Dagen > Kultur

Thursday, 27 April, 22:43

Liknande nyheter

Taggar: Turbanoch , skägg, tillåtsi , USA:s, armé
BT - 20 sep 11 kl. 19:15

Gömde bomb i turban - dödade ex-presidenten

En taliban med en bomb gömd i sin turban mördade Afghanistans förre president, fredsförhandlaren Burhanuddin Rabbani, vid ett självmordsdåd. Ytterligare ett terrordåd slog därmed mot den afghanska innersta kretsen. Attentatet utfördes i Rabbanis hem i diplomatkvarteren i centrala Kabul på tisdagen.

BT - 29 sep 14 kl. 11:38

Ghani insvuren, manar till samtal

Omgiven av grön-svart-röda afghanska flaggor har antropologen Ashraf Ghani svurit eden och tillträtt som Afghanistans nye president. Han vände sig genast till talibanerna och krävde fredssamtal.Den direktsända ceremonin ägde rum i en fullsatt sal i presidentpalatset i Kabul.

Dagen - 10 jan 17 kl. 03:00

Turban och skägg tillåts i USA:s armé

USA:s armé följer nu polisens exempel och tillåter viss religiös klädsel..

BT - 29 sep 14 kl. 09:05

Ashraf Ghani ny afghansk president

Omgiven av grön-svart-röda afghanska flaggor har antropologen Ashraf Ghani svurit eden och tillträtt som Afghanistans nye president. Den direktsända ceremonin äger rum i en fullsatt sal i presidentpalatset i Kabul.- Vi har godkänts i alla prov som vi ställts inför - gratulerar, säger Ghani, iklädd traditionell svartgrå turban, i sitt första tal som president.

Skånskan - 26 jul 16 kl. 11:25

”Otroligt roligt” att stå ensam på scen

Precis i början handlade livet mest om sport, men sedan det slog över till musik har passionen varit konsekvent. Lars Henrik Andersson har medverkat i många framgångsrika bandkonstellationer, men nu gör han för första gången ett alldeles eget album. Modern svensk pop med lite Robban Broberg, lyder hans egen etikett på resultatet.

Nyheter 24 - 27 aug 13 kl. 15:22

Apples smileys: 33 vita och en mörkhyad man ? med turbanDo Something

USA. Smileytangentbordet Emoji är extremt populärt bland Appleanvändare. Bland appens 800 smileys finns bland annat bläckfiskar, snögubbar och bomber.

Kristianstadsbladet - 06 maj 12 kl. 16:11

Kaos vid terrormål på Guantanamo

Det var ömsom skrik och ömsom tystad.
De fem män som misstänks ligga bakom 11 september-attackerna mot USA:s östkust 2001 åtalades under kaotiska former i helgen. De fem, bland dem pakistaniern Khalid Sheikh Mohammed som tros vara hjärnan bakom dåden, ställdes inför en militärdomstol i Guantanamolägret på Kuba i lördags.

Fler nyheter från Dagen

Dagen - 19 timmar sedan

Mats Odell: Jag tror att jag är färdig med politiken

11 frågor till Mats Odell, KD-profil, som fyller 70 år den 30 april..

Dagen - 4 timmar sedan

Svenska kyrkan tar krafttag inför döden

UPPSALA. Allt fler svenskar väljer att inte ta kontakt med kyrkan i samband med dödsfall och begravning. Därför tar Svenska kyrkan nu krafttag för att förstå och möta utvecklingen.

Dagen - 5 timmar sedan

Clas Vårdstedt 15-årsjubilerar

Dagen - 8 timmar sedan

Bra löneökningstakt i Svenska kyrkan

Biskopar och organister tillhör vinnarna när det gäller att få påökt inom Svenska kyrkan. Löneökningstakten i kyrkan är överlag högre än genomsnittet i Sverige - men det gäller inte alla yrkesgrupper..

Dagen - 10 timmar sedan

Frida Park får Haros guldmedalj

Frida Park, ny debattredaktör och ledarskribent i Dagen, får Haros guldmedalj 2017..

Dagen - 10 timmar sedan

Många unga kränks på nätet

Många unga utsätts för kränkningar eller sexuella trakasserier på nätet..

Dagen - 12 timmar sedan

Insamling startar till barnmorskan Ellinor Grimmarks rättegångskostnader

En insamling har startats av Skandinaviska människorättsjuristerna för att täcka barnmorskan Ellinor Grimmarks rättegångskostnader. Enligt Arbetsdomstolens dom ska hon betala drygt 600 000 kronor till landstinget i Jönköping..

Dagen - 12 timmar sedan

Insamling startar till barnmorskans rättegångskostnader

En insamling har startat för att täcka barnmorskan Ellinor Grimmarks rättegångskostnader. Enligt Arbetsdomstolens dom ska hon betala drygt 600 000 kronor till landstinget i Jönköping..

Dagen - 12 timmar sedan

Trosrörelsen blir ny observatör i Sveriges Kristna råd

Trosrörelsens församlingar blir observatörer i Sveriges kristna råd. Beslutet fattades med styrkeförhållandet 14 för och 8 mot vid rörelsens predikantdagar utanför Örebro. En församling, Kristet Center i Örebro, reserverade sig..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.