Expressen > Opinion

Saturday, 29 April, 03:36

Expressen - 03 jan 17 kl. 15:42

Förbjud fyrverkerier för allmänt brukDet får vara slut med jollrandet. Att skjuta raketer mot ambulanser som kommer för att undsätta skadade och sjuka är en attack mot vår demokrati, skriver ambulanssjuksköterskan Gordon Grattidge..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Gordon Grattidge

Dela artikeln

24724 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Förbjud, fyrverkerierför , allmänt, bruk
IDG - 07 nov 14 kl. 19:19

"Jailbreak för IOS 8 redo för allmänt bruk"

Antalet användare som jailbreakar sina IOS-enheter är inte alls lika stort längre, men nu har i varje fall Pangu för IOS 8 släppts..

Cornucopia - 06 aug 15 kl. 13:33

Slutsatser kring allmänhetens bruk av Nukemap

I dag är det 70 år sedan den första insatsen av kärnvapen i krig, atombomben mot Hiroshima. Med anledning av det kan det vara interssant att läsa kärnvapenhistorikern Alex Wallersteins utvärdering av hans tjänst Nukemap från juli i år.

Antal detonerade kärnladdningar per land.

YLE - 23 okt 14 kl. 05:00

Billnäs bruk stänger för allmänheten

Snart går det inte längre att promenera i hjärtat av Billnäs bruk då Olli Muurainen lägger lapp på luckan. Hela brukskärnan stängs för allmänheten. Målet sägs vara att hindra skadegörelse.

YLE - 06 aug 16 kl. 16:15

20 procent vill skippa straffen för bruk av cannabis

En femtedel av finländarna är redo att slopa straffen för bruk av cannabis, visar en utredning Taloustutkimus har gjort för Yles räkning. 60 procent av de tillfrågade vill bevara straffen. Det är frågan om straffbart bruk av narkotika då en person använder narkotika, innehar narkotika för eget bruk eller försöker skaffa sig små mängder narkotika.

YLE - 12 jan 17 kl. 14:10

Domstol förkastade de flesta besvär mot planen för Billnäs bruk

Helsingfors förvaltningsdomstol har förkastat eller valt att inte behandla de flesta besvär som lämnades in mot detaljplanen för Billnäs bruk som Raseborgs stad godkände sensommaren 2015. Det är bara Nylands närings-, trafik- och miljöcentrals (NTM) besvär mot sju bryggor i planen som godkändes. - Goda nyheter från Billnäs, fast jag inte är där just nu eller kanske just därför, skriver affärsmannen Olli Muurainen på sin Facebooksida.

YLE - 08 dec 14 kl. 19:36

Muurainen har nytt hopp för Billnäs bruk

I slutet av oktober lade den frustrerade affärsmannen som äger kärnan i Billnäs bruk, Olli Muurainen, ner verksamheten tillsvidare i och med de stora svårigheterna att bygga ett konferenscentrum i bruket I fredags (5.12) träffade Olli Muurainen representanter för Raseborgs stad för att diskutera planläggningen i Billnäs bruk. Mötet var verkligen bra, skriver Muurainen på Facebook.

YLE - 13 maj 16 kl. 12:28

Konsumentförbundet: Förbjud glyfosat

Konsumentförbundets ordförande Leena Simonen kräver att användningen av glyfosat förbjuds helt eller åtminstone begränsas kännbart. Enligt Simonen är det klok kemikaliepolitik att iaktta försiktighetsprincipen då det är fråga om kemikalier som sannolikt inverkar mycket menligt på konsumenters hälsa. En känd och mycket använd glyfosatprodukt är Roundup, som säljs fritt till både privatpersoner och yrkesodlare i Finland.

SmålandsPosten - 06 dec 13 kl. 07:06

Konga Bruk avvecklas först i mars

Konga Bruk ska fortsätta för full maskin fram till den 1 mars. Därefter sker avvecklingen. Det är enligt kommunalrådet Patrick Ståhlgren det senaste budet.

HBL - 23 jul 14 kl. 17:03

Litauen tar i bruk euro

Litauen ansluter sig till eurozonen nästa år. Europeiska unionens råd för allmänna frågor godkände ärendet i dag.Efter att Litauen ansluter sig är euron i bruk i 19 länder.

YLE - 23 aug 16 kl. 10:10

Sipilä vill ha dagpenningen i aktivare bruk

Statsminister Juha Sipilä (C) vädjar till arbetsmarknadsparterna. Han hoppas att de ska komma överens om ett sätt att få den inkomstrelaterade dagpenningen i mer aktivt bruk. Finland har nu letts förbi den värsta svackan och är på rätt väg.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 17 timmar sedan

Stoppa S fulknep från för mer kvotering av föräldradagarna

Svenskars vardag och välfärd ska inte bli en kompromiss mellan olika politiska grupperingar i Europaparlamentet. Det ska vi bestämma över helt själva, skriver Gunnar Hökmark..

Expressen - 21 timmar sedan

Vi måste stärka skyddsnätet runt våra barn

Det offentliga ska inte ta över föräldrarnas roll, däremot ska det offentliga erbjuda stöd och hjälp i föräldrarnas viktiga uppgift, skriver Ebba Busch Thor (KD)..

Expressen - Igår: 14:54

Oroande att just SAS nekar anställda att bära slöja

Att hindra dessa kvinnor från att fullt ut delta på arbetsmarknaden försvårar integrationen och bidrar till utanförskap för människor som kan och vill bidra till samhället, skriver Jakop Dalunde (MP)..

Expressen - Igår: 10:01

Dålig uppfostran är ingen grund för adhd-diagnos

Jag ser positivt på en öppen debatt om adhd, men den måste i så fall präglas av saklighet och fakta, inte myter och grundlösa påståenden, skriver David Skansholm..

Expressen - Igår: 10:01

Nej, man får inte en adhd-diagnos för att man är ouppfostrad

Kagan inte är någon expert på området. Ingen av psykologiprofessorns studier har varit inriktade på ADHD eller neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, skriver David Skansholm..

Expressen - Igår: 06:00

Dina bortförklaringar är skamliga, Eliasson

Vi tvingas lägga allt större resurser på väktare för att få våra verksamheter i utsatta områden att fungera. Hur möter polisledningen detta? Jo, genom att avisera nedskärningar i mångmiljonklassen, skriver Henrik Thunes (M)..

Expressen - I förrgår: 11:19

Språkpoliseri pekar finger neråt

Att låtsas inte förstå ordet mellis eller att dra växlar på en egen etymologi till bebis, blir bara fånigt när orden varit etablerade hela ens vuxna liv, skriver Erik Mats..

Expressen - I förrgår: 06:00

Vården måste reda upp det kaos den själv skapat

Vård av en sjuk är inte bara medicin, utan också konsten att se att det är en människa och inte ett avhumaniserat organ som ligger i sjukhussängen, skriver Hans-Inge Persson..

Expressen - 25 apr 17 kl. 11:50

Har Sverige röstat in Saudiarabien i FN:s kvinnokommission?

Det minsta de saudiska kvinnorna borde kunna begära är att världens fria demokratier står på deras sida i kampen mot det religiösa förtrycket, skriver Gulan Avci (L). .

Expressen - 25 apr 17 kl. 06:00

Hur kan man så ogenerat prisa Macron?

Om vi nu hoppas på att Macron vinner i Frankrikes presidentval hoppas vi på något som vi faktiskt inte riktigt vet vad det är, skriver Lisa Gummesson. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.