YLE > Finland

Wednesday, 12 December, 10:56

YLE - 27 nov 16 kl. 15:06

Inte bara vetenskap bakom riskgränserna för alkohol - vitt skilda tolkningar världen över((vis:1136908)) Källor Uppgifterna härstammar från flera olika källor. Vi har i regel prioriterat nyare källor över äldre.
Sammanställt material om nationella alkoholrekommendationer
Good Practice Principles for Low Risk Guidelines, THL/RARHA (oktober 2016):
Low risk drinking guidelines in EU, RARHA (2016)
SSA: Governmental standard drink definitions and low-risk alcohol consumption guidelines in 37 countries (13.4.2016)
Alcohol consumption and harmful drinking, OECD (1.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Practice Principles, Low Risk Guidelines, Thlrarha, EU, Rarha, SSA, Alcohol, OECD, Background, Standard Drink Measures, Nationella, THL, Alkoholrekommendationer, Canada, Low-Risk, Drinking Guidelines, Världshälsoorganisationens, Status Information System, Health, WHOGlobal Status Report, WHO, Finland, Sverige, Österrike, Karlsson, Institutet, Storbritannien, Peter Eriksson, Helsingfors, Seppo Suvela, Finlands, Statens, Duodecim, Eriksson, En, Bulgarien, Rumänien, Danmark, Malta, Ryssland, Norge, Nanette-Marie Forsström, Stor, Ökad, Världshälsoorganisationen WHO, Social, Rolf Granqvist

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Inte bara, vetenskap, bakom, riskgränsernaför , alkohol, vitt, skilda, tolkningar världen över
Sydsvenskan - 02 jul 18 kl. 14:50

Bara publiken drar gränserna

I immersive theatre bjuds publiken in att lösa uppgifterna. Thomas Bo Nilsson från Landskrona är en av genrens stora profiler..

Helsingborgs Dagblad - 02 jul 18 kl. 14:50

Bara publiken drar gränserna

I immersive theatre bjuds publiken in att lösa uppgifterna. Thomas Bo Nilsson från Landskrona är en av genrens stora profiler..

Sydsvenskan - 11 feb 16 kl. 10:17

Bakom den finska rullgardinen

”Rajat kiinni! Rajat kiinni!”, skanderar de ett par hundra demonstranterna på Mannerheimvägen i Helsingfors på lördagen.

YLE - 05 mar 13 kl. 14:24

Häyry: bred uppslutning bakom YH i Vasa

För Vasaregionen är det viktigare att säkra yrkeshögskoleutbildningen i Vasa än att understöda en fusion emllan yrkeshögskolorna Novia och Arcada.I regionen finns en bred uppslutning bakom Svenska Österbottens förbund för utbildning och kulturs (Söfuk) beslut att hoppa av fusionsförhandlingarna. En möjlighet som nu diskuteras är att Söfuk kulle köpa Åbo Akademis andel av yrkeshögskolan Novia.

YLE - 22 sep 15 kl. 13:38

EU försöker få kontroll över gränserna

EU försöker greppa flyktingkrisen på krismöten i dag och i morgon. Vi har samlat centrala åtgärder som EU-länderna tycker att skulle vara till hjälp för att lösa krisen. EU:s inrikesministrar ska i dag göra ett nytt försök att fördela 120 000 flyktingar genom att införa kvoter i medlemsländerna.

SmålandsPosten - 10 dec 13 kl. 06:43

Nu krävs samarbete över blockgränserna

Pisa mäter kunskapsnivån i matematik, naturkunskap och läsförståelse. Men man har också genom enkäter mätt några andra saker. Riktigt allvarligt är att det finns en tydlig signal att våra elever har ett minskat intresse för studier och att skolan inte är så viktig längre.

Skånskan - 11 okt 16 kl. 14:00

Bara har blivit 1 000 meter kortare

BARA Bara har krympt med en kilometer. Numera tar tätorten slut vid Värbygården för den som färdas västerut mot Malmö på väg 841. En av anledningarna är att det inte finns bebyggelse på båda sidor av vägen.

BT - 18 sep 14 kl. 13:50

Alliansen bakom talmanspost till SD

Sverigedemokraterna förutsätter som tredje största parti att man får en av talmansposterna. Något som Alliansen anser är praxis och bör respekteras. - Vi förutsätter ju att vi ges den talmanspost som vi är berättigade till utifrån vår storlek, sade SD:s partisekreterare Björn Söder i morse till SR Ekot.

Alliansfritt Sverige - 28 nov 12 kl. 11:51

Bara fantasin - och plånboken - sätter gränserna för RUT

GÖKUNGE. När dåvarande näringsministern Maud Olofsson (C) för snart tre år sedan föreslog att man skulle kunna använda RUT-avdraget för hundpromenader var det många som avfärdade det som strunt. Men när hon i samma veva sa att det är ?

Kristianstadsbladet - 26 apr 13 kl. 10:17

Yohio flyttar gränserna

Foto: ANDERS WIKLUND / SCANPIX
?Jag trodde aldrig att min grej skulle funka i Sverige. Det brukar vara så trångsynt?

Fler nyheter från YLE

YLE - 1 timme sedan

Klagomål om polisens agerande under självständighetsdagen - inte straffbart att använda sig av nazistiska symboler

Helsingforspolisens agerande under Nordiska motståndsrörelsens marsch på självständighetsdagen har fått kritik. Totalt fyra klagomål har lämnats in..

YLE - 2 timmar sedan

Det här googlade finländarna mest i år: presidentval, Airiston Helmi och mässling

Världens största sökfunktion, Google, har publicerat listor på de mest sökta ämnena för år 2018. På listorna, som bland annat täcker populäraste personerna och filmerna, finns presidentvalet, månförmörkelse och GDPR..

YLE - 2 timmar sedan

Aktia Bank: Ekonomin mattas av i hela världen

Aktia Bank skruvar ner sin prognos för den ekonomiska tillväxten nästa år från 2,2 procent till 1,8 procent. Det är de osäkra utsikterna för världsekonomin som ligger bakom justeringen..

YLE - 3 timmar sedan

I-L och L-U: Eero Lehti blir laglig ägare av Trä-Anttila i Lojo - parterna kom överens utanför rättssalen

En segsliten tvist om den historiska träbyggnaden Trä-Anttila i Lojo centrum har nu avgjorts. Det blir riksdagsledamoten Eero Lehti (Saml) som ska äga byggnaden..

YLE - 3 timmar sedan

"Förut var det bara att knacka på och ta en kaffe hos kommundirektören, nu är det lite längre väg" - vintertid kapas vägen mellan Iniö och resten av kommunen

Med sina kring 200 invånare är Iniö den minsta av de forna kommunerna som i dag utgör Pargas stad..

YLE - 4 timmar sedan

Lilla Gustavs har klarat sig utan kommunfusion - har nu en skattesats på 18,5 procent och skyr privatiseringar

Med sina 935 invånare är Gustavs den tredje minsta kommunen på fastlandet, men under sommaren mer än tiodubblas invånarantalet. Vi tittade närmare på kommunen som förblivit självständig..

YLE - 4 timmar sedan

Tio år sedan kommunsammanslagningarna på Kimitoön och i Väståboland - vad tycker invånarna?

I Kimitoöns kommun är man överens om att de tre tidigare små kommunerna inte skulle ha klarat sig. Men många är ändå missnöjda med utvecklingen. I Houtskär känns avståndet till beslutsfattarna mycket längre nuförtiden, vilket minskar intresset att delta i politiken..

YLE - 5 timmar sedan

Tio år sedan de små skärgårdskommunerna försvann – hopp om beständighet förbyttes snabbt i turbulens

För tio år sedan gick åtta skärgårdskommuner in för en reform som betraktades som en permanent lösning. Bara några år senare kom verkligheten i kapp och nya reformer väntade bakom hörnet..

YLE - 5 timmar sedan

Morgonkollen: dödsskjutning i Strasbourg, tidigarelagd screening för bröstcancer kunde rädda liv

Hotnivån i Frankrike har höjts efter dödsskjutning i Strasbourg i går kväll. Den misstänkte skytten är fortfarande på flykt. I Tyskland pågår heta debatter kring abort i regeringen och här hemma menar specialist att kvinnor borde screenas för bröstcancer tidigare..

YLE - 15 timmar sedan

Pargas går mot minusbudget för 2019 – ekonomin har kommit i obalans

Pargas går mot en minusbudget för andra året i rad. Det är fel riktning, säger stadsdirektören. Två miljoner euro saknas i kassan..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.