Supermiljöbloggen > Nyheter

Friday, 22 June, 22:48

Supermiljöbloggen - 09 dec 16 kl. 11:56

Agnes Wold: ”Det finns inga bevis för att ‘hormonstörande kemikalier’ påverkar vår hälsa”Agnes Wold, professor i klinisk bakteriologi, har flera gånger kritiserat Naturskyddsföreningen och forskare för att ogrundat skrämma upp folk rörande hormonstörande ämnen. Hon förnekar inte att det finns ämnen som kan störa hormoner, men förklarar här utförligt varför hon har problem med uttrycket "hormonstörande ämnen".  Läs mer:
Carl-Gustaf Bornehag: "Kemikalier i damm ett troligt hälsoproblem" DN: "Stoppa skrämselpropaganda på förskolorna" Mattias Öberg: "Okunskap i kamikaliedebatten kan ge farlig backlash" Debatt i Plånboken mellan Mattias Öberg och Agnes Wold
Naturskyddsföreningen har, tillsammans med vissa forskare, framgångsrikt sålt in budskapet till det svenska folket och våra politiker att vardagen, till och med i vår trygga svenska förskola, ä
Läs mer på Supermiljöbloggen
Läs mer om:
Wold, Naturskyddsföreningen, Gustaf Bornehag, DN, Mattias Öberg, Debatt, Plånboken, Agnes Wold, Europa, EDC, PVC, Sverige, Termen, Väldigt, Fler, Att, Giftfri, Svenska, Begreppet, Endocrine, Theo Colburn, DDT, PCB, Niels Skakkebaek, EU, TCDD, Nationalencyklopedin, P450, DES, WHO, TDS, DDE, ADHD, MENING BORTTAGEN, EDC Naturskyddsföreningen, Naturskyddsföreningens, TDI, Bisfenol, The Endocrine Society, En, Toxikologer, Tolerabelt Dagligt Intag, Listeria, Nya Karolinska Sjukhuset, Karolinskas, Göteborgs, Akre, Reprod, JP, EM, CH, Hansen CH, GJ, CJ, KK

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Agnes, WoldDet finns , inga, bevisför att , hormonstörande, kemikalier påverkar vår hälsa
Expressen - 08 mar 16 kl. 08:00

Agnes Wold: "Hybris? Det har jag alltid haft"

GÖTEBORG. Antal gånger som hon blir vansinnig över "hittepå-saker" varje dag: Tio. Agnes Wold, 61, är professorn som gör rent hus med moralistmyter och vedertagna sanningar.

SR - 11 aug 14 kl. 11:27

Chatta med Agnes Wold

Chatta med dagens sommarpratare Agnes Wold, professor i klinisk bakteriologi och överläkare, med början klockan 14.30..

GöteborgsPosten - 11 aug 14 kl. 18:26

Sommar i P1 11/8: Agnes Wold

Med glimtar av skön humor talar Agnes Wold i Sommar om kvinnors lika rättigheter i den akademiska världen..

GöteborgsPosten - 30 dec 14 kl. 14:31

30/12 Vinterprataren: Agnes Wold

I sitt Vinterprogram tar sig Agnes Wold an föreställningen att vi blir friskare av att inte stressa och vara olyckliga, samt att kvinnor skulle vara mer deprimerade efter klimakteriet än innan. Nonsens visar det sig..

Expressen - 29 jan 16 kl. 19:00

Unga mammor borde lyssna på Agnes Wold

Agnes Wold är professorn som talar klarspråk, vilket vi ska vara glada över. Det sista nyblivna mammor behöver är moralpinnar och myter..

Expressen - 07 feb 16 kl. 11:46

Agnes Wold: "Jag är en oneliner-människa"

Hon avlivar hälsomyter och är efter "Sommar i P1" respektive "Vinter i P1" en av våra mest hyllade professorer. Men är Agnes Wold en övermänniska rakt igenom? – Nej, nej, jag är till exempel inte ett dugg kroppsligt modig.

Expressen - 04 mar 16 kl. 10:35

Agnes Wold vill stoppa Pommac

Förbjud Pommac! I ett inlägg i debatten om tobak skriver läkaren och professorn Agnes Wold att den populära läsken bör stoppas – på grund av flaskans utseende. – Det blir bara folkhälsomoralism, säger hon..

Expressen - 18 mar 16 kl. 09:41

Anmärkningsvärt att Agnes Wold avfärdar forskning

Agnes Wold avfärdar i sina "10 budord" anknytningsteorin. Anknytningsforskningen är viktig kunskap för barns välmående och ska inte avfärdas lättvindigt, skriver Madeleine Lidman..

Dagens Medicin - 15 jul 16 kl. 16:11

Agnes Wold får kritik för alkoholuttalande

Professor Agnes Wold hävdar att gravida kvinnor inte behöver ha nio vita månader utan kan dricka flera glas vin i veckan om de vill. Det får andra läkare och forskare att se rött..

GT - 29 okt 16 kl. 10:30

Agnes Wold rasar mot förskolors plastpanik

De värmländska förskolorna är i full gång med att rensa ut mjukplaster – vilket har fått överläkaren Agnes Wold att ilskna till rejält. – Nu har man slösat bort hundratusentals miljoner och skrämt upp föräldrar och barn i onödan, säger hon..

Fler nyheter från Supermiljöbloggen

Supermiljöbloggen - Igår: 10:59

VM-fans från Japan och Senegal städade upp arenan efter sig

Japans och Senegals fans blev lyriska när de vann sina matcher i fotbolls-VM. I yran kastades en hel del skräp runt, men innan de gick städade de upp efter sig. Senegals lag var det första afrikanska laget att vinna sin match.

Supermiljöbloggen - I förrgår: 23:46

Ny studie : cirkulär ekonomi kan halvera industrins utsläpp i EU

Konsultbyrån Material economics har i en rapport räknat på hur mycket vi i EU skulle kunna minska industrins koldioxidutsläpp genom att återanvända, dela och återanvända material. Deras resultat är slående; mer än hälften av utsläppen kan reduceras bort genom cirkulära flöden! I rapporten tittar konsultbyrån på de största utsläpparna i materialtillverkning, nämligen produktionen av stål, plast, aluminium och cement.

Supermiljöbloggen - 19 jun 18 kl. 08:12

De bär ansvaret för en hållbar konsumtion

Svenskarna tycker att det är konsumenten själv som bär det största ansvaret för en hållbar konsumtion, enligt en undersökning gjord av företaget SodaStream. Av företag, politiker och konsumenter så är det enligt svenskarna först och främst vi själva som bär ansvaret för att ställa om konsumtionen i linje med en hållbar utveckling. Cirka en av tre tycker också att politikerna och företagen har ett stort ansvar.

Supermiljöbloggen - 18 jun 18 kl. 21:07

Sverige i topp när EU-ländernas klimatpolitik rankas

För andra året i rad kniper nu Sverige förstaplatsen när miljöorganisationen CAN Europe rankar EU-ländernas klimatpolitik. Sverige är det enda av de 27 medlemsländerna som får betyget "very good". Tvåa i rankningen är Portugal, tätt följd av Frankrike.

Supermiljöbloggen - 16 jun 18 kl. 17:57

Varmaste maj i historien – inte bara skönt

Förra månaden var den varmaste maj som någonsin uppmätts i Sverige. Många har njutit av värmen, men det har också framkallat flera skogsbränder, stora prövningar för jordbruket och vattenbrist på olika håll.  Maj 2018 slog det tidigare värmerekordet från 1889.

Supermiljöbloggen - 16 jun 18 kl. 16:07

Isen på Antarktis smälter tre gånger snabbare än för fem år sedan

På bara fem år har smältningstakten för Antarktis is tredubblats visar två rapporter av 84 forskare från 44 internationella organisationer i tidsskriften Nature. Detta kan i förlängningen leda till över tre meters havsnivåhöjningar under detta århundrande, om inte utvecklingen förhindras.  Med is verkar det alltid gå snabbare än vad vi tänkte oss från början.

Supermiljöbloggen - 15 jun 18 kl. 14:32

Greenpeaceaktivister dekorerar om Tredje AP-fonden

I onsdags tog sig aktivister från Greenpeace in på tredje AP-fondens kontor i Stockholm och genomförde en aktion för att uppmärksamma myndighetens fossila investeringar i kol, olja och gas. Greenpeace anser att första till fjärde AP-fondernas miljardinnehav i fossila bolag går emot inte bara Parisavtalet utan också flera lagar.  Aktivisterna från Greenpeace har hängt upp tavlor i Tredje AP-fondens mötesrum och en banner från myndighetens tak med texten "Lyd Lagen, Flytta Pengarna".

Supermiljöbloggen - 14 jun 18 kl. 08:05

Bygg bihotell för att stoppa bidöden

Fler och fler larm kommer om hur bin och humlor försvinner i Sverige och världen. I Frankrike har det till och med hållits en begravningsceremoni för pollinerande bin. Men än är det inte helt kört.

Supermiljöbloggen - 13 jun 18 kl. 15:20

IKEA slutar med engångsplast 2020

Möbeljätten IKEA kommer fasa ut engångsprodukter i plast, som sugrör och påsar, till 2020. Utöver att ta bort plastprodukter för engångsbruk ska möbelkedjan också servera mer plantbaserad mat för att hjälpa kunder leva mer miljövänligt. Genom vår storlek och räckvidd har vi möjlighet att inspirera och möjliggöra att mer än 1 miljarder människor lever bättre liv, inom planetens gränser, sa Torbjörn Lööf, verkställande direktör för IKEAs moderbolag Inter Ikea group, till The Guardian.

Supermiljöbloggen - 12 jun 18 kl. 22:05

Träddöd i Afrika kopplas till miljöförändringar

Flera av Afrikas äldsta och  tåligaste trädarter har dött de senaste åren. Enligt forskare som undersökt träden är den troligaste orsaken klimatförändringar.  Det var under ett forskningsprojekt för att försöka datera den afrikanska trädarten Baobab som forskare från Babes-Bolyai universitetet i Rumänien fann de döende träden.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.