News55 > Nyheter

Tuesday, 17 January, 07:50

News55 - 01 dec 16 kl. 13:56

Allt fler pensionärer arbetar inom Rut- och Rot-branschenAllt fler bemanningsföretag satsar på pensionärer som arbetskraft genom att hyra ut äldre till andra företag, skriver tidningen Flamman. Ett av de företag som satsat på den äldre målgruppen är Hyr en pensionär där Josef Lund är VD.       LÄS MER: Allt fler åldersdiskriminerade äldre startar eget Vill ta tillvara på äldres kunskap – Det är två grupper som arbetar hos oss, dels de som vill komma ut och träffa folk och fortsätta med det de är duktiga på. Där är kanske den sociala biten viktigast. Den andra gruppen är de som har det ganska tufft med låg pension och dålig ekonomi, säger Josef Lund till Flamman.
Läs mer på News55
Läs mer om:
Rut, Rot, Flamman,  hyr, Josef Lund, VD, LÄS MER, Vill, Rotavdragen, Hyr, LO, Kent Ackholt, Sverige, Ackholt,  Kent Ackholt, FLER NYHETER

Dela artikeln

39 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Allt fler, pensionärer, arbetarinom , Rutoch , Rot-branschen
BT - 10 mar 13 kl. 15:05

Fler pensionärer hos fogden

Allt fler pensionärer får svårt att klara ekonomin. Personer över 70 år är den ålderskategori som växer snabbast bland Kronofogdens registreringar. Drygt 19 000 personer över 70 år hamnade i Kronofogdens register i fjol.

BT - 10 mar 13 kl. 15:05

Allt fler pensionärer hotas av indrivning hos kronofogden

Allt fler pensionärer får svårt att klara ekonomin. Personer över 70 år är den ålderskategori som växer snabbast bland Kronofogdens registreringar. Drygt 19 000 personer över 70 år hamnade i Kronofogdens register i fjol.

BT - 31 dec 12 kl. 01:29

Fler pensionärer flyttar utomlands

Allt fler pensionärer flyttar utomlands. I dag får 114 000 personer bosatta i andra länder än Sverige allmän pension. För tio år sedan var motsvarande siffra 72 000, skriver Dagens Nyheter.

DN - 30 aug 13 kl. 09:49

Rumänien har fler pensionärer än arbetande

I Rumänien finns det fler pensionärer än människor som har jobb. Risken finns att landet inte kommer att kunna försörja sina äldre i framtiden..

News55 - 05 dec 16 kl. 16:32

300 000 pensionärer drabbas av nya pensionsregler

Sveriges pensionärer kommer att få mer pengar nästa år i och med att inkomstpensionerna höjs. Men för de 300 000 pensionärer som har valt att lägga sina premiepensionspengar i en traditionell försäkring istället för i en fondförsäkring blir höjningen inte så hög som den hade kunnat bli, skriver Expressen.       LÄS MER: Allt fler pensionärer arbetar inom Rut- och Rotbranschen “Inte lika mycket mer i plånboken för alla” – Folk kommer att få mer i plånboken, men inte lika mycket mer på grund av våra justeringar, säger Jimmy Larsson-Hagberg, pressekreterare på Pensionsmyndigheten till Expressen.

YLE - 10 jul 14 kl. 10:59

Allt fler pensionärer jobbar

Klart fler människor fortsätter jobba efter att de nått pensionsåldern. Nästan var femte person mellan 63 och 67 år jobbar trots att den lägsta gränsen för ålderspension ligger på 63 år. Enligt statistik från Pensionsskyddscentralen som publicerats på torsdagen handlar det om 67 000 personer i arbetslivet.

BT - 28 jul 13 kl. 15:23

Fler pensionärer bakom galler

Allt fler ålderspensionärer sitter i fängelse. På tio år har antalet intagna över 65 år mer än fördubblats. Trots det anser Kriminalvården att det är långt kvar till särskilda pensionärsavdelningar.

Expressen - 08 dec 16 kl. 07:42

Allt fler pensionärer är fattiga i Sverige i dag

Allt fler svenska pensionärer lever på EU:s fattigdomsgräns. Svenska pensionärer hör till de värst drabbade i Europa – mest utsatta är äldre kvinnor, enligt EU-kommissionens statistik. – Ett tandläkarbesök räcker för att krascha mångas ekonomi.

Nyhetskanalen - 07 jul 12 kl. 07:43

Fler pensionärer fall för kronofogden

Pensionärer som inte klarar sina skulder är ett växande problem för Kronofogden, som på fem år har fått 16 procent fler skuldsatta äldre att ta hand om. I fjol hamnade 42 000 pensionärerna hos Kronofogden, varav hälften så många kvinnor som män. Nu befaras fler skuldsatta äldre att ta hand eftersom svenskarna över 65 år blir fler.

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Fler pensionärer hos fogden

Under de senaste fem åren har antalet pensionärer som hamnar i Kronofogdens skuldregister ökat med 16 procent. Orsaken uppges vara överkonsumtion, uppger Ekot.I februari i år var antalet pensionärer som fått betalningsanmärkningar, och som hamnat i Kronofogdens register, cirka 42.

Fler nyheter från News55

News55 - 16 timmar sedan

Så ska äldre bli mindre ensamma

Att många av Sveriges äldre tillbringar många av dygnets vakna timmar i ensamhet är ingen nyhet. Det är däremot diakonistiftelsen Samariterhemmets uppsökande verksamhet där man i samarbete med hemtjänsten ska hitta de allra ensammaste äldre och erbjuda dem stöd, samtal och fika, det rapporterar P4 Uppland. – Vi kommer att jobba med konst, litteratur, musik och framförallt samtal.

News55 - 18 timmar sedan

Så undviker du att förlora upp till 150 000 av pensionen

När den allmänna pensionen minskar blir tjänstepensionen allt viktigare för den som vill bibehålla sin ekonomiska standard som pensionär, det skriver Svenska Dagbladet. Många lockas därför av att ta ut sin tjänstepension under kortare tid. En undersökning från pensionsbolaget AMF visade att en tredjedel väljer kortare uttag av sin tjänstepension än livsvarigt, något som enligt pensionärsorganisationen SPF Seniorerna kan leda till att personer som lever länge kan mista upp till 150 000 kronor.

News55 - 20 timmar sedan

PRO slår tillbaka mot kritik av stillasittande äldre

Förra veckan repporterade News55 om debattören Helena Olsson som tycker att äldre och överviktigas tid framför tv:n borde diskuteras precis lika mycket som barn och ungdomars tid framför olika skärmar. Nu svarar PRO:s Förbundssekreterare Johanna Hållén på tal i DN Åsikt. Johanna Hållén, tycker att fler äldre borde spendera mer tid framför sin dator eller padda utöver sina friskvårdsaktiviteter och menar att man som pensionär har möjlighet att göra både och.

News55 - 21 timmar sedan

Seiwert Öholm, 77, tar farväl av familj och vänner

Siewert Öholms familj har samlats på Centrallasarettet i Växjö där Siewert nu vårdas i vad som kan vara hans sista tid i livet. Beskedet om att Siewert Öholms levercancer hade förvärrats drastiskt kom som en chock för familjen eftersom läkarna tidigare har varit positiva, det berättade Gitten Bolin Öholm, Siewert Öholms hustru, för Nöjesbladet natten till måndag.       LÄS MER: Fler fall av prostatacancer kan upptäckas med nytt test “Det är bara nedräkning, det är ingenting mer att göra” – Beskedet innan har varit helt fel.

News55 - 22 timmar sedan

Dagens Dahlgren: Gamla bekanta

News55 - 13 jan 17 kl. 14:25

Äldre män mer positiva inför 2017 än jämnåriga kvinnor

Under 2017 kommer både den allmänna pensionen och flera typer av tjänstepensioner att räknas upp – något som kan komma att ge många av Sveriges pensionärer en tryggare tillvaro. Enligt en enkätundersökning som skickades ut till drygt 24 000 av AMF:s kunder som är över 55 och som får sin pension utbetald, ser de äldre ljust på 2017.       LÄS MER: Pensionsmyndigheten varnar för rådgivare Sex av tio tycker att pensionen inte räcker till Totalt svarade 24 040 personer på enkäten.

News55 - 13 jan 17 kl. 12:45

Pensionsmyndigheten varnar för rådgivare

Oavsett om du fortsätter att jobba eller inte kan man från och med sin 61-årsdag ta ut sin inkomstpension. Något som gör pensionsrådgivare intresserade från både seriösa och mindre seriösa bolag, det rapporterar Expressen. Det handlar om många pensionsmiljarder som rådgivare vill komma åt och tjäna provisioner på och de är framförallt intresserade av personer som tänkt fortsätta arbeta.

News55 - 13 jan 17 kl. 12:42

Vårdtagare tvångsinjicerades på äldreboende

Det var i november som en vårdtagare på ett äldreboende i Sotenäs kommun i Västra Götalands län hade spärrat sin dörr och visat tecken på att vara självdestruktiv.       LÄS MER: Sköterska var påverkad hemma hos vårdtagare Bältades och tvångsinjicerades Personalen tog därefter bort dörren till lägenheten och tillsatte en rad tvångsåtgärder för att förhindra att personen skulle skada sig själv, bland annat spändes personen fast med bälte i en stol och tvångsinjicerades, det framkommer i en lex Sarah-anmälan till Inspektionen för vård och omsorg (IVO).        FLER NYHETER: Mer för dig med livserfarenhet
.

News55 - 13 jan 17 kl. 11:53

Sköterska var påverkad hemma hos vårdtagare

Det var i oktober förra året som en undersköterska hittades påverkad hemma hos en hemtjänsttagare i Partille. I den fortsatta utredningen framkom också andra oegentligheter, bland annat hade sköterskan tagit emot pengar från vårdtagaren. Enligt lex Sarah-anmälan orsakade händelsen oro hos vårdtagaren och undersköterskans anställning avslutades redan nästa dag.

News55 - 13 jan 17 kl. 11:32

Här är förra årets mest anmälda företag

Telia, mobiloperatör 3 och hemelektronikföretaget Elgiganten ligger i topp i Nyhetsbyrån Sirens sammanställning över de 100 företag som anmälts flest gånger till Konsumentverket under 2016. – Det som sticker ut för 2016 är helt klart de så kallade abonnemangsfällorna på nätet. Där har anmälningarna fördubblats under det senaste året, säger Hans Lundin, presschef på Konsumentverket, till Nyhetsbyrån Siren.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.