Cornucopia > Ekonomi

Wednesday, 19 December, 14:52

Cornucopia - 08 dec 16 kl. 20:44

Ny rapport - så drabbas svenskt jordbruk vid krig eller avspärrningSveriges jordbruk är som bekant sårbart och om Sverige inte får tillförsel av fossila bränslen och möjlighet till import kommer landet snabbt drabbas av svält enligt en tidigare rapport från JTI. En ny rapport har tittat på hur olika bönder i praktiken kommer drabbas.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
Sverige, JTI, Svanetien, SLU, PDF, Genom

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ny rapport, , drabbas, svenskt, jordbrukvid , krigeller , avspärrning
Regeringen - 18 maj 11 kl. 17:01

Maud Olofsson presenterar rapport om svenskt näringsliv i internationell jämförelse

Torsdagen den 19 maj presenterar näringsminister Maud Olofsson en ny rapport som visar hur svenskt näringsliv och näringspolitik står sig i en internationell jämförelse. Rapporten presenteras kl.11.

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Rapport: 33 svenska kommuner lever farligt

Det finns många kommuner i Sverige som är helt beroende av ett eller ett par privata företag för sin överlevnad. Det visar en ny rapport från Tillväxtverket och Svenskt Näringsliv..

DI - 04 jul 18 kl. 10:38

Sweco-rapport bekräftar omfattande svenskt handelsunderskott för hållbara biodrivmedel – trots stor svensk potential

Svenska styrmedel för drivmedel stimulerar import av biodrivmedel och bidrar inte till att öka den inhemska produktionen av svenska hållbara biodrivmedel. Enbart en bråkdel av den potential som finns för användning av svensk råvara till biodrivmedel nyttjas idag. Genom att skapa rätt förutsättningar skulle innovation och industriell utveckling inom svenska biodrivmedelsbranschen kunna ske..

Magazin24 - 22 dec 12 kl. 17:03

Västmanland drabbas

Vi står inför tuffa tider. Runt om i landet tvingas företag se sina orderingångar vika på grund av en orolig omvärld. Svenskt Näringslivs konjunkturrapport visar att Västmanland inte är något undantag.

SR - 08 dec 14 kl. 06:00

Svenskt Näringsliv kritiserar sympatiåtgärder

Det behöver inte gå långt som till strejk för att företag ska drabbas. Också varsel om stridsåtgärder slår ofta mycket hårt mot hela branscher, skriver Svenskt Näringsliv i en ny rapport. – Vi är kritiska till hur man använder varsel i allmänhet på vissa delar av arbetsmarknaden.

Cornucopia - 15 dec 17 kl. 12:05

Ny rapport belyser kända totalförsvarsproblem - men är ytlig

En ny rapport från Kungliga Krigsvetenskapsakademien har fått uppmärksamhet i media för t ex ord som svält och att svensk sjukvård inte klarar krig. Detta är inget nytt för bloggens läsare och det är bra att rapporten publicerats. Men om man faktiskt läser rapporten så är den väldigt ytlig, vilket gör att många av dess slutsatser kan ifrågasättas.

YLE - 09 sep 16 kl. 14:57

Svensk Nato-rapport ser fördel med allians - får tummen ner av regeringen

Ett Natomedlemskap skulle ge Sverige en multilateral transatlantisk plattform för svenska säkerhetspolitiska intressen, men inskränka politiskt och diplomatiskt handlingsutrymme. Det är en slutsats i en färsk svensk rapport. Rapporten "Säkerhet i en ny tid" som publicerades i dag, anser att det finns fler fördelar än nackdelar med ett svenskt Natomedlemskap.

Cornucopia - 30 jul 14 kl. 16:01

Pinsamt hemligt använt igen - främmande makt kränkte svenskt luftrum

Schibsted/SvD har kommit över en hemligstämplad rapport om att utländskt statsflyg (=militärt flyg) avsiktligt kränkte svenskt luftrum den 17:e juli. Inget svenskt flyg skickades upp för att avvisa kränkningen.

Rapporten är alltså hemligstämplad.

BT - 18 sep 14 kl. 21:29

Ny rysk kränkning av svenskt luftrum

Två ryska stridsflygplan av typen Su-24 ska ha korsat den svenska territorialgränsen söder om Öland vid lunchtid på onsdagen, uppger expressen.se. Regeringen ska ha begärt en "brådskande rapport från Försvarsmakten" om händelsen.

YLE - 09 sep 16 kl. 14:57

Sverige: Inga tvära kast trots Nato-rapport

Ett Natomedlemskap skulle ge Sverige en multilateral transatlantisk plattform för svenska säkerhetspolitiska intressen men inskränka politiskt och diplomatiskt handlingsutrymme. Det är en slutsats i em färsk svensk rapport. Regeringens inställning var klar på förhand: Sverige vill inte ha några tvära kast i säkerhetspolitiken, Sveriges regering har fått en säkerhetspolitisk analys som verkar gå direkt i arkivskåpet.

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 3 timmar sedan

Katastrofal julhandel? 50% ner för butiker i ett attraktivt centralt läge

Sportkedjan XXL vinstvarnar idag, och samtidigt talar experter om svag julhandel. Bloggen har också anekdoter från en läsare med detaljerad insyn i en av Sveriges största och centralaste köpcenter i en av våra storstäder, där läget inte är muntert. Många talar om 50% sämre julhandel i år än förra året.

Cornucopia - 5 timmar sedan

Påbörjade bostadsrätter floppar i Luleå - köparna har rätt häva köpet

Bostadsrättsprojektet Kuststad Etapp 3 i Luleå ser ut att floppa rejält. Trots att man inte hade tillräckligt med bokade lägenheter började bostadsutvecklaren med bygget. Nu står 56% av lägenheterna osålda, och som avtalet är skrivet har de som faktiskt köpt nu rätt att häva sina köp.

Cornucopia - 5 timmar sedan

Russel 3000 tillbaka på september 2017 års nivå

Det väldigt breda amerikanska börsindexet Russel 3000 är nu tillbaka på stängningsnivåer som inte setts sedan i september 2017.Dagschart Russel-3000.Det var en relativt lugn börsdag i USA igår, även om samtliga bottnar i de index jag följer verkar ha hållit.

Cornucopia - 20 timmar sedan

Nästa kommun till slaktbordet: Amazon bygger tre serverhallar i Katrineholm

Nästa kommun har nu klivit fram till slaktbänken, för att stoppa framtida möjligheter till jobb och bostäder på grund av brist på elnätkapacitet. Det handlar denna gång om Katrineholm, där Amazon nu ska bygga tre nya serverhallar. Serverhallar som inte ger några jobb att tala om, men äter upp elnätkapaciteten.

Cornucopia - 22 timmar sedan

Facebook Luleå - 100 MSEK i bidrag plus 160 MSEK i stöd om året - gav 44 jobb

Facebooks etablering i Luleå fick över 100 miljoner kronor i investeringsstöd av alliansregeringen. Samtidigt slipper man också betala energiskatten vilket ger dem ett stöd på ca 160 MSEK om året. Allt detta för 44 jobb på driftsbolaget.

Cornucopia - Igår: 11:32

BREAKING: Oscar Properties Norra Tornen stämda för felaktigt köpeavtal

Oscar Properties prestigeprojekt BRF Innovationen i det första av de sk Norra Tornen har nu blivit stämda. Kärande begär att köpet hävs, eftersom förhandsavtalet inte innehåller en tidpunkt för upplåtelse och därmed ska anses som ogiltligt och i strid med lagen.
BRF Innovationen.

Cornucopia - Igår: 11:05

Förmånsvärde Tesla Model 3 från 3 833:- SEK i månaden

Skatteverket har inte bara släppt skattetabellerna för 2019, utan också bilförmånsvärdena. Beskedet är därmed att förmånsvärdet för en standardsutrustad Model 3 Long Range Dual Motor AWD är 3833:- SEK per månad. Vid 20% kontantinsats i första förhöjd leasing ger det en företagskostnad på 5 630:- SEK per månad och en privat kostnad på 2 333:- SEK per månad.

Cornucopia - Igår: 10:05

Nya skattetabellerna ute - så mycket sänks din skatt

Skatteverket har nu publicerat de nya skattetabellerna för 2019, utifrån förra veckans demokratiska riksdagsbeslut om budget för 2019. Därmed kan du se exakt hur din skatt blir på månadslönen nästa år.Bland annat skatteverket.

Cornucopia - Igår: 09:18

Lägsta börsstängningen i USA sedan oktober 2017

De amerikanska börserna gjorde sin årslägsta stängning under gårdagen. Inte sedan oktober 2017 har S&P-500 stängt så här lågt.
Dagschart S&P-500.

Cornucopia - Igår: 18:03

Svensk Handel: Avtagande framtidstro

Bransch- och lobbyorgansiationen Svensk Handels Handelsbarometern visar på fallande framtidstro hos hela handeln, såväl e-handlare som butiker. Detta trots den pågående julhandeln.
Emporia i Malmö.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.