News55 > Nyheter

Friday, 21 July, 12:47

News55 - 17 nov 16 kl. 16:25

Pensionärer drabbas när matleverantör byts utFrån Samhall, fyra mil bort i Gnosjö, till Västerås centrallager, nästan 38 mil bort – så långt har matleverantören i Värnamo kommun flyttat, berättar 74-åriga Maddy Elmersson, en av de 180 pensionärer som brukar beställa sin mat från Samhall. Och sedan ett par veckor tillbaka ska pensionärerna beställa sin mat via webben, alternativt via en telefonsvarare.       LÄS MER: Evy, 67, ville få vårdnaden om sitt barnbarn – åldersdiskriminerades “Förut kunde vi ringa och prata med en person” – Förut kunde vi ringa och prata med en person. När Samhall handlade kunde de ringa upp mig om något ­saknades, och fråga vad jag ville ha i stället, säger Maddy Elmersson till Aftonbladet. I en katalog kan kunderna ta del av utbudet av varor och varornas artikeln
Läs mer på News55
Läs mer om:
Samhall, Gnosjö, Västerås, Värnamo, Maddy Elmersson, LÄS MER, Aftonbladet, Maddy, FLER NYHETER

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Pensionärer, drabbasnär , matleverantör, bytsut
YA - 04 jun 14 kl. 04:00

Åldersrikedomen

Foto: Tomas Oneborg / SvD / TT
Att fler svenskar blir äldre framställs ofta som en belastning. Det är dags att byta perspektiv.
Ett av de främsta måtten på mänskligt välstånd är livslängd.

Trelleborgs Allehanda - 04 jun 14 kl. 04:00

Åldersrikedomen

Foto: Tomas Oneborg / SvD / TT
Att fler svenskar blir äldre framställs ofta som en belastning. Det är dags att byta perspektiv.
Ett av de främsta måtten på mänskligt välstånd är livslängd.

BT - 13 feb 14 kl. 17:25

Anrik butik i centrum lägger ner

Ytterligare en anrik butik lägger ner i Borås. Denna gång är det dambutiken Feminette som efter 51 år väljer att stänga igen för gott. – Det jag önskar nu är att någon tar över butiken eller att någon ny butik öppnar så det slipper stå tomt i framtiden, säger butiken sägare Lena J:son-Suhr.

Kristianstadsbladet - 28 maj 14 kl. 06:18

Nu får det vara slut på oljudet

Foto: LEIF R JANSSON / TT

Du svartklädda som knattrar runt i Gamlegården om natten på tvåhjuling, om du kan läsa vill jag skriva några ord till dig! Den där saken du har mellan benen med gräsklipparmotor utan någon form av ljuddämpare kanske låter som musik i dina öron, men för mig som tvingas lyssna på dig är det oljud och störande.De flesta som bor här är barnfamiljer och pensionärer, så jag förstår så väl att du vill bryta tystnaden.

HBL - 06 maj 14 kl. 19:20

Glesare mellan bussarna på landet

Bussrutter och tidtabeller görs om i sommar. I större städer ska servicen bli bättre. På landsbygden kan servicen försämras men strävan är att bibehålla nuvarande nivå.

Fler nyheter från News55

News55 - Igår: 07:09

PR-konsulten: “Äldre är de nya inspiratörerna”

Veruschka von Lehndorff, 78, Iris Apfel, 95, och Lauren Hutton, 73, är några av de supermodeller som sent i livet blivit ikoner för några av världens främsta modehus. Att äldre hörs och syns allt mer vittnar om en större respekt för den äldre generationen, det menar PR-konsulten John Mellkvist. – Företagen har insett att målgruppen är ekonomiskt stark och dessutom friskare och mer vital än någonsin tidigare.

News55 - 18 jul 17 kl. 08:39

Äldre har också intresse för ny teknik

Nattillsyn med hjälp av kameror, självspolande toaletter och GPS-armband. De tekniska lösningarna inom äldreomsorgen blir allt fler och mer avancerade. Tanken är att den digitala tekniken ska syfta till att bibehålla eller öka en persons trygghet, aktivitet eller självständighet, enligt riktlinjer som Socialstyrelsen har tagit fram.

News55 - 17 jul 17 kl. 15:13

Dagens Dahlgren – Ronden

News55 - 10 jul 17 kl. 11:29

Stal bankomatkort från äldre kvinna – polisen går ut med bild

En 81-årig kvinna i Umeå hade just varit och handlat i en matvarubutik när en främmande man kom fram och lurade till sig hennes kontokort. Inom en kvart ska mannen ha varit förbi närmsta bankomat och gjort ett uttag på 14 500 kronor. Mannen är ännu oidentifierad av polisen som nu väljer att gå ut med bild från en övervakningskamera vid den bankomat där uttaget ägde rum.

News55 - 10 jul 17 kl. 10:00

Dagens Dahlgren – Tänt var det här

News55 - 08 jul 17 kl. 15:46

Janine Alm Ericson (MP): ”Det är inte rimligt att pensionärer betalar mer skatt än andra”

Miljöpartisten Janine Alm Ericson, ledamot i Finansutskottet, besökte i dag Äldreforums tält i Almedalen. Hon talade bland annat om pensioner, fattigdom bland äldre och skatter. Janine Alm Ericson har varit politiskt engagerad så länge hon kan minnas och ett tydligt minne var när hon redan som sjuåring diskuterade kärnkraftfrågan med sin pappa.

News55 - 08 jul 17 kl. 15:35

Så vill KD minska platsbrist på äldreboenden

Kristdemokraterna vill satsa på att bygga fler äldreboenden och höja taket på bostadstillägget. Det skriver Dagens industri efter Ebba Busch Thors framträdande på Kristdemokraternas dag under Almedalsveckan. Det höjda bostadstillägget för pensionärer motsvarar en satsning om 2,5 miljarder kronor.

News55 - 07 jul 17 kl. 14:01

Barbro Westerholm (L): “Pensionärsorganisationerna har större inflytande än många tror”

Åldersdiskriminering har länge varit en av 84-åriga Barbro Westerholms viktigaste politiska frågor. Med sin läkarbakgrund och mångåriga erfarenhet inom medicin har hon blivit väl insatt i den forskning som idag finns tillgänglig och som påvisar fördelarna med att involvera äldre i arbete med samhällsfrågor. – Vi behöver slå hål på myterna om att vi som är äldre inte kan lära oss nytt och se vad livserfarenhetens värde kan ge.

News55 - 07 jul 17 kl. 14:04

Annika Strandhäll: ”Vi har en väldigt fördomsfull inställning till äldre”

Samtalet med socialförsäkringsminister Annika Strandhäll (S) leddes av Anders Palmgren och den första frågan gällde huruvida hon började känna sig mör så här en dryg vecka in på Almedalen: – Almedalsveckan är väldigt rolig, jag gillar mixen av att träffa mycket olika människor. Jag åt middag med Åsa Regnér som sa att ”så mycket roligare det är nu några år in i mandatperioden för nu kan vi verkligen prata om det vi gjort själva”. Och det håller jag verkligen med om.

News55 - 07 jul 17 kl. 12:02

Marianne Rundström: ”Jag har aldrig sett fram emot att jobba mindre”

Efter 22 år på SVT har nu Marianne Rundström genomfört sitt sista avsnitt av ”Gomorron Sverige”. I dagens avsnitt intervjuade Marianne moderaternas Anna Kinberg Batra och innan sändningens slut kom några av hennes gamla kollegor in med ett stort fång blommor och tackade Marianne för den tid som varit, något som rörde programledaren till tårar. – Hela inspelningen kändes precis som vanligt men när de om in blev det väldigt påtagligt allting, säger Marianne till News55.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.