SR > Nyheter

Wednesday, 24 January, 06:50

SR - 17 dec 16 kl. 05:53

Vill stärka skyddet för de fattigaste pensionärernaRegeringen kommer att tillsätta en utredning för att undersöka på vilka sätt som de sämst ställda pensionärerna kan få det bättre..
Läs mer på SR

Dela artikeln

2362 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Vill stärka, skyddetför de , fattigaste, pensionärerna
Sydsvenskan - 18 sep 12 kl. 06:30

Pensionärerna får en femtiolapp

Sonja Berglund får en femtiolapp i månaden i sänkt skatt.Det är hon knappast nöjd med.Kravet från Sveriges pensionärsorganisationer PRO och SPF lyder: Lika skatt på pension och arbete.?

SmålandsPosten - 19 jul 14 kl. 09:14

Ekonomisk diskriminering av pensionärerna måste avskaffas

Pensionärsskatten är orättvis. Det har vi i Vänsterpartiet sagt länge. Nu är det dags att göra något åt det.

BT - 08 aug 14 kl. 10:20

Rättvisa för pensionärerna

Pensionärsskatten är orättvis. Det har vi i Vänsterpartiet sagt länge. Nu är det dags att göra något åt det.

SvD - 13 apr 15 kl. 12:02

De fattiga pensionärerna blir färre men de allra fattigaste fler

De allra fattigaste pensionärerna blir allt fler. De kommande fyra åren kommer gruppen med lägst ersättning att växa med 20 procent, enligt Pensionsmyndighetens prognos..

Vimmerby Tidning - 24 sep 15 kl. 13:53

PRO: ”Bra, men sämre för de allra fattigaste pensionärerna”

Erna Heelge, ordförande för PRO lokalt, menar att politikerna har förbättrat lite för pensionärer i höstbudgeten - men att de allra fattigaste drabbas negativt..

DalaDemokraten - 19 jan 16 kl. 06:10

Debatt: Nu sänker vi skatten för de fattigaste pensionärerna

Nu har det gått åtta år sedan Sverige blev världsunikt genom att beskatta pension högre än lön. Att inte beskatta pension högre än lön är inte bara en fråga om pensionärers ekonomiska trygghet utan om rättvisa. Pensionärer har under ett långt yrkesliv betalat skatt, byggt upp och vårdat dagens välfärdssamhälle och avstått en stor del av sin lön för att finansiera sina pensioner.

Kristianstadsbladet - 11 apr 14 kl. 07:19

Pensionärerna ska få göra sina egna val

Foto: ERIK MÅRTENSSON / TT
Att ha uppnått pensionsålder får inte ses som ett hinder. Jämfört med 2006 har en garantipensionär i dag cirka 1 900 kronor mer i plånboken varje månad, skriver debattskribenterna Gunilla Nordgren (M) och Anette Åkesson (M).Replik på Annelie Karlsson (S) och Christer Adelsbo (S) ”Sluta straffa pensionärerna” den 4/4.

BT - 02 okt 13 kl. 18:08

S lovar mer till pensionärerna

Socialdemokraterna kommer i sitt budgetförslag att sockra budet till pensionärerna genom att hålla fast vid tidigare löfte om skattesänkningar. Det innebär att S plussar på regeringens förslag om en skattesänkning för 2,5 miljarder med ytterligare 1,3 miljarder kronor, skriver Expressen. Det är samma nivå som S utlovade förra året.

BT - 03 maj 14 kl. 10:24

Dagen då pensionärerna försvann

PRO:s ordförande Rune Johansson berättar idag den annorlunda sagan om dagen då pensionärerna försvann, alltså dagen då Staten var tvungen att ta nödlån för att kunna försörja sina politikter. Det var en gång ett litet land där människorna tack vare hög levnadsstandard blev allt äldre och fick leva allt fler friska år. Pensionärerna blev fler och fler, ja nästan var fjärde medborgare var pensionär.

Barometern - 20 sep 14 kl. 11:17

Tänk på pensionärerna

Det gick i valet som jag trodde. Jag förutspådde att Socialdemokraternas valresultat troligen skulle bli riktigt dåligt. Att SD förmodligen skulle göra ett rekordval.

Fler nyheter från SR

SR - 1 timme sedan

Sverige skeptisk till räddningsstyrka i EU

Efter det senaste årets stora skogsbränder och översvämningar runtom i Europa vill EU köpa in egna flygplan och vattenpumpar för räddningsinsatser vid naturkatastrofer. Men Sveriges regering är skeptisk..

SR - 1 timme sedan

Fikru Maru är saknad på sitt sjukhus

I veckan återupptas rättegången mot den fängslade hjärtläkaren Fikru Maru i Etiopien. Han är anklagad för att ligga bakom ett upplopp i fängelset han sitter i sedan fyra år tillbaka. Vår korrespondent har träffat Samuel Gidisa som är chef för det sjukhus Fikru Maru grundat i Addis Abeba, och som också suttit fängslad tillsammans med honom..

SR - 45 minuter sedan

Kapstadens vatten tar slut i april

I Kapstaden i Sydafrika förbereder sig nu invånarna för den akuta vattenbrist staden står inför. Nivåerna i Kapstandens dricksvattentäkter har sjunkit stadigt de senaste åren, och i april upphör vattenförsörjningen helt för miljontals människor..

SR - 1 timme sedan

Trump allt närmare utfrågning i rysslandsutredning

Den särskilde utredaren Robert Mueller vill inom en snar framtid intervjua president Donald Trump, det skriver Washington Post. Enligt tidningen kommer Mueller fokusera på avskedandet av den förre FBI-chefen James Comey..

SR - 2 timmar sedan

Nazister slipper åtal för förtal

De brottsutredningar om förtal som startades i efter Nordiska motståndsrörelsen demonstration i Göteborg i slutet av september förra året läggs ner. I demonstrationen förekom plakat med namn och bild på kända journalister och politiker som beskrevs som förbrytare..

SR - 3 timmar sedan

Sveriges OS-nota blir allt högre

Kostnaderna för att delta i OS ökar för Sverige. De statliga anslagen har de senaste fyra åren gått upp med 14 procent jämfört med de fyra åren dessförinnan..

SR - 6 timmar sedan

Försäkringskassans arbetssätt ska utredas

Stödet för personer som är sjukskrivna måste förbättras, och myndigheter måste samarbeta bättre för att förhindra att sjukskrivna faller mellan stolarna, det anser socialminister Annika Strandhäll (S)..

SR - 9 timmar sedan

Förseningar i tågtrafiken i södra Sverige

Det är just nu förseningar i tågtrafiken i stora delar av södra Sverige, enligt Trafikverket..

SR - 10 timmar sedan

Friande domen mot Hexagons vd överklagas

Den norska Ekobrottsmyndigheten, Økokrim, har beslutat att överklaga den frikännande domen i början av januari mot Hexagons vd, Ola Rollén, som misstänktes för insiderbrott..

SR - 10 timmar sedan

Minst två döda i skolskjutning i USA

En 15-årig pojke misstänks för att ha skjutit ihjäl minst två personer på en gymnasieskola i delstaten Kentucky..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.