Skånskan > Nyheter

Tuesday, 16 October, 07:26

Skånskan - 09 dec 16 kl. 16:26

Ätbar eftertanke på plats på museetTORUP Ögonen är dina egna men munnen någon annans. Upplevelsen ingår i helgens interaktiva ljudexperiment på Torups statarmuseum. ERWP.fif(0)Experimentet heter Ätbar eftertanke och har skapats av designern Marije Vogelzang. Hon har fått uppdraget av Riksutställningar.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
TORUP Ögonen, Torups, ERWP, Experimentet, Ätbar, Marije Vogelzang, Riksutställningar, Nederländerna, Panteha Pournoroozy

Dela artikeln

18 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ätbar, eftertankepå plats på , museet
Skånskan - 06 dec 16 kl. 17:02

Ätbar eftertanke väntar på museet

TORUP En ätbar eftertanke heter ett interaktivt ljudexperiment som kan upplevas på statarmuseet i helgen. Experimentet kan ses som ett integrationsprojekt och fyra personer åt gången deltar. ERWP.

YA - 7 timmar sedan

Våt-tovade väskor på museet

På lördag kan man lära sig att våt-tova på museet..

YLE - 27 jun 13 kl. 11:40

Miljoner kilo ätbar mat på soptippen

Invånare i huvudstadsregionen slänger årligen bort ungefär 18 kilo ätbar mat per person, visar en undersökning som Forskningscentralen för jordbruk och livsmedelsekonomi MTT har gjort. Forskare Kirsi Silvennoinen har tillsammans med sin forskargrupp gått igenom närmare 60 000 kg sopor.YLE/Nina SimbergForskare Kirsi Silvennoinen har tillsammans med sin forskargrupp gått igenom närmare 60 000 kg sopor från över 7000 hushåll på avfallshanteringscentralen i Käringmossen i Esbo.

Nerikes Allehanda - 14 apr 16 kl. 05:10

Nu börjar bygget av ätbar en skolträdgård

I helgen påbörjas byggandet av en ätbar skolträdgård på Gyttorpsskolan. Det är Naturskyddsföreningen och Studiefrämjandet som tillsammans med skolan arbetar med att skapa en spännande och ätbar skogsträdgård..

Expressen - 28 mar 13 kl. 16:00

Ätbar fisk kastas tillbaka i havet

Fisken på din tallrik är en het potatis. I alla fall i EU. Just nu pågår en politisk strid som handlar om att nästan en fjärdedel av all fångad fisk kastas tillbaka - trots att den är fullt ätbar.

Sydsvenskan - 24 nov 13 kl. 06:30

Ätbar odling trots små ytor?

Fråga: Här kommer en fråga till experten om ätbar odling med hög avkastning på liten yta:Vi flyttar till ny lägenhet i Malmö med två balkonger i början av december. Bägge är cirka en meter djupa och två meter breda. En i söderläge och en i nordväst.

Nerikes Allehanda - 05 mar 14 kl. 13:38

V: Ge örebroarna en ätbar park

Gratis äpplen, blåbär och smultron till örebroarna. Det vill Vänsterpartiet fixa och föreslår nu en ätbar park inne i stan..

Expressen - 29 apr 14 kl. 11:21

Ätbar vattenbubbla kan rädda världen

Designstudenter i London har skapat en revolutionerande lösning: En ätbar vattenbubbla. De har letts av Rodrigo García González, mannen bakom robotresväskan Hop! Teamet som jobbat fram den ätbara bubblan - Ooho- tror sig ha funnit ett miljövänligt alternativ till de 50 miljarder plastflaskor som amerikanerna använder per år.

Nerikes Allehanda - 27 feb 15 kl. 09:15

En ätbar park - snart nära dig

Det behövs en ätbar park i Örebro, det skriver Vänsterpartiet i en motion..

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Här blir det förbjudet att slänga ätbar mat

Äntligen sätter någon stopp för att det slängs mängder med mat från affärer. I Frankrike blir det förbjudet för stora matbutiker att slänga mat som fortfarande är ätbar, skriver Independent.
Bildkälla: TTLÄS MER: 5 djur som inte finns längre – på grund av människan Landets nationalförsamling har röstat igenom en lag som tvingar matkedjor att donera gammal mat i stället för att kasta bort den.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 1 timme sedan

Skottlossning på Mariedalsvägen i natt

Vid halv ett-tiden under natten mot tisdag larmades polisen till Mariedalsvägen vid Kronprinsen med anledning av en misstänkt skottlossning.Boende ska ha larmat efter att ha hört flera höga smällar i området. Tomhylsor ska ha hittats på platsen, rapporterar Sydsvenskan.

Skånskan - 1 timme sedan

”Årets Mama” landar i Skåne

När dottern Maggan var fem månader fick Emma Knyckare ta emot priset Årets Mama. Nu är Maggan tre år och Emma är ute på turné med sin första egna föreställning som heter just – Årets Mama.
– Jag ser fram emot att komma tillbaka Skåne, det var ett tag sedan, säger Emma, som besöker både Malmö, Lund och Kristianstad i oktober.

Skånskan - 2 timmar sedan

Hemlighetsmakeri inför fullmäktige

SVEDALA Nya partiet Älska Svedalas två mandat kan spela en avgörande roll för hur maktfördelningen i Svedala kommun ska se ut den kommande mandatperioden.
På onsdag kväll är det dags att rösta fram kommunfullmäktiges ordförande, vice ordförande samt valberedningen.– Vi vet att vi har två viktiga mandat, men det är inte vi som bestämmer hur det blir.

Skånskan - 2 timmar sedan

Förslag: Höjd avgift inom äldreomsorgen

Höör Som ett steg för att nå en budget i balans föreslår nu socialnämnden en höjning av avgifterna för äldreomsorgen och den kommunala hälso- och sjukvården. Ärendet väntas tas upp i fullmäktige i december.Socialnämnden har fattat en hel del beslut under året till följd av budgetunderskottet på 17 miljoner från 2017.

Skånskan - 2 timmar sedan

Utsatte eleven för kränkande uttalande

LUND Det var en kränkande behandling när en lärare på en gymnasieskola i Lund i oktober 2017 greppade tag i en elevs arm och sa: ”Jag ska dra ner dig till rektorn”.Det slår Skolinspektionen fast i ett beslut efter en anmälan från eleven efter en konflikt i samband med ett grupparbete.
Det är dock Lunds kommun, som huvudman för gymnasieskolan, som måste vidta åtgärder så att kränkande behandling mot eleverna inte förekommer och att säkerställa att en rektor som får kännedom om att en elev anser sig ha blivit utsatt för kränkande behandling ska anmäla det till huvudmannen.

Skånskan - 2 timmar sedan

Bygger ut för växter och all sorts mediciner

Skurup Den 23 november öppnar ett apotek och en blomsterhandel i Ica-fastigheten på Skurups Handelsplats.
Även handlarens förbutik är ny.Det står vagnar med lådor och kartonger här och där i Icabutiken på Skurups handelsplats.

Skånskan - 2 timmar sedan

Stefan Borg (SD): Inte mitt problem vad han har uttalat

HÖRBY Tilltänkta kommunalrådet Stefan Borg (SD) försvarar partikollegan Johan Ohlins (SD) kommentar.
– Vad han har uttalat som privatperson är inte mitt problem, så länge han håller sig inom lagens ramar, säger Stefan Borg.Stefan Borg gör sig redo för premiären för nya fullmäktige i kväll – då nytt fullmäktigepresidium och valberedning ska väljas.

Skånskan - 2 timmar sedan

”Alla vet vad det är för pack”

HÖRBY ”Alla som bor i Hörby kommun vet vad det är för pack som rör sig på gator och torg efter mörkrets inbrott”.
Så skrev Johan Ohlin (SD) i ett inlägg på Facebook.
Ikväll kan han väljas till kommunfullmäktiges ordförande.

Skånskan - 6 timmar sedan

Sys­ter­skap som bi­stånd

I vår om­värld har Sverige varit en po­si­tiv kraft för fred, folk­rätt, mänsk­liga rät­tig­heter, ned­rust­ning och jäm­ställd­het. Vi be­höver gå vidare och ta täten i ar­be­tet för en håll­bar ut­veck­ling med FNs ut­veck­lings­mål Agenda 2030.
För oss S-kvin­nor är det glädjande att Agenda 2030 har flera jäm­ställd­hets­mål som att av­skaffa våld mot kvin­nor, stärka kvin­nors eko­no­miska själv­stän­dig­het, ge kvin­nor rätt till sex­u­ell och re­pro­duk­tiv hälsa samt av­skaffa köns­stymp­ning, barn- och tvångs­äk­ten­skap.

Skånskan - 10 timmar sedan

Historiskt skifte i Burlövspolitik

Burlöv Alliansen tar över makten i Burlöv och ska leda kommunen med ett minoritetsstyre. Det stod klart när kommunfullmäktige valde sitt nya presidium på måndagskvällen.
Kommunfullmäktiges ordförande blir Fredrik Jörgensen (C).Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.