SR > Nyheter

Monday, 25 June, 19:39

Liknande nyheter

Taggar: Vill stärka, skyddetför de , fattigaste, pensionärerna
Sydsvenskan - 18 sep 12 kl. 06:30

Pensionärerna får en femtiolapp

Sonja Berglund får en femtiolapp i månaden i sänkt skatt.Det är hon knappast nöjd med.Kravet från Sveriges pensionärsorganisationer PRO och SPF lyder: Lika skatt på pension och arbete.?

SmålandsPosten - 19 jul 14 kl. 09:14

Ekonomisk diskriminering av pensionärerna måste avskaffas

Pensionärsskatten är orättvis. Det har vi i Vänsterpartiet sagt länge. Nu är det dags att göra något åt det.

BT - 08 aug 14 kl. 10:20

Rättvisa för pensionärerna

Pensionärsskatten är orättvis. Det har vi i Vänsterpartiet sagt länge. Nu är det dags att göra något åt det.

SvD - 13 apr 15 kl. 12:02

De fattiga pensionärerna blir färre men de allra fattigaste fler

De allra fattigaste pensionärerna blir allt fler. De kommande fyra åren kommer gruppen med lägst ersättning att växa med 20 procent, enligt Pensionsmyndighetens prognos..

Vimmerby Tidning - 24 sep 15 kl. 13:53

PRO: ”Bra, men sämre för de allra fattigaste pensionärerna”

Erna Heelge, ordförande för PRO lokalt, menar att politikerna har förbättrat lite för pensionärer i höstbudgeten - men att de allra fattigaste drabbas negativt..

DalaDemokraten - 19 jan 16 kl. 06:10

Debatt: Nu sänker vi skatten för de fattigaste pensionärerna

Nu har det gått åtta år sedan Sverige blev världsunikt genom att beskatta pension högre än lön. Att inte beskatta pension högre än lön är inte bara en fråga om pensionärers ekonomiska trygghet utan om rättvisa. Pensionärer har under ett långt yrkesliv betalat skatt, byggt upp och vårdat dagens välfärdssamhälle och avstått en stor del av sin lön för att finansiera sina pensioner.

Kristianstadsbladet - 11 apr 14 kl. 07:19

Pensionärerna ska få göra sina egna val

Foto: ERIK MÅRTENSSON / TT
Att ha uppnått pensionsålder får inte ses som ett hinder. Jämfört med 2006 har en garantipensionär i dag cirka 1 900 kronor mer i plånboken varje månad, skriver debattskribenterna Gunilla Nordgren (M) och Anette Åkesson (M).Replik på Annelie Karlsson (S) och Christer Adelsbo (S) ”Sluta straffa pensionärerna” den 4/4.

BT - 02 okt 13 kl. 18:08

S lovar mer till pensionärerna

Socialdemokraterna kommer i sitt budgetförslag att sockra budet till pensionärerna genom att hålla fast vid tidigare löfte om skattesänkningar. Det innebär att S plussar på regeringens förslag om en skattesänkning för 2,5 miljarder med ytterligare 1,3 miljarder kronor, skriver Expressen. Det är samma nivå som S utlovade förra året.

BT - 03 maj 14 kl. 10:24

Dagen då pensionärerna försvann

PRO:s ordförande Rune Johansson berättar idag den annorlunda sagan om dagen då pensionärerna försvann, alltså dagen då Staten var tvungen att ta nödlån för att kunna försörja sina politikter. Det var en gång ett litet land där människorna tack vare hög levnadsstandard blev allt äldre och fick leva allt fler friska år. Pensionärerna blev fler och fler, ja nästan var fjärde medborgare var pensionär.

Barometern - 20 sep 14 kl. 11:17

Tänk på pensionärerna

Det gick i valet som jag trodde. Jag förutspådde att Socialdemokraternas valresultat troligen skulle bli riktigt dåligt. Att SD förmodligen skulle göra ett rekordval.

Fler nyheter från SR

SR - 15 minuter sedan

Fotbollslag fast i vattenfylld grotta

I norra Thailand pågår ett intensivt räddningsarbete för att få ut ett helt fotbollslag med tonårspojkar ur en grotta med stigande vatten..

SR - 1 timme sedan

Migrationspolitiken kan spräcka regeringssamarbetet i Tyskland

Bråket om migrationspolitiken hotar att spräcka samarbetet mellan de båda kristdemokratiska regeringspartierna. För förbundskansler Angela Merkels återstår bara några dagar att presentera en gemensam EU-lösning. Men flera EU-länder är inte alls intresserade av att lösa ett problem utan vill bli av med Merkel.

SR - 2 timmar sedan

Inget skadestånd till Sture Bergwall

Sture Bergwall, även känd som Thomas Quick, får inget skadestånd av staten för de många år han satt inlåst på den rättspsykiatriska kliniken i Säter.

SR - 2 timmar sedan

Det risker du som köper konsertbiljett i andra hand

Kikar du på andrahandsbiljetter till Beyonce och Jay Z:s konsert i kväll? Då råder konsumentverket till att ha koll på dina villkor..

SR - 3 timmar sedan

"Jag har sett egendomligheter som måste granskas"

Oegentligheter har förekommit under valet i Turket. Men i vilken utsträckning och hur mycket det påverkat valutgången är för tidigt att säga. Det säger Margareta Cederfelt, riksdagsledamot och en av OSSE:s valobservatörer..

SR - 3 timmar sedan

Här är partiernas klimatförslag inför valet

Vilka är klimatförslagen riksdagspartierna går till val på? Vad har de gjort hittills och vilka åtgärder tycker de är viktigast? Hör alla partiers miljöpolitiska talespersoner – i längre intervjuer från vår reportageserie i Studio Ett..

SR - 3 timmar sedan

Grafik: Klimatpolitiken i valet

Ekot undersöker partiernas klimatpolitik inför valet. Hur ser Sveriges klimatutsläpp ut, vilka olika förslag har partierna och vad handlar Sveriges klimatmål egentligen om? Här samlar vi grafik och fakta om Sveriges utsläpp och Sveriges klimatpolitik..

SR - 4 timmar sedan

Socialdemokraternas löfte: Mer pengar till vården

Socialdemokraterna går till val på löftet om nya pengar till primärvården. En miljard ska gå till längre öppettider och mer personal på vårdcentralerna, säger Annika Strandhäll, socialdemokratisk socialminister..

SR - 4 timmar sedan

TV anses viktigast inför valet

TV är den överlägset viktigaste informationskällan inför valet 2018. Det anser svenskarna enligt en ny studie från Internetstiftelsen..

SR - 5 timmar sedan

Forskare fälls för KI-fusk

Sju forskare fälls för oredlighet i forskning i samband med Macchiarini-ärendet, skriver Karolinska Institutet i ett pressmeddelande..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.