Skånskan > Nyheter

Wednesday, 19 December, 14:18

Skånskan - 09 dec 16 kl. 16:26

Ätbar eftertanke på plats på museetTORUP Ögonen är dina egna men munnen någon annans. Upplevelsen ingår i helgens interaktiva ljudexperiment på Torups statarmuseum. ERWP.fif(0)Experimentet heter Ätbar eftertanke och har skapats av designern Marije Vogelzang. Hon har fått uppdraget av Riksutställningar.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
TORUP Ögonen, Torups, ERWP, Experimentet, Ätbar, Marije Vogelzang, Riksutställningar, Nederländerna, Panteha Pournoroozy

Dela artikeln

18 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ätbar, eftertankepå plats på , museet
Skånskan - 06 dec 16 kl. 17:02

Ätbar eftertanke väntar på museet

TORUP En ätbar eftertanke heter ett interaktivt ljudexperiment som kan upplevas på statarmuseet i helgen. Experimentet kan ses som ett integrationsprojekt och fyra personer åt gången deltar. ERWP.

YLE - 27 jun 13 kl. 11:40

Miljoner kilo ätbar mat på soptippen

Invånare i huvudstadsregionen slänger årligen bort ungefär 18 kilo ätbar mat per person, visar en undersökning som Forskningscentralen för jordbruk och livsmedelsekonomi MTT har gjort. Forskare Kirsi Silvennoinen har tillsammans med sin forskargrupp gått igenom närmare 60 000 kg sopor.YLE/Nina SimbergForskare Kirsi Silvennoinen har tillsammans med sin forskargrupp gått igenom närmare 60 000 kg sopor från över 7000 hushåll på avfallshanteringscentralen i Käringmossen i Esbo.

Nerikes Allehanda - 14 apr 16 kl. 05:10

Nu börjar bygget av ätbar en skolträdgård

I helgen påbörjas byggandet av en ätbar skolträdgård på Gyttorpsskolan. Det är Naturskyddsföreningen och Studiefrämjandet som tillsammans med skolan arbetar med att skapa en spännande och ätbar skogsträdgård..

Expressen - 28 mar 13 kl. 16:00

Ätbar fisk kastas tillbaka i havet

Fisken på din tallrik är en het potatis. I alla fall i EU. Just nu pågår en politisk strid som handlar om att nästan en fjärdedel av all fångad fisk kastas tillbaka - trots att den är fullt ätbar.

Sydsvenskan - 24 nov 13 kl. 06:30

Ätbar odling trots små ytor?

Fråga: Här kommer en fråga till experten om ätbar odling med hög avkastning på liten yta:Vi flyttar till ny lägenhet i Malmö med två balkonger i början av december. Bägge är cirka en meter djupa och två meter breda. En i söderläge och en i nordväst.

Nerikes Allehanda - 05 mar 14 kl. 13:38

V: Ge örebroarna en ätbar park

Gratis äpplen, blåbär och smultron till örebroarna. Det vill Vänsterpartiet fixa och föreslår nu en ätbar park inne i stan..

Expressen - 29 apr 14 kl. 11:21

Ätbar vattenbubbla kan rädda världen

Designstudenter i London har skapat en revolutionerande lösning: En ätbar vattenbubbla. De har letts av Rodrigo García González, mannen bakom robotresväskan Hop! Teamet som jobbat fram den ätbara bubblan - Ooho- tror sig ha funnit ett miljövänligt alternativ till de 50 miljarder plastflaskor som amerikanerna använder per år.

Nerikes Allehanda - 27 feb 15 kl. 09:15

En ätbar park - snart nära dig

Det behövs en ätbar park i Örebro, det skriver Vänsterpartiet i en motion..

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Här blir det förbjudet att slänga ätbar mat

Äntligen sätter någon stopp för att det slängs mängder med mat från affärer. I Frankrike blir det förbjudet för stora matbutiker att slänga mat som fortfarande är ätbar, skriver Independent.
Bildkälla: TTLÄS MER: 5 djur som inte finns längre – på grund av människan Landets nationalförsamling har röstat igenom en lag som tvingar matkedjor att donera gammal mat i stället för att kasta bort den.

Nerikes Allehanda - 14 mar 16 kl. 14:15

Nu ska ätbar park bli verklighet i Örebro

Rustade lekplatser, uppsnyggade rondeller samt ätbar park. Det är delar i en investering på 11,7 miljoner kronor..

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 15 minuter sedan

SD: Mer pengar till skola och äldre

Skurup Fler miljoner till äldre och barn i skolan. Färre miljoner i socialbidrag och till invandring.
Så prioriterar SD i nästa års budget, uppger oppositionsråd Lars Nyström (SD).

Skånskan - 15 minuter sedan

Staten vill bidra till GC-projekt

SKURUP Skurups kommun får statliga bidrag för tre planerade gång- och cykelvägar.
Däremot säger Trafikverket nej till projekt fyra, en väg till Svaneholms slott.Trafikverket ger Skurups kommun en lite tidig julklapp – en julklapp till 75 procent – när man nu säger ja till att vara med och bidra till tre av fyra kommunala gång- och cykeletapper.

Skånskan - 45 minuter sedan

Miljöpartiet får inget kommunalråd

MALMÖ Förslaget om att ge Miljöpartiet ett kommunalråd i Malmö har dragits tillbaka. Vänsterpartiet, Moderaterna och Sverigedemokraterna har alla förklarat att de skulle rösta emot förslaget
och när kommunstyrelsen möttes på onsdagen hade posten tagits bort.När kommunstyrelsen möttes i förra veckan fanns ett extra kommunalråd med i organisationsförslaget.

Skånskan - 45 minuter sedan

98 kvadratmeter stort hus i Marieholm sålt

Marieholm Maria och Carl Johan Schedvin, båda 40 år, är nya ägare till fastigheten på Nygatan 14 i Marieholm. Huset är 98 kvadratmeter stort och byggdes 1950. Säljare är Fredrik Biel.

Skånskan - 1 timme sedan

Millard (SD) avgår efter kritik

Sverige Jonas Millard avgår från sina poster som ordinarie ledamot i konstitutionsutskottet samt suppleant i utrikesutskottet och EU-nämnden.
Detta sker efter samtal med Sverigedemokraternas gruppledning efter bland annat uppgifter om att han spridit ut sexrykten om en kvinnlig kollega.– Jag väljer att lämna mitt uppdrag som ledamot i Sveriges riksdag av hänsyn till mitt parti, men också till min fru och mina barn.

Skånskan - 1 timme sedan

Huset på Bruksgatan 29 i Hörby sålt igen – andra gången på kort tid

Hörby Nils Rune och Anna-Karin Persson, 71 och 70 år, är nya ägare till fastigheten på Bruksgatan 29 i Hörby. Köpet gjordes klart i december 2018 och priset på huset blev 2 350 000 kronor. Den tidigare ägaren köpte huset så sent som så sent som i maj i år för 1 250 000 kronor.

Skånskan - 2 timmar sedan

Just nu: Avlidne polisen hedras på Drottningtorget

Malmö Den polis som avled i samband med en utryckning under tisdagskvällen hedras just nu över hela landet.
En stor manifestation genomförs på Drottningtorget. – Det är väldigt mycket poliser på plats.

Skånskan - 2 timmar sedan

Talmannen sätter ny press på partiledarna

Inrikes Talmannen Andreas Norlén ser inga möjlighet att hålla en tredje statsministeromröstning denna veckan. – Jag beklagar det. Jag hade gärna sett en omröstning och en lösning före jul, sade han vid en presskonferens på onsdagsförmiddagen- Enligt Norlén har han haft förnyade samtal med samtlig partiledare sedan i fredags då Stefan Löfven på nytt röstades ner som statsministerkandidat.

Skånskan - 3 timmar sedan

Par i 70-årsåldern rånades i sin bostad

Brösarp Ett par i 70-årsåldern rånades i sin bostad väster om Brösarp natten till onsdagen av tre gärningsmän.
– De ska ha använt en kniv och ett pistolliknande föremål, säger Kim Hild vid polisens ledningscentral.Gärningsmännen tog sig in i huset på gården genom att krossa en fönsterruta vid altanen.

Skånskan - 3 timmar sedan

Håller tyst minut för döde kollegan

inrikes Klockan 12.00 på onsdagen kommer alla poliser i landet hålla en tyst minut för den polisman som dog efter en olycka i natt.Det var vid halv nio-tiden på tisdagskvällen som olyckan var framme.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.