Dagen > Nyheter

Sunday, 18 March, 12:23

Dagen - 04 jan 17 kl. 11:03

Han byggde Kiruna kyrka i 3 500 legobitarKiruna kyrka är en välkänd byggnad som många nog känner igen. Men få har sett den i lego. Ännu färre har själva byggt en..
Läs mer på Dagen
Läs mer om:
Kiruna

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Han byggde, Kiruna, kyrkai 3 , 500, legobitar
Dagen - 04 jan 17 kl. 11:03

Kiruna kyrka i 3 500 bitar

Kiruna kyrka är en välkänd byggnad som många nog känner igen. Men få har sett den i lego. Ännu färre har själva byggt en..

NSD - 05 maj 13 kl. 16:20

Lyckans sista ton i Kiruna kyrka

Sören Stålnacke gifte sig i Kiruna kyrka 1962. Lite drygt 50 år senare återvände han tillsammans med Kalixkören Lyckan för en konsert tillsammans med två Kirunakörer. - Här har man varit med om både glädje och sorg, det känns väldigt speciellt att sjunga på hemmaplan, säger Sören Stålnacke..

NSD - 07 okt 17 kl. 10:29

Man omhändertogs i kyrka

På morgonkvisten upptäcktes en sovande man inne på en toalett i Kiruna kyrka..

Helsingborgs Dagblad - 10 jan 16 kl. 04:00

Kanalen som Stalin byggde

Vitahavskanalens sluss nummer elva ligger i en otillgänglig skog i norra delen av ryska Karelen. Platsen är en bra utsiktspunkt för den som vill tänka tillbaka på 1900-talets brott mot mänskligheten. En bom spärrar av den sönderfallande träbro som leder till en vaktstuga vid kanalen och slu ssen.

Sydsvenskan - 10 jan 16 kl. 04:00

Kanalen som Stalin byggde

Vitahavskanalens sluss nummer elva ligger i en otillgänglig skog i norra delen av ryska Karelen. Platsen är en bra utsiktspunkt för den som vill tänka tillbaka på 1900-talets brott mot mänskligheten. En bom spärrar av den sönderfallande träbro som leder till en vaktstuga vid kanalen och slu ssen.

Uppsalanyheter.se - 04 jul 16 kl. 02:40

Recension: Janne Schaffer i Öregrunds kyrka.

Recension: Kön ringlade lång in till Öregrunds kyrka en halvtimme innan konserten med Janne Schaffer och Peter Ljung skulle börja. På en skylt utanför läser jag att det är utsålt och ingen lär ha gått besviken från spelningen. Kön ringlade lång in till Öregrunds kyrka en halvtimme innan konserten med Janne Schaffer och Peter Ljung skulle börja.

Dagen - 30 nov 11 kl. 03:00

Fotbollsborg blev katolsk kyrka

Fotbollsklubben BK Häckens gamla klubbhus har blivit Hisingens första katolska kyrka.

Säg Häckenborg och den inbitne fotbollsnörden vet att det är BK Häckens klassiska kanslibyggnad i Göteborg. Men inte nu längre.

Nerikes Allehanda - 29 aug 13 kl. 21:25

Byggde villa för tidigt ? får böta 44 500

Kommunen begär 44 500 kronor av ett par villaägare i Adolfsberg, som byggde sitt hus utan att ha fått startbesked..

Dagen - 13 jul 11 kl. 03:00

Både kyrka och moské får plats på scoutlägret

Just nu bygger drygt hundra frivilliga scouter en stad för 38000 invånare. Snart kommer den vara platsen för världens största scoutläger, World Scout Jamboree. Förutom vägar, el och vatten kommer staden bland annat ha en egen kyrka och moské.

SN - 10 apr 12 kl. 07:42

Sörmlänningar byggde raket

Två elever från Enskilda gymnasiet i Nyköping var med och byggde en raket som sköts upp på rymdcentret Esrange i Kiruna.Läs mer. Klicka här..

Fler nyheter från Dagen

Dagen - 10 minuter sedan

Kristna i Kina hålls i husarrest

Kristna i staden Shangqiu hålls i husarrest utan att veta vad de är anklagade för. Kors har också rivits ner från kyrkor och kristna har förbjudits att samlas, enligt organisationen China Aid.

Dagen - 1 timme sedan

Polsk präst uttryckte önskan om påvens död

En polsk präst sa i en predikan att han önskade "en snabb död" åt påve Franciskus om denne inte öppnade sitt hjärta för den helige ande. Den polske ärkebiskopen tar avstånd från predikan..

Dagen - 19 timmar sedan

Hugh Bonneville gör film om Jesus

Lagom till påsk har en timslång dokumentär om Jesu sista tid i livet premiär. Hugh Bonneville är känd från "Downton Abbey" - men få vet att han också är teolog..

Dagen - 20 timmar sedan

Jag kanske blir pastor – inget är omöjligt för Gud

Att läsa teologi utvecklade mig som människa..

Dagen - 20 timmar sedan

Judisk församlingsledare: Förbud främjar inte integration

"I likhet med den judiska erfarenheten under närmare 250 år har muslimers rätt att utöva sin religion ofta kommit att kringskäras", skriver Aron Verständig, Judiska församlingens ordförande i Stockholm..

Dagen - 22 timmar sedan

Pingstledare gripna i Rwanda

Minst 700 kyrkor, många av dem pingstförsamlingar, har stängts i Rwanda på grund av bristande säkerhet i lokalerna. Flera pingstledare har opponerat sig och vissa församlingar har också hållit illegala möten..

Dagen - Igår: 12:00

Folkhögskolor firar med tårtkalas

Den första folkhögskolan öppnade 1868. Flera av folkhögskolorna har kristna huvudmän, och 16-17 mars har man bjudit man in till tårtkalas och öppet hus..

Dagen - Igår: 11:15

Ryska evangelikaler röstar på Putin

I morgon går Ryssland till val. Sittande presidenten får starkt stöd, också från evangelikaler. Men valet är långt ifrån demokratiskt, menar många..

Dagen - I förrgår: 09:45

Inget svenskt stöd för IS-tribunal

Margot Wallström vill inte tillsätta en särskild tribunal för att åtala och straffa IS- och Daishkrigare..

Dagen - Igår: 14:00

Humanisterna hoppas på samfundsbidrag

Efter att utredningen om statens stöd till trossamfund presenterats hoppas nu Humanisterna att deras sekulära humanism ska ses som ett trossamfund..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.