SR > Nyheter

Friday, 26 May, 07:37

SR - 17 dec 16 kl. 05:53

Vill stärka skyddet för de fattigaste pensionärernaRegeringen kommer att tillsätta en utredning för att undersöka på vilka sätt som de sämst ställda pensionärerna kan få det bättre..
Läs mer på SR

Dela artikeln

2362 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Vill stärka, skyddetför de , fattigaste, pensionärerna
Sydsvenskan - 18 sep 12 kl. 06:30

Pensionärerna får en femtiolapp

Sonja Berglund får en femtiolapp i månaden i sänkt skatt.Det är hon knappast nöjd med.Kravet från Sveriges pensionärsorganisationer PRO och SPF lyder: Lika skatt på pension och arbete.?

SmålandsPosten - 19 jul 14 kl. 09:14

Ekonomisk diskriminering av pensionärerna måste avskaffas

Pensionärsskatten är orättvis. Det har vi i Vänsterpartiet sagt länge. Nu är det dags att göra något åt det.

BT - 08 aug 14 kl. 10:20

Rättvisa för pensionärerna

Pensionärsskatten är orättvis. Det har vi i Vänsterpartiet sagt länge. Nu är det dags att göra något åt det.

SvD - 13 apr 15 kl. 12:02

De fattiga pensionärerna blir färre men de allra fattigaste fler

De allra fattigaste pensionärerna blir allt fler. De kommande fyra åren kommer gruppen med lägst ersättning att växa med 20 procent, enligt Pensionsmyndighetens prognos..

Vimmerby Tidning - 24 sep 15 kl. 13:53

PRO: ”Bra, men sämre för de allra fattigaste pensionärerna”

Erna Heelge, ordförande för PRO lokalt, menar att politikerna har förbättrat lite för pensionärer i höstbudgeten - men att de allra fattigaste drabbas negativt..

DalaDemokraten - 19 jan 16 kl. 06:10

Debatt: Nu sänker vi skatten för de fattigaste pensionärerna

Nu har det gått åtta år sedan Sverige blev världsunikt genom att beskatta pension högre än lön. Att inte beskatta pension högre än lön är inte bara en fråga om pensionärers ekonomiska trygghet utan om rättvisa. Pensionärer har under ett långt yrkesliv betalat skatt, byggt upp och vårdat dagens välfärdssamhälle och avstått en stor del av sin lön för att finansiera sina pensioner.

Kristianstadsbladet - 11 apr 14 kl. 07:19

Pensionärerna ska få göra sina egna val

Foto: ERIK MÅRTENSSON / TT
Att ha uppnått pensionsålder får inte ses som ett hinder. Jämfört med 2006 har en garantipensionär i dag cirka 1 900 kronor mer i plånboken varje månad, skriver debattskribenterna Gunilla Nordgren (M) och Anette Åkesson (M).Replik på Annelie Karlsson (S) och Christer Adelsbo (S) ”Sluta straffa pensionärerna” den 4/4.

BT - 02 okt 13 kl. 18:08

S lovar mer till pensionärerna

Socialdemokraterna kommer i sitt budgetförslag att sockra budet till pensionärerna genom att hålla fast vid tidigare löfte om skattesänkningar. Det innebär att S plussar på regeringens förslag om en skattesänkning för 2,5 miljarder med ytterligare 1,3 miljarder kronor, skriver Expressen. Det är samma nivå som S utlovade förra året.

BT - 03 maj 14 kl. 10:24

Dagen då pensionärerna försvann

PRO:s ordförande Rune Johansson berättar idag den annorlunda sagan om dagen då pensionärerna försvann, alltså dagen då Staten var tvungen att ta nödlån för att kunna försörja sina politikter. Det var en gång ett litet land där människorna tack vare hög levnadsstandard blev allt äldre och fick leva allt fler friska år. Pensionärerna blev fler och fler, ja nästan var fjärde medborgare var pensionär.

Barometern - 20 sep 14 kl. 11:17

Tänk på pensionärerna

Det gick i valet som jag trodde. Jag förutspådde att Socialdemokraternas valresultat troligen skulle bli riktigt dåligt. Att SD förmodligen skulle göra ett rekordval.

Fler nyheter från SR

SR - 1 timme sedan

MR-organisation: Håll löften om asyl till tjetjenska homosexuella

I en ny rapport om situationen för homosexuella i Tjetjenien uppmanar människorättsorganisationen Human Rights Watch västliga regeringar att öka trycket på Ryssland och ge skydd till flyende män..

SR - 3 timmar sedan

Sicilien förbereder sig för G7-toppmötet

Sent igår kväll anlände Donald Trump till byn Taormina på Sicilien, där G7-toppmötet ska hållas i dag och imorgon. Men alla är inte nöjda över att mötet ska hållas, och fler är tveksamma kring vad som egentligen kan uppnås..

SR - 3 timmar sedan

Trumps svärson i fokus i FBI-utredning

FBI-utredningen om huruvida Trumpkampanjen samarbetat med Ryssland för att påverka valet i USA riktar nu in sig på en av Trumps allra närmaste medarbetare, nämligen hans svärson och rådgivare Jared Kushner..

SR - 2 timmar sedan

Polisen lägger ner utredning om attentat mot Skurupspolitiker

Polisen har lagt ned utredningen om det brandattentat som i höstas drabbade det dåvarande kommunalrådet i Skurup, socialdemokraten Pierre Esbjörnsson..

SR - 2 timmar sedan

Fredlig avtalsrörelse men strejkhot kvarstår

Den stora avtalsrörelsen har varit fredlig hittills. Tio varsel har lagts men det har inte blivit en enda strejkdag. Samtidigt återstår flera avtal där det kan strula till sig..

SR - 2 timmar sedan

Natoländer lovar högre försvarsutgifter

På toppmötet i Bryssel igår enades Nato-ledarna om att ländernas egna försvarsanslag ska öka. Dessutom gör Nato en fördjupad satsning mot terrorism..

SR - 3 timmar sedan

Grafik: Svensk väljaropinion, maj 2017

Peka och klicka på staplarna / linjerna för mer information. Grafik: Hur mår Miljöpartiet?.

SR - 3 timmar sedan

Miljöpartiet under fyraprocentsspärren i svensk väljaropinion

Det är första gången som partiet hamnar under spärren i Svensk väljaropinion, den sammanställning av olika opinionsmätningar som Sifo gör för Ekot. Miljöpartiet får 3,6 procent. Grafik: Resultatet för alla partier.

SR - 4 timmar sedan

Fler vågar anmäla elolyckor

Antalet anmälningar om olyckor och tillbud orsakade av el ökade förra året med nästan 20 procent, visar en rapport från Elsäkerhetsverket..

SR - 10 timmar sedan

Medvind för nyktra på nykterhetens dag

I dag firades Folknykterhetens dag på flera håll i landet. Och intresset för en alkoholfri livsstil ökar, berättar Johnny Mostacero, förbundsordförande i nykterhetsorganisationen..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.