SR > Vetenskap

Saturday, 27 May, 02:26

SR - 10 jan 17 kl. 06:00

Forskare: Teambaserad vård här för att stannaI mer än 30 år har teambaserad vård använts i Sverige. Det handlar om att dagligen arbeta över yrkesgränserna för att få bästa resultat för patienterna..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Sverige

Dela artikeln

366 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Forskare, Teambaserad, vårdhär för att , stanna
HBL - 14 okt 13 kl. 06:00

Ryska forskare går till storms mot Putinregimen

Ryska akademiker är i uppror mot Kreml. En reformvåg som ska göra universiteten mer effektiva har fått forskarna på barrikaderna. De anser att Putinregimen försöker tysta den ryska intelligentian, något som varken Brezjnev eller Chrusjtjov lyckades med.

YLE - 22 feb 17 kl. 05:05

Allt mer lockande att stanna i Åbo

Åbo upplevs som en allt mer lockande stad att bo i också efter studierna. Åbo stad och Åboregionen har startat en kampanj för att locka fler invånare till staden, eftersom det behövs mycket arbetskraft inom industrin. I flera år har studerande vid Åbo Akademi och Yrkeshögskolan Novia i Åbo i enkäter sagt att de gärna skulle vilja stanna kvar i Åbo, bara det fanns jobb för dem i regionen.

YLE - 16 nov 16 kl. 13:44

Forskare: Många fåglar flög bort vid första köldknäppen

En del av de finländska flyttfåglarna blev helt säkert överrumplade av den tidiga vintern. Det säger fågelexperten Andreas Lindén specialforskare och docent vid yrkeshögskolan Novia. Över 99 procent av fåglarna i Finland flyttar bort över vintern och en stor del av dem har redan flugit i väg, säger Andreas Lindén.

Barometern - 03 jul 14 kl. 06:23

Forskare: ?Han borde självklart få stanna?

Inga apatiska barn ska utvisas från Sverige.
Ändå har sjuårige apatiske pojken Armando Hasanovic fått ett negativt besked av Migrationsdomstolen. Karin Johansson Blight, forskare som studerar just hur svenska myndigheter behandlar apatiska barn, är mycket kritisk.

Nyheter 24 - 13 jan 12 kl. 09:51

Otursfredag - 13 anledningar att stanna inne hela dagen


Det är fredagen den 13 och alla vidskepliga figurer får fnatt. Med all rätt, här är anledningarna att stanna hemma. SVERIGE.

Opinionen.se - 06 jul 13 kl. 07:35

Forskare slår larm om arbetsvillkor

Utländska forskare på Karolinska institutet (KI) i Stockholm slår larm om villkoren för dem vars tjänster finansieras med stipendier. Det stora problemet uppges vara de korta sexmånaderskontrakten som gör det svårt för forskarna att få svenskt personnummer, rapporterar SR Ekot. För att få ett personnummer måste man kunna visa att man ska stanna i Sverige i minst ett år, enligt Skatteverket.

TA - 06 jul 13 kl. 07:32

Forskare slår larm om arbetsvillkor


Utländska forskare på Karolinska institutet (KI) i Stockholm slår larm om villkoren för dem vars tjänster finansieras med stipendier. Det stora problemet uppges vara de korta sexmånaderskontrakten som gör det svårt för forskarna att få svenskt personnummer, rapporterar SR Ekot.För att få ett personnummer måste man kunna visa att man ska stanna i Sverige i minst ett år, enligt Skatteverket.

SvD - 03 jul 16 kl. 10:32

Forskare: Populismen här för att stanna

Världen över når karismatiska ledare som Donald Trump och Boris Johnson framgång genom att framställa sig som folkets företrädare. Forskare tror att populismen är här för att stanna..

Skånskan - 02 aug 16 kl. 06:33

Studier nära hemort får fler att stanna

En ny studie av forskare vid Ekonomihögskolan i Lund och Sveriges lantbruksuniversitet i Uppsala visar att en högskola på nära håll kan få fler att stanna på landsbygden eller
i mindre städer.

Det är främst högutbildade som oftast väljer att flytta från landsbygden och mindre städer. Chansen att välja att stanna kvar är enligt studien
dubbelt så stor om möjligheten finns att studera nära uppväxtorten.

DN - 08 jul 14 kl. 00:40

”Nej till visum för forskare hotar ­vetenskapligt utbyte”

Krokben för utvecklingen. Två lovande språkforskare från Nigeria nekades visum för att delta i en ­spetsutbildning vid Stockholms universitet. Att stänga ute forskare av ogrundad rädsla för att de ska ­försöka stanna i EU hotar vetenskapen här och utomlands, ­skriver forskare och professorer i lingvistik vid Stockholms universitet..

Fler nyheter från SR

SR - 16 timmar sedan

Är journalisters hjärnor sämre än snittet?

Det kom en ny studie gjord på brittiska journalister som hamnade i väldigt många medier - kanske för att den handlade om just journalister. Men det var en väldigt liten studie, för liten för att dra slutsatser ifrån, kom vi fram till i Nordegren & Epstein i P1 i veckan..

SR - 20 timmar sedan

Fartyget Electra ska ge kunskap om Östersjön

Möjligheterna till forskning om Östersjöns miljö har blivit bättre sedan Östersjöcentrum på Stockholms universitet har fått sitt nya forskningsfartyg, Electra..

SR - 20 timmar sedan

Så slipper framtidens solceller regna bort

Tunna plattor gjorde kommande solcellsmaterialet perovskit mer vattentåligt, visar forskare från Lunds universitet..

SR - 20 timmar sedan

Så gick det till när zika erövrade Amerika

En klarare bild över det stora zikautbrottet i framför allt Sydamerika och USA träder fram..

SR - 20 timmar sedan

Här sorteras begagnade textilier på löpande band

I Avesta finns sedan januari en pilotanläggning för att automatiskt sortera textilier. Teknik som tidigare använts för bland annat livsmedel testas nu på textilier..

SR - Igår: 19:01

Jupiter överraskar med cykloner och snurrande väte

De första vetenskapliga resultaten om Jupiter har kommit från rymdsonden Juno. Flera av dem ger nya insikter om den stora planeten..

SR - I förrgår: 14:55

Psykosen och vetenskapen

SR - 22 maj 17 kl. 15:34

Energismarta fåglar flaxar lagom mycket

Fåglar gör ofta en avvägning mellan hur mycket de hoppar och hur mycket de flyger mellan trädgrenar..

SR - I förrgår: 06:00

Oro att miljögifter i marken kan förorena vatten

Det finns cirka 25 000 kända förorenade områden i Sverige, där det till exempel har legat gruvor tidigare. Nu när grundvattennivåerna är så låga finns en oro att vattnet kan förorenas av miljögifter..

SR - I förrgår: 06:00

Nya riktlinjer tas fram för psykosvården

Socialstyrelsen tar nu fram nya nationella riktlinjer för vård av psykossjukdomar och schizofreni..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.