News55 > Nyheter

Thursday, 14 December, 16:13

News55 - 01 dec 16 kl. 13:56

Allt fler pensionärer arbetar inom Rut- och Rot-branschenAllt fler bemanningsföretag satsar på pensionärer som arbetskraft genom att hyra ut äldre till andra företag, skriver tidningen Flamman. Ett av de företag som satsat på den äldre målgruppen är Hyr en pensionär där Josef Lund är VD.       LÄS MER: Allt fler åldersdiskriminerade äldre startar eget Vill ta tillvara på äldres kunskap – Det är två grupper som arbetar hos oss, dels de som vill komma ut och träffa folk och fortsätta med det de är duktiga på. Där är kanske den sociala biten viktigast. Den andra gruppen är de som har det ganska tufft med låg pension och dålig ekonomi, säger Josef Lund till Flamman.
Läs mer på News55
Läs mer om:
Rut, Rot, Flamman,  hyr, Josef Lund, VD, LÄS MER, Vill, Rotavdragen, Hyr, LO, Kent Ackholt, Sverige, Ackholt,  Kent Ackholt, FLER NYHETER

Dela artikeln

39 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Allt fler, pensionärer, arbetarinom , Rutoch , Rot-branschen
BT - 10 mar 13 kl. 15:05

Fler pensionärer hos fogden

Allt fler pensionärer får svårt att klara ekonomin. Personer över 70 år är den ålderskategori som växer snabbast bland Kronofogdens registreringar. Drygt 19 000 personer över 70 år hamnade i Kronofogdens register i fjol.

BT - 10 mar 13 kl. 15:05

Allt fler pensionärer hotas av indrivning hos kronofogden

Allt fler pensionärer får svårt att klara ekonomin. Personer över 70 år är den ålderskategori som växer snabbast bland Kronofogdens registreringar. Drygt 19 000 personer över 70 år hamnade i Kronofogdens register i fjol.

BT - 31 dec 12 kl. 01:29

Fler pensionärer flyttar utomlands

Allt fler pensionärer flyttar utomlands. I dag får 114 000 personer bosatta i andra länder än Sverige allmän pension. För tio år sedan var motsvarande siffra 72 000, skriver Dagens Nyheter.

DN - 30 aug 13 kl. 09:49

Rumänien har fler pensionärer än arbetande

I Rumänien finns det fler pensionärer än människor som har jobb. Risken finns att landet inte kommer att kunna försörja sina äldre i framtiden..

BT - 20 aug 17 kl. 06:17

Allt fler pensionärer fortsätter jobba

Allt fler pensionärer är fortsatta löntagare. Sören Johansson på Veteranpoolen tror att det finns flera skäl till det..

News55 - 05 dec 16 kl. 16:32

300 000 pensionärer drabbas av nya pensionsregler

Sveriges pensionärer kommer att få mer pengar nästa år i och med att inkomstpensionerna höjs. Men för de 300 000 pensionärer som har valt att lägga sina premiepensionspengar i en traditionell försäkring istället för i en fondförsäkring blir höjningen inte så hög som den hade kunnat bli, skriver Expressen.       LÄS MER: Allt fler pensionärer arbetar inom Rut- och Rotbranschen “Inte lika mycket mer i plånboken för alla” – Folk kommer att få mer i plånboken, men inte lika mycket mer på grund av våra justeringar, säger Jimmy Larsson-Hagberg, pressekreterare på Pensionsmyndigheten till Expressen.

YLE - 06 apr 17 kl. 05:00

Fler pensionärer vill in i politiken

Sedan förra kommunalvalet har antalet kandidater minskat med nästan 4000, och de som ställer upp är äldre. Medelåldern bland kandidaterna i hela landet har stigit med ett år från 49 år till 50 år. Den här utvecklingen märks speciellt bland kandidater under 35 år och över 65.

YLE - 10 jul 14 kl. 10:59

Allt fler pensionärer jobbar

Klart fler människor fortsätter jobba efter att de nått pensionsåldern. Nästan var femte person mellan 63 och 67 år jobbar trots att den lägsta gränsen för ålderspension ligger på 63 år. Enligt statistik från Pensionsskyddscentralen som publicerats på torsdagen handlar det om 67 000 personer i arbetslivet.

BT - 28 jul 13 kl. 15:23

Fler pensionärer bakom galler

Allt fler ålderspensionärer sitter i fängelse. På tio år har antalet intagna över 65 år mer än fördubblats. Trots det anser Kriminalvården att det är långt kvar till särskilda pensionärsavdelningar.

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Fler pensionärer hos fogden

Under de senaste fem åren har antalet pensionärer som hamnar i Kronofogdens skuldregister ökat med 16 procent. Orsaken uppges vara överkonsumtion, uppger Ekot.I februari i år var antalet pensionärer som fått betalningsanmärkningar, och som hamnat i Kronofogdens register, cirka 42.

Fler nyheter från News55

News55 - 2 timmar sedan

Så ska äldre få akutsjukvård snabbare

Den vanligaste anledningen till att personer över 65 år söker sig till akutmottagningen är frakturer och hjärtbesvär. Men ofta har äldre, sköra patienter även andra sjukdomar och går på flertalet mediciner, något som gör att det kan vara svårt för vårdpersonal att få en helhetsbild av patientens sjukdomstillstånd. Därför har forskare tagit fram ett nytt screeningverktyg som ska identifiera sköra, äldre.

News55 - 7 timmar sedan

Stefan Sauk tillbaka med en variant av “Tillfälligt avbrott” – “Tillfälligt utbrott”

Vi backar tillbaka bandet några år. Närmare bestämt till 1989 då det kultförklarade humorprogrammet “Lorry” hade premiär i SVT. Ett av de mest uppskattade inslagen var “Tillfälligt avbrott” där skådespelaren Stefan Sauk kastade dynga på etablissemanget.

News55 - 4 timmar sedan

Rickard Olsson om SVT: “De gjorde slut via sms”

Inom de närmsta dagarna ska SVT:s Rickard Olsson ta ett avgörande beslut. Han ska bestämma sig för om han vill vara kvar på kanalen eller ej, det skriver Aftonbladet. Rickard Olsson är programledare för ”Vet vem mest” och enligt ett sms till Expressen skulle Rickard spela in det sista avsnittet av ”Vem vet mest junior” i går för att sedan åka hem och skapa en lista med för- och emotpunkter med att arbeta för SVT.

News55 - 7 timmar sedan

Här gör Stefan Sauk comeback med “Tillfälligt avbrott”

Vi backar tillbaka bandet några år. Närmare bestämt till 1989 då det kultförklarade humorprogrammet “Lorry” hade premiär i SVT. Ett av de mest uppskattade inslagen var “Tillfälligt avbrott” där skådespelaren Stefan Sauk kastade dynga på etablissemanget.

News55 - 15 timmar sedan

Vem gömmer sig bakom lucka 14?

News55 - Igår: 12:31

Allt fler blir av med sin sjukersättning

Hösten 2015 fick Försäkringskassan i uppdrag av regeringen att minska antalet sjukskrivningar, en strategi som resulterade i att sjuktalen har gått ner. Men nu larmar fackliga representanter och sjukskrivna om att allt fler mycket riktigt får sin ersättning indragen – men att många av dem fortfarande är sjuka, det rapporterar Aftonbladet. – Det finns rättspraxis i frågan som Försäkringskassan självklart ska rätta sig efter, men det gör de inte.

News55 - Igår: 11:22

Pekka Heino har gjort sin sista sändning i SVT

Under tisdagen programledde Pekka Heino, en av SVT:s mest välbekanta profiler, sin sista sändning av programmet “Go’kväll”. Och det blev ett minst sagt känslosamt farväl, skriver Expressen. – Tack för de här sju åren.

News55 - Igår: 11:31

Man påstod sig vara från KDU – stal från äldre kvinna

En man i 30-årsåldern besökte en äldre kvinna i Umeå. Han berättade att han kom från Kristdemokraternas Ungdomsförbund (KDU) och bad om pengar till förbundet, det skriver SVT. – Han var väldigt verbal och trovärdig.

News55 - Igår: 00:15

Vem gömmer sig bakom lucka 13?

News55 - Igår: 16:20

Mona Sahlin sextrakasserad av kollega

I boken som journalisten Alexandra Pascalidou är redaktör för samlas olika kända kvinnors berättelser om övergrepp och sexuella trakasserier, det skriver Aftonbladet. Mona Sahlin skriver i boken: ”Under mina år i politiken är det sexuella hotet och hatet en ständig följeslagare. Ord som hora och fitta och du borde bli våldtagen av ’dina invandrare’, har varit en del av min vardag under årtionden”.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.