Dagens PS > Ekonomi

Monday, 18 June, 01:52

Dagens PS - 28 nov 16 kl. 08:02

Han varnar för boprisrasThomas Östros, i dag exekutiv direktör på Internationella valutafonden, IMF, är bekymrad över hur den svenska bostadsmarknaden utvecklats. ”IMF hyllar Sveriges starka statsfinanser och penningpolitik. Men de ständigt stigande bostadspriserna och hushållens skuldsättning oroar”, säger han till Di. IMF har tidigare, som Dagens PS berättat, varnat Sverige för en bostadsbubbla. Även Finansinspektionen har uttryckt farhågor för det.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Östros, Internationella, IMF, Sveriges, Di, Dagens PS, Sverige, Finansinspektionen, Thomas Östros, Skuldsätt, Dagens Industri, MISSA INTE, INTE, PS, LÄS ÄVEN, UrsprungskÄllan, Han, Dagensps

Dela artikeln

16 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Han varnarför , boprisras
GöteborgsPosten - 22 maj 17 kl. 16:52

EU varnar för svenskt boprisras

Svenska åtgärder för att bromsa hushållens höga skulder, duger inte enligt EU, som varnar för ett stökigt boprisras. Men regeringen tar pekpinnarna från Bryssel med en nypa salt..

DI - 23 jul 16 kl. 10:14

Dansk lånejätte varnar för boprisras

Danmarks största bolånegivare varnar för en kalldusch på den glödheta bostadsmarknaden enligt Bloomberg. Samtidigt varnar danska ekonomer för att räntorna snart kan börja stiga..

Affärsvärlden - 12 jun 14 kl. 12:53

IMF varnar för globalt boprisras

Bostadspriserna är alarmerande höga i bland annat Sverige. Problemen måste åtgärdas genast för att undvika ytterligare en ”förödande bostadskrasch”, varnar IMF:s vicechef Min Zhu rapporterar Financial Times..

Dagens PS - 07 nov 17 kl. 11:21

Mäklarna ser boprisras: ”Var extra försiktiga”

Prisnedgången har kommit snabbare än trott och är ”betydligt större” än vad statistiken visar, vittnar nu flera mäklare. Först ut var mäklarfirman Erik Olssons vd, med samma namn, som redan för en månad sedan flaggade för prisnedgångar på mellan 10 och 15 procent för bostadsrätter i Stockholm, vilket DagensPS.se skrev om.

Dagens PS - 20 nov 17 kl. 07:37

Miljardnotering stoppas – räds nya boprisras

Drar nu tillbaka planerna om en notering i miljardklassen. Golvtillverkaren Kährs har tidigare sagts vara på väg mot börsen men ägaren Triton har nu skjutit upp miljardnoteringen. Det skriver Di i måndagens utgåva och hänvisar till uppgifter från källor.

Dagens PS - 13 mar 18 kl. 08:29

KTH-professor spår 50-procentigt boprisras

”Om de hittills fallit tio procent bör de falla fyrtio till för att hamna på en rimlig nivå”, säger fastighetsprofessorn Hans Lind. Dina Pengar i Expressen har intervjuat honom. Och han är som sagt mycket pessimistiskt inställd till prisutvecklingen på den svenska bostadsmarknaden.

Kristianstadsbladet - 01 mar 14 kl. 09:00

Facebookgrupp varnar varandra för trafikkontroller

Foto: Claes Nyberg
1 500 medlemmar varnar varandra för trafikkontroller i Kristianstad i en Facebookgrupp. Trafikpolischefen känner inte till den slutna gruppen.
”Laser vid Wendesgymnasiet Norra Åsum.

Västerbottens Folkblad - 08 jan 11 kl. 17:24

Varnar för lösa hästar

SKELLEFTEÅ Polisen varnar för lösspringade hästar i trakterna kring Lund. SKELLEFTEÅ Polisen varnar för lösspringade hästar i trakterna kring Lund. Enligt polisen är det tre hästar som springer lösa i området kring Lund, väster om Skellefteå.

Västerbottens Folkblad - 16 maj 12 kl. 13:02

Varnar för höga vattenflöden

Räddningstjänsterna i flera inlandskommuner varnar för höga vattenflöden. Räddningstjänsterna i flera inlandskommuner varnar för höga vattenflöden. Det är räddningstjänsterna i region Samlas, som består av Sorsele, Arjeplog, Malå, Lycksele, Arvidsjaur och Storumans kommun, som tillsammans går ut och varnar för ?

BT - 23 dec 12 kl. 07:39

SMHI: "Vi varnar för snöhalka i praktiskt taget hela landet"

Intensivt snöande och hårda vindar kan ställa till med stora problem i jultrafiken. Det framförallt i Skåne, där SMHI har utfärdat en klass 2-varning för söndagen. ?

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - I förrgår: 16:15

Det är ingen hemlighet – så varför tveka

Den samlade europeiska motorpressen vet det liksom nöjda kunder runt om i Europa. SEAT Ateca är en vinnare som många svenskar, av någon outgrundlig anledning har kvar att upptäcka. Men det gäller att snabba på därför att 1 juli träder bonus-malus i kraft och då ändras fordonsskatten för alla nya bilar!

Dagens PS - I förrgår: 12:52

”Strutsmentaliteten kring ränterisker är farlig”

Det är inte så få gånger de senaste åren man hört delvis insiktsfulla, men samtidigt väldigt naiva, kommentarer kring nuvarande räntenivåer. Insikten består i att högre räntor skulle sänka den svenska ekonomin, det naiva består i tron att det inte kan ske – för då går ju allt åt skogen. Räntor är faktiskt mer spännande än man tror, för räntan är de facto priset på pengar.

Dagens PS - I förrgår: 10:52

Svensk-vd får sparken med omedelbar verkan

Klädkedjan KappAhl byter vd då Danny Feltmann får lämna med omedelbar verkan. Aktien stiger på nyheten. (Foto: TT) Klädkedjan KappAhl byter vd då Danny Feltmann får lämna med omedelbar verkan.

Dagens PS - I förrgår: 12:04

Signerat Birro: Kanske krävs det galenskap för att styra världen

Varje fredag skriver Dagens PS Marcus Birro en reflektion över veckan som gått… Jag fyller år idag. Det är ingen stor sak. När man levt så här längre är det som om man varit på alla fester, man har rundat alla krön, man har sett dagarna komma och gå.

Dagens PS - I förrgår: 11:29

Ledarkoll: Älskar alla män militarismen?

Varje dag läser Dagens PS ett antal ledarsidor och plockar sedan det viktigaste ur dem för dig att läsa här. Förändringen i bolagens styrelser DI skriver om bolagsstyrelser och arvoden: ”Den gamla bilden är att styrelser befolkas av pensionerade eller aktiva vd:ar/specialister. I det första fallet anses de ha sitt på det torra, i det andra har de en annan fast försörjning.

Dagens PS - I förrgår: 09:48

Nytt Google-verktyg ska göra dig till kodgeni

Det är Googles App Maker som nu går från beta modell till att bli öppen för alla, oavsett programmeringsvana, rapporterar Techcrunch. App maker är ett online-verktyg som har som mål att snabbt låta användaren bygga och distribuera affärsappar i en drag-and-drop miljö med väldigt lite kodande. Slutprodukten ska funka på alla plattformar utseendemässigt (mobil eller dator).

Dagens PS - I förrgår: 10:10

H&M kör i diket på nytt: ”Jättejobbig krisstämpel”

Stockholmsbörsen har inlett fredagshandeln med lägre kurser. H&M pressas av ny försäljningsbesvikelse och Nobia av sänkt rekommendation från Carnegie. Efter 60 minuters handel var OMXS30-indexet ned 0,60 procent, medan Stockholm All-Share index (SAX) hade backat 0,39 procent.

Dagens PS - I förrgår: 09:22

Miljonregn till högskolor ska göra Sverige AI-starkt

Sju högskolor i Sverige får 40 miljoner från regeringen för att höja kompetens och kunskapsnivåer inom AI, rapporterar Di digital och Computer Sweden. För att Sverige ska kunna möta utvecklingen i Kina eller stora företag som Google och Amazon ger regeringen pengar till ett projekt som ska höja kunskaperna inom området. Avsikten är att dels skapa en kunskapsplattform inom AI och dels tillhandahålla nätbaserad utbildning för yrkesverksamma personer.

Dagens PS - I förrgår: 08:36

H&M:s försäljning sämre än väntat

Analytikerna hade räknat med ett bättre försäljningsresultat. Den svenska klädjättens försäljning inklusive moms för andra kvartalet, 1 mars 2018 – 31 maj 2018, uppgick till 60 464 miljoner kronor (59 538), vilket innebär en ökning med 2 procent jämfört med motsvarande kvartal föregående år. Omsättningen exklusive moms uppgick till 51 983 miljoner kronor (51 383).

Dagens PS - I förrgår: 08:23

Bostadsexpert totalsågar svensk bostadspolitik

Kolla in den här jämförelsen med Tyskland. Chockerande siffror. ”Vi har i en ny rapport kartlagt och jämfört Tyskland och Sverige och resultaten är mycket nedslående för svenska bostadsköpare och hyresgäster.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.