News55 > Nyheter

Sunday, 24 September, 19:28

News55 - 17 nov 16 kl. 16:25

Pensionärer drabbas när matleverantör byts utFrån Samhall, fyra mil bort i Gnosjö, till Västerås centrallager, nästan 38 mil bort – så långt har matleverantören i Värnamo kommun flyttat, berättar 74-åriga Maddy Elmersson, en av de 180 pensionärer som brukar beställa sin mat från Samhall. Och sedan ett par veckor tillbaka ska pensionärerna beställa sin mat via webben, alternativt via en telefonsvarare.       LÄS MER: Evy, 67, ville få vårdnaden om sitt barnbarn – åldersdiskriminerades “Förut kunde vi ringa och prata med en person” – Förut kunde vi ringa och prata med en person. När Samhall handlade kunde de ringa upp mig om något ­saknades, och fråga vad jag ville ha i stället, säger Maddy Elmersson till Aftonbladet. I en katalog kan kunderna ta del av utbudet av varor och varornas artikeln
Läs mer på News55
Läs mer om:
Samhall, Gnosjö, Västerås, Värnamo, Maddy Elmersson, LÄS MER, Aftonbladet, Maddy, FLER NYHETER

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Pensionärer, drabbasnär , matleverantör, bytsut
YA - 04 jun 14 kl. 04:00

Åldersrikedomen

Foto: Tomas Oneborg / SvD / TT
Att fler svenskar blir äldre framställs ofta som en belastning. Det är dags att byta perspektiv.
Ett av de främsta måtten på mänskligt välstånd är livslängd.

Trelleborgs Allehanda - 04 jun 14 kl. 04:00

Åldersrikedomen

Foto: Tomas Oneborg / SvD / TT
Att fler svenskar blir äldre framställs ofta som en belastning. Det är dags att byta perspektiv.
Ett av de främsta måtten på mänskligt välstånd är livslängd.

BT - 13 feb 14 kl. 17:25

Anrik butik i centrum lägger ner

Ytterligare en anrik butik lägger ner i Borås. Denna gång är det dambutiken Feminette som efter 51 år väljer att stänga igen för gott. – Det jag önskar nu är att någon tar över butiken eller att någon ny butik öppnar så det slipper stå tomt i framtiden, säger butiken sägare Lena J:son-Suhr.

Kristianstadsbladet - 28 maj 14 kl. 06:18

Nu får det vara slut på oljudet

Foto: LEIF R JANSSON / TT

Du svartklädda som knattrar runt i Gamlegården om natten på tvåhjuling, om du kan läsa vill jag skriva några ord till dig! Den där saken du har mellan benen med gräsklipparmotor utan någon form av ljuddämpare kanske låter som musik i dina öron, men för mig som tvingas lyssna på dig är det oljud och störande.De flesta som bor här är barnfamiljer och pensionärer, så jag förstår så väl att du vill bryta tystnaden.

YLE - 21 aug 17 kl. 04:53

Blå framtid ska återerövra väljare på landsbygden - “Pinsamt” tycker Sannfinländare

Blå framtid har satt in en ny växel för att hitta väljare på landsbygden men möter på motstånd från sina gamla partikamrater. Att få ihop de femtusen namn som krävs för att grunda ett parti var en lätt match, men att bygga upp en ny partiorganisation från noll blir det nya partiets stora utmaning. Det är mulet och så gott som tomt, både på folk och bilar på parkeringsplatsen utanför den stora matbutiken i Mäntyharju i Södra Savolax.

HBL - 06 maj 14 kl. 19:20

Glesare mellan bussarna på landet

Bussrutter och tidtabeller görs om i sommar. I större städer ska servicen bli bättre. På landsbygden kan servicen försämras men strävan är att bibehålla nuvarande nivå.

Fler nyheter från News55

News55 - 12 sep 17 kl. 16:28

Så undviker du att bli lurad av investeringsbedragarna

Totalt 166 personer har under året inkommit med anmälningar till polisen efter att ha blivit lurade av så kallade investeringsbedragare. Detta är en stor skillnad mot fjolåret då endast 90 personer drabbades. Därför uppmanar nu polisen allmänheten att vara vaksam på potentiella bedragare som lyckas lura allt fler människor på hundratusentals kronor, det rapporterar Aftonbladet.

News55 - I förrgår: 16:24

Allt fler dör till följd av demens

Nya siffror från Socialstyrelsens dödsorsaksregister visar att antalet dödsfall orsakade av demens ökat från 3,7 till 4,6 per 1000 invånare över 65 år. – Vi blir äldre och äldre. Det ger avtryck i statistiken, säger demensförbundets ordförande Pär Rahmström till Nyhetsbyrån Siren.

News55 - I förrgår: 13:48

Äldre par blev fastbundna och rånade i sitt hem

Två män i 25-30-årsåldern jagas av polisen misstänkta för att ha bundit fast ett äldre par i deras hem på Värmdö och därefter stulit både pengar och smycken, det skriver Expressen. Larmet kom 21.11 på torsdagskvällen.

News55 - I förrgår: 10:32

På gott och ont med flexpension

Pensionsmyndighetens färska rapport visar att flexpension är på både gott och ont enligt Privata Affärer. Flexpension innehåller två av varandra oberoende delar. Rätten till att gå ner på deltid innan pensionen har utökats och arbetsgivarnas avsättningar till tjänstepensionen likaså.

News55 - 21 sep 17 kl. 17:08

SKPF: Bygg fler bostäder för äldre och inte bara för rika

”Hur ska seniorer bo?” Det var temat på Seniorvärldskonferensen i Göteborg. SKPF Pensionärerna deltog tillsammans med flera byggbolag, politiker och intressegrupper.

News55 - 21 sep 17 kl. 15:56

Margareta nekades cellprovtagning – var för gammal

News55 har tidigare rapporterat om regeringens och Vänsterpartiets beslut att det från och med årsskiftet ska bli avgiftsfritt att lämna cellprov i syfte att förebygga livmoderhalscancer. Förändringen har skapat en livlig debatt, bland annat kring att den slopade avgiften bara gäller för kvinnor upp till 64 år. – Det här är ingenting annat än åldersdiskriminering.

News55 - 21 sep 17 kl. 14:33

Svenska pensionärer i Portugal kan tvingas betala skatt

Portugal har under flera år varit ett skatteparadis för pensionärer. Över 2000 svenskar har flyttat dit sedan dess. De har kunnat ta ut sin tjänstepension från privata arbetsgivare helt skattefritt.

News55 - 21 sep 17 kl. 12:18

Så mycket höjs kungafamiljens apanage

Under onsdagen offentliggjordes att kungafamiljens apanage kommer att höjas med nära två miljoner kronor under 2018 och med ytterligare elva miljoner kronor 2020, skriver Aftonbladet. De ekonomiska medel som tilldelas hovstaten ska täcka utgifter för allt från statsbesök, transporter och resor till personal och levnadsomkostnader som är kopplade till statschefens funktion, skriver Aftonbladet. 900 officiella programpunkter och 40 audienser med utländska ambassadörer har hållits enligt verksamhetsberättelsen för 2016.

News55 - 21 sep 17 kl. 09:27

Dement tog sig ut på balkong – hängde från räcket

I somras vistades en dement vårdtagare på korttidsenheten på Tallgården i Örkelljunga i Skåne. Den 9 juni klockan halv fyra på morgonen öppnade personen, som brukade vara orolig om nätterna, dörren till den franska balkongen och klättrade över räcket. Det framkommer i en lex Sarah-anmälan till Inspektionen för vård och omsorg.

News55 - 21 sep 17 kl. 08:48

News55 lanserar ny ekonomisajt tillsammans med erfaren journalist

Bakom satsningen står News55:s båda grundare Artur Ringart och Fredrik Lundberg samt en av Sveriges mest meriterade ekonomijournalister, Karolina Palutko Macéus. News55 har på kort tid blivit en stor nyhetskanal för svenskar 55+ med mer än 3 miljoner sidvisningar i månaden. Nu är målet att göra E55 till den mest värdefulla och användbara sajten för den livserfarna delen av Sveriges befolkning.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.