YLE > Finland

Thursday, 18 October, 05:03

YLE - 27 nov 16 kl. 15:06

Inte bara vetenskap bakom riskgränserna för alkohol - vitt skilda tolkningar världen över((vis:1136908)) Källor Uppgifterna härstammar från flera olika källor. Vi har i regel prioriterat nyare källor över äldre.
Sammanställt material om nationella alkoholrekommendationer
Good Practice Principles for Low Risk Guidelines, THL/RARHA (oktober 2016):
Low risk drinking guidelines in EU, RARHA (2016)
SSA: Governmental standard drink definitions and low-risk alcohol consumption guidelines in 37 countries (13.4.2016)
Alcohol consumption and harmful drinking, OECD (1.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Practice Principles, Low Risk Guidelines, Thlrarha, EU, Rarha, SSA, Alcohol, OECD, Background, Standard Drink Measures, Nationella, THL, Alkoholrekommendationer, Canada, Low-Risk, Drinking Guidelines, Världshälsoorganisationens, Status Information System, Health, WHOGlobal Status Report, WHO, Finland, Sverige, Österrike, Karlsson, Institutet, Storbritannien, Peter Eriksson, Helsingfors, Seppo Suvela, Finlands, Statens, Duodecim, Eriksson, En, Bulgarien, Rumänien, Danmark, Malta, Ryssland, Norge, Nanette-Marie Forsström, Stor, Ökad, Världshälsoorganisationen WHO, Social, Rolf Granqvist

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Inte bara, vetenskap, bakom, riskgränsernaför , alkohol, vitt, skilda, tolkningar världen över
Sydsvenskan - 02 jul 18 kl. 14:50

Bara publiken drar gränserna

I immersive theatre bjuds publiken in att lösa uppgifterna. Thomas Bo Nilsson från Landskrona är en av genrens stora profiler..

Helsingborgs Dagblad - 02 jul 18 kl. 14:50

Bara publiken drar gränserna

I immersive theatre bjuds publiken in att lösa uppgifterna. Thomas Bo Nilsson från Landskrona är en av genrens stora profiler..

Sydsvenskan - 11 feb 16 kl. 10:17

Bakom den finska rullgardinen

”Rajat kiinni! Rajat kiinni!”, skanderar de ett par hundra demonstranterna på Mannerheimvägen i Helsingfors på lördagen.

YLE - 05 mar 13 kl. 14:24

Häyry: bred uppslutning bakom YH i Vasa

För Vasaregionen är det viktigare att säkra yrkeshögskoleutbildningen i Vasa än att understöda en fusion emllan yrkeshögskolorna Novia och Arcada.I regionen finns en bred uppslutning bakom Svenska Österbottens förbund för utbildning och kulturs (Söfuk) beslut att hoppa av fusionsförhandlingarna. En möjlighet som nu diskuteras är att Söfuk kulle köpa Åbo Akademis andel av yrkeshögskolan Novia.

YLE - 22 sep 15 kl. 13:38

EU försöker få kontroll över gränserna

EU försöker greppa flyktingkrisen på krismöten i dag och i morgon. Vi har samlat centrala åtgärder som EU-länderna tycker att skulle vara till hjälp för att lösa krisen. EU:s inrikesministrar ska i dag göra ett nytt försök att fördela 120 000 flyktingar genom att införa kvoter i medlemsländerna.

SmålandsPosten - 10 dec 13 kl. 06:43

Nu krävs samarbete över blockgränserna

Pisa mäter kunskapsnivån i matematik, naturkunskap och läsförståelse. Men man har också genom enkäter mätt några andra saker. Riktigt allvarligt är att det finns en tydlig signal att våra elever har ett minskat intresse för studier och att skolan inte är så viktig längre.

Skånskan - 11 okt 16 kl. 14:00

Bara har blivit 1 000 meter kortare

BARA Bara har krympt med en kilometer. Numera tar tätorten slut vid Värbygården för den som färdas västerut mot Malmö på väg 841. En av anledningarna är att det inte finns bebyggelse på båda sidor av vägen.

BT - 18 sep 14 kl. 13:50

Alliansen bakom talmanspost till SD

Sverigedemokraterna förutsätter som tredje största parti att man får en av talmansposterna. Något som Alliansen anser är praxis och bör respekteras. - Vi förutsätter ju att vi ges den talmanspost som vi är berättigade till utifrån vår storlek, sade SD:s partisekreterare Björn Söder i morse till SR Ekot.

Alliansfritt Sverige - 28 nov 12 kl. 11:51

Bara fantasin - och plånboken - sätter gränserna för RUT

GÖKUNGE. När dåvarande näringsministern Maud Olofsson (C) för snart tre år sedan föreslog att man skulle kunna använda RUT-avdraget för hundpromenader var det många som avfärdade det som strunt. Men när hon i samma veva sa att det är ?

Kristianstadsbladet - 26 apr 13 kl. 10:17

Yohio flyttar gränserna

Foto: ANDERS WIKLUND / SCANPIX
?Jag trodde aldrig att min grej skulle funka i Sverige. Det brukar vara så trångsynt?

Fler nyheter från YLE

YLE - 3 minuter sedan

Från krisläge till framtidstro – Sofia tar över två bybutiker: "Bybornas engagemang fick mig att fatta det slutgiltiga beslutet"

Många byar har under de senaste årtionden förlorat sina butiker. Länge såg det ut som att Norrnäs och Töjby i Närpes skulle gå samma öde till mötes. Ingen verkade intresserad av att ta över bybutikerna.

YLE - 15 minuter sedan

Savon Sanomat: Polisen får utan personens samtycke låsa upp en misstänkts telefon med fingeravtryck

Enligt riksdagens justitieombudsman Pasi Pölönen är fingeravtryck signalement som polisen alltid har rätt att ta utan personens samtycke, oberoende av vad brottet handlar om..

YLE - 12 timmar sedan

Schampotillverkning och korvstoppning på läsordningen – Bäckby skola satsar på kreativ undervisning i naturvetenskap

Att lära sig genom att göra framom att sitta i skolbänken är vardag för eleverna i Bäckby skola i Pedersöre. I år blir det ännu mer av det då skolan utvecklar den kreativa undervisningen i naturvetenskap. - Man ser vad man gör, säger eleven Hugo Ahlvik..

YLE - 30 minuter sedan

Låt skogen växa i fred, säger klimatexperter – kolsänkorna blir en stor fråga när partierna gör upp miljöprogram inför valet

Med ett halvt år till riksdagsval jobbar många partier nu med sina miljöprogram, och skogsavverkning kommer att bli en av de största frågorna. Skogsägarna måste få incitament för att låta skogen växa i fred, säger nu allt fler..

YLE - 30 minuter sedan

Flertalet församlingsvalskandidater vill bevara Svenska församlingshemmet i Borgå - men räcker det till?

Majoriteten av de svenska kandidaterna i församlingsvalet i Borgå vill bevara Svenska församlingshemmet. Men räcker ekonomin och viljan till eller blir det ett nybygge i Näse?.

YLE - 9 timmar sedan

Den varma hösten räddade sockerbetsskörden - nu förs kampanj för att få fler att odla sockerbetor

Den varma hösten kompenserade den torra sommaren och bidrar till en rätt så bra sockerbetsskörd..

YLE - 10 timmar sedan

Hämndlysten investeringsbankir avslöjade Nordeas misstänkta pengatvätt – "Sannolikt kopplade till Magnitskijfallet"

Investeringsbankiren William "Bill" Browder vill skipa rättvisa för sin mördade vän Sergej Magnitskij. Senast hittade han spår av pengatvätt på Danske Bank och nu på Nordea..

YLE - 11 timmar sedan

Fyra decennier av musik med DoReMingå i Ingå

Orkestern DoReMingå började som ungdomsorkester för 40 år sedan men har fortfarande kvar en del av sina ursprungliga medlemmar..

YLE - 12 timmar sedan

Strul med matleveranser i Borgå på grund av strejk – egen matsäck gäller på måndag och tisdag i skolorna

Förbundet för den offentliga sektorn och välfärdsområdena JHL, har utlyst en politisk strejk till måndag och tisdag nästa vecka (22-23 oktober). Strejken påverkar också den kommunala basservicen..

YLE - 12 timmar sedan

Vasa betalar över fyra miljoner euro om året till arbetslösa - men hälften av dem är arbetsoförmögna, säger sysselsättningschef

Vasa stads sysselsättningsbudget är i år 2,6 miljoner euro. Samtidigt betalar staden 4,4 miljoner euro i arbetsmarknadssstöd. Det borde vara tvärtom, tycker man vid staden..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.