SR > Nyheter

Thursday, 30 March, 04:40

SR - 17 dec 16 kl. 05:53

Vill stärka skyddet för de fattigaste pensionärernaRegeringen kommer att tillsätta en utredning för att undersöka på vilka sätt som de sämst ställda pensionärerna kan få det bättre..
Läs mer på SR

Dela artikeln

2362 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Vill stärka, skyddetför de , fattigaste, pensionärerna
Sydsvenskan - 18 sep 12 kl. 06:30

Pensionärerna får en femtiolapp

Sonja Berglund får en femtiolapp i månaden i sänkt skatt.Det är hon knappast nöjd med.Kravet från Sveriges pensionärsorganisationer PRO och SPF lyder: Lika skatt på pension och arbete.?

SmålandsPosten - 19 jul 14 kl. 09:14

Ekonomisk diskriminering av pensionärerna måste avskaffas

Pensionärsskatten är orättvis. Det har vi i Vänsterpartiet sagt länge. Nu är det dags att göra något åt det.

BT - 08 aug 14 kl. 10:20

Rättvisa för pensionärerna

Pensionärsskatten är orättvis. Det har vi i Vänsterpartiet sagt länge. Nu är det dags att göra något åt det.

SvD - 13 apr 15 kl. 12:02

De fattiga pensionärerna blir färre men de allra fattigaste fler

De allra fattigaste pensionärerna blir allt fler. De kommande fyra åren kommer gruppen med lägst ersättning att växa med 20 procent, enligt Pensionsmyndighetens prognos..

Vimmerby Tidning - 24 sep 15 kl. 13:53

PRO: ”Bra, men sämre för de allra fattigaste pensionärerna”

Erna Heelge, ordförande för PRO lokalt, menar att politikerna har förbättrat lite för pensionärer i höstbudgeten - men att de allra fattigaste drabbas negativt..

DalaDemokraten - 19 jan 16 kl. 06:10

Debatt: Nu sänker vi skatten för de fattigaste pensionärerna

Nu har det gått åtta år sedan Sverige blev världsunikt genom att beskatta pension högre än lön. Att inte beskatta pension högre än lön är inte bara en fråga om pensionärers ekonomiska trygghet utan om rättvisa. Pensionärer har under ett långt yrkesliv betalat skatt, byggt upp och vårdat dagens välfärdssamhälle och avstått en stor del av sin lön för att finansiera sina pensioner.

Kristianstadsbladet - 11 apr 14 kl. 07:19

Pensionärerna ska få göra sina egna val

Foto: ERIK MÅRTENSSON / TT
Att ha uppnått pensionsålder får inte ses som ett hinder. Jämfört med 2006 har en garantipensionär i dag cirka 1 900 kronor mer i plånboken varje månad, skriver debattskribenterna Gunilla Nordgren (M) och Anette Åkesson (M).Replik på Annelie Karlsson (S) och Christer Adelsbo (S) ”Sluta straffa pensionärerna” den 4/4.

BT - 02 okt 13 kl. 18:08

S lovar mer till pensionärerna

Socialdemokraterna kommer i sitt budgetförslag att sockra budet till pensionärerna genom att hålla fast vid tidigare löfte om skattesänkningar. Det innebär att S plussar på regeringens förslag om en skattesänkning för 2,5 miljarder med ytterligare 1,3 miljarder kronor, skriver Expressen. Det är samma nivå som S utlovade förra året.

BT - 03 maj 14 kl. 10:24

Dagen då pensionärerna försvann

PRO:s ordförande Rune Johansson berättar idag den annorlunda sagan om dagen då pensionärerna försvann, alltså dagen då Staten var tvungen att ta nödlån för att kunna försörja sina politikter. Det var en gång ett litet land där människorna tack vare hög levnadsstandard blev allt äldre och fick leva allt fler friska år. Pensionärerna blev fler och fler, ja nästan var fjärde medborgare var pensionär.

Barometern - 20 sep 14 kl. 11:17

Tänk på pensionärerna

Det gick i valet som jag trodde. Jag förutspådde att Socialdemokraternas valresultat troligen skulle bli riktigt dåligt. Att SD förmodligen skulle göra ett rekordval.

Fler nyheter från SR

SR - 1 timme sedan

Landstingen uppmanas använda bromsmedicin mot cystnjurar

Den obotliga njursjukdomen cystnjurar kan med hjälp av en ny bromsmedicin. Nu uppmanar Landstingens expertråd landstingen att använda medicinen..

SR - 4 timmar sedan

Riksrevisionen avstår från att uttala sig om Statens fastighetsverks årsredovisning

Efter korruptionsskandalen i Statens fastighetsverk: Nu avstår Riksrevisionen från att uttala sig om verkets årsredovisning - något som är mycket ovanligt..

SR - 12 timmar sedan

Svenska EU-ministern bedrövad – och hoppfull

EU- och handelsminister Ann Linde (S) känner sig bedrövad efter att Storbritannien formellt aktiverat utträdet ur EU på onsdagen. Samtidigt känner hon ett visst hopp efter att ha hört mjukare tongångar från Storbritannien om förhållandet till EU, säger hon till Studio Ett..

SR - 11 timmar sedan

Johan Rockström kritisk till Donald Trumps nya order

Idag signerade USA:s president Donald Trump en order som upphäver flera av de miljöskyddslagar som hans föregångare Barack Obama införde. Men det är osäkert om beslutet kommer få den effekt Trump hoppas på..

SR - 9 timmar sedan

Ljus prognos för Sveriges ekonomi

Hjulen i den svenska ekonomin snurrar i hög fart och de goda tiderna väntas pågå i flera år till. Den ljusa prognosen kommer från statliga Konjunkturinstituetet (KI) där Åsa Olli Segendorf är enhetschef..

SR - 12 timmar sedan

Socialistpartiet försvagas inför franska valet

Idag meddelade den franska tidigare premiärministern Manuel Valls att han kommer att rösta på den socaliberala kandidaten, den partioberoende Emmanuel Macron i presidentvalet och inte på Socialistpartiets kandidat Benoît Hamon..

SR - 10 timmar sedan

Magdalena Andersson om Brexit-inledningen: Beklagligt

– Ingen kommer gagnas av det här, sa finansminister Magdalena Andersson idag efter att Storbritannien aktiverat utträdesparagrafen..

SR - 11 timmar sedan

HD ger vägledning om islamisk brudgåva

Högsta domstolen har i dag kommit med en vägledande dom som gäller tvister om mahr, så kallad islamisk brudgåva. HD slår fast att det är svensk lag som gäller i den här typen av fall, och därför nekas en iransk kvinna sin brudgåva efter en skilsmässa..

SR - 10 timmar sedan

George Michael har begravts

Den brittiske artisten George Michael har förts till sin sista vila. Enligt Sky News var Michaels begravning en intim och privat ceremoni för familjemedlemmar och nära vänner..

SR - 11 timmar sedan

Özer Eken ändrar sig om inspelning

 I går avslöjade vi i en inspelning hur ordföranden för UETD regeringspartiet AKPs lobbyorganisation i Sverige,  Özer Eken försökt värva en oppositionell som angivare. Eken förnekade att det var han som talade på inspelningen. Nu har han ändrat sig..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.