News55 > Nyheter

Sunday, 26 February, 11:20

News55 - 01 dec 16 kl. 13:56

Allt fler pensionärer arbetar inom Rut- och Rot-branschenAllt fler bemanningsföretag satsar på pensionärer som arbetskraft genom att hyra ut äldre till andra företag, skriver tidningen Flamman. Ett av de företag som satsat på den äldre målgruppen är Hyr en pensionär där Josef Lund är VD.       LÄS MER: Allt fler åldersdiskriminerade äldre startar eget Vill ta tillvara på äldres kunskap – Det är två grupper som arbetar hos oss, dels de som vill komma ut och träffa folk och fortsätta med det de är duktiga på. Där är kanske den sociala biten viktigast. Den andra gruppen är de som har det ganska tufft med låg pension och dålig ekonomi, säger Josef Lund till Flamman.
Läs mer på News55
Läs mer om:
Rut, Rot, Flamman,  hyr, Josef Lund, VD, LÄS MER, Vill, Rotavdragen, Hyr, LO, Kent Ackholt, Sverige, Ackholt,  Kent Ackholt, FLER NYHETER

Dela artikeln

39 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Allt fler, pensionärer, arbetarinom , Rutoch , Rot-branschen
BT - 10 mar 13 kl. 15:05

Fler pensionärer hos fogden

Allt fler pensionärer får svårt att klara ekonomin. Personer över 70 år är den ålderskategori som växer snabbast bland Kronofogdens registreringar. Drygt 19 000 personer över 70 år hamnade i Kronofogdens register i fjol.

BT - 10 mar 13 kl. 15:05

Allt fler pensionärer hotas av indrivning hos kronofogden

Allt fler pensionärer får svårt att klara ekonomin. Personer över 70 år är den ålderskategori som växer snabbast bland Kronofogdens registreringar. Drygt 19 000 personer över 70 år hamnade i Kronofogdens register i fjol.

BT - 31 dec 12 kl. 01:29

Fler pensionärer flyttar utomlands

Allt fler pensionärer flyttar utomlands. I dag får 114 000 personer bosatta i andra länder än Sverige allmän pension. För tio år sedan var motsvarande siffra 72 000, skriver Dagens Nyheter.

DN - 30 aug 13 kl. 09:49

Rumänien har fler pensionärer än arbetande

I Rumänien finns det fler pensionärer än människor som har jobb. Risken finns att landet inte kommer att kunna försörja sina äldre i framtiden..

News55 - 05 dec 16 kl. 16:32

300 000 pensionärer drabbas av nya pensionsregler

Sveriges pensionärer kommer att få mer pengar nästa år i och med att inkomstpensionerna höjs. Men för de 300 000 pensionärer som har valt att lägga sina premiepensionspengar i en traditionell försäkring istället för i en fondförsäkring blir höjningen inte så hög som den hade kunnat bli, skriver Expressen.       LÄS MER: Allt fler pensionärer arbetar inom Rut- och Rotbranschen “Inte lika mycket mer i plånboken för alla” – Folk kommer att få mer i plånboken, men inte lika mycket mer på grund av våra justeringar, säger Jimmy Larsson-Hagberg, pressekreterare på Pensionsmyndigheten till Expressen.

YLE - 10 jul 14 kl. 10:59

Allt fler pensionärer jobbar

Klart fler människor fortsätter jobba efter att de nått pensionsåldern. Nästan var femte person mellan 63 och 67 år jobbar trots att den lägsta gränsen för ålderspension ligger på 63 år. Enligt statistik från Pensionsskyddscentralen som publicerats på torsdagen handlar det om 67 000 personer i arbetslivet.

BT - 28 jul 13 kl. 15:23

Fler pensionärer bakom galler

Allt fler ålderspensionärer sitter i fängelse. På tio år har antalet intagna över 65 år mer än fördubblats. Trots det anser Kriminalvården att det är långt kvar till särskilda pensionärsavdelningar.

Expressen - 08 dec 16 kl. 07:42

Allt fler pensionärer är fattiga i Sverige i dag

Allt fler svenska pensionärer lever på EU:s fattigdomsgräns. Svenska pensionärer hör till de värst drabbade i Europa – mest utsatta är äldre kvinnor, enligt EU-kommissionens statistik. – Ett tandläkarbesök räcker för att krascha mångas ekonomi.

Nyhetskanalen - 07 jul 12 kl. 07:43

Fler pensionärer fall för kronofogden

Pensionärer som inte klarar sina skulder är ett växande problem för Kronofogden, som på fem år har fått 16 procent fler skuldsatta äldre att ta hand om. I fjol hamnade 42 000 pensionärerna hos Kronofogden, varav hälften så många kvinnor som män. Nu befaras fler skuldsatta äldre att ta hand eftersom svenskarna över 65 år blir fler.

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Fler pensionärer hos fogden

Under de senaste fem åren har antalet pensionärer som hamnar i Kronofogdens skuldregister ökat med 16 procent. Orsaken uppges vara överkonsumtion, uppger Ekot.I februari i år var antalet pensionärer som fått betalningsanmärkningar, och som hamnat i Kronofogdens register, cirka 42.

Fler nyheter från News55

News55 - I förrgår: 14:29

Thorleif lockade storpublik till seniormässan i Växjö

Närmare 1 500 seniorer hade redan hittat till Fortnox Arena vid lunchtid idag för att mingla, lyssna på föredrag och låta sig underhållas av Thorleif Torstensson, känd från bandet Thorleifs. I morgon fortsätter seniormässan med utställningar av ett fyrtiotal företag och organisationer. Ett späckat föreläsningsprogram på stora scenen även då där bland andra artisten Siw Malmkvist är med och uppträder.

News55 - 23 feb 17 kl. 10:04

Seniormässan intar Växjö

I två dagar befinner sig News55:s seniormässa i Fortnox Arena i Växjö. Idag underhåller dansbandsgurun Thorleif Thorstensson, känd från bandet Thorleifs, och i morgon är det dags för artisten Siw Malmkvist att sjunga gamla godingar för mässbesökarna. Dessutom finns det möjlighet att höra ett flertal samhällsaktörer debattera viktiga frågor som berör kommunens seniorer.

News55 - 20 feb 17 kl. 14:25

Publikrekord på seniormässan i Kalmar

För tredje året i rad befinner sig News55:s seniormässa i Kalmar i dagarna två med drygt 40 utställare och intressanta föreläsningar, något som lockat storpublik till Guldfågeln Arena den första dagen. Idag uppträdde Thorleif Torstensson känd från bandet Thorleifs och i morgon föreläser powerkvinnan Amelia Adamo om rekordgenerationen och ett nytt sätt att blir äldre på. Dessutom finns det möjlighet att höra ett flertal samhällsaktörer debattera viktiga frågor som berör kommunens seniorer.

News55 - 09 jan 17 kl. 10:00

Dagens Dahlgren: Nota

News55 - 20 feb 17 kl. 10:00

Dagens Dahlgren – Restaurang

News55 - 20 feb 17 kl. 10:06

Seniormässan slår upp portarna i Kalmar

I dagarna två kommer seniormässan till Kalmar och Guldfågeln Arena för att sedan dra vidare mot Växjö och Fortnox Arena 23-24 februari. Idag den 20 februari underhåller Thorleif Torstensson känd från bandet Thorleifs och i morgon föreläser powerkvinnan Amelia Adamo om rekordgenerationen och ett nytt sätt att blir äldre på. Dessutom finns det möjlighet att höra ett flertal samhällsaktörer debattera viktiga frågor som berör kommunens seniorer.

News55 - 17 feb 17 kl. 16:25

Personal glömde stänga av spisen hos vårdtagare

Det var i december under ett hembesök hos en vårdtagare i Landskrona som vårdpersonalen glömde att stänga av vårdtagarens spis och kaffekokare när de gick.       LÄS MER: Dement medicinerades utan samtycke Hade syrgas i hemmet Vårdtagaren hade syrgas i hemmet och blev mycket skärrad efter händelsen. Inom personalgruppen har man nu installerat spistimer hos vårdtagaren och uppmuntrat personen att använda vattenkokare med timer istället för att koka vatten på spisen.

News55 - 17 feb 17 kl. 15:56

Dement medicinerades utan samtycke

Det var efter att den boende på ett demensboende i Västsverige blev mycket aggressiv och attackerade personal och andra boende som personalen beslutade att tvångsmedicinera mannen, det framkommer i en lex Maria-anmälan.       LÄS MER: Vårdtagare tvångsinjicerades på äldreboende Sjuksköterskorna hade inte följt rutinerna Mannen hölls fast och injicerades utan samtycke. Därefter blev mannen inlåst på sitt rum.

News55 - 16 feb 17 kl. 10:53

Publiksuccé på seniormässan i Skövde

Drygt 1 500 mässbesökare, ett 40-tal utställare och flera intressanta föreläsare och artister höll låda på scenen. Ja, de lokala medierna hade fullt upp under News55:s seniormässa i Skövde. Tidningen Skövdenyheter var bland annat på plats, likväl som Falköpings tidning och Skaraborgs läns tidning.

News55 - 15 feb 17 kl. 12:06

Liberalerna: Högteknologiska toaletter till äldre

Liberalernas Ann-Katrin Åslund föreslår att man ska starta ett försök med japanska toaletter på några av Stockholms vård- och omsorgsboenden. De japanska toaletterna är en slags bidétoalett som assisterar användaren med tvättning och torkning av de intimare kroppsdelarna. – Jag vill se mer modern äldreomsorg som med hjälp av nya hjälpmedel stärker den äldres möjlighet att klara sig själv.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.