Nyan > Svenskfinland

Wednesday, 21 August, 11:19

Nyan - 29 nov 16 kl. 21:10

Tillgängligheten på nätet måste ökaÅländska hemsidor lever inte upp till vad de har lovat.

I och med att flera funktioner flyttas från det fysiska rummet till det digitala måste vi se till att alla har en möjlighet att vara med.
Allt fler samhällsfunktioner finns tillgängliga på nätet. I dag tar många av oss för givet att läsa kommunprotokoll, låna böcker på biblioteket eller boka resor via nätet. Men för alla är det inte en möjlighet.
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
Finland, Åland FN, Yle, WCAG, Content Accessability Guidelines, Lemland, Föglö, Nya Åland, Ålands, Åland, Finlands, FN

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Tillgängligheten, nätetmåste , öka
YLE - 24 aug 18 kl. 04:08

Många har svårt att använda otydliga myndighetssidor på nätet - högst 20 procent av sajterna har beaktat tillgängligheten

Statliga och kommunala webbsidor i Finland, liksom bankers och elbolags webbsidor, är oftast inte skapade för att vara tillgängliga. Det här kan få negativa konsekvenser för äldre personer, invandrare eller personer med kognitiva svårigheter eller synnedsättning, eller egentligen för vem som helst..

YLE - 24 aug 18 kl. 04:08

Många har svårt att använda myndighetssidor på nätet - högst 20 procent av sajterna har beaktat tillgängligheten

Viktiga webbsidor i Finland är oftast inte skapade för att vara tillgängliga. Det här kan få negativa konsekvenser för äldre personer, invandrare, personer med kognitiva svårigheter eller synnedsättning, eller egentligen för vem som helst. Men en ny lag ska förbättra situationen..

Kristianstadsbladet - 10 feb 13 kl. 12:51

Spel på nätet - en vinnande affär

Svenskarnas spelande i mobilen och på internet fortsätter att slå nya miljardrekord.Att svenskarna är både spelgalna och teknikvana driver utvecklingen.
Det har gått snabbt för svenskarna att lära sig spela på nätet, vare sig det handlar om poker och tips eller bingo och skraplotter.

Opinionen.se - 10 feb 13 kl. 13:05

Spel på nätet ? en vinnande affär

Svenskarnas spelande i mobilen och på internet fortsätter att slå nya miljardrekord. Att svenskarna är både spelgalna och teknikvana driver utvecklingen. Det har gått snabbt för svenskarna att lära sig spela på nätet, vare sig det handlar om poker och tips eller bingo och skraplotter.

BT - 10 feb 13 kl. 13:59

Spel på nätet ? en vinnande affär

Svenskarnas spelande i mobilen och på internet fortsätter att slå nya miljardrekord. Att svenskarna är både spelgalna och teknikvana driver utvecklingen. Det har gått snabbt för svenskarna att lära sig spela på nätet, vare sig det handlar om poker och tips eller bingo och skraplotter.

BT - 08 jan 13 kl. 20:20

Alkoholköp på nätet ökar kraftigt

Alkoholförsäljningen på nätet ökar kraftigt. Antalet svenskar som beställer vin, öl och sprit via internet har tredubblats på tre år. Men många missar att betala skatt för alkoholen.

BT - 08 mar 14 kl. 13:11

Larm till 112 via nätet på ingång

Telefonen är nog inte det enda sättet att nödlarma i framtiden - SOS Alarm satsar miljontals kronor för att göra det möjligt att surfa in på nätet för att slå larm vid bränder, olyckor och brott. - Nya medier används förmodligen mer i framtiden jämfört med telefonen, och det är via telefonen 112 är uppbyggt kring i dag. Nya möjligheter att kommunicera gör det lättare att säkerställa saker, till exempel positionering, säger Sverker Petersson vid SOS Alarms pressjour.

HBL - 07 dec 14 kl. 23:06

Skolnätet i förvandling

Strukturreformerna fortsätter och nu handlar det om gymnasierna, yrkesskolorna, och det fria bildningsarbetet.På svenskt håll har man redan en tid aktivt funderat på hur man ska ordna yrkeskolorna och gymnasierna i framtiden. För yrkesskolornas del kommer Ole Norrbacks utredning inom några veckor.

Barometern - 17 jun 19 kl. 10:33

Tillgängligheten ska kunna kollas på nätet

Inom kort ska funktionshindrade bland annat kunna utforska om de kommer in och kan bo på de olika hotellen och turistanläggningarna i Småland och på Öland..

Skånskan - 03 okt 16 kl. 12:29

Skattehöjning ger pengar till digital sjukvårdsatsning

SKÅNE Med hjälp av en skattehöjning på 30 öre vill de rödgröna partierna i Region Skåne satsa på att öka tillgängligheten i sjukvården med digitala lösningar.– Istället för att sitta i telefonköer eller ha svårt att få en läkartid kan vi öka tillgängligheten genom att du bokar tid, får in kallelse och även kunna konsultera din läkare via datorn eller mobilen, säger regionstyrelsens ordförande Henrik Fritzon(S).
I E-hälsosatsningen ingår bland annat att patienterna ska kunna boka och omboka tider på nätet, får information om bokningar, kallelser och provsvar via mejl eller mobiltelefonen och ha högkostnadsskyddet digitalt istället för att stämpla sitt kort.

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 1 timme sedan

Tunnelvänner bildade förening

Nybildade Skärgårdens Trafiksamfällighetsförening (STSF) meddelar att föreningen redan före start förra veckan hade tre medlemmar, tre byars samfälligheter, och fler är enligt uppgift på gång. Föreningen riktar sig uteslutande till bysamfälligheter och verksamheten är ideell. Föreningen ska enligt programförklaringen fungera som tankesmedja, inspiratör, projektör och i vissa fall upphandlare för att göra skärgårdens trafiklösningar bättre.

Nyan - 2 timmar sedan

Kaptensgatan-hus säljs för borthämtning

De två omstridda husen på Kaptensgatan 13 och 15 säljs nu för borthämtning via Facebooksidan Ålands köp och sälj. Budgivningen startar på 5 euro. .

Nyan - 3 timmar sedan

Öppet däck på norskt segelfartyg

I dag onsdag besöker tre segelfartyg Mariehamn och kommer att ligga i norra delen av Västra hamnen. Gästerna är danska fullriggaren Georg Stage, ryska fregatten Shtandart och norska briggen Roald Amundsen. Alla tre är så kallade STS-fartyg, som gör seglingar med elever och brukar delta i Tall Ships Race.

Nyan - 5 timmar sedan

Bordläggningen i Lemland var olaglig

Lemlands kommunstyrelse river upp bordläggningen av tillsättandet av förhandlare till kommunreformsarbetet. .

Nyan - 14 timmar sedan

Bilister uppmanas lätta på gasen vid skolor och daghem

Polisen skärper hastighetsövervakningen i närheten av skolor och daghem under den närmaste tiden. Det gäller hela Åland. Polisen påminner alla trafikanter om att många barn har börjat skolan i höst och är för första gången ute i trafiken på egen hand.

Nyan - 16 timmar sedan

Seglatsen är en lisa för själen

I juli styrde en fullbokad Albanus genom den lemländska skärgården mot friluftsgudstjänsten på Rödhamn. .

Nyan - 17 timmar sedan

Kontrakt snart för polishuset

Landskapets fastighetsverk har fattat beslut om vilka företag som vunnit entreprenaderna avseende bygg, vatten- och sanitet, el och annat inför uppförandet av nya polishuset vid Strandgatan i Mariehamn. – Nu pågår granskning av de handlingar företagen lämnat in varefter vi inom närmaste veckorna avser teckna kontrakt såvida inget oförutsett inträffar. Byggstart sker sedan inom några veckor från kontrakttecknande, meddelar fastighetsverkets vd Stefan Rumander.

Nyan - 19 timmar sedan

Janke Mattsson vill in i lagtinget igen

Förre näringsministern Jan-Erik ”Janke” Mattsson ställer upp för Centern i lagtingsvalet. .

Nyan - 21 timmar sedan

Engman uttagen i Finlands EM-kvaltrupp

FOTBOLL. Åländska Adelina Engman, 24, är en av 23 spelare som förbundskapten Anna Signeul tagit ut till Finlands inledande EM-kvalmatch. I höst inleds EM-kvalet och för Finlands del väntar Albanien på bortaplan i första matchen, som spelas måndagen den 2 september.

Nyan - 21 timmar sedan

Skyltar för tunnel

Bilister som kör förbi Pellas i Lemland, i riktning mot Lumparland på Lemlandsvägen ser en stor färggrann skylt som står på en åker. .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.