News55 > Nyheter

Friday, 28 April, 08:18

News55 - 01 dec 16 kl. 13:56

Allt fler pensionärer arbetar inom Rut- och Rot-branschenAllt fler bemanningsföretag satsar på pensionärer som arbetskraft genom att hyra ut äldre till andra företag, skriver tidningen Flamman. Ett av de företag som satsat på den äldre målgruppen är Hyr en pensionär där Josef Lund är VD.       LÄS MER: Allt fler åldersdiskriminerade äldre startar eget Vill ta tillvara på äldres kunskap – Det är två grupper som arbetar hos oss, dels de som vill komma ut och träffa folk och fortsätta med det de är duktiga på. Där är kanske den sociala biten viktigast. Den andra gruppen är de som har det ganska tufft med låg pension och dålig ekonomi, säger Josef Lund till Flamman.
Läs mer på News55
Läs mer om:
Rut, Rot, Flamman,  hyr, Josef Lund, VD, LÄS MER, Vill, Rotavdragen, Hyr, LO, Kent Ackholt, Sverige, Ackholt,  Kent Ackholt, FLER NYHETER

Dela artikeln

39 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Allt fler, pensionärer, arbetarinom , Rutoch , Rot-branschen
BT - 10 mar 13 kl. 15:05

Fler pensionärer hos fogden

Allt fler pensionärer får svårt att klara ekonomin. Personer över 70 år är den ålderskategori som växer snabbast bland Kronofogdens registreringar. Drygt 19 000 personer över 70 år hamnade i Kronofogdens register i fjol.

BT - 10 mar 13 kl. 15:05

Allt fler pensionärer hotas av indrivning hos kronofogden

Allt fler pensionärer får svårt att klara ekonomin. Personer över 70 år är den ålderskategori som växer snabbast bland Kronofogdens registreringar. Drygt 19 000 personer över 70 år hamnade i Kronofogdens register i fjol.

BT - 31 dec 12 kl. 01:29

Fler pensionärer flyttar utomlands

Allt fler pensionärer flyttar utomlands. I dag får 114 000 personer bosatta i andra länder än Sverige allmän pension. För tio år sedan var motsvarande siffra 72 000, skriver Dagens Nyheter.

DN - 30 aug 13 kl. 09:49

Rumänien har fler pensionärer än arbetande

I Rumänien finns det fler pensionärer än människor som har jobb. Risken finns att landet inte kommer att kunna försörja sina äldre i framtiden..

News55 - 05 dec 16 kl. 16:32

300 000 pensionärer drabbas av nya pensionsregler

Sveriges pensionärer kommer att få mer pengar nästa år i och med att inkomstpensionerna höjs. Men för de 300 000 pensionärer som har valt att lägga sina premiepensionspengar i en traditionell försäkring istället för i en fondförsäkring blir höjningen inte så hög som den hade kunnat bli, skriver Expressen.       LÄS MER: Allt fler pensionärer arbetar inom Rut- och Rotbranschen “Inte lika mycket mer i plånboken för alla” – Folk kommer att få mer i plånboken, men inte lika mycket mer på grund av våra justeringar, säger Jimmy Larsson-Hagberg, pressekreterare på Pensionsmyndigheten till Expressen.

YLE - 06 apr 17 kl. 05:00

Fler pensionärer vill in i politiken

Sedan förra kommunalvalet har antalet kandidater minskat med nästan 4000, och de som ställer upp är äldre. Medelåldern bland kandidaterna i hela landet har stigit med ett år från 49 år till 50 år. Den här utvecklingen märks speciellt bland kandidater under 35 år och över 65.

YLE - 10 jul 14 kl. 10:59

Allt fler pensionärer jobbar

Klart fler människor fortsätter jobba efter att de nått pensionsåldern. Nästan var femte person mellan 63 och 67 år jobbar trots att den lägsta gränsen för ålderspension ligger på 63 år. Enligt statistik från Pensionsskyddscentralen som publicerats på torsdagen handlar det om 67 000 personer i arbetslivet.

BT - 28 jul 13 kl. 15:23

Fler pensionärer bakom galler

Allt fler ålderspensionärer sitter i fängelse. På tio år har antalet intagna över 65 år mer än fördubblats. Trots det anser Kriminalvården att det är långt kvar till särskilda pensionärsavdelningar.

Expressen - 08 dec 16 kl. 07:42

Allt fler pensionärer är fattiga i Sverige i dag

Allt fler svenska pensionärer lever på EU:s fattigdomsgräns. Svenska pensionärer hör till de värst drabbade i Europa – mest utsatta är äldre kvinnor, enligt EU-kommissionens statistik. – Ett tandläkarbesök räcker för att krascha mångas ekonomi.

Nyhetskanalen - 07 jul 12 kl. 07:43

Fler pensionärer fall för kronofogden

Pensionärer som inte klarar sina skulder är ett växande problem för Kronofogden, som på fem år har fått 16 procent fler skuldsatta äldre att ta hand om. I fjol hamnade 42 000 pensionärerna hos Kronofogden, varav hälften så många kvinnor som män. Nu befaras fler skuldsatta äldre att ta hand eftersom svenskarna över 65 år blir fler.

Fler nyheter från News55

News55 - 19 timmar sedan

Ny app ska få äldre att minnas

Att minnas kan skapa både trygghet och en känsla av ett sammanhang, något som kan vara särskilt viktigt för äldre och dementa. Därför lanserar Hushållningssällskapet i väst en ny app som bland annat är uppbyggd kring minnesbilder, det rapporterar P4 Sjuhärad. – När man får se, höra eller känna något från förr så väcks minnet just i stunden man får en känsla av trygghet och sammanhang, säger Margareta Frost, utvecklingsledare på Hushållningssällskapet, till P4 Sjuhärad.

News55 - 19 timmar sedan

Polisen varnar för seriebrott mot äldre

Den våg av brottslighet mot äldre som har drabbat Halland den senaste tiden oroar polisen i länet, det rapporterar Expressen. Oftast är det äldre kvinnor som drabbas och tillvägagångssätten ser relativt lika ut, enligt polisen. Den äldre får ett telefonsamtal från en okänd person som därefter kommer hem till den äldre och vill komma in i bostaden.

News55 - Igår: 16:46

Barbro Westerholm: “Ålderismen är ingenting annat än resursslöseri”

Under rubriken “Passé efter 65” samlades åhörare och deltagare under onsdagen i riksdagen för en paneldebatt om ålderism som arrangerades på initiativ av Elisabeth Svantesson (M). News55:s Artur Ringart var en av deltagarna som fick säga sitt om den åldersdiskriminering som drabbar många av Sveriges äldre i dag. – Jag brukar säga att man mentalt aldrig blir äldre än 25 år, det är kroppen som åldras.

News55 - Igår: 12:14

Chris O’Neill krävs på saftig skattenota

354 000 kronor. Ja, det är den summa som Chris O’Neill ska betala till de amerikanska skattemyndigheterna för sina obetalda skatteskulder på huset i Florida, det skriver Expressen. – Det anses allvarligt här att inte betala sin skatt och om man inte betalat inleds en försäljningsprocess med budgivning online den 31 maj där fastig­heten slutligen kan säljas efter två år, säger en handläggare på skattemyndigheten i Palm Beach, till Expressen.

News55 - Igår: 10:22

Hovet vill skjuta fridlysta fåglar

Sedan ett antal år tillbaka tvingas Försvarsmaktens soldater som går högvakten på Drottningholms slott att dela vardag med den aggressiva måsfågeln fisktärnan som inte tvekar att gå till attack mot vakterna. Detta har blivit ett så pass stort problem att hovet känner sig tvingade att vidta åtgärder. Ansökt om tillstånd till skyddsjakt – Försvarsmakten ser det här som ett problem eftersom tärnorna häckar i samma område som högvakten patrullerar.

News55 - I förrgår: 15:13

Bränd mat får äldre att tappa aptiten

Efter flertalet klagomål och avvikelserapporter får måltiderna som erbjuds de boende på korttidsboendet Vipängen i Uppsala fortfarande de äldre att tappa aptiten, det rapporterar P4 Uppland. – Det är ingen mat jag skulle vilja äta. Jag såg till exempel förkrympta korvar, såna tråkiga som ser ut som när man värmer upp dem flera gånger, säger Kattis Arnoldsson som har haft sin 83-åriga mamma boende korttidsboende, till P4 Uppland.

News55 - I förrgår: 13:53

PPM-spararnas pengar kan förbli fortsatt oskyddade

News55 har tidigare rapporterat om Pensionsmyndighetens 30-punktslista med förslag som syftar till att förbättra premiepensionen och skydda PPM-spararnas pengar. Förslagen har tagits fram på uppdrag av regeringen och ligger till grund för riksdagens pensionsgrupps handlingsplan med samma syfte. Men nu riskerar allt detta att omkullkastas på grund av en rättslig tvist mellan Pensionsmyndigheten och fondbolaget Allra, skriver Svenska Dagbladet.

News55 - I förrgår: 12:35

Full fart på seniormässan i Jönköping

News55:s seniormässa har dragit igång i Pingstkyrkan i Jönköping. På scenen hålls det intressanta föreläsningar och artister underhåller besökarna. På förmiddagen har bland annat juristen Lijbah Özmen från Juristbyrån föreläst om familjejuridik och framtidsfullmakter och Iventus Travel har berättat om sina resor till Albanien-Makedonien-Bulgarien samt Serbien-Kosovo-Montenegro-Kroatien-Bosnien/Hercegovina.

News55 - I förrgår: 12:24

News55 förstärker styrelsen och tar sikte mot börsen

Det är förra kulturministern Lena Adelsohn Liljeroth och förra VD:n för Stampen Media Johanna Öberg som nu tar plats i News55:s styrelse tillsammans med Tobias Fagerlund, till vardags VD på SpiffX, som valdes till ny styrelseordförande. – Ända sedan dag ett har vi fått fantastisk respons från våra läsare på sajten. Det är otroligt kul att den responsen följer med när vi nu satsar fullt ut på våra mässor.

News55 - 24 apr 17 kl. 16:12

Så ska premiepensionssystemet bli säkrare

Med anledning av den senaste tidens uppmärksammade … Oseriös marknadsföring och oseriösa aktörer ska bort och tanken är att premiepensionen ska bidra till hållbara, trygga och goda pensioner – för alla. – Vi har en mycket stor samsyn i att åtgärder krävs för att säkra systemet. Pensionerna ska vara trygga och därför är det en styrka att vi är överens över blockgränserna, säger Annika Strandhäll, socialförsäkringsminister och ordförande i pensionsgruppen i ett pressmeddelande.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.