Dagensanalys.se > Ekonomi

Wednesday, 22 November, 22:49

Dagensanalys.se - 28 dec 16 kl. 15:19

I Finland kollar man på mobilen mer än någon annanstansEn studie från Tefficient visar att vårt grannland Finland har den högsta mobila skärmtiden per person av 32 undersökta länder. Inte ens Sydkorea kommer nära, trots sin andraplacering. Finländarna tittar nämligen dubbelt så mycket tid framför mobilen än vad den genomsnittlige Sydkoreanen gör, kan vi läsa i bland Yle. Finnen surfar för hela 7,2 gigabyte i månaden, mot koreanens 3,8 gig. Det mesta av surfandet kommer under kvällstid, något som visar att man numera tittar på mobilen istället för bara TV:n i familjesoffan.
Läs mer på Dagensanalys.se
Läs mer om:
Finland, Tefficient, Sydkorea, Sydkoreanen, Yle, TV, Faktum, AP

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: I Finland, kollarman på , mobilen, mer, ännågon , annanstans
Expressen - 16 jun 13 kl. 02:42

"Bryr mig mindre när jag kollar mobilen"

Plötsligt plingar mobilen till och då slutar du lyssna på det din partner höll på att berätta. Känner du igen dig? För paret Cindy Falquet, 25 och Marcus Norborg, 26, har de smarta telefonerna blivit ett problem.

HBL - 02 mar 14 kl. 17:03

Finland fördömer Rysslands agerande

Det finns ingen anledning till oro i Finland, säger president Sauli Niinistö. Försvarsutskottets ordförande Jussi Niinistö (Sannf) däremot anser att Finland måste höja sin beredskap om ett krig bryter ut i Ukraina.Finland fördömer Rysslands agerande på Krimhalvön.

YLE - 22 mar 16 kl. 12:12

President Niinistö: Finland fördömer alla former av terrorim

President Sauli Niinistö säger att vi än en gång blivit tvungna att bevittna hur terrorister slår till mot Europas hjärta. Presidenten säger i ett uttalande att attackerna i Bryssel är en fortsättning på terrorattackerna i Paris, men också på annan terrorism som till exempel självmordsattacken i Istanbul förra lördagen. För att inte tala om den skräck som IS sprider i Syrien och Irak.

YLE - 04 okt 16 kl. 14:00

Finland fördömer attacker mot civila i Syrien

Finland fördömer skarpt de militära aktionerna riktade mot civilpersoner och civila mål i Syrien. Kriget i Syrien, inklusive Rysslands roll i det, diskuterades vid ett möte i dag mellan president Sauli Niinistö och utrikes- och säkerhetspolitiska utskottets medlemmar. Statsrådet slår fast i sitt pressmeddelande att läget är ohållbart i synnerhet i Aleppo och att staden hotas av en humanitär katastrof.

YLE - 17 jun 14 kl. 16:42

Finland ska odla mer fisk

Värdet på importerad fisk växer samtidigt som finländska fiskodlare flyttar till Sverige. Jord- och skogsbruksministeriet och Miljöministeriet försöker nu skapa bättre förutsättningar för fiskodling. En ny rapport från Jord- och skogsbruksministeriet och Miljöministeriet reder ut var det ur miljösynvinkel är önskvärt att odla fisk i Finland.

Nerikes Allehanda - 19 apr 15 kl. 05:15

Finland behöver mer invandring

Arbetslösheten i Finland stiger. De offentliga finanserna försämras. De närmaste åren kommer stat och kommuner att få skära ner.

YLE - 16 aug 12 kl. 17:05

Finland beviljar Syrien mer humanitär hjälp

Finland beviljar mer humanitär hjälp till dem som har drabbats av krisen i Syrien. Enligt beslut från biståndsminister Heidi Hautala skänker Finland en och en halv miljon euro. Hjälpen går dels till behövande i Syrien, dels till flyktingar i grannländerna.

YLE - 03 jul 14 kl. 04:21

Sannfinländare: Finland behöver mer invandring

Sannfinländarnas blivande riksdagsman Mika Raatikainen tycker att det behövs mer invandring i Finland i framtiden. Raatikainen tror inte att vi annars kan lösa problemen som befolkningens åldersstruktur för med sig. - Vi är ett snabbt åldrande samhälle, så helt klart är att vi kommer att behöva mer invandring i Finland.

DN - 05 okt 11 kl. 17:17

Finland satsar på mer kärnkraft

Finland bygger ut kärnkraften trots miljörörelsens kritik om att landet binder sig vid föråldrad teknik. Opinionen i Finland är kärnkraftsvänlig. En förklaring till det är skogsindustrins betydelse för landet..

SR - 05 apr 17 kl. 13:55

"Kinas presidents besök i Finland handlar om mer än två jättepandor"

Kinas president Xi Jinping besöker idag Finland på vägen mot mötet med amerikanske presidenten Donald Trump. Ett viktigt stopp för regeringen i Helsingfors inför framtida investeringar, skriver Sveriges Radios Helsingforskorrespondent Thella Johnson i en kommenterar..

Fler nyheter från Dagensanalys.se

Dagensanalys.se - 2 timmar sedan

Det här är framtidens – Sök – med Google Lens

Google aktiverade en ny funktion i sin mobiltelefon Pixel. Sättet som du kan använda Sök i realtid är en sann inblick i framtiden. För det är så vi kommer med all sannolikhet få svar på våra frågor och information om produkter eller tjänster.

Dagensanalys.se - 7 timmar sedan

Unga ska engageras i gymnasievalet med hjälp av Youtube-stjärnor och Instagram

Nu ska några av Sveriges största youtubers – Daniel och Emil Norberg – sätta gymnasievalet på agendan. På Instagram gör de charader på yrken kopplade till olika gymnasieutbildningar. Ett smart sätt att nå fram till reklamtrötta ungdomar tycker Kunskapsförbundet Väst som står bakom kampanjen.

Dagensanalys.se - 7 timmar sedan

Göteborgs-Posten klättrar över betalväggen

Nu ansluter sig även Göteborgsposten till den allt större skaran tidningar som hoppat bakom betalväggen. Efter flera tuffa år med intäktstapp har mediebranschen gått in i en ny fas. Nästan alla etablerade medier har börjat ta betalt för sitt innehåll – även på webben.

Dagensanalys.se - 9 timmar sedan

Bara 15 procent tycker att de använder digital teknik effektivt för sin annonsering

Vi lever i en digital värld där du kan följa dina digitala kampanjer och optimera dem i realtid, trots detta anser bara 15 procent att de använder digital teknik effektivt för sin annonsering. I en ny rapport från ID Comms har visar det sig att bara 41 procent av annonsörerna tycker att de fortfarande använder medietekniken ”ineffektivt” eller ”helt ineffektivt”. Tekniken som idag används för att flesta av våra digitala medieköp är nu en viktig del av medielandskapet.

Dagensanalys.se - 10 timmar sedan

SJ Labs vill göra det enklare för resenärer att ta sig ”sista milen”

SJ har det senaste året arbetat hårt för att ligga i framkant med att utnyttja ny teknik och digitala lösningar. Nu har det tagit fram en ny app som ska göra det enklare för tågresenärer att ta sig från stationen till sin slutdestination. I våras genomförde SJ världens första tågresa betalt med chipimplantat, något som vi på Dagens Analys givetvis var med på.

Dagensanalys.se - 10 timmar sedan

Marknadsförare lämnar annonsbyråerna för att själva hantera den digitala affären

I en undersökning från Infectious Media menar 86 % av de 200 tillfrågade marknadsförarna att de planerar att flytta delar eller hela av sin programmatiska annonsering in i företaget istället för att låta en annonsbyrå hantera det. Anledningarna är flera, och annonsbyråerna måste nu anpassa sitt arbete för att inte helt bli övergivna av marknadsförarna. De 200 tillfrågade marknadsförarna kom från Nordamerika, EMEA och APAC, men trots den stora geografiska spridningen var åsikterna i stort sett de samma.

Dagensanalys.se - 12 timmar sedan

Seniorerna intar Dreamhack

Att e-sport är stort kan inte ha undgått någon. Nu vill datortillverkaren Lenovo även engagera äldre målgrupper och startar därför e-sportlaget Silver Snipers med svenska seniorer. Silver Snipers är världens första seniora CS-lag och kommer att tävla mot två andra lag i Dreamhack 2017.

Dagensanalys.se - 12 timmar sedan

Så övervakas du både på nätet och i den fysiska världen

Du vet säkert att mycket av det du gör på internet registreras för att företag ska kunna nå dig med riktade budskap. Vad du kanske inte vet är hur långt denna övervakning går, och att den inte slutar där den fysiska världen tar vid. Även om du inte har gps aktiverat i telefonen kan företag lista ut var du är.

Dagensanalys.se - 12 timmar sedan

Nu är mobilen störst när det kommer till köp på internet

Handeln via mobila enheter, såsom smartphones och surfplattor, ökade från 34 procent i januari 2016 till 43 procent i januari 2017, och idag har användandet nått 52 procent vilket innebär att mobila enheter gått förbi datorn som den globalt mest använda tekniken för köp online. iPhone har snabbt blivit den mest populära telefonen för e-handel, tätt följd av Android. Data från företaget Adyen visar även att de dyraste köpen i högre utsträckning genomförs via surfplattor, vilket troligtvis förklaras av den större skärmen och möjligheterna att ta en närmare titt på produkten.

Dagensanalys.se - 12 timmar sedan

Sökes: Kreativ PR & Communications Manager

Är du skicklig på att skapa slagkraftigt innehåll och övertyga med din kommunikation? Har du passion för sociala medier och IOT? Då kan rollen som PR & Communications Manager passa dig!Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.