YLE > Finland

Saturday, 21 July, 02:17

YLE - 29 nov 16 kl. 12:36

Niinistö på landskapsturné under jubileumsåret 2017 - också nordiska kungligheter på vägRepublikens president Sauli Niinistö besöker alla Finlands 19 landskap under år 2017. Med landskapsturnén vill presidenten fira Finlands 100-åriga självständighet. Det första besöket görs till Lappland under samernas nationaldag den 6. februari. Under början av året besöker presidenten även bland annat Birkaland, Kymmenedalen, Norra Savolax och Päijänne-Tavastland.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Sauli Niinistö, Finlands, Lappland, Birkaland, Savolax, Päijänne-Tavastland, VM, Lahtis, Kuopio, Minna Canths, Jenni Haukio, Norra Österbotten, Haukio, Niinistö, Finland Jubileumsåret, Finland, Sverige, Danmark, Islands, Anna-Lena Ahlström, Uleåborg

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Niinistö, landskapsturnéunder , jubileumsåret, 2017också , nordiska, kungligheter, på väg

Fler nyheter från YLE

YLE - 6 timmar sedan

Med sökordet "idiot" hittar man nu Trumps ansikte – aktivister manipulerade Googles sökresultat

Amerikanska presidenten Donald Trumps motståndare har börjat manipulera Googles sökfunktioner. Skriver man "idiot" i sökfältet får man som första alternativ en drös bilder på Trump..

YLE - 8 timmar sedan

Svartå simskola flyttar till Ingå - i Björnviken plaskar barnen i algfritt vatten

När Bruksstranden i Svartå drabbades av blågröna alger flyttades Folkhälsans simskola i ett nafs till Björnviken i Ingå. Ingen stressar över den längre bilvägen till simskolan och Marsjön inbjuder till varma, algfria simturer..

YLE - 15 timmar sedan

Skogsbranden i Pyhäranta äntligen under kontroll - de evakuerade får återvända till sina fastigheter

De drygt 50 personer som evakuerades från den stora skogsbranden i Pyhäranta får nu återvända till sina stugor och hem, meddelar räddningsverket. Lite före klockan 13 på fredagen meddelade räddningsverket att branden är för tillfället under kontroll, men släckningsarbetet pågår fortfarande..

YLE - 13 timmar sedan

Bilist kvaddade flera bilar och körde sönder ett öppet garage i Karis

Sju bilar fick skador då en bilist körde av Kroggårdsvägen i Karis på fredagen (20.7). Bilen kolliderade med parkerade bilar och en täckt bilparkering rasade samman till följd av smällen..

YLE - 13 timmar sedan

Bilist kvaddade flera bilar och körde sönder ett biltak i Karis

Sju bilar fick skador då en bilist körde av Kroggårdsvägen i Karis på fredagen (20.7). Bilen kolliderade med parkerade bilar och ett biltak rasade samman till följd av smällen..

YLE - 15 timmar sedan

Skogsbranden i Pyhäranta äntligen under kontroll - men evakuerade får ännu inte återvända meddelar myndigheterna

Lite före klockan 13 på fredagen meddelade räddningsverket att branden är för tillfället under kontroll, men släckningsarbetet pågår fortfarande. Människor i Pyhäranta har tydligen trott på rykten eller på felaktiga uppgifter i sociala media om att det skulle vara säkert att återvända..

YLE - 14 timmar sedan

Kommentar: Champagnen var dyr och kall men de politiska utspelen ljumma i Björneborg – var det någon som noterade Suomiareena?

För arrangörerna och partierna gäller det nu att fundera på varför någon ska orka besöka Björneborg eller följa diskussionerna under den bästa semesterveckan i juli, skriver Svenska Yles politiska reporter Magnus Swanljung efter en vecka på Suomiareena..

YLE - 15 timmar sedan

Evakuerade har smugit tillbaka till sina hus - polisen ryter till

Människor i Pyhäranta har tydligen trott på rykten eller på felaktiga uppgifter i sociala media om att det skulle vara säkert att återvända. Branden är fortfarande inte släckt, och det finns risk för att den blossar upp igen..

YLE - 16 timmar sedan

Naturresursinstitutet: Vi går mot den minsta spannmålsskörden sedan millennieskiftet

Spannmålsskörden ser ut att bli klart mindre i år än normalt, eventuellt den minsta på nästan 20 år, uppger Naturresursinstitutet..

YLE - Igår: 22:28

Trots ihärdig vattenbombning vägrar elden släppa taget om Pyhäranta – branden väcker stor oro bland byborna

150 brandmän från fem räddningsverk fortsätter att kämpa mot branden i den gassande solen. Den snabba spridningen väcker oro i det lilla samhället..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.