DI > Ekonomi

Monday, 18 June, 20:55

DI - 27 dec 16 kl. 10:35

Ryssland ser USA:s lättade vapenrestriktioner som "fientlig handling"Rysslands utrikesdepartement uppgav på tisdagen att de betraktar USA:s beslut att lätta på restriktioner mot vapenleveranser till syriska rebeller som en "fientlig handling" som hotar säkerheten för ryska stridsflyg och militär personal..
Läs mer på DI
Läs mer om:
USA

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ryssland, ser, USA:s, lättade, vapenrestriktionersom , fientlig, handling
NT - 18 dec 12 kl. 08:22

Färre USA-delstater avrättade dömda

Nio av USA:s delstater verkställde under 2012 dödsstraff vilket är färre än något annat år de senaste två decennierna, enligt en rapport från Centret för dödsstraffsinformation, som samlar information om avrättningar..

Cornucopia - 08 apr 16 kl. 11:16

Ryssland bryter mot ett sjätte avtal - Spetsbergstraktatet

Ryssland och Kreml ser nu ut att bryta mot ett sjätte internationellt avtal. Man har landsatt militär trupp på Svalbard utan tillstånd, vilket bryter mot Spetsbergstraktaten. Sedan tidigare har man brutit mot Budapestavtalet om Ukrainas territoriella integritet, INF-avtalet mot medeldistansrobotar och mot avtalet om NATO:s obehindrade expansion från 1997.

GöteborgsPosten - 17 jan 14 kl. 11:28

Volvo från Kina på USA-export

Volvobilar som tillverkas i Kina kommer snart att exporteras till USA. Det berättade Volvo personvagnars vd Håkan Samuelsson på bilsalongen i Detroit i veckan..

Sydsvenskan - 06 sep 15 kl. 00:01

Islamiska statens filial i Ryssland utmanar Kreml.

Rysslands militära engagemang i det syriska inbördeskriget ser ut att öka. Uppgifter den senaste veckan – än så länge osäkra – gör gällande att ryska marktrupper och även stridsflyg nu slåss på regimsidan.Samtidigt håller terrorgruppen Islamiska staten på att öppna en front på rysk mark.

Helsingborgs Dagblad - 06 sep 15 kl. 00:01

Islamiska statens filial i Ryssland utmanar Kreml.

Rysslands militära engagemang i det syriska inbördeskriget ser ut att öka. Uppgifter den senaste veckan – än så länge osäkra – gör gällande att ryska marktrupper och även stridsflyg nu slåss på regimsidan.Samtidigt håller terrorgruppen Islamiska staten på att öppna en front på rysk mark.

YLE - 02 okt 16 kl. 18:40

"Önskar mig ännu en sådan totalupplevelse" - Laura Kolbe läser mycket och gärna

Tänk på allt du läser under en vecka - sociala medier, mejl, googlade texter, rapporter, tidningar, tidskrifter, facklitteratur, romaner m.m. Vad behöver du på riktigt?

BT - 30 aug 13 kl. 15:55

USA kommer med Syrienrapport i dag

USA planerar att under fredagen offentliggöra en underrättelserapport om användning av kemvapen i Syrien, uppger en myndighetskälla för Reuters. Tidpunkten har inte framgått. Efter Storbritanniens premiärminister David Camerons nederlag i underhuset gör Vita huset klart att USA kan komma att ingripa militärt på egen hand i Syrien.

Trelleborgs Allehanda - 04 okt 13 kl. 09:56

Fifautredare stoppas av Ryssland


Ryssland stoppar Fifas chefsutredare Michael Garcia från att besöka landet. Amerikanen är svartlistad i Ryssland på grund av en dispyt med USA om mänskliga rättigheter.Garcia utreder röstningsförfarandet kring valen av 2018 och 2022 års fotbolls-VM-arrangörer och planerar att besöka länderna som var med i omröstningen.

YLE - 13 maj 15 kl. 00:34

Snabbanalys: Finland–Ryssland 3–2

Inget snack om saken: Lejonen ville vinna och möta värdnationen i Prag. En feldömd utvisning kunde ha sänkt Finland, men tände i stället gnistan som ledde till sjätte raka segern. Finland–Ryssland 3–2 (0–1, 1–0, 1–1, 0–0, 1–0) Avgörandet:
För andra kvällen i rad blev det sist och slutligen ett finländskt numerärt underläge som fällde avgörandet.

Cornucopia - 29 aug 16 kl. 16:38

Hur många svenska journalister är köpta av Ryssland?

SvD:s Lotta Lundberg skriver ett starkt vittnesmål om hur Ryska Federationen och Kremls propagandakanal Russia Today försökt köpa hennes lojalitet. Frågan är hur många svenska journalister som antagit erbjudandet?
Svenska flaggan om "Sverigevännerna" i Sverigdemokraterna och andra åsiktsfränder får bestämma.

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Carl Bildt storsågar affären: "Underligt att det inte är krav i Sverige"

Carl Bildt är öppet kritisk till Patriotaffären.  I en serie Twitterinlägg ifrågasätter han valet av det amerikanska luftvärnssystemet och dömer ut dess prestanda..

DI - 15 minuter sedan

Norge testar eldrivet passagerarflygplan

Ett litet, eldrivet passagerarflygplan har testats i Norge. Det är första steget mot regeringens målsättning att landet ska börja med eldriven linjeflygtrafik år 2025..

DI - 45 minuter sedan

Luftvärnsnotan saltas med miljarder

Valutaeffekter har på fyra månader fördyrat Sveriges inköp av nytt luftvärn från USA med miljardbelopp. Samtidigt kan Di avslöja att underhållet av Patriot kostar uppemot 300 miljoner kronor om året – motsvarande en tredjedel av arméns totala materielunderhåll i dag..

DI - 1 timme sedan

Uppgifter: Africa Oil med och förhandlar i mångmiljardaffär

Africa Oil ingår i ett konsortium som leds av Vitol och som förhandlar med brasilianska oljejätten Petrobras om afrikanska tillgångar som omfattar två nigerianska tillgångar offshore.     .

DI - 1 timme sedan

Trump skapar amerikansk rymdstyrka

USA:s president Donald Trump vill att den amerikanska militären gör sig redo för rymden..

DI - 1 timme sedan

Låt Europa bygga egna globala jättar

Ledare. Det är ingen tillällighet att det är just franska och tyska politiker som nu sätter hård press på Margrethe Vestager, EU-kommissionär med ansvar för konkurrensfrågor. .

DI - 1 timme sedan

Debatt: Därför har Shekarabi fel

DEBATT. På lördagens Di Debatt svarade civilminister Ardalan Shekarabi (S) på författaren Åsa Mobergs debattartikel om vinst i välfärden. Socialdemokratins förhållande till företagande och entreprenörskap har historiskt sett varit kluvet, skriver näringslivsprofilen Michael Treschow..

DI - 1 timme sedan

Arvid Åhlund: Snabba på bilrevolutionen

LEDARE. I maj avbröt Uber sina testkörningar av förarlösa bilar i Arizona efter att en av dem kört ihjäl en kvinna vid ett övergångsställe. Olyckan uppmärksammades stort, särskilt i USA, trots att där dör över hundra människor i bilolyckor varje dag..

DI - 2 timmar sedan

Henrik Mitelman: Sverige måste prioritera människor före grodor

Sverige har fantastiska möjligheter att bli bäst i ekonomiska test om vi enas om en företagarvänlig linje.  Dessutom måste vi hushålla med skattemedel. Men då bör vi prioritera människor före grodor..

DI - 2 timmar sedan

Hovrätten stöttar nämndemännen i Axismålet

Nämndemännen får upprättelse när Axismålet nått hovrätten. Den högre instansen delar tingsrättens syn, även om straffen i två fall mildras..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.