News55 > Nyheter

Tuesday, 30 May, 05:31

News55 - 17 nov 16 kl. 16:25

Pensionärer drabbas när matleverantör byts utFrån Samhall, fyra mil bort i Gnosjö, till Västerås centrallager, nästan 38 mil bort – så långt har matleverantören i Värnamo kommun flyttat, berättar 74-åriga Maddy Elmersson, en av de 180 pensionärer som brukar beställa sin mat från Samhall. Och sedan ett par veckor tillbaka ska pensionärerna beställa sin mat via webben, alternativt via en telefonsvarare.       LÄS MER: Evy, 67, ville få vårdnaden om sitt barnbarn – åldersdiskriminerades “Förut kunde vi ringa och prata med en person” – Förut kunde vi ringa och prata med en person. När Samhall handlade kunde de ringa upp mig om något ­saknades, och fråga vad jag ville ha i stället, säger Maddy Elmersson till Aftonbladet. I en katalog kan kunderna ta del av utbudet av varor och varornas artikeln
Läs mer på News55
Läs mer om:
Samhall, Gnosjö, Västerås, Värnamo, Maddy Elmersson, LÄS MER, Aftonbladet, Maddy, FLER NYHETER

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Pensionärer, drabbasnär , matleverantör, bytsut
YA - 04 jun 14 kl. 04:00

Åldersrikedomen

Foto: Tomas Oneborg / SvD / TT
Att fler svenskar blir äldre framställs ofta som en belastning. Det är dags att byta perspektiv.
Ett av de främsta måtten på mänskligt välstånd är livslängd.

Trelleborgs Allehanda - 04 jun 14 kl. 04:00

Åldersrikedomen

Foto: Tomas Oneborg / SvD / TT
Att fler svenskar blir äldre framställs ofta som en belastning. Det är dags att byta perspektiv.
Ett av de främsta måtten på mänskligt välstånd är livslängd.

BT - 13 feb 14 kl. 17:25

Anrik butik i centrum lägger ner

Ytterligare en anrik butik lägger ner i Borås. Denna gång är det dambutiken Feminette som efter 51 år väljer att stänga igen för gott. – Det jag önskar nu är att någon tar över butiken eller att någon ny butik öppnar så det slipper stå tomt i framtiden, säger butiken sägare Lena J:son-Suhr.

Kristianstadsbladet - 28 maj 14 kl. 06:18

Nu får det vara slut på oljudet

Foto: LEIF R JANSSON / TT

Du svartklädda som knattrar runt i Gamlegården om natten på tvåhjuling, om du kan läsa vill jag skriva några ord till dig! Den där saken du har mellan benen med gräsklipparmotor utan någon form av ljuddämpare kanske låter som musik i dina öron, men för mig som tvingas lyssna på dig är det oljud och störande.De flesta som bor här är barnfamiljer och pensionärer, så jag förstår så väl att du vill bryta tystnaden.

HBL - 06 maj 14 kl. 19:20

Glesare mellan bussarna på landet

Bussrutter och tidtabeller görs om i sommar. I större städer ska servicen bli bättre. På landsbygden kan servicen försämras men strävan är att bibehålla nuvarande nivå.

Fler nyheter från News55

News55 - 12 timmar sedan

Så kapar bedragarna ditt bank-ID

Under måndagen fick många svenskar ett och samma meddelande skickat till sina mobiltelefoner. I meddelandet står: “Verifiera din identitet” och en så finns där en bifogad länk. Vad de flesta kanske inte visste var att länken leder till en bluffsida.

News55 - 16 timmar sedan

Mia, 75, har 12 kronor kvar innan nästa pension

Andelen fattigpensionärer i Sverige ökar, och detta i takt med att löntagarnas plånböcker blir allt fetare. Nästan var femte pensionär förväntas klara sig på mindre än drygt 12 100 kronor i månaden och lever därmed under EU:s fattigdomsgräns, skriver Expressen.       LÄS MER: M vill öka skatteklyftan mellan löntagare och pensionärer Fortsatte jobba för att dryga ut pensionen Mia Öman, 75, arbetade som undersköterska i 45 år.

News55 - 19 timmar sedan

Dagens Dahlgren – Kyrkan

News55 - 26 maj 17 kl. 13:58

Därför är Mats Knutson borta från SVT

Programledaren Mats Knutson, 53, är sjukskriven från SVT en tid framöver, det rapporterar Expressen. Mats Knutson är mest känd som inrikespolitisk reporter på “Rapport” och för att han leder programmet “Agenda” i SVT. Mats har tidigare arbetat på Bleking Läns Tidning såväl som Svenska Dagbladet.

News55 - 26 maj 17 kl. 11:51

Här är äldreboendet som anordnar raggarbilsutflykter

Maria Nevander och en av hennes gamla kollegor på äldreboendet Smygehemmet i Trelleborg kom för tolv år sedan på idén att man skulle kunna förena raggare och pensionärer i hopp om att de äldre skulle få komma ut mer, det skriver Aftonbladet. Sagt och gjort. De tog kontakt med ”Dreamcruisers”, ett raggarsällskap i Trelleborg och resan tog fart – bokstavligt talat.

News55 - 25 maj 17 kl. 11:16

Så mycket måste SVT böta för inslag om träning för äldre

SVT visade ett inslag om ett nytt seniorgym som öppnat på Södermalm i Stockholm där både gymmets namn och var det var beläget någonstans framgick. Granskningsnämnden anser att tv-inslaget ger en positiv bild av gymmet när de till exempel nämner att “lovorden varit många inför denna träningsmöjlighet”. Under tv-inslaget kan man även se en intervju med den utvecklingsansvarige för gymmet iklädd en t-shirt med gymmets namn på.

News55 - 24 maj 17 kl. 13:30

Hockeyproffset Johan Garpenlöv om mammans Alzheimers

Johan Garpenlöv har tidigare varit hockeyspelare själv men arbetar nu som scout åt hockeylaget Dallas Stars. Han är även assisterande coach för Tre Kronor. För två år sedan fick Johan Garpenlövs mamma reda på att hon drabbats av Alzheimers sjukdom och Johan fick snabbt erfara frustrationen över att inte kunna hjälpa till, något som han upplevde som otroligt svårt att hantera.

News55 - 23 maj 17 kl. 14:47

Amelia Adamo lockade storpublik till seniormässan i Nyköping

Klockan tio i förmiddags slog portarna upp till News55 Seniormässa hos Sunlight Hotel i Nyköping. Under dagen har besökarna bland annat haft möjlighet att lyssna på föreläsningar om hälsa, träning och tandvård. Även pensionärsorganisationerna SKPF, PRO och SPF Seniorerna har gästat scenen för att berätta om sina hjärtefrågor tillsammans med mässans moderator och News55:s grundare, Artur Ringart.

News55 - 23 maj 17 kl. 14:05

Björn Skifs nobbar ”Så mycket bättre”

TV4 och programmet ”Så mycket bättre” har utan framgång försökt att få med den folkkäre artisten Björn Skifs i programmet. I en podcast berättar han att anledningen till beslutet är programmets innehåll, det skriver Aftonbladet. Björn Skifs genombrott kom 1974 med låten “Hooked on a feeling” och bandet Blåblus.

News55 - 23 maj 17 kl. 12:11

Marianne Rundströms nya uppdrag – krönikör och föreläsare hos News55

– Ingen annanstans får erfarenheten så stor plats som på News55 och det är ovärderligt för de tre miljoner som fortsätter ett alert liv efter 55, säger Marianne Rundström om det nya uppdraget. Det har bara gått några veckor sedan ”Gomorron Sverige”-programledaren Marianne Rundström, 66, lämnade in sin avskedsansökan. Hon upplevde att SVT inte värdesätter kunskap och erfarenhet, ett ämne hon även skrivit om i sin bok ”Passé – De ofrivilliga pensionärerna” där hon ifrågasätter den åldersdiskriminering som breder ut sig allt mer i Sverige.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.