Regeringen > Nyheter

Thursday, 22 February, 03:58

Regeringen - 24 nov 16 kl. 13:04

Regeringen stödjer Hack for SwedenRegeringen har idag beslutat om att stödja nästa års Hack for Sweden. SMHI kommer att leda projektet och får disponera 500 000 kronor under 2016. SMHI får även disponera 500 000 kronor för 2017, under förutsättning att riksdagen fattar nödvändiga beslut..
Läs mer på Regeringen
Läs mer om:
Hack, Sweden, SMHI

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Regeringen, stödjer, Hack, for, Sweden
Regeringen - 02 jun 16 kl. 13:30

Regeringen stödjer arbetet med ensamkommande flyktingbarn

Regeringen har fattat en rad beslut och tagit initiativ för att stödja kommunerna i arbetet med ensamkommande flyktingbarn. Regeringen har bland annat uppdragit åt Socialstyrelsen att fördjupat analysera konsekvenserna för socialtjänsten av den rådande flyktingsituationen och ökningen av antalet ensamkommande barn..

Regeringen - 21 jan 16 kl. 09:58

Regeringen stödjer Drottningholms slottsteaters 250-årsjubileum

Regeringen har i dag beslutat att ge Stiftelsen Drottningholms slottsteater 400 000 kronor i bidrag, som ska användas i samband med teaterns jubileumsår 2016. Sedan 1991 är teatern klassad som ett av Unescos världsarv..

Regeringen - 20 apr 17 kl. 11:02

Regeringen stödjer firandet av jubileumsåret Ingmar Bergman 100 år

Regeringen har beslutat att ge Stiftelsen Ingmar Bergman ett bidrag om 1,28 miljoner kronor för förberedelser inför jubileumsåret 2018. Bidraget kommer att användas till samordning och kommunikation inför och under firandet..

Regeringen - 29 jun 17 kl. 12:59

Regeringen stödjer traumacenter för nyanlända och asylsökande

Regeringen har beslutat att bevilja Stiftelsen Vårsta Diakoni 2 miljoner kronor för att utveckla ett traumacenter för nyanlända och asylsökande i Härnösand..

Regeringen - 20 dec 17 kl. 08:00

Regeringen stödjer nytt institut för global hälsa

Regeringen har beslutat att stödja ett initiativ från Kungliga Vetenskapsakademien att etablera ett institut för global hälsa, SIGHT. Institutet syftar till att utifrån ett tvärvetenskapligt angreppssätt främja svensk forskning och utbildning med särskild inriktning mot kvinnor och barn i resurssvaga miljöer..

Västerbottens Folkblad - 21 jan 16 kl. 10:45

Regeringen stödjer slottsteater

Regeringen ger Stiftelsen Drottningholms Slottsteater 400 000 kronor i bidrag, som ska användas i samband med teaterns 250-årsjubileum i år. Teatern är klassad som ett av Unescos världsarv sedan 1991 och enligt ett pressmeddelande från kulturdepartementet vill regeringen ”uppmärksamma den framstående scenkonstinstitution och det unika kulturarv som Drottningholms Slottsteater är”. Teaterns jubileumsår firas bland annat med […].

Dalarnas tidningar - 12 dec 13 kl. 16:04

Regeringen stödjer Ethno i Rättvik

Regeringen beslutade på torsdagen att bevilja Folkmusikens Hus i Rättvik 449 000 kronor i stöd för att driva världsmusiklägret Ethno..

Corren - 21 jan 16 kl. 10:44

Regeringen stödjer slottsteater

Regeringen ger Stiftelsen Drottningholms Slottsteater 400 000 kronor i bidrag, som ska användas i samband med teaterns 250-årsjubileum i år..

UNT - 21 jan 16 kl. 10:44

Regeringen stödjer slottsteater

Regeringen ger Stiftelsen Drottningholms Slottsteater 400 000 kronor i bidrag, som ska användas i samband med teaterns 250-årsjubileum i år..

Kristianstadsbladet - 21 jan 16 kl. 10:44

Regeringen stödjer slottsteater

Regeringen ger Stiftelsen Drottningholms Slottsteater 400 000 kronor i bidrag, som ska användas i samband med teaterns 250-årsjubileum i år.(TT).

Fler nyheter från Regeringen

Regeringen - 11 timmar sedan

Regeringens ärendeförteckningar vecka 8, 2018

Till regeringssammanträdet torsdag den 22 februari 2018..

Regeringen - 11 timmar sedan

Uppdrag att kartlägga innovationskritiska metaller och mineral

Regeringen uppdrar åt Sveriges geologiska undersökning (SGU) att kartlägga möjligheterna för utvinning i Sverige av de innovationskritiska metaller och mineral som är nödvändiga för bland annat miljö- och klimatomställningen. Uppdraget innebär en utökad insats för kartläggning av innovationskritiska metaller och mineral för att säkerställa råvaror av hög kvalitet genom ansvarsfull och miljömässig hållbar återvinning och utvinning. Råvaror från primära och sekundära (gruvavfall) källor i Bergslagen ska identifieras och inventeras..

Regeringen - 11 timmar sedan

Uppdrag att skapa enklare vägar till jobb och kompetensförsörjning i näringslivet

Regeringen uppdrar åt Tillväxtverket att utöka framgångsrika initiativ för att skapa enklare vägar till jobb i näringslivet. Ytterligare aktörer som erbjuder viktiga länkar in till arbetslivet ska kunna erbjudas stöd. Målgruppen för uppdraget är nyanlända och personer som varit utan arbete en längre tid.

Regeringen - 13 timmar sedan

En skärpt straffrättslig reglering av obehörigt tillträde till skyddsobjekt

Regeringen föreslår att skyddslagens (2010:305) bestämmelser om ansvar och förverkande ska ändras. Förslaget innebär att straffansvar för intrång på skyddsobjekt ska följa enligt den särskilda bestämmelsen i skyddslagen, genom att den nuvarande subsidiaritetsregeln i förhållande till brottsbalken tas bort. Brottet, som ska delas in i två svårhetsgrader, ska rubriceras obehörigt tillträde till skyddsobjekt och omfatta även olovligt kvarstannande..

Regeringen - 13 timmar sedan

Polen och brexit på dagordningen när EU-ministrarna möts

Rättsstatens ställning i Polen, brexit och förberedelser inför nästa europeiska råd 22–23 mars är några av de frågor som EU- och handelsminister Ann Linde ska behandla när hon träffar sina EU-kollegor i Allmänna rådet 27 februari..

Regeringen - 13 timmar sedan

Nu breddas dialogen mellan civilsamhället och regeringen

En överenskommelse om en gemensam stödstruktur för dialog och samråd har idag tecknats mellan regeringen och det civila samhället på nationell nivå. Överenskommelsen vidareutvecklar den tidigare Överenskommelsen inom det sociala området och öppnar för nya möjligheter till dialog och samråd..

Regeringen - 13 timmar sedan

Ylva Johansson talar på CEPS-konferens i Bryssel

Fredag den 23 februari håller arbetsmarknads- och etableringsministern ett anförande kring arbetet med etableringen av nyanlända. Ylva Johansson medverkar även i ett seminarium med det europeiska utstationeringsdirektivet som tema..

Regeringen - 13 timmar sedan

Överenskommelse om en stödstruktur för dialog och samråd mellan regeringen och det civila samhället på nationell nivå

Regeringen och det civila samhället på nationell nivå har kommit överens om en stödstruktur för dialog och samråd. Stödstrukturen ska stärka det offentligas dialog med det civila samhället och möjliggöra initiativ och genomförande av dialog och samråd inom de politikområden som regeringen verkar inom..

Regeringen - 14 timmar sedan

Stockholm China Forum i Hongkong

Den 23–24 februari äger det nittonde mötet i Stockholm China Forum sedan starten 2007 rum. Denna gång på Asia Society i Hongkong. Konferensen genomförs i samarbete mellan huvudarrangören, den amerikanska stiftelsen The German Marshall of the US (GMF), och Utrikesdepartementet..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.