Expressen > Opinion

Tuesday, 27 June, 03:59

Expressen - 03 jan 17 kl. 15:42

Förbjud fyrverkerier för allmänt brukDet får vara slut med jollrandet. Att skjuta raketer mot ambulanser som kommer för att undsätta skadade och sjuka är en attack mot vår demokrati, skriver ambulanssjuksköterskan Gordon Grattidge..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Gordon Grattidge

Dela artikeln

24724 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Förbjud, fyrverkerierför , allmänt, bruk
IDG - 07 nov 14 kl. 19:19

"Jailbreak för IOS 8 redo för allmänt bruk"

Antalet användare som jailbreakar sina IOS-enheter är inte alls lika stort längre, men nu har i varje fall Pangu för IOS 8 släppts..

Cornucopia - 06 aug 15 kl. 13:33

Slutsatser kring allmänhetens bruk av Nukemap

I dag är det 70 år sedan den första insatsen av kärnvapen i krig, atombomben mot Hiroshima. Med anledning av det kan det vara interssant att läsa kärnvapenhistorikern Alex Wallersteins utvärdering av hans tjänst Nukemap från juli i år.

Antal detonerade kärnladdningar per land.

YLE - 23 okt 14 kl. 05:00

Billnäs bruk stänger för allmänheten

Snart går det inte längre att promenera i hjärtat av Billnäs bruk då Olli Muurainen lägger lapp på luckan. Hela brukskärnan stängs för allmänheten. Målet sägs vara att hindra skadegörelse.

YLE - 06 aug 16 kl. 16:15

20 procent vill skippa straffen för bruk av cannabis

En femtedel av finländarna är redo att slopa straffen för bruk av cannabis, visar en utredning Taloustutkimus har gjort för Yles räkning. 60 procent av de tillfrågade vill bevara straffen. Det är frågan om straffbart bruk av narkotika då en person använder narkotika, innehar narkotika för eget bruk eller försöker skaffa sig små mängder narkotika.

YLE - 12 jan 17 kl. 14:10

Domstol förkastade de flesta besvär mot planen för Billnäs bruk

Helsingfors förvaltningsdomstol har förkastat eller valt att inte behandla de flesta besvär som lämnades in mot detaljplanen för Billnäs bruk som Raseborgs stad godkände sensommaren 2015. Det är bara Nylands närings-, trafik- och miljöcentrals (NTM) besvär mot sju bryggor i planen som godkändes. - Goda nyheter från Billnäs, fast jag inte är där just nu eller kanske just därför, skriver affärsmannen Olli Muurainen på sin Facebooksida.

YLE - 08 dec 14 kl. 19:36

Muurainen har nytt hopp för Billnäs bruk

I slutet av oktober lade den frustrerade affärsmannen som äger kärnan i Billnäs bruk, Olli Muurainen, ner verksamheten tillsvidare i och med de stora svårigheterna att bygga ett konferenscentrum i bruket I fredags (5.12) träffade Olli Muurainen representanter för Raseborgs stad för att diskutera planläggningen i Billnäs bruk. Mötet var verkligen bra, skriver Muurainen på Facebook.

SmålandsPosten - 06 dec 13 kl. 07:06

Konga Bruk avvecklas först i mars

Konga Bruk ska fortsätta för full maskin fram till den 1 mars. Därefter sker avvecklingen. Det är enligt kommunalrådet Patrick Ståhlgren det senaste budet.

HBL - 23 jul 14 kl. 17:03

Litauen tar i bruk euro

Litauen ansluter sig till eurozonen nästa år. Europeiska unionens råd för allmänna frågor godkände ärendet i dag.Efter att Litauen ansluter sig är euron i bruk i 19 länder.

YLE - 13 maj 16 kl. 12:28

Konsumentförbundet: Förbjud glyfosat

Konsumentförbundets ordförande Leena Simonen kräver att användningen av glyfosat förbjuds helt eller åtminstone begränsas kännbart. Enligt Simonen är det klok kemikaliepolitik att iaktta försiktighetsprincipen då det är fråga om kemikalier som sannolikt inverkar mycket menligt på konsumenters hälsa. En känd och mycket använd glyfosatprodukt är Roundup, som säljs fritt till både privatpersoner och yrkesodlare i Finland.

YLE - 23 aug 16 kl. 10:10

Sipilä vill ha dagpenningen i aktivare bruk

Statsminister Juha Sipilä (C) vädjar till arbetsmarknadsparterna. Han hoppas att de ska komma överens om ett sätt att få den inkomstrelaterade dagpenningen i mer aktivt bruk. Finland har nu letts förbi den värsta svackan och är på rätt väg.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 15 timmar sedan

Snart kommer någon att dö

Mina kolleger på avdelningen biter ihop. De hoppar över luncherna för att hinna med, rusar ännu snabbare mellan patienterna. Hoppas att inget går åt helvete, skriver undersköterskan Emil Johansson.

Expressen - 21 timmar sedan

På tiden att vi inför en sjätte semestervecka

Det gränslösa arbetet med ny teknik och nya arbetsförhållanden suddar ut gränsen mellan arbete och fritid. Det är nu hög tid att införa en sjätte semestervecka, skriver Nasra Ali (S)..

Expressen - Igår: 07:00

Utvisa dem som inte respekterar våra lagar

Vi ska vara en fristad för dem som söker sig från terror och förtryck. Inte för dem som genom sin ideologi sympatiserar med just det, skriver Gunnar Hökmark (M)..

Expressen - I förrgår: 07:00

IS ska bekämpas med kärlek – sa ingen

IS skall bekämpas med vapen – och vår frihet och gemenskap värnas med kärlek. Frågan är varför så många begåvade individer inte kan eller vill hålla dessa tankar i huvudet samtidigt, skriver Malin Lernfelt. .

Expressen - 23 jun 17 kl. 06:00

Gör midsommar till ny nationaldag

Hur många av oss kan egentligen den svenska nationalsången och vet varför vi firar just den sjätte juni? Och när man ber någon definiera svenskheten inleds listan med just midsommar, skriver Kurdo Baksi. .

Expressen - 22 jun 17 kl. 06:00

Vi får aldrig göras till "statsradio"

Public service-kommittén måste säkerställa tre saker. Programbolagens oberoende, verksamheten på andra plattformar och bredden i uppdraget, skriver Sveriges Radios vd Cilla Benkö..

Expressen - 21 jun 17 kl. 11:39

EU-migranterna får det allt bättre i sina hemländer

Antalet utsatta EU-medborgare som vistas i Sverige minskar. Det tyder också på att det långsiktiga arbetet med en förbättrad situation i hemländerna gör skillnad, skriver S-ministern Åsa Regnér..

Expressen - 21 jun 17 kl. 08:07

Vår oro för terrorn får inte tystas ner

Fokuset på dödsoffer vid terrordåd är lika missledande som cyniskt eftersom alla brott inte lämnar lik. Ska vi nästa gång våldtäkter diskuteras, stävja kvinnors oro med påminnelsen att de flesta av offren inte dör? skriver debattören Nima Dervish..

Expressen - 20 jun 17 kl. 09:40

Att männen frias gör mig förbannad

Männen såg att kvinnan gruppvåldtogs, men ingen av dem ringde polisen. Nu frias dessa män i Högsta domstolen – eftersom de hade riskerat att själva misstänkas för våldtäkten. Ett stort svek mot kvinnorna, skriver Roks ordförande Zozan Inci..

Expressen - 20 jun 17 kl. 06:00

Håll löftet om Dawit, Eritrea

Nu har det gått ett helt år sedan Eritrea uppgav att Dawit Isaak lever, men sedan dess har ingenting hänt, skriver debattörerna. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.