PrivataAffärer > Ekonomi

Wednesday, 15 August, 22:45

PrivataAffärer - 07 dec 16 kl. 10:54

Experterna: Så länge håller Trumpeffekten i sigAtt Trumps oväntade seger fått börserna att lyfta är alla överens om. Men när det gäller frågan om hur länge Trumpeffekten kan hålla i sig är experterna synnerligen oeniga....
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Trumpeffekten, Trumps

Dela artikeln

59 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Experterna, , länge, håller, Trumpeffekteni sig
DI - 05 okt 17 kl. 16:19

Så länge håller uppgången i sig – här är aktierna du bör satsa på

Börsens uppgångssvit håller i sig och Stockholmsbörsen slår nya rekord. Men ännu är inte toppen nådd och det går fortfarande att hitta attraktiva aktier på den högt värderade marknaden. Det säger experterna Di pratat med..

DI - 10 apr 18 kl. 16:39

Fem experter: Så länge håller oron på bostadsmarknaden i sig

Oron på bostadsmarknaden kommer att hålla i sig en tid framöver. Det var de flesta experterna överens om när branschen möttes på fastighetskonferensen Business Arena Göteborg. Så här tror fem experter att bostadsmarknaden kommer att utveckla sig de kommande månaderna..

YLE - 13 jan 17 kl. 16:19

Experterna: Finlands medaljsaldo i Lahtis ökar med flera hundra procent

Finlands goda prestationer i världscupen i längdåkning och nordisk kombination har skruvat upp medaljförväntningarna inför VM i Lahtis. Expertisen tror på tre till åtta medaljer för Finland. I de två senaste VM-tävlingarna i nordiska skidgrenar fick Finland nöja sig med en bronsmedalj, både 2015 i Falun och 2013 i Val di Fiemme.

HBL - 28 sep 13 kl. 04:45

Pensionsåldern måste höjas - vi lever för länge

Pensionsåldern måste upp. Det är experterna eniga om. Det nuvarande pensionssystemet är i och för sig bra.

Trelleborgs Allehanda - 14 nov 13 kl. 09:55

Experterna om "Idol": Erik är bäst

Musikexperterna är eniga. Erik Rapp har stor potential att lyckas - men någon självskriven framtida stjärna finns inte bland årets "Idol"-deltagare.
Agnes, Darin och Loreen.

Dagensanalys.se - 12 dec 16 kl. 14:04

HR kan lära mycket av marknadsförare när det gäller att attrahera “lata” ungdomar

Det råder ingen tvekan om att HR och marknadsföring är två helt olika discipliner. De använder olika kanaler och verktyg och har olika målgrupper. Men när det gäller exempelvis employer branding är gränsen inte lika tydlig.

YLE - 10 mar 16 kl. 21:34

Får vi ett konkurrenskraftsavtal? Så här svarar experterna!

Vilka tankar väcker de svåra förhandlingarna om ett konkurrenskraftsavtal? Företagaren Christina Dahlblom, ombudsman Nina Wessberg (Metall), forskningschefen Ilkka Haavisto (EVA) och forskaren Katarina Sehm-Patomäki kommenterar. Nina Wessberg (Metallförbundet): "Det är oroande när man vill frångå principen om förhandlingar.

Dalarnas tidningar - 04 maj 16 kl. 16:57

Experterna hyllar Timrås sportchef: "Så länge han håller sig i Timrå är han bäst"

Läs också: Uppgifter: Collegebacken Victor Björkung får tryoutkontrakt i Timrå IK.

YLE - 24 nov 15 kl. 08:31

Sasi kritiserar politisk användning av grundlagen

Den offentliga sektorns monopol kan brytas. Privata företag ska också kunna utöva offentlig makt. Samlingspartiets tidigare riksdagsledamot Kimmo Sasi efterlyser förändringar i tolkningen av grundlagen.

Cornucopia - 13 mar 18 kl. 09:11

Professor Lind: Bostadspriserna bör halveras - men ingen bostadsbubbla

"Det finns ingen bostadsbubbla." - professor Hans Lind i Expressen 6:e oktober 2015Professor Hans Lind vid KTH säger enligt SVT att bostadspriserna bör falla 50%, varav eventuellt 10% redan är avklarat. Samtidigt drar nu bostadssäljarna i handbromsen och drar tillbaka sina försäljningar.

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 8 timmar sedan

Nu stoppas kraftiga elnätsprishöjningar

Det har länge funnits ett stort missnöje bland elnätskunderna över framför allt de tre stora elbolagens ständiga höjningar av elnätsavgifterna. De stora elbolagen fick till exempel mycket låga betyg i Svenskt Kvalitetsindex, SKI:s, senaste mätning. Sedan 2010 har de tre elnätsjättarna höjt sina elnätsavgifter kraftigt, i vissa fall med över 50 procent.

PrivataAffärer - 9 timmar sedan

Kommentar: Nytt kursrekord för THQ

När THQ presenterade sin rapport för första kvartalet i maj skrev vi på denna plats att ”Succéresan för THQ fortsätter” och förutspådde nya kursrekord på kort sikt. Och det tog mindre än tre månader innan detta blev sanning – i dag har aktien varit uppe i över 217 kr som mest och det är inte konstigt eftersom bolaget levererar en stark rapport ytterligare en gång. Siffrorna jämfört med förra året blir lite meningslösa att jämföra eftersom förvärvet Koch Media numera ingår, viktigast blir förstås ökningen i vinst per aktie som är mer än fördubblad till 1,44 kr under det första halvåret.

PrivataAffärer - 10 timmar sedan

Fortsatt högre utbud av bostäder

Förra veckan var utbudet av bostadsrätter på Hemnet, exklusive nyproduktion, 14 procent högre än motsvarande vecka i fjol. För två veckor sedan var den siffran 30 procent. ”Det beror ganska mycket på att utbudet växte så pass kraftigt för ett år sedan och om vi går in i hösten med nolltillväxt kan det fortfarande vara anmärkningsvärt.

PrivataAffärer - 11 timmar sedan

Här är onsdagens färska analyser

Carnegie sänker riktkursen för Paradox till 165 kr från 230 kr. Rekommendationen behåll upprepas. Det framgår av en analys.

PrivataAffärer - 13 timmar sedan

Nordeas fem favoriter bland småbolagen

I premiärutgåvan riktar banken fokus på Intrum, Kambi, NCC, Nobia och Saab – som anses ha störst potential i dagsläget. Bra säljkandidater utgörs av Avanza, Clas Ohlson och Nibe, uppger banken i ett morgonbrev. ”Rekommendationerna i vår småbolagslista är case-drivna och baserar sig främst på kortsiktiga triggers och värderingspotential både i relativa såväl som absoluta tal”, skriver Nordea, som också påpekar att Small Cap Stock Picker inte ska ses som en portfölj, utan som bankens bästa småbolagsidéer utifrån ett ”stand alone”-scenario.

PrivataAffärer - 13 timmar sedan

Storytel: Högre omsättning men sämre resultat

Storytels abonnentstock ökade med 47 procent till 621 200 abonnenter i genomsnitt under det andra kvartalet, vilket bolaget tidigare uppgett. Det är ”i riktning mot” att nå 800 000 abonnenter i slutet av 2018, enligt vad Storytel skriver i sin delårsrapport. Streamingintäkterna, som även dessa offentliggjorts tidigare, steg med 43 procent till 239 miljoner kr och var ”i riktning mot” att nå 1 000 miljoner kr under 2018.

PrivataAffärer - 14 timmar sedan

Stopp för nya licenser bromsar spelmarknaden i Kina

Enligt Bloombergs källor beror stoppet på en omstrukturering mellan berörda myndigheter, men lagstiftarna ska också ha betänkligheter kring inslag av våld och gambling i vissa spel. Såväl onlinespel som mobilspel och konsoler påverkas. Kinas ledande bolag inom spel, Tencent, har förlorat 150 miljarder dollar i börsvärde sedan toppen i januari i år, men även mindre aktörer klagar över svårigheterna som uppstår när de inte kan erbjuda nya spel.

PrivataAffärer - 14 timmar sedan

Precise Biometrics: Minskade intäkter och minskad bruttomarginal

Bruttomarginalen under kvartalet uppgick till 82,8 procent (95,0). Under kvartalet har en förändrad bedömning gjorts av avskrivningstiden för aktiverade utvecklingsutgifter vilket medfört en ökad avskrivning på 0,5 miljoner kr och en nedskrivning av ett projekt med 0,9 miljoner. Den förändrade bedömningen påverkade bruttomarginalen med 7,5 procentenheter.

PrivataAffärer - 14 timmar sedan

Nya nedgångar för basmetaller när dollarn stiger

Vid 7.50-tiden var LME:s koppartermin ned 1,5 procent till 5 955 dollar per ton, och bröt därmed 6 000-dollarsgränsen för första gången sedan sommaren 2017. Zink sjönk 1,6 procent till 2.

PrivataAffärer - 14 timmar sedan

THQ Nordic slog förväntningarna med råge

Omsättningen i kvartalet steg till 837 miljoner kr (85,6). Exklusive Koch Media var omsättning 146 miljoner, motsvarande en organisk tillväxt om 70 procent. Enligt ett snitt av fyra analytikers estimat väntades en omsättning på 736 miljoner.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.