Skånskan > Nyheter

Tuesday, 28 February, 18:08

Skånskan - 15 dec 16 kl. 13:43

”Pidde” från Eslöv ny förbundskapten i SverigeBORDTENNIS För ett par veckor utsågs Peter Sartz till förbundskapten för de svenska bordtennisdamerna.
Nu står det klart att även hans tränarpartner i Eslöv, Peter ”Pidde” Andersson, kommer att inneha en förbundskaptenstitel. Tillsammans med ytterst ansvarige Peter ”Blomman” Blomqvist från Söderhamn och Ulf ”Tickan” Carlsson från Halmstad kommer ”Pidde” att leda det svenska herrlandslaget under de nästkommande fyra åren med start den 1 januari 2017. ERWP.fif(3)– Det känns väldigt inspirerande med detta uppdrag.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Eslöv, Sverige, BORDTENNIS För, Peter Sartz, Pidde Andersson, Peter Blomman Blomqvist, Söderhamn, Ulf Tickan Carlsson, Halmstad, Pidde, ERWP, Peter Andersson, VM, OS, Tokyo, Peter Blomquist, Europa, Europamästerskap, Asien, Andersson, Peter Blomqvist, Söderhamns UIF, Marcus Sjöberg, Tickan Carlsson, Mikael Peterson

Dela artikeln

1734 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Piddefrån , Eslövny , förbundskapteni , Sverige
Skånskan - 08 okt 15 kl. 15:37

Damlandslagets genrep i Eslöv

Eslöv För alla handbollsintresserade bjuds det på en riktig godbit i Eslövshallen den 2 december, då det svenska damlandslaget VM-genrepar mot Rumänien.Damernas handbollslandslag har gjort klart med hur uppladdningen ska se ut inför VM i Danmark i december.
Förra årets EM-bronsmedaljörer åker i slutet av november till Möbelringen Cup i Norge och tar sig an Nederländerna, Ryssland och Norge innan VM-förberedelserna avslutas med några dagar i Skåne.

Skånskan - 18 timmar sedan

Bordtennis-Sverige i sorg

KRÖNIKA/TILL MINNE AV ANDERS JOHANSSON En av den svenska bordtennisens allra största ledarprofiler och visionärer har gått ur tiden. Vid 53 års ålder tvingades Lommabon Anders Johansson i fredags att ge upp sin långa sjukdomskamp. ERWP.

Skånskan - 02 dec 15 kl. 22:55

Sverige körde fast totalt

Eslöv På lördag kliver Sverige in i VM-turneringen med baktungt bagage.
Tre raka förluster och ett stort frågetecken för nyckelspelaren Linnéa Thorstensson.
– Jag är inte orolig, säger förbundskapten Thomas Sivertsson.

Skånskan - 24 nov 16 kl. 15:09

Sartz blir förbundskapten för Sveriges damlandslag

BORDTENNIS I närmare 20 år var Peter Sartz förbundskapten och sportchef för Danmark. Nu är den 52-årige Malmöbon klar som förbundskapten för Sveriges bordtennisdamer. ERWP.

Skånskan - 20 apr 16 kl. 20:48

Ex-proffs från Eslöv ny förbundskapten

Eslöv Före detta proffs- och landslagscyklisten Lucas Persson från Eslöv är ny förbundskapten för Sveriges herrjunior- och U23-landslag.
– Kul att jag får chansen att testa det här, säger Persson.Lucas Persson har skrivit på ett kontrakt på tio månader och började sitt uppdrag för tre veckor sedan.

Skånskan - 27 okt 16 kl. 06:00

Skatten i Eslöv föreslås höjas

Eslöv Den styrande politiska majoriteten i Eslöv föreslår en skattehöjning med 30 öre nästa år.
– Det är nödvändigt för att klara en bra vård och omsorg, klara kvalitetssatsningar i skolan och volymkompensera verksamheterna samtidigt som Eslöv fortsätter att växa, säger kommunstyrelsens ordförande Johan Andersson (S). Fler punkter i budgeten
Arbetena med stationsområdet i Marieholm fortsätter.

Skånskan - 12 aug 16 kl. 22:14

Rumänien valde Eslöv före Hongkong

BORDTENNIS Sju av hela Europas bästa bordtennisspelare har hela här veckan varit på läger i Eslöv. Det är sju spelare från Rumänien, samtliga medaljörer i det UEM som avgjordes för mindre än en månad sedan i Kroatien, som sparrat med delar av den svenska eliten på såväl senior- som ungdomssidan.– Vi var jättenära att åka på läger till Hongkong, men övertalades av Anders Johansson att testa Eslöv i stället.

Skånskan - 08 okt 15 kl. 06:00

Ensamkommande får bo i Eslövs polishus

ESLÖV Så fort det bara går ska Eslöv öppna sitt tredje boende för ensamkommande flyktingbarn. Det blir i den del av polishuset vid Föreningstorget där kommunens hemtjänst tidigare huserade.På tisdagen godkände kommunstyrelsen två avtal som möjliggör detta.

Skånskan - 26 jan 17 kl. 14:00

8,5 procent i Eslöv arbetslösa

ESLÖV Arbetslösheten i Eslövs kommun var i december 8,5 procent, motsvarande 1 342 personer. Det är den högsta noteringen på över åtta år. Den öppna arbetslösheten hade i december ökat fem månader i sträck, och har under den perioden stigit med 0,6 procentenheter.

Skånskan - 10 dec 15 kl. 14:00

Helt Apropå-trio i Eslövsrevyn 2016

ESLÖV Tre medlemmar av humorgruppen Helt Apropå, som på 1980- och 90-talen stod för ett av Sveriges populäraste teveprogram, medverkar i kommande upplaga av Eslövsrevyn, med premiär 9 januari. Kryddan Peterson har varit med de två senaste två åren och har nu även lyckats locka kollegerna Fritte Friberg och Lotta Thorell till Eslöv.– Det är första gången sedan 1994 som vi i Helt Apropå tillsammans är inblandade i en produktion som inte heter Helt Apropå, säger Kryddan Peterson.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 2 timmar sedan

Landshövding på besök

STAFFANSTORP ERWP.fif(3)Under våren besöker landshövding Anneli Hulthén Skånes samtliga 33 kommuner och idag onsdag den 1 mars har turen kommit till Staffanstorp.
Integration av nyanlända och bostadsbyggande är två frågor som ska diskuteras.

Skånskan - 2 timmar sedan

Körde ner flera stolpar

STAFFANSTORP ERWP.fif(2)Strax efter klockan 12 på måndagen körde en personbil ner flera stolpar och ett vajerräcke på väg 11 i Mölleberga.
Bilen fick bärgas och bråte städas bort från vägen efter olyckan..

Skånskan - 2 timmar sedan

Narkotika togs i beslag

STAFFANSTORP ERWP.fif(1)En 28-åring i en grupp av tre unga män i centrala Staffanstorp i lördags uppträdde påverkat och polisen beslöt om en kontroll.
En av killarna hade narkotika på sig vilken togs i beslag och provtagning får visa om en av dem också var narkotikapåverkad..

Skånskan - 2 timmar sedan

Bo klok släpper nya lägenheter i Svedala

SVEDALA 450 personer har visat intresse för de 32 bostadsrätter som ska byggas på Åkerbruket i Svedala. På lördag är det dags för lottdragning på Ikeas varuhus i Malmö. ERWP.

Skånskan - 2 timmar sedan

Helikopter jagade flyende flickor

Malmö En man och tre flickor greps efter en kombinerad bil- och helikopterjakt i Malmö under tisdagsförmiddagen.
ERWP.fif(0)Det var strax före klockan 14 som en polispatrull beslöt sig för att stoppa en bil på Svågertorp.

Skånskan - 3 timmar sedan

Guldrånare voltade med bilen – dog

Under måndagskvällen rammade flera rånare en guldbutik i Täby. Under biljakten som följde voltade rånarna med bilen.
En av gärningsmännen skadades så allvarligt att han senare avled.

Skånskan - 3 timmar sedan

Stänger krog efter snusk

Malmö En grillrestaurang i centrala Malmö tvingas tillfälligt stänga på grund av krogsnusk. Åtgärdas inte bristerna hotas med vite om 25 000 kronor. ERWP.

Skånskan - 4 timmar sedan

Andelen arbetslösa utlandsfödda sjunker

svalöv Andelen utlandsfödda i Svalövs kommun som står utan arbete är lägre än i Skåne som helhet. ERWP.fif(5)Det visar en sammanställning som nyhetsbyrån Siren gjort och som SVT Nyheter rapporterar om.

Skånskan - 4 timmar sedan

Omstritt skolbygge ska ut på granskning

STAFFANSTORP På onsdag tas nästa steg i planeringen för att bygga nya Norra skolan på Trekanten i Staffanstorp.
Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden väntas godkänna samrådsredogörelsen och besluta skicka ut planen på granskning som är nästa steg i processen. ERWP.

Skånskan - 4 timmar sedan

Gratis buss för elever röstades ner

ERWP.fif(3)SJÖBO
Ge eleverna i gymnasiet ett frikostigare Jojo-kort hos Skånetrafiken.
Det föreslår Socialdemokraterna.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.