News55 > Nyheter

Sunday, 26 March, 18:57

News55 - 01 dec 16 kl. 13:56

Allt fler pensionärer arbetar inom Rut- och Rot-branschenAllt fler bemanningsföretag satsar på pensionärer som arbetskraft genom att hyra ut äldre till andra företag, skriver tidningen Flamman. Ett av de företag som satsat på den äldre målgruppen är Hyr en pensionär där Josef Lund är VD.       LÄS MER: Allt fler åldersdiskriminerade äldre startar eget Vill ta tillvara på äldres kunskap – Det är två grupper som arbetar hos oss, dels de som vill komma ut och träffa folk och fortsätta med det de är duktiga på. Där är kanske den sociala biten viktigast. Den andra gruppen är de som har det ganska tufft med låg pension och dålig ekonomi, säger Josef Lund till Flamman.
Läs mer på News55
Läs mer om:
Rut, Rot, Flamman,  hyr, Josef Lund, VD, LÄS MER, Vill, Rotavdragen, Hyr, LO, Kent Ackholt, Sverige, Ackholt,  Kent Ackholt, FLER NYHETER

Dela artikeln

39 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Allt fler, pensionärer, arbetarinom , Rutoch , Rot-branschen
BT - 10 mar 13 kl. 15:05

Fler pensionärer hos fogden

Allt fler pensionärer får svårt att klara ekonomin. Personer över 70 år är den ålderskategori som växer snabbast bland Kronofogdens registreringar. Drygt 19 000 personer över 70 år hamnade i Kronofogdens register i fjol.

BT - 10 mar 13 kl. 15:05

Allt fler pensionärer hotas av indrivning hos kronofogden

Allt fler pensionärer får svårt att klara ekonomin. Personer över 70 år är den ålderskategori som växer snabbast bland Kronofogdens registreringar. Drygt 19 000 personer över 70 år hamnade i Kronofogdens register i fjol.

BT - 31 dec 12 kl. 01:29

Fler pensionärer flyttar utomlands

Allt fler pensionärer flyttar utomlands. I dag får 114 000 personer bosatta i andra länder än Sverige allmän pension. För tio år sedan var motsvarande siffra 72 000, skriver Dagens Nyheter.

DN - 30 aug 13 kl. 09:49

Rumänien har fler pensionärer än arbetande

I Rumänien finns det fler pensionärer än människor som har jobb. Risken finns att landet inte kommer att kunna försörja sina äldre i framtiden..

News55 - 05 dec 16 kl. 16:32

300 000 pensionärer drabbas av nya pensionsregler

Sveriges pensionärer kommer att få mer pengar nästa år i och med att inkomstpensionerna höjs. Men för de 300 000 pensionärer som har valt att lägga sina premiepensionspengar i en traditionell försäkring istället för i en fondförsäkring blir höjningen inte så hög som den hade kunnat bli, skriver Expressen.       LÄS MER: Allt fler pensionärer arbetar inom Rut- och Rotbranschen “Inte lika mycket mer i plånboken för alla” – Folk kommer att få mer i plånboken, men inte lika mycket mer på grund av våra justeringar, säger Jimmy Larsson-Hagberg, pressekreterare på Pensionsmyndigheten till Expressen.

YLE - 10 jul 14 kl. 10:59

Allt fler pensionärer jobbar

Klart fler människor fortsätter jobba efter att de nått pensionsåldern. Nästan var femte person mellan 63 och 67 år jobbar trots att den lägsta gränsen för ålderspension ligger på 63 år. Enligt statistik från Pensionsskyddscentralen som publicerats på torsdagen handlar det om 67 000 personer i arbetslivet.

BT - 28 jul 13 kl. 15:23

Fler pensionärer bakom galler

Allt fler ålderspensionärer sitter i fängelse. På tio år har antalet intagna över 65 år mer än fördubblats. Trots det anser Kriminalvården att det är långt kvar till särskilda pensionärsavdelningar.

Expressen - 08 dec 16 kl. 07:42

Allt fler pensionärer är fattiga i Sverige i dag

Allt fler svenska pensionärer lever på EU:s fattigdomsgräns. Svenska pensionärer hör till de värst drabbade i Europa – mest utsatta är äldre kvinnor, enligt EU-kommissionens statistik. – Ett tandläkarbesök räcker för att krascha mångas ekonomi.

Nyhetskanalen - 07 jul 12 kl. 07:43

Fler pensionärer fall för kronofogden

Pensionärer som inte klarar sina skulder är ett växande problem för Kronofogden, som på fem år har fått 16 procent fler skuldsatta äldre att ta hand om. I fjol hamnade 42 000 pensionärerna hos Kronofogden, varav hälften så många kvinnor som män. Nu befaras fler skuldsatta äldre att ta hand eftersom svenskarna över 65 år blir fler.

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Fler pensionärer hos fogden

Under de senaste fem åren har antalet pensionärer som hamnar i Kronofogdens skuldregister ökat med 16 procent. Orsaken uppges vara överkonsumtion, uppger Ekot.I februari i år var antalet pensionärer som fått betalningsanmärkningar, och som hamnat i Kronofogdens register, cirka 42.

Fler nyheter från News55

News55 - 23 mar 17 kl. 15:00

Regeringen vill sänka skatten för 1,4 miljoner pensionärer

Det förslag som syftar till att sänka skatten för drygt 1,4 miljoner svenskar över 65 år är en del av en överenskommelse mellan regeringspartierna och Vänsterpartiet inför budgetpropositionen för 2018. Förslaget innebär att skatten sänks med upptill 2 500 kronor per år för 70 procent av alla över 65. Christina Rogestam, förbundsordförande för SPF Seniorerna ställer sig positiv till förslaget.

News55 - 23 mar 17 kl. 11:09

Pensionärsförbunden välkomnar regeringsförslag om minskat bidragskrångel

Det ska bli enklare för Sveriges pensionärer att beräkna inkomster för bostadstillägg och äldreförsörjningsstöd, det föreslår regeringen i ett nytt lagförslag som presenterades i veckan. Tanken är att den enskilda pensionären inte själv ska behöva sköta kontrolluppgifterna gällande inkomst. Detta ska istället ske automatiskt genom Skatteverkets beslut om slutgiltig skatt.

News55 - 21 mar 17 kl. 15:34

Seniormässan i Västerås är igång!

Redan strax efter öppning hade många besökare letat sig till Bilia i Västerås och News55:s seniormässa. – Det är otroligt roligt att så många har letat sig hit, säger News55:s projektledare Lina Bergsbo på plats i Västerås. Klockan elva invigdes mässan av News55:s grundare Artur Ringart tillsammans med pensionärsorganisationerna SKPF, PRO och SPF Seniorerna.

News55 - 20 mar 17 kl. 10:29

Så ska pensionerna bli mer jämställda

Eftersom kvinnor generellt sett i högre utsträckning arbetar deltid, har lägre löner och tar större ansvar för familj och barn blir kvinnors pension i snitt 30 procent lägre än mäns. Med anledning av det ekonomiska glappet mellan mäns och kvinnors pensioner vill de sex partier som står bakom pensionssystemet ta krafttag mot de ojämställda pensionerna. – Kvinnor har 30 procent lägre pensioner än män och det krävs åtgärder på flera håll för att komma åt det.

News55 - 14 feb 17 kl. 11:17

Flera anställda på äldreboende avstängda

Det var efter ett flertal rapporter om missförhållanden på en avdelning på ett äldreboende i Kiruna, som fem fastanställda och en vikarie har stängts av. Rapporterna avsåg sådant som att de boende bland annat hade gått ned ohälsosamt mycket i vikt utan att personalen hade uppmärksammat det, och att de boende hade utsatts för kränkningar samt råkat ut för fallolyckor, det framkommer i en lex Sarah-anmälan till Inspektionen för vård och omsorg (IVO). Avdelningen på äldreboendet har tidigare anmälts till Arbetsmiljöverket av skyddsombudet.

News55 - 14 feb 17 kl. 11:16

Här varar giftermålen längst i landet

Under 2015 tog äktenskapen i Övertorneå i genomsnitt slut efter 42 år till skillnad mot i Sundbyberg och i Botkyrka där genomsnittet var 16 år, det framkommer i siffror från SCB som Nyhetsbyrån Siren har sammanställt. – I storstan finns en yngre befolkning. Det är många som gifter sig, men fler äktenskap upphör på grund av skilsmässa, säger Tomas Johansson, befolkningsstatistiker på SCB, till Nyhetsbyrån Siren.

News55 - 20 mar 17 kl. 10:00

Dagens Dahlgren – Hemlighet

News55 - 17 mar 17 kl. 08:23

Seniormässan kommer till Västerås!

Nu slår News55 upp portarna till seniormässan i Västerås. Tillsammans med SPF Seniorerna, PRO och SKPF bjuder vi på två intensiva dagar fyllda med glädje och inspiration för seniorer 55+. Vi ser fram emot en mässa som bjuder på både nytta och nöje.

News55 - 13 mar 17 kl. 13:52

Välbesökt seniormässa i Karlstad

News55:s seniormässa befinner sig i Karlstad och Karlstad CCC i dagarna två, något som hittills visat sig vara mycket uppskattat då det vimlade av människor redan strax efter att portarna slagit upp vid tio-tiden. Idag var det Björn Eriksson, den före detta polischefen och landshövdingen, som talade inför en fullsatt publik om kontanter och bankernas strategi för att strypa dessa. Men misströsta inte om det var så att du inte hann ta dig till mässan idag, i morgon är det dags för artisterna Sten & Stanley att inta scenen.

News55 - 13 mar 17 kl. 10:00

Dagens Dahlgren – DietOm oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.