SR > Vetenskap

Thursday, 21 September, 03:31

SR - 10 jan 17 kl. 06:00

Forskare: Teambaserad vård här för att stannaI mer än 30 år har teambaserad vård använts i Sverige. Det handlar om att dagligen arbeta över yrkesgränserna för att få bästa resultat för patienterna..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Sverige

Dela artikeln

366 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Forskare, Teambaserad, vårdhär för att , stanna
HBL - 14 okt 13 kl. 06:00

Ryska forskare går till storms mot Putinregimen

Ryska akademiker är i uppror mot Kreml. En reformvåg som ska göra universiteten mer effektiva har fått forskarna på barrikaderna. De anser att Putinregimen försöker tysta den ryska intelligentian, något som varken Brezjnev eller Chrusjtjov lyckades med.

YLE - 16 nov 16 kl. 13:44

Forskare: Många fåglar flög bort vid första köldknäppen

En del av de finländska flyttfåglarna blev helt säkert överrumplade av den tidiga vintern. Det säger fågelexperten Andreas Lindén specialforskare och docent vid yrkeshögskolan Novia. Över 99 procent av fåglarna i Finland flyttar bort över vintern och en stor del av dem har redan flugit i väg, säger Andreas Lindén.

YLE - 22 feb 17 kl. 05:05

Allt mer lockande att stanna i Åbo

Åbo upplevs som en allt mer lockande stad att bo i också efter studierna. Åbo stad och Åboregionen har startat en kampanj för att locka fler invånare till staden, eftersom det behövs mycket arbetskraft inom industrin. I flera år har studerande vid Åbo Akademi och Yrkeshögskolan Novia i Åbo i enkäter sagt att de gärna skulle vilja stanna kvar i Åbo, bara det fanns jobb för dem i regionen.

Barometern - 03 jul 14 kl. 06:23

Forskare: ?Han borde självklart få stanna?

Inga apatiska barn ska utvisas från Sverige.
Ändå har sjuårige apatiske pojken Armando Hasanovic fått ett negativt besked av Migrationsdomstolen. Karin Johansson Blight, forskare som studerar just hur svenska myndigheter behandlar apatiska barn, är mycket kritisk.

Nyheter 24 - 13 jan 12 kl. 09:51

Otursfredag - 13 anledningar att stanna inne hela dagen


Det är fredagen den 13 och alla vidskepliga figurer får fnatt. Med all rätt, här är anledningarna att stanna hemma. SVERIGE.

Opinionen.se - 06 jul 13 kl. 07:35

Forskare slår larm om arbetsvillkor

Utländska forskare på Karolinska institutet (KI) i Stockholm slår larm om villkoren för dem vars tjänster finansieras med stipendier. Det stora problemet uppges vara de korta sexmånaderskontrakten som gör det svårt för forskarna att få svenskt personnummer, rapporterar SR Ekot. För att få ett personnummer måste man kunna visa att man ska stanna i Sverige i minst ett år, enligt Skatteverket.

TA - 06 jul 13 kl. 07:32

Forskare slår larm om arbetsvillkor


Utländska forskare på Karolinska institutet (KI) i Stockholm slår larm om villkoren för dem vars tjänster finansieras med stipendier. Det stora problemet uppges vara de korta sexmånaderskontrakten som gör det svårt för forskarna att få svenskt personnummer, rapporterar SR Ekot.För att få ett personnummer måste man kunna visa att man ska stanna i Sverige i minst ett år, enligt Skatteverket.

SvD - 03 jul 16 kl. 10:32

Forskare: Populismen här för att stanna

Världen över når karismatiska ledare som Donald Trump och Boris Johnson framgång genom att framställa sig som folkets företrädare. Forskare tror att populismen är här för att stanna..

Skånskan - 02 aug 16 kl. 06:33

Studier nära hemort får fler att stanna

En ny studie av forskare vid Ekonomihögskolan i Lund och Sveriges lantbruksuniversitet i Uppsala visar att en högskola på nära håll kan få fler att stanna på landsbygden eller
i mindre städer.

Det är främst högutbildade som oftast väljer att flytta från landsbygden och mindre städer. Chansen att välja att stanna kvar är enligt studien
dubbelt så stor om möjligheten finns att studera nära uppväxtorten.

DN - 08 jul 14 kl. 00:40

”Nej till visum för forskare hotar ­vetenskapligt utbyte”

Krokben för utvecklingen. Två lovande språkforskare från Nigeria nekades visum för att delta i en ­spetsutbildning vid Stockholms universitet. Att stänga ute forskare av ogrundad rädsla för att de ska ­försöka stanna i EU hotar vetenskapen här och utomlands, ­skriver forskare och professorer i lingvistik vid Stockholms universitet..

Fler nyheter från SR

SR - 15 timmar sedan

Jordbävningarna i Mexiko förbryllar forskare

De två jordbävningar som nyligen inträffat i Mexiko bedöms som ovanlig och förbryllar forskare..

SR - 21 timmar sedan

Stor ökning av dödsfall efter heroinmissbruk i USA

Antalet personer som dör efter missbruk av heroin eller andra opioider har tredubblats i USA under de senaste 15 åren..

SR - 21 timmar sedan

Livsmedelsverket: Inga tecken på sämre näring i grönsaker

Oroliga kontaktar Livsmedelsverket om sjunkande näringshalt i frukt och grönsaker. Bakgrunden är medierapportering om försämrat näringsinnehåll..

SR - 21 timmar sedan

Tornugglors öron åldras inte

Tornugglor har nästan en perfekt hörsel. De drabbas inte av sämre hörsel vid ålderdom. Det har tyska forskare visat när de undersökt en 23 år gammal tornuggla..

SR - 15 sep 17 kl. 14:41

Kryptologer kämpar mot tiden – nya kvantdatorer oroar

Kryptologer kämpar mot tiden. Kvantdatorers intåg kan hota våra internetsäkerhet med allt från bilar och medicinska implantat..

SR - Igår: 09:46

Med språk känsligt för rött och gult

Vi kan se många fler färgnyanser än vi har ord att beskriva dem med. Och nu visar en amerikansk studie att vi har fler ord som beskriver de varma färgerna än de kalla..

SR - Igår: 07:17

Extrema kvicksilverhalter på många håll i världen

Många kvinnor i fertil ålder runtom i världen har farligt höga halter av kvicksilver i kroppen, så höga att de kan orsaka skador på inre organ och hjärnan, både på mamman och barnet..

SR - Igår: 06:00

Så kan utskrifter med en fjärde dimension se ut

3D-utskrifter har vi ju blivit vana att höra om, men nu utvecklas också utskrifter i 4D..

SR - Igår: 06:00

Protein kan förklara träningens effekt på bröstcancer

Forskare från Australien tror sig vara på väg att se exakt varför fysisk träning skyddar mot bröstcancer. De kan ha hittat den kemiska signal som skyddar mot tumörerna..

SR - Igår: 06:00

Lågpriscigaretter kopplas till ökad spädbarndödlighet

Billiga cigaretter ökar risken för spädbarnsdöd. Det visar en brittisk studie om sambandet mellan cigarettpris och barnadödlighet i 23 EU-länder, där forskarna analyserat nästan 54 miljoner födslar under en tioårsperiod..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.