Skånskan > Nyheter

Thursday, 20 February, 13:17

Skånskan - 21 dec 16 kl. 06:00

Personal räddade julen för de gamla och sjukaHÖRBY Hörby kommun ville dra in på julmaten till de gamla och sjuka på äldreboendena på julafton. Istället skulle de få omelett och köttbullar på kvällen. Orsaken var att man inte hade tillräckligt med personal i köket.
Det ledde till kraftiga protester. Personal på ett av boendena startade ett Facebook-uppror - och fick kommunen att tänka om.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
HÖRBY Hörby, Facebook, ERWP, , Vad, Hörby, Skånska Dagbladet, Liselotte Olsson, Facebooksidan

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Personal, räddade, julenför de , gamlaoch , sjuka
YLE - 8 timmar sedan

Gymnasieelever i Närpes hoppade in och räddade julen på äldreboende - behovet av personal är skriande och läget kan bli ännu värre

Redan nu har många österbottniska kommuner svårt att hitta tillräckligt med utbildad personal till sina äldreboenden. Personalpusslet kan bli ännu svårare att lägga om några år, om regeringens lagförslag godkänns..

YLE - 8 timmar sedan

Krav på fler vårdare oroar inom äldreomsorgen – i Närpes hoppade gymnasieelever in och räddade julen

Redan nu har många österbottniska kommuner svårt att hitta tillräckligt med utbildad personal till sina äldreboenden. Personalpusslet kan bli ännu svårare att lägga om några år, om regeringens lagförslag godkänns..

Skånskan - 02 jan 16 kl. 10:09

Personal räddade kvinna i husbrand

Höör/Hörby Tack vare ett snabbt agerande från en anställd på Fogdaröd kunde en kvinnlig boende räddas från den eldhärjade lägenheten. När räddningstjänsten anlände strax efter klockan 22 på fredagskvällen var kvinnan redan ute.
– Det var en jättebra insats av vår personal, säger Anette Ellis, vd på Fogdaröd.

Sydöstran - 16 mar 18 kl. 09:46

Personal räddade undan gasflaskor vid fabriksbranden

Räddningstjänsten berömmer personal vid Norje Smidesfabrik för snabbt handlande när det gällde att få ut alla gasflaskor när fabrikstaket började brinna i onsdags. .

Barometern - 12 apr 18 kl. 12:31

Personal räddade 90-åring vid brand

En boende i 90-årsåldern misstänks för allmänfarlig vårdslöshet efter onsdagens brand på Elefantens trygghetsboende. Enligt räddningstjänsten fanns stor spridningsrisk, men eldsvådan kunde begränsas till en lägenhet. .

Kristianstadsbladet - 23 maj 19 kl. 09:47

Kattfamilj dumpades på kyrkogården – ABK-personal räddade ungar från träd

En kattmamma och hennes fyra ungar dumpades på kyrkogården i centrala Kristianstad. Hjälpsamma förbipasserande ryckte in för att rädda katterna..

Barometern - 16 apr 14 kl. 06:24

Personal glömmer ge gamla medicin

Fler fallolyckor. Och fler anmälda fel med mediciner förra året. Säkerheten inom äldreomsorgen har brister.

UNT - 23 okt 19 kl. 07:00

Personal blev sjuk i gamla Bolandsskolan

Hon fick astma och tog tjänstledigt för att bevara sin hälsa..

Skånskan - 21 dec 16 kl. 06:20

Ville dra in julbord för äldre

Här kan du uppdatera dig med det senaste. ERWP.fif(0)LOKALT Nytt migrantläger i skyddsområde Ytterligare tältande migranter har slagit sig ner i närheten av Galgbacken.

HBL - 27 feb 14 kl. 07:00

Mångfald på gamla sågområdet

BORGÅ. Företagarparken Auguststranden i Tolkis är ett enormt område, här finns plats för nästan vad som helst.
Det gamla sågområdet i Tolkis har fått inleda ett nytt liv sedan Stora Enso lade ner sågverksamheten 2009.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 45 minuter sedan

110 kvadratmeter stort hus i Kungshult, Eslöv sålt

Eslöv Alexandru Tent och Victoria Iachim, båda 28 år, har köpt huset på Hasslerödsvägen 54 i Kungshult, Eslöv av säljaren Henry och Monica Gun Ingegärd Fransson. Köpesumman blev 1 975 000 kronor och de nya ägarna tog över huset i februari 2020. Huset är 110 kvadratmeter stort och byggdes 1970.

Skånskan - 45 minuter sedan

Man nerslagen utanför butik

Malmö En 30-årig man slogs i tisdags kväll er utanför Coop vid Folkets park. En okänd person gick fram till mannen och utdelade både slag och sparkar.
Enligt offret använde gärningsmannen knogjärn, som gav honom skador i ansiktet..

Skånskan - 45 minuter sedan

Man anhållen efter vapenfynd

Malmö En 28-årig man anhölls på onsdagen misstänkt för grovt vapenbrott. Mannen misstänks för det vapenfynd som gjordes i ett källarutrymme i Lorensborgsområdet den 16 november i fjor.
I utrymmet hittade polisen ett vapen med tillhörande ammunition..

Skånskan - 1 timme sedan

Av­led ef­ter att ha satt cho­klad­boll i halsen

LUND En man med per­son­lig as­si­stans, som varit be­stämd med att han ville äta en­sam, dog ef­ter att ha satt en cho­klad­boll i halsen. Per­so­nalen ut­förde Heimlichmanöver och am­bu­lansen var snabbt på plats, men kun­de kon­sta­tera att mannen hade av­lidit.Den tra­giska hän­del­sen in­träffade på kvällen i mannens boende i Lund.

Skånskan - 1 timme sedan

Klagande granne polisanmäld

malmö När mannen knackade på sina grannars dörr och uppmanade dem att sänka ljudet svarade de med att polisanmäla honom.Det var under onsdagskvällen som grannen knackade på deras dörr. Det skedde två gånger med några minuters mellanrum.

Skånskan - 1 timme sedan

Till helgen kommer våren till Skåne

SKÅNE Sannolikt konstateras vårens ankomst i Skåne till helgen.
Det betyder också att vi hoppar direkt från meteorologisk höst till vår, enligt SMHI.
– Vintern kom aldrig till Skåne i år.

Skånskan - 2 timmar sedan

Inga tåg Malmö-Lund i helgen

Det planerade arbetet med fyrspårsutbyggnaden mellan Malmö och Lund stoppar tågtrafiken under helgen.Från lördag 22 februari klockan 21.00 till söndag 23 februari klockan 5.

Skånskan - 2 timmar sedan

Närhet i bildsatt Anne Franks dagbok

Recension Som bildberättelse av Ari Folman och David Polonsky
Förlag: NorstedtsOm Ari Folman och David Polonsky skulle valt att bildsätta varje ord i Anne Franks dagbok skulle de enligt egen utsago fått ägna tio år åt att teckna över 3500 sidor.
Det hade på flera sätt motverkat syftet med projektet, som var att skapa en bildberättelse av tonårsflickans dagbok under de två år då hon och familjen tvingades leva gömda, på flykt undan nazisterna, och på så sätt göra den klassiska skildringen av andra världskriget tillgänglig för en generation som läser böcker i allt mindre utsträckning. ”Vår största utmaning [blev] att använda endast ett representativt urval av originaltexten men samtidigt förbli så trogna som möjligt mot vad Anne en gång skrev.

Skånskan - 3 timmar sedan

Lustfylld Äppelkriget pekar mot framtiden

Recension SCEN
Äppelkriget
Av Hans Alfredson och Tage Danielsson i dramatisering av Annika Kofoed
Medverkande: Elin Norin, Dan Kandell, Daniel Sjöberg, Jörgen Düberg, Tobias Borvin, Laila Adèle, Sasha Becker, Mikael Ahlberg, med flera
Regi: Annika Kofoed
Musik och sångtexter: P-O Nilsson
Kapellmästare: P-O Nilsson
Scenografi och kostymdesign: Yvonne Ericsson
Koreografi och biträdande regissör: Melker Sörensen
Videodesign: Signe Krogh
Maskdesign: Lillebel Höglund
Dramaturg: Sven Melander
Premiär på Helsingborgs stadsteater den 15 februariFilmen Äppelkriget som kom 1971 blev omtyckt och prisad, med sitt budskap om att värna miljön inklätt i Hasse Alfredsons och Tage Danielssons samhällstillvända crazy-humor. Om de

Skånskan - 4 timmar sedan

Mindre hus på 60 kvadratmeter sålt i Harlösa

Harlösa Jens Offerman och Hannah Andrea Ohm, båda 33 år, tidigare boende på Kyrkbacken Harlösa i Harlösa har tagit över fastigheten på Harlösa 2103 i Harlösa från Hely Ritva Birgitta Bergs dödsbo. Ägarbytet blev klart i februari 2020 och köpesumman blev 2 600 000 kronor. Huset har en boyta på 60 kvadratmeter.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.