YLE > Finland

Sunday, 24 February, 06:14

YLE - 27 nov 16 kl. 15:06

Inte bara vetenskap bakom riskgränserna för alkohol - vitt skilda tolkningar världen över((vis:1136908)) Källor Uppgifterna härstammar från flera olika källor. Vi har i regel prioriterat nyare källor över äldre.
Sammanställt material om nationella alkoholrekommendationer
Good Practice Principles for Low Risk Guidelines, THL/RARHA (oktober 2016):
Low risk drinking guidelines in EU, RARHA (2016)
SSA: Governmental standard drink definitions and low-risk alcohol consumption guidelines in 37 countries (13.4.2016)
Alcohol consumption and harmful drinking, OECD (1.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Practice Principles, Low Risk Guidelines, Thlrarha, EU, Rarha, SSA, Alcohol, OECD, Background, Standard Drink Measures, Nationella, THL, Alkoholrekommendationer, Canada, Low-Risk, Drinking Guidelines, Världshälsoorganisationens, Status Information System, Health, WHOGlobal Status Report, WHO, Finland, Sverige, Österrike, Karlsson, Institutet, Storbritannien, Peter Eriksson, Helsingfors, Seppo Suvela, Finlands, Statens, Duodecim, Eriksson, En, Bulgarien, Rumänien, Danmark, Malta, Ryssland, Norge, Nanette-Marie Forsström, Stor, Ökad, Världshälsoorganisationen WHO, Social, Rolf Granqvist

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Inte bara, vetenskap, bakom, riskgränsernaför , alkohol, vitt, skilda, tolkningar världen över
Sydsvenskan - 02 jul 18 kl. 14:50

Bara publiken drar gränserna

I immersive theatre bjuds publiken in att lösa uppgifterna. Thomas Bo Nilsson från Landskrona är en av genrens stora profiler..

Helsingborgs Dagblad - 02 jul 18 kl. 14:50

Bara publiken drar gränserna

I immersive theatre bjuds publiken in att lösa uppgifterna. Thomas Bo Nilsson från Landskrona är en av genrens stora profiler..

Sydsvenskan - 11 feb 16 kl. 10:17

Bakom den finska rullgardinen

”Rajat kiinni! Rajat kiinni!”, skanderar de ett par hundra demonstranterna på Mannerheimvägen i Helsingfors på lördagen.

YLE - 05 mar 13 kl. 14:24

Häyry: bred uppslutning bakom YH i Vasa

För Vasaregionen är det viktigare att säkra yrkeshögskoleutbildningen i Vasa än att understöda en fusion emllan yrkeshögskolorna Novia och Arcada.I regionen finns en bred uppslutning bakom Svenska Österbottens förbund för utbildning och kulturs (Söfuk) beslut att hoppa av fusionsförhandlingarna. En möjlighet som nu diskuteras är att Söfuk kulle köpa Åbo Akademis andel av yrkeshögskolan Novia.

YLE - 22 sep 15 kl. 13:38

EU försöker få kontroll över gränserna

EU försöker greppa flyktingkrisen på krismöten i dag och i morgon. Vi har samlat centrala åtgärder som EU-länderna tycker att skulle vara till hjälp för att lösa krisen. EU:s inrikesministrar ska i dag göra ett nytt försök att fördela 120 000 flyktingar genom att införa kvoter i medlemsländerna.

SmålandsPosten - 10 dec 13 kl. 06:43

Nu krävs samarbete över blockgränserna

Pisa mäter kunskapsnivån i matematik, naturkunskap och läsförståelse. Men man har också genom enkäter mätt några andra saker. Riktigt allvarligt är att det finns en tydlig signal att våra elever har ett minskat intresse för studier och att skolan inte är så viktig längre.

Skånskan - 11 okt 16 kl. 14:00

Bara har blivit 1 000 meter kortare

BARA Bara har krympt med en kilometer. Numera tar tätorten slut vid Värbygården för den som färdas västerut mot Malmö på väg 841. En av anledningarna är att det inte finns bebyggelse på båda sidor av vägen.

BT - 18 sep 14 kl. 13:50

Alliansen bakom talmanspost till SD

Sverigedemokraterna förutsätter som tredje största parti att man får en av talmansposterna. Något som Alliansen anser är praxis och bör respekteras. - Vi förutsätter ju att vi ges den talmanspost som vi är berättigade till utifrån vår storlek, sade SD:s partisekreterare Björn Söder i morse till SR Ekot.

Alliansfritt Sverige - 28 nov 12 kl. 11:51

Bara fantasin - och plånboken - sätter gränserna för RUT

GÖKUNGE. När dåvarande näringsministern Maud Olofsson (C) för snart tre år sedan föreslog att man skulle kunna använda RUT-avdraget för hundpromenader var det många som avfärdade det som strunt. Men när hon i samma veva sa att det är ?

Kristianstadsbladet - 26 apr 13 kl. 10:17

Yohio flyttar gränserna

Foto: ANDERS WIKLUND / SCANPIX
?Jag trodde aldrig att min grej skulle funka i Sverige. Det brukar vara så trångsynt?

Fler nyheter från YLE

YLE - 15 minuter sedan

Får man ångra att man blivit mamma? De ökade kraven på ständig närvaro kan kännas kvävande

Det finns mammor i Finland som säger att de ångrar att de fött barn. Ämnet är tabu så det är oklart hur utbrett fenomenet är, säger forskarna bakom en kommande studie i ämnet..

YLE - 9 timmar sedan

Rånarjakt i Pargas - butik på Strandvägen utsattes för rån under vapenhot - rånarna greps senare

Flera polispatruller i Pargas jagade under lördagskvällen två beväpnade rånare. Männen greps senare under kvällen..

YLE - 9 timmar sedan

Rånarjakt i Pargas - butik på Strandvägen utsattes för rån under vapenhot

Flera polispatruller i Pargas jagade under lördagskvällen två beväpnade rånare..

YLE - 14 timmar sedan

Henriksson tror att tiden för vårdreformen inte räcker till

Oppositionspartiet SFP:s ordförande Anna-Maja Henriksson tippar att den här riksdagen inte hinner rösta om vårdreformen. Hon säger att det finns bara tre veckor kvar och 20 punkter som strider mot grundlagen..

YLE - 15 timmar sedan

"Som 15-åring är man inte redo att köra en riktig bil" - Snart får unga framföra lätta bilar utan körlektioner

Den första mars blir det möjligt för femtonåringar att börja köra lätta bilar. Dessa fordon, som hör till fordonsklass T, är personbilar som har en begränsad topphastighet på 60 kilometer i timmen..

YLE - 16 timmar sedan

Bromarvborna bjöds på virtuell resa runt världen: "Det drog nog lite i magen"

I Bromarv ställde man till med en lite annorlunda fest i samlingslokalen Hembygdens Väl förra veckan. Man bjöd nämligen på VR-party - ett besök i den virtuella verkligheten..

YLE - 18 timmar sedan

Experter: Ingen valfrihet utan EU-kommissionens välsignelse

Finland måste be EU-kommissionen bedöma den planerade valfriheten inom vården innan den kan träda i kraft. Den bedömningen håller rättsexperter fast vid efter att grundlagsutskottet kom med sitt utlåtande om vårdreformen på fredagen..

YLE - 23 timmar sedan

Se skid-VM live: Pärmäkoskis medaljchans och Niskanens chansning

Krista Pärmäkoski har tagit medalj i skiathlon i de två senaste stortävlingarna. Den sviten kan förlängas i dag, men det är många om budet. I herrloppet riktas intresset mot Iivo Niskanen, som något överraskande väljer att ställa upp i tävlingen.

YLE - 19 timmar sedan

Siv Sandberg om vård- och landskapsreformen: Det blir spännande ända in i kaklet

Ytterst utmanande. Så kan man sammanfatta slutrakan för regeringens jätteprojekt, vård- och landskapsreformen. Tiden hotar ta slut och alla regeringspartier kanske inte längre stöder en urvattnad kompromiss, säger valexperten och kommunforskaren Siv Sandberg..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.