News55 > Nyheter

Monday, 20 February, 09:56

News55 - 17 nov 16 kl. 16:25

Pensionärer drabbas när matleverantör byts utFrån Samhall, fyra mil bort i Gnosjö, till Västerås centrallager, nästan 38 mil bort – så långt har matleverantören i Värnamo kommun flyttat, berättar 74-åriga Maddy Elmersson, en av de 180 pensionärer som brukar beställa sin mat från Samhall. Och sedan ett par veckor tillbaka ska pensionärerna beställa sin mat via webben, alternativt via en telefonsvarare.       LÄS MER: Evy, 67, ville få vårdnaden om sitt barnbarn – åldersdiskriminerades “Förut kunde vi ringa och prata med en person” – Förut kunde vi ringa och prata med en person. När Samhall handlade kunde de ringa upp mig om något ­saknades, och fråga vad jag ville ha i stället, säger Maddy Elmersson till Aftonbladet. I en katalog kan kunderna ta del av utbudet av varor och varornas artikeln
Läs mer på News55
Läs mer om:
Samhall, Gnosjö, Västerås, Värnamo, Maddy Elmersson, LÄS MER, Aftonbladet, Maddy, FLER NYHETER

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Pensionärer, drabbasnär , matleverantör, bytsut
YA - 04 jun 14 kl. 04:00

Åldersrikedomen

Foto: Tomas Oneborg / SvD / TT
Att fler svenskar blir äldre framställs ofta som en belastning. Det är dags att byta perspektiv.
Ett av de främsta måtten på mänskligt välstånd är livslängd.

Trelleborgs Allehanda - 04 jun 14 kl. 04:00

Åldersrikedomen

Foto: Tomas Oneborg / SvD / TT
Att fler svenskar blir äldre framställs ofta som en belastning. Det är dags att byta perspektiv.
Ett av de främsta måtten på mänskligt välstånd är livslängd.

BT - 13 feb 14 kl. 17:25

Anrik butik i centrum lägger ner

Ytterligare en anrik butik lägger ner i Borås. Denna gång är det dambutiken Feminette som efter 51 år väljer att stänga igen för gott. – Det jag önskar nu är att någon tar över butiken eller att någon ny butik öppnar så det slipper stå tomt i framtiden, säger butiken sägare Lena J:son-Suhr.

Kristianstadsbladet - 28 maj 14 kl. 06:18

Nu får det vara slut på oljudet

Foto: LEIF R JANSSON / TT

Du svartklädda som knattrar runt i Gamlegården om natten på tvåhjuling, om du kan läsa vill jag skriva några ord till dig! Den där saken du har mellan benen med gräsklipparmotor utan någon form av ljuddämpare kanske låter som musik i dina öron, men för mig som tvingas lyssna på dig är det oljud och störande.De flesta som bor här är barnfamiljer och pensionärer, så jag förstår så väl att du vill bryta tystnaden.

HBL - 06 maj 14 kl. 19:20

Glesare mellan bussarna på landet

Bussrutter och tidtabeller görs om i sommar. I större städer ska servicen bli bättre. På landsbygden kan servicen försämras men strävan är att bibehålla nuvarande nivå.

Fler nyheter från News55

News55 - I förrgår: 16:25

Personal glömde stänga av spisen hos vårdtagare

Det var i december under ett hembesök hos en vårdtagare i Landskrona som vårdpersonalen glömde att stänga av vårdtagarens spis och kaffekokare när de gick.       LÄS MER: Dement medicinerades utan samtycke Hade syrgas i hemmet Vårdtagaren hade syrgas i hemmet och blev mycket skärrad efter händelsen. Inom personalgruppen har man nu installerat spistimer hos vårdtagaren och uppmuntrat personen att använda vattenkokare med timer istället för att koka vatten på spisen.

News55 - I förrgår: 15:56

Dement medicinerades utan samtycke

Det var efter att den boende på ett demensboende i Västsverige blev mycket aggressiv och attackerade personal och andra boende som personalen beslutade att tvångsmedicinera mannen, det framkommer i en lex Maria-anmälan.       LÄS MER: Vårdtagare tvångsinjicerades på äldreboende Sjuksköterskorna hade inte följt rutinerna Mannen hölls fast och injicerades utan samtycke. Därefter blev mannen inlåst på sitt rum.

News55 - 16 feb 17 kl. 10:53

Publiksuccé på seniormässan i Skövde

Drygt 1 500 mässbesökare, ett 40-tal utställare och flera intressanta föreläsare och artister höll låda på scenen. Ja, de lokala medierna hade fullt upp under News55:s seniormässa i Skövde. Tidningen Skövdenyheter var bland annat på plats, likväl som Falköpings tidning och Skaraborgs läns tidning.

News55 - 15 feb 17 kl. 12:06

Liberalerna: Högteknologiska toaletter till äldre

Liberalernas Ann-Katrin Åslund föreslår att man ska starta ett försök med japanska toaletter på några av Stockholms vård- och omsorgsboenden. De japanska toaletterna är en slags bidétoalett som assisterar användaren med tvättning och torkning av de intimare kroppsdelarna. – Jag vill se mer modern äldreomsorg som med hjälp av nya hjälpmedel stärker den äldres möjlighet att klara sig själv.

News55 - 15 feb 17 kl. 10:21

Här var det varmast – och kallast – förra året

– En kall januarimånad bidrog till att det inte blev ett nytt rekordår, utan snarare lite av ett år i mängden, säger Sverker Hellström, meteorolog på SMHI, till Nyhetsbyrån Siren. Årstemperaturen i landet hamnade drygt 1-2 grader över det normala 2016 och längst i norr var det varmast som helhet. Där var stationer i fjällkedjan och Tornedalen nära nya värmerekord.

News55 - 14 feb 17 kl. 15:57

Vårdpersonal beslagtog boendes kattunge

Det var när den äldre mannen kom hem till äldreboendet i Tidaholm efter en tid på sjukhus som han fick veta att hans kattunge hade beslagtagits av vårdpersonalen på boendet. Mannen har ytterligare en katt sedan tidigare och enligt personalen på boendet var det emot reglerna att ha två sällskapsdjur i samma rum. Det framkommer i en artikel i Västgöta-Bladet där mannen intervjuas och kallar händelsen “ett övergrepp”.

News55 - 14 feb 17 kl. 15:16

Äldre kan få lägre pension – helt i onödan

AMF:s årliga pensionsrapport visar att pensionärer som saknar anhöriga kan förlora hundratals kronor i månaden helt i onödan efter att ha tecknat så kallade återbetalningsskydd, det rapporterar SvD. Ett återbetalningsskydd säkerställer att en pensionssparares pensionspengar betalas ut till anhöriga om pensionsspararen har gått bort. Detta sker i utbyte mot lägre pension.

News55 - 14 feb 17 kl. 13:50

Allt fler äldre flyttar till solen och sparar pengar

Antalet svenska pensionärer som flyttar till Portugal ökar och för de flesta som väljer att packa väskan för en flytt söderut finns det ekonomiska fördelar då man beskattas på ett annat sätt än om man stannar i Sverige, det rapporterar Expressen. För 1,5 år sedan flyttade Lenny och Anna-Karin Rydin till Lagos i Portugal. Där vandrar de, träffar vänner och njuter av värmen.

News55 - 14 feb 17 kl. 11:17

Alla anställda på äldreboende avstängda

Det var efter ett flertal rapporter om missförhållanden på en avdelning på ett äldreboende i Kiruna, som fem fastanställda och en vikarie har stängts av. Rapporterna avsåg sådant som att de boende bland annat hade gått ned ohälsosamt mycket i vikt utan att personalen hade uppmärksammat det, och att de boende hade utsatts för kränkningar samt råkat ut för fallolyckor, det framkommer i en lex Sarah-anmälan till Inspektionen för vård och omsorg (IVO). Avdelningen på äldreboendet har tidigare anmälts till Arbetsmiljöverket av skyddsombudet.

News55 - 14 feb 17 kl. 11:16

Här varar tvåsamheten längst i landet

Under 2015 tog äktenskapen i Övertorneå i genomsnitt slut efter 42 år till skillnad mot i Sundbyberg och i Botkyrka där genomsnittet var 16 år, det framkommer i siffror från SCB som Nyhetsbyrån Siren har sammanställt. – I storstan finns en yngre befolkning. Det är många som gifter sig, men fler äktenskap upphör på grund av skilsmässa, säger Tomas Johansson, befolkningsstatistiker på SCB, till Nyhetsbyrån Siren.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.