YLE > Finland

Monday, 15 October, 19:36

YLE - 05 dec 16 kl. 16:15

”Överraskande aggressiva" nättroll sprider falsk information om ImatradådetSedan tre kvinnor sköts ihjäl utanför en restaurang i Imatra natten till söndag har nättroll spridit falsk information om både gärningsmannen och offren på sociala medier. Enligt utrikesministeriet spreds de falska nyheterna ovanligt aggressivt. Under söndagen och måndagen har en ovanligt aggressiv nätmobb försökt sätta spin på nyheten om trippelmordet i Imatra. Anonyma användare bombarderade både privatpersoner och nyhetssajter med falsk information om vad som hade hänt. - Fenomenet är inte nytt, men jag var överraskad över hur aggressivt den falska informationen spreds.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Imatradådet, Imatra, Finland, Vesa Häkkinen, Utrikesministeriets, City, Imatrab, Häkkinen, Finland Bland, Twitter, Åbo, Twitterkonto, Disinformationimatra

Dela artikeln

284 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Överraskande, aggressiva, nättroll, sprider, falsk, informationom , Imatradådet
SR - 30 jun 16 kl. 07:04

Aggressiva möss sprider ljus över hjärnans funktion

Aggressivt beteende har sedan tidigare kopplats ihop med hjärnans belöningssystem, men exakt hur det här fungerar har man inte känt till. Nu förklarar en ny studie på möss mer i detalj hur aggressivt beteende styrs..

Kristianstadsbladet - 09 jan 14 kl. 07:29

Tarmsmittan sprider sig


Ytterligare en person har insjuknat efter att ha smittats i det första svenska utbrottet av den aggressiva tarmbakterien Clostridium difficile typ 027.Hittills har två personer dött på Centrallasarettet i Växjö av bakterien, och nu har en person insjuknat i Kalmar, rapporterar tidningen Östran på nätet.Allmänheten uppmanas att undvika onödigt användande av antibiotika.

BT - 09 jan 14 kl. 07:30

Tarmsmittan sprider sig

Ytterligare en person har insjuknat efter att ha smittats i det första svenska utbrottet av den aggressiva tarmbakterien Clostridium difficile typ 027. Hittills har två personer dött på Centrallasarettet i Växjö av bakterien, och nu har en person insjuknat i Kalmar, rapporterar tidningen Östran på nätet.Allmänheten uppmanas att undvika onödigt användande av antibiotika.

SVT - 19 apr 11 kl. 21:33

"SD sprider lögner"

De somalier i Gnosjö som utpekas som aggressiva och för att skolka från kommunens svenskundervisning för invandrare är besvikna. Sverigedemokraterna sprider lögner säger de, och får stöd av sina lärare. Lennart Broman / reporter Mahamad Ahmed Mussa Farah Ahmed Abdikarim Mohamed Fanny Herdin / sfi-lärare Bashir Muhamad Paul Borstam (SD)/ fullmäktigeledamot Klas Boberg / gymnasiechef.

Alingsås tidning - 07 maj 17 kl. 05:30

Aggressiv växt sprider sig i Alingsås

Nu sprider sig den aggressiva arten skunkkalla i Alingsås. Ursprunget kan spåras till en plantering vid Nolby begravningsplats. Mårdhundar, signalkräftor och tromsöloka.

YLE - 22 sep 12 kl. 09:52

Vitsvanshjorten klarar sig överraskande bra i Finland

Vitsvanshjorten klarar sig överraskande bra i Finland. Vitsvanshjorten i Finland härstammar från bara fyra nordamerikanska hjortar som planterades ut på 1930-talet. Vid Helsingfors universitet har man räknat med att den finländska stammen är väldigt inavlad och känslig för sjukdomar.

SR - 01 jun 11 kl. 16:29

Utbrottet sprider sig ? 365 nya ehec-fall i dag

Myndigheterna i Tyskland har ännu ingen aning om varifrån det aggressiva ehec-utbrottet kommer ifrån. Samtidigt som myndigheterna grälar om den tidigare varningen om att spanska gurkor var felaktig så rapporteras om hundratals nya insjuknade i Tyskland i dag..

BT - 16 aug 11 kl. 17:28

Misstänkta bomber sprider oro

Ytterligare en misstänkt bomb hittades i dag i Sköndal i södra Stockholm. Området spärrades av under ett par timmar medan bombtekniker undersökte föremålet.
Det rörliknande föremålet hittades intill en parklek i samma område där en fyraårig flicka skadades vid en explosion på en förskola i förra veckan.

NT - 09 jan 14 kl. 07:29

Tarmsmittan sprider sig

Ytterligare en person har insjuknat efter att ha smittats i det första svenska utbrottet av den aggressiva tarmbakterien Clostridium difficile typ 027..

UNT - 09 jan 14 kl. 07:29

Tarmsmittan sprider sig

Ytterligare en person har insjuknat efter att ha smittats i det första svenska utbrottet av den aggressiva tarmbakterien Clostridium difficile typ 027. Två har hittills avlidit i Växjö och nu har en person i Kalmar insjuknat.(TT).

Fler nyheter från YLE

YLE - 1 timme sedan

Budgetförslag: Tillväxten och investeringstakten fortsätter i Sibbo - tågtrafik mellan Nickby och Kervo inom tre år

I Sibbo kommuns budgetförslag för 2019 fortsätter den hårda investeringstakten. Kommunen ska klara det utan skattehöjningar och inom tre år hoppas man på avgörande beslut om tågtrafiken mellan Nickby och Kervo..

YLE - 3 timmar sedan

Esbo höjer barnträdgårdslärarnas löner

Esbo följer Vandas och Helsingfors exempel och höjer barnträdgårdslärarnas löner från och med år 2019..

YLE - 3 timmar sedan

En dag vill Ingåbon Emil Lindholm från köra VM-serien - "Min dröm är att livnära mig på att köra rally"

Ingåbon Emil Lindholm kom tvåa i rallyns FM-serie. Säsongen 2019 vill han vinna serien och drömmen är att en dag livnära sig på att köra rally..

YLE - 4 timmar sedan

Nu är det tillåtet att bränna hästgödsel i Finland – två hästar kan värma ett egnahemshus: ”Vi jobbat för det här i över tjugo år”

Ryttarförbundets tidigare generalsekreterare Fred Sundwall är nöjd med att tjugo år av lobbning har lett till resultat. Finland godkänner nu hästgödsel som bränsle efter att EU i fjol ändrade sina direktiv..

YLE - 4 timmar sedan

Färska siffror: En knapp majoritet motsätter sig försämrat uppsägningsskydd

Uppsägningsskyddet delar folket. Det visar en opinionsundersökning som Yle beställt av Taloustutkimus..

YLE - 4 timmar sedan

Nu finns det runt 400 saimenvikare – otrolig tillväxt på bara fyra år

Jord- och skogsbruksministeriet kommer med goda nyheter för saimenvikarens vänner. Antalet vikare har stigit med en tredjedel det här decenniet, tack vare frivilliga hjälpare..

YLE - 4 timmar sedan

Pargasbo skickade falska räkningar åt företagare i flera år – dömdes i tingsrätten

En Pargasbo, som skickade obefogade räkningar till företagare har dömts till villkorligt fängelse i Egentliga Finlands tingsrätt. Mannen dömdes till drygt två års villkorligt fängelse för grovt bokföringsbrott och grovt bedrägeri..

YLE - 5 timmar sedan

Nya omhäktningsförhandlingar kring Airiston Helmi – de två häktade vill bli frisläppta

Polisen vill inte att de två misstänkta männen släpps ur häktet, utan kräver att de två männen fortsättningsvis häktas på samma grunder som i förhandlingarna början av oktober. Männen misstänks för grovt skattebedrägeri..

YLE - 6 timmar sedan

Vasa universitet samarbetar med Kinas vetenskapsakademi

Vasa universitet har inlett ett samarbete med Kinas vetenskapsakademi. Man ska bland annat forska i övergången till hållbara energisystem. Doktor Selina Liang leder verksamheten i Vasa..

YLE - 6 timmar sedan

Högsta budet på Villa Ormnäs 350 000 euro

Flera budgivare var med i anbudstävlingen om den gamla trävillan i Ekenäs. Raseborgs stad har länge försökt sälja Villa Ormnäs..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.