Skånskan > Nyheter

Saturday, 23 February, 15:38

Skånskan - 09 dec 16 kl. 16:26

Ätbar eftertanke på plats på museetTORUP Ögonen är dina egna men munnen någon annans. Upplevelsen ingår i helgens interaktiva ljudexperiment på Torups statarmuseum. ERWP.fif(0)Experimentet heter Ätbar eftertanke och har skapats av designern Marije Vogelzang. Hon har fått uppdraget av Riksutställningar.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
TORUP Ögonen, Torups, ERWP, Experimentet, Ätbar, Marije Vogelzang, Riksutställningar, Nederländerna, Panteha Pournoroozy

Dela artikeln

18 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ätbar, eftertankepå plats på , museet
Skånskan - 06 dec 16 kl. 17:02

Ätbar eftertanke väntar på museet

TORUP En ätbar eftertanke heter ett interaktivt ljudexperiment som kan upplevas på statarmuseet i helgen. Experimentet kan ses som ett integrationsprojekt och fyra personer åt gången deltar. ERWP.

YLE - 27 jun 13 kl. 11:40

Miljoner kilo ätbar mat på soptippen

Invånare i huvudstadsregionen slänger årligen bort ungefär 18 kilo ätbar mat per person, visar en undersökning som Forskningscentralen för jordbruk och livsmedelsekonomi MTT har gjort. Forskare Kirsi Silvennoinen har tillsammans med sin forskargrupp gått igenom närmare 60 000 kg sopor.YLE/Nina SimbergForskare Kirsi Silvennoinen har tillsammans med sin forskargrupp gått igenom närmare 60 000 kg sopor från över 7000 hushåll på avfallshanteringscentralen i Käringmossen i Esbo.

Nerikes Allehanda - 14 apr 16 kl. 05:10

Nu börjar bygget av ätbar en skolträdgård

I helgen påbörjas byggandet av en ätbar skolträdgård på Gyttorpsskolan. Det är Naturskyddsföreningen och Studiefrämjandet som tillsammans med skolan arbetar med att skapa en spännande och ätbar skogsträdgård..

Expressen - 28 mar 13 kl. 16:00

Ätbar fisk kastas tillbaka i havet

Fisken på din tallrik är en het potatis. I alla fall i EU. Just nu pågår en politisk strid som handlar om att nästan en fjärdedel av all fångad fisk kastas tillbaka - trots att den är fullt ätbar.

Sydsvenskan - 24 nov 13 kl. 06:30

Ätbar odling trots små ytor?

Fråga: Här kommer en fråga till experten om ätbar odling med hög avkastning på liten yta:Vi flyttar till ny lägenhet i Malmö med två balkonger i början av december. Bägge är cirka en meter djupa och två meter breda. En i söderläge och en i nordväst.

Nerikes Allehanda - 05 mar 14 kl. 13:38

V: Ge örebroarna en ätbar park

Gratis äpplen, blåbär och smultron till örebroarna. Det vill Vänsterpartiet fixa och föreslår nu en ätbar park inne i stan..

Expressen - 29 apr 14 kl. 11:21

Ätbar vattenbubbla kan rädda världen

Designstudenter i London har skapat en revolutionerande lösning: En ätbar vattenbubbla. De har letts av Rodrigo García González, mannen bakom robotresväskan Hop! Teamet som jobbat fram den ätbara bubblan - Ooho- tror sig ha funnit ett miljövänligt alternativ till de 50 miljarder plastflaskor som amerikanerna använder per år.

Nerikes Allehanda - 27 feb 15 kl. 09:15

En ätbar park - snart nära dig

Det behövs en ätbar park i Örebro, det skriver Vänsterpartiet i en motion..

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Här blir det förbjudet att slänga ätbar mat

Äntligen sätter någon stopp för att det slängs mängder med mat från affärer. I Frankrike blir det förbjudet för stora matbutiker att slänga mat som fortfarande är ätbar, skriver Independent.
Bildkälla: TTLÄS MER: 5 djur som inte finns längre – på grund av människan Landets nationalförsamling har röstat igenom en lag som tvingar matkedjor att donera gammal mat i stället för att kasta bort den.

Nerikes Allehanda - 14 mar 16 kl. 14:15

Nu ska ätbar park bli verklighet i Örebro

Rustade lekplatser, uppsnyggade rondeller samt ätbar park. Det är delar i en investering på 11,7 miljoner kronor..

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 30 minuter sedan

Varnar för en miljökatastrof

lyby För tio år sedan var Anita Ullmann med och drog igång nätverket Heaven or Shell i protest mot provborrningarna efter naturgas i Oderup.
Nu är hon ordförande i nätverket Vetonu och går i bräschen för motståndet mot gruvplanerna både på Österlen och i Lyby. Hon ser stora miljörisker med gruvprojektet.

Skånskan - 30 minuter sedan

Brotten blir allt färre

SVALÖV Antal brott i Svalövs kommun går stadigt neråt.
2018 innebar den lägsta siffran sedan 2010. 1209 anmälningar kom in som ska jämföras med rekordåret 2014 då hela 2 241 brott utfördes.

Skånskan - 2 timmar sedan

Tomt i Svalöv såld till nya ägare

Svalöv Försäljningen av fastigheten på adressen Trumpetgatan 10 i Svalöv är nu klar. Nya ägare är Roger och Jerry Stormhed, 55 och 44 år, och säljare är Nisvet Salihovic. Ägarskiftet blev klart i februari 2019 och priset blev 2 795 000 kronor.

Skånskan - 2 timmar sedan

Förarlös bil var rånarbyte

Malmö Bilföraren färdades på yttre ringvägen under onsdagskvällen när en stillastående bil plötsligt avtecknade sig i mörkret, stående på snedden i vägbanan.
Olyckan var ett omedelbart faktum. Lyckligtvis utan allvarliga personskador i den påkörande bilen.

Skånskan - 5 timmar sedan

Tullverket vill rekrytera 500

inrikes Under fredagen överlämnades budgetunderlaget till regeringen, med krav på 480 miljoner kronor.Tullverket vill öka sin bemanning med 25 procent, från nuvarande 2 000 anställda till 2 500 om några år. Därför lämnade man under fredagen in sitt budgetunderlag till regeringen.

Skånskan - 6 timmar sedan

Upptäckte falsk tusensedel

höör En anmälan om olovlig befattning med falska pengar har inkommit till polisen 14 februari. Det är en bilfirma i Höör som tagit emot sedeln av okänd kund. Vid betalningstillfället upptäckte inte personalen att 1 000-kronorssedeln var falsk.

Skånskan - 6 timmar sedan

Stång till avspärrning borta

höör Den boende i Höör har använt en sex meter lång metallstång som avspärrning till sin uppfart. Den senaste tiden har metallstången legat på marken i rabatten. Nu har den boende upptäckt att stången som har ett värde på 500 kronor är borta.

Skånskan - 6 timmar sedan

Gjorde inbrott i villa

fogdaröd Någon gång mellan den 11 och 22 februari har en villaägare på Diskusgränd i Fogdaröd haft påhälsning av tjuvar då den boende var bortrest. Det var vid anmälningstillfället oklart vad som stulits..

Skånskan - 6 timmar sedan

Stal åkgräsklippare

Långhult Okänt antal tjuvar har gått in i ett garage i Långhult och stulit en åkgräsklippare någon gång mellan 20 och 21 februari. Tjuven har slagit sönder en lampa utanför garaget i hopp om att inte bli upptäckt och sedan fullföljt stölden..

Skånskan - 6 timmar sedan

Man i rullstol fick inte åka med buss

Malmö När en rullstolsbunden man skulle åka buss från Värnhemstorget, förvägrade busschauffören mannen att göra det. Han menade att elrullstolen skulle kunna explodera.Det var en sen kväll i april i fjol som mannen skulle åka hem till Lund.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.