DN > Utrikes

Wednesday, 18 January, 11:04

DN - 20 dec 16 kl. 08:50

Live: Lastbilsdådet mot julmarknaden i BerlinMinst 12 personer har dödats efter att en lastbil i går kväll körde in i en folkmassa på en julmarknad i Berlin. 48 personer har skadats, varav några svårt. Föraren har gripits av polisen – som säger att det troligen rör sig om en terrorattack. Ytterligare en person som befann sig i långtradaren dog.
Läs mer på DN
Läs mer om:
Berlin

Dela artikeln

2543 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Live, Lastbilsdådetmot , julmarknadeni , Berlin
DN - 20 dec 16 kl. 17:53

Sverige erbjuder Tyskland hjälp efter dådet i Berlin

Statsminister Stefan Löfven (S) erbjuder Tyskland hjälp efter lastbilsdådet i Berlin. Samtidigt vill Moderaterna att svenska regeringen ska driva på EU-samarbetet mot terrorism..

SvD - 22 dec 16 kl. 10:14

Fyra personer gripna efter dådet i Berlin

En federal chefsåklagare säger till den tyska tidningen Bild att fyra personer, som har varit i kontakt med tunisiern som misstänks för lastbilsdådet, har gripits, rapporterar nyhetsbyrån Reuters..

Norrtelje Tidning - 20 dec 16 kl. 04:45

Medan du sov: Minst 12 döda efter lastbilsdådet i Berlin: "Mycket tyder på en attack"

Så var natten i Norrtälje..

Helsingborgs Dagblad - 20 dec 16 kl. 10:13

Sorg i Berlin efter lastbilsdådet

Ofattbart säger vissa, andra att det bara var en tidsfråga innan något liknande skulle hända. Känslorna är många och tunga hos de Berlinbor som samlats vid julmarknaden där tolv människor dödades i gårdagens lastbilsdåd. Raseri och sorg.

Sydsvenskan - 20 dec 16 kl. 10:13

Sorg i Berlin efter lastbilsdådet

Ofattbart säger vissa, andra att det bara var en tidsfråga innan något liknande skulle hända. Känslorna är många och tunga hos de Berlinbor som samlats vid julmarknaden där tolv människor dödades i gårdagens lastbilsdåd. Raseri och sorg.

GöteborgsPosten - 20 dec 16 kl. 11:31

Sorg i Berlin efter lastbilsdådet

Ofattbart säger vissa, andra att det bara var en tidsfråga innan något liknande skulle hända. Känslorna är många och tunga hos de Berlinbor som samlats vid julmarknaden där tolv människor dödades i gårdagens lastbilsdåd..

DN - 20 dec 16 kl. 08:50

Live: Dådet mot julmarknaden i Berlin

Minst 12 personer har dödats efter att en lastbil körde in i en folkmassa på en julmarknad i centrala Berlin på måndagskvällen. Ett 50-tal personer har skadats, varav några allvarligt. En 23-årig asylsökande från Pakistan har gripits av polisen som säger att det troligen rör sig om en terrorattack.

UNT - 20 dec 16 kl. 13:43

Gripen i Berlin "inte gärningsmannen"

Polisen tror inte att den person som gripits för lastbilsdådet i Berlin är gärningsmannen, säger poliskällor till tidningen Die Welt..

Sydöstran - 20 dec 16 kl. 19:03

FLASH:Misstänkt i Berlin släppt

Den man som greps efter lastbilsdådet i Berlin har släppts, uppger chefsåklagaren enligt Reuters.(TT).

Sydsvenskan - 20 dec 16 kl. 19:03

TT-FLASH: Misstänkt i Berlin släppt

Den man som greps efter lastbilsdådet i Berlin har släppts, uppger chefsåklagaren enligt Reuters..

Fler nyheter från DN

DN - 2 timmar sedan

Oroliga gambier lämnar landet

Hundratals människor lämnar nu Gambia av rädsla för våld i samband med torsdagens planerade presidentinstallation. Den sittande presidenten vägrar att avgå trots att han förlorade valet i december, och nu har undantagstillstånd utlysts. Ett hundratal svenska charterresenärer befinner sig i landet..

DN - 30 minuter sedan

Republikaner arga över Obamas beslut om Manning

Människorättsorganisationer jublar efter beskedet att USA:s avgående president Barack Obama förkortat straffet för Chelsea Manning, som därmed släpps fri i maj..

DN - 1 timme sedan

George Bush den äldre förd till sjukhus

Den tidigare presidenten George Bush fördes under natten till onsdagen till sjukhus. Hans tillstånd ska dock vara stabilt, rapporterar Houstonbaserade tv-stationen Khou News..

DN - 1 timme sedan

Hongkong-ledare häcklades under avskedstal

Hongkongs impopuläre och Pekingvänlige ledare Leung Chun-Ying gick till attack mot självständighetsivrarna under sitt sista, årliga tal i det regionala parlamentet. Några av ledamöterna svarade genom att häckla Leung, kalla honom för ”lögnare” och hålla upp skyltar där han avbildas som apa..

DN - 1 timme sedan

Iran vill inte ha med USA runt bordet

Iran vill inte ha med USA vid förhandlingsbordet under de samtal om Syrien som är planerade att hållas nästa vecka i Kazakstans huvudstad Astana..

DN - 1 timme sedan

Skarp kritik mot samekonvention

I fem års tid har representanter från Sverige, Norge, Finland och sametingen i länderna förhandlat om en nordisk samekonvention. Syftet är att lagar och rättigheter ska bli mer lika i det tre länderna..

DN - 1 timme sedan

Nobelpristagare lämnar USA i Trumpprotest

Nobelpristagaren Wole Soyinka river sitt permanenta uppehållstillstånd i USA dit han en gång flydde från diktaturens Nigeria. Med Donald Trump som president känner han sig inte längre som en del av det amerikanska samhället, säger författaren till The Atlantic.  .

DN - 2 timmar sedan

Orliga gambier lämnar landet

Hundratals människor lämnar nu Gambia av rädsla för våld i samband med torsdagens presidentinstallation. Den sittande presidenten vägrar att avgå trots att han förlorade valet i december, och nu har undantagstillstånd utlysts..

DN - 2 timmar sedan

Smittade män med hiv – greps i Thailand

En tjeckisk man som varit efterlyst för att medvetet ha smittat ett stort antal män med hiv i sitt hemland har gripits i Thailand. Den 49-årige mannen greps i en lägenhet på Phuket, där han hade sin bostad, enligt thailändska Interpol..

DN - 2 timmar sedan

Snowden får bo kvar i Ryssland

Den amerikanske visselblåsaren Edward Snowden tillåts att bo kvar i Ryssland, där han lever i exil, i ”ytterligare några år”. Det skriver det ryska utrikesdepartementets talesperson Maria Zacharova på Facebook..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.