Expressen > Nyheter

Wednesday, 01 April, 19:24

Expressen - 11 dec 16 kl. 22:15

Must-chefen: Ständiga attacker från RysslandSverige utsätts ständigt för påverkansattacker från Ryssland. Det säger Must-chefen Gunnar Karlson i SVT:s Agenda. – Det är ofta inte den enskilda påverkansoperationen som gör den största skadan. Det riskerar att leda till en allmän misstro mot information, säger han..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Ryssland, Must, Gunnar Karlson, SVT, Agenda

Dela artikeln

11 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Must-chefen, Ständiga, attackerfrån , Ryssland
DN - 11 dec 16 kl. 23:58

Must-chefen: Ryssland bakom it-attacker mot Sverige

Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten, Must, pekar nu för första gången ut Ryssland som den främsta aktören vad gäller it-attacker och påverkansoperationer mot Sverige. ”Vi ser dem ofta”, sade Must-chefen Gunnar Karlson i SVT:s ”Agenda” på söndagskvällen..

Expressen - 02 jul 15 kl. 00:24

Must-chefen: Svårare samla ryssinformation

De samlar in information om ryska försvaret - i Ryssland. Men nu klagar underrättelseorganisation Must på att arbetet blivit betydligt svårare - eftersom ryssarna inte vill hjälpa till längre. – Arbetsförhållandena är betydligt svårare än för ett par år sedan, säger Must-chefen Gunnar Karlsson till Svenska Dagbladet..

SVT - 11 dec 16 kl. 22:15

Must-chefen pekar ut Ryssland som it-hot

Chefen för Must, Gunnar Karlson, pekar nu för första gången tydligt ut Ryssland som den främsta aktören när det gäller it-attacker och påverkansoperationer mot Sverige. – Vi ser dem ofta, säger han i Agenda..

DI - 20 mar 19 kl. 08:09

Must-chefen: Ryssland rustar och Kinas intresse för Sverige ökar

Ryssland fortsätter att rusta och Kinas intresse för Sveriges närområde ökar. Det konstaterar den militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (Must) i sin årsrapport..

DI - 11 jan 17 kl. 06:46

Sverige utsätts för allt fler attacker

Sverige utsätts i allt större utsträckning för kampanjer med rysk avsändare. Det viktigaste målet: Att hålla Sverige utanför Nato. ”Det är nog den enskilda fråga i svensk politik som har störst betydelse ur Moskvas perspektiv”, säger Must–chefen Gunnar Karlsson till Di..

Cornucopia - 30 nov 16 kl. 13:37

MUST: Östersjön är Ryssland huvudanfallsriktning - det är här avgörandet kommer stå

På den pågående konferensen Försvarsföretagsdagarna framträdde igår den militära underrättelsetjänsten och förklarade att Östersjöområdet är Rysslands huvudanfallsriktning mot väst och att avgörandet för det framtida kriget kommer stå här direkt i vårt närområde. Samtidigt hotade Kreml Ukraina med fullt krig igår om Ukraina övar på sin egen mark och Ryssland har nu satt upp två nya motoriserade divisioner vid gränsen till Vitryssland och Ukraina. Ryssland har också flyttat 800 miljarder rubel till sin sk hemliga svarta budget för att låtsas minska försvarsanslagen.

SvD - 25 mar 16 kl. 18:00

Must: It-attacker kan köpas på illegal marknad

It-attacker som den mot svenska tidningar nyligen kan köpas av vilken aktör som helst på den illegala marknaden utan att det går att avgöra vem som ligger bakom. Det säger chefen för militärens säkerhetskontor Anders Edholm till SvD. – Det finns alltid spår men de kan vara svåra att följa..

SvD - 04 jul 16 kl. 12:03

Must: Ryssland vill se splittrat EU och Nato

Chefen för den Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (Must) säger att obemannade flygande farkoster är en säkerhetsmässig utmaning. Han pekar också på att Rysslands intressen gynnas av splittringen inom EU..

SvD - 01 jul 15 kl. 15:06

Svenska attachéer stoppas i Ryssland

Ryska myndigheter har kraftig begränsat de svenska försvarsattachéerna i Moskvas möjligheter att samla in information och underrättelser i Ryssland, till exempel stoppas besök vid militära anläggningar. – Arbetsförhållandena är sämre än för ett par år sedan, säger chefen för den militära säkerhets- och underrättelsetjänsten, Must, Gunnar Karlsson till SvD..

ÖstersundsPosten - 12 dec 16 kl. 09:43

Historiska varningar avlöser varandra: "Ryssland hotar vår demokrati"

Iklädd generalsuniformen klev Gunnar Karlson, chefen för Must, in i Agendastudion i det som får betraktas som de västliga underrättelsetjänsternas historiska försök att få politiker och allmänhet att fatta vad som pågår..

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 10 minuter sedan

Kvinna misstänks ha mördat Tinderdejt – lockade ut honom

En ung kvinna anklagas för att ha lockat ut en Tinderdejt och mördat honom tillsammans med fem män.– Vi matchade på Tinder och började träffas, berättar kvinnan i polisutredningen.– Hon var förtjust i honom, säger hennes mamma..

Expressen - 5 minuter sedan

Trumps hot mot Iran: ”Kommer att få betala”

Donald Trump hotar Iran med repressalier ifall landet eller dess allierade attackerar amerikanska trupper, rapporterar AFP.USA:s president skriver på Twitter att han fått information och tror att Iran nu planerar en attack..

Expressen - 15 minuter sedan

Coronaläget kortade straffet för sköterskan

En skånsk sjuksköterska i 45-årsåldern som dömts för trafikbrott får tillbaka sitt körkort i förtid med hänvisning till coronaviruset.Förvaltningsrätten i Malmö accepterar hennes ”behov av körkort i sitt arbete som sjuksköterska i den nu rådande samhällssituationen”..

Expressen - 15 minuter sedan

Unga lämnar spar-appen Dreams efter förändringen

Dreams-appen har snabbt blivit vanlig bland unga.Men nu har företaget infört en månadskostnad för att spara pengar. Det har fått flera att reagera och lämna tjänsten.

Expressen - 30 minuter sedan

Var tredje äldreboende i Stockholm har smittan

Coronaviruset finns nu på en tredjedel av alla äldreboenden i region Stockholm. Det bekräftar regionen för Sveriges Radio Ekot och SVT. Samtidigt råder brist på skyddsmaterial och hygienartiklar på boendena – och enligt fackförbundet Kommunal finns inte ens tvål på vissa boenden.

Expressen - 30 minuter sedan

Coronasmitta finns på 1 av 3 äldreboenden i Stockholms stad

Coronasmitta finns på vart tredje äldreboende i Stockholm stad.Dessutom saknas tvål på alla boenden larmar facket, enligt Ekot.– Det är en dominans av äldre som blir svårt sjuka.

Expressen - 45 minuter sedan

Riksdagsledamot vårdas för corona

KD-profilen och kristna sångaren Roland Utbult, 68, från Öckerö vårdas på sjukhus för covid-19.Han lades in på Karolinska sjukhuset i Stockholm i fredags.– Det är tuffa dagar.

Expressen - 1 timme sedan

Rasmus, 27, utbildar sig för att kunna hjälpa sjuka

Som kabinpersonal för SAS är Rasmus Saveman från Uppsala van vid att arbeta på 10 000 meters höjd.Efter att ha gått en kortare sjukvårdsutbildning hoppar han nu temporärt in och jobbar inom vården för att hjälpa till under coronakrisen i stället.– Det känns bra att kunna göra något för samhället, säger Rasmus Saveman..

Expressen - 1 timme sedan

Marys gåva till barnen som drabbas av krisen

Under coronakrisen finns det många barn som far illa. Nu ger kronprinsessan Mary en present till flera av dem. – Jag vill visa barnen att de är omhändertagna och att de aldrig har någon skuld i våldet, säger hon.

Expressen - 2 timmar sedan

Muslimer uppmanas att inte resa till Mecka

Coronaviruset är ett globalt hot och det händer saker bokstavligen varje timme.Här är några av de senaste dagarnas viktigaste utrikesnyheter..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.