Dagen > Kultur

Tuesday, 12 December, 09:06

Dagen - 10 jan 17 kl. 03:00

Turban och skägg tillåts i USA:s arméUSA:s armé följer nu polisens exempel och tillåter viss religiös klädsel..
Läs mer på Dagen
Läs mer om:
USA

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Turbanoch , skägg, tillåtsi , USA:s, armé
BT - 20 sep 11 kl. 19:15

Gömde bomb i turban - dödade ex-presidenten

En taliban med en bomb gömd i sin turban mördade Afghanistans förre president, fredsförhandlaren Burhanuddin Rabbani, vid ett självmordsdåd. Ytterligare ett terrordåd slog därmed mot den afghanska innersta kretsen. Attentatet utfördes i Rabbanis hem i diplomatkvarteren i centrala Kabul på tisdagen.

BT - 29 sep 14 kl. 11:38

Ghani insvuren, manar till samtal

Omgiven av grön-svart-röda afghanska flaggor har antropologen Ashraf Ghani svurit eden och tillträtt som Afghanistans nye president. Han vände sig genast till talibanerna och krävde fredssamtal.Den direktsända ceremonin ägde rum i en fullsatt sal i presidentpalatset i Kabul.

Dagen - 10 jan 17 kl. 03:00

Turban och skägg tillåts i USA:s armé

USA:s armé följer nu polisens exempel och tillåter viss religiös klädsel..

BT - 29 sep 14 kl. 09:05

Ashraf Ghani ny afghansk president

Omgiven av grön-svart-röda afghanska flaggor har antropologen Ashraf Ghani svurit eden och tillträtt som Afghanistans nye president. Den direktsända ceremonin äger rum i en fullsatt sal i presidentpalatset i Kabul.- Vi har godkänts i alla prov som vi ställts inför - gratulerar, säger Ghani, iklädd traditionell svartgrå turban, i sitt första tal som president.

Skånskan - 26 jul 16 kl. 11:25

”Otroligt roligt” att stå ensam på scen

Precis i början handlade livet mest om sport, men sedan det slog över till musik har passionen varit konsekvent. Lars Henrik Andersson har medverkat i många framgångsrika bandkonstellationer, men nu gör han för första gången ett alldeles eget album. Modern svensk pop med lite Robban Broberg, lyder hans egen etikett på resultatet.

Nyheter 24 - 27 aug 13 kl. 15:22

Apples smileys: 33 vita och en mörkhyad man ? med turbanDo Something

USA. Smileytangentbordet Emoji är extremt populärt bland Appleanvändare. Bland appens 800 smileys finns bland annat bläckfiskar, snögubbar och bomber.

Kristianstadsbladet - 06 maj 12 kl. 16:11

Kaos vid terrormål på Guantanamo

Det var ömsom skrik och ömsom tystad.
De fem män som misstänks ligga bakom 11 september-attackerna mot USA:s östkust 2001 åtalades under kaotiska former i helgen. De fem, bland dem pakistaniern Khalid Sheikh Mohammed som tros vara hjärnan bakom dåden, ställdes inför en militärdomstol i Guantanamolägret på Kuba i lördags.

Fler nyheter från Dagen

Dagen - 6 timmar sedan

Tranås bevarar Luciatraditionen

På många platser tynar Luciafirandet bort. Men i Tranås har Svenska kyrkan lyckats bevara traditionen. Men inslaget av ”skönhetstävling” ser man som ett förlegat kapitel..

Dagen - 6 timmar sedan

Han lagar och lappar Panzisjukhuset i Kongo

Om någon månad lämnar en container med livsviktig utrustning Sverige. Målet är Panzisjukhuset i Kongo. Den som har ordnat att containern kan skickas är en doldis från Mälarökyrkan på Ekerö..

Dagen - 6 timmar sedan

Stoppa varann innan ni går in i väggen!

Kan man stoppa en närstående innan hon går in i väggen? Och varför lever vi över huvud taget så hektiska liv? Fixa Kärlekens relationsexpert Laila Dahl ger svar..

Dagen - 6 timmar sedan

Bli en schysst förälder – Nu!

Vad tror vi att vi ger våra barn när vi bidrar till att stressa sönder de vuxna som finns nära dem..

Dagen - 6 timmar sedan

Apokalypsen har aldrig varit vackrare

Mattias Andersson har med ”Uppenbarelsen” skapat en pjäs som inte liknar något annat i teaterutbudet i dag. En omskakande och förunderligt vacker föreställning om Gud, tro, tvivel, apokalyps och undergång..

Dagen - 6 timmar sedan

Inga barn ska vara gifta i Sverige

Det utredningsförslag som nu lämnats är otillräckligt. Barn har rätt till sin barndom. Vi har ett ansvar att värna om en lagstiftning där alla barns rätt till sin egen frihet och eget liv skyddas, skriver Caroline Szyber (KD.

Dagen - 6 timmar sedan

Sorg efter attack mot Göteborgs synagoga

Attacken mot en synagoga i Göteborg och en begravningsplats i Malmö väcker sorg, men inte förvåning. – Det finns en latent antisemitism bland grupper med rötter i Mellan­östern, säger Aron Verständig på Judiska centralrådet..

Dagen - 7 timmar sedan

Samtyckeslag är inte tillräckligOm oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.