Dagen > Nyheter

Thursday, 18 January, 01:07

Dagen - 04 jan 17 kl. 11:03

Han byggde Kiruna kyrka i 3 500 legobitarKiruna kyrka är en välkänd byggnad som många nog känner igen. Men få har sett den i lego. Ännu färre har själva byggt en..
Läs mer på Dagen
Läs mer om:
Kiruna

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Han byggde, Kiruna, kyrkai 3 , 500, legobitar
Dagen - 04 jan 17 kl. 11:03

Kiruna kyrka i 3 500 bitar

Kiruna kyrka är en välkänd byggnad som många nog känner igen. Men få har sett den i lego. Ännu färre har själva byggt en..

NSD - 05 maj 13 kl. 16:20

Lyckans sista ton i Kiruna kyrka

Sören Stålnacke gifte sig i Kiruna kyrka 1962. Lite drygt 50 år senare återvände han tillsammans med Kalixkören Lyckan för en konsert tillsammans med två Kirunakörer. - Här har man varit med om både glädje och sorg, det känns väldigt speciellt att sjunga på hemmaplan, säger Sören Stålnacke..

NSD - 07 okt 17 kl. 10:29

Man omhändertogs i kyrka

På morgonkvisten upptäcktes en sovande man inne på en toalett i Kiruna kyrka..

Helsingborgs Dagblad - 10 jan 16 kl. 04:00

Kanalen som Stalin byggde

Vitahavskanalens sluss nummer elva ligger i en otillgänglig skog i norra delen av ryska Karelen. Platsen är en bra utsiktspunkt för den som vill tänka tillbaka på 1900-talets brott mot mänskligheten. En bom spärrar av den sönderfallande träbro som leder till en vaktstuga vid kanalen och slu ssen.

Sydsvenskan - 10 jan 16 kl. 04:00

Kanalen som Stalin byggde

Vitahavskanalens sluss nummer elva ligger i en otillgänglig skog i norra delen av ryska Karelen. Platsen är en bra utsiktspunkt för den som vill tänka tillbaka på 1900-talets brott mot mänskligheten. En bom spärrar av den sönderfallande träbro som leder till en vaktstuga vid kanalen och slu ssen.

Uppsalanyheter.se - 04 jul 16 kl. 02:40

Recension: Janne Schaffer i Öregrunds kyrka.

Recension: Kön ringlade lång in till Öregrunds kyrka en halvtimme innan konserten med Janne Schaffer och Peter Ljung skulle börja. På en skylt utanför läser jag att det är utsålt och ingen lär ha gått besviken från spelningen. Kön ringlade lång in till Öregrunds kyrka en halvtimme innan konserten med Janne Schaffer och Peter Ljung skulle börja.

Dagen - 30 nov 11 kl. 03:00

Fotbollsborg blev katolsk kyrka

Fotbollsklubben BK Häckens gamla klubbhus har blivit Hisingens första katolska kyrka.

Säg Häckenborg och den inbitne fotbollsnörden vet att det är BK Häckens klassiska kanslibyggnad i Göteborg. Men inte nu längre.

Dagen - 13 jul 11 kl. 03:00

Både kyrka och moské får plats på scoutlägret

Just nu bygger drygt hundra frivilliga scouter en stad för 38000 invånare. Snart kommer den vara platsen för världens största scoutläger, World Scout Jamboree. Förutom vägar, el och vatten kommer staden bland annat ha en egen kyrka och moské.

SN - 10 apr 12 kl. 07:42

Sörmlänningar byggde raket

Två elever från Enskilda gymnasiet i Nyköping var med och byggde en raket som sköts upp på rymdcentret Esrange i Kiruna.Läs mer. Klicka här..

Nerikes Allehanda - 29 aug 13 kl. 21:25

Byggde villa för tidigt ? får böta 44 500

Kommunen begär 44 500 kronor av ett par villaägare i Adolfsberg, som byggde sitt hus utan att ha fått startbesked..

Fler nyheter från Dagen

Dagen - 8 timmar sedan

Svenska kyrkan vill rekrytera präster från Finland

I Sverige är präst ett bristyrke. I Finland går var tredje präst utan jobb. Nu ska finska präster rekryteras – av Svenska kyrkan..

Dagen - 9 timmar sedan

Två kandidater hoppar av i biskopsvalet

Två kandidater har hoppat av efter nomineringsvalet i Visby stift..

Dagen - 13 timmar sedan

Miljonregn över Mullsjös pingstvänner

Flera pingstvänner i Mullsjö finns bland de lyckliga vinnarna i den senaste rekorddragningen av Svenska Postkodlotteriet..

Dagen - 11 timmar sedan

USA fokuserar bistånd på utsatta kristna i Irak

USA:s biståndsmyndighet (USAID) och FN:s utvecklingsprogram (UNDP) har enats om att öka biståndet till religiösa och etniska minoriteter i Irak. Målet är att de ska återvända till sina hem i områden som befrias från Islamiska staten..

Dagen - 15 timmar sedan

Mirakelpredikanten Shepherd Bushiri anklagas för att bluffa

Han ska kunna uppväcka döda, förmedla mirakelpengar och sväva över marken. Men nu har pastor Shepherd Bushiri fått problem med Botswanas regering, som menar att en av södra Afrikas populäraste kyrkoledare bluffar..

Dagen - 14 timmar sedan

Påven träffade offer för sexövergrepp i Chile

Påve Franciskus har under sitt besök i Chile träffat personer som utsatts för sexuella övergrepp av präster..

Dagen - Igår: 14:37

Jesusfigur stals från Skillingaryds kyrka - kom tillbaka efter bön

Jesusfiguren i Skillingaryds kyrka stals. Nu är den återfunnen. – Medan vi hade morgonbön kom en person in på expeditionen och sa att han hittat den.

Dagen - 14 timmar sedan

Dagens människa, avsnitt 74: Prinsessan Märtha Louise och och Elisabeth Nordeng

I det 74:e avsnittet av podden Dagens människa möter vi den norska prinsessan Märtha Louise och hennes författarkollega Elisabeth Nordeng..

Dagen - 22 timmar sedan

Jacob Sunnliden: Relationerna är det viktiga - inte närvaron på internet

Kyrkan som institution har ingen betydelse på nätet. Det viktiga är närvaron av många olika människor, skriver Jacob Sunnliden i ett svar till Johan Eriksson..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.