Dagen > Kultur

Tuesday, 21 February, 10:51

Liknande nyheter

Taggar: Turbanoch , skägg, tillåtsi , USA:s, armé
BT - 20 sep 11 kl. 19:15

Gömde bomb i turban - dödade ex-presidenten

En taliban med en bomb gömd i sin turban mördade Afghanistans förre president, fredsförhandlaren Burhanuddin Rabbani, vid ett självmordsdåd. Ytterligare ett terrordåd slog därmed mot den afghanska innersta kretsen. Attentatet utfördes i Rabbanis hem i diplomatkvarteren i centrala Kabul på tisdagen.

BT - 29 sep 14 kl. 11:38

Ghani insvuren, manar till samtal

Omgiven av grön-svart-röda afghanska flaggor har antropologen Ashraf Ghani svurit eden och tillträtt som Afghanistans nye president. Han vände sig genast till talibanerna och krävde fredssamtal.Den direktsända ceremonin ägde rum i en fullsatt sal i presidentpalatset i Kabul.

Dagen - 10 jan 17 kl. 03:00

Turban och skägg tillåts i USA:s armé

USA:s armé följer nu polisens exempel och tillåter viss religiös klädsel..

BT - 29 sep 14 kl. 09:05

Ashraf Ghani ny afghansk president

Omgiven av grön-svart-röda afghanska flaggor har antropologen Ashraf Ghani svurit eden och tillträtt som Afghanistans nye president. Den direktsända ceremonin äger rum i en fullsatt sal i presidentpalatset i Kabul.- Vi har godkänts i alla prov som vi ställts inför - gratulerar, säger Ghani, iklädd traditionell svartgrå turban, i sitt första tal som president.

Skånskan - 26 jul 16 kl. 11:25

”Otroligt roligt” att stå ensam på scen

Precis i början handlade livet mest om sport, men sedan det slog över till musik har passionen varit konsekvent. Lars Henrik Andersson har medverkat i många framgångsrika bandkonstellationer, men nu gör han för första gången ett alldeles eget album. Modern svensk pop med lite Robban Broberg, lyder hans egen etikett på resultatet.

Kristianstadsbladet - 06 maj 12 kl. 16:11

Kaos vid terrormål på Guantanamo

Det var ömsom skrik och ömsom tystad.
De fem män som misstänks ligga bakom 11 september-attackerna mot USA:s östkust 2001 åtalades under kaotiska former i helgen. De fem, bland dem pakistaniern Khalid Sheikh Mohammed som tros vara hjärnan bakom dåden, ställdes inför en militärdomstol i Guantanamolägret på Kuba i lördags.

Nyheter 24 - 27 aug 13 kl. 15:22

Apples smileys: 33 vita och en mörkhyad man ? med turbanDo Something

USA. Smileytangentbordet Emoji är extremt populärt bland Appleanvändare. Bland appens 800 smileys finns bland annat bläckfiskar, snögubbar och bomber.

Fler nyheter från Dagen

Dagen - 1 timme sedan

Equmeniakyrkan toppar statistik bland samfund

En tredjedel av Equmeniayrkans medlemmar ger sin kyrkoavgift till sin egen kyrka. Det är fler än de andra frikyrkosamfundens medlemmar betalar till sina kyrkor..

Dagen - 1 timme sedan

Ikea ber om ursäkt för broschyr utan kvinnor

Ikea i Israel gav ut en broschyr som helt saknade kvinnor och flickor. Efter kritik ber nu företaget om ursäkt..

Dagen - 7 timmar sedan

Vänlighet kan rädda äktenskap

Glöm det där att din partner ska förverkliga dig och alla dina drömmar..

Dagen - 2 timmar sedan

Bombhot riktade mot judar i USA

Bombhot mot judiska lokaler var en återkommande händelse runt om i USA på måndagen..

Dagen - 3 timmar sedan

Bakläxa för regeringen om statsbidrag till Jehovas vittnen

Jehovas vittnen ansökte om statsbidrag men regeringen sa nej. Men Högsta förvaltningsdomstolen ger Jehovas vittnen rätt och ärendet ligger nu på regeringens bord igen..

Dagen - 7 timmar sedan

Kyrkor blir av med bidragen från kommun

Från och med årsskiftet har Halmstad kommun beslutat att inte ge bidrag till religiös aktivitet. Kyrkor i staden har opponerat sig, men det här är en lösning som allt fler kommuner väljer..

Dagen - 7 timmar sedan

”Satsa på trossamfunden – ni får mycket tillbaka”

Närma er trossamfunden, och inse att de pengar ni satsar på dem kan ge mycket tillbaka. De tipsen ger Örjan Wallin, på SST, till Sveriges kommuner..

Dagen - 7 timmar sedan

Peter Hovlund brinner för invånarna i Vivalla

Peter Hovlund bytte jobb inom kyrkvärlden mot fastighetsvärlden.I ett av Örebros mest utsatta områden – Vivalla.– Området har fått oförtjänt dåligt rykte, säger han..

Dagen - 7 timmar sedan

Minerad mark? Så undviker ni smällen

Har du och din partner slutat prata­ om vissa saker, eftersom ni vet att det ändå leder bråk?I dag handlar Fixa kärleken om att våga samtala, även när det känns som om man kliver­ ut på minerad mark..

Dagen - 7 timmar sedan

”En stor glädje att få jobba med Israel”

Stefan Dozzi är ny generalsekreterare för Samfundet Sverige-Israel..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.