Regeringen > Nyheter

Thursday, 23 November, 01:18

Regeringen - 24 nov 16 kl. 13:04

Regeringen stödjer Hack for SwedenRegeringen har idag beslutat om att stödja nästa års Hack for Sweden. SMHI kommer att leda projektet och får disponera 500 000 kronor under 2016. SMHI får även disponera 500 000 kronor för 2017, under förutsättning att riksdagen fattar nödvändiga beslut..
Läs mer på Regeringen
Läs mer om:
Hack, Sweden, SMHI

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Regeringen, stödjer, Hack, for, Sweden
Regeringen - 02 jun 16 kl. 13:30

Regeringen stödjer arbetet med ensamkommande flyktingbarn

Regeringen har fattat en rad beslut och tagit initiativ för att stödja kommunerna i arbetet med ensamkommande flyktingbarn. Regeringen har bland annat uppdragit åt Socialstyrelsen att fördjupat analysera konsekvenserna för socialtjänsten av den rådande flyktingsituationen och ökningen av antalet ensamkommande barn..

Regeringen - 21 jan 16 kl. 09:58

Regeringen stödjer Drottningholms slottsteaters 250-årsjubileum

Regeringen har i dag beslutat att ge Stiftelsen Drottningholms slottsteater 400 000 kronor i bidrag, som ska användas i samband med teaterns jubileumsår 2016. Sedan 1991 är teatern klassad som ett av Unescos världsarv..

Regeringen - 20 apr 17 kl. 11:02

Regeringen stödjer firandet av jubileumsåret Ingmar Bergman 100 år

Regeringen har beslutat att ge Stiftelsen Ingmar Bergman ett bidrag om 1,28 miljoner kronor för förberedelser inför jubileumsåret 2018. Bidraget kommer att användas till samordning och kommunikation inför och under firandet..

Regeringen - 29 jun 17 kl. 12:59

Regeringen stödjer traumacenter för nyanlända och asylsökande

Regeringen har beslutat att bevilja Stiftelsen Vårsta Diakoni 2 miljoner kronor för att utveckla ett traumacenter för nyanlända och asylsökande i Härnösand..

Västerbottens Folkblad - 21 jan 16 kl. 10:45

Regeringen stödjer slottsteater

Regeringen ger Stiftelsen Drottningholms Slottsteater 400 000 kronor i bidrag, som ska användas i samband med teaterns 250-årsjubileum i år. Teatern är klassad som ett av Unescos världsarv sedan 1991 och enligt ett pressmeddelande från kulturdepartementet vill regeringen ”uppmärksamma den framstående scenkonstinstitution och det unika kulturarv som Drottningholms Slottsteater är”. Teaterns jubileumsår firas bland annat med […].

Dalarnas tidningar - 12 dec 13 kl. 16:04

Regeringen stödjer Ethno i Rättvik

Regeringen beslutade på torsdagen att bevilja Folkmusikens Hus i Rättvik 449 000 kronor i stöd för att driva världsmusiklägret Ethno..

Corren - 21 jan 16 kl. 10:44

Regeringen stödjer slottsteater

Regeringen ger Stiftelsen Drottningholms Slottsteater 400 000 kronor i bidrag, som ska användas i samband med teaterns 250-årsjubileum i år..

UNT - 21 jan 16 kl. 10:44

Regeringen stödjer slottsteater

Regeringen ger Stiftelsen Drottningholms Slottsteater 400 000 kronor i bidrag, som ska användas i samband med teaterns 250-årsjubileum i år..

Kristianstadsbladet - 21 jan 16 kl. 10:44

Regeringen stödjer slottsteater

Regeringen ger Stiftelsen Drottningholms Slottsteater 400 000 kronor i bidrag, som ska användas i samband med teaterns 250-årsjubileum i år.(TT).

Sydöstran - 21 jan 16 kl. 10:44

Regeringen stödjer slottsteater

Regeringen ger Stiftelsen Drottningholms Slottsteater 400 000 kronor i bidrag, som ska användas i samband med teaterns 250-årsjubileum i år.(TT).

Fler nyheter från Regeringen

Regeringen - 8 timmar sedan

Regeringens ärendeförteckningar vecka 47, 2017

Till regeringssammanträdet torsdag den 23 november 2017..

Regeringen - 9 timmar sedan

Makars, registrerade partners och sambors förmögenhetsförhållanden i internationella situationer

Utredningen har haft i uppdrag att lämna de författningsförslag och förslag på andra åtgärder som behövs med anledning av EU-förordningen om makars förmögenhetsförhållanden och EU-förordningen om registrerade partners förmögenhetsförhållanden..

Regeringen - 9 timmar sedan

Sveriges deltagande i det permanenta strukturerade samarbetet inom Europeiska unionen

I propositionen föreslår regeringen att riksdagen godkänner att Sverige deltar i det permanenta strukturerade samarbetet inom ramen för Europeiska unionen. Samarbetet är ett led i uppföljningen av EU:s globala strategi och erbjuder ett ramverk för utveckling av militära förmågor. I propositionen föreslår regeringen även att riksdagen beslutar om förkortad motionstid..

Regeringen - 10 timmar sedan

Uppdrag till Försäkringskassan att sprida erfarenheter och kunskaper utifrån sitt arbete med mänskliga rättigheter

Regeringen uppdrar åt Försäkringskassan att utifrån sitt arbete med mänskliga rättigheter sprida erfarenheter och kunskaper till andra statliga myndigheter. En redovisning av uppdraget ska lämnas till Regeringskansliet (Kulturdepartementet, med kopia till Socialdepartementet och Finansdepartementet) senast den 31 mars 2018..

Regeringen - 11 timmar sedan

Uppdrag till Statskontoret att utföra en myndighetsanalys av Institutet för språk och folkminnen

Regeringen uppdrar åt Statskontoret att utföra en analys av Institutet för språk och folkminnen med utgångspunkt i den myndighetsanalysmodell som Statskontoret redovisade till regeringen i december 2008 (Fi2007/8016/OFA/SF). Uppdraget ska redovisas skriftligen till Regeringskansliet (Kulturdepartementet) senast den 23 november 2018..

Regeringen - 11 timmar sedan

Nytt avtal ska sätta fart på stadsomvandlingen i Malmfälten

Stadsflyttarna i Gällivare och Kiruna innebär stora utmaningar. I dag undertecknades en avsiktsförklaring som ska ge Gällivare kommun och Kiruna kommun bästa möjliga förutsättningar att möjliggöra det omfattande nybyggnadsbehov som stadsomvandlingarna i de två städerna innebär..

Regeringen - 23 jan 15 kl. 13:37

Teracom Group AB (Teracom)

Teracom Group AB är ett nätbolag som erbjuder säkra nät, TV- och radioutsändningar, förbindelsetjänster samt inplaceringar och service..

Regeringen - 12 timmar sedan

En ny beslutsprocess för den högspecialiserade vården

I propositionen föreslår regeringen ändringar i hälso- och sjukvårdslagen (2017:30) som innebär en ny beslutsprocess för den nationella hög-specialiserade vården. Den nya processen ersätter systemet med rikssjuk-vård och den nationella nivåstruktureringen av cancervården. Lagändringarna föreslås träda i kraft den 1 juli 2018..

Regeringen - 13 timmar sedan

Morgan Johansson och Åsa Regnér bjuder in myndighetschefer för att diskutera sexuella trakasserier

Torsdag den 23 november träffar justitie- och inrikesminister Morgan Johansson och jämställdhetsminister Åsa Regnér generaldirektörerna för Polisen, Åklagarmyndigheten, Domstolsverket och Brå för att diskutera sexualbrott, sexuella trakasserier och arbetsmiljö med anledning av #MeToo och juristuppropet #medvilkenrätt..

Regeringen - 14 timmar sedan

Tal vid Foreign Trade University, Hanoi, Vietnam

Utrikesminister Margot Wallström, 22 november 2017. Det talade ordet gäller..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.