SR > Nyheter

Sunday, 23 July, 08:37

SR - 17 dec 16 kl. 05:53

Vill stärka skyddet för de fattigaste pensionärernaRegeringen kommer att tillsätta en utredning för att undersöka på vilka sätt som de sämst ställda pensionärerna kan få det bättre..
Läs mer på SR

Dela artikeln

2362 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Vill stärka, skyddetför de , fattigaste, pensionärerna
Sydsvenskan - 18 sep 12 kl. 06:30

Pensionärerna får en femtiolapp

Sonja Berglund får en femtiolapp i månaden i sänkt skatt.Det är hon knappast nöjd med.Kravet från Sveriges pensionärsorganisationer PRO och SPF lyder: Lika skatt på pension och arbete.?

SmålandsPosten - 19 jul 14 kl. 09:14

Ekonomisk diskriminering av pensionärerna måste avskaffas

Pensionärsskatten är orättvis. Det har vi i Vänsterpartiet sagt länge. Nu är det dags att göra något åt det.

BT - 08 aug 14 kl. 10:20

Rättvisa för pensionärerna

Pensionärsskatten är orättvis. Det har vi i Vänsterpartiet sagt länge. Nu är det dags att göra något åt det.

SvD - 13 apr 15 kl. 12:02

De fattiga pensionärerna blir färre men de allra fattigaste fler

De allra fattigaste pensionärerna blir allt fler. De kommande fyra åren kommer gruppen med lägst ersättning att växa med 20 procent, enligt Pensionsmyndighetens prognos..

Vimmerby Tidning - 24 sep 15 kl. 13:53

PRO: ”Bra, men sämre för de allra fattigaste pensionärerna”

Erna Heelge, ordförande för PRO lokalt, menar att politikerna har förbättrat lite för pensionärer i höstbudgeten - men att de allra fattigaste drabbas negativt..

DalaDemokraten - 19 jan 16 kl. 06:10

Debatt: Nu sänker vi skatten för de fattigaste pensionärerna

Nu har det gått åtta år sedan Sverige blev världsunikt genom att beskatta pension högre än lön. Att inte beskatta pension högre än lön är inte bara en fråga om pensionärers ekonomiska trygghet utan om rättvisa. Pensionärer har under ett långt yrkesliv betalat skatt, byggt upp och vårdat dagens välfärdssamhälle och avstått en stor del av sin lön för att finansiera sina pensioner.

Kristianstadsbladet - 11 apr 14 kl. 07:19

Pensionärerna ska få göra sina egna val

Foto: ERIK MÅRTENSSON / TT
Att ha uppnått pensionsålder får inte ses som ett hinder. Jämfört med 2006 har en garantipensionär i dag cirka 1 900 kronor mer i plånboken varje månad, skriver debattskribenterna Gunilla Nordgren (M) och Anette Åkesson (M).Replik på Annelie Karlsson (S) och Christer Adelsbo (S) ”Sluta straffa pensionärerna” den 4/4.

BT - 02 okt 13 kl. 18:08

S lovar mer till pensionärerna

Socialdemokraterna kommer i sitt budgetförslag att sockra budet till pensionärerna genom att hålla fast vid tidigare löfte om skattesänkningar. Det innebär att S plussar på regeringens förslag om en skattesänkning för 2,5 miljarder med ytterligare 1,3 miljarder kronor, skriver Expressen. Det är samma nivå som S utlovade förra året.

BT - 03 maj 14 kl. 10:24

Dagen då pensionärerna försvann

PRO:s ordförande Rune Johansson berättar idag den annorlunda sagan om dagen då pensionärerna försvann, alltså dagen då Staten var tvungen att ta nödlån för att kunna försörja sina politikter. Det var en gång ett litet land där människorna tack vare hög levnadsstandard blev allt äldre och fick leva allt fler friska år. Pensionärerna blev fler och fler, ja nästan var fjärde medborgare var pensionär.

Barometern - 20 sep 14 kl. 11:17

Tänk på pensionärerna

Det gick i valet som jag trodde. Jag förutspådde att Socialdemokraternas valresultat troligen skulle bli riktigt dåligt. Att SD förmodligen skulle göra ett rekordval.

Fler nyheter från SR

SR - 1 timme sedan

Så påverkas turisterna när kontanterna försvinner

I Sverige sker cirka 90 procent av alla betalningar med kort och nu väljer allt fler caféer, butiker och turistmål att bli helt kontantfria. För de allra flesta svenskar är det sällan något problem, men för utländska turister kan det bli besvärligare..

SR - 2 timmar sedan

Demokrater och republikaner överens i kongressen

Utökade sanktioner mot Ryssland och ett veto att stoppa alla lättnader i sanktionerna. Det har ledamöter från båda sidor i USA:s kongress kommit överens om..

SR - 3 timmar sedan

Lurar till sig miljarder med falskt id

Falska identiteter och bulvaner används alltmer i olika brott, som kostar skattebetalarna miljarder. Och utredare på svenska myndigheter menar att sekretessregler hindrar dem att upptäcka och förebygga brott mot välfärdssystem och företag..

SR - 4 timmar sedan

Ny generalstrejk utlyst i Venezuela

Oppositionen i Venezuela utlyser en ny, två dagar lång generalstrejk i nästa vecka i protest mot president Nicolás Maduro och hans planer på en ny grundlag..

SR - 6 timmar sedan

Nya protester i Polen

I Warszawa samlades på lördagskvällen återigen tusentals människor i protest mot de förändringar i rättssystemet som regeringspartiet genomför, men det finns också de som stödjer regeringen..

SR - 9 timmar sedan

Vapenvila utlyst i östra Ghouta

Den syriska regimen har utlyst vapenvila i ett av de sista rebellfästena i närheten av huvudstaden Damaskus. Detta sedan Ryssland, Iran, Turkiet och regimen enats med rebeller om att upprätta en så kallad säker zon i det belägrade östra Ghouta..

SR - 11 timmar sedan

Nya sammandrabbningar på Västbanken

I östra Jerusalem och på den ockuperade Västbanken har palestinska demonstranter och israeliska säkerhetsstyrkor återigen drabbat samman, efter en relativt lugn dag, rapporterar AFP..

SR - 13 timmar sedan

Minnesdagen för Utöya — "det var terror"

Sex år har gått sedan terrordåden på Utöya och i Oslo. Under lördagen hölls en minnesstund där statsminister Erna Solberg varnade för att glömma..

SR - 15 timmar sedan

Justitieutskottet kallar till extramöte

Riksdagens justitieutskott kommer att hålla ett extra möte på tisdag med anledning av transportstyrelsens hantering av känsliga uppgifter..

SR - 16 timmar sedan

Thailands regering i kamp mot kopiorna

I Thailand trappar regeringen upp kampen mot piratkopiorna. Under sommaren genomför polisen extra många räder på marknader och köpcentrum i hela landet. Målet är att få bort alla märkeskopior..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.