YLE > Finland

Saturday, 23 February, 16:16

YLE - 05 dec 16 kl. 16:15

”Överraskande aggressiva" nättroll sprider falsk information om ImatradådetSedan tre kvinnor sköts ihjäl utanför en restaurang i Imatra natten till söndag har nättroll spridit falsk information om både gärningsmannen och offren på sociala medier. Enligt utrikesministeriet spreds de falska nyheterna ovanligt aggressivt. Under söndagen och måndagen har en ovanligt aggressiv nätmobb försökt sätta spin på nyheten om trippelmordet i Imatra. Anonyma användare bombarderade både privatpersoner och nyhetssajter med falsk information om vad som hade hänt. - Fenomenet är inte nytt, men jag var överraskad över hur aggressivt den falska informationen spreds.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Imatradådet, Imatra, Finland, Vesa Häkkinen, Utrikesministeriets, City, Imatrab, Häkkinen, Finland Bland, Twitter, Åbo, Twitterkonto, Disinformationimatra

Dela artikeln

284 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Överraskande, aggressiva, nättroll, sprider, falsk, informationom , Imatradådet
SR - 30 jun 16 kl. 07:04

Aggressiva möss sprider ljus över hjärnans funktion

Aggressivt beteende har sedan tidigare kopplats ihop med hjärnans belöningssystem, men exakt hur det här fungerar har man inte känt till. Nu förklarar en ny studie på möss mer i detalj hur aggressivt beteende styrs..

Kristianstadsbladet - 09 jan 14 kl. 07:29

Tarmsmittan sprider sig


Ytterligare en person har insjuknat efter att ha smittats i det första svenska utbrottet av den aggressiva tarmbakterien Clostridium difficile typ 027.Hittills har två personer dött på Centrallasarettet i Växjö av bakterien, och nu har en person insjuknat i Kalmar, rapporterar tidningen Östran på nätet.Allmänheten uppmanas att undvika onödigt användande av antibiotika.

BT - 09 jan 14 kl. 07:30

Tarmsmittan sprider sig

Ytterligare en person har insjuknat efter att ha smittats i det första svenska utbrottet av den aggressiva tarmbakterien Clostridium difficile typ 027. Hittills har två personer dött på Centrallasarettet i Växjö av bakterien, och nu har en person insjuknat i Kalmar, rapporterar tidningen Östran på nätet.Allmänheten uppmanas att undvika onödigt användande av antibiotika.

SVT - 19 apr 11 kl. 21:33

"SD sprider lögner"

De somalier i Gnosjö som utpekas som aggressiva och för att skolka från kommunens svenskundervisning för invandrare är besvikna. Sverigedemokraterna sprider lögner säger de, och får stöd av sina lärare. Lennart Broman / reporter Mahamad Ahmed Mussa Farah Ahmed Abdikarim Mohamed Fanny Herdin / sfi-lärare Bashir Muhamad Paul Borstam (SD)/ fullmäktigeledamot Klas Boberg / gymnasiechef.

Alingsås tidning - 07 maj 17 kl. 05:30

Aggressiv växt sprider sig i Alingsås

Nu sprider sig den aggressiva arten skunkkalla i Alingsås. Ursprunget kan spåras till en plantering vid Nolby begravningsplats. Mårdhundar, signalkräftor och tromsöloka.

YLE - 22 sep 12 kl. 09:52

Vitsvanshjorten klarar sig överraskande bra i Finland

Vitsvanshjorten klarar sig överraskande bra i Finland. Vitsvanshjorten i Finland härstammar från bara fyra nordamerikanska hjortar som planterades ut på 1930-talet. Vid Helsingfors universitet har man räknat med att den finländska stammen är väldigt inavlad och känslig för sjukdomar.

SR - 01 jun 11 kl. 16:29

Utbrottet sprider sig ? 365 nya ehec-fall i dag

Myndigheterna i Tyskland har ännu ingen aning om varifrån det aggressiva ehec-utbrottet kommer ifrån. Samtidigt som myndigheterna grälar om den tidigare varningen om att spanska gurkor var felaktig så rapporteras om hundratals nya insjuknade i Tyskland i dag..

BT - 16 aug 11 kl. 17:28

Misstänkta bomber sprider oro

Ytterligare en misstänkt bomb hittades i dag i Sköndal i södra Stockholm. Området spärrades av under ett par timmar medan bombtekniker undersökte föremålet.
Det rörliknande föremålet hittades intill en parklek i samma område där en fyraårig flicka skadades vid en explosion på en förskola i förra veckan.

NT - 09 jan 14 kl. 07:29

Tarmsmittan sprider sig

Ytterligare en person har insjuknat efter att ha smittats i det första svenska utbrottet av den aggressiva tarmbakterien Clostridium difficile typ 027..

UNT - 09 jan 14 kl. 07:29

Tarmsmittan sprider sig

Ytterligare en person har insjuknat efter att ha smittats i det första svenska utbrottet av den aggressiva tarmbakterien Clostridium difficile typ 027. Två har hittills avlidit i Växjö och nu har en person i Kalmar insjuknat.(TT).

Fler nyheter från YLE

YLE - 45 minuter sedan

Henriksson tror att tiden för vårdreformen inte räcker till

Oppositionspartiet SFP:s ordförande Anna-Maja Henriksson tippar att den här riksdagen inte hinner rösta om vårdreformen. Hon säger att det finns bara tre veckor kvar och 20 punkter som strider mot grundlagen..

YLE - 1 timme sedan

"Som 15-åring är man inte redo att köra en riktig bil" - Snart får unga framföra lätta bilar utan körlektioner

Den första mars blir det möjligt för femtonåringar att börja köra lätta bilar. Dessa fordon, som hör till fordonsklass T, är personbilar som har en begränsad topphastighet på 60 kilometer i timmen..

YLE - 2 timmar sedan

Bromarvborna bjöds på virtuell resa runt världen: "Det drog nog lite i magen"

I Bromarv ställde man till med en lite annorlunda fest i samlingslokalen Hembygdens Väl förra veckan. Man bjöd nämligen på VR-party - ett besök i den virtuella verkligheten..

YLE - 4 timmar sedan

Experter: Ingen valfrihet utan EU-kommissionens välsignelse

Finland måste be EU-kommissionen bedöma den planerade valfriheten inom vården innan den kan träda i kraft. Den bedömningen håller rättsexperter fast vid efter att grundlagsutskottet kom med sitt utlåtande om vårdreformen på fredagen..

YLE - 9 timmar sedan

Se skid-VM live: Pärmäkoskis medaljchans och Niskanens chansning

Krista Pärmäkoski har tagit medalj i skiathlon i de två senaste stortävlingarna. Den sviten kan förlängas i dag, men det är många om budet. I herrloppet riktas intresset mot Iivo Niskanen, som något överraskande väljer att ställa upp i tävlingen.

YLE - 5 timmar sedan

Siv Sandberg om vård- och landskapsreformen: Det blir spännande ända in i kaklet

Ytterst utmanande. Så kan man sammanfatta slutrakan för regeringens jätteprojekt, vård- och landskapsreformen. Tiden hotar ta slut och alla regeringspartier kanske inte längre stöder en urvattnad kompromiss, säger valexperten och kommunforskaren Siv Sandberg..

YLE - 6 timmar sedan

Lotta Green: Vårdarna - de riktiga superhjältarna

Tänk er ett barn som ställer sig upp och säger, ”jag vill bli närvårdare när jag blir stor”. Lotta Green undrar om det börjar vara dags att ge vården den uppskattning den förtjänar..

YLE - 6 timmar sedan

Antti Rinne återvänder till jobbet efter sin sjukledighet som planerat nästa vecka

Socialdemokraternas ordförande Antti Rinne har meddelat till [link:https://www.is.fi/politiikka/art-2000006010929.

YLE - 6 timmar sedan

Dags att gräva fram allergimedicinen? Under de kommande dagarna får Södra och Mellersta Finland pollen från Västeuropa

Under de kommande dagarna får landets södra och mellersta delar pollen från Västeuropa var vädret har varit varmt. Det meddelar meteorologiska institutet på Twitter..

YLE - 7 timmar sedan

"Som vi har sett med Olkiluoto trean är inte kärnkraft en realistisk lösning för tillfället" - Partiernas ungdomsförbund tycker till om klimatfrågor

De flesta av partiernas ungdomsförbund har en grönare agenda än moderpartierna. Det visar sig när vi tog kontakt med flera av förbunden angående Yles klimatenkät. I torsdags lanserade Yle sin klimatenkät där partiledare svarade på frågor om bland annat utsläppsmål, skogsbruk och kärnkraft..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.