Dagen > Kultur

Friday, 20 April, 22:24

Liknande nyheter

Taggar: Presentenska , hjälpa, Magnusmed , musiken
Dagen - 10 jan 17 kl. 03:00

Presenten ska hjälpa Magnus med musiken

Det är snart tio år sedan Magnus Nilvér gav ut skivan ”Det kunde varit jag”. Nu kan han börja spela in nytt av det material som han ständigt samlar på sig..

Dagensanalys.se - 26 maj 17 kl. 19:41

Kan en robot känna mig bättre än min partner gör?

Då och då under året inträffar tillfällen då vi förväntas köpa presenter till varandra. Jul, Alla hjärtans dag och andra bemärkelsedagar. Då förväntas vi dessutom genom presenten visa våra tankar och känslor: kärlek, romantik eller gemenskap, något som visar att just vårt förhållande är speciellt.

Kristianstadsbladet - 18 sep 13 kl. 09:32

Guldet kommer hem till Skåne

Skåne är landets bredaste och hetaste handbollsdistrikt på herrsidan.
Så brukar det låta och det finns förstås visst belägg för de orden. Skåne har fem elitserielag kommande säsong ?

BT - 29 dec 12 kl. 08:50

Satsar stort på njursjuka

Vill hjälpa. Stiftelsen för njursjuka är den kände Boråsföretagaren Paul Frankenius skötebarn. Efter fyra års verksamhet har man satt avtryck och strävan är att nå nationellt genomslag.

Helsingborgs Dagblad - 15 apr 15 kl. 14:22

Jazzhouse Landskrona

Sista fredagen i mars hade Jazzhouse sitt tredje arrangemang för året. Mats Nilssons Quartet med vokalisten Sara Ahlcrona stod för musiken. Sara, som blev mamma för bara några veckor sedan, fick ta emot en present från Jazzhouse till sin lilla dotter.

Opinionen.se - 25 mar 13 kl. 11:40

Är du den ?perfekta? gästen? Här är tio tips

Har du tänkt på att det finns människor som verkar ha en naturlig fallenhet för att göra helt rätt saker? Sådant som går hem bland alla runt omkring dem och i synnerhet bland huvudpersonerna. Har de övat in detta perfekta sätt, eller är det bra uppfostran?

Helsingborgs Dagblad - 03 maj 15 kl. 04:00

Snart ska allt falla samman

Det är dödens år, 1941. Snart ska allt falla samman, men om detta vet pojken inget. Han heter Jitschok och lever i Litauens huvudstad, och bortom honom rasar det stora kriget.

DI - 14 feb 16 kl. 16:53

Virtuella assistenter kommer ta över

Det som fascinerar mig mest med digitaliseringen är den intelligensexplosion vi kommer att se framöver. Med hjälp av sensorer, big data och artificiell intelligens kan vi bli smartare, mer snabbtänkta och upplysta. Långt innan vi har science fiction-liknande intelligenta robotar på plats finns det smart teknik att använda för att digitalisera mänskliga egenskaper och kompetenser.

Fler nyheter från Dagen

Dagen - 17 apr 18 kl. 13:20

Ökat behov av exorcism

En kurs i andeutdrivning hålls den här veckan i Rom. – Kunskapen behöver bli större, säger katolske prästen Benigno Palilla..

Dagen - 17 apr 18 kl. 10:10

Fortsatt förtroende för Tomas Brunegård i Mentor medier

Mentor mediers styrelseordförande Tomas Brunegård sitter kvar. Men vid måndagens extra bolagsstämma fick han bara stöd från ägarna av knappt 53 procent av aktierna..

Dagen - 17 apr 18 kl. 11:41

Fridolin säger ja till religiösa friskolor

"Det finns konfessionella friskolor som staten inte haft någon anmärkning mot", säger Miljöpartiets språkrör..

Dagen - 17 apr 18 kl. 11:22

Annie Lööf tar klivet in i kyrkan i kvällens partiledarutfrågning

Ikväll är det dags för Centerpartiets ledare att frågas ut av tidningen Dagen och Uppsalas pingstförsamling..

Dagen - 17 apr 18 kl. 11:00

”Äntligen får vi samer berätta vår egen historia”

2018 firar den samiska kampen för sina rättigheter 100 år. Saila-Marie Persson tillhör den unga generationen samer som inte upplevt samma förtryck som hennes äldre släktingar brottats med. Hon är 26 år och renägare och hon brinner för att dela med sig av den samiska kulturen..

Dagen - 17 apr 18 kl. 11:00

Väckelserörelsen på samernas sida

Samerna är Europas enda urfolk och kampen för de samiska rättigheterna har pågått ett helt sekel. En process som fått extra kraft från väckelserörelsen..

Dagen - 17 apr 18 kl. 10:10

Fortsatt förtroende för Tomas Brunegård

Mentor mediers styrelseordförande Tomas Brunegård sitter kvar. Men vid måndagens extra bolagsstämma fick han bara stöd från knappt 53 procent av ägarna..

Dagen - 16 apr 18 kl. 14:26

Kristna sågar lärobok i religion som citerar låten ”Häng Gud”

En låttext i en av skolans religionsböcker har väckt starka känslor hos en del föräldrar och elever. Det handlar om punkbandet Ebba Gröns låt "Häng Gud"..

Dagen - 17 apr 18 kl. 09:34

94-årig Auschwitzvakt åtalas

Tyska åklagare åtalar en tidigare vakt vid koncentrationslägret Auschwitz. Den i dag 94-årige mannen åtalas för medhjälp till mord..

Dagen - 17 apr 18 kl. 03:00

Aday Bethkinne: Turkiet återlämnar kyrkor och kloster

Många känner en lättnad över att Turkiet nu backar och återlämnar de helgedomar som konfiskerats av staten. Men oron är långt ifrån över..



Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.