YLE > Finland

Wednesday, 21 November, 13:49

YLE - 29 nov 16 kl. 08:07

Hård kritik mot ny kortläsare i kollektivtrafik - "Långsamma", "Fiasko!" och "Verkligt dåligt"De nya läsarna för resekorten i kollektivtrafiken i huvudstadsregionen får hård kritik av allmänheten. Enligt Yles enkät anser många att kortläsarna är svåra och långsamma att använda. Det nya biljett- och informationssystemet kostar 60 miljoner euro. Yle Uutiset frågade publiken vilka erfarenheter de har av de nya resekortläsarna i kollektivtrafiken. Det kom 140 svar och kritiken är hård.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Verkligt, Yles, Uutiset, OK, De, Yle Uutisets, Det, För, Och, HRT, Enligt Helsingforsregionens, Risto Vaattovaara, Vaattovaara, HRT Enligt Vaattovaara, Tieto

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hård, kritikmot ny , kortläsarei , kollektivtrafik, Långsamma, Fiasko, och Verkligt dåligt
Skånskan - 07 apr 16 kl. 17:26

Tog kortläsare på bensinmack

HÖRBY En kortläsare på en av Tanka-stationens bensinpumpar vid Slagtoftavägen stals natten mot onsdagen.
Bara sladdarna till kortläsaren var kvar när stölden upptäcktes..

Västerbottens Folkblad - 05 apr 13 kl. 22:25

Krånglande kortläsare byts ut

Nu skrotar Länstrafiken sina krånglande kortläsare. Att betala sin bussresa har varit förenat med en mängd problem den senaste tiden. Sedan Länstrafiken i Västerbotten lanserade [...

UNT - 28 sep 13 kl. 08:00

UL:s nya kortläsare äter kort

De nya kortläsare som installerats på UL:s regionbussar gör busskorten inaktiva..

SvD - 29 nov 13 kl. 01:30

Kortläsare kan tömma ditt SL-kort

Hundratals SL-resenär har fått sina kort tömda på grund av ett tekniskt problem i de kortläsare som används på bland annat Tvärbanan, skriver TV4 Stockholm och Metro..

UNT - 29 nov 13 kl. 01:30

Kortläsare kan tömma ditt SL-kort

Hundratals SL-resenär har fått sina kort tömda på grund av ett tekniskt problem i de kortläsare som används på bland annat Tvärbanan, skriver TV4 Stockholm och Metro. "Jättebeklagligt", säger SL:s pressekreterare.(TT).

GöteborgsPosten - 29 nov 13 kl. 17:01

Ingen bugg i Västtrafiks kortläsare

De bärbara kortläsare som konduktörerna på Roslagsbanan och Tvärbanan i Stockholm använder har en bugg som kan medföra att innehållet på Accesskorten raderas..

IDG - 15 aug 14 kl. 10:05

Amazon släpper kortläsare

Jätten Amazon släpper en kortläsare som kopplas in i mobiltelefonen, en direkt konkurrent till tjänster som Square..

Nyteknik - 19 maj 15 kl. 15:58

Izettles nya kortläsare stöder Apple Pay

Izettle lanserar en kortläsare som stöder kontaktlös betalning. Läsaren fungerar med kontaktlösa kort samt med mobiltjänster som Apple Pay och Google Wallet..

Nerikes Allehanda - 03 sep 15 kl. 14:25

Kortläsare stals från stadshuset

En okänd gärningsman slet i helgen som gick, loss tre kortläsare på stadshuset i Kumla. Händelsen polisanmäldes och brottsrubriceringen är skadegörelse..

DI - 29 sep 15 kl. 15:16

Sumup-chefen till attack mot Izettle: Våra kortläsare är mer pålitliga

Idag gör Izettle-utmanaren Sumup entré i Sverige. Bolagets vd Daniel Klein går till attack mot sin svenska rival direkt: “Det har varit en del problem med andra leverantörers kortläsare”, säger han..

Mobil - 24 nov 15 kl. 06:30

Square satsar på Apple Pay med ny kortläsare

Betalföretaget Square har börjat rulla ut sin trådlös kortläsare med stöd för Apole Pay..

Fler nyheter från YLE

YLE - 1 timme sedan

Misslyckat försök med gemensam rektor för Ekenäs och Karis-Billnäs gymnasium avslutas

Såväl personal som rektor har varit missnöjd med det gemensamma rektorskapet. Därför avslutas nu försöket och rektorstjänsten vid Karis-Billnäs gymnasium ledigförklaras...

YLE - 3 timmar sedan

Leksaksförmedlaren Rami Adham dömdes till ovillkorligt fängelse - köpte kolonistuga för insamlade pengar

Rami Adham som är känd för att ha fört in leksaker till krigets Syrien har dömts till ovillkorligt fängelse för bland annat penninginsamlingsbrott, bokföringsbrott och flera fall av förfalskning..

YLE - 3 timmar sedan

Fyra finländare gripna i Malaysia för att ha spridit kristet material

Polisen i Malaysia har gripit fyra finländare som misstänkta för att ha delat ut religiöst material på allmän plats, rapporterar malaysiska medier..

YLE - 3 timmar sedan

Fyra finländarna gripna i Malaysia för att spridit kristet material

Polisen i Malaysia har gripit fyra finländare som misstänkta för att delat ut religiöst material på allmän plats, rapporterar malaysiska medier..

YLE - 5 timmar sedan

Barnens åsikter blir allt viktigare - men olika sätt att fråga ger olika svar

Också barnens röst borde höras i samhället - men att ta reda på vad barn tycker och tänker är ganska knepigt. Nu ska barnombudsmannens byrå utveckla metoder att forska i hur man bäst får en mångsidig och sann bild av barnens åsikter..

YLE - 5 timmar sedan

Alla kroppar är fina och värdefulla oavsett storlek – forskare svarar på frågor om fettaktivism

Vad är fettaktivism och är det kopplat till kroppsbilder? Den frågan fick flest röster i en publikomröstning gjord av Yle Åboland i serien Vad säger vetenskapen?..

YLE - 5 timmar sedan

Finsk tystnad tar död på tyska affärer

Kommer du oförberedd till ett affärsmöte med tyskar så har du förlorat redan innan du satt dig ner, och är du tyst så uppfattar tyskar det som att det finns stora problem..

YLE - 6 timmar sedan

Lokalt live: Se 50 barn tända sina pannlampor i Fiskars - nu ska trafiken i byn bli tryggare

När dagarna blir mörkare ökar behovet av reflexer och pannlampor. Fiskars byförening vill garantera en trygg skolväg för barnen och delar därför ut gratis pannlampor till alla elever i Fiskarin koulu. Följ med livesändningen där eleverna tänder sina pannlampor..

YLE - 6 timmar sedan

Hyresgästerna satt kvar ett år extra i det fuktdrabbade huset, trots att Pargas rekommenderats att utrymma det

Konsultföretaget rekommenderade redan hösten 2017 att Gamla Kommunalstugan skulle utrymmas. Men Pargas stad lät bli att informera hyresgästerna, för man ville vara helt säker innan man tömde huset..

YLE - 7 timmar sedan

Morgonkollen: Prostitution genom "sockerdejting" blir vanligare i Finland, EU avgör om det blir sanktioner mot Italien, fotbollens U17-lag kommer hem utan seger i VM-turneringen

Prostitution genom så kallad sockerdejtning har fått ett allt starkare fotfäste i Finland. I dag klarnar det om EU-kommissionen går vidare med sanktioner mot Italien med anledning av landets statsbudget för nästa år..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.