YLE > Finland

Friday, 27 April, 06:45

YLE - 29 nov 16 kl. 12:36

Niinistö på landskapsturné under jubileumsåret 2017 - också nordiska kungligheter på vägRepublikens president Sauli Niinistö besöker alla Finlands 19 landskap under år 2017. Med landskapsturnén vill presidenten fira Finlands 100-åriga självständighet. Det första besöket görs till Lappland under samernas nationaldag den 6. februari. Under början av året besöker presidenten även bland annat Birkaland, Kymmenedalen, Norra Savolax och Päijänne-Tavastland.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Sauli Niinistö, Finlands, Lappland, Birkaland, Savolax, Päijänne-Tavastland, VM, Lahtis, Kuopio, Minna Canths, Jenni Haukio, Norra Österbotten, Haukio, Niinistö, Finland Jubileumsåret, Finland, Sverige, Danmark, Islands, Anna-Lena Ahlström, Uleåborg

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Niinistö, landskapsturnéunder , jubileumsåret, 2017också , nordiska, kungligheter, på väg

Fler nyheter från YLE

YLE - 15 minuter sedan

Näthandel med droger oroar polisen - unga kan lätt köpa knark också i glesbygden där inga langare rör sig

Knarkbrotten har ökat med omkring 2 000 under de senaste tre åren, visar polisens färskaste statistik som gäller år 2017. Polisen utredde närmare 28 000 knarkbrott och det är bara toppen av isberget..

YLE - 1 timme sedan

De första trähusen i Slottsfältet i Åbo på plats – "Varje hus ska ha sin egen identitet"

Mellan Malmgatan och Slottsgatan är ingenting sig likt. Det gamla industriområdet byggnader med alla sina lövträd runtomkring är rivna och fällda och istället ser man ett stort bygglandskap ta form..

YLE - 45 minuter sedan

Fiskande man räddades efter en timme i kallt vatten

En man på fisketur räddades på torsdag kväll i Sagu efter att hans båt stjälpt. En utomståendes insats och rätt utrustning blev räddningen..

YLE - 45 minuter sedan

Morgonkollen: Historiska steg togs på Koreahalvön i natt, allt fler kör drogpåverkade

Ett historiskt möte mellan ledarna för Nordkorea och Sydkorea har ägt rum. Amfetamin är den vanligaste drogen bland onyktra förare..

YLE - 1 timme sedan

Majblommor såldes till överpris – Folkhälsan: Vi har inte upplevt det här tidigare

Majblomsförsäljare i huvudstadsregionen har sålt majblommor för 5 euro istället för 4 euro, som de ska säljas för. Enligt Folkhälsans kampanjplanerare är det här första gången som det hänt..

YLE - 1 timme sedan

Amfetamin vanligaste blodfyndet hos drogpåverkade rattfyllerister

Spår av narkotika upptäckts allt oftare i de blodprover som analyseras av Centralkriminalpolisen. På fem år har narkotikafynden fördubblats, amfetamin och cannabis är de vanligaste fynden..

YLE - 1 timme sedan

En dotters berättelse: “Hur kan någon hjälpa mig när jag ständigt oroar mig för om han lever?”

För Karin är det klart vid det här laget: om hon får barn väljer hon bort relationen med sin pappa. Hennes barn ska inte behöva växa upp med ett missbruk så som hon har gjort..

YLE - 1 timme sedan

Björkboda Bruksgård på Kimitoön satsar stort på solenergi – vill vara en föregångare bland jordbrukare

Anna von Wendt vill vara mera självförsörjande på el i gårdens jordbruksverksamhet. Nu ska solpaneler pryda bruksgårdens tak..

YLE - 1 timme sedan

Båtarna laddas med solenergi i Dalsbruks gästhamn i sommar

Både solpaneler men en hel del annan upprustning sker i gästhamnen i Dalsbruk i år. Totalt ska mellan 80 och 90 solpaneler installeras..

YLE - 2 timmar sedan

Forskare: De stora teknikjättarna måste anpassas efter våra behov i Norden - annars riskerar våra värderingar att urholkas

De nordiska samhällena måste förbereda sig på att vi i framtiden lever i en allt mer internetuppkopplad verklighet, med många globala digitala tjänster som använder sig av våra data, påpekar forskare..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.