Skånskan > Opinion

Wednesday, 25 April, 02:58

Skånskan - 12 dec 16 kl. 16:17

Drabbade resenärer ”hyllar” Skånetrafiken med protestsångTECKOMATORP Protesterna från resenärerna blir fler och fler mot indragna Kävlingetåg.
En av dessa är Mats Andersson från Teckomatorp som får stora problem i fortsättningen. ERWP.fif(4)Istället för att kunna ta tåget och nå Kävlinge på sju minuter utökas tiden 35 minuter med en omväg runt Eslöv.
Priset sticker också iväg rejält:
Från dagens 44 kronor upp till 154.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Skånetrafiken, TECKOMATORP Protesterna, Kävlingetåg, Mats Andersson, Teckomatorp, ERWP, Istället, Kävlinge, Eslöv, Från, Skånetrafikens, Folkets, Facebook, Hässleholm, Elin Nordén, Centralstationen, Lund, Andersson

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Drabbade, resenärer, hyllar, Skånetrafikenmed , protestsång
Sydsvenskan - 07 mar 13 kl. 06:30

Resenärer nekas åka med bussen trots laddat kort

Först nästa år kan kunderna lita på Jojokortet. Trots att resenärer med Skånetrafiken laddar sina kort på rätt sätt är det inte säkert att busschauffören kan se det. I praktiken innebär det att passagerare som följer Skånetrafikens betalsystem nekas åka med..

Skånskan - 15 mar 17 kl. 22:31

Irriterade resenärer tvingades ta bussen

ESLÖV/MARIEHOLM Att Skånetrafiken ställt in tågtrafiken på Marieholmsbanan på grund av blåsten väckte irritation bland resenärerna.
– Så mycket blåser det ju inte, menar Marieholmsbon Jens Meilstrup. ERWP.

Kristianstadsbladet - 16 aug 12 kl. 09:18

Skånetrafiken tappar resenärer

Foto: Scanpix
Skåningarna reser inte så mycket kollektivt som planerat. Dessutom blev avtalet med Veolia efter DSB Firsts krasch dyrare än beräknat. Därför måste Skånetrafiken spara 70 miljoner i år.

Kristianstadsbladet - 10 dec 12 kl. 07:00

Resenärer tvingas byta i Kristianstad

Efter att tågtrafiken ställts in under söndagen rapporterar Skånetrafiken att tågen på måndagen åter ska börja gå enligt tidtabell, om än med vissa förseningar.
På sin hemsida skriver Skånetrafiken att tåglinjen kommer att delas av mellan Kristianstad och Karlskrona. Det blir alltså byte i Kristianstad för resenärer som ska vidare till Hässleholm från Blekinge, eller omvänt.

YA - 03 feb 14 kl. 17:02

Full buss strandsatte resenärer

Foto: Emma Lawesson
Det blev ingen skola för Isak Lindberg i går. Och Andreas Larsson fick köpa ny tågbiljett till Göteborg. Ros-Marie Olsson hade visserligen ingen tid att passa, men är mäkta irriterad på kollektivtrafiken.

Skånskan - 02 mar 16 kl. 06:00

Färre resenärer på de nya tågstationerna

NORDÖSTRA Skåne Tågresandet till och från de flesta av de nya Pågatågsstationerna i nordöstra Skåne har minskat.
En genomsnittlig dag hade Killeberg vid senaste mätningen 105 på- och avstigande jämfört med 125 för ett år sedan.Så har resandet förändrats på de sju nya tågstationer som öppnade i nordöstra Skåne i december 2013:
2014 2015 Förändring
Önnestad 663 686 +4%
Vittsjö 362 352 -3%
Killeberg 125 105 -16%
Hästveda 422 411 -3%
Fjälkinge 153 164 +7%
Bjärnum 414 397 -4%
Ballingslöv 102 73 -28%Sju nya tågstationer öppnades i december 2013, bland annat i Önnestad, Vittsjö, Killeberg, Ballingslöv och Bjärnum.

Kristianstadsbladet - 03 okt 12 kl. 06:30

5?000 resenärer drabbades

5?000 färdtjänstresenärer drabbades när Skånetrafikens nya boknings- och planeringssystem kapsejsade i måndags. I?

Helsingborgs Dagblad - 05 jun 12 kl. 20:12

"Tågvärdarna ska ändå klara av att ta hand om de resenärer som har lite svårt att gå ombord"

På Skånetrafiken kommer frågan om hur neddragningarna kan drabba funktionsnedsatta inte som en överraskning.? Det är ju inte så att vi har funktionsnedsatta på alla avgångar och vi har gjort den bedömningen att tågvärdarna ändå ska klara av att ta hand om de resenärer som har lite svårt att gå ombord. Vi ser inte att det ska vara ett stort problem, säger Ulrika Mebius, pressinformatör på Skånetrafiken..

Kristianstadsbladet - 10 mar 16 kl. 03:00

Fler resenärer mindre nöjda med resorna

Skånetrafiken hade omkring 7 miljoner fler resor under 2015 än året före. Men bara sex av tio resenärer är nöjda med Skånetrafiken..

Kristianstadsbladet - 03 apr 18 kl. 19:00

Skånetrafiken ”fördömer” att resenärer lämnades i snöstorm

Skånetrafiken ska inte lämna resenärer i sticket. Deras högste ansvarige fördömer nu beteendet när passagerare till Linderöd lämnades i snöstormen..

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 5 timmar sedan

Glans avslutar världsturnén på hemmaplan

Eslöv Under tisdags­kvällen uppträdde Johan Glans på Medborgar­husets scen – för första gången av fem den här veckan.
Biljetterna har gått åt som smör i solsken.Vid halv åtta-tiden på tisdagskvällen hade ­Medborgarhusets foajé fyllts av komedisugna ­besökare.

Skånskan - 5 timmar sedan

”Det är så att man får nypa sig i armen”

Eslöv Han har uppträtt för fulla hus runtom i landet och i världsstäder som Buenos Aires, San Francisco, Tokyo och Sydney.
Men när det är dags för final på World Tour of the World återvänder Johan Glans till sin hemmaplan i Eslöv – som den självklaraste sak i världen.– Det var min plan hela tiden.

Skånskan - 9 timmar sedan

Pojke misshandlades och tvingades slicka upp urin

malmö Två män tvingade ner en 15-årig pojke i en källare. Efter det blev han slagen och knivskuren och som en sista förnedring fick han slicka upp en av förövrarnas urin.
Nu döms männen till vardera ett år och nio månader i fängelse.

Skånskan - 9 timmar sedan

Förde in kilovis amfetamin – döms

Malmö I september förra året stoppades en man med drygt 5,5 kilogram amfetamin gömt i ett lönnfack i hans bil.
Nu döms 32-åringen till fem års fängelse för grov narkotikasmuggling.Mannen hade åkt över Öresundsbron från Danmark och stannats för tullkontroll i september förra året.

Skånskan - 9 timmar sedan

Bara ett anbud till sophämtningen

Sjöbo Nästa år löper tiden ut för avtalet om renhållningen – alltså sophämtningen. Tekniska nämnden har gett uppdraget till Ohlssons – igen.– Det var det enda anbudet som kom in.

Skånskan - 9 timmar sedan

Klartecken för staty vid pumphuset

Sjöbo Kommunen upplåter mark vid Pumphuset i Vollsjö till en ny Piratenstaty. Det beslutade tekniska nämnden på sitt senaste sammanträde.Skånskan har tidigare berättat att skulpturen ska stå i grönområdet vid Pumphuset.

Skånskan - 9 timmar sedan

Erik Nyström åter till Pantern

ISHOCKEY Erik Nyström återvänder till IK Pantern nästa säsong.Den spelskicklige forwarden ska bli en nyckelfigur i Malmölagets offensiv i hockeyallsvenskan är förhoppningen.
Nye Panterncoachen Viktor Stråhle hyllar sitt nyförvärv:
– En avig spelare som kan bryta mönster, göra det lilla extra och förändra matchbilden.

Skånskan - 9 timmar sedan

Prästvillan säljs för 14 miljoner

Ystad
Region Skåne ska sälja prästvillan, Buskamöllan 4, vid sjukhusområdet. Det föreslår servicenämnden som på uppdrag av regionstyrelsen har berett ärendet att sälja prästvillan enligt ett köpeavtal för 14 250 000 kronor till Hanssongruppen Invest AB.
Det var den 7 november 2013 som regionstyrelsen beslöt att sälja fastigheten.

Skånskan - 9 timmar sedan

Miljöbrott avskrivs

VOLLSJÖ Kommunen har gjort en polisanmälan om misstänkt miljöbrott. Men åklagaren väljer nu att lägga ner förundersökningen.
Det går inte att med det material som kommunen skickat bevisa att den eller de misstänkta gjort sig skyldiga till brott, anser kammaråklagare Neela Frisell.

Skånskan - 9 timmar sedan

Vill ha bort 18 tallar

SJÖBO En boende på Fabriksgatan vill att kommunen sågar ner sammanlagt 18 tallar. Orsaken är att träden skuggar husets solpaneler.
Det kommer inte att bli tomt på träd, argumenterar han.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.