SR > Nyheter

Tuesday, 19 September, 13:45

SR - 17 dec 16 kl. 05:53

Vill stärka skyddet för de fattigaste pensionärernaRegeringen kommer att tillsätta en utredning för att undersöka på vilka sätt som de sämst ställda pensionärerna kan få det bättre..
Läs mer på SR

Dela artikeln

2362 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Vill stärka, skyddetför de , fattigaste, pensionärerna
Sydsvenskan - 18 sep 12 kl. 06:30

Pensionärerna får en femtiolapp

Sonja Berglund får en femtiolapp i månaden i sänkt skatt.Det är hon knappast nöjd med.Kravet från Sveriges pensionärsorganisationer PRO och SPF lyder: Lika skatt på pension och arbete.?

SmålandsPosten - 19 jul 14 kl. 09:14

Ekonomisk diskriminering av pensionärerna måste avskaffas

Pensionärsskatten är orättvis. Det har vi i Vänsterpartiet sagt länge. Nu är det dags att göra något åt det.

BT - 08 aug 14 kl. 10:20

Rättvisa för pensionärerna

Pensionärsskatten är orättvis. Det har vi i Vänsterpartiet sagt länge. Nu är det dags att göra något åt det.

SvD - 13 apr 15 kl. 12:02

De fattiga pensionärerna blir färre men de allra fattigaste fler

De allra fattigaste pensionärerna blir allt fler. De kommande fyra åren kommer gruppen med lägst ersättning att växa med 20 procent, enligt Pensionsmyndighetens prognos..

Vimmerby Tidning - 24 sep 15 kl. 13:53

PRO: ”Bra, men sämre för de allra fattigaste pensionärerna”

Erna Heelge, ordförande för PRO lokalt, menar att politikerna har förbättrat lite för pensionärer i höstbudgeten - men att de allra fattigaste drabbas negativt..

DalaDemokraten - 19 jan 16 kl. 06:10

Debatt: Nu sänker vi skatten för de fattigaste pensionärerna

Nu har det gått åtta år sedan Sverige blev världsunikt genom att beskatta pension högre än lön. Att inte beskatta pension högre än lön är inte bara en fråga om pensionärers ekonomiska trygghet utan om rättvisa. Pensionärer har under ett långt yrkesliv betalat skatt, byggt upp och vårdat dagens välfärdssamhälle och avstått en stor del av sin lön för att finansiera sina pensioner.

Kristianstadsbladet - 11 apr 14 kl. 07:19

Pensionärerna ska få göra sina egna val

Foto: ERIK MÅRTENSSON / TT
Att ha uppnått pensionsålder får inte ses som ett hinder. Jämfört med 2006 har en garantipensionär i dag cirka 1 900 kronor mer i plånboken varje månad, skriver debattskribenterna Gunilla Nordgren (M) och Anette Åkesson (M).Replik på Annelie Karlsson (S) och Christer Adelsbo (S) ”Sluta straffa pensionärerna” den 4/4.

BT - 02 okt 13 kl. 18:08

S lovar mer till pensionärerna

Socialdemokraterna kommer i sitt budgetförslag att sockra budet till pensionärerna genom att hålla fast vid tidigare löfte om skattesänkningar. Det innebär att S plussar på regeringens förslag om en skattesänkning för 2,5 miljarder med ytterligare 1,3 miljarder kronor, skriver Expressen. Det är samma nivå som S utlovade förra året.

BT - 03 maj 14 kl. 10:24

Dagen då pensionärerna försvann

PRO:s ordförande Rune Johansson berättar idag den annorlunda sagan om dagen då pensionärerna försvann, alltså dagen då Staten var tvungen att ta nödlån för att kunna försörja sina politikter. Det var en gång ett litet land där människorna tack vare hög levnadsstandard blev allt äldre och fick leva allt fler friska år. Pensionärerna blev fler och fler, ja nästan var fjärde medborgare var pensionär.

Barometern - 20 sep 14 kl. 11:17

Tänk på pensionärerna

Det gick i valet som jag trodde. Jag förutspådde att Socialdemokraternas valresultat troligen skulle bli riktigt dåligt. Att SD förmodligen skulle göra ett rekordval.

Fler nyheter från SR

SR - 30 minuter sedan

Efter SR:s avslöjande: Rikspolischefen kallas till justitieutskottet

Med anledning av Ekots avslöjanden kring säkerhetsbrister i polisens hantering av sitt personal- och lönesystem kallas rikspolischefen Dan Eliasson och justitieminister Morgan Johansson till Riksdagens justitieutskott..

SR - 30 minuter sedan

Riksdagen röstar om förtroendet för Hultqvist

Betydligt fler lär rösta för misstroende mot försvarsminister Peter Hultqvist (S) i dagens omröstning i riksdagen, än mot statsministern i förra veckan. Men också han klarar sig..

SR - 45 minuter sedan

Exklusivt: Newt Gingrich om Trump och Nordkorea

– USA:s president kommer aldrig tillåta att Nordkorea skaffar sig kapaciteten att utplåna en amerikanska stad, säger Newt Gingrich, tidigare talman i representanthuset och nära vän till Donald Trump, i en exklusiv intervju med Ekot..

SR - 45 minuter sedan

Oppositionen hotar bojkotta valet i Kenya

I Kenya har den politiska spänningen ökat efter att högsta domstolen ogiltigförklarade presidentvalet för två veckor sedan..

SR - 1 timme sedan

Ekot på plats: Kritisk situation för rohingyer på flykt i Bangladesh

Över 400 000 rohingyer har flytt till Bangladesh efter den senaste våldsupptrappningen i Burma. Men även i det nya tillflyktslandet är situationen för den redan hårt utsatta minoritetsgruppen kritisk..

SR - 2 timmar sedan

Mer till vården i budgeten

Regeringen har gjort upp med Vänsterpartiet om flera satsningar på vården i höstbudgeten..

SR - 2 timmar sedan

Amnesty: Suu Kyi stoppar huvudet i sanden

Hård kritik riktas mot Burmas ledare Aung San Suu Kyi efter hennes första tal om den senaste tidens fördrivning av minoritetsgruppen rohingya. Nu kräver FN full tillgång till landet och vill att regeringen publicerar den interna rapporten om våldsamheterna i delstaten Rakhine..

SR - 4 timmar sedan

Cellprovtagning blir gratis i hela landet

Regeringen överens med Vänsterpartiet om avgiftsfri gynekologisk cellprovtagning i alla landsting..

SR - 4 timmar sedan

Dansk marinofficer död i militärövning

Militärövningen Northern Coasts har drabbats av ett andra dödsoffer. En dansk marinofficer miste livet i en olycka utanför Bornholm, rapporterar SVT Nyheter Blekinge..

SR - 8 timmar sedan

Rabatter ska sälja bostadsrätter

Det kommer fler och fler signaler om att det tar längre tid att sälja nyproducerade lägenheter..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.