Dagensanalys.se > Ekonomi

Wednesday, 20 June, 00:15

Dagensanalys.se - 28 dec 16 kl. 15:19

I Finland kollar man på mobilen mer än någon annanstansEn studie från Tefficient visar att vårt grannland Finland har den högsta mobila skärmtiden per person av 32 undersökta länder. Inte ens Sydkorea kommer nära, trots sin andraplacering. Finländarna tittar nämligen dubbelt så mycket tid framför mobilen än vad den genomsnittlige Sydkoreanen gör, kan vi läsa i bland Yle. Finnen surfar för hela 7,2 gigabyte i månaden, mot koreanens 3,8 gig. Det mesta av surfandet kommer under kvällstid, något som visar att man numera tittar på mobilen istället för bara TV:n i familjesoffan.
Läs mer på Dagensanalys.se
Läs mer om:
Finland, Tefficient, Sydkorea, Sydkoreanen, Yle, TV, Faktum, AP

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: I Finland, kollarman på , mobilen, mer, ännågon , annanstans
Expressen - 16 jun 13 kl. 02:42

"Bryr mig mindre när jag kollar mobilen"

Plötsligt plingar mobilen till och då slutar du lyssna på det din partner höll på att berätta. Känner du igen dig? För paret Cindy Falquet, 25 och Marcus Norborg, 26, har de smarta telefonerna blivit ett problem.

HBL - 02 mar 14 kl. 17:03

Finland fördömer Rysslands agerande

Det finns ingen anledning till oro i Finland, säger president Sauli Niinistö. Försvarsutskottets ordförande Jussi Niinistö (Sannf) däremot anser att Finland måste höja sin beredskap om ett krig bryter ut i Ukraina.Finland fördömer Rysslands agerande på Krimhalvön.

YLE - 22 mar 16 kl. 12:12

President Niinistö: Finland fördömer alla former av terrorim

President Sauli Niinistö säger att vi än en gång blivit tvungna att bevittna hur terrorister slår till mot Europas hjärta. Presidenten säger i ett uttalande att attackerna i Bryssel är en fortsättning på terrorattackerna i Paris, men också på annan terrorism som till exempel självmordsattacken i Istanbul förra lördagen. För att inte tala om den skräck som IS sprider i Syrien och Irak.

YLE - 04 okt 16 kl. 14:00

Finland fördömer attacker mot civila i Syrien

Finland fördömer skarpt de militära aktionerna riktade mot civilpersoner och civila mål i Syrien. Kriget i Syrien, inklusive Rysslands roll i det, diskuterades vid ett möte i dag mellan president Sauli Niinistö och utrikes- och säkerhetspolitiska utskottets medlemmar. Statsrådet slår fast i sitt pressmeddelande att läget är ohållbart i synnerhet i Aleppo och att staden hotas av en humanitär katastrof.

YLE - 17 jun 14 kl. 16:42

Finland ska odla mer fisk

Värdet på importerad fisk växer samtidigt som finländska fiskodlare flyttar till Sverige. Jord- och skogsbruksministeriet och Miljöministeriet försöker nu skapa bättre förutsättningar för fiskodling. En ny rapport från Jord- och skogsbruksministeriet och Miljöministeriet reder ut var det ur miljösynvinkel är önskvärt att odla fisk i Finland.

Nerikes Allehanda - 19 apr 15 kl. 05:15

Finland behöver mer invandring

Arbetslösheten i Finland stiger. De offentliga finanserna försämras. De närmaste åren kommer stat och kommuner att få skära ner.

YLE - 16 aug 12 kl. 17:05

Finland beviljar Syrien mer humanitär hjälp

Finland beviljar mer humanitär hjälp till dem som har drabbats av krisen i Syrien. Enligt beslut från biståndsminister Heidi Hautala skänker Finland en och en halv miljon euro. Hjälpen går dels till behövande i Syrien, dels till flyktingar i grannländerna.

YLE - 03 jul 14 kl. 04:21

Sannfinländare: Finland behöver mer invandring

Sannfinländarnas blivande riksdagsman Mika Raatikainen tycker att det behövs mer invandring i Finland i framtiden. Raatikainen tror inte att vi annars kan lösa problemen som befolkningens åldersstruktur för med sig. - Vi är ett snabbt åldrande samhälle, så helt klart är att vi kommer att behöva mer invandring i Finland.

DN - 05 okt 11 kl. 17:17

Finland satsar på mer kärnkraft

Finland bygger ut kärnkraften trots miljörörelsens kritik om att landet binder sig vid föråldrad teknik. Opinionen i Finland är kärnkraftsvänlig. En förklaring till det är skogsindustrins betydelse för landet..

SR - 05 apr 17 kl. 13:55

"Kinas presidents besök i Finland handlar om mer än två jättepandor"

Kinas president Xi Jinping besöker idag Finland på vägen mot mötet med amerikanske presidenten Donald Trump. Ett viktigt stopp för regeringen i Helsingfors inför framtida investeringar, skriver Sveriges Radios Helsingforskorrespondent Thella Johnson i en kommenterar..

Fler nyheter från Dagensanalys.se

Dagensanalys.se - 5 timmar sedan

Mobilnäten maxades när Sveriges spelade i VM

Att många inte gått på semester ännu märktes tydligt när Sveriges match mot Sydkorea drog igång. Datatrafiken i Telias mobilnät ökade med hela 80% jämfört med förra veckan. På jobbet.

Dagensanalys.se - 8 timmar sedan

Så här lyckas framgångsrika företag sälja sina produkter och tjänster

Salesforces tredje årliga State of Sales-rapport benar ut vad som skiljer framgångsrika säljteam från de som misslyckas. Över 2 900 personer i olika säljroller världen över har intervjuats som grund för undersökningen och tar pulsen på branschen. Medan resultat och produktivitet är den ständigt ledande faktorn visar undersökningen även hur moderna företag insett kraften i kunddata och analys av denna.

Dagensanalys.se - 10 timmar sedan

Nu kommer Googles Spotifydödare YouTube Music till Sverige

Igår kväll stod det klart att YouTube Music lanseras i Sverige. Redan nu finns appar att ladda ner för både iPhone och Android. Den nya tjänsten finns i tre paket, reklamfinansierad, bara musik eller musik och video i ett paket.

Dagensanalys.se - 13 timmar sedan

Ny mätmetod för influencers, men se upp med köpta siffror

Nu lanserar influencerplattformen Buzzoole tillsammans med undersökningsföretaget Nielsen en ny mätmetod för influencermarknadsföring. Den nya mätningen ska ge marknadsförare motsvarande information som övriga annonskampanjer. Samtidigt går Unilevers marknadschef ut och tar tydligare ställning mot köpta siffror bland influencers.

Dagensanalys.se - 13 timmar sedan

Studie: Så här kan du öka värdet på ditt varumärke och få fler att köpa

Brandz har genomfört en studie som klurat ut hur du kan öka värdet på ditt varumärken och då också konsumentens vilja att köpa. Länken mellan att vara disruptiv, kreativ och kvalitet påverkar enormt mycket och kan öka varumärkets värde med 265 procent. Studien genomfördes med över 3,6 miljoner konsumenter i en databas som jämfördes med konsumenters åsikter om 122.

Dagensanalys.se - 14 timmar sedan

”Be cool not creepy” säger Accenture om hanteringen av kunddata

Siffror från Accenture Interactives rapport 2018 Personalization Pulse Check visar att 91 procent av konsumenterna hellre köper produkter från varumärken som känner igen tidigare kunder och erbjuder skräddarsydda erbjudanden och produktlösningar Accenture tycker till om sin rapport: I förra årets upplaga av Personalization Pulse Check, kunde Accenture avslöja att den största utmaningen för företag var att nå ut till kunder med relevanta lösningar, utan att för den sakens skull överösa konsumenter med irrelevant information. Färska siffror från i år visar att denna problematik kvarstår. Mycket tyder till och med på att företag snarare blivit sämre på att rikta sin kommunikation.

Dagensanalys.se - 14 timmar sedan

Reklamblockering ökar i mobilen – är relevans botemedlet?

En ny studie genomförd av AudienceProject visar att reklamblockerare fortsätter vara en huvudvärk inom medieindustrin. I tidigare och liknande studier genomförda av AudienceProject har det låga användandet av reklamblockerare på just mobila enheter varit en ljuspunkt, men nu är det på väg att ändras. Idag är 7% av alla mobila sessioner i Sverige är blockade, jämfört med endast 2% för två år sedan.

Dagensanalys.se - 14 timmar sedan

Bonnier Magazines & Brands ekonomirapport fick hela tidskriftsbranschen att blekna

Samma dag som Orvesto Konsument serverade reklamköparna vårens läsekretssiffror gick Bonnier Magazines & Brands ut med en ekonomirapport som fick hela tidskriftsbranschen att blekna. Sveriges starkaste aktör hade tappat 100 miljoner kronor i omsättning, från 267 milj kronor år 2016 till förra årets 167 milj kr. Förlagsledningen förklarar att allt ska granskas och prövas för att hålla skutan flytande.

Dagensanalys.se - 15 timmar sedan

Tips: Nu kan du skicka fakturor med PayPal

PayPal erbjuder ett kostnadsfritt faktureringsverktyg som extra komplement. Så här skriver PayPal: Ditt PayPal-konto innehåller ett kostnadsfritt faktureringsverktyg som ger ett extra komplement till din verksamhet på nätet samt ytterligare flexibilitet och en möjlighet att öka försäljningen. Ge kunderna möjlighet att betala med faktura, via PayPal eller med betalkort, även om de inte har ett PayPal-konto..

Dagensanalys.se - 15 timmar sedan

Jeff Bezos är numera världens rikaste man

Grundare av och vd för Amazon, Jeff Bezos, blev senaste dagarna världens rikaste man. Bill Gates kan alltså se sig besegrad av en bokbutik på nätet. Sådana är tiden att böcker på nätet slagit ut Microsoft.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.