har sjuårige apatiske pojken Armando Hasanovic fått ett negativt besked av Migrationsdomstolen. Karin Johansson Blight, forskare som studerar just hur svenska myndigheter behandlar apatiska barn, är mycket kritisk.

Nyheter 24 - 13 jan 12 kl. 09:51

Otursfredag - 13 anledningar att stanna inne hela dagen


Det är fredagen den 13 och alla vidskepliga figurer får fnatt. Med all rätt, här är anledningarna att stanna hemma. SVERIGE.

Opinionen.se - 06 jul 13 kl. 07:35

Forskare slår larm om arbetsvillkor

Utländska forskare på Karolinska institutet (KI) i Stockholm slår larm om villkoren för dem vars tjänster finansieras med stipendier. Det stora problemet uppges vara de korta sexmånaderskontrakten som gör det svårt för forskarna att få svenskt personnummer, rapporterar SR Ekot. För att få ett personnummer måste man kunna visa att man ska stanna i Sverige i minst ett år, enligt Skatteverket.

TA - 06 jul 13 kl. 07:32

Forskare slår larm om arbetsvillkor


Utländska forskare på Karolinska institutet (KI) i Stockholm slår larm om villkoren för dem vars tjänster finansieras med stipendier. Det stora problemet uppges vara de korta sexmånaderskontrakten som gör det svårt för forskarna att få svenskt personnummer, rapporterar SR Ekot.För att få ett personnummer måste man kunna visa att man ska stanna i Sverige i minst ett år, enligt Skatteverket.

SvD - 03 jul 16 kl. 10:32

Forskare: Populismen här för att stanna

Världen över når karismatiska ledare som Donald Trump och Boris Johnson framgång genom att framställa sig som folkets företrädare. Forskare tror att populismen är här för att stanna..

Skånskan - 02 aug 16 kl. 06:33

Studier nära hemort får fler att stanna

En ny studie av forskare vid Ekonomihögskolan i Lund och Sveriges lantbruksuniversitet i Uppsala visar att en högskola på nära håll kan få fler att stanna på landsbygden eller
i mindre städer.

Det är främst högutbildade som oftast väljer att flytta från landsbygden och mindre städer. Chansen att välja att stanna kvar är enligt studien
dubbelt så stor om möjligheten finns att studera nära uppväxtorten.

DN - 08 jul 14 kl. 00:40

”Nej till visum för forskare hotar ­vetenskapligt utbyte”

Krokben för utvecklingen. Två lovande språkforskare från Nigeria nekades visum för att delta i en ­spetsutbildning vid Stockholms universitet. Att stänga ute forskare av ogrundad rädsla för att de ska ­försöka stanna i EU hotar vetenskapen här och utomlands, ­skriver forskare och professorer i lingvistik vid Stockholms universitet..

Nyteknik - 18 feb 11 kl. 13:30

37 forskare belönas ? med två miljoner var

Umeå universitet belönar unga lovande forskare med två miljoner vardera i bidrag för att de ska stanna kvar vid universitetet..

Fler nyheter från SR

SR - 14 timmar sedan

Ätstörningar kan drabba kvinnor även i medelåldern

Att ätstörningar inte bara är något som drabbar yngre personer bekräftas nu av en studie i England..

SR - 1 timme sedan

Falska mediciner skadade 1000 i Kongo

Den globala kriminaliteten med falskmedicin omsätter mångmiljardbelopp och måste stoppas. Det anser forskarna bakom en studie som beskriver hur människor har drabbats i Kongo..

SR - 1 timme sedan

Nya upptäckter om Venus atmosfär

Den japanska rymdsonden Akatsuki har börjat leverera sina första vetenskapliga resultat..

SR - Igår: 07:00

Mjuka fossil avslöjar uråldrig djurgrupp

Nu vet forskare var en svårbestämd grupp djur som levde för ungefär 540 miljoner år sedan kommer ifrån. Det har man gjort genom att analysera mjuka detaljer av fossil, visar en studie i tidskriften Nature..

SR - Igår: 06:00

Så ska dina egna rörelser kunna ladda mobilen

Enkla rörelser eller tryck med fingrarna ska kunna ladda vår bärbara elektronik i framtiden, hoppas amerikanska forskare..

SR - Igår: 06:00

Kacklande snabbspår i husdjurens historia

Hur gick det till när våra djur domesticerades, det vill säga skiljdes från sina vilda anfäder och gjordes om av oss människor för att bli husdjur och nyttodjur? Det kan ha gått lättare och snabbare än man kunnat ana..

SR - Igår: 06:00

Den nya sjödraken visar upp sig

Den rosarödfärgade sjödraken har setts för första gången i sin naturliga miljö utanför västra Australiens kust..

SR - 13 jan 17 kl. 10:26

Video: Sjödraken simmar i sin miljö

Den rödfärgade sjödraken har setts för första gången i sin naturliga miljö utanför västra Australiens kust. Den simmar på cirka 50 meters djup..

SR - 13 jan 17 kl. 13:30

Genteknik kan ge svar på hur gäddfabrikerna fungerar

Professor Per Larsson vill göra genetiska analyser på gäddorna som produceras i en gäddfabrik för att jämföra med gäddor längre ut i kustvattnen. Det skulle kunna ge en bild av hur effektiv en gäddfabrik kan vara för att öka mängden gädda i Östersjöns kustvatten..

SR - 13 jan 17 kl. 14:22

Så skapas konstgjord spindeltråd

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.