YLE > Sport

Tuesday, 25 June, 00:09

YLE - 16 dec 16 kl. 07:56

Läror från näringslivet nyckel till framgång för IFK Mariehamn?IFK Mariehamn vann fotbollsligan främst för att de spelade fotboll bättre än sina motståndare, men även ett från företagsvärlden hämtat koncept för gruppdynamik kan ha haft sitt finger med i spelet. Det är de åländska företagsledarna Anders Ingves och Thomas Lundberg som i dagarna kommer ut med en bok med titeln ”Vi kallar det vinnarskap”. I boken berättar männen om det arbetet man under flera år lagt ner på att förvandla IFK Mariehamn från ett lag som oftast slåss om förnyat kontrakt till en maktfaktor inom finländsk fotboll. – Det är viktigt att poängtera att det här en del av en väl fungerande helhet. Vi har ändå haft en bra trupp med kontinuitet i 3-4 år nu.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
IFK Mariehamn, Anders Ingves, Thomas Lundberg, Vi, IFK Mariehamns Jani Lyyski, Yle Sporten, Lyyski, Sverige Författarna Ingves, Lundberg, Petrovic, Over Press, PetrovićIFK MariehamnTipsligan, IFK, Daniel Petrovic, Sverige, Modellen, Ingves, Vinnarskap, IFK MariehamnTipsligan, Jani Lyyski, HJK, Seinäjoki, Toivonen, Vinnarskaps, Säsongens, Idrottsparken, ÅRT, Åland

Dela artikeln

43 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Lärorfrån , näringslivet, nyckeltill , framgångför , IFK, Mariehamn
SmålandsPosten - 07 okt 13 kl. 06:43

Kronobergare plöjde medaljfåror i SM

Kronobergarnas fåror firade stora triumfer när SM i plöjning under helgen avgjordes på Ulfhällsgård vid Strängnäs. Två guld och ett silver blev facit. SM-debutanten Emilia Bengtsdottir från Asaryd, Lammhult, men nu studerande i Ljungby, slog till direkt och vann juniorklassen för tegplog.

ÖstersundsPosten - 12 dec 15 kl. 11:27

Med lek kommer framgång – även i världscupen

Så långt tillbaka som vi har skriftlig historia talar den om idrott på olika sätt. Ofta knuten till vardagen; fiskare som ror eller seglar ikapp, militärer som kastar spjut eller fäktas. Även innan den skriftliga historien har vi bilder på något som liknar gymnaster och tävlanden, så tanken att människorna, så fort de uppfunnit skidorna började tävla om vem som var snabbast är knappast långsökt.

DI - 16 jun 16 kl. 13:09

JM ror hem nytt Slussenkontrakt

Byggbolaget JM:s entreprenadverksamhet har fått i uppdrag att utföra en kajbyggnation i Slussen-projektet i Stockholm. Det framgår av ett pressmeddelande..

DI - 21 sep 17 kl. 17:12

Peab ror hem norsk vindkraftsorder

Peab ska bygga en vindkraftspark i Norge. Byggherre är Fosen Vind och kontraktssumman uppgår till 170 miljoner norska kronor.   Det framgår av ett pressmeddelande..

DI - 28 maj 18 kl. 13:07

Tranemo Trädgårdstjänst ror hem miljonavtal

Green Landscapings dotterbolag Tranemo Trädgårdstjänst har vunnit en offentlig upphandling av utemiljöskötsel i Ulricehamns kommun och ska sköta om grönytorna i kommunen under ytterligare fyra år. Kontraktet är värt sammanlagt cirka 40 miljoner kronor med möjlighet till ytterligare två optionsår. Det framgår av ett pressmeddelande..

DI - 29 maj 18 kl. 09:10

Skanska ror hem miljardprojekt i Finland

Byggkoncernen Skanska har i ett konsortium med Pöyry tecknat avtal med Transportverket i Finland om att bygga Lahtis södra ringled. Skanskas andel av kontraktet är värd motsvarande cirka 1,6 miljarder kronor och inkluderas i orderingången för det andra kvartalet 2018. Det framgår av ett pressmeddelande..

Kristianstadsbladet - 26 nov 13 kl. 09:00

Visningssträcka ska inspirera

Foto: Tommy Svensson
Visningssträckan längs Ekeshultsån är i princip klar. Nu kan markägare och andra intresserade ta sig en titt, och få inspiration till åtgärder för att förbättra vattenkvalitén i bland annat sjön Immeln.
– Här var så igenväxt att man inte kunde se åfåran, minns Stig Eriksson från markägaren Sveaskog.

Kristianstadsbladet - 01 nov 12 kl. 10:32

Ett farväl till barndomen

Cilla Naumann är en av årets fyra Augustnominerade skönlitterära författare. Hon skrev stora delar av romanen ?Springa med åror?

Kristianstadsbladet - 10 dec 12 kl. 13:45

Årets bästa böcker

Foto: Dan Hansson
Åtta litteraturskribenter fick samma fråga: vilka är dina tre favoriter från bokåret 2012? Här är hela listan med deras svar, 24 olika böcker som spänner från poesi till klassiker och svensk samtidslitteratur. Och en Augustvinnare.

SVT Debatt - 25 apr 14 kl. 14:01

(C) måste föra kampen för de fattiga – och mot nazismen

CENTERPARTIET Tidigare generationers centerpartister manade till kamp och lät aldrig engagemanget för de fattiga eller kampen mot nazism och fascism falna. Det ska inte heller vi göra. I dag inleds Centerpartiets EU-dagar i Göteborg.

Fler nyheter från YLE

YLE - 1 timme sedan

Blackstenius sköt Sverige till VM-kvartsfinal

Sverige är klart för kvartsfinal efter en taktisk mogen och disciplinerad insats i åttondelsfinalen mot Kanada. Sverige vann matchen med 1–0 (0–0) efter ett segermål av Stina Blackstenius. Målvakten Hedvig Lindahl bidrog också hon i allra högsta grad till triumfen med att knipa en kanadensisk straff..

YLE - 3 timmar sedan

Två mål på två straffar avgjorde för USA – Spanien bjöd på ordentligt motstånd, men räckte inte till

Megan Rapinoes två straffmål säkrade segern för USA i åttondelsfinalen mot Spanien. Särskilt lätt hade amerikanskorna det ändå inte, Spanien bjöd upp till kamp och gjorde det första målet i amerikanskornas mål under denna turnering..

YLE - 5 timmar sedan

Kamerun riskerar bestraffas efter kaosmatchen: "Gav en negativ bild av afrikansk fotboll"

Bestraffningar vore på sin plats för det kamerunska damlandslaget, tycker ordföranden för det afrikanska fotbollsförbundet CAF:s damfotbollskommitté. FIFA:s generalsekreterare berömmer istället laget på Twitter..

YLE - 5 timmar sedan

Klart: Vinter-OS 2026 arrangeras i Italien – Sveriges långa väntan på olympiska spel fortsätter

Italien får arrangera vinter-OS 2026, bestämde IOK på måndagskvällen. Italien arrangerade vinter-OS så sent som 2006, medan den andra kandidaten Sverige endast arrangerat ett olympiskt sommarspel tidigare, år 1912..

YLE - 9 timmar sedan

Direkt: Mästarna USA går in i slutspelet – nu börjar allvaret för VM:s bästa lag

Efter att ha värmt upp med tre enkla segrar och 18–0 i målskillnad står USA inför sitt första ordentliga test i Frankrike. Spanien som haft problem med målskyttet har inget att förlora och går in för att förstöra amerikanskornas jakt på nationens fjärde VM-guld..

YLE - 7 timmar sedan

Newcastle och populära tränaren Rafael Benitez går skilda vägar: "Omöjligt att nå samförstånd"

Premier League-klubben Newcastles tränare Rafael Benitez lämnar laget. I ett pressmeddelande uppger klubben att det inte helt enkelt går att komma överens om en kontraktsförlängning med spanjoren, trots ihärdiga försök. Benitez uppges ha erbjudits ett maffigt kontrakt av en kinesisk klubb..

YLE - 9 timmar sedan

VM i kväll: Mästarna USA går in i slutspelet – nu börjar allvaret för VM:s bästa lag

Efter ha värmt upp med tre enkla segrar och 18–0 i målskillnad står USA inför sitt första ordentliga test i Frankrike. Spanien som haft problem med målskyttet har inget att förlora och går in för att förstöra amerikanskornas jakt på nationens fjärde VM-guld..

YLE - 10 timmar sedan

Kanada och VM ger Sverige fina minnen – nu drömmer man om en ny klassisk match

Både Sverige och Kanada nådde sina målsättningar i gruppspelet men nu står man inför en vattendelare – skapligt VM eller ett fiasko. Kvällens åttondelsfinal kan bli en duell mellan två spelare som var med i VM redan för 16 år sedan..

YLE - 11 timmar sedan

Rasmus Karjalainen lämnar KuPS – holländska ligan nästa anhalt

Landslagsanfallaren Rasmus Karjalainen är klar för Fortuna Sittard i den holländska ligan. Karjalainen har skrivit på ett fyraårigt kontrakt med klubben som slutade på 15:e plats förra säsongen..

YLE - 12 timmar sedan

Rutinerad damtrupp till VM – Teini tävlar på hemmaplan, Rantanen gör comeback

Finlands trupp till VM i orientering är klar. Åtta orienterare jagar medalj i VM som arrangeras i Norge i mitten av augusti..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.