Skånskan > Nyheter

Thursday, 19 January, 18:02

Skånskan - 15 dec 16 kl. 13:43

”Pidde” från Eslöv ny förbundskapten i SverigeBORDTENNIS För ett par veckor utsågs Peter Sartz till förbundskapten för de svenska bordtennisdamerna.
Nu står det klart att även hans tränarpartner i Eslöv, Peter ”Pidde” Andersson, kommer att inneha en förbundskaptenstitel. Tillsammans med ytterst ansvarige Peter ”Blomman” Blomqvist från Söderhamn och Ulf ”Tickan” Carlsson från Halmstad kommer ”Pidde” att leda det svenska herrlandslaget under de nästkommande fyra åren med start den 1 januari 2017. ERWP.fif(3)– Det känns väldigt inspirerande med detta uppdrag.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Eslöv, Sverige, BORDTENNIS För, Peter Sartz, Pidde Andersson, Peter Blomman Blomqvist, Söderhamn, Ulf Tickan Carlsson, Halmstad, Pidde, ERWP, Peter Andersson, VM, OS, Tokyo, Peter Blomquist, Europa, Europamästerskap, Asien, Andersson, Peter Blomqvist, Söderhamns UIF, Marcus Sjöberg, Tickan Carlsson, Mikael Peterson

Dela artikeln

1734 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Piddefrån , Eslövny , förbundskapteni , Sverige
Skånskan - 08 okt 15 kl. 15:37

Damlandslagets genrep i Eslöv

Eslöv För alla handbollsintresserade bjuds det på en riktig godbit i Eslövshallen den 2 december, då det svenska damlandslaget VM-genrepar mot Rumänien.Damernas handbollslandslag har gjort klart med hur uppladdningen ska se ut inför VM i Danmark i december.
Förra årets EM-bronsmedaljörer åker i slutet av november till Möbelringen Cup i Norge och tar sig an Nederländerna, Ryssland och Norge innan VM-förberedelserna avslutas med några dagar i Skåne.

Skånskan - 02 dec 15 kl. 22:55

Sverige körde fast totalt

Eslöv På lördag kliver Sverige in i VM-turneringen med baktungt bagage.
Tre raka förluster och ett stort frågetecken för nyckelspelaren Linnéa Thorstensson.
– Jag är inte orolig, säger förbundskapten Thomas Sivertsson.

Skånskan - 24 nov 16 kl. 15:09

Sartz blir förbundskapten för Sveriges damlandslag

BORDTENNIS I närmare 20 år var Peter Sartz förbundskapten och sportchef för Danmark. Nu är den 52-årige Malmöbon klar som förbundskapten för Sveriges bordtennisdamer. ERWP.

Skånskan - 20 apr 16 kl. 20:48

Ex-proffs från Eslöv ny förbundskapten

Eslöv Före detta proffs- och landslagscyklisten Lucas Persson från Eslöv är ny förbundskapten för Sveriges herrjunior- och U23-landslag.
– Kul att jag får chansen att testa det här, säger Persson.Lucas Persson har skrivit på ett kontrakt på tio månader och började sitt uppdrag för tre veckor sedan.

Skånskan - 12 aug 16 kl. 22:14

Rumänien valde Eslöv före Hongkong

BORDTENNIS Sju av hela Europas bästa bordtennisspelare har hela här veckan varit på läger i Eslöv. Det är sju spelare från Rumänien, samtliga medaljörer i det UEM som avgjordes för mindre än en månad sedan i Kroatien, som sparrat med delar av den svenska eliten på såväl senior- som ungdomssidan.– Vi var jättenära att åka på läger till Hongkong, men övertalades av Anders Johansson att testa Eslöv i stället.

Skånskan - 27 okt 16 kl. 06:00

Skatten i Eslöv föreslås höjas

Eslöv Den styrande politiska majoriteten i Eslöv föreslår en skattehöjning med 30 öre nästa år.
– Det är nödvändigt för att klara en bra vård och omsorg, klara kvalitetssatsningar i skolan och volymkompensera verksamheterna samtidigt som Eslöv fortsätter att växa, säger kommunstyrelsens ordförande Johan Andersson (S). Fler punkter i budgeten
Arbetena med stationsområdet i Marieholm fortsätter.

Skånskan - 08 okt 15 kl. 06:00

Ensamkommande får bo i Eslövs polishus

ESLÖV Så fort det bara går ska Eslöv öppna sitt tredje boende för ensamkommande flyktingbarn. Det blir i den del av polishuset vid Föreningstorget där kommunens hemtjänst tidigare huserade.På tisdagen godkände kommunstyrelsen två avtal som möjliggör detta.

Skånskan - 10 dec 15 kl. 14:00

Helt Apropå-trio i Eslövsrevyn 2016

ESLÖV Tre medlemmar av humorgruppen Helt Apropå, som på 1980- och 90-talen stod för ett av Sveriges populäraste teveprogram, medverkar i kommande upplaga av Eslövsrevyn, med premiär 9 januari. Kryddan Peterson har varit med de två senaste två åren och har nu även lyckats locka kollegerna Fritte Friberg och Lotta Thorell till Eslöv.– Det är första gången sedan 1994 som vi i Helt Apropå tillsammans är inblandade i en produktion som inte heter Helt Apropå, säger Kryddan Peterson.

Skånskan - 22 jul 16 kl. 13:32

Fåglum Karlsson tog hem Eslövs Elit GP

Eslöv En Fåglum vann cykelloppet Eslövs GP som inledde cykelveckan i Skåne. Marcus Fåglum Karlsson vann herrarnas lopp i stor stil.
Mer jämnt var det i damloppet där Frida Knutsson till sist drog det längsta strået i kampen mot lagkamraten Emma Ahlstrand.

Skånskan - 08 nov 16 kl. 14:00

Eslöv under snittet i antal administratörer

ESLÖV Eslövs kommun har inte för stor administration jämfört med andra kommuner i Skåne och Sverige. Man ligger till och med lite under medel. Det konstateras i en rapport som beställts av ett externt konsultföretag.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 1 timme sedan

Stöld i loge på gård i Orås

ORÅS ERWP.fif(4)Det har stulits gods från ett pannrum och en loge på en gård i Orås utanför Hörby. Det var mellan 2 och 15 januari som någon stal en pelletsbrännare, en vattendammsugare samt diverse verktyg och kopparrör.

Skånskan - 1 timme sedan

Misshandel på HVB-hem

Hörby ERWP.fif(3)En boende på ett HVB-hem står misstänkt för att ha misshandlat en vårdare. Det handlar om en flicka i 15-årsåldern som bor på ett HVB-hem i Hörby kommun.

Skånskan - 1 timme sedan

Hyresvärds ex polisanmäld

HÖRBY ERWP.fif(2)Exmannen till en hyresvärd i Hörby har polisanmälts sedan han hotat att kasta ut ett par hyresgäster.
Enligt paret har mannen varit på dem ända sedan i maj.

Skånskan - 1 timme sedan

Tjuvar på jakt i sommarstuga

EKASTORP ERWP.fif(1)Någon har brutit sig in i en sommarstuga i Ekastorp men tjuven eller tjuvarna tycks inte ha stulit något
Händelsen har polisanmälts som ett försök till stöld och inbrottet upptäcktes på onsdagen..

Skånskan - 1 timme sedan

Resultat från Hörbykorpen

HÖRBY ERWP.fif(0)Resultat från Hörbykorpens tipspromenad i Karnas backe den 15 januari. 69 motionärer kom till start.

Skånskan - 1 timme sedan

Avfallstransport var otillåten

Ystad ERWP.fif(0)En 34-årig man är misstänkt för stöld, alternativt häleri, och otillåten nationell avfallstransport efter att kustbevakningen hittat 20-30 bildäck, ett gäng dunkar med bensin eller diesel, slang och lastbilsbatterier i hans fordon.
Mannen stoppades av kustbevakningen i Ystad i onsdags kväll efter misstankar om att hans last bestod av stulet gods.

Skånskan - 1 timme sedan

Poppis & Rockis på bibblan

Skurup ERWP.fif(4)På lördag sätter konsertserien Gåsamys igång för säsongen på Skurups bibliotek. Som senare års tradition bjuder startar det hela med konserter med Rockis & Poppis som sjunger och showar.

Skånskan - 1 timme sedan

Festligt på Gummifabriken

Skurup ERWP.fif(3)Alla unga födda 2006, som alltså fyller 11 år i år, är välkomna på välkomstfest torsdagen den 26 januari på Gummifabriken. Med början klockan 15 kan man kolla in husets verksamheter, delta i tävlingar, mingla och äta snacks.

Skånskan - 1 timme sedan

Öppet hus på Nils Holgersson

Skurup ERWP.fif(2)Den 26 januari har Nils Holgerssongymnasiet öppet hus för alla som står inför sitt gymnasieval. Med början klockan 18 kan man delta i olika aktiviteter med koppling till de olika programmen på skolan, som att mjölka en ko, åka med i lastbil samt gå på rundvisning i kostallet och smådjurstallet.

Skånskan - 1 timme sedan

900 000 bort för Revinge skola

Revinge Ändrade regler för kommunens pengafördelning innebär att Revinge skola går miste om 900 000 kronor per år. ERWP.fif(1)Förvaltningen begär nu besked från barn- och skolnämnd Lund Öster om hur situationen ska hanteras.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.