DN > Utrikes

Monday, 27 February, 03:25

DN - 20 dec 16 kl. 08:50

Live: Lastbilsdådet mot julmarknaden i Berlin



Minst 12 personer har dödats efter att en lastbil i går kväll körde in i en folkmassa på en julmarknad i Berlin. 48 personer har skadats, varav några svårt. Föraren har gripits av polisen – som säger att det troligen rör sig om en terrorattack. Ytterligare en person som befann sig i långtradaren dog.
Läs mer på DN
Läs mer om:
Berlin

Dela artikeln

2543 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Live, Lastbilsdådetmot , julmarknadeni , Berlin
DN - 20 dec 16 kl. 17:53

Sverige erbjuder Tyskland hjälp efter dådet i Berlin

Statsminister Stefan Löfven (S) erbjuder Tyskland hjälp efter lastbilsdådet i Berlin. Samtidigt vill Moderaterna att svenska regeringen ska driva på EU-samarbetet mot terrorism..

Norrtelje Tidning - 20 dec 16 kl. 04:45

Medan du sov: Minst 12 döda efter lastbilsdådet i Berlin: "Mycket tyder på en attack"

Så var natten i Norrtälje..

SvD - 22 dec 16 kl. 10:14

Fyra personer gripna efter dådet i Berlin

En federal chefsåklagare säger till den tyska tidningen Bild att fyra personer, som har varit i kontakt med tunisiern som misstänks för lastbilsdådet, har gripits, rapporterar nyhetsbyrån Reuters..

Helsingborgs Dagblad - 20 dec 16 kl. 10:13

Sorg i Berlin efter lastbilsdådet

Ofattbart säger vissa, andra att det bara var en tidsfråga innan något liknande skulle hända. Känslorna är många och tunga hos de Berlinbor som samlats vid julmarknaden där tolv människor dödades i gårdagens lastbilsdåd. Raseri och sorg.

Sydsvenskan - 20 dec 16 kl. 10:13

Sorg i Berlin efter lastbilsdådet

Ofattbart säger vissa, andra att det bara var en tidsfråga innan något liknande skulle hända. Känslorna är många och tunga hos de Berlinbor som samlats vid julmarknaden där tolv människor dödades i gårdagens lastbilsdåd. Raseri och sorg.

GöteborgsPosten - 20 dec 16 kl. 11:31

Sorg i Berlin efter lastbilsdådet

Ofattbart säger vissa, andra att det bara var en tidsfråga innan något liknande skulle hända. Känslorna är många och tunga hos de Berlinbor som samlats vid julmarknaden där tolv människor dödades i gårdagens lastbilsdåd..

DN - 20 dec 16 kl. 08:50

Live: Dådet mot julmarknaden i Berlin

Minst 12 personer har dödats efter att en lastbil körde in i en folkmassa på en julmarknad i centrala Berlin på måndagskvällen. Ett 50-tal personer har skadats, varav några allvarligt. En 23-årig asylsökande från Pakistan har gripits av polisen som säger att det troligen rör sig om en terrorattack.

UNT - 20 dec 16 kl. 13:43

Gripen i Berlin "inte gärningsmannen"

Polisen tror inte att den person som gripits för lastbilsdådet i Berlin är gärningsmannen, säger poliskällor till tidningen Die Welt..

Sydöstran - 20 dec 16 kl. 19:03

FLASH:Misstänkt i Berlin släppt

Den man som greps efter lastbilsdådet i Berlin har släppts, uppger chefsåklagaren enligt Reuters.(TT).

Sydsvenskan - 20 dec 16 kl. 19:03

TT-FLASH: Misstänkt i Berlin släppt

Den man som greps efter lastbilsdådet i Berlin har släppts, uppger chefsåklagaren enligt Reuters..

Fler nyheter från DN

DN - 2 timmar sedan

Vita huset jagar läckor

Vita huset och Donald Trump jagar läckor bland sin egen personal. Det berättar flera läckor för CNN och Politico..

DN - 3 timmar sedan

Fyra miljoner utan vatten i Chile

Omfattande regn och översvämningar har gjort att fyra miljoner människor i Chiles huvudstad Santiago är utan vatten. Nu ställs skolorna in på måndag..

DN - 3 timmar sedan

Samtal med Nordkorea ställs in efter mord

USA ställer in ett möte med representanter för den nordkoreanska regimen efter mordet på ledaren Kim Jong-Uns halvbror. Detta så snart det stod klart att Kim Jong-Nam giftmördats..

DN - 4 timmar sedan

S och SD drabbade samman om Sverigebilden

Migrationsminister Morgan Johansson (S) anklagade Mattias Karlsson (SD) för att använda brottsstatistiken som ett slagträ mot invandringspolitiken i en debatt i SVT:s Agenda på söndagskvällen. – Du retorik går bara ut på en sak: att peka finger mot invandrarna, sa Morgan Johansson..

DN - 5 timmar sedan

Asylsökande riskerar livet för att fly Trumps USA

Med livet som insats vandrar allt fler asylsökande genom snön i oländiga trakter från USA in i Kanada för att undkomma Donald Trumps tumskruvar på invandringen. Premiärminister Justin Trudeau pressas från olika politiska läger att hantera strömmen..

DN - 7 timmar sedan

USA: Ryssland bryter mot eldupphöret i Ukraina

USA uppmanade på söndagen Ryssland att omedelbart upphöra med vad man anser vara brott mot vapenvilan i östra Ukraina..

DN - 8 timmar sedan

Dödade soldatens far vägrade träffa Trump

När Donald Trump ville tala med pappan till den Navy Seal-soldat som dödats i den första militära operation han själv godkänt som president blev svaret: ”Jag vill inte träffa presidenten.”.

DN - 9 timmar sedan

Kidnappade arkeologer har befriats

Två tyska arkeologer som kidnappades tidigare i veckan i centrala Nigeria har befriats, meddelar en företrädare för landets polis..

DN - 10 timmar sedan

Martin Gelin: Därför blev branden i Vänersborg en stor nyhet i USA

Följetongen om Sverige i amerikanska medier fortsätter. På söndagen rapporterade amerikanska TV-kanaler om en brand på ett asylboende i Vänersborg. Nyheten verkade få mer uppmärksamhet i USA än i svenska medier..

DN - 13 timmar sedan

Antiterrorchef: IS planerar attackera Storbritannien

Terrororganisationen IS kan vara på väg att planera en attack mot civila mål i engelska städer. Det uppger Storbritanniens nye antiterrorchef Max Hill i en intervju i Sunday Telegraph..



Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.