Skånskan > Opinion

Wednesday, 18 January, 11:05

Skånskan - 12 dec 16 kl. 16:17

Drabbade resenärer ”hyllar” Skånetrafiken med protestsångTECKOMATORP Protesterna från resenärerna blir fler och fler mot indragna Kävlingetåg.
En av dessa är Mats Andersson från Teckomatorp som får stora problem i fortsättningen. ERWP.fif(4)Istället för att kunna ta tåget och nå Kävlinge på sju minuter utökas tiden 35 minuter med en omväg runt Eslöv.
Priset sticker också iväg rejält:
Från dagens 44 kronor upp till 154.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Skånetrafiken, TECKOMATORP Protesterna, Kävlingetåg, Mats Andersson, Teckomatorp, ERWP, Istället, Kävlinge, Eslöv, Från, Skånetrafikens, Folkets, Facebook, Hässleholm, Elin Nordén, Centralstationen, Lund, Andersson

Dela artikeln

4958 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Drabbade, resenärer, hyllar, Skånetrafikenmed , protestsång
Sydsvenskan - 07 mar 13 kl. 06:30

Resenärer nekas åka med bussen trots laddat kort

Först nästa år kan kunderna lita på Jojokortet. Trots att resenärer med Skånetrafiken laddar sina kort på rätt sätt är det inte säkert att busschauffören kan se det. I praktiken innebär det att passagerare som följer Skånetrafikens betalsystem nekas åka med..

Kristianstadsbladet - 16 aug 12 kl. 09:18

Skånetrafiken tappar resenärer

Foto: Scanpix
Skåningarna reser inte så mycket kollektivt som planerat. Dessutom blev avtalet med Veolia efter DSB Firsts krasch dyrare än beräknat. Därför måste Skånetrafiken spara 70 miljoner i år.

Kristianstadsbladet - 10 dec 12 kl. 07:00

Resenärer tvingas byta i Kristianstad

Efter att tågtrafiken ställts in under söndagen rapporterar Skånetrafiken att tågen på måndagen åter ska börja gå enligt tidtabell, om än med vissa förseningar.
På sin hemsida skriver Skånetrafiken att tåglinjen kommer att delas av mellan Kristianstad och Karlskrona. Det blir alltså byte i Kristianstad för resenärer som ska vidare till Hässleholm från Blekinge, eller omvänt.

YA - 03 feb 14 kl. 17:02

Full buss strandsatte resenärer

Foto: Emma Lawesson
Det blev ingen skola för Isak Lindberg i går. Och Andreas Larsson fick köpa ny tågbiljett till Göteborg. Ros-Marie Olsson hade visserligen ingen tid att passa, men är mäkta irriterad på kollektivtrafiken.

Skånskan - 02 mar 16 kl. 06:00

Färre resenärer på de nya tågstationerna

NORDÖSTRA Skåne Tågresandet till och från de flesta av de nya Pågatågsstationerna i nordöstra Skåne har minskat.
En genomsnittlig dag hade Killeberg vid senaste mätningen 105 på- och avstigande jämfört med 125 för ett år sedan.Så har resandet förändrats på de sju nya tågstationer som öppnade i nordöstra Skåne i december 2013:
2014 2015 Förändring
Önnestad 663 686 +4%
Vittsjö 362 352 -3%
Killeberg 125 105 -16%
Hästveda 422 411 -3%
Fjälkinge 153 164 +7%
Bjärnum 414 397 -4%
Ballingslöv 102 73 -28%Sju nya tågstationer öppnades i december 2013, bland annat i Önnestad, Vittsjö, Killeberg, Ballingslöv och Bjärnum.

Kristianstadsbladet - 03 okt 12 kl. 06:30

5?000 resenärer drabbades

5?000 färdtjänstresenärer drabbades när Skånetrafikens nya boknings- och planeringssystem kapsejsade i måndags. I?

Helsingborgs Dagblad - 05 jun 12 kl. 20:12

"Tågvärdarna ska ändå klara av att ta hand om de resenärer som har lite svårt att gå ombord"

På Skånetrafiken kommer frågan om hur neddragningarna kan drabba funktionsnedsatta inte som en överraskning.? Det är ju inte så att vi har funktionsnedsatta på alla avgångar och vi har gjort den bedömningen att tågvärdarna ändå ska klara av att ta hand om de resenärer som har lite svårt att gå ombord. Vi ser inte att det ska vara ett stort problem, säger Ulrika Mebius, pressinformatör på Skånetrafiken..

Kristianstadsbladet - 10 mar 16 kl. 03:00

Fler resenärer mindre nöjda med resorna

Skånetrafiken hade omkring 7 miljoner fler resor under 2015 än året före. Men bara sex av tio resenärer är nöjda med Skånetrafiken..

Helsingborgs Dagblad - 05 feb 14 kl. 17:25

Nöjda resenärer hos Skånetrafiken

Men på Öresundstågen kan det bli bättre..

Skånskan - 07 jul 16 kl. 21:28

Efter tågkaoset: Skånetrafiken i krismöte med Trafikverket

Efter tågkaoset under midsommarhelgen då tusentals resenärer var fast runtom i Skåne hölls på torsdagen ett krismöte mellan Skånetrafiken och Trafikverket. Under midsommaraftons morgon slog blixten ned i en anläggning i Åkarp och orsakade signalfel. Det i kombination med nedrivna kontaktledningar i både Stehag och Hässleholm ledde till kraftiga förseningar under hela helgen.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 1 timme sedan

Lägenhet beskjuten i Helsingborg

Helsingborg En lägenhet har under morgonen blivit beskjuten i Helsingborg. Två personer befann sig enligt polisen i lägenheten, men ingen av dem ska ha kommit skada. ERWP.

Skånskan - 1 timme sedan

Man U vill göra om Zlatan-kontrakt

Fotboll Det har lossnat på allvar för Zlaran Ibrahimovic i Manchester United.
Efter 19 mål i den röda tröjan vill nu klubben göra om kontraktet med anfallaren. ERWP.

Skånskan - 3 timmar sedan

Inbrott på café

Röstånga Under natten drabbades ett café på Marieholmsvägen av inbrott. ERWP.fif(0)När polisen larmades till platsen strax innan klockan fyra kunde man konstatera att ett fönster var uppbrutet.

Skånskan - 4 timmar sedan

Obama förkortar visselblåsarens straff

Barack Obama har under en av sina sista dagar som USA:s president valt att förkorta fängelsestraffet för visselblåsaren Chelsea Manning. Detta rapporterar The New York Times. ERWP.

Skånskan - 4 timmar sedan

Singelolycka på väg 19

En singelolycka har inträffat på väg 19 mellan Benestad och Ödemarksgården. Framkomligheten på platsen är enligt Trafikverket begränsad. ERWP.

Skånskan - 12 timmar sedan

IFK-spelare ger upp comebackplanerna

HANDBOLL IFK Ystad får avsluta årets handbollsligaspel utan 18-årige talangen Axel Dahlberg. Niometersspelaren har fortfarande problem med en benhinneskada och har tvingats ge upp sina comebackplaner. ERWP.

Skånskan - 13 timmar sedan

Jerringpriset – en manifestation

Blogg Skånskans hästexpert Christel Behrmann om Jerringpriset. ERWP.fif(1).

Skånskan - 13 timmar sedan

”Mördaren kände troligen 16-åringen”

malmö Kriminologprofessorn Leif GW Persson berättar sin teori om mordet på 16-åringen i Rosengård. ERWP.fif(0)Ahmed Obaids mördare kände honom och bor i området.

Skånskan - 18 timmar sedan

Snutt hemma efter elva dygn

Vollsjö I elva dygn var den kinesiska nakenhunden Snutt försvunnen sedan han skrämts av en nyårssmällare. Till slut kunde han hittas av hjälpsamma spanare och i onsdags förenades han med sin matte Doris Cych i Vollsjö. ERWP.

Skånskan - 19 timmar sedan

Man i luva ville ta barns mobil

Kävlinge ERWP.fif(4)När den tolvårige pojken kom hem efter skolan i måndags stod en man med en luva neddragen för ögonen utanför hans bostad.
Mannen sa att han ville ha pojkens mobiltelefon.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.