Skånskan > Nyheter

Friday, 20 April, 22:25

Skånskan - 12 dec 16 kl. 12:55

Vite mot Nestlé ändras inteESLÖV Beslutet att livsmedelsjätten Nestlé ska betala en miljon kronor i vite för att olovligen ha sålt kattmat under Orklas varumärke Felix står fast. ERWP.fif(0)Skånskan berättade om tvisten första gången 2013. Nestlé sålde kattmat under namnet Felix. Ägaren till varumärket Felix – dåvarande Procordia, numera Orkla – krävde att Nestlé upphörde med detta, och fick rätt i Stockholms tingsrätt.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Nestlé, ESLÖV Beslutet, Orklas, Felix, ERWP, Skånskan, Procordia, Orkla, Stockholms, Svea, Felixmärkta

Dela artikeln

2 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Vitemot , Nestlé, ändrasinte
YLE - 15 okt 13 kl. 05:09

Knipan säljs eller hyrs ut

Övre våningen av sommarrestaurang Knipan i Ekenäs kan i framtiden användas till annat än restaurangverksamhet. Raseborgs stadsstyrelse beslöt i går att antingen sälja eller hyra ut Knipan på tio år. Stadsstyrelsen beslöt att detaljplanen för Knipan ändras.

YLE - 15 okt 13 kl. 08:00

Knipan kan bli annat än enbart restaurang

Övre våningen av sommarrestaurang Knipan i Ekenäs kan i framtiden användas till annat än restaurangverksamhet. Raseborgs stadsstyrelse beslöt i går att antingen sälja eller hyra ut Knipan på tio år. Stadsstyrelsen beslöt att detaljplanen för Knipan ändras.

Nyan - 21 dec 15 kl. 16:21

Kumlingebonde får ha kvar djuren

Kumlingebonden Måns Sjölund får behålla sina kor. Åbo hovrätt har upphävt det djurhållningsförbud som tingsrätten tidigare utfärdat, men domen om djurskyddsbrott står fast.
Turerna kring Måns Sjölunds gård i Kumlinge har pågått under många år.

Helsingborgs Dagblad - 19 sep 12 kl. 17:55

Zoégas flyttar inköp utomlands

Zoégas inköpsavdelning kommer snart att flytta från Helsingborg. Inköpen kommer i framtiden att skötas av moderbolaget Nestlé i Storbritannien.? Inget ändras förutom att inköpen centraliseras.

BT - 30 okt 14 kl. 22:09

"Inte lika stort i framtiden"

En strid har blossat upp mellan producenter av mjölk och havredryck, samtidigt som forskare slår larm om nya risker med mjölk. – Mjölken kommer att finnas kvar men blir inte lika stor i framtiden, tror Claes Armå chef för mejeriavdelningen på City i Knalleland. – Visst säljer vi mycket mer icke mjölkprodukter nu än vi gjorde förr.

BT - 05 dec 14 kl. 02:27

Nya protester mot polisvåldet

Över 1 500 personer har samlats i New York för nya protester mot polisvåld. Upprinnelsen till demonstrationen är att en åtalsjury friat en vit polis som tog stryptag på en svart man, som dog under ingripandet. Eric Garner, en obeväpnad sexbarnsfar som var misstänkt för olaglig cigarettförsäljning, avled på platsen.

YLE - 19 nov 15 kl. 14:45

Forskare vid Harvard: Mjölk dödar

Amerikanska forskare kommer med hårda påståenden om mjölkprodukters skadlighet. Mjölkprodukter kan vara livsfarliga för vuxna personer, slår de fast. Chefen för näringsforskningsenheten vid universitetet i Harvard, professor Walter Willet, är den forskare som går i spetsen för varningarna.

Helsingborgs Dagblad - 18 sep 12 kl. 00:00

Skadeståndskrav mot NHL-beslut

Nio spelaragenter har gått samman och hotar Svenska hockeyligan med vite och skadeståndskrav om beslutet att stoppa NHL-lockoutade spelare på korttidskontrakt inte ändras, uppger TV4. ? Det är en grundläggande rättighet för alla i Europa att ha tillgång till en fri arbetsmarknad..

Expressen - 18 sep 12 kl. 00:10

De hotar Hockeyligan med skadeståndskrav

Nio spelaragenter har gått samman och hotar Svenska hockeyligan med vite och skadeståndskrav om beslutet att stoppa NHL-lockoutade spelare på korttidskontrakt inte ändras, uppger TV4..

Sydsvenskan - 18 sep 12 kl. 00:02

Upprört efter NHL-beslut

Nio spelaragenter har gått samman och hotar Svenska hockeyligan med vite och skadeståndskrav om beslutet att stoppa NHL-lockoutade spelare på korttidskontrakt inte ändras, uppger TV4..

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 5 minuter sedan

Protesterna stoppade inte rivningen av stinshuset

Åkarp Nu har rivningen av det gamla stinshuset i Åkarp påbörjats.Med anledning av arbetet med att bygga ut stambanan till fyra spår föreslog Trafikverket redan för ett par år sedan en rivning av det gamla stinshuset vid järnvägsstationen i Åkarp, som är i deras ägo.
Trots en namninsamling i syfte att rädda det 99-åriga huset, med över 200 underskrifter, och en Facebooksida med över 450 gillamarkeringar, togs beslutet om rivningslov av Burlövs kommun.

Skånskan - 15 minuter sedan

Smakstart för Lugi i jakten på SM-guld

HANDBOLL Lugis flickor 18 har siktet inställt p 20–17-segern mot Kungälvs HK var ett rejält styrkebesked.– Härligt. En riktigt bra start, utbrast 17-åriga fyramålsskytten Ebba Kristiansson som utsågs till planbäst i Lugi.

Skånskan - 1 timme sedan

Arabisk bokmässa för andra året

MALMÖ Besökare från både Göteborg och Tekomatorp lockades till den pågående arabiska bokmässan i Malmö.– Jag har köpt en bok till mitt barnbarn med arabiska bokstäver och en bok av Ibn Rushd. Jag hade önskat att det fanns flera böcker för vuxna här, konstaterade Jaber Higel, en av många besökare som besökte Amiralen på fredagen.

Skånskan - 3 timmar sedan

Superstjärnan Avicii är död

Artisten, producenten och dj:n Tim Bergling är död. Han blev 28 år.Enligt Dagens Nyheter hittades Tim Bergling död under fredagen.

Skånskan - 3 timmar sedan

Säkerhetsrådet intog Lund

Lund FN:s säkerhetsråd är på plats i Skåne för ett informellt möte på Backåkra gård.
Under fredagen intog ambassöderer för medlemsländerna Lund för att bland annat titta på ESS.Situationen i säkerhetsrådet är spänd, inte minst på grund av situationen i Syrien där Ryssland stöder president Assad medan amerikanska, brittiska och franska styrkor gått till attack mot mål i landet efter en misstänkt attack med kemiska vapen den 7 april.

Skånskan - 3 timmar sedan

Påverkade män gripna av polis

Kävlinge Patrullerande polis ingrep på torsdagskvällen mot två män som misstänktes vara narkotikapåverkade. En av dem hade också en mindre mängd narkotika på sig.
Båda männen, 22 och 21 år gamla, misstänks för narkotikabrott.

Skånskan - 3 timmar sedan

Åkgräsklippare stals på gård

Dösjebro Någon gång mellan torsdag i förra veckan och i måndags har en åkgräsklippare stulits från en gård i Dösjebro. Klipparen är värd omkring 40 000 kronor.
Det är den andra anmälda stölden på kort tid av gårdsägare i Dösjebro.

Skånskan - 4 timmar sedan

Brand i byggnad vid skola

Strax efter klockan sex på fredagskvällen larmades polis, ambulans och räddningstjänst till Kroksbäcksskolan på Hyllievångsvägen i Malmö med anledning av en brand.Enligt larmet till SOS så rör det sig om en byggnad vid infarten vid skateboard rampen som ska brinna.
Polisen uppger att det är en fristående byggnad som tillhör skolan som brinner.

Skånskan - 5 timmar sedan

Samantha Fox till Malmö Pride

Brittiska sångerskan Samantha Fox och dragstjärnan Trinity the Tuck Taylor känd från RuPaul’s Drag Race. Och så allsång med bland andra Marianne Mörck, Thérèse Andersson Lewis och Janice. På fredagen presenterades artisterna som gästar Malmö Pride i år.

Skånskan - 6 timmar sedan

Nedräkning på allvar inför karnevalsstart

lund I det vackraste försommarväder, vid ett prunkande Lundagård, skedde den åttonde och näst sista nedräkningen inför Lundakarnevalen.
Gäst var artisten Oscar Zia, som berättade att det var karnevalsdebut för honom.– Detta är den sista nedräkningen innan den absolut sista nedräkningen, som sker i samband med invigningen av karnevalen den 18 maj, säger Sara Granberg, kommunikationschef för evenemanget.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.