News55 > Nyheter

Thursday, 24 August, 05:04

News55 - 01 dec 16 kl. 13:56

Allt fler pensionärer arbetar inom Rut- och Rot-branschenAllt fler bemanningsföretag satsar på pensionärer som arbetskraft genom att hyra ut äldre till andra företag, skriver tidningen Flamman. Ett av de företag som satsat på den äldre målgruppen är Hyr en pensionär där Josef Lund är VD.       LÄS MER: Allt fler åldersdiskriminerade äldre startar eget Vill ta tillvara på äldres kunskap – Det är två grupper som arbetar hos oss, dels de som vill komma ut och träffa folk och fortsätta med det de är duktiga på. Där är kanske den sociala biten viktigast. Den andra gruppen är de som har det ganska tufft med låg pension och dålig ekonomi, säger Josef Lund till Flamman.
Läs mer på News55
Läs mer om:
Rut, Rot, Flamman,  hyr, Josef Lund, VD, LÄS MER, Vill, Rotavdragen, Hyr, LO, Kent Ackholt, Sverige, Ackholt,  Kent Ackholt, FLER NYHETER

Dela artikeln

39 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Allt fler, pensionärer, arbetarinom , Rutoch , Rot-branschen
BT - 10 mar 13 kl. 15:05

Fler pensionärer hos fogden

Allt fler pensionärer får svårt att klara ekonomin. Personer över 70 år är den ålderskategori som växer snabbast bland Kronofogdens registreringar. Drygt 19 000 personer över 70 år hamnade i Kronofogdens register i fjol.

BT - 10 mar 13 kl. 15:05

Allt fler pensionärer hotas av indrivning hos kronofogden

Allt fler pensionärer får svårt att klara ekonomin. Personer över 70 år är den ålderskategori som växer snabbast bland Kronofogdens registreringar. Drygt 19 000 personer över 70 år hamnade i Kronofogdens register i fjol.

BT - 31 dec 12 kl. 01:29

Fler pensionärer flyttar utomlands

Allt fler pensionärer flyttar utomlands. I dag får 114 000 personer bosatta i andra länder än Sverige allmän pension. För tio år sedan var motsvarande siffra 72 000, skriver Dagens Nyheter.

DN - 30 aug 13 kl. 09:49

Rumänien har fler pensionärer än arbetande

I Rumänien finns det fler pensionärer än människor som har jobb. Risken finns att landet inte kommer att kunna försörja sina äldre i framtiden..

BT - 20 aug 17 kl. 06:17

Allt fler pensionärer fortsätter jobba

Allt fler pensionärer är fortsatta löntagare. Sören Johansson på Veteranpoolen tror att det finns flera skäl till det..

News55 - 05 dec 16 kl. 16:32

300 000 pensionärer drabbas av nya pensionsregler

Sveriges pensionärer kommer att få mer pengar nästa år i och med att inkomstpensionerna höjs. Men för de 300 000 pensionärer som har valt att lägga sina premiepensionspengar i en traditionell försäkring istället för i en fondförsäkring blir höjningen inte så hög som den hade kunnat bli, skriver Expressen.       LÄS MER: Allt fler pensionärer arbetar inom Rut- och Rotbranschen “Inte lika mycket mer i plånboken för alla” – Folk kommer att få mer i plånboken, men inte lika mycket mer på grund av våra justeringar, säger Jimmy Larsson-Hagberg, pressekreterare på Pensionsmyndigheten till Expressen.

YLE - 06 apr 17 kl. 05:00

Fler pensionärer vill in i politiken

Sedan förra kommunalvalet har antalet kandidater minskat med nästan 4000, och de som ställer upp är äldre. Medelåldern bland kandidaterna i hela landet har stigit med ett år från 49 år till 50 år. Den här utvecklingen märks speciellt bland kandidater under 35 år och över 65.

YLE - 10 jul 14 kl. 10:59

Allt fler pensionärer jobbar

Klart fler människor fortsätter jobba efter att de nått pensionsåldern. Nästan var femte person mellan 63 och 67 år jobbar trots att den lägsta gränsen för ålderspension ligger på 63 år. Enligt statistik från Pensionsskyddscentralen som publicerats på torsdagen handlar det om 67 000 personer i arbetslivet.

BT - 28 jul 13 kl. 15:23

Fler pensionärer bakom galler

Allt fler ålderspensionärer sitter i fängelse. På tio år har antalet intagna över 65 år mer än fördubblats. Trots det anser Kriminalvården att det är långt kvar till särskilda pensionärsavdelningar.

Expressen - 08 dec 16 kl. 07:42

Allt fler pensionärer är fattiga i Sverige i dag

Allt fler svenska pensionärer lever på EU:s fattigdomsgräns. Svenska pensionärer hör till de värst drabbade i Europa – mest utsatta är äldre kvinnor, enligt EU-kommissionens statistik. – Ett tandläkarbesök räcker för att krascha mångas ekonomi.

Fler nyheter från News55

News55 - 12 timmar sedan

Så förändras relationer efter pensionen

Det finns många föreställningar om livet efter pensionen, vissa mer verklighetstrogna än andra. Svaren från de över 22 000 pensionärer som deltagit i AMF Pensions enkätundersökning visar att pensioneringen inneburit att de svarande har fått en närmare relation till sina nära och kära. – Även om det kan vara känslomässigt svårt att lämna sin arbetsplats, särskilt som jobbet är en viktig del av ens identitet, säger de flesta att det ändå inte är så farligt.

News55 - 13 timmar sedan

Vårdpersonal smiskade boende

Ett boende på Södermalm i Stockholm har lex Sarah-anmält sig själva till Inspektionen för vård och omsorg (IVO). Anledningen är att en av de boende hade behandlats hårdhänt av vårdpersonalen. Bland annat ska den boende vid två tillfällen fått smisk av en i personalen och även tvingats i säng mot sin vilja.

News55 - Igår: 16:43

Få svenskar vill vårda sina anhöriga äldre

I takt med att sjukhusplatserna minskar och att hemtjänsten är under press ställs allt högre krav på anhöriga när det kommer till vård av äldre släktingar. Trots det är svenskarna de som internationellt ställer sig mest negativa till att ta hand om sina äldre, det skriver SvD. Av enkätundersökningen Eurobarometern från 2011 framkommer stora skillnader mellan de europeiska länderna när det kommer till vem man tycker ska ha det yttersta ansvaret för att se till att ens åldrande ensamstående förälder klarar sig.

News55 - I förrgår: 09:43

Dagens Dahlgren – Hälsan

News55 - 17 aug 17 kl. 11:31

Här är metoden som får dig att minnas bättre

Det minnestrick som presenteras  i en ny studie från Baycrest Rotman Research Institute i Kanada syftar till att underlätta för oss glömska att komma ihåg att ta med oss våra viktiga saker. Minnesstrategin går ut på att koppla ihop objekt med potentiella konsekvenser, skriver Expressen. – Denna strategi kan vara en lösning för mindre minnesproblem beroende på vad du vill uppnå, säger professor Jennifer Ryan, en av forskarna bakom studien, i Huffington Post.

News55 - 17 aug 17 kl. 10:45

Magdalena Andersson (S): “Självklart ska man ha en rimlig pension”

Vid årsskiftet tas skatteskillnaderna mellan pensionärer och löntagare bort för inkomster upp till 14 000 kronor. Detta i kombination med att skatten på pensioner på upp till 30 000 kronor också sänks skulle kunna ses som ett glädjebesked för Sveriges äldre. Men regeringens försök är inte tillräckliga, skriver Expressen.

News55 - 16 aug 17 kl. 14:23

Par döms för att stulit äldre kvinnors kontokort på 40 orter

2015 dömdes det danska paret, Ioana och Daniel, i en jylländsk domstol efter att de stulit 1,7 miljoner danska kronor från 44 privatpersoners kontokort. De utvisades från landet och ett år senare inledde de sin fortsatta stöldkupp i Sverige, det skriver Expressen. En av de 42 svenskar som fick sitt bankomatkort plundrat är 84-åriga Eeva Liisa Nilsson.

News55 - 15 aug 17 kl. 11:41

Gotlands pensionärer får sämst pension i landet

Det råder stora skillnader i hur mycket Sveriges äldre får ut i pension. Sämst till ligger Gotlands län där en pensionär i snitt får ut 16 980 kronor i månaden enligt statistik som Minpension.se och Statistiska centralbyrån har tagit fram, skriver Hela Gotland.

News55 - 15 aug 17 kl. 11:11

Äldre ska skrivas ut snabbare från sjukhusen med ny lag

Sedan 1992 har Sveriges kommuner ansvar för att inom fem dagar ta hand om de äldre patienter som är redo att skrivas ut från sjukhus. Trots det är drygt fem procent av sjukhusens vårdplatser upptagna av redan färdigbehandlade patienter. Nu vill regeringen skärpa kraven på kommunerna med en ny lag, det skriver SvD.

News55 - 14 aug 17 kl. 14:23

Efter Sven-Erik Magnussons död: Nu återförenas Sven-Ingvars

Under söndagen spelade det hyllade dansbandet Sven-Ingvars tillsammans för första gången efter bandets frontperson Sven-Erik Magnussons bortgång, det skriver Expressen. – Nu sätter vi oss med en enorm låtkatalog och känner oss för. Det här är som min andra familj och vi kan vara ärliga mot varandra och säga om en låt är kanon eller om den inte träffar rätt, säger Oscar Magnusson till P4 Värmland.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.