News55 > Nyheter

Thursday, 19 October, 12:59

News55 - 01 dec 16 kl. 13:56

Allt fler pensionärer arbetar inom Rut- och Rot-branschenAllt fler bemanningsföretag satsar på pensionärer som arbetskraft genom att hyra ut äldre till andra företag, skriver tidningen Flamman. Ett av de företag som satsat på den äldre målgruppen är Hyr en pensionär där Josef Lund är VD.       LÄS MER: Allt fler åldersdiskriminerade äldre startar eget Vill ta tillvara på äldres kunskap – Det är två grupper som arbetar hos oss, dels de som vill komma ut och träffa folk och fortsätta med det de är duktiga på. Där är kanske den sociala biten viktigast. Den andra gruppen är de som har det ganska tufft med låg pension och dålig ekonomi, säger Josef Lund till Flamman.
Läs mer på News55
Läs mer om:
Rut, Rot, Flamman,  hyr, Josef Lund, VD, LÄS MER, Vill, Rotavdragen, Hyr, LO, Kent Ackholt, Sverige, Ackholt,  Kent Ackholt, FLER NYHETER

Dela artikeln

39 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Allt fler, pensionärer, arbetarinom , Rutoch , Rot-branschen
BT - 10 mar 13 kl. 15:05

Fler pensionärer hos fogden

Allt fler pensionärer får svårt att klara ekonomin. Personer över 70 år är den ålderskategori som växer snabbast bland Kronofogdens registreringar. Drygt 19 000 personer över 70 år hamnade i Kronofogdens register i fjol.

BT - 10 mar 13 kl. 15:05

Allt fler pensionärer hotas av indrivning hos kronofogden

Allt fler pensionärer får svårt att klara ekonomin. Personer över 70 år är den ålderskategori som växer snabbast bland Kronofogdens registreringar. Drygt 19 000 personer över 70 år hamnade i Kronofogdens register i fjol.

BT - 31 dec 12 kl. 01:29

Fler pensionärer flyttar utomlands

Allt fler pensionärer flyttar utomlands. I dag får 114 000 personer bosatta i andra länder än Sverige allmän pension. För tio år sedan var motsvarande siffra 72 000, skriver Dagens Nyheter.

DN - 30 aug 13 kl. 09:49

Rumänien har fler pensionärer än arbetande

I Rumänien finns det fler pensionärer än människor som har jobb. Risken finns att landet inte kommer att kunna försörja sina äldre i framtiden..

BT - 20 aug 17 kl. 06:17

Allt fler pensionärer fortsätter jobba

Allt fler pensionärer är fortsatta löntagare. Sören Johansson på Veteranpoolen tror att det finns flera skäl till det..

News55 - 05 dec 16 kl. 16:32

300 000 pensionärer drabbas av nya pensionsregler

Sveriges pensionärer kommer att få mer pengar nästa år i och med att inkomstpensionerna höjs. Men för de 300 000 pensionärer som har valt att lägga sina premiepensionspengar i en traditionell försäkring istället för i en fondförsäkring blir höjningen inte så hög som den hade kunnat bli, skriver Expressen.       LÄS MER: Allt fler pensionärer arbetar inom Rut- och Rotbranschen “Inte lika mycket mer i plånboken för alla” – Folk kommer att få mer i plånboken, men inte lika mycket mer på grund av våra justeringar, säger Jimmy Larsson-Hagberg, pressekreterare på Pensionsmyndigheten till Expressen.

YLE - 06 apr 17 kl. 05:00

Fler pensionärer vill in i politiken

Sedan förra kommunalvalet har antalet kandidater minskat med nästan 4000, och de som ställer upp är äldre. Medelåldern bland kandidaterna i hela landet har stigit med ett år från 49 år till 50 år. Den här utvecklingen märks speciellt bland kandidater under 35 år och över 65.

YLE - 10 jul 14 kl. 10:59

Allt fler pensionärer jobbar

Klart fler människor fortsätter jobba efter att de nått pensionsåldern. Nästan var femte person mellan 63 och 67 år jobbar trots att den lägsta gränsen för ålderspension ligger på 63 år. Enligt statistik från Pensionsskyddscentralen som publicerats på torsdagen handlar det om 67 000 personer i arbetslivet.

BT - 28 jul 13 kl. 15:23

Fler pensionärer bakom galler

Allt fler ålderspensionärer sitter i fängelse. På tio år har antalet intagna över 65 år mer än fördubblats. Trots det anser Kriminalvården att det är långt kvar till särskilda pensionärsavdelningar.

Expressen - 08 dec 16 kl. 07:42

Allt fler pensionärer är fattiga i Sverige i dag

Allt fler svenska pensionärer lever på EU:s fattigdomsgräns. Svenska pensionärer hör till de värst drabbade i Europa – mest utsatta är äldre kvinnor, enligt EU-kommissionens statistik. – Ett tandläkarbesök räcker för att krascha mångas ekonomi.

Fler nyheter från News55

News55 - 23 timmar sedan

Därför behöver pensionsåldern höjas enligt finansministern

Då Sveriges befolkning ökar lavinartat blir också kostnaderna allt svårare att hantera, det skriver Dina Pengar. – Från och med 2018 förväntar vi oss att behovet av välfärd ökar betydligt snabbare än skatteintäkterna, konstaterar Annika Wallenskog, chefsekonom på SKL. SKL slår larm om att åtgärder krävs för att minska glappet mellan kostnader och intäkter, något som ser ut att hamna på 59 miljarder år 2021.

News55 - Igår: 14:56

Så får du råd att gå i pension tidigare

De ekonomiska konsekvenserna kan bli stora om du väljer att gå i pension innan 65 års ålder. För varje år tidigare man går i pension försämras den totala pensionen med 7–8 procent. Kan man däremot gå med på att ibland få drastiskt minskade inkomster och rätta sina utgifter efter det, kunna spara en stor del av lönen under de år man arbetar eller kanske har gjort en ovanligt bra bostadsaffär kan man ha möjlighet till att gå i pension tidigare än de flesta, det skriver Svenska Dagbladet.

News55 - I förrgår: 14:04

Utger sig för att vara från kyrkan – bedrar äldre

I småländska Aneby har en man kackat på hos människor och frågat om de vill skänka pengar till katastrofdrabbade offer, men det har visat sig att han är en bedragare, det skriver Expressen. – Han har använt vårt goda namn och rykte på bygden för att själv sko sig. Det gör mig väldigt upprörd, säger Peter Andreasson, kyrkoherde i Aneby pastorat.

News55 - 16 okt 17 kl. 10:00

Dagens Dahlgren – Börsnyheter

News55 - 14 okt 17 kl. 08:13

Cancerfonden: Det finns ingen “Skyll dig själv”- cancer

Varje år drabbas 8 000 kvinnor av bröstcancer. 80 procent av de som insjuknar har fyllt 50 och drygt 70 procent är 55 år eller äldre, enligt uppgifter från Cancerfonden. För 15:e året i rad driver Cancerfonden sin Rosa Bandet-kampanj och under oktober månad uppmärksammas sjukdomen extra mycket i samband med internationella Bröstcancermånaden.

News55 - 13 okt 17 kl. 11:52

Pensionärsförbunden kräver nollvision för fallolyckor

Regeringens nationella mål att halvera antalet fallolyckor är alldeles för lågt satt, tycker företrädarna för Sveriges tre största pensionärsorganisationer SPF Seniorerna, SKPF och PRO. Istället kräver förbunden att riksdagen beslutar om en nollvision för fallolyckor, det skriver Christina Tallberg, Berit Bölander och Eva Eriksson i en debattartikel i Dagens Samhälle.       LÄS MER: Rullstolsburne Leif, 82, nekas plats på boende trots flera fallolyckor Förebyggande insatser behövs Varje år dör 1 700 personer till följd av fallolyckor och priset för olyckorna är högt, både när det kommer till mänskligt lidande och i rena pengar.

News55 - 12 okt 17 kl. 14:52

Reumatikerförbundet: Smärta är inte en naturlig del av åldrandet

Det råder stor okunskap om reumatiska sjukdomar i Sverige, både när det kommer till hur många som drabbas och när man ska söka hjälp. Den 12 oktober är det internationella Reumatikerdagen och syftet är att öka kunskapen om reumatism och slå hål på de många myter som hindrar att människor får den hjälp de behöver. – Det finns ett enormt kunskapsglapp.

News55 - 12 okt 17 kl. 10:14

Seniormässan kommer till Falkenberg

Vi ser fram emot en mässa som bjuder på både nytta och nöje. På scenen underhåller bland andra ståuppkomikern och författaren Lennie Norman med material ur sina storsäljande Gubbvarning-böcker. Det kommer att finnas många intressanta utställare på plats och dessutom har du chansen att höra ett flertal samhällsaktörer debattera viktiga frågor som specifikt berör kommunernas seniorer.

News55 - 11 okt 17 kl. 13:32

Därför får Telia kritik från sina äldre kunder

Att få hem sina Telia-räkningar i form av en pappersfaktura kostar 49 kronor. En summa som kan verka obetydlig, men som för pensionärer med dålig ekonomi i slutändan kan vara betydelsefull. Flera av företagets äldre kunder har ställt sig negativa till avgiften – och det av flera skäl, rapporterar SLA.

News55 - 11 okt 17 kl. 11:06

Johannes Brost om tiden efter cancerbeskedet

Det var i samband med att skådespelaren Johannes Brost, 71, ställde upp i TV4:s underhållningsprogram “Let’s dance” som han började ana att något inte stod rätt till. Bland annat för att han snabbt gick ner i vikt, det rapporterar Expressen. – Jag blev svagare och svagare.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.