SR > Nyheter

Thursday, 19 January, 16:03

SR - 17 dec 16 kl. 05:53

Vill stärka skyddet för de fattigaste pensionärernaRegeringen kommer att tillsätta en utredning för att undersöka på vilka sätt som de sämst ställda pensionärerna kan få det bättre..
Läs mer på SR

Dela artikeln

2362 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Vill stärka, skyddetför de , fattigaste, pensionärerna
Sydsvenskan - 18 sep 12 kl. 06:30

Pensionärerna får en femtiolapp

Sonja Berglund får en femtiolapp i månaden i sänkt skatt.Det är hon knappast nöjd med.Kravet från Sveriges pensionärsorganisationer PRO och SPF lyder: Lika skatt på pension och arbete.?

SmålandsPosten - 19 jul 14 kl. 09:14

Ekonomisk diskriminering av pensionärerna måste avskaffas

Pensionärsskatten är orättvis. Det har vi i Vänsterpartiet sagt länge. Nu är det dags att göra något åt det.

BT - 08 aug 14 kl. 10:20

Rättvisa för pensionärerna

Pensionärsskatten är orättvis. Det har vi i Vänsterpartiet sagt länge. Nu är det dags att göra något åt det.

SvD - 13 apr 15 kl. 12:02

De fattiga pensionärerna blir färre men de allra fattigaste fler

De allra fattigaste pensionärerna blir allt fler. De kommande fyra åren kommer gruppen med lägst ersättning att växa med 20 procent, enligt Pensionsmyndighetens prognos..

Vimmerby Tidning - 24 sep 15 kl. 13:53

PRO: ”Bra, men sämre för de allra fattigaste pensionärerna”

Erna Heelge, ordförande för PRO lokalt, menar att politikerna har förbättrat lite för pensionärer i höstbudgeten - men att de allra fattigaste drabbas negativt..

DalaDemokraten - 19 jan 16 kl. 06:10

Debatt: Nu sänker vi skatten för de fattigaste pensionärerna

Nu har det gått åtta år sedan Sverige blev världsunikt genom att beskatta pension högre än lön. Att inte beskatta pension högre än lön är inte bara en fråga om pensionärers ekonomiska trygghet utan om rättvisa. Pensionärer har under ett långt yrkesliv betalat skatt, byggt upp och vårdat dagens välfärdssamhälle och avstått en stor del av sin lön för att finansiera sina pensioner.

Kristianstadsbladet - 11 apr 14 kl. 07:19

Pensionärerna ska få göra sina egna val

Foto: ERIK MÅRTENSSON / TT
Att ha uppnått pensionsålder får inte ses som ett hinder. Jämfört med 2006 har en garantipensionär i dag cirka 1 900 kronor mer i plånboken varje månad, skriver debattskribenterna Gunilla Nordgren (M) och Anette Åkesson (M).Replik på Annelie Karlsson (S) och Christer Adelsbo (S) ”Sluta straffa pensionärerna” den 4/4.

BT - 02 okt 13 kl. 18:08

S lovar mer till pensionärerna

Socialdemokraterna kommer i sitt budgetförslag att sockra budet till pensionärerna genom att hålla fast vid tidigare löfte om skattesänkningar. Det innebär att S plussar på regeringens förslag om en skattesänkning för 2,5 miljarder med ytterligare 1,3 miljarder kronor, skriver Expressen. Det är samma nivå som S utlovade förra året.

BT - 03 maj 14 kl. 10:24

Dagen då pensionärerna försvann

PRO:s ordförande Rune Johansson berättar idag den annorlunda sagan om dagen då pensionärerna försvann, alltså dagen då Staten var tvungen att ta nödlån för att kunna försörja sina politikter. Det var en gång ett litet land där människorna tack vare hög levnadsstandard blev allt äldre och fick leva allt fler friska år. Pensionärerna blev fler och fler, ja nästan var fjärde medborgare var pensionär.

Barometern - 20 sep 14 kl. 11:17

Tänk på pensionärerna

Det gick i valet som jag trodde. Jag förutspådde att Socialdemokraternas valresultat troligen skulle bli riktigt dåligt. Att SD förmodligen skulle göra ett rekordval.

Fler nyheter från SR

SR - 1 timme sedan

Stefan löfven kommeterar moderatutspelet

Statsminister Stefan Löfven kommenterar nu Moderaternas utspel under förmiddagen om att partiet är villiga att fälla regeringen redan i höst med stöd av SD..

SR - 2 timmar sedan

I Moskva är förväntningarna inför maktbytet i Vita Huset stora

Tv kanaler ägnar ovanligt mycket tid åt USA och har nedräkning till fredagens installation. En rysk armébutik erbjuder "installationsrabatt" med ett gigantiskt foto av Donald Trump. Men det finns kritiska röster också..

SR - 3 timmar sedan

Pressad Batra tar stora risker

Moderatledningen tar stora risker med dagens utspel. Anna Kinberg Batra riskerar inte bara att försvaga sin egen auktoritet som de borgerligas ledare, hon riskerar också att spräcka alliansen som regeringsalternativ. Att moderatledningen ändå tar så stora risker vittnar om att den är hårt pressad, skriver Ekots inrikespolitiska kommentator Tomas Ramberg..

SR - 3 timmar sedan

Uppgift: Liberalerna nobbar M-utspel

Inte heller Liberalerna stöder Moderaternas utspel, erfar Ekot.

SR - 4 timmar sedan

Åkesson välkomnar moderatutspel

Moderatledaren Anna Kinberg Batras utspel i dag om att hon är beredd att fälla Stefan Löfvens regering redan i höst välkomnas av Jimmie Åkesson (SD). – Om man menar allvar med det här så innebär det också att man måste vara beredd att ta stöd av oss för att kunna genomföra sin politik, säger Åkesson..

SR - 4 timmar sedan

Hör C om Moderaternas utspel här

Centerpartiets partiledare Annie Lööf reagerar nu på M-ledaren Anna Kinberg Batras utspel att Moderaterna vill fälla regeringen med ett gemensamt budgetförslag med Alliansen före 2018.Annie Lööf håller presskonferens klockan 11.30.

SR - 4 timmar sedan

Gambias vicepresident lämnar sin post

Nu har den gambiske vicepresidenten Isatou Njie Saidy avgått, enligt källor till Reuters..

SR - 5 timmar sedan

Många döda efter brand i Teheran

Det äldsta höghuset i Irans huvudstad Teheran har kollapsat, sedan en brand brutit ut..

SR - 5 timmar sedan

M redo att fälla regeringen

Moderaterna är beredd att lämna fram gemensam budget med Alliansen före 2018..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.