News55 > Nyheter

Friday, 24 November, 17:45

News55 - 17 nov 16 kl. 16:25

Pensionärer drabbas när matleverantör byts utFrån Samhall, fyra mil bort i Gnosjö, till Västerås centrallager, nästan 38 mil bort – så långt har matleverantören i Värnamo kommun flyttat, berättar 74-åriga Maddy Elmersson, en av de 180 pensionärer som brukar beställa sin mat från Samhall. Och sedan ett par veckor tillbaka ska pensionärerna beställa sin mat via webben, alternativt via en telefonsvarare.       LÄS MER: Evy, 67, ville få vårdnaden om sitt barnbarn – åldersdiskriminerades “Förut kunde vi ringa och prata med en person” – Förut kunde vi ringa och prata med en person. När Samhall handlade kunde de ringa upp mig om något ­saknades, och fråga vad jag ville ha i stället, säger Maddy Elmersson till Aftonbladet. I en katalog kan kunderna ta del av utbudet av varor och varornas artikeln
Läs mer på News55
Läs mer om:
Samhall, Gnosjö, Västerås, Värnamo, Maddy Elmersson, LÄS MER, Aftonbladet, Maddy, FLER NYHETER

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Pensionärer, drabbasnär , matleverantör, bytsut
YA - 04 jun 14 kl. 04:00

Åldersrikedomen

Foto: Tomas Oneborg / SvD / TT
Att fler svenskar blir äldre framställs ofta som en belastning. Det är dags att byta perspektiv.
Ett av de främsta måtten på mänskligt välstånd är livslängd.

Trelleborgs Allehanda - 04 jun 14 kl. 04:00

Åldersrikedomen

Foto: Tomas Oneborg / SvD / TT
Att fler svenskar blir äldre framställs ofta som en belastning. Det är dags att byta perspektiv.
Ett av de främsta måtten på mänskligt välstånd är livslängd.

BT - 13 feb 14 kl. 17:25

Anrik butik i centrum lägger ner

Ytterligare en anrik butik lägger ner i Borås. Denna gång är det dambutiken Feminette som efter 51 år väljer att stänga igen för gott. – Det jag önskar nu är att någon tar över butiken eller att någon ny butik öppnar så det slipper stå tomt i framtiden, säger butiken sägare Lena J:son-Suhr.

Kristianstadsbladet - 28 maj 14 kl. 06:18

Nu får det vara slut på oljudet

Foto: LEIF R JANSSON / TT

Du svartklädda som knattrar runt i Gamlegården om natten på tvåhjuling, om du kan läsa vill jag skriva några ord till dig! Den där saken du har mellan benen med gräsklipparmotor utan någon form av ljuddämpare kanske låter som musik i dina öron, men för mig som tvingas lyssna på dig är det oljud och störande.De flesta som bor här är barnfamiljer och pensionärer, så jag förstår så väl att du vill bryta tystnaden.

YLE - 21 aug 17 kl. 04:53

Blå framtid ska återerövra väljare på landsbygden - “Pinsamt” tycker Sannfinländare

Blå framtid har satt in en ny växel för att hitta väljare på landsbygden men möter på motstånd från sina gamla partikamrater. Att få ihop de femtusen namn som krävs för att grunda ett parti var en lätt match, men att bygga upp en ny partiorganisation från noll blir det nya partiets stora utmaning. Det är mulet och så gott som tomt, både på folk och bilar på parkeringsplatsen utanför den stora matbutiken i Mäntyharju i Södra Savolax.

HBL - 06 maj 14 kl. 19:20

Glesare mellan bussarna på landet

Bussrutter och tidtabeller görs om i sommar. I större städer ska servicen bli bättre. På landsbygden kan servicen försämras men strävan är att bibehålla nuvarande nivå.

Fler nyheter från News55

News55 - 4 timmar sedan

Äldre par blev av med telefonnumret – lurades av försäljare

Kjell Jeppsson blev uppringd av en telefonförsäljare som berättade att bolaget som Kjell haft sitt telefonabonnemang via gått i konkurs. Säljaren sa att han skulle flytta över abonnemanget till ett nytt bolag, det skriver P4 Kronoberg. – Jag sa ju helt enkelt att jag måste ha en telefon, vi har ju en firma, säger Kjell till P4 Kronoberg.

News55 - 4 timmar sedan

Hantverkare flyttade in och tog makten över dement kvinna

Den dementa kvinnan bor i Stockholm och hennes manliga bekant utnyttjade henne genom att flytta in hos henne och ta makten över hennes tillgångar. Kvinnan fick kontakt med mannen via bekanta för att mannen, som är hantverkare, skulle utföra arbeten på hennes hus. – En anhörig märkte att den nu dömde mer eller mindre hade flyttat in hos kvinnan och att det försvann pengar.

News55 - 5 timmar sedan

Ulla, 72, ville hjälpa till – rånades på sitt kontokort

Det var en förmiddag som vilken som helst när 72-åriga Ulla Gillberg kom ut från City Gross och en bil stannade framför henne. Bilisten vevade ner rutan och frågade Ulla om vägen till Stockholm och hon ville mer än gärna hjälpa till, något som hon sedan skulle ångra, skriver Expressen. – Han var snäll och trevlig, och frågade efter vägen till Stockholm, säger Ulla Gillberg till Expressen.

News55 - 5 timmar sedan

Sänkt premiepension till följd av lägre förskottsränta

Den så kallade förskottsräntan som nu Pensionsmyndigheten ska sänka innebär att den som pensionerar sig får ut ett förskott på den avkastning som personens premiepensionspengar förväntas ge. Under förra året sänkte man förskottsräntan för den traditionella försäkringen från 3,0 till 1,75 procent och nu gör man detsamma med fondförsäkringen, skriver Privata Affärer. – Det handlar bland annat om att dagens låga räntor förväntas förbli låga under lång tid framöver vilket gör att prognosen för framtida avkastning skrivs ned.

News55 - 6 timmar sedan

Så kammade Barbro, 77, hem storvinsten – två gånger på ett år

Det senaste året har 77-åriga Barbro Svensson från Listerby i Blekinge har en otrolig tur – eller skicklighet – i spel. Barbro vann 66 000 kronor på Postkodlotteriet, men hennes tur tog inte slut där. Hon skrapade sedan till sig 100 000 kronor på Triss i TV4, skriver Expressen.

News55 - Igår: 14:18

Kristdemokraterna: ”Det är ett svek mot den generation som byggt vårt land”

Kristdemokraternas Ebba Busch Thor och Andreas Carlson skriver i Jönköpings-Posten att de ser vårdköer som växer, brist på äldreboenden som ökar och att allt fler äldre i landet har svårt att få ekonomin att gå ihop. De kallar det ”ett svek mot den generation som byggt upp vårt land” och menar att det går att ändra på den rådande situationen. För att få äldrefrågorna högre upp i dagordningen kommer Kristdemokraterna därför, bland annat, att delta på 23 äldremässor under nästa år.

News55 - Igår: 13:34

Unga nyanlända ska lära seniorer om IT

I syfte att se till att ensamkommande ungdomar och andra grupper av nyanlända ska känna sig hemmastadda i samhället har Linköpings kommun i samarbete med föreningen Enter Sweden dragit igång en ny satsning med IT och äldre i fokus, det rapporterar P4 Östergötland. Ett tjugotal ensamkommande eller nyanlända ungdomar mellan 16 och 20 år kommer utbildas till så kallade IT-guider åt kommunens äldre. Förhoppningen är att ungdomarna på så sätt dels ska få nya kontakter och dels snabbare komma in i samhället till exempel genom att de har någon att öva svenska med.

News55 - Igår: 12:14

Rånare band fast och hotade äldre kvinna

Tidig eftermiddag inkom ett larm om ett inbrott i Märsta, norr om Stockholm, varav polisen ryckte ut. En äldre kvinna hade kommit på en beväpnad rånare i sitt hem och därefter blivit hotad och fastbunden, det rapporterar Aftonbladet.       LÄS MER: 97-åring rånades i hemmet Blev fastbunden och inlåst i ett rum – En person kom hem till sin bostad.

News55 - Igår: 09:53

Så fördelas arvet efter Janne ”Loffe” Carlsson

Skådelspelaren och artisten Janne ”Loffe” Carlsson, 80, gick bort den 31 augusti i år i sviterna av levercancer, det skriver Nöjesbladet. Janne ”Loffe” Carlsson är kanske mest känd för sina roller i ”Göta kanal”-filmerna, men han var också en respekterad musiker som bland annat spelade trummor tillsammans med Jimi Hendrix under sin karriär. Nu är bouppteckningen efter Janne ”Loffe” Carlsson klar och det blir de tre barnen som får dela på det största delen av arvet, tillgångar på drygt fyra miljoner kronor.

News55 - I förrgår: 15:35

Lennie Norman skapade feststämning i Katrineholm

Tillsammans med PRO, SPF Seniorerna och SKPF Pensionärerna anordnade News55 i dag en seniormässa i Safiren i Katrineholm. – Det har varit mycket folk och när Lennie Norman uppträdde var det fullt i lokalen och alla hade roligt, det känns väldigt bra, säger mässans projektledare, Lina Bergsbo, till News55. Förutom alla utställare på plats kunde besökarna lyssna till intressanta föredrag på scen som berörde kommunens seniorer.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.