YLE > Finland

Tuesday, 23 April, 07:03

YLE - 29 nov 16 kl. 12:36

Niinistö på landskapsturné under jubileumsåret 2017 - också nordiska kungligheter på vägRepublikens president Sauli Niinistö besöker alla Finlands 19 landskap under år 2017. Med landskapsturnén vill presidenten fira Finlands 100-åriga självständighet. Det första besöket görs till Lappland under samernas nationaldag den 6. februari. Under början av året besöker presidenten även bland annat Birkaland, Kymmenedalen, Norra Savolax och Päijänne-Tavastland.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Sauli Niinistö, Finlands, Lappland, Birkaland, Savolax, Päijänne-Tavastland, VM, Lahtis, Kuopio, Minna Canths, Jenni Haukio, Norra Österbotten, Haukio, Niinistö, Finland Jubileumsåret, Finland, Sverige, Danmark, Islands, Anna-Lena Ahlström, Uleåborg

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Niinistö, landskapsturnéunder , jubileumsåret, 2017också , nordiska, kungligheter, på väg

Fler nyheter från YLE

YLE - 45 minuter sedan

Gödsel sipprade ut på Nitlaxvägen i Raseborg

Några tiotals liter gödsel rann ut på vägen och i dikesrenen då en släpvagn välte på Nitlaxvägen i Raseborg på måndagskvällen (22.4). Gödseln visade sig vara ofarlig för naturen..

YLE - 1 timme sedan

Morgonkollen: Servicesamtal gör telefonräkningarna höga, Putin och Kim ska träffas för toppmöte

Rysslands president och Nordkoreas ledare ska träffas "snart". Akademiska bokhandeln kämpar med förluster och stänger filialen i köpcentret Jumbo i Vanda. En ny behandlingsform hjälper de med Parkinsons sjukdom att röra sig..

YLE - 1 timme sedan

Flera insatser görs för att öka inflyttningen till ytterskärgården - "Hyresbostäder är en stor brist i mindre byar"

Det gula sekelskifteshuset intill Hitis-Rosala skola håller på att tömmas. Man flyttar förskoleverksamheten där till skolan för att kunna hyra ut huset och sänka tröskeln för en barnfamilj att ta steget och pröva på att bo på ön..

YLE - 1 timme sedan

Tiotusentals besöker Kopparnäs i Ingå varje år: Vi ser på mängden ved och avfall att området lockar

Det behövs nya rutter och nya infoskyltar på Kopparnäs naturskydds- och rekreationsområde eftersom området hela tiden blir mer populärt. Ägarföreningen Nylands friluftsområden hoppas i höst bli klar med en utvecklingsplan för Kopparnäs..

YLE - 2 timmar sedan

Med en stump fisknät runt handleden vill Jyrki Katainen visa vad som är viktigt för honom: Plasten!

Jyrki Katainen, EU-kommissionens vice-ordförande, har händerna insyltade i plastskräp. Han vill att vi ska se pengarna i plasten, sålla, sortera och återanvända - och ta ansvar för vårt eget skräp istället för att skicka det till Asien..

YLE - 2 timmar sedan

Servicesamtal med mobilen saltar telefonräkningen: De kunde nog ingå i paketet

Många mobilanvändare retar sig över att teleoperatörerna inte inkluderar servicenummer till företag eller myndigheter i samtalspaketen. Snart kanske reglerna för prissättning justeras..

YLE - 3 timmar sedan

Akademiska bokhandeln kämpar med förlustaffärer men hoppas på ljusare tider

För att få till en positiv trend ska man nu fokusera på de stora butikerna. Det här betyder att man den sista juli i år kommer att stänga ner filialen i köpcentret Jumbo i Vanda..

YLE - 11 timmar sedan

Snön smälter och naturen vaknar till liv – vi får upp till 20 grader i veckan

Tisdag och onsdag blir soliga dagar. Vi får sommarvärme, säger Yles meteorolog Kerttu Kotakorpi..

YLE - 11 timmar sedan

Snön smälter och naturen vaknar till liv - nästa vecka får vi 20 grader

Tisdag och onsdag blir soliga dagar. Vi får sommarvärme, säger Yles meteorolog Kerttu Kotakorpi..

YLE - 11 timmar sedan

Glaskonstnären och keramikern Oiva Toikka död

Glaskonstnären och keramikern Oiva Toikka har avlidit. Sin främsta insats gjorde han som glaskonstnär vid Notsjö (numera Iittala). Han blev särskild känd för sina fågelskulpturer i glas..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.