SR > Vetenskap

Saturday, 25 February, 21:36

SR - 10 jan 17 kl. 06:00

Forskare: Teambaserad vård här för att stannaI mer än 30 år har teambaserad vård använts i Sverige. Det handlar om att dagligen arbeta över yrkesgränserna för att få bästa resultat för patienterna..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Sverige

Dela artikeln

126 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Forskare, Teambaserad, vårdhär för att , stanna
HBL - 14 okt 13 kl. 06:00

Ryska forskare går till storms mot Putinregimen

Ryska akademiker är i uppror mot Kreml. En reformvåg som ska göra universiteten mer effektiva har fått forskarna på barrikaderna. De anser att Putinregimen försöker tysta den ryska intelligentian, något som varken Brezjnev eller Chrusjtjov lyckades med.

YLE - 22 feb 17 kl. 05:05

Allt mer lockande att stanna i Åbo

Åbo upplevs som en allt mer lockande stad att bo i också efter studierna. Åbo stad och Åboregionen har startat en kampanj för att locka fler invånare till staden, eftersom det behövs mycket arbetskraft inom industrin. I flera år har studerande vid Åbo Akademi och Yrkeshögskolan Novia i Åbo i enkäter sagt att de gärna skulle vilja stanna kvar i Åbo, bara det fanns jobb för dem i regionen.

YLE - 16 nov 16 kl. 13:44

Forskare: Många fåglar flög bort vid första köldknäppen

En del av de finländska flyttfåglarna blev helt säkert överrumplade av den tidiga vintern. Det säger fågelexperten Andreas Lindén specialforskare och docent vid yrkeshögskolan Novia. Över 99 procent av fåglarna i Finland flyttar bort över vintern och en stor del av dem har redan flugit i väg, säger Andreas Lindén.

Barometern - 03 jul 14 kl. 06:23

Forskare: ?Han borde självklart få stanna?

Inga apatiska barn ska utvisas från Sverige.
Ändå har sjuårige apatiske pojken Armando Hasanovic fått ett negativt besked av Migrationsdomstolen. Karin Johansson Blight, forskare som studerar just hur svenska myndigheter behandlar apatiska barn, är mycket kritisk.

Nyheter 24 - 13 jan 12 kl. 09:51

Otursfredag - 13 anledningar att stanna inne hela dagen


Det är fredagen den 13 och alla vidskepliga figurer får fnatt. Med all rätt, här är anledningarna att stanna hemma. SVERIGE.

Opinionen.se - 06 jul 13 kl. 07:35

Forskare slår larm om arbetsvillkor

Utländska forskare på Karolinska institutet (KI) i Stockholm slår larm om villkoren för dem vars tjänster finansieras med stipendier. Det stora problemet uppges vara de korta sexmånaderskontrakten som gör det svårt för forskarna att få svenskt personnummer, rapporterar SR Ekot. För att få ett personnummer måste man kunna visa att man ska stanna i Sverige i minst ett år, enligt Skatteverket.

TA - 06 jul 13 kl. 07:32

Forskare slår larm om arbetsvillkor


Utländska forskare på Karolinska institutet (KI) i Stockholm slår larm om villkoren för dem vars tjänster finansieras med stipendier. Det stora problemet uppges vara de korta sexmånaderskontrakten som gör det svårt för forskarna att få svenskt personnummer, rapporterar SR Ekot.För att få ett personnummer måste man kunna visa att man ska stanna i Sverige i minst ett år, enligt Skatteverket.

SvD - 03 jul 16 kl. 10:32

Forskare: Populismen här för att stanna

Världen över når karismatiska ledare som Donald Trump och Boris Johnson framgång genom att framställa sig som folkets företrädare. Forskare tror att populismen är här för att stanna..

Skånskan - 02 aug 16 kl. 06:33

Studier nära hemort får fler att stanna

En ny studie av forskare vid Ekonomihögskolan i Lund och Sveriges lantbruksuniversitet i Uppsala visar att en högskola på nära håll kan få fler att stanna på landsbygden eller
i mindre städer.

Det är främst högutbildade som oftast väljer att flytta från landsbygden och mindre städer. Chansen att välja att stanna kvar är enligt studien
dubbelt så stor om möjligheten finns att studera nära uppväxtorten.

DN - 08 jul 14 kl. 00:40

”Nej till visum för forskare hotar ­vetenskapligt utbyte”

Krokben för utvecklingen. Två lovande språkforskare från Nigeria nekades visum för att delta i en ­spetsutbildning vid Stockholms universitet. Att stänga ute forskare av ogrundad rädsla för att de ska ­försöka stanna i EU hotar vetenskapen här och utomlands, ­skriver forskare och professorer i lingvistik vid Stockholms universitet..

Fler nyheter från SR

SR - Igår: 10:23

Humlor lär sig spela golf

Humlor tycks kunna klara av komplicerade uppgifter, som att putta en boll i ett hål. Det visar forskning från Storbritannien..

SR - Igår: 05:57

Terapi över lång tid kostnadseffektiv för samhället

Långa psykoterapier kan på sikt vara kostnadseffektivare för samhället än korttidsterapi. Det visar en studie vid Helsingfors universitet..

SR - Igår: 06:00

Forskare: Direktavvisning kan få motsatt effekt

Diskussioner förs nu om att direktavvisa asylsökande vid EU:s gräns. Tanken är att bromsa stora flyktingströmmar. Men på sikt kan det här få motsatt effekt, menar migrationsforskare..

SR - I förrgår: 07:00

Forskare vill se hårdare tag mot högflourerade ämnen

För att skydda miljön och människors hälsa kräver forskare från USA, Schweiz och Sverige nu hårdare tag mot alla typer av högflourerade ämnen..

SR - I förrgår: 06:00

Inbyggt bäst före-datum hos isar hjälper till att förklara istider

Forskare i England och Belgien har försökt göra en bättre modell för att förstå vad det är som får istider att komma och gå på jorden..

SR - I förrgår: 06:00

Japan siktar på ny cellbank med superdonatorer

Tanken att framtida patienter skulle kunna använda sina egna hudceller för att reparera skador inne i kroppen tycks bli för dyr. I Japan satsar man i stället på att skapa en särskild bank med celler från superdonatorer..

SR - 22 feb 17 kl. 06:00

Männen invaderade Centraleuropa för 5 000 år sedan

De var nästan bara män som migrerade till Centraleuropa för 5000 år sedan. Det visar en ny genetisk studie vid Uppsala universitet..

SR - 22 feb 17 kl. 06:00

Sydkoreanska kvinnor väntas bli 90 år i genomsnitt

Kvinnor i Sydkorea som föds 2030 väntas bli de första som i genomsnitt blir 90 år gamla, enligt forskare i the Lancet. Därmed skulle de gå om de japanska kvinnorna..

SR - 21 feb 17 kl. 15:02

Nu kraftsamlar Tyskland för att få bort engångsmuggarna

Tysklands två största städer Berlin och Hamburg har beslutat om ett pantsystem för take away-kaffemuggar. Istället för att som idag slänga bort pappmuggar när kaffet är urdrucket, så ska pantsystemet leda till att kaffedrickarna lämnar in sina muggar..

SR - 21 feb 17 kl. 04:55

"Rally for science" fyllde stort torg i Boston

Under den stora vetenskapskonferensen i Boston som avslutades igår var det inte bara vetenskapliga rapporter som presenterades. Där hölls också en demonstration till stöt för vetenskapen som många forskare i USA anser är hotad av Donald Trumps styre..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.