SR > Vetenskap

Monday, 24 July, 22:27

SR - 10 jan 17 kl. 06:00

Forskare: Teambaserad vård här för att stannaI mer än 30 år har teambaserad vård använts i Sverige. Det handlar om att dagligen arbeta över yrkesgränserna för att få bästa resultat för patienterna..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Sverige

Dela artikeln

366 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Forskare, Teambaserad, vårdhär för att , stanna
HBL - 14 okt 13 kl. 06:00

Ryska forskare går till storms mot Putinregimen

Ryska akademiker är i uppror mot Kreml. En reformvåg som ska göra universiteten mer effektiva har fått forskarna på barrikaderna. De anser att Putinregimen försöker tysta den ryska intelligentian, något som varken Brezjnev eller Chrusjtjov lyckades med.

YLE - 22 feb 17 kl. 05:05

Allt mer lockande att stanna i Åbo

Åbo upplevs som en allt mer lockande stad att bo i också efter studierna. Åbo stad och Åboregionen har startat en kampanj för att locka fler invånare till staden, eftersom det behövs mycket arbetskraft inom industrin. I flera år har studerande vid Åbo Akademi och Yrkeshögskolan Novia i Åbo i enkäter sagt att de gärna skulle vilja stanna kvar i Åbo, bara det fanns jobb för dem i regionen.

YLE - 16 nov 16 kl. 13:44

Forskare: Många fåglar flög bort vid första köldknäppen

En del av de finländska flyttfåglarna blev helt säkert överrumplade av den tidiga vintern. Det säger fågelexperten Andreas Lindén specialforskare och docent vid yrkeshögskolan Novia. Över 99 procent av fåglarna i Finland flyttar bort över vintern och en stor del av dem har redan flugit i väg, säger Andreas Lindén.

Barometern - 03 jul 14 kl. 06:23

Forskare: ?Han borde självklart få stanna?

Inga apatiska barn ska utvisas från Sverige.
Ändå har sjuårige apatiske pojken Armando Hasanovic fått ett negativt besked av Migrationsdomstolen. Karin Johansson Blight, forskare som studerar just hur svenska myndigheter behandlar apatiska barn, är mycket kritisk.

Nyheter 24 - 13 jan 12 kl. 09:51

Otursfredag - 13 anledningar att stanna inne hela dagen


Det är fredagen den 13 och alla vidskepliga figurer får fnatt. Med all rätt, här är anledningarna att stanna hemma. SVERIGE.

Opinionen.se - 06 jul 13 kl. 07:35

Forskare slår larm om arbetsvillkor

Utländska forskare på Karolinska institutet (KI) i Stockholm slår larm om villkoren för dem vars tjänster finansieras med stipendier. Det stora problemet uppges vara de korta sexmånaderskontrakten som gör det svårt för forskarna att få svenskt personnummer, rapporterar SR Ekot. För att få ett personnummer måste man kunna visa att man ska stanna i Sverige i minst ett år, enligt Skatteverket.

TA - 06 jul 13 kl. 07:32

Forskare slår larm om arbetsvillkor


Utländska forskare på Karolinska institutet (KI) i Stockholm slår larm om villkoren för dem vars tjänster finansieras med stipendier. Det stora problemet uppges vara de korta sexmånaderskontrakten som gör det svårt för forskarna att få svenskt personnummer, rapporterar SR Ekot.För att få ett personnummer måste man kunna visa att man ska stanna i Sverige i minst ett år, enligt Skatteverket.

SvD - 03 jul 16 kl. 10:32

Forskare: Populismen här för att stanna

Världen över når karismatiska ledare som Donald Trump och Boris Johnson framgång genom att framställa sig som folkets företrädare. Forskare tror att populismen är här för att stanna..

Skånskan - 02 aug 16 kl. 06:33

Studier nära hemort får fler att stanna

En ny studie av forskare vid Ekonomihögskolan i Lund och Sveriges lantbruksuniversitet i Uppsala visar att en högskola på nära håll kan få fler att stanna på landsbygden eller
i mindre städer.

Det är främst högutbildade som oftast väljer att flytta från landsbygden och mindre städer. Chansen att välja att stanna kvar är enligt studien
dubbelt så stor om möjligheten finns att studera nära uppväxtorten.

DN - 08 jul 14 kl. 00:40

”Nej till visum för forskare hotar ­vetenskapligt utbyte”

Krokben för utvecklingen. Två lovande språkforskare från Nigeria nekades visum för att delta i en ­spetsutbildning vid Stockholms universitet. Att stänga ute forskare av ogrundad rädsla för att de ska ­försöka stanna i EU hotar vetenskapen här och utomlands, ­skriver forskare och professorer i lingvistik vid Stockholms universitet..

Fler nyheter från SR

SR - 16 timmar sedan

Din uppfattning om träning kan påverka hälsan

En studie från Stanford University visar att människor som tror de tränar mindre än sina jämnåriga har större risk för att dö tidigt. Trots att inte tränar mindre än andra..

SR - 16 timmar sedan

Batterier i papper öppnar för nya möjligheter

Genom att doppa ett cellulosaark i en lösning med strömförande monomerer blir pappret grunden för ett batteri. Nu ska produktionen skalas upp..

SR - 16 timmar sedan

Tamiflu inte längre livsviktigt

Influensamedicinen Tamiflu har nu nedgraderas av Världshälsoorganisationen WHO. Orsaken är att den inte var så effektiv som de första studierna hävdade..

SR - 16 timmar sedan

Korallrev kan räddas av försäkringar

Nu ska korallrev kunna bli försäkrade. Hotell och myndigheter skaffar premier och försäkringsbolag betalar reparationer av korallrevet vid skador..

SR - 20 jul 17 kl. 14:15

Sjöelefanter är bra på att hålla takten

Hannarna hos sjöelefanter kan känna igen varandras röster genom den speciella rytm som varje enskild individ har..

SR - 21 jul 17 kl. 05:56

Månpåsen såldes till anonym köpare

Den påse för att samla in material från månen som Neil Armstrong använde 1969, såldes på auktion för motsvarande 15 miljoner kronor..

SR - 20 jul 17 kl. 09:49

Fruktlös sökinsats efter flygplan har gett nya kartor över havet

Sökandet efter flygplanet MH370, som försvann på väg mot Peking 2014, har gjort att vissa havsbottnar har blivit ovanligt noggrant kartlagda..

SR - 21 jul 17 kl. 06:00

Ny app ska ge klarhet i hur fåglar sprider bär

Vilka fåglar är det som sprider vilka bär? Och var? Ett forskningsprojekt på Stockholms universitet tar nu allmänheten till hjälp genom en app..

SR - 21 jul 17 kl. 06:00

Pengar byts mot skog - billig men inte problemfri klimatlösning

Om bönder i Uganda får pengar för att inte avverka sin skog kan det leda till minskad minskade koldioxidutsläpp, enligt en ny studie..

SR - 20 jul 17 kl. 06:00

Måndamm säljs på auktion

Idag är det årsdagen för den första bemannade månlandningen 1969. därför hålls under dagen en mycket speciell auktion i New York..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.