Expressen > Opinion

Friday, 20 January, 08:44

Expressen - 03 jan 17 kl. 15:42

Förbjud fyrverkerier för allmänt brukDet får vara slut med jollrandet. Att skjuta raketer mot ambulanser som kommer för att undsätta skadade och sjuka är en attack mot vår demokrati, skriver ambulanssjuksköterskan Gordon Grattidge..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Gordon Grattidge

Dela artikeln

23388 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Förbjud, fyrverkerierför , allmänt, bruk
IDG - 07 nov 14 kl. 19:19

"Jailbreak för IOS 8 redo för allmänt bruk"

Antalet användare som jailbreakar sina IOS-enheter är inte alls lika stort längre, men nu har i varje fall Pangu för IOS 8 släppts..

Cornucopia - 06 aug 15 kl. 13:33

Slutsatser kring allmänhetens bruk av Nukemap

I dag är det 70 år sedan den första insatsen av kärnvapen i krig, atombomben mot Hiroshima. Med anledning av det kan det vara interssant att läsa kärnvapenhistorikern Alex Wallersteins utvärdering av hans tjänst Nukemap från juli i år.

Antal detonerade kärnladdningar per land.

YLE - 23 okt 14 kl. 05:00

Billnäs bruk stänger för allmänheten

Snart går det inte längre att promenera i hjärtat av Billnäs bruk då Olli Muurainen lägger lapp på luckan. Hela brukskärnan stängs för allmänheten. Målet sägs vara att hindra skadegörelse.

YLE - 06 aug 16 kl. 16:15

20 procent vill skippa straffen för bruk av cannabis

En femtedel av finländarna är redo att slopa straffen för bruk av cannabis, visar en utredning Taloustutkimus har gjort för Yles räkning. 60 procent av de tillfrågade vill bevara straffen. Det är frågan om straffbart bruk av narkotika då en person använder narkotika, innehar narkotika för eget bruk eller försöker skaffa sig små mängder narkotika.

YLE - 12 jan 17 kl. 14:10

Domstol förkastade de flesta besvär mot planen för Billnäs bruk

Helsingfors förvaltningsdomstol har förkastat eller valt att inte behandla de flesta besvär som lämnades in mot detaljplanen för Billnäs bruk som Raseborgs stad godkände sensommaren 2015. Det är bara Nylands närings-, trafik- och miljöcentrals (NTM) besvär mot sju bryggor i planen som godkändes. - Goda nyheter från Billnäs, fast jag inte är där just nu eller kanske just därför, skriver affärsmannen Olli Muurainen på sin Facebooksida.

YLE - 08 dec 14 kl. 19:36

Muurainen har nytt hopp för Billnäs bruk

I slutet av oktober lade den frustrerade affärsmannen som äger kärnan i Billnäs bruk, Olli Muurainen, ner verksamheten tillsvidare i och med de stora svårigheterna att bygga ett konferenscentrum i bruket I fredags (5.12) träffade Olli Muurainen representanter för Raseborgs stad för att diskutera planläggningen i Billnäs bruk. Mötet var verkligen bra, skriver Muurainen på Facebook.

YLE - 13 maj 16 kl. 12:28

Konsumentförbundet: Förbjud glyfosat

Konsumentförbundets ordförande Leena Simonen kräver att användningen av glyfosat förbjuds helt eller åtminstone begränsas kännbart. Enligt Simonen är det klok kemikaliepolitik att iaktta försiktighetsprincipen då det är fråga om kemikalier som sannolikt inverkar mycket menligt på konsumenters hälsa. En känd och mycket använd glyfosatprodukt är Roundup, som säljs fritt till både privatpersoner och yrkesodlare i Finland.

SmålandsPosten - 06 dec 13 kl. 07:06

Konga Bruk avvecklas först i mars

Konga Bruk ska fortsätta för full maskin fram till den 1 mars. Därefter sker avvecklingen. Det är enligt kommunalrådet Patrick Ståhlgren det senaste budet.

HBL - 23 jul 14 kl. 17:03

Litauen tar i bruk euro

Litauen ansluter sig till eurozonen nästa år. Europeiska unionens råd för allmänna frågor godkände ärendet i dag.Efter att Litauen ansluter sig är euron i bruk i 19 länder.

YLE - 23 aug 16 kl. 10:10

Sipilä vill ha dagpenningen i aktivare bruk

Statsminister Juha Sipilä (C) vädjar till arbetsmarknadsparterna. Han hoppas att de ska komma överens om ett sätt att få den inkomstrelaterade dagpenningen i mer aktivt bruk. Finland har nu letts förbi den värsta svackan och är på rätt väg.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 2 timmar sedan

Sluta vänd Fadimes medsystrar ryggen

Staten sviker när den ger vigselrätt och bidrag till trossamfund enligt vilkas tro 9-åriga flickor är giftasmogna och kan vigas, skriver Devin Rexvid..

Expressen - 17 timmar sedan

Åsiktskorridoren verkar ha rämnat

Snart kommer en ny åsiktskorridor att stå där fix och färdig. Jag är rädd att den kommer att se annorlunda ut, men vara precis lika trång och syrefattig som den gamla, skriver Dan Korn..

Expressen - 18 timmar sedan

Låt oss få föda trygga

Oacceptabel utveckling när landsting inte kan hantera normala graviditeter, skriver Emma Pettersson Hernandez och Maria Ceder Engebretzen..

Expressen - 20 timmar sedan

Välj väg och låt halv-DÖ dö

Varken mitten- eller högerväljare låter sig längre imponeras av luftgitarrsolon. Så splittra bandet – eller kliv upp på scenen och börja spela, skriver Timbros Johan Ingerö..

Expressen - 20 timmar sedan

Folk måste få tala fritt, även om de säger dumheter

Allt Kajsa Ekis Ekman skriver kokar egentligen ner till att vi bör stävja det fria samtalet, filtrera internet, inrätta faktavakter och för fan se till att folk inte sitter i utländsk medierna och babblar strunt om fosterlandet, skriver Stig-Björn Ljunggren..

Expressen - 23 timmar sedan

SVT göder föraktet mot lantisar

SVT-serien presenteras ärligt som den enkla mobbnings-tv den är: lyteskomik i samma ton som Böda camping, skriver Anders Nygårds. .

Expressen - Igår: 15:33

Det här är något helt annat än att ha åsikter

Så här ser banaliseringen av den fascistiska lynchmobben ut när den tar vägen genom narcissism, skriver journalisten Kajsa Ekis Ekman..

Expressen - Igår: 14:53

Om det behövs sätter vi in stödåtgärder

Vi kommer ta fram en handlingsplan så att vi kan hantera en exceptionell situation som den här, om den uppstår igen, skriver Lena Henning.
.

Expressen - Igår: 10:36

Sveriges sjukvård är inte alls skit

Sluta klaga på vården och vänd i stället er ilska mot dem som bestämmer i det här landet. Heja alla uskor, syrror och läkare, skriver Emma Franzén..

Expressen - I förrgår: 06:00

Ungdomarna har inte tagit över Nordstan

Ni kunde nyligen läsa hur ”gatans barn” tagit över Nordstan. Jag och mina kolleger arbetar sex kvällar i veckan i Nordstan. Ungdomarna har inte tagit över, skriver Annie Billingsdal..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.