Expressen > Opinion

Sunday, 24 September, 21:15

Expressen - 03 jan 17 kl. 15:42

Förbjud fyrverkerier för allmänt brukDet får vara slut med jollrandet. Att skjuta raketer mot ambulanser som kommer för att undsätta skadade och sjuka är en attack mot vår demokrati, skriver ambulanssjuksköterskan Gordon Grattidge..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Gordon Grattidge

Dela artikeln

24724 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Förbjud, fyrverkerierför , allmänt, bruk
IDG - 07 nov 14 kl. 19:19

"Jailbreak för IOS 8 redo för allmänt bruk"

Antalet användare som jailbreakar sina IOS-enheter är inte alls lika stort längre, men nu har i varje fall Pangu för IOS 8 släppts..

Cornucopia - 06 aug 15 kl. 13:33

Slutsatser kring allmänhetens bruk av Nukemap

I dag är det 70 år sedan den första insatsen av kärnvapen i krig, atombomben mot Hiroshima. Med anledning av det kan det vara interssant att läsa kärnvapenhistorikern Alex Wallersteins utvärdering av hans tjänst Nukemap från juli i år.

Antal detonerade kärnladdningar per land.

YLE - 23 okt 14 kl. 05:00

Billnäs bruk stänger för allmänheten

Snart går det inte längre att promenera i hjärtat av Billnäs bruk då Olli Muurainen lägger lapp på luckan. Hela brukskärnan stängs för allmänheten. Målet sägs vara att hindra skadegörelse.

YLE - 12 jan 17 kl. 14:10

Domstol förkastade de flesta besvär mot planen för Billnäs bruk

Helsingfors förvaltningsdomstol har förkastat eller valt att inte behandla de flesta besvär som lämnades in mot detaljplanen för Billnäs bruk som Raseborgs stad godkände sensommaren 2015. Det är bara Nylands närings-, trafik- och miljöcentrals (NTM) besvär mot sju bryggor i planen som godkändes. - Goda nyheter från Billnäs, fast jag inte är där just nu eller kanske just därför, skriver affärsmannen Olli Muurainen på sin Facebooksida.

YLE - 06 aug 16 kl. 16:15

20 procent vill skippa straffen för bruk av cannabis

En femtedel av finländarna är redo att slopa straffen för bruk av cannabis, visar en utredning Taloustutkimus har gjort för Yles räkning. 60 procent av de tillfrågade vill bevara straffen. Det är frågan om straffbart bruk av narkotika då en person använder narkotika, innehar narkotika för eget bruk eller försöker skaffa sig små mängder narkotika.

YLE - 08 dec 14 kl. 19:36

Muurainen har nytt hopp för Billnäs bruk

I slutet av oktober lade den frustrerade affärsmannen som äger kärnan i Billnäs bruk, Olli Muurainen, ner verksamheten tillsvidare i och med de stora svårigheterna att bygga ett konferenscentrum i bruket I fredags (5.12) träffade Olli Muurainen representanter för Raseborgs stad för att diskutera planläggningen i Billnäs bruk. Mötet var verkligen bra, skriver Muurainen på Facebook.

SmålandsPosten - 06 dec 13 kl. 07:06

Konga Bruk avvecklas först i mars

Konga Bruk ska fortsätta för full maskin fram till den 1 mars. Därefter sker avvecklingen. Det är enligt kommunalrådet Patrick Ståhlgren det senaste budet.

HBL - 23 jul 14 kl. 17:03

Litauen tar i bruk euro

Litauen ansluter sig till eurozonen nästa år. Europeiska unionens råd för allmänna frågor godkände ärendet i dag.Efter att Litauen ansluter sig är euron i bruk i 19 länder.

YLE - 13 maj 16 kl. 12:28

Konsumentförbundet: Förbjud glyfosat

Konsumentförbundets ordförande Leena Simonen kräver att användningen av glyfosat förbjuds helt eller åtminstone begränsas kännbart. Enligt Simonen är det klok kemikaliepolitik att iaktta försiktighetsprincipen då det är fråga om kemikalier som sannolikt inverkar mycket menligt på konsumenters hälsa. En känd och mycket använd glyfosatprodukt är Roundup, som säljs fritt till både privatpersoner och yrkesodlare i Finland.

YLE - 23 aug 16 kl. 10:10

Sipilä vill ha dagpenningen i aktivare bruk

Statsminister Juha Sipilä (C) vädjar till arbetsmarknadsparterna. Han hoppas att de ska komma överens om ett sätt att få den inkomstrelaterade dagpenningen i mer aktivt bruk. Finland har nu letts förbi den värsta svackan och är på rätt väg.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 15 timmar sedan

Månggifte förtrycker kvinnor – förbjud det helt i Sverige

Patriarkala och religiösa strukturer i ursprungslandet får inte gälla här. Alla kvinnor ska ha samma frihet, skriver Amineh Kakabaveh (V)..

Expressen - Igår: 05:32

Dawit Isaak ett offer för världens tystaste diplomati

I dag är det 16 år sedan Dawit Isaak fängslades i Eritrea.Den tysta diplomatin är genant och obehaglig – Sverige verkar vara mer på förtryckarnas sida än de förtrycktas, skriver författaren Kurdo Baksi och Dawits bror, Esayas Isaak..

Expressen - I förrgår: 11:51

Vi judar känner skräck in i märgen

Kritiken mot nazistdemonstrationen vid synagogan i Göteborg är ingen symbolfråga – det är en säkerhetsfråga, skriver Simon Vinokur.

Expressen - 21 sep 17 kl. 12:24

När ska S börja ta extremismen på allvar?

Människor är beredda att begå terrordåd på våra gator. Samtidigt har den S-ledda majoriteten i Stockholm helt tappat styrfart i arbetet mot extremism och radikalisering, skriver oppositionsborgarråd Lotta Edholm (L)..

Expressen - 21 sep 17 kl. 10:56

Tiggeri strider mot grunden i välfärdsstaten

I går röstade Vellinge kommun igenom tiggeriförbudet. Nu uppmanar Vellingeliberalerna partikamraterna i riksdagen att följa efter: "Lösningen på tiggarnas fattigdom ligger inte i en mugg på Sveavägen", skriver Anders Cnattingius och Henrik Thorsell. .

Expressen - 20 sep 17 kl. 15:15

Tack för barnbidraget, staten – men nej tack!

Min familj ska få 31 800 kronor per år av staten. För att vi har två frivilligt införskaffade barn. Låt barnbidraget hamna där det behövs i stället.

Expressen - 20 sep 17 kl. 06:00

Hur ska flyktingar få jobb, Magdalena Andersson?

Regeringen slarvar bort högkonjunkturen medan Sverige klyvs. Första punkten i Magdalena Anderssons budgetpresentation i dag borde handla om hur man tänker skapa jobb åt de tiotusentals flyktingar som fastnat i arbetslöshet, skriver Emil Källström, ekonomisk-politisk talesperson (C)..

Expressen - 19 sep 17 kl. 09:28

Hot och social oro är vardag på biblioteken

Biblioteken ska inte vara den sista utposten för människor som resten av samhället givit upp hoppet om, skriver DIK:s förbundsordförande Anna Troberg. .

Expressen - 18 sep 17 kl. 15:07

Därför slutar jag som polis efter 41 år: "Har fått nog"

Varje dag möter jag anställda som mår dåligt. Rikspolischefen ska vara polis och stå upp för sin personal, skriver Carina Ytterström, ordförande för Polisförbundet i Västernorrland..

Expressen - 18 sep 17 kl. 11:58

Sluta hylla pensionärerna – de har förstört klimatet

Stora delar av jordklotet blir obeboeliga på grund av orkaner och översvämningar. Vi själva – inte minst pensionärer – bär ansvaret, skriver pensionären Carl Johan Carlberg. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.