Skånskan > Nyheter

Saturday, 29 April, 03:29

Skånskan - 15 dec 16 kl. 13:43

”Pidde” från Eslöv ny förbundskapten i SverigeBORDTENNIS För ett par veckor utsågs Peter Sartz till förbundskapten för de svenska bordtennisdamerna.
Nu står det klart att även hans tränarpartner i Eslöv, Peter ”Pidde” Andersson, kommer att inneha en förbundskaptenstitel. Tillsammans med ytterst ansvarige Peter ”Blomman” Blomqvist från Söderhamn och Ulf ”Tickan” Carlsson från Halmstad kommer ”Pidde” att leda det svenska herrlandslaget under de nästkommande fyra åren med start den 1 januari 2017. ERWP.fif(3)– Det känns väldigt inspirerande med detta uppdrag.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Eslöv, Sverige, BORDTENNIS För, Peter Sartz, Pidde Andersson, Peter Blomman Blomqvist, Söderhamn, Ulf Tickan Carlsson, Halmstad, Pidde, ERWP, Peter Andersson, VM, OS, Tokyo, Peter Blomquist, Europa, Europamästerskap, Asien, Andersson, Peter Blomqvist, Söderhamns UIF, Marcus Sjöberg, Tickan Carlsson, Mikael Peterson

Dela artikeln

1734 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Piddefrån , Eslövny , förbundskapteni , Sverige
Skånskan - 08 okt 15 kl. 15:37

Damlandslagets genrep i Eslöv

Eslöv För alla handbollsintresserade bjuds det på en riktig godbit i Eslövshallen den 2 december, då det svenska damlandslaget VM-genrepar mot Rumänien.Damernas handbollslandslag har gjort klart med hur uppladdningen ska se ut inför VM i Danmark i december.
Förra årets EM-bronsmedaljörer åker i slutet av november till Möbelringen Cup i Norge och tar sig an Nederländerna, Ryssland och Norge innan VM-förberedelserna avslutas med några dagar i Skåne.

Skånskan - 27 feb 17 kl. 23:45

Bordtennis-Sverige i sorg

KRÖNIKA/TILL MINNE AV ANDERS JOHANSSON En av den svenska bordtennisens allra största ledarprofiler och visionärer har gått ur tiden. Vid 53 års ålder tvingades Lommabon Anders Johansson i fredags att ge upp sin långa sjukdomskamp. ERWP.

Skånskan - 02 dec 15 kl. 22:55

Sverige körde fast totalt

Eslöv På lördag kliver Sverige in i VM-turneringen med baktungt bagage.
Tre raka förluster och ett stort frågetecken för nyckelspelaren Linnéa Thorstensson.
– Jag är inte orolig, säger förbundskapten Thomas Sivertsson.

Skånskan - 24 nov 16 kl. 15:09

Sartz blir förbundskapten för Sveriges damlandslag

BORDTENNIS I närmare 20 år var Peter Sartz förbundskapten och sportchef för Danmark. Nu är den 52-årige Malmöbon klar som förbundskapten för Sveriges bordtennisdamer. ERWP.

Skånskan - 20 apr 16 kl. 20:48

Ex-proffs från Eslöv ny förbundskapten

Eslöv Före detta proffs- och landslagscyklisten Lucas Persson från Eslöv är ny förbundskapten för Sveriges herrjunior- och U23-landslag.
– Kul att jag får chansen att testa det här, säger Persson.Lucas Persson har skrivit på ett kontrakt på tio månader och började sitt uppdrag för tre veckor sedan.

Skånskan - 27 okt 16 kl. 06:00

Skatten i Eslöv föreslås höjas

Eslöv Den styrande politiska majoriteten i Eslöv föreslår en skattehöjning med 30 öre nästa år.
– Det är nödvändigt för att klara en bra vård och omsorg, klara kvalitetssatsningar i skolan och volymkompensera verksamheterna samtidigt som Eslöv fortsätter att växa, säger kommunstyrelsens ordförande Johan Andersson (S). Fler punkter i budgeten
Arbetena med stationsområdet i Marieholm fortsätter.

Skånskan - 12 aug 16 kl. 22:14

Rumänien valde Eslöv före Hongkong

BORDTENNIS Sju av hela Europas bästa bordtennisspelare har hela här veckan varit på läger i Eslöv. Det är sju spelare från Rumänien, samtliga medaljörer i det UEM som avgjordes för mindre än en månad sedan i Kroatien, som sparrat med delar av den svenska eliten på såväl senior- som ungdomssidan.– Vi var jättenära att åka på läger till Hongkong, men övertalades av Anders Johansson att testa Eslöv i stället.

Skånskan - 08 okt 15 kl. 06:00

Ensamkommande får bo i Eslövs polishus

ESLÖV Så fort det bara går ska Eslöv öppna sitt tredje boende för ensamkommande flyktingbarn. Det blir i den del av polishuset vid Föreningstorget där kommunens hemtjänst tidigare huserade.På tisdagen godkände kommunstyrelsen två avtal som möjliggör detta.

Skånskan - 10 dec 15 kl. 14:00

Helt Apropå-trio i Eslövsrevyn 2016

ESLÖV Tre medlemmar av humorgruppen Helt Apropå, som på 1980- och 90-talen stod för ett av Sveriges populäraste teveprogram, medverkar i kommande upplaga av Eslövsrevyn, med premiär 9 januari. Kryddan Peterson har varit med de två senaste två åren och har nu även lyckats locka kollegerna Fritte Friberg och Lotta Thorell till Eslöv.– Det är första gången sedan 1994 som vi i Helt Apropå tillsammans är inblandade i en produktion som inte heter Helt Apropå, säger Kryddan Peterson.

Skånskan - 26 jan 17 kl. 14:00

8,5 procent i Eslöv arbetslösa

ESLÖV Arbetslösheten i Eslövs kommun var i december 8,5 procent, motsvarande 1 342 personer. Det är den högsta noteringen på över åtta år. Den öppna arbetslösheten hade i december ökat fem månader i sträck, och har under den perioden stigit med 0,6 procentenheter.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 4 timmar sedan

Bittert avsked för Simon Jeppsson

HANDBOLL Avskedet från Lugi blev verkligen bittert för fixstjärnan Simon Jeppsson. ERWP.fif(0)– Det var en känsloladdad afton, säger han om förlusten mot Ystads IF och skadan som satte honom ur spel i den avgörande SM-kvartsfinalen.

Skånskan - 8 timmar sedan

Mat för alla smaker i Folkets Park

MALMö Folkets Park är en populär samlingsplats för alla åldrar i Malmö, men nu ska besökarna stanna kvar lite längre. När magen kurrar så finns det nämligen från i dag flera matalternativ att välja mellan. ERWP.

Skånskan - 9 timmar sedan

Man skjuten av polis på Holma

Malmö I samband med ett polisingripande skjuter polis så kallad verkanseld mot en man. Det är i nuläget oklart vad som föranlett polisingripandet. ERWP.

Skånskan - 9 timmar sedan

Hundägare får djurförbud

Sjöbo Mannens hundar var avmagrade, hade långa klor och deras sovplatser var fyllda med skräp och avföring. Även hönsen vistades i en dålig miljö.
Nu förbjuder länsstyrelsen mannen, som är i 60-årsåldern, från att både att ha hand om och skaffa djur.

Skånskan - 9 timmar sedan

”The Square är en typisk Ruben Östlund-film”

Ruben Östlunds nya film The Square är som första svenska film på 17 år nominerad till Guldpalmen i Cannes.
– Jag är väldigt glad att det är just The Square av mina filmer som kan få en Guldpalm, säger Ruben Östlund när tidningen når honom på Manchester flygplats.Filmer i regi av Ruben Östlund:
Free Radicals (1996), Låt dom andra sköta kärleken (2000), Familj igen (2002), Gitarrmongot (2004), Scen nr: 6882 ur mitt liv (2005), De ofrivilliga (2008), Händelse vid bank (2010), Play (2011), Turist (2014), The Square (2017).

Skånskan - 10 timmar sedan

Häst hittades med skärsår

ERWP.fif(0)Vollsjö
När kvinnan tittade till sina hästar i hagen i onsdags upptäckte hon att en av dem hade fått ett hugg- eller skärsår över nosryggen. Hon har nu gjort en polisanmälan om djurplågeri.

Skånskan - 10 timmar sedan

Sångstjärna som ville sluta i tid

TVÄRSTOPP. När Malmöoperan 1993 sade upp hela sin fasta ensemble beslöt Britta Möllerström att det fick vara det tvära slutet på hennes framgångsrika sångarkarriär. Hon slutade sjunga och började arbeta i hemtjänsten.

Skånskan - 10 timmar sedan

Blentarps bibliotek blir meröppet i höst

Blentarp Biblioteket i Blentarp blir meröppet bibliotek i höst.
Den 1 maj stängs det därför för renovering. ERWP.

Skånskan - 10 timmar sedan

Här kan du fira valborg i Sjöbo kommun

SJÖBO Möllers mosse är även i år platsen för valborgsfirande i Sjöbo.
Även på andra ställen i kommunen firas det med brasor. ERWP.

Skånskan - 10 timmar sedan

Tre bilar i krock

Malmö Vid 16.18 kolliderade tre bilar i korsningen Erikslustvägen och Mellanhedsgatan i Malmö. ERWP.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.