SvD > Opinion

Friday, 22 February, 13:58

SvD - 09 dec 16 kl. 13:00

Forskare i upprop: Sluta att manipulera vetenskapenAldrig tidigare har vi sett en större belastning av hormonella sjukdomar. Europa och världssamfundet måste nu agera mot hormonstörande ämnen. Men precis som debatten om klimatförändringar har debatten om denna fråga lidit av förvrängningar av bevisen, skriver hundratalet forskare i ett internationellt upprop..
Läs mer på SvD

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Forskarei , upprop, Slutaatt , manipulera, vetenskapen
SvD - 21 aug 15 kl. 16:01

Japan: Kina måste sluta manipulera marknaden

Japans finansminister Taro Aso varnade på fredagen Kina för att fortsätta manipulera sin valuta..

Dagen - 30 aug 17 kl. 03:05

Forskare: Att sluta arbeta väcker stora frågor om livet

Livet handlar inte bara om att göra karriär. Att betyda något för andra människor är en minst lika viktig drivkraft i jobbet. Och det i sin tur gör det tuffare att säga farväl till arbetet..

Dagen - 30 aug 17 kl. 03:05

Forskare: Att sluta arbeta väcker stora frågor om livet

Livet handlar inte bara om att göra karriär. Att betyda något för andra människor är en minst lika viktig drivkraft i jobbet. Och det i sin tur gör det tuffare att säga farväl till arbetet..

Kristianstadsbladet - 7 timmar sedan

Amnesty har startat upprop mot tiggeriförbud – uppmanar att kontakta kommunerna

Vellinge har redan ett tiggeriförbud, Bromölla ska nu införa ett och flera andra kommuner är på väg att göra samma sak. Detta är något som fått Amnesty att starta ett upprop. .

Kristianstadsbladet - 24 jun 14 kl. 11:53

"Sluta försök manipulera folk"

Foto: Bertil Ericson / SCANPIX
Replik på Mats Rosenqvist ”Oenighet om asylinvandring”, 12/6.
”Sanningen är den, att stagnerad omflyttning av asylsökanden beror på brist på bostäder och risken är överhängande att de stannar en längre tid i kommunen”, skriver du. Innebär detta att de personer som har kommit till Broby via Migrationsverket inte är fria att skapa en framtid i Östra Göinge?

Dagen - 08 mar 11 kl. 11:40

Upprop för kristna irakier

Halmstads kristna råd, HKR, tar strid för utvisningshotade kristna irakier. Startar upprop med mål att få regeringen att sluta tvångsavvisa.

I söndags berättade fader Philipos Alshamani från Irak i Martin Luthers kyrka i Halmstad.

Sydsvenskan - 16 apr 18 kl. 13:27

Forskare i upprop mot Svenska Akademien

Ett hundratal forskare anklagar nu Svenska Akademien för att inte kunna driva institutionen på "ett värdigt och adekvat sätt". I sitt gemensamma upprop kräver de också att förändringsarbetet som började under Sara Danius ledarskap ska återupptas. Upprop.

Helsingborgs Dagblad - 16 apr 18 kl. 13:27

Forskare i upprop mot Svenska Akademien

Ett hundratal forskare anklagar nu Svenska Akademien för att inte kunna driva institutionen på "ett värdigt och adekvat sätt". I sitt gemensamma upprop kräver de också att förändringsarbetet som började under Sara Danius ledarskap ska återupptas. Upprop.

DN - 16 apr 18 kl. 12:25

Forskare i upprop: Svenska Akademien saknar legitimitet

De kvarvarande ledamöterna i Svenska Akademien förmår inte bedriva verksamheten på ett värdigt och adekvat sätt, skriver mer än hundra svenska forskare i ett upprop. .

SR - 16 apr 18 kl. 12:54

JUST NU: Hundratals forskare i upprop mot Svenska Akademien

I ett upprop skriver idag över hundra svenska forskare i dag att de kvarvarande ledamöterna i Svenska Akademien inte förmår bedriva verksamheten på ett värdigt och adekvat sätt..

Fler nyheter från SvD

SvD - 01 maj 17 kl. 21:00

”Skydd mot extremism börjar redan i skolan”

Varje gång extremismen visar sig måste våra demokratiska samhällen lära sig. Vi behöver enas kring våra gemensamma värderingar och förbättra vårt skydd, skriver utbildnings­ministrarna Gustav Fridolin och Najat Vallaud-Belkacem..

SvD - 02 maj 17 kl. 11:45

”Skogsbruket inte hållbart – politiken måste ändras”

I över 20 år har vi provat dagens skogspolitik med frihet under ansvar och kan konstatera att denna modell inte är särskilt lyckad. Skogens alla ekosystemtjänster – där virket bara utgör en – och den biologiska mångfalden måste upprätthållas, skriver Johanna Sandahl, Naturskyddsföreningen, i en replik..

SvD - 02 maj 17 kl. 14:22

”Mängder av grön yta som inte tillför värde”

Stockholm utanför innerstaden består av enorma mängder grönyta som inte tillför något egentligt värde. Vi bör minska denna och i stället utveckla kvaliteten på kvarvarande grönyta, skriver representanter för nätverket Yimby i en replik..

SvD - 02 maj 17 kl. 21:00

”Saudiarabien är en stat som förtjänar att isoleras”

Könsapartheid råder i Saudiarabien, och kvinnorna är omyndigförklarade. Enda sättet att nå förändring och skapa något slags hopp för kvinnorna är genom sanktioner och isolering, skriver journalisten Hana Al-Khamri, som är uppvuxen i Saudiarabien. .

SvD - 03 maj 17 kl. 07:30

”Vårt mål är en kärnvapenfri värld”

Fördraget om icke-spridning av kärnvapen har tjänat mänskligheten väl. Men alla förpliktelser i avtalet har inte uppfyllts. Vi uppmanar nu kärnvapenstaterna att infria tidigare löften och att göra nya utfästelser, skriver utrikesministrarna i Sverige och Finland, Margot Wallström och Timo Soini..

SvD - 03 maj 17 kl. 11:01

S: Vi röstar ja till allmän flaggdag för veteraner

Vi vill utveckla högtidlighållandet av veterandagen, och röstar därför idag i riksdagen för att göra den till allmän flaggdag. Det skriver Björn von Sydow i en replik. .

SvD - 03 maj 17 kl. 10:45

”Vad menar KDU egentligen med islamism?”

Begrepp som islamism, islamisering, fundamentalism och radikalisering används slentrianmässigt. Det beror inte enbart på okunskap utan är också en medveten strategi för att diskvalificera oss från den offentliga debatten, skriver Rashid Musa, Sveriges unga muslimer, i en replik. .

SvD - 01 maj 17 kl. 12:48

”S bortser från de mänskliga rättigheterna”

Socialdemokratern Olle Burell skriver att han står upp för ett religionsvänligt Sverige, men han gör inte det i praktisk handling. Det skriver kommunalrådet Samuel Klippfalk (KD) i en slutreplik. .

SvD - 30 apr 17 kl. 15:30

”Gör Veterandagen till allmän flaggdag”

Veterandagen firas den 29 maj varje år. Då uppmärksammas de personer som sänts utomlands för att skapa eller bevara fred. Vi hoppas nu att politikerna i Riksdagen ska visa den erkänsla och respekt som bör vara självklar och göra Veterandagen till allmän flaggdag, skriver tidigare överbefälhavare Sverker Göranson.

SvD - 29 apr 17 kl. 21:00

C-politiker: Låt flyktingar bo kvar efter 18-årsdagen

Om en ung person hinner fylla 18 år innan asylansökan har färdigbehandlats av Migrationsverket tvingas de ofta flytta. De rivs upp från den trygghet de hunnit skapa. Systemet är inhumant och vill se en förändring, skriver 23 kommunpolitiker (C) från Stockholms län.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.