YLE > Finland

Sunday, 17 January, 17:17

YLE - 11 dec 16 kl. 07:17

THL:s lager för influensavaccin tomtDet influensavaccin som ges som injektioner inom ramen för det nationella vaccinationsprogrammet har tagit slut i THL:s lager, vet MTV att berätta. Institutet för hälsa och välfärd beställde ursprungligen 1,5 miljoner doser av vaccinet för att distribueras till kommunernas läkemedelscentraler och sjukhusapotek enligt beställning. Trots att mängden är större än i fjol (1,3 miljoner doser) är lagret nu tomt. - THL har beställt mera och lagret torde fyllas på om ett par veckor. Förhoppningsvis hinner vaccinet fram före jul, säger överläkare Hanna Nohyek till MTV.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
THL, MTV, Hanna Nohyek, Nohynek, Fluenz Tetra, H3N2

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: THL:s, lagerför , influensavaccin, tomt
YLE - 23 apr 18 kl. 14:17

THL: Influensavaccin är tryggt för gravida – skyddar också fostret

Influensavaccin har använts sedan 1970-talet. Det finns klara fördelar med vaccinet och det är tryggt, säger man vid Institutet för hälsa och välfärd THL..

YLE - 25 okt 12 kl. 05:43

Oroade läkare rekommenderar influensavaccin

Läkare är oroliga för att förra säsongens narkolepsifall avskräcker folk från att ta influensavaccin. Institutet för Hälsa och Välfärd, THL, rekommenderar vaccinering med Vaxigrip för personer under 65 år och Fluarix för personer som fyllt 65 år. Paul Grönroos, läkare på Femkantens hälsostations svenska enhet, hoppas att intresse för att ta influensavaccin inte minskar, eftersom influensa kan vara en allvarlig sjukdom.

YLE - 20 feb 20 kl. 06:02

Influensaepidemins topp väntar – ännu hinner man ta influensavaccin, påminner THL

Influensaepidemin väntas nå sin kulmen i mars. Institutet för hälsa och välfärd THL rekommenderar fortfarande att man tar influensavaccinet, eftersom skyddet aktiveras på två veckor..

YLE - 07 jan 20 kl. 05:06

Vart tredje barn får influensavaccin - föräldrar vill öka tillgängligheten och låta vaccinera på dagis

Kvällsöppet på rådgivningen, vaccinering mot influensa på dagis. Här är några förslag föräldrarna har kommit med i en enkät som Institutet för hälsa och välfärd, THL, låtit göra. Ökad tillgänglighet för vaccin kunde ge bättre skydd mot influensaepidemier i framtiden.

YLE - 26 jan 16 kl. 04:02

Inte ännu för sent att vaccinera sig mot influensan

På Institutet för hälsa och väldfärd THL är man rädd för att hundratusentals doser influensavaccin blir oanvända också i år. Myndigheten påpekar att många finländare inte inser att de har rätt att vaccinera sig gratis. Det behöver inte heller vara för sent att ta vaccinet fastän svininfluensan redan har börjat sprida sig.

YLE - 22 jan 13 kl. 13:04

Tre influensavirus i Finland

Influensafallen ökar i Finland. Vi kan tala redan om en epidemi, säger forskare Niina Ikonen vid Institutet för hälsa och välfärd (THL). Tre typer av virus är i omlopp: B-virus, och A-virus av typen H1N1pdm09 - mera känd som svininfluensa - samt H3N2-virus.

YLE - 28 dec 16 kl. 12:55

Ännu hinner du vaccinera dig mot influensan

Influensaepidemin har i år nått toppen tidigare, och epidemin pågår som bäst på olika håll i landet. Enligt THL lönar det sig ändå att ta vaccinet. Hanna Nohynek som är överläkare vid Institutet för hälsa och välfärd, THL, säger att vaccinet innehåller olika virustyper, och även om man inte hinner skydda sig mot den som pågår just nu hinner man skydda sig mot dem som kommer senare.

YLE - 20 okt 16 kl. 04:42

Influensavaccinet lockar en del men inte alla

Influensavaccinet intresserar igen och inom Vasa sjukvårdsdistrikt har man reserverat dubbelt så många vaccindoser i år jämfört med förra året. Trots den ökade efterfrågan är Österbottningarna fortfarande sämst i landet på att vaccinera sig. På onsdagen hade alla sjukhusapotek och läkemedelscentraler fått en del av säsongsvaccinet.

YLE - 08 maj 17 kl. 04:30

Robin fick narkolepsi efter vaccinering mot svininfluensa - nekas nu ersättning

Svininfluensavaccinet år 2009 ökade risken att drabbas av narkolepsi. Flera som råkade ut för sjukdomen hade ändå lindrigare symptom i början och var inte tillräckligt snabba med att ta sig till läkare. Det innebär att de kan gå miste om livslång ersättning.

HBL - 12 okt 12 kl. 03:30

Misstankar kan fördröja vaccinering

Finländska upptäckter om influensavaccin kan få betydelse för praxis i flera länder. Vissa vårdcentraler har ett vaccin som nu enbart ska ges till personer över 65 år, och det kan dröja innan andra vaccin levereras så att yngre kan gardera sig mot influensan.På rekommendation från Institutet för hälsa och välfärd THL ändras rutinerna för influensavaccinering i Finland.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.