Skånskan > Nyheter

Saturday, 22 February, 22:37

Skånskan - 05 dec 16 kl. 17:03

Lina Wolff får årets kulturstipendium i HörbyHÖRBY Det tycks inte vara någon hejd på framgångarna för Hörbyförfattaren Lina Wolff.
Efter Augustpriset och Svenska Dagbladets litteraturpris i höst kan hon nu lägga ytterligare en utmärkelse till samlingen. Hon är årets kulturstipendiat i Hörby kommun. ERWP.fif(0)Vid en ceremoni i Victoriarummet på Hörby museum på måndagen överräckte kommunen blommor och en check på 5 000 kronor till den framgångsrika Hörbyförfattaren.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Wolff, Hörby, HÖRBY Det, Hörbyförfattaren Lina Wolff, Augustpriset, Svenska Dagbladets, ERWP, Vid, Victoriarummet, Hörbyförfattaren, Thore Lennartsson, Lina Wolff, Ludvigsborg, Hörbybor, Victoria Benedictsson

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Lina, Wolfffår årets , kulturstipendiumi , Hörby
Skånskan - 04 sep 18 kl. 10:00

Ordfest i Hörby kan bli tradition

För första gången arrangeras Ordfest på Metropol i Hörby, ett författarsamtal i Victoria Benedictssons spår. Den 8 september är det dags för Lina Wolff, Åsa Foster och Lena Andersson att inta scenen på evenemanget som man hoppas kommer att bli en tradition.Victoria Benedictsson, som gick under pseudonymer Ernst Ahlgren, föddes i Domme i Fru Alstads Socken och flyttade senare till Hörby.

YA - 15 feb 17 kl. 03:00

Augustprisade Wolff till Tomelilla

Författaren och Augustvinnaren Lina Wolff, bosatt i Hörby, gästar Tomelilla på torsdag kväll..

Kristianstadsbladet - 15 feb 17 kl. 03:00

Augustprisade Wolff till Tomelilla

Författaren och Augustvinnaren Lina Wolff, bosatt i Hörby, gästar Tomelilla på torsdag kväll..

Sydsvenskan - 10 dec 16 kl. 11:00

Årets August bor i Hörby

Vi hälsade på författaren Lina Wolff som nyss fick Augustpriset..

Helsingborgs Dagblad - 10 dec 16 kl. 11:00

Årets August bor i Hörby

Vi hälsade på författaren Lina Wolff som nyss fick Augustpriset..

Skånskan - 23 maj 17 kl. 22:35

Stina Nilsson, 18, vann novelltävling för unga

Hörby Stina Nilsson, 18 år, heter vinnaren i författaren Lina Wolffs novelltävling för Hörbyungdomar. Priset delades ut på Kulturkalaset i går kväll. ERWP.

Skånskan - 23 nov 19 kl. 09:03

Stor villa i Hörby har fått nya ägare

Hörby Fastigheten på Lågedammsgatan 15 i Hörby har fått nya ägare. Köpare är Thord Edvinsson, 47, och Cornelia Ingers, 45, tidigare boende på Ormastorp i Hörby och säljare är Lina Maria Erika Wolff. Köpet blev klart i november 2019 och priset blev 3 220 000 kronor.

Skånskan - 23 maj 16 kl. 14:00

Niagaramännens liv på lina blir till bok

Hörby Först en utställning, sedan en film och nu en bok. De lindansande bröderna Rosvall, även kända som Giraldos brothers, fortsätter att fascinera.
I den nya boken tecknas även ett porträtt av en av brödernas dotter – som kanske lyckades bättre på linan än både sin far och farbror.

Skånskan - 24 nov 17 kl. 23:17

Hörby FF-talang går till LB07

FOTBOLL 15-åriga Maja Andersson, Hörby FF:s skyttedrottning, har bestämt sig för att byta klubb. Nästa adress blir LB07 IF. ERWP.

Skånskan - 07 feb 19 kl. 15:25

107 kvadratmeter stort hus i Hörby sålt

Hörby Försäljningen av huset på Slagtofta 4091 i Hörby är nu klar. Nya ägare blir Lina Blomqvist, 27, och Rickard Alexander Alsén, 31, som köper fastigheten av Kjell och Anita Marie-Ann Ivarsson. Huset byggdes 1960 och har en boyta på 107 kvadratmeter.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 1 timme sedan

Redhawks föll i förkvalet till SDHL

ISHOCKEY Malmö Redhawks tog inte chansen att avgöra förkvalet till SDHL på lördagen.
Efter 1-4 borta mot Färjestad BK väntar nu en tredje och helt avgörande match i Karlstad under söndagseftermiddagen.Färjestad visade framför allt effektivitet i powerplay och gjorde sina tre första mål med en spelare mer på isen.

Skånskan - 2 timmar sedan

Schlagerhörnan bloggar direkt från Arenan

Följ Skånskans schlagerbloggares direktrapportering från kvällens deltävling här..

Skånskan - 4 timmar sedan

Tävla med idéer för gården

STÅNGBY Lunds kommun utlyser en idétävling om hur Torngården i Stångby bäst kan användas i framtiden.
Tanken är att huset ska vara en central mötesplats för alla.– I dagarna kommer Stångbyborna att få ett kort hem i brevlådan med all information om idétävlingen, säger Ulrika Dagård som är samhällsstrateg i Lunds kommun och projektledare för idétävlingen.

Skånskan - 4 timmar sedan

Fängelsestraff för två efter Instagramflört

ESLÖV Två 28-åringar som 20 december misshandlade en Eslövsbo svårt, efter att denne Instagram-flörtat med den enes flickvän, döms till fängelse i ett år och nio månader respektive ett år och sex månader av Lunds tingsrätt.De båda männen åtalades för att vid 22.30-tiden den dagen ha knivhuggit och slagit en tredje 28-årig man i huvudet i korsningen Västergatan/Västerlånggatan i Eslöv.

Skånskan - 4 timmar sedan

Blekt Redhawks föll mot HV71

ishockey Ett oväntat blekt Malmö Redhawks föll borta mot HV71 med 2-3 och ser allt mer ut att få rikta in sig på att spela play-in till SM-slutspelet.Efter en längre tids fin form hamnade Redhawks i en svacka i lördagens match mot Jönkping och kom inte alls upp i den nivå spel- och energimässigt som laget visat de tidigare veckorna.
– Det känns halvdant överallt på isen, vi står och tittar på den som håller pucken och reagerar i stället för att agera.

Skånskan - 5 timmar sedan

Ny perrong måste byggas

Teckomatorp Det är inte bara tågstationerna i Kågeröd och Svalöv som byggs.
Även i Teckomatorp kommer det att märkas av att trafik på Söderåsbanan blir verklighet i slutet av 2021.En ny perrong ska byggas på den norra sidan och den påbörjas någon gång under nästa år och för Svalövs kommuns del handlar det om att ta hand om de åtagande som gjorts i uppgörelsen med Trafikverket.

Skånskan - 6 timmar sedan

Tandläkarborr låter för mycket

Lund
En tandläkare har överklagat en avgift från Miljöförvaltningen.
Det är en granne som klagat på buller, något som enligt mannen är obefogat.
Mannen hävdar att han drivit tandläkarmottagning i 25 år utan några klagomål.

Skånskan - 7 timmar sedan

Mer jämställt i Europa

Visste du att Sverige har den mest generösa föräldraledigheten och jämställda föräldraförsäkringen inom EU och världen? Det är inte något som ska tas för givet, det har jag fått lära mig efter tiden i Bryssel bland europeiska kollegor. Rätten till föräldraledighet är enormt viktigt för att kunna få kvalitetstid med sitt barn och landa i att bli förälder.

Skånskan - 7 timmar sedan

Elisefarm köper Romeleåsens GK

LUND Elisefarm Golf Club nära E22 mellan Hurva och Hörby, får köpa Romeleåsens Golfklubb. Det beslöt medlemmarna efter en sluten omröstning i veckan.
Elisefarm fick 60 procent av rösterna och beräknas ta över driften den 1 mars.

Skånskan - 7 timmar sedan

Hur mycket mello kan du?

Quiz Gör vårt mello-quiz här..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.