YLE > Finland

Wednesday, 19 December, 14:56

YLE - 05 dec 16 kl. 16:15

”Överraskande aggressiva" nättroll sprider falsk information om ImatradådetSedan tre kvinnor sköts ihjäl utanför en restaurang i Imatra natten till söndag har nättroll spridit falsk information om både gärningsmannen och offren på sociala medier. Enligt utrikesministeriet spreds de falska nyheterna ovanligt aggressivt. Under söndagen och måndagen har en ovanligt aggressiv nätmobb försökt sätta spin på nyheten om trippelmordet i Imatra. Anonyma användare bombarderade både privatpersoner och nyhetssajter med falsk information om vad som hade hänt. - Fenomenet är inte nytt, men jag var överraskad över hur aggressivt den falska informationen spreds.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Imatradådet, Imatra, Finland, Vesa Häkkinen, Utrikesministeriets, City, Imatrab, Häkkinen, Finland Bland, Twitter, Åbo, Twitterkonto, Disinformationimatra

Dela artikeln

284 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Överraskande, aggressiva, nättroll, sprider, falsk, informationom , Imatradådet
SR - 30 jun 16 kl. 07:04

Aggressiva möss sprider ljus över hjärnans funktion

Aggressivt beteende har sedan tidigare kopplats ihop med hjärnans belöningssystem, men exakt hur det här fungerar har man inte känt till. Nu förklarar en ny studie på möss mer i detalj hur aggressivt beteende styrs..

Kristianstadsbladet - 09 jan 14 kl. 07:29

Tarmsmittan sprider sig


Ytterligare en person har insjuknat efter att ha smittats i det första svenska utbrottet av den aggressiva tarmbakterien Clostridium difficile typ 027.Hittills har två personer dött på Centrallasarettet i Växjö av bakterien, och nu har en person insjuknat i Kalmar, rapporterar tidningen Östran på nätet.Allmänheten uppmanas att undvika onödigt användande av antibiotika.

BT - 09 jan 14 kl. 07:30

Tarmsmittan sprider sig

Ytterligare en person har insjuknat efter att ha smittats i det första svenska utbrottet av den aggressiva tarmbakterien Clostridium difficile typ 027. Hittills har två personer dött på Centrallasarettet i Växjö av bakterien, och nu har en person insjuknat i Kalmar, rapporterar tidningen Östran på nätet.Allmänheten uppmanas att undvika onödigt användande av antibiotika.

SVT - 19 apr 11 kl. 21:33

"SD sprider lögner"

De somalier i Gnosjö som utpekas som aggressiva och för att skolka från kommunens svenskundervisning för invandrare är besvikna. Sverigedemokraterna sprider lögner säger de, och får stöd av sina lärare. Lennart Broman / reporter Mahamad Ahmed Mussa Farah Ahmed Abdikarim Mohamed Fanny Herdin / sfi-lärare Bashir Muhamad Paul Borstam (SD)/ fullmäktigeledamot Klas Boberg / gymnasiechef.

Alingsås tidning - 07 maj 17 kl. 05:30

Aggressiv växt sprider sig i Alingsås

Nu sprider sig den aggressiva arten skunkkalla i Alingsås. Ursprunget kan spåras till en plantering vid Nolby begravningsplats. Mårdhundar, signalkräftor och tromsöloka.

YLE - 22 sep 12 kl. 09:52

Vitsvanshjorten klarar sig överraskande bra i Finland

Vitsvanshjorten klarar sig överraskande bra i Finland. Vitsvanshjorten i Finland härstammar från bara fyra nordamerikanska hjortar som planterades ut på 1930-talet. Vid Helsingfors universitet har man räknat med att den finländska stammen är väldigt inavlad och känslig för sjukdomar.

SR - 01 jun 11 kl. 16:29

Utbrottet sprider sig ? 365 nya ehec-fall i dag

Myndigheterna i Tyskland har ännu ingen aning om varifrån det aggressiva ehec-utbrottet kommer ifrån. Samtidigt som myndigheterna grälar om den tidigare varningen om att spanska gurkor var felaktig så rapporteras om hundratals nya insjuknade i Tyskland i dag..

BT - 16 aug 11 kl. 17:28

Misstänkta bomber sprider oro

Ytterligare en misstänkt bomb hittades i dag i Sköndal i södra Stockholm. Området spärrades av under ett par timmar medan bombtekniker undersökte föremålet.
Det rörliknande föremålet hittades intill en parklek i samma område där en fyraårig flicka skadades vid en explosion på en förskola i förra veckan.

NT - 09 jan 14 kl. 07:29

Tarmsmittan sprider sig

Ytterligare en person har insjuknat efter att ha smittats i det första svenska utbrottet av den aggressiva tarmbakterien Clostridium difficile typ 027..

UNT - 09 jan 14 kl. 07:29

Tarmsmittan sprider sig

Ytterligare en person har insjuknat efter att ha smittats i det första svenska utbrottet av den aggressiva tarmbakterien Clostridium difficile typ 027. Två har hittills avlidit i Växjö och nu har en person i Kalmar insjuknat.(TT).

Fler nyheter från YLE

YLE - 1 timme sedan

Så här såg det ut när presidenten fick julgåvor – lucia på plats, Korpogäddan överräcktes

I dag har presidentparet Sauli Niinistö och Jenni Haukio fått sina traditionsenliga julgåvor..

YLE - 2 timmar sedan

Nu är det klart: Engångsplast förbjuds inom EU

EU har nu kommit överens att förbjuda plastartiklar som ofta hamnar i haven. Det handlar om till exempel engångsbestick, sugrör och bommullspinnar..

YLE - 4 timmar sedan

Ljuskäglan faller på hela Västnyland - det är bara bra om det finns flera datacentralstomter, säger stadsdirektören i Hangö om Ingåplanerna

Hangös stadsdirektör Denis Strandell välkomnar Fortums planer på en datacentral i Joddböle i Ingå. Om Västnyland får en etablering följer flera efter, tror han..

YLE - 4 timmar sedan

Polisen börjar föra in tips i sina system med en app – nytt datasystem ska hjälpa att förebygga brott

Polisen tar i bruk ett nytt spaningssystem som ska göra det möjligt att säkerheten. Systemet möjliggör också samarbete mellan säkerhetsmyndigheterna..

YLE - 4 timmar sedan

Utredning: När maten blev billigare tog industrin en större del av kakan

En ny undersökning visar att matindustrin inte påverkades av att matpriserna sjönk åren 2012-2016. Istället var det butikerna som blev den stora förloraren medan konsumenten tog hem vinsten..

YLE - 8 timmar sedan

Ska förskolebarnen behöva skala sina potatisar? Åbo säger nej till nationell rekommendation

Potatis handlar om mer än bara näring. Att få skala sina potatisar tränar både finmotorik och livsmedelskunskap anser myndigheten, men Åbo stad säger att det inte finns tid för sådant i förskolorna..

YLE - 9 timmar sedan

"Vi ska inte tumma på kvaliteten" - direktör föreslår kreativa lösningar för att möta Pargas sparkrav inom social- och hälsovården

Hur ska man hitta bestående inbesparingar inom en svällande social- och hälsovårdssektor? Det funderar man på i Pargas. Inbesparingar ska göras utan att tumma på personalresurser eller servicenivå..

YLE - 9 timmar sedan

Morgonkollen: Antalet fall misstänkt människohandel ökar, tusentals brottsoffer ersätts årligen av staten, vintervädret fortsätter

Polisen har i år fått kännedom om klart fler fall av misstänkt människohandel än tidigare. Kring 5 000 brottsoffer får årligen ersättning från statskassan för personskada och lidande..

YLE - 9 timmar sedan

Ljusdemonstration mot utvisningar till Afghanistan ordnades i Åbo

En ljusdemonstration mot utvisningar till Afghanistan ordnades vid Teaterbron i Åbo på tisdagseftermiddagen. En av dem som deltog i demonstrationen var Ahmad Hosseini. Enligt honom har säkerhetsläget i hans hemland Afghanistan försämrats under de tre år sedan han kom till Finland..

YLE - 9 timmar sedan

Kommentar: Klimatuppoffringar är svåra att gå till val på, och då är det lätt att plocka poäng med nej till höjd bränsleskatt

Klimatmålen kräver uppoffringar och ansvarstagande men just de sakerna är tyvärr svåra att göra häftiga vallöften på. Då blir det lätt för nejsägare och populister att kapa debatten, skriver Marianne Sundholm..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.