SR > Nyheter

Monday, 20 February, 07:39

SR - 29 dec 16 kl. 16:32

Flicka skickades hem och dog timmarna efterProblemen på storsjukhuset Nya Karolinska NKS fortsätter. En liten flicka har dött efter att ha blivit hemskickad..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Nya Karolinska NKS

Dela artikeln

3219 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Flicka, skickades, hemoch , dog, timmarnaefter
Jönköpingsnytt - 03 dec 15 kl. 19:44

Flicka skickades hem - dog

En sexårig flicka skickades hem från sjukhuset i Värnamo, tre dagar senare ska hon ha dött. Nu anmäler pappan två sköterskor för att ingen annan ska behöva drabbas..

Nyheter 24 - 08 mar 12 kl. 16:31

Svårt sjuk skickades hem - dog vid ytterdörren


Skickades från vårdcentral till akuten - som skickade hem honom. Väl hemma dog 73-åringen. KARLSHAMN.

NSD - 21 sep 12 kl. 12:56

Patient skickades hem - dog

Läkaren misstänkte hjärtinfarkt men patienten skickades hem från akutmottagningen - och dog i hemmet.Nu har akutmottagningen vid Piteå älvdals sjukhus anmält händelsen enligt Lex Maria..

Helsingborgs Dagblad - 30 nov 13 kl. 01:36

Skickades hem — dog av hjärninfarkt

En patient avled efter att ha drabbats av en massiv hjärninfarkt som inte upptäcktes av Nyköpings lasarett. Nu riktar Inspektionen för vård och omsorg (IVO) kritik mot Landstinget Sörmland och lasarettet, skriver SN. Mannen undersöktes på Nyköpings lasarett för kraftig huvudvärk, men skickades hem.

GöteborgsPosten - 04 maj 12 kl. 08:39

Barn som skickades hem dog

Ett barn kom till akuten med hosta och kräkningar, men skickades hem. Dagen därpå avled barnet..

UNT - 22 apr 11 kl. 09:53

Skickades hem trots andningsproblem

En tvåårig flicka skickades hem trots att hon led av svåra andningsproblem. Nu har läkaren anmälts till Socialstyrelsen..

Expressen - 21 aug 13 kl. 22:21

Ulla, 84, skickades hem ? dog nästa natt

Ulla Hamp, 84, fick plötsligt så svår smärta i benet att hon inte kunde gå. På sjukhuset fick hon rådet att åka hem och ta en Alvedon. Dagen efter visade det sig att Ulla drabbats av "mördarbakterier" - och hon avled.

Expressen - 25 okt 16 kl. 12:22

Svårt sjukt spädbarn skickades hem – dog

Vårdcentralen missade hjärnhinneinflammationen och skickade hem det febriga barnet. Tillståndet förvärrades och barnet dog. Nu anmäler Region Kronoberg dödsfallet enligt Lex Maria..

GöteborgsPosten - 29 dec 16 kl. 14:22

Bebis skickades hem - dog några timmar senare

Den sju månader gamla flickan blev sjuk under juldagen och kördes till akuten av sina föräldrar. Flickan skrevs ut och dog några timmar senare. "Det här är inget hotell", ska läkaren ha sagt innan han skickade hem flickan..

GT - 02 sep 13 kl. 14:26

Flicka skickades hem - fick hjärtstopp

VARBERG. Mamman till en tvåårig flicka har anmält två vårdcentraler i Halland till Inspektionen för vård och omsorg. Enligt anmälan ska dottern ha fått permanenta hjärnskador efter ett hjärtstopp, uppger lokala medier..

Fler nyheter från SR

SR - 30 minuter sedan

Trumps svar till Sverige - syftade på tv-inslag

USA:s president Donald Trump har nu twittrat ett svar på vad han menade med det ha sa om Sverige på ett massmöte i Florida i lördags kväll. Donald Trump, som talade om terror, säkerhet och gränskontroll lät förstå att något hade hänt i Sverige på fredagskvällen som var kopplat till terror..

SR - 45 minuter sedan

Sönderbombade byggnader möter Ekots reporter i Mosul

I Irak går striderna om att befria västra Mosul in på sin andra dag. Vår korrespondent Johan-Mathias Sommarström har exklusivt fått följa den irakiska armén på sin offensiv och har besökt trupper och nybefriade områden..

SR - 1 timme sedan

Fler bostadsrättsföreningar binder sina lån

Allt fler bostadsrättsföreningar väljer längre bindningstider på sina lån visar en rundringning som Ekot har gjort hos svenska banker och organisationer..

SR - 1 timme sedan

Säpochefen: Lagen om terrorresor har haft effekt

Snart ett år efter att det blev straffbart att resa utomlands i syfte att begå terrorbrott har ingen dömts, och bara ett fall har lett till åtal..

SR - 2 timmar sedan

Bolag misstänks utnyttja Kronofogdens tjänster för bedrägerier

Kronofogden misstänker att bolag, utnyttjar deras tjänster för att lura folk att de är skyldiga pengar. Kraven kan vara på hundratusentals kronor..

SR - 4 timmar sedan

Digitaliserad lex Maria ska göra att fler anmäler

Lex Maria-anmälningarna ska göras om och digitaliseras för att få personal inom vården att rapportera fler vårdskador. Lyssna på Kaliber i P1 klockan 10.03.

SR - 7 timmar sedan

Vapenhandeln i världen ökar kraftigt

Den internationella vapenhandeln har ökat kraftigt de senaste 10 åren. Det är framförallt sydostasien och mellanöstern som driver på utvecklingen..

SR - 8 timmar sedan

Vita huset kommenterar Trumps utpekande av Sverige

En talesperson i Vita huset har ikväll kommenterat det uttalande som USA:s president Donald Trump gjorde om Sverige under ett tal i Florida igår. Enligt talespersonen talade Trump generellt..

SR - 10 timmar sedan

Ny studie: Dödsskjutningar ger dominoeffekt

Risken för nya dödsskjutningar ökar när det precis har skett en skjutning på en plats. Det visar en ny studie som forskare hoppas ska hjälpa poliser..

SR - 12 timmar sedan

Dödssiffran stiger efter attentat i Somalia

I Somalia stiger dödssiffran efter sprängattentatet i huvudstaden Mogadishu tidigare i dag..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.